| 1/7/2019 12:22 |
פיליפ אלי קלדאוי |
 | | מחבר: | פיליפ אלי קלדאוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 12:22:08 |
| הי , אני מנסה להשיג אותכם בטלפון משעה 10.30 ללא מענה
הפנייה שלי לא טופלה מזה חודשיים
אודה שתחזרו אלי להתייעצות
תודה | |
|
|
|
| 1/7/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 14:20:10 |
| פיליפ שלום רב,
בית העסק השיב לפניתינו ופירט את הפעולות שנקט על מתנ לפתור את הבעיה.
תגובת בית העסק הועברה אילך עוד בחודש אפריל.
מפנייתך אני מבינה כי ככל הנראה לא קיבלת את תגובת בית העסק בעניינך ואבקש כי יצרו עמך קשר בעניין. | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:35 |
סהר |
 | | מחבר: | סהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:35:48 |
| שלום, נחתנו בישראל אחרי חופשה והמזוודה שלנו טרם הגיעה (איחור של 3 ימים נכון להיום), קראתי את המידע על הנושא באתר שלכם ובכמה מקומות רשום 'בבירור'. רציתי לדעת אם יש לכם מידע להוסיף לי לגבי למי ניתן לפנות לפיצוי? מה עלי לעשות כרגע?
תודה | |
|
|
|
| 1/7/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 14:16:27 |
| סהר שלום רב,
על פי הוראות הדין בעניין, הזכות לפיצוי הנו רק בגין נזק שנגרם לכם וניתן להוכיחו.
בדרך כלל כאשר העיכוב בהגעת הכבודה הנו בעת החזרה ארצה, לא נגרמים לצרכן נזקים כלכלים שכן יש באפשרותו להסתדר ללא תכולת המזוודה.
היה ויש במזוודה מוצרים שאינם ברי תחליף או רכישות יקרות במיוחדת אשר גם במקרה של מציאת המזוודה עלולת להתקלקל, אז יש לציין זו בעת פנייה לחברת התעופה ולדרוש פיצוי בהתאם לעלות המוצרים הללו.
היה ומדובר בעיקר באי נוחות ועוגמת נפש, יהיה קושי לדרוש פיצוי בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 24/3/2019 13:05 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/03/2019 | | שעה: | 13:05:39 |
| שלום,
רכשתי בר מים חמים וקרים שמותאם לשומרי שבת - אמור לשמור על מים חמים במהלך השבת בדומה למיחם. בפועל, לאחר התנסות ראשונית הרגשנו שהמים לא שומרים על טמפרטורה מספיק גבוהה ואינם מספקים פתרון משביע רצון (אני מעדיפה את הקפה שלי חם ולא פושר). דיברנו עם החברה ששלחה טכנאים לבדיקת הבעיה (בנוסף לעוד בעית רעש ונזילה שהיתה), בעיית הטמפרטורה לא סודרה (וגם הרעש לא לגמרי, אבל זה פחות קריטי לי), טענות החברה והטכנאים היו שהם לא יודעים למה הורגלתי, אבל זה מצב תקין והמים לא אמורים להיות רותחים.
לאחר שהתעקשתי ביטול עסקה או החלפת מכשיר הם הסכימו בסוף להחליף את המכשיר והביאו לי מכשיר חדש. לצערי גם במכשיר החדש התופעות זהות למכשיר הקודם.
במשך ארבעה (!) ימים התקשרתי והבהרתי לנציגה שאני רוצה ביטול עסקה (מוקד הודעות של החברה, ורק ביום הרביעי חזר אלי נציג ושוב טען שאני מדמיינת וזה מצב תקין והוא יעביר בקשה לביטול עסקה אבל אני צריכה לשלם דמי ביטול בסך 100 ש"ח ולהביא את המכשיר עצמאית למשרדים שלהם באשדוד.
בשלב הזה החלטתי לעשות מדידות אובייקטיביות. השגתי מדחום ייעודי ומדדתי את הטמפרטורה של המים שמתחילה ברתיחה מלאה עם 88 מעלות צלזיוס ויורד לטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס לאחר כ10 שעות. ברשותי צילום מסך של פרסומת מדף הפייסבוק של החברה שמשווה את המכשיר שלהם למיחם ובה הם מתפארים שהמכשיר שבת שלהם מגיע ל100 מעלות צלזיוס לעומת מיחם שמגיע רק ל80.
בחוברת ההוראות של המוצר מים חמים מוגדרים בטווח הטמפרטורות 80 - 96 מעלות צלזיוס (כך ש70 מעלות נמצא מחוץ לטווח).
ועכשיו להתייעצות:
1. האם אני צריכה לשלם דמי ביטול עסקה? כמה? הם טוענים שאני צריכה לשלם 100 שח, מהבדיקה שלי, 5 אחוז מסכום החשבונית שיש ברשותי הוא 85 ש"ח. בכל מקרה - אני מעוניינת לבטל את העסקה כי המכשיר לא עושה את מה שהוא אמור לעשות (למרות שהחברה טוענת שהוא תקין), האם אני עדיין צריכה לשלם דמי ביטול?
2. תוך כמה זמן הם אמורים לבטל את העסקה? השארתי בקשות ביטול במוקד ההודעות כבר לפני שבוע ורק ביום רביעי חזרו אלי ואמרו שיגישו בקשה לביטול, האם זה תקין?
3. מה לגבי התשלומים שכבר שילמתי? האם הם צריכים להחזיר לי אותם במקרה של הטעיה לגבי פעילות המכשיר? האם דמי הביטול (במידה ואני אכן חייבת) כלולים בתשלומים שכבר ירדו לי?
4. האם אני חייבת להטריח את עצמי למרחק של כשעה נסיעה כד להחזיר את המכשיר הלא תקין שקיבלתי? אין זה מחובתם לבוא ולקחת אותו במקרה שסיפקו לי סחורה פגומה? ואם כן - האם ביטול העסקה יקרה רק לאחר שאחזיר להם את המכשיר בפועל?
5. מה אתם מייעצים לי לעשות במקרה כזה?
תודה רבה!
שוב - סליחה על האורך אבל הרגשתי צורך לפרט... | |
|
|
|
| 25/3/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 09:01:03 |
| ליאת שלום רב,
לעניין הביטול - את כמובן רשאית לבטל את העסקה.
היה ויש מחלוקת לגבי הפגם במוצר, אז על מתנ לבטל את העסקה עקב חרטה, יש צורך בתשלום בסך של 100 ש"ח בגין ההתקנה של המוצר.
היה ואת יכולה לבסס את הטענה לפגם, ביטול העסקה יעשה ללא תשלום.
העוסק מחויב כמובן לאסוף את המוצר מביתך, באותו האופן בו הגיע לביתך.
לעניין התשלומים ששולמו - היה והתשלומים הם עבור המכשיר עצמו - עליהם להשיב אותם או להכלול אותם במסגרת דמי הביטול.
היה והתשלומים הנם עבור שירות או ביטוח, לא ניתן לקבל החזר בגינם.
על פי הוראות סעיף 14ה, לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק לבצע את הביטול מיידית ולהפסיק את החיובים, ועליו להשיב את הכספים שנגבו, לא יאוחר מ 14 ימים מיום הביטול. | |
|
|
|
| 25/3/2019 10:17 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 10:17:55 |
| תודה רבה!
מה עושים במקרה והחברה מתעקשת שאני צריכה להחזיר עצמאית את המכשיר אליהם למשרדים באשדוד? (אני גרה באיזור פתח תקווה) | |
|
|
|
| 25/3/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/03/2019 | | שעה: | 13:13:09 |
| | יש לציין בפני בית העסק כי עסקה תתבטל באופן בו בוצעה, ועל כן, במקרה של פגם על בית העסק מוטלת החובה על העוסק לאסוף את המוצר מביתו של הצרכן, כך על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 27/3/2019 00:24 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 00:24:13 |
| השארתי שוב הודעה לנציגי החברה כדי שיחזרו אלי בנוגע לביטול העסקה, בינתיים הם לא טרחו לעשות זאת, במידה והעניין לא ייפתר בקרוב, יעזור לי להגיש תלונה רשמית אצלכם? (נתקלתי פה בפורום בתלונה של בחור עם אותו סיפור בדיוק, מכשיר שנקנה באותה מסגרת 'מבצע' ועם אותן הבעיות - תלונה מס 619174).
ושאלות הבהרה:
1. אם העניין לא ייפתר בקרוב (דהיינו -הם לא יחזרו אלי ו/או לא יבטלו את העסקה כמו שביקשתי), מותר לי בינתיים לבטל את התשלומים הבאים במסגרת העסקה דרך חברת האשראי?
2. במידה והם לא משתכנעים שיש בעיה במכשיר (למרות ההוכחות המדידות והמצולמות שיש לי על כך שהמים לא מגיעים לטמפרטורות גבוהות מספיק), והם עדיין ידרשו שאבוא להחזיר להם את המכשיר לאשדוד, תוך כמה זמן אני מחוייבת להחזיר אותו? (אני חייבת להחזיר אותו תוך זמן מוגבל?), האם הם יכולים לדחות את ביטול העסקה עד שאחזיר את המכשיר או שהם עדיין חייבים לבטל את העסקה מיידית?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 27/3/2019 11:54 |
תודה רבה! |
 | |
|
| 27/3/2019 11:54 |
תודה רבה! |
 | |
|
| 27/3/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 13:51:38 |
| ליאת שלום רב,
את מוזמנת בהחלט להגיש תלונה אצלנו, שכן, היה ולא ימצא פיתרון נוכל אנו לפנות לבית העסק ולראות כיצד ניתן לסייע.
לעניין עצירת התשלומים - לא ניתן לעצור תשלומים באופן חד צדדי בנסיבות אלו.
לעניין השבת המכשיר - על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, העוסק מחויב לבצע איסוף של המוצר במקרה של פגם, אך היה והוא אינו מסכים לעובדה שיש פגם או אי התאמה ,הרי שבמקרה זה, על הצרכן להשיב לעוסק את המוצר. | |
|
|
|
| 27/3/2019 14:14 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 14:14:03 |
| תודה על התשובה...
לא התייחסתם לשאלה אם הוא חייב לבטל את העסקה ברגע שאני מודיעה על רצוני לביטול או רק כשאני מחזירה את המכשיר (במקרה שלא מגיעים להבנה בנוגע לפגם במכשיר), אשמח למענה
שוב תודה | |
|
|
|
| 27/3/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/03/2019 | | שעה: | 14:38:55 |
| על פי סעיף 14ה על בתי העסק לבצע ביטול חיוב והשבה בתוך לא יאוחר מ 14 ימים.
ללא קשר למועד בו מגיע המוצר לעוסק אך על הצרכן כמובן, להשיב את המוצר או לתאם איסוף שלו, בהתאם לעילת הביטול. | |
|
|
|
| 1/7/2019 09:49 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:49:43 |
| בהמשך להתכתבות הנ'ל- לבסוף הצלחתי לשכנע את בית העסק לבטל את העסקה (לאחר מאמצים רבים מאוד). החברה שלחה שליח לאסוף את המוצר והבטיחה לבטל את העסקה מול חברת האשראי ולגבות רק את דמי הביטול (למרות שהביטול נבע מכך שהמכשיר לא היה תקין והם לא אמורים לגבות דמי ביטול).השליח פירק את המכשיר והשאיר חשבונית זיכוי שעליה כתב הערה שהמכשיר נבדק ונמצא תקין וביקש ממני לחתום. כמובן שלא הסכמתי, הוא לא עשה כלום עם המכשיר, בטח לא בדק אותו ואחכ הסתבר שהוא בכלל לא טכנאי, רק נהג. אחרי שסרבתי לחתום הוא כתב לי חשבונית חדשה עם הערה שהמכשיר נמצא לא תקין. חתמתי והוא נסע. לאחר כמה דקות הוא חזר עם בעל החברה על קו הטלפון שצעק עלי ש'איך אני מעזה להורות לעובדים שלו לכתוב שקרים' ועוד ועוד צעקות וקללות.מכיוון שהבחור לא הסכים ללכת מחשש שיפטרו אותו, התפשרנו על חשבונית חדשה עם הערת- 'המכשיר נמצא תקין מבחינה חיצונית'. שוב הובטח לי שהחיובים יבוטלו. בפועל, המכשיר נלקח. העסקה בוטלה אבל החיובים ממשיכים לרדת (הביטול נעשה לפני פסח). ניסיתי להתקשר לחברה כמה פעמים אבל ניתן להגיע רק למוקד הודעות והם אף פעם לא חוזרים להודעה שלי. הגשתי בקשה לביטול יסקה בחברת האשראי אבל הם אמרו שתשובה (חיובית או שלילית) תתקבל תוך 60 יום. וכאמור- בינתיים החיובים ממשיכים לרדת. האם יש לי עוד מה לעשות? יש לי עילה לתבוע אותם ולבקש פיצויים על עגמת הנפש? אגב, מדובר בחברת 'ריבר' שראיתי כאן בפורום הרבה תלונות עליהם. לא מפליא...
תודה מראש!
ליאת | |
|
|
|
| 1/7/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 14:00:00 |
| ליאת שלום רב,
את כמובן רשאית לפנות לבית המשפט, היה ואת סבורה שנגרמו לך נזקים מעבר לאי השבת התמורה.
כמו כן, היה והעסקה לא בוטלה, והתשלומים ממשיכים לרדת מהחשבון, הרי שיכולה להתגבש עילה לתביעת פיצוי לדג'.
בכל מקרה, על מתנ לשחון את מכלול הזכויות יש לעיין המסמכים הרלוונטים ובכ ל השתלשלשות העיניינים. | |
|
|
|
| 1/7/2019 14:03 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 14:03:28 |
| | תודה! האם בהגשת תלונה אצלכם תוכלו לעזור לי ולבחון את ההיבטים המשפטיים ולייעץ לי מה לעשות בעניין? | |
|
|
|
| 1/7/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 14:09:15 |
| ליאת שלום רב,
המועצה אינה עוסקת בתחום הנזיקין, אך בהחלט תוכל לבחון האם ישנה הפרה המזכה בפיצוי ללא הוכחת נזק על פי חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:00 |
יונתן |
 | | מחבר: | יונתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:00:36 |
| שלום וברכה.
המקרר שלי הפסיק לקרר.המקפיא פועל כמו שצריך אבל במקרר עצמו טמפרטורה בין 10ל 12מעלות.
פניתי ליבואן ביום שישי, ובאותו היום הגיע טכנאי, אבל לא הצליח לאתר את התקלה ביום ראשון שלחו אלי טכנאי אחר שגם כן לא הצליח לפתור את הבעיה.
אני כבר כמה ימים בלי מקרר , כמה מצרכים כבר הספיקו להתקלקל.
מה עלי לעשות כדי לפתור את הבעיה? יש יש עדיין אחריות על המקרר.
| |
|
|
|
| 1/7/2019 11:53 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:53:42 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. אם יש לך עדיין אחריות יצרן לפי חוק (שנה ראשונה), אז הם חייבים לתקן את המקרר תוך יום אחד מהקריאה. אם הם לא מצליחים ומושכים את זה יותר מדי, תוכל לדרוש להחליף את המקרר לחדש או להחזיר את הכסף. בכל מקרה, כדאי לך לפנות אליהם בכתב / במייל, להסביר שהתקשרת לצורך התיקון לפני שלושה ימים ושני הטכנאים לא הצליחו לתקן, ולדרוש לסיים את הטיפול לאלתר או להחליף את המקרר לחדש / להחזיר את המחיר ששילמת עליו. 3. אם אתה מתכוון לאחריות מעבר לשנה (אחריות מורחבת), אז יכול להיות שיש בה סייגים, אתה צריך לבדוק. | |
|
|
|
| 1/7/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 14:08:21 |
| יונתן שלום רב,
אכן, התשובה שנתן מיקי מדויקת ומלאה. ויש ועל העוסק לפעול בהתאם לתקנות אחריות אחריות ושירות לאחר מכירה, היה ומדובר בתקלה במהלך שנת האחריות הראשונה.
במקרה של תקלה שהתרחשה לאחר שנת האחריות, יש לבחון האם ישנה התייחסות למועדים לביצוע תיקונים במסגרת הסכם השירות. | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:34 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:34:36 |
| לאחר מספר דקות המתנה במענה השיחה מתנתקת או מנותקת.
אני מנסה לקבל ייעות לגבי פניה 629882 מה 10.06 ולא מצליח.
ברצוני להבין למי נדרש לפנות כדי לקבל מענה?
אני מקווה שמדובר בתקלה טכנית ולא שירותית.
| |
|
|
|
| 1/7/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 14:01:17 |
| אייל שלום רב,
אכן, המענה הטלפוני סובל בעיות טכניות אשר אנו מקווים לתקנן בהקדם.
בכל מקרה, אבקש מהאחראי על התחום שיצור עמך קשר בעניין תלונתך. | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:21 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:21:06 |
| היי ,
הייתי רוצה לדעת האם זה חוקי שחברת סלקום חייבה אותי על שירותי טלויזיה במחיר מלא וגם חייבוי אותי על השכרת ציוד עד שהחזרתי את הציוד.
הציוד נישאר אצלי עד לתאריך שהם תיאמו לי שליחות.
בשיחות הטלפון הם לא אמרו את הדברים הנ"ל
בנוסף הייתי צריכה שלשו פעמים להתקשר לבקש להתנתק כי הנציג שלהם לא עשה זאת בפעם הראשונה.
אשמח ליצרת קשר על מנת להתייעץ
תודה
גלי | |
|
|
|
| 1/7/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 13:55:06 |
| שלום רב גלי,
במידה שלא הודעת על ביטול העסקה בכתב, מומלץ לשלוח הודעת ביטול תוך ציון העובדה שהודעת על הביטול בשיחה טלפונית (בציון תאריך ושעה), וזאת על מנת שיהיה ברשותך תיעוד לכך.
לעניין טענתך בדבר חיוב בעבור שירות טלוויזיה והשכרת ציוד, אני מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:20 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:20:23 |
| היי ,
הייתי רוצה לדעת האם זה חוקי שחברת סלקום חייבה אותי על שירותי טלויזיה במחיר מלא וגם חייבוי אותי על השכרת ציוד עד שהחזרתי את הציוד.
הציוד נישאר אצלי עד לתאריך שהם תיאמו לי שליחות.
בשיחות הטלפון הם לא אמרו את הדברים הנ"ל
בנוסף הייתי צריכה שלשו פעמים להתקשר לבקש להתנתק כי הנציג שלהם לא עשה זאת בפעם הראשונה.
אשמח ליצרת קשר על מנת להתייעץ
תודה
גלי | |
|
|
|
| 1/7/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 13:52:32 |
| שלום רב גלי,
במידה שלא הודעת על ביטול העסקה בכתב, מומלץ לשלוח הודעת ביטול תוך ציון העובדה שהודעת על הביטול בשיחה טלפונית (בציון תאריך ושעה), וזאת על מנת שיהיה ברשותך תיעוד לכך.
לעניין חיוב בעבור שירות טלוויזיה וכן בעבור השכרת ציוד, אני מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 1/1/2019 13:12 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 13:12:46 |
| הצטרפתי לקורס ביום ראשון אצל החברה הנ״ל, בערב שהתקשרתי לבטל אמרו לי שאי אפשר לבטל ולקבל החזר זאת מדיניות בחברה , בעיה שלך שחתמת והסכמת , אין מה לעשות עם זה אתה צפיתי בכמה סרטונים וועוד משפטים מרתיחים
מה אפשר לעשות גם חברת האשראי אומרים לי שהם רק אמצעי תשלום והם לא יכולים לבטל
| |
|
|
|
| 1/1/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/01/2019 | | שעה: | 14:08:05 |
| שלום רב אדיר,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק- האם נמסר לך טופס גילוי נאות כמתחייב בסעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן.
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמקרה שהעסקה הינה עסקה מתמשכת- הרי שקמה לצרכן זכות לבטל את העסקה הגם אם הוחל מתן השירות.
ובמידה שהעסקה המדוברת הינה עסקה שאינה מתמשכת, הרי שבמקרה זה, הביטול צריך להיעשות יומיים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים היה ונעשתה הפניה בכתב, אזי' אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/1/2019 12:12 |
אדיר |
 | |
|
| 1/7/2019 11:07 |
ולדיסלב |
 | | מחבר: | ולדיסלב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:07:46 |
| שלום רב
אני הגשתי תלונה דרך האתר לפני כשבוע, אך לצערי לא קיבלתי מכם שום מענה. ניסיתי ליצור איתכם קשר בטלפון בשעות שציינתם באתר, וגם שם לא היה שום מענה. השארתי גם הודעה קולית עם מספר פנייה. אשמח לקבל מכם תגובה כלשהי לגבי התלונה שלי.
בברכה.
ולדיסלב | |
|
|
|
| 1/7/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 13:36:39 |
| שלום רב ולדיסלב,
ביום 18.6.19 הוגשה פנייתך באתר המועצה הישראלית לצרכנות.
עקב עומס בפניות ייתכנו עיכובים בטיפול בפניות, על כן יש להתאזר בסבלנות.
לידיעתך, ניתן להתעדכן במצב פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:53 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:53:21 |
| שלום רב,בתאריך 8.5.19 הזמנתי רכב חדש לאחר חודש וחצי של ציפייה הרכב עדיין לא נכנס בשערי הנמל החלטתי לבטל עסקה ב 17.6.19 תוך כמה זמן אמורים להחזיר לי הכסף?(הרכב שולם במלואו)
בברכה | |
|
|
|
| 1/7/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 13:31:26 |
| שלום רב איציק,
האם סוכם מועד קבלת המוצר?אם כן, מהו המועד?
בפנייתך אתה שואל: "...תוך כמה זמן אמורים להחזיר לי הכסף?..."-האם בהסכם שנחתם בניכם סוכם על מועד לביטול העסקה?
עקרונית,סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, לכאורה ניתן לדרוש ביטול העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, יש לציין כי על פי תקנות ביטול עסקה, צרכן רשאי לבטל את העסקה, בין היתר, ברכב חדש שנרכש מהיבואן, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, אולם, היות שהמועד לביטול העסקה, במקרה המתואר חלף, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:52 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:52:07 |
| שלום רב,בתאריך 8.5.19 הזמנתי רכב חדש לאחר חודש וחצי של ציפייה הרכב עדיין לא נכנס בשערי הנמל החלטתי לבטל עסקה ב 17.6.19 תוך כמה זמן אמורים להחזיר לי הכסף?(הרכב שולם במלואו)
בברכה | |
|
|
|
| 1/7/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 13:20:08 |
| שלום רב איציק,
האם סוכם מועד קבלת המוצר?אם כן, מהו המועד?
בפנייתך אתה שואל: "...תוך כמה זמן אמורים להחזיר לי הכסף?..."-האם בהסכם שנחתם בניכם סוכם על מועד לביטול העסקה?
עקרונית,סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, לכאורה ניתן לדרוש ביטול העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, יש לציין כי על פי תקנות ביטול עסקה, צרכן רשאי לבטל את העסקה, בין היתר, ברכב חדש שנרכש מהיבואן, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, אולם, היות שהמועד לביטול העסקה, במקרה המתואר חלף, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:31 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:31:38 |
| שלום רב
לפני כחודשים פניתי אליכם בתלונה עבור תיקון פלאפון אשר נמשך למעלה מחצי שנה, מספר תלונה- 627042
טרם קיבלתי את התייחסותכם.
כרגע אני עדיין עם הפלאפון החלופי, לאחר שכבר הובטח לי מהמעבדה לקבל פלאפון חדשלפני למעלה מחודש. ושוב שום דבר לא קרה.
אשמח מאוד לעזרתם
חן | |
|
|
|
| 1/7/2019 12:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 12:31:20 |
| שלום וברכה חן,
פנייתך לפורום מועברת לגורם במועצה האחראי על הטיפול בתלונתך, אשר יעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 1/7/2019 13:08 |
חן |
 | |
|
| 1/7/2019 10:40 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:40:24 |
| שלום,
קניתי טיולון דרך קבוצה בפייסבוק. העגלה אצלי 4 חודשים ולא יצא לי להשתמש בה בכלל, כל פעם תקלה אחרת וזה נשלח לחברה. העגלה הייתה באוטו - כל החלקים של העגלה נמסו- יצא ריח ממש חזק של החומר וזה שורף בעיניים. פניתי למכון התקנים ושם נמסר לי שהם לא בודקים דברים מסוג זה אלא רק בטיחות.(היבואן אמר לי שכן עבר מכון התקנים). האשת קשר של הטיולון התחילה לסנן אותי כשביקשתי את כספי בחזרה.. אשמח לדעת מהן זכויותי בנדון
תודה | |
|
|
|
| 1/7/2019 12:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 12:52:14 |
| שלום רב שירן,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 30/6/2019 12:38 |
אלמוג סויסה |
 | | מחבר: | אלמוג סויסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 12:38:03 |
| | לפני שבועיים (17.06) שלחתי את האייפון שלי (נמצא אצלי חצי שנה) לאיי דיגיטל לבדיקה ותיקון, שם אמרו לי שתוך 3-5 ימי עסקים יחזרו אליי/ישלחו מייל שבו יהיה רשום אם התיקון הוא במסגרת האחריות או לא. לא חזרו אליי כלל לכן התקשרתי למוקד תמיכה טכנית ב25.06 לקבלת מידע. בשיחת טלפון הנציגה אמרה לי שהאייפון בתיקון מסך וזה כלול במסגרת האחריות. ביום חמישי ה 27.06 התקשרתי שוב לבדוק מתי האייפון יחזור מתיקון והנציג אמר לי שהיה עיכוב עם ההגעה של המסכים וכנראה שיתקנו אותו היום והוא יגיע בחזרה לחנות ביום ראשון או שני (השבוע). היום התקשרו אליי שוב ואמרו שהתיקון הוא לא במסגרת האחריות וזה לא רק מסך וזו בעיית מים. הוטעתי פעמיים על ידי חברת איי דיגיטל, בטענה שהתיקון הוא במסגרת האחריות וברגע האמת מנסים להתנער מאחריות ולהגיד לי שאין דרך לתקן ולהחליף אותו יעלה לי באזור ה 3000 שח לקבלת מכשיר חדש. האם ניתן לעשות משהו במסגרת הטעיית הצרכן? | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 10:34:40 |
| שלום רב אלמוג,
עקרונית, במוצר שנמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה, על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון לא יאוחר מתום שבועיים, ובלבד שהתקלה לא נגרמה על ידי הצרכן, כקבוע בסעיף 2(ג) בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה):
" (ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
על כן, יש לפנות אל החברה בכתב.
| |
|
|
|
| 1/7/2019 11:50 |
אלמוג סויסה |
 | | מחבר: | אלמוג סויסה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:50:23 |
| | אבל השאלה אם הם יכולים להטעות אותי להגיד לי שהאייפון נמצא בתיקון מסך במסגרת האחריות ולאחר שבועיים של המתנה להגיד לי שזה נזק אחר ואני צריכה לשלם למרות שאמרו לי תוך 3-5 ימי עסקים תהיה להם תשובה. | |
|
|
|
| 1/7/2019 12:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 12:34:54 |
| שלום רב אלמוג,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אתה מוזמן לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 30/6/2019 16:00 |
תומר |
 | | מחבר: | תומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 16:00:52 |
| היי, רכשתי דרך חנות באינטרנט מוצר בצבע שחור.
הגיע המוצר בצבע לבן, יצרתי קשר עם החנות ואמרו שיחליפו לי, אך הם לא בטוחים שיגיע בזמן האספקה.
השאלה, אם ברגע הקנייה הם טענו שישה ימי עסקים, אך עד שאקבל את המוצר שהזמנתי יעברו השישה ימי עסקים. מה החוק אומר בנושא והם מגיע לי פיצוי מסויים? | |
|
|
|
| 1/7/2019 10:24 |
תומר |
 | |
|
| 1/7/2019 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 12:28:45 |
| שלום וברכה תומר,
אין כללי אצבע באשר לגובה הפיצוי, וכל מקרה נבחן לגופו ותלוי בין היתר בעוצמת ההפרה, הנזק המוכח בפועל, נסיבות הפרשה, עוצמת ההתחייבות של בית העסק למועד האספקה וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 1/7/2019 09:34 |
פליקס |
 | | מחבר: | פליקס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 09:34:08 |
| לום רב,
רציתי לדעת אם חלים כללים לנושא אי הגעת טכנאי מזגנים אלקטרה:
הטכנאי תואם ליום חול לשעות 12:00-16:00.
בכ15:45 הטכנאי התקשר ואמר שיוכל להגיע רק בכ17:30. אני לא אישרתי איחור זה.
מדובר על מוצר עם אחריות ל-7 שנים ואנחנו נמצאים בשנה השנייה לאחריות.
האם קיים פיצוי למקרה זה ?
תודה,
פליקס ברודסקי, | |
|
|
|
| 1/7/2019 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 12:08:33 |
| שלום וברכה פליקס,
חוק הטכנאים חל גם על ביקור של טכנאי בתקופת האחריות המורחבת. תוכל לעיין להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן ולפעול בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 30/6/2019 23:05 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 23:05:42 |
| היי , לפני כחודש הלכתי לסלון כלון התלהבתי מ2 שמלות וחתמתי חוזה של 12,900 שח . כיום אין לי את הסכום הזה ולצערי אני צריכה להוריד שמלה אחת אבל המחיר של שמלה אחת מאוד גבוה וגם את הסכום הזה אין לי . שילמתי מדקמה של 2900 שח ואני רוצה לבטל את כל העסקה ולקבל את המקדמה אין לי בעיה להשאיר קצת מהמקדמה אבל לטענתם אם אני מבטלת את העסקה לא רק שאני לא מקבלת את המקדמה אני גם צריכה להוסיף עוד 50 אחוז . חשוב לציין שלקחתי דגם שכבר קיים לא עשיתי מדידות זה לא נתפר עבורי וגם לא עשו לי שינויים פשןט לקחו שמלה שכבר קיימת על הבובה והלבישו עלי .
מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 1/7/2019 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 12:06:14 |
| שלום רב שיר,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות, וכן שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה.
מעיון בפנייתך, עולה לכאורה כי הודעת הביטול נעשתה בחלוף המועד הקבוע בתקנות, על כן, אני, מציעה כי תעייני במדיניות של בית העסק על מנת לבדוק מה האפשרויות הקיימות. | |
|
|
|
| 1/7/2019 07:49 |
טליה |
 | | מחבר: | טליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 07:49:29 |
| יש לי זיכוי על סך 3,900₪ בחנות רהיטים, החנות לא מוכנה לקבל את הזיכוי בטענה שעברו שנתיים.
האם יש דרך לתת תוקף לזיכוי? | |
|
|
|
| 1/7/2019 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 12:03:28 |
| טליה שלום רב,
היה ועל הזיכוי עצמו מצוין תאריך, והזיכוי ניתן לתקופה של שנתיים ומעלה, הרי שלא ניתן לחייב את העוסק לממש את הזיכוי בנסיבות אלו, שכן העוסק עומד בתנאי הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 1/7/2019 03:53 |
יורי ס. |
 | | מחבר: | יורי ס. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 03:53:46 |
| 1.אי אפשר להשיג אותכם טלפונית
2.שאלתי פה את שאלתי-והאתר תקוע ואני לא מצליח לעבור לדבר מספר 2 כדי לראות אם עניתם לי.
מה לעשות??
זה היה בקשר למדפסת קנון ניופאן | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:32:41 |
| שלום וברכה יורי,
לא ברור מפנייתך האם מדובר באחריות היצרן בגין השנה הראשונה של המוצר, או באחריות אחרת, או בפניה שלא במסגרת אחריות כלשהי לבית העסק. מכל מקום אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה ובדרישה לתקן את המוצר כמתחייב לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, וללא כל עלות מצדך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים, והיא תטופל כדבעי. | |
|
|
|
| 1/7/2019 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 12:03:03 |
| שלום וברכה יורי,
לא ברור מפנייתך האם מדובר באחריות היצרן בגין השנה הראשונה של המוצר, או באחריות אחרת, או בפניה שלא במסגרת אחריות כלשהי לבית העסק. מכל מקום אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה ובדרישה לתקן את המוצר כמתחייב לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, וללא כל עלות מצדך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים, והיא תטופל כדבעי. | |
|
|
|
| 30/6/2019 17:59 |
רוית |
 | | מחבר: | רוית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 17:59:06 |
| שלום, האם זה תקין שברכישה של כרטיסים באינטרנט למופעים, יגבו עמלת טיפול על כל כרטיס וכרטיס ולא עמלה כללית על הרכישה?
הרי לא מטפלים בנו באמת, שכן אנו מבצעים את כל העבודה בעצמנו, מדוע סוכנויות הכרטיסים, בתי הקולנוע וכו' גובים עמלה בניגוד למצב בו מגיעים לרכוש את הכרטיסים אצלם בעמדה, שם פקיד משרת אותנו אבל לא גובים עמלה. זה לא הגיוני בעיניי.... | |
|
|
|
| 1/7/2019 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 11:57:57 |
| רוית שלום רב, אני בהחלט מבינה את ההגיון בטענותיך, אך מכיון שאין פיקוח על מחירי כרטיסים, רשאי כל עוסק לגבות תשלום בגין הכרטיס בהתאם לשיקול דעתו, ובכלל זה לצרף עמלות ותשלומים שונים. החובה החידה המוטלת מתוקף הוראות הדין היא ציון עלות הכרטיס לצרכן בצירוף העמלות על מנת שהצרכן יהיה מודע לעלות הכוללת ויוכל לבחור את אופן הרכישה. | |
|
|
|
|