| 30/6/2019 22:57 |
מירב |
 | | מחבר: | מירב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 22:57:46 |
| שלום רב,
רציתי להתייעץ איתכם לגבי מקרה שהיה לי.
ביום שישי ה 28.06.19 נכנסנו אני ובעלי לחנות בשם ׳הסטוק׳ שנמצאת במושב בארות יצחק.
ראיתי שם מוצר, כוס זכוכית כזו עם קש, שהמחיר עליה היה 5 שקלים, רציתי לקנות 30 כאלו.
ניגשתי למוכרת ואמרתי לה אם אפשר לעשות הנחה על כמות של 30, היא אמרה לי שהמנהל נמצא בחופש, אמרתי לה אם תוכל לשאול אותו בטלפון. לאחר שיחה איתו הוא לא הסכים.
לאחר שהיא העבירה את המוצר במחשב היא מגלה שהמחיר במחשב הוא 6 שקלים, אחרי שהיא ראתה שעל כל הכוסות היתה מדבקה של 5 שקלים. ואף אמרה שהמחיר 5 כששאלנו לראשונה.
ואז אמרתי לה שהיא צריכה להביא לי את הכוסות בסכום של 5 שקלים לאחד, היא לא הסכימה למכור ומול עינינו היא התחילה להדביק מדבקה נוספת על כל כוס בסכום של 6 שקלים.
אמרתי לה שעל פי חוק היא לא אמורה לעשות את זה ולהביא לי בסכום שהיה כתוב, היא לא הקשיבה והמשיכה לשנות. ביקשתי ממנה להתקשר שוב למנהל שכמובן לא הסכים לזה. הם אמרו שנחזור בראשון כשהמנהל נמצא.
חזרנו ביום ראשון ה 30/06/19 ושוב שאלנו את המוכרת שהיתה שם, מוכרת אחרת , וגם היא אמרה שזה עולה 5 שקלים. לאחר שעטפו אותם,כשבאנו לשלם שוב ראו שזה 6 שקלים במחשב. קראו למנהל והסברנו לו את הבעיה והוא עדין לא הסכים. נאלצנו לשלם 173 שקלים מאחר ועל 7 היה עדיין מדבקה של 5 בלבד, בעוד שעל האחרים היתה מדבקה של 5 ושל 6.
אמנם לא מדובר על סכומים גדולים אך אני מרגישה שנאלצתי לשלם 23 שקלים יותר ממה שהייתי צריכה לשלם, והיתה כאן הטעיה מבחינתי אם מלכתחילה היה כתוב עליהם 5(על כולם!)
אשמח לדעת עם מי הצדק ומה עליי לעשות.
יש ברשותו תמונה של המוצר מיום שישי שכתוב עליו 5 שקלים.
בנוסף גם על הכוסות שכבר קניתי שיש עליהם מדבקה של 6, שהמוכרת הדביקה אותן ממש מול עינינו בקופה,יש לידן או תחתיהן מדבקה של 5.
תודה רבה | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:37:19 |
| שלום רב מירב,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר הקובע הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך (קבלה+צילום המוצר עם המחיר שהוצג על גבי המוצר) יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך. | |
|
|
|
| 30/6/2019 17:26 |
משה אזולאי |
 | | מחבר: | משה אזולאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 17:26:46 |
| לפני כשנה וחצי בעלי עשה ניוד של אינטרנט מפרטנר לבזק בינלאומי, בזק בלאומי התחייבו לעשות ניוד תקין, לצערי הניוד לא נעשה. מה שיצא ששילמתי פעמיים לשתי חברות ואף אחת מהן לא מוכנה לקחת אחריות.
מה עליי לעשות כדי לקבל את ההחזר?
| |
|
|
|
| 1/7/2019 11:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:19:23 |
| שלום רב משה,
האם יש לך הוכחה לטענתך לפיה החברה התחייבה לעשות ניוד?
האם שלחת הודעת ביטול לחברה? אם כן, האם יש ברשותך ראיות לכך?
| |
|
|
|
| 30/6/2019 16:44 |
רחל בן שלום |
 | | מחבר: | רחל בן שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 16:44:55 |
| אימי רכשה מטבח בעלות של 125.000₪ לאחר שעשו לנו תכנית איך יראה המטבח אבל לציין שלא סגרנו תוכניות סופיות אך לדברי החברה כן. בכל אופן כבר למחרת שלחנו מייל על רצונינו לבטל את העיסקה מהסיבה שנכנס באימי הפחד שלא תוכל לעמוד בתשלום. לדבריהם אנו צריכים לשלם 20% דמי ביטול עליהם חתמנו בחוזה. האם מותר להם יום לאחר ביצוע העיסקה לבקש סכום כזה. הרי המטבח לא יצא לפועל. כן אנו מוכנים לשלם על ביצוע התוכנית ועל הזמן שהקדישו לנו בפגישה.
בכל אופן מה עושים. כי לשלם 20% זה סכום מטורף. והאם בכלל מותר להם לבקש את הסכום יום לאחר ביצוע העיסקה. תודה. | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:09:35 |
| שלום רב רחל,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
היה והצרכן נדרש לשלם עבור שירותי התכנון והעיצוב הרי שעל בית העסק לבצע עסקה זו כעסקה נפרדת העומדת בפני עצמה, מתומחרת באופן נפרד ומוצגת לצרכן מראש כעסקה נפרדת.
דרישת בית העסק לגבות דמי ביטול העולים מדמי הביטול הקבועים בתקנות, הרי שהדבר מנוגד לסעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
" (ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
לפיכך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
רחל בן שלום |
 | | מחבר: | רחל בן שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 16:44:42 |
| אימי רכשה מטבח בעלות של 125.000₪ לאחר שעשו לנו תכנית איך יראה המטבח אבל לציין שלא סגרנו תוכניות סופיות אך לדברי החברה כן. בכל אופן כבר למחרת שלחנו מייל על רצונינו לבטל את העיסקה מהסיבה שנכנס באימי הפחד שלא תוכל לעמוד בתשלום. לדבריהם אנו צריכים לשלם 20% דמי ביטול עליהם חתמנו בחוזה. האם מותר להם יום לאחר ביצוע העיסקה לבקש סכום כזה. הרי המטבח לא יצא לפועל. כן אנו מוכנים לשלם על ביצוע התוכנית ועל הזמן שהקדישו לנו בפגישה.
בכל אופן מה עושים. כי לשלם 20% זה סכום מטורף. והאם בכלל מותר להם לבקש את הסכום יום לאחר ביצוע העיסקה. תודה. | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:07:55 |
| שלום רב רחל,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
היה והצרכן נדרש לשלם עבור שירותי התכנון והעיצוב הרי שעל בית העסק לבצע עסקה זו כעסקה נפרדת העומדת בפני עצמה, מתומחרת באופן נפרד ומוצגת לצרכן מראש כעסקה נפרדת.
דרישת בית העסק לגבות דמי ביטול העולים מדמי הביטול הקבועים בתקנות, הרי שהדבר מנוגד לסעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
" (ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק." | |
|
|
|
רחל בן שלום |
 | | מחבר: | רחל בן שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 16:44:32 |
|
|
|
| 1/7/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:06:22 |
| שלום רב רחל,
עקרונית, בעסקת פרונטלית, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
" (ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק." | |
|
|
|
| 30/6/2019 16:58 |
רוי |
 | | מחבר: | רוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 16:58:48 |
| שלום רב,
האם לעסק מותר לגבות ממני תשלום על בדיקה כאשר המוצר שרכשתי ממנו נמצא בתקופת מסגרת האחריות?
תודה רבה
רוי | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:58:34 |
| רוי שלום רב,
היה ומדובר במוצר שיחולו עליו תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, לא רשאי העוסק לגבות תשלום בגין בדיקה או תיקון, אלא אם מדובר בנזק חיצוני שמוחרג מהאחריות. | |
|
|
|
| 30/6/2019 13:26 |
דורית |
 | | מחבר: | דורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 13:26:55 |
|
תואם לנו טכנאי בין 9 ל 13
עם הודעה מראש של חצי שעה.
בפועל... בדרכי לאוטו לאחר המתנה של ארבע שעות בבית
ב12.59 התקשר שהוא בדרך
13.10 שהוא ברחוב
יש עילה לבקשת פיצוי? | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:54:10 |
| דורית שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הזכות לפיצוי תקום רק לאחר איחור של למעלה משעתיים מעבר לשעה האחרונה שנקבעה.
כלומר, במקרה שהעלית הזכות לפיצוי תקום החל מהשעה 15:00.
העובדה כי ניתנה התראה של חצי שעה, אך למעשה הוא הגיע עוד קודם, אינה מזכה בפיצוי במקרה זה, על פניו.
| |
|
|
|
| 30/6/2019 12:31 |
אט |
 | | מחבר: | אט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:31:29 |
| שלום רב,
אשמח לקבל יעוץ על החלפת פריט שקיבלתי במתנה.
קילתי מתנה תיק מהמשביר לצרכן שנקנה ב 100 ש"ח במקום ב 300 ש"ח עם הנחת של קרנות השוטר.
במידה ורוצים להחליף את התיק בתיק בצבע אחר באותו מחיר המקורי כלומר תיק עולה 300 ש"ח .
האם אני צריכה להוסיף עוד 200 ש"ח עבור התיק החדש ? | |
|
|
|
| 30/6/2019 15:07 |
אט |
 | | מחבר: | אט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 15:07:31 |
| אשמח להתיחסות שלכם
לא מצליחה לתפוס אותכם טלפונית כבר שבועיים
תודה רבה | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:33:38 |
| גברתי שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן ותקנות ביטול עסקה אינן מסדירות את נושא ההחלפות והחזרות, אלא עוסקות בזכותו של הצרכן לבצע ביטול עסקה.
על כן, בנסיבות של בקשה להחלפה או קבלת זיכוי, רשאי כל עוסק לקבוע תנאים לבחירתו בעניין, והוא אינו מחוייב לאפשר החלפה וכן רשאי לדרוש תשלום בגין החלפה של מוצר שנרכש בהנחה. | |
|
|
|
| 30/6/2019 15:06 |
ענבל |
 | | מחבר: | ענבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 15:06:27 |
| ביום שישי בצהריים רכשתי שמלת ערב (חצי שעה לפני סגירת החנות) השמלה דרשה תיקון.השארתי את השמלה בחנות.
ביום ראשון בבוקר, מיד עם פתיחת החנות, התקשרתי כדי לבטל את העסקה.
נאמר לי שלא ניתן כי התיקון כבר בוצע.
דבר שלא נשמע לי הגיוני.
אמרו שאגיע ואבחר משהו אחר אך לא לבטל עסקה.
האם אני זכאית לבטל עסקה?
| |
|
|
|
| 1/7/2019 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:17:42 |
| ענבל שלום רב,
ככל שבוצע תיקון בשמלה הרי שתקנות ביטול עסקה אינן מאפשרות את ביטול העסקה, שכן מדובר במוצר שבוצעו בו התאמות מיוחדות לצרכן.
העובדה כי הביטול התבצע בסמוך לפתיחת החנות, ועל פניו, נראה כי לא סביר שהתיקון בוצע, הרי שטענה זו בהחלט תקפה, אך יש להוכיח אותה, או באמצעות מועד האספקה שנקבע או באמצעים אחרים.
היה והגעת לבית העסק ואכן בוצעו תיקונים בשמלה, לא תקום הזכות לביטול עסקה בשלב זה. | |
|
|
|
| 30/6/2019 12:34 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:34:58 |
| להורי יש ביטוחי חיים בחברה מוכרת.
לאחר כמה שנים נודע לנו במקרה כי החברה גובה תשלום של 1000 שקלים יותר על מישהו שלא קשור אלינו ולפוליסה .
כאשר ביקשנו לבטל את אותו התשלום על הפועל החברה הסכימה ושילמה לאמא שלי את מה שגבו ממנה במהלך השנים
(סה"כ 60 אלף שח)
השאלה שלי, בעקבות כך שאמא שלי גילתה על כך , החברה יכלה לקחת ממנה את הכסכף מבלי לדעת עוד שנים רבות, וגם על הגבייה המיותרת והכנסת אותו אדם לפוליסה שלנו, האם יש עילה לתביעה ופיצוי מצד חברת הביטוח ? | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:14:54 |
| שלום וחברה אביב,
אין המועצה מטפלת בפניות שהינן נזיקיות פיצוייות גרידא, וממילא תחום הביטוח נשוא פנייתך אינו מתחום סמכותה של המועצה, שעה שפניות כלפי חברות ביטול יש להפנות למקפח על הביטוח במשרד האוצר. ברם נציין כי משהושבו הכספים ששולמו ביתר במלואם קשה לראות מקום לפיצוי (משמעותי) נוסף. | |
|
|
|
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:34:45 |
לאחר כמה שנים נודע לנו במקרה כי החברה גובה תשלום של 1000 שקלים יותר על מישהו שלא קשור אלינו ולפוליסה .
כאשר ביקשנו לבטל את אותו התשלום על הפועל החברה הסכימה ושילמה לאמא שלי את מה שגבו ממנה במהלך השנים
(סה"כ 60 אלף שח)
השאלה שלי, בעקבות כך שאמא שלי גילתה על כך , החברה יכלה לקחת ממנה את הכסכף מבלי לדעת עוד שנים רבות, וגם על הגבייה המיותרת והכנסת אותו אדם לפוליסה שלנו, האם יש עילה לתביעה ופיצוי מצד חברת הביטוח ? | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:14:31 |
| שלום וברכה אביב,
אין המועצה מטפלת בפניות שהינן נזיקיות פיצוייות גרידא, וממילא תחום הביטוח נשוא פנייתך אינו מתחום סמכותה של המועצה, שעה שפניות כלפי חברות ביטול יש להפנות למקפח על הביטוח במשרד האוצר. ברם נציין כי משהושבו הכספים ששולמו ביתר במלואם קשה לראות מקום לפיצוי (משמעותי) נוסף. | |
|
|
|
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:34:36 |
(סה"כ 60 אלף שח)
|
|
|
| 1/7/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:53:08 |
| שלום וחברה אביב,
|
|
|
| 30/6/2019 12:37 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:37:34 |
| שלום רב,
לפני כחודש+ פניתי לאתר המתמחה בבניית אתרים מקצועיים לחברות,
האתר דרש ממני מקדמה של כ12,000 ש"ח (50% מהסכום)
ואת שאר הסכום בסוף התהליך.
לאחר כחודש של עבודה החלטתי לבטל את העסקה מכיוון שאין התאמה בין הדרישות שלי לבין מה שהחברה מספקת.
החברה דורשת את כל סכום המקדמה כדמי ביטול.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 1/7/2019 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:51:16 |
| דניאל שלום רב,
מכיון שההתקשרות שלך הנה לצרכים עסקיים ולא כצרכן פרטי לצורך שימוש אישי או משפחתי, לא יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן, ותנאי הביטול יהיו בהתאם להסכמות שלך עם בית העסק. | |
|
|
|
| 30/6/2019 12:36 |
יוסי לוי |
 | | מחבר: | יוסי לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:36:44 |
| שלום!
ברצוני לדעת מה היא האחריות שמעונקת למוצר חשמלי שנקנה לבית עסק לפי החוק
תודה מראש
יוסי | |
|
|
|
| 1/7/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:50:01 |
| יוסי שלום רב,
בניגוד לרכישה של מוצר חשמלי על ידי צרכן פרטי, אשר לגביה יחולו הוראות תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, הרי שבעת רכישה של עוסק יחולו הסכמי השירות שנכרתו בין הצדדים וכן הוראות חוק החוזים. | |
|
|
|
| 30/6/2019 12:33 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:33:07 |
| | האם מבחינת החוק יש מגבלת זמן בו החברה יכולה להחזיק אצלה מכשיר סלולרי לצרכי תיקון ? | |
|
|
|
| 1/7/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:19:26 |
| שלום וברכה לי,
מבלי להכנס לשאלת חלות דיני הגנת הצרכן על אדם הרוכש מוצר עבור עסקה, הרי שככל שמדובר בשנת אחריות היצרן (כמשתמע מדברייך) הרי שתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי מקום בו לא הצליח היצרן (או נותן שירות האחריות תחתיו) לתקן את המוצר שבאחריות בתוך פרק הזמן הקבוע בתקנות (במקרה שלך כאמור בתגובתנו הקודמת 10 ימים מועד מסירת המכשיר למעבדה) עליו להשיב את התמורה ששולמה או להעמיד מוצר תקין שווה ערך, לפי בחירת היצרן. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה הטענות ודרישותייך. לעניין זה נוסיף כי אין זה מן הנמנע כי בית העסק הרלוונטי יהיה חב גם בפיצוי בגין נזקים מוכחים וסבירים בנסיבות. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה, אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 30/6/2019 12:13 |
שושנה |
 | | מחבר: | שושנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:13:44 |
| שלום,
הזמנתי מנורה באינטרנט ביום שישי בערב ובמוצא"ש ביקשת לבטל את ההזמנה ע"י פניה במייל. נאמר לי כי ההזמנה כבר טופלה ונשלחה (נשלח לי קוד מעקב לחבילה) ואינני יכולה לבטלה במהלך השילוח אלא רק לאחר קבלתה.
האם אני מחויבת להמתין עד לקבלת המוצר למרות שמותר לי לבטל תוך 48 שעות?
אם אפעיל את המנורה (מוצר חשמלי) אוכל עדיין להחזיר את המוצר?
האם אוכל לבטל את העסקה דרך חברת האשראי למרות התנגדותו של האתר לבטל את העסקה?
לתשובתכם אודה.
| |
|
|
|
| 1/7/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:17:02 |
| שושנה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן על בית העסק לאפשר לצרכן ביטול העסקה כל עוד לא חלפו 14 ימים מיום הגעת המוצר, ובוודאי כל עוד לא סופק המוצר לידי הצרכן.
על כן, מוטלת על העוסק חובה לבצע את ביטול העסקה, לא יאוחר מ 14 ימים מיום בקשת הצרכן, בניכוי 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר את הפנייה בכתב לבית העסק ולבקש את הביטול כאמור.
חשוב לציין כי לא ניתן לבטל את העסקה באופן חד צדדי. | |
|
|
|
| 30/6/2019 12:13 |
שושנה |
 | | מחבר: | שושנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:13:34 |
| שלום,
הזמנתי מנורה באינטרנט ביום שישי בערב ובמוצא"ש ביקשת לבטל את ההזמנה ע"י פניה במייל. נאמר לי כי ההזמנה כבר טופלה ונשלחה (נשלח לי קוד מעקב לחבילה) ואינני יכולה לבטלה במהלך השילוח אלא רק לאחר קבלתה.
האם אני מחויבת להמתין עד לקבלת המוצר למרות שמותר לי לבטל תוך 48 שעות?
אם אפעיל את המנורה (מוצר חשמלי) אוכל עדיין להחזיר את המוצר?
האם אוכל לבטל את העסקה דרך חברת האשראי למרות התנגדותו של האתר לבטל את העסקה?
לתשובתכם אודה.
| |
|
|
|
| 1/7/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:16:34 |
| שושנה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן על בית העסק לאפשר לצרכן ביטול העסקה כל עוד לא חלפו 14 ימים מיום הגעת המוצר, ובוודאי כל עוד לא סופק המוצר לידי הצרכן.
על כן, מוטלת על העוסק חובה לבצע את ביטול העסקה, לא יאוחר מ 14 ימים מיום בקשת הצרכן, בניכוי 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר את הפנייה בכתב לבית העסק ולבקש את הביטול כאמור.
חשוב לציין כי לא ניתן לבטל את העסקה באופן חד צדדי. | |
|
|
|
| 30/6/2019 12:08 |
מוריה יוסף-מדמון |
 | | מחבר: | מוריה יוסף-מדמון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:08:49 |
| שלום,
האם יש איסור /תקנה בחוק ע"פ משרד הבריאות שאוסרת להחליף בסופר מרקט מזון תינוקות (תמ"ל) ? (טעות במס' התחליף, תחליף בכשרות' מהדרין' במקום כשרות רגילה וכו'?)
כמובן מדובר שהאריזה סגורה וישנה קבלה שמעידה על קניה באותו המקום.
תודה מראש,
מוריה | |
|
|
|
| 1/7/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:12:07 |
| מוריה שלום רב,
התשובה חיובית.
מוצרי מזון ושתייה, ובפרט מזון לתינוקות אינם ניתנים להחלפה או להחזרה, שכן ישנן הוראות לגבי שמירה על המוצר בטמפרטורה מסוימת ועל כן, קבלת מוצרים שיצאו מבית העסק יכולה להביא את הנעוסקל מצב לפיו הוא משווק מוצר ששהה בתנאים בלתי מתאימים אשר פגעו בתכולתו. | |
|
|
|
| 30/6/2019 11:39 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 11:39:25 |
| שלום, רכשתי בדואר ישראל סים 1gb לשימוש בחו"ל בשתי מדינות. הסים היה תקול וגמר את בנק הדקות שלו ללא שימוש ביום הראשון לשימוש בו (כשהשימוש היה בערך חצי שעה גלישה ושתי שיחות מקומיות של כחצי דקה כל אחת).
היה לנו קושי עצום בהתנהלות בחו"ל + מעבר בין מדינות. כשבזבזנו גם משאבי זמן יקרים והוצאות נוספות כדי לרכוש סים מקומי במדינה השנייה שנסענו אליה. (בראשונה היה זה יום חג ולא יכולנו לרכוש סים מקומי) פניתי לחברה - הם הודו שהסים היה תקול. פניתי למענה שלכם והצעתם לכתוב לחברה את התלונה ולהעביר לכם עותק. לחברה אין מייל לפנייה מקוונת, אך ורק כתובת דואר.
לעזרתכם אודה, גילה
| |
|
|
|
| 1/7/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:10:30 |
| גילה שלום רב,
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייעלך בטיפול בעניין. | |
|
|
|
| 26/6/2019 09:04 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 09:04:24 |
| שלום.
ביטלתי השתתפות בקורס 4 ימים לאחר התחלת הלימודים,לא נכחתי בשיעורים כלל ושילמתי לפני חודשיים 15% דמי הרשמה מסכום הקורס.
האם תשלום דמי הרשמה מהווים תוקף משפטי לחייב אותי לשלם על כל כל הקורס במלואו?
כמו כן מעולם לא חתמתי על טופס ההרשמה,ההתקשרות הייתה בטלפון בלבד.
תודה מראש
| |
|
|
|
| 26/6/2019 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/06/2019 | | שעה: | 14:35:46 |
| מאור שלום רב,
על מנת לבחון את זכות הביטול, עלי לקבל כמה פרטים נוספים.
האם מדובר בקורס אקדמאי במכללה מפוקחת, או בקורס מקצועי שאינו מפוקח על ידי המועצה להשכלה גבוה?
מתי התבצע הרישום לקורס בפועל? ומתי נערך הביטול ביחס לרישום (האם בתוך 14 ימים?) | |
|
|
|
| 30/6/2019 09:30 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 09:30:06 |
| מדובר בקורס שאינו מפוקח ע"י המועצה להשכלה גבוהה.
דמי הרשמה שולמו לפני 3 חודשים.
הקורס התחיל לפני שבוע וחצי בפועל.
האם יש סיכוי בתביעה לקבל החזר חלקי בטענה שמדובר בשירות מתמשך? הם מבקשים תשלום מלא.
| |
|
|
|
| 30/6/2019 09:30 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 09:30:27 |
| מדובר בקורס שאינו מפוקח ע"י המועצה להשכלה גבוהה.
דמי הרשמה שולמו לפני 3 חודשים.
הקורס התחיל לפני שבוע וחצי בפועל.
האם יש סיכוי בתביעה לקבל החזר חלקי בטענה שמדובר בשירות מתמשך? הם מבקשים תשלום מלא.
| |
|
|
|
| 1/7/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:06:11 |
| מאור שלום רב,
במקרה בו הוחל במתן השירות וחלפו 14 ימים מהרישום, התנאים לביטול יהיו בהתאם לתנאים המנויים בהסכם ההתקשרות עם בית העסק או בטופס הגילוי שנשלח מטעמו. | |
|
|
|
|