| 3/7/2019 19:37 |
לאה |
 | | מחבר: | לאה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 19:37:20 |
| | שילמתי בהעברה בנקאית סכום עבור 8 אימונים. לאחר האימון הראשון סבלתי מכאבי תופת. פניתי למאמנת שאמרה שאולי לא מתאים לי אך גם איננה מוכנה להחזיר לי את הכסף. עדיין לא עברו 14 יום מיום העברת התשלום. מה עושים? | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:43:34 |
| לאה שלום רב,
כיצד התבצעה העסקה?
האם טלפונית או בבית העסק עצמו?
האם ישנו הסכם הקובע את תנאי הביטול?
האם נדרשת להציג אישור רפואי או לחתום על הצהרת בריאות בטרם ההתקשרות?
| |
|
|
|
| 4/7/2019 14:23 |
לאה |
 | | מחבר: | לאה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:23:39 |
| העיסקה נעשתה בהעברה בנקאית.
לא נדרשתי לחתום על שום טופס וכל ההתנהלות
הייתה בוואטסאפ , היא אפילו לא טרחה לדבר איתי. אתמול אף שלחה חשבוניות בוואטסאפ | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:24 |
לאה |
 | |
|
| 4/7/2019 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:44:05 |
| לאה שלום רב,
מדובר לכאורה בעסקת מכר מרחוק לקבלת שירות מתמשך, ועל כן, ניתן לבטלה בכל עת.
כמו כן, מחויב בית העסק לספק לצרכן טופס גילוי, והיה ולא סיפק טופס כאמור, הדבר גם כן מזכה את הצרכן בזכות ביטול.
יש לדרוש החזר בגין השיעורים העתידיים, בכתב ולציין כי היה והכספים לא יושבו בתוך 14 ימים מיום בקשתך, הדבר חושף את בית העסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 4/7/2019 10:35 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 10:35:41 |
| שלום רב, הזמנתי מוצרי פארם מאתר גדול בארץ והם התחייבו ל5 ימי עסקים. לצערי טרם קיבלתי את המוצרים ועברו כבר 10 ימים. שלחתי להם פנייה מקוונת ואפילו לא חזרו אליי. האם מגיע לי פיצוי כספי? במידה וכן כמה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:41:28 |
| מורן שלום רב,
בגין איחור בקבלת מוצרים לא נקבע פיצוי ללא הוכחת נזק, בניגוד לדג' לאיחור טכנאי.
על כן, הזכות לפיצוי הנה רק באמצעות דיני הנזיקין.
כלומר, היה ונגרם לך נזק בגין אי אספקה במועד, וניתן להוכיח את הנזק, אזי ניתן לדרוש פיצוי מבית העסק. | |
|
|
|
| 3/7/2019 16:06 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 16:06:32 |
| שלום
סלקום מסרבים לתקן לי את המכשיר השבור למרות שהוא היה עדיין באחריות ( הם החזירו אותו יום לפני שנגמר האחריות ) וגם משלם להם ביטוח כל חודש...
לטענתם "המכשיר לא ניתן לתיקון ואפילו באפל אמרו שלא ניתן לתקן אותו ( לא ידוע לי שלאפל יש מעבדות בישראל )" אבל בכל מעבדת תיקון פלאפונים שפניתי אליהם אמרו שניתן לתקן.
מה עושים במצב הזה? לתקן ולתבוע אותם על עלות התיקון ? החלקים שצריך להחליף חייבים להיות מקוריים בשביל שאני אוכל לתבוע אותם ?
תודה | |
|
|
|
| 3/7/2019 20:39 |
לא רלוונטי |
 | | מחבר: | לא רלוונטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 20:39:17 |
| קורם כל, תבדיל בין ביטוח לבין אחריות.
כל מכשיר חשמלי בשווי מעל 150 שח מחוייב באחריות יצרן למשך שנה. האחריות העל לא כוללת שבר או נזק פיזי או מיים. האחריות הזו כוללת אך ורק תיקון של פגם ביותר שלא נגרם בגלל פעולה שלך.
למשל - שברת את המסך? לא מכוסה.
הטלפון ״טבע״? לא מכוסה
המסך הפסיק סתם ככה לעבוד ? מכוסה.
הרמקול לא עובד ? מכוסה.
בעבר לא היו בישראל מעבדות מוסמכות של אפל ולכן הם נאלצו לשלוח מכשירים תקולים לאירלנד אבל זה היה יקר מדי ולכן כל מני מעבדות בארץ של חברות הסלולרי (וגם cdata ו- Idigital) קיבלו הסמכה של אפל. ככה שמה שאתה לא מכיר - קיים.
אם נתקלה שלך היא במסגרת האחריות יצרן של השנה ולא נגרמה מנזק פיזי מיים או שבר הם מחויבים לתקן.
אם התקלה שלך שלא פירטת מהי נגרמה מנזק פיזי שבר או מיים הם לא צריכים לתקן גם בשנה הראשונה.
אם מדובר פה על ״ביטוח״ או ״אחריות מורחבת״ לאחר השנה אתה צריך לקרוא טוב טוב את החוזה שחתמת עליו כדי להבין מה האחריות הזו כוללת והם הם מחייבים לתקן לפיו או לא
אף אחד לא יכול לתת לך תשובה על השאלה הזו ללא פירוט של מה מכוסה במסגרת הביטוח שרכשת. | |
|
|
|
| 4/7/2019 09:39 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 09:39:09 |
| | הביטוח מכסה שבר מסך העניין פה הוא שהם טוענים שלא ניתן לתיקון למרות שהוא ניתן לתיקון. זה לא שהם אומרים אין ביטוח. הרי זה נשלח למעבדות שלהם לתיקון וחזר אחרי כמה ימים... | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:29:51 |
| שלום רב רן,
אני, מציעה כי תגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 2/7/2019 05:16 |
אבלין |
 | | מחבר: | אבלין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 05:16:27 |
| | רכשתי ספה נפתחת למיטה לפני כחודשיים. במעמד האספקה התברר שקיבלתי ספה שאינה תקינה וסירבתי לקבלה. מאז לא סופקה לי ספה. כעת ברצוני לבטל את העסקה. הנני בת 85 עם תעודת עיוור/ליקוי ראיה. האם אני זכאית לבטל את העסקה למרות שחלפו יותר מ-14 יום? תודה | |
|
|
|
| 2/7/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 14:01:19 |
| אבלין שלום רב,
כל עוד לא סופק המוצר בהתאם להזמנת הצרכן, כלומר מוצר תקין התואם את תנאי העסקה, רשאי הצרכן לבצע ביטול עסקה על פי תקנות ביטול עסקה.
מניין הימים במקרה של ביטול עסקה בתחום הריהוט עומד על 14 ימים מיום קבלת המוצר, ולא מיום ההזמנה.
בכל הנוגע לגיל הצרכן, הדבר אינו רלוונטי לרכישה פרונטאלית בבית עסק, אלא נוגע אך ורק לעסקה טלפונית. | |
|
|
|
| 4/7/2019 06:28 |
אבלין |
 | | מחבר: | אבלין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 06:28:35 |
| | שלום רב. רכשתי את הספה ב-13/5. ההובלה הייתה ב-29/5 אך המוצר היה פגום והוחזר ולכן בעצם כלל לא סופקה לי ספה עד היום. האם הספירה היא מהיום שבו הייתה ההובלה? תודה | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:13:15 |
| אבלין שלום רב,
תקנות ביטול עסקה קובעות כי מניין הימים יספר מיום "שקיבל את הטובין"
אך לכאורה, יש ממש בטענות העוסק כי מניין הימים יספר מיום קבלת המוצר הבלתי תקין.
אף על פי כן, מחויב העוסק לספק מוצר תקין בתוך זמן סביר, ומשלא עשה כן, הוא מפר את תנאי העסקה, דבר אשר לכשעצמו יכול להוות עילה לביטולה.
| |
|
|
|
| 4/7/2019 03:18 |
שילה |
 | | מחבר: | שילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 03:18:57 |
| שלום רב,
ברצוני להציג מקרה. יש אדם מבוגר בן 83 שאינו יודע עברית ולא יכול לתפקד לבדו. עזב את הדירה עקב מצב בריאותי ושזקוק להשגחה כל הזמן. לאחר בירור מול חברת הוט בכתובת שהתגורר קיים חוב מאוד גבוהה.
פנינו לחברה במטרה להסדיר זאת. התיוד כבר הוחזר.
בנוסף בוצע פניה לניתוק דרך אתר נתק בתאריך 23.2.2018. פניתי לפניות הציבור של הוט והם דורשים אסאסמכתא מאתר נתק עם פרטי הלקוח שזה שם מלא ות.ז שהאתר אמור לשלוח למייל. לאחר בדיקה במייל יש אישור לשליחת הניתוק אך ללא פרטי הלקוח.
באתר של נתק גם רשום שהם לא שומרים פרטי לקוח מזהים עקב שמירה על הפרטיות.
מה ניתן לעשות במצב כזה ? הוט רוצה לחייב על 10 חודשים בערך של שירותי טלויזיה וטלפון וברובם לא היה שימוש כי הלקוח לא התגורר בבית עקב מצבו הבריאותי.
אשמח לייעוץ.
בנוסף הוט טוענת שההוראת קבע בוטלה על ידי הלקוח , אין לי דרך לבדוק כי האדם לא זוכר.
שאלתי איך הם אפשרו שירותים במשך תקופה ללא הוראת קבע ? מה ניתן לעשות זאת?
| |
|
|
|
| 4/7/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:57:47 |
| שילה שלום רב,
מתי הוחזר הציוד לחברה?
היה והציוד הוחזר וישנה אסמכתא או שאין מחלוקת לגבי מועד החזרת הציוד, הרי שההחזרה לכשעצמה מחייבת את בית העסק לבצע הפסקה של החיובים.
כמו כן, יש להעלות את הטענה כי הודעת הניתוק נשלחה וכללה לכאורה, את כל הפרטים, והיה ובית העסק טוען כי נשלחה ללא פרטים, יתכבד ויציג את ההודעה החסרה.
בכל מקרה, בהתחשב בנסיבות מן הראוי לבחון את המקרה לעומקו.
אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 4/7/2019 03:17 |
שילה |
 | | מחבר: | שילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 03:17:24 |
| שלום רב,
ברצוני להציג מקרה. יש אדם מבוגר בן 83 שאינו יודע עברית ולא יכול לתפקד לבדו. עזב את הדירה עקב מצב בריאותי ושזקוק להשגחה כל הזמן. לאחר בירור מול חברת הוט בכתובת שהתגורר קיים חוב מאוד גבוהה.
פנינו לחברה במטרה להסדיר זאת. התיוד כבר הוחזר.
בנוסף בוצע פניה לניתוק דרך אתר נתק בתאריך 23.2.2018. פניתי לפניות הציבור של הוט והם דורשים אסאסמכתא מאתר נתק עם פרטי הלקוח שזה שם מלא ות.ז שהאתר אמור לשלוח למייל. לאחר בדיקה במייל יש אישור לשליחת הניתוק אך ללא פרטי הלקוח.
באתר של נתק גם רשום שהם לא שומרים פרטי לקוח מזהים עקב שמירה על הפרטיות.
מה ניתן לעשות במצב כזה ? הוט רוצה לחייב על 10 חודשים בערך של שירותי טלויזיה וטלפון וברובם לא היה שימוש כי הלקוח לא התגורר בבית עקב מצבו הבריאותי.
אשמח לייעוץ. | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:57:21 |
| שילה שלום רב,
מתי הוחזר הציוד לחברה?
היה והציוד הוחזר וישנה אסמכתא או שאין מחלוקת לגבי מועד החזרת הציוד, הרי שההחזרה לכשעצמה מחייבת את בית העסק לבצע הפסקה של החיובים.
כמו כן, יש להעלות את הטענה כי הודעת הניתוק נשלחה וכללה לכאורה, את כל הפרטים, והיה ובית העסק טוען כי נשלחה ללא פרטים, יתכבד ויציג את ההודעה החסרה.
בכל מקרה, בהתחשב בנסיבות מן הראוי לבחון את המקרה לעומקו.
אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 3/7/2019 22:29 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 22:29:57 |
| שלום רב.
ב4.3.19 לפי הקבוע בחוזה השכירות פיניתי את דירתי. לפני כניסתי לדירה הפקדתי פיקדון בסך 3 חודשי שכירות לחברת קנית השקעות השלום ממנה שכרתי את הדירה. לפי החוזה החברה צריכה היתה להחזיר את הפקדון מוצמד למדד לאחר 90 יום שחלפו ב2.6.19. לאחר פניה בנושא נמסר לי ממנהלת הכספים כי "מחכה לחתימות על השיק. סה"כ שיק ע"ס X₪".
חלפו מספר ימים ופניתי שוב פיזית למשרדי החברה ונאמר לי שהחתימה מתבצעת כנראה רק ב1 לחודש. פניתי שוב אתמול ב2.7.19 להנהלת הכספים (כמעט 120 יום מפינוי המושכר) ונעניתי היום כי "השיק עדיין לא הגיע אלי, שלחתי עכשיו מכתב לחשב החברה. אני אחזור אליך".
מעבר לכך שאני לא מקבל שום עדכונים אם אני לא מברר, שאלתי היא כזאת:
האם יש חוק שמסדיר את טווח החזר הפיקדון לאחר תום מועד התקופה הקבועה בחוזה (במקרה זה 90 יום מפינוי המושכר)? כמה זמן מתיר להם החוק 'למשוך' אותי, אם בכלל יש חוק כזה או שפשוט מדובר בזמן סביר? ואם מדובר בזמן סביר - מה נחשב זמן סביר?
אני חייב לציין שלדבריהם הצ'ק כבר מוכן ולפי הסכום שציינה מנהלת הכספים לא נמצאו שום ליקויים בדירה במשך 90 הימים מעזיבתי אותה. כך שמדובר פה רק בעיכוב בהחזרת הכסף.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:54:37 |
| עדי שלום רב,
הנושא שעולה מהפנייה אינו רלוונטי לחוק הגנת הצרכן ואינו מוסדר באמצעותו, אלא נובע מהסכם השכירות שנחתם.
בכל מקרה, היה ובית העסק מפר את הסכם השכירות לעניין מועד השבת הכספים, נהרי שיש בכך משום הפרת הסכם, וניתן להגיש תביעה בגין הפרה. | |
|
|
|
| 3/7/2019 21:12 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 21:12:52 |
| שלום,פניתי למישהי שתעזור לי במציאת שם לעסק חדש שלי כלומר "מיתוג" כבר שבועיים שאנחנו בקשר והיא שלחה לי קרוב ל 30 מילים. סך הכל 5 סקיצות. מאוד קשה לעבוד איתה, היא לא זמינה בכלל וכמה שניסינו לכוון אותה היא לא הצליחה למצוא שם נורמלי. בנוסף לזה היו לה שגיאות כתיב ולא הייתה מקצועית. אמרנו לה שאנחנו מעוניינים לסיים איתה את התהליך ולקבל החזר. היא טוענת שתחזיר לנו רק 50% מהסכום וזה מכיון שעבדה על השמות וכמובן שזה בתנאי שלא נשתמש בשמות שהיא שלחה. אמרנו לה שאנחנו נסיים את התהליך ב 30% אך היא לא מוכנה.בחוזה שהיא שלחה לא רשום כלום על ביטולים או החזרים אלא רק שצריך לשלם מראש ושהיא תשלח כמה סקיצות שצריך על מנת שהלקוח יהיה מרוצה. האם היא צריכה להחזיר לנו רק 50% מהסכום?
תודה,
טל | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:49:35 |
| טל שלום רב,
לצערי, כאשר העסקה הנה עסקה לשימוש מקצועי, ולא לשימוש אישי או מפשחתי, לא יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן, ועל כן, המועצה תתקשה לייעץ בעניין זה.
| |
|
|
|
| 4/7/2019 13:02 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:02:07 |
| שלום,
רכשתי שולחנות לסלון בחנות x והספק של החנות תיאם איתי הובלה ליום ספציפי בין השעות 13:00-17:00.
קרה מצב בו ביום בו תיאמו איתי החלו הפגנות בחלקים שונים בארץ שכללו חסימת צירי תנועה.
במהלך כל טווח השעות אף אחד לא טרח להתקשר או להודיע על איחור כלשהו בהגעה. יש לציין כי בשעה 17:00 אני ביצעתי נסיונות התקשרות הן לחנות ממנה רכשתי את השולחנות והן לטלפון ממנו בוצעה אלי שיחה לצורך תיאום ההובלה אך לא היה מענה בשני המקומות.
בשעה 20:00 בערב התקשר המוביל וציין בפניי כי הוא יגיע אלי בעוד כ-50 דקות תוך כדי שהוא מטיח האשמות במפגינים ומתחמק מלהסביר מדוע לא הודיעו לי על איחור.
לבסוף המוביל הגיע לביתי בשעה 20:45, כלומר 3 שעות ו-45 דקות לאחר טווח הזמנים שנקבע.
יצויין כי עלות ההובלה כפי שנקבעה ביום רכישת השולחנות הינה 250 ש"ח.
שאלתי היא האם אני זכאי לפיצוי כספי על סך 600 ש"ח ללא הוכחת נזק בהתאם לחוק הטכנאים? במידה וכן, ממי אני זכאי לפיצוי - מהחנות ממנה רכשתי או מהספק של החנות?
שוחחתי עם בעל החנות אך הוא עומד בתוקף על כך שאין לו צד בעניין ומדובר ביום חריג והגיוני שההובלה איחרה ומעבר לכך אני צריך להגיד תודה על כך שההובלה הגיעה באותו היום ולא נדחתה לתאריך אחר (כאמור מבלי להודיע).
תודה רבה על העזרה | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:37:54 |
| לדעתי, אתה לא זכאי מכיוון שבאמת היה מדובר על ימים הזויים. מחוק הגנת הצרכן:
"נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכול היה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה". | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:44:13 |
| דודי שלום רב,
אכן, על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, תקום הזכות לפיצוי במקרה זה.
אך חשוב לציין כי הסעיף מציין חריג:
"(ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
נראה כי במקרה הנדון, יש בהחלט תחולה לסעיף ועל כן ספק אם תקום הזכות לקבלת פיצוי במקרה זה. | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:06 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:06:28 |
| שלום,
רכשתי שולחנות לסלון בחנות x והספק של החנות תיאם איתי הובלה ליום ספציפי בין השעות 13:00-17:00.
קרה מצב בו ביום בו תיאמו איתי החלו הפגנות בחלקים שונים בארץ שכללו חסימת צירי תנועה.
במהלך כל טווח השעות אף אחד לא טרח להתקשר או להודיע על איחור כלשהו בהגעה. יש לציין כי בשעה 17:00 אני ביצעתי נסיונות התקשרות הן לחנות ממנה רכשתי את השולחנות והן לטלפון ממנו בוצעה אלי שיחה לצורך תיאום ההובלה אך לא היה מענה בשני המקומות.
בשעה 20:00 בערב התקשר המוביל וציין בפניי כי הוא יגיע אלי בעוד כ-50 דקות תוך כדי שהוא מטיח האשמות במפגינים ומתחמק מלהסביר מדוע לא הודיעו לי על איחור.
לבסוף המוביל הגיע לביתי בשעה 20:45, כלומר 3 שעות ו-45 דקות לאחר טווח הזמנים שנקבע.
שאלתי היא האם אני זכאי לפיצוי כספי על סך 600 ש"ח ללא הוכחת נזק בהתאם לחוק הטכנאים? במידה וכן, ממי אני זכאי לפיצוי - מהחנות ממנה רכשתי או מהספק של החנות?
שוחחתי עם בעל החנות אך הוא עומד בתוקף על כך שאין לו צד בעניין ומדובר ביום חריג והגיוני שההובלה איחרה ומעבר לכך אני צריך להגיד תודה על כך שההובלה הגיעה באותו היום ולא נדחתה לתאריך אחר (כאמור מבלי להודיע).
תודה רבה על העזרה | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:42:19 |
| דודי שלום רב,
"(ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
נראה כי במקרה הנדון, יש בהחלט תחולה לסעיף ועל כן ספק אם תקום הזכות לקבלת פיצוי במקרה זה. | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:32 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:32:36 |
| שלום,
תודה רבה על העזרה | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:42:02 |
| דודי שלום רב,
|
|
|
| 3/7/2019 19:30 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 19:30:33 |
| שלום,
לבסוף המוביל הגיע לביתי בשעה 20:45, כלומר 4 שעות ו-45 דקות לאחר טווח הזמנים שנקבע.
תודה רבה על העזרה | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:41:37 |
| דודי שלום רב,
|
|
|
| 2/7/2019 11:55 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 11:55:11 |
| שלום, מעוניינת לבדוק זכאות לביטול עסקה לסדרת טיפולים קוסמטיים. הסדרה בת 12 טיפולים עשיתי 3 מתוכם ואני ממש לא מרוצה ולא מעוניינת להמשיך את הסדרה. יש לציין שביקשתי לבטל את העסקה טלפונית מול בית העסק לפני תום 14 יום מיום הטיפול הראשון, אך בבית העסק נמסר שאין אפשרות להחזר כספי אלא רק בהחלפת הסדרה בשרותים אחרים שניתנים ע"י אותו בית עסק. אין בידי העתק מההסכם שנחתם מול בית העסק (ביקשתי ולא העבירו) האם זכאית לביטול עסקה והחזר בגין הטיפולים שלא בוצעו? יכול להיות שבהסכם מול בית העסק מנעו את האפשרות של ביטול העסקה?
אודה מאוד לעזרתכם, | |
|
|
|
| 3/7/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 09:30:36 |
| שלומית שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת שירותים קוסמטיים או אסתטיים בתוך 14 ימים, גם אם הוחל במתן השירות.
העובדה שבית העסק הטעה אותך לגבי זכות הביטול, מהווה לכשעצמה הפרה של הוראות הדין.
יש לפנות לעוסק, לציין את מועד ביצוע העסקה, מועד הודעת הביטול וההטעיה, ולדרוש את ביטולה בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:18 |
שלומית |
 | |
|
| 3/7/2019 18:55 |
רחל ג. |
 | | מחבר: | רחל ג. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 18:55:51 |
| הזמנת המוצרים נעשתה ב- 15.6.19 ב-18.6 כתבתי מייל לאותה כתובת בבקשה לבטל העיסקה, נעניתי שהם לא קשורים לעיסקה הנ"ל.יצרתי קשר טלפוני עם החברה בחו"ל, ונאמר שלכשתגיע החבילה, ליצור קשר איתם ולמסור פרטי החבילה.
עברו כבר יותר מ-14 יום,רק ב-2.7 קיבלתי הודעה על הגעתה.
לא מעונינת במוצרים משום שהחשבון הסופי יצא לי יקר בהרבה ממה שהתכוונתי, ומאחר שנתתי פרטי האשראי כבר היה מאוחר לשנות או להתחרט.
מה ניתן לעשות. איך רצוי לפעול. אם אחזיר החבילה כמו שהיא איזו ערובה יש לי שיחזירו לי הכסף. ואז אשאר קרחת מכאן ומכאן. | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:45:17 |
| שלום רב רחל,
במקרה המתואר,היות שמדובר בחברה זרה(בהנחה שאין לה נציגות בישראל), ההחלטה הינה בידך. | |
|
|
|
| 3/7/2019 16:48 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 16:48:41 |
| כאמור חסימת כביש אינה אירוע מסכל כפי שרשום כאן באתר, אך האם חסימת הצירים הבוטה אתמול בערב היא חריגה?
ניסיתי להגיע להופעה בראשון לציון מתל אביב וכל הצירים היו חסומים - איילון, 431 עמדו במקום במשך שעות.
לא הצלחנו להגיע להופעה, ולהבנתנו המופע נדחה ב15 דקות בלבד בעקבות האירועים.
להבנתי יש מאות אנשים שנתקעו יחד איתנו בדרכים, ומבקשים כעת פיצוי והבנה מצד החברה המפיקה ProgStage. האם אנו זכאים להחזר כלשהו? | |
|
|
|
| 3/7/2019 19:29 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 19:29:17 |
| | לדעתי, לא מהחברה המפיקה אלא לתבוע את המדינה שכשלה למנוע את חסימת הצירים. | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:41:15 |
| עומר שלום רב,
עקרונית, אין הוראות בחוק הגנת הצרכן המחייבות את בית העסק לבצע השבה בנסיבות אלו, אך אף על פי כן, יש לנסות ולברר האם בדומה לכם, צרכנים רבים לא הגיעו למופע, והאם המופע התקיים כסדרו על אף השיבושים, ולנסות לראות האם עקב מכלול הנסיבות ניתן יהיה לבצע ביטול והשבה. | |
|
|
|
| 3/7/2019 16:48 |
עומר |
 | | מחבר: | עומר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 16:48:32 |
| כאמור חסימת כביש אינה אירוע מסכל כפי שרשום כאן באתר, אך האם חסימת הצירים הבוטה אתמול בערב היא חריגה?
ניסיתי להגיע להופעה בראשון לציון מתל אביב וכל הצירים היו חסומים - איילון, 431 עמדו במקום במשך שעות.
לא הצלחנו להגיע להופעה, ולהבנתנו המופע נדחה ב15 דקות בלבד בעקבות האירועים.
להבנתי יש מאות אנשים שנתקעו יחד איתנו בדרכים, ומבקשים כעת פיצוי והבנה מצד החברה המפיקה ProgStage. האם אנו זכאים להחזר כלשהו? | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:39:51 |
| עומר שלום רב,
עקרונית, אין הוראות בחוק הגנת הצרכן המחייבות את בית העסק לבצע השבה בנסיבות אלו, אך אף על פי כן, יש לנסות ולברר האם בדומה לכם, צרכנים רבים לא הגיעו למופע, והאם המופע התקיים כסדרו על אף השיבושים, ולנסות לראות האם עקב מכלול הנסיבות ניתן יהיה לבצע ביטול והשבה. | |
|
|
|
| 3/7/2019 11:22 |
אילנה |
 | | מחבר: | אילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 11:22:43 |
| שלום רב, נרשמתי טלפונית באמצעות נציג ללימודים. שילמתי דמי הרשמה שנגבו מממנים באמצעות כרטיס אשראי. לאחר מספר ימים ביקשתי לבטל את השתתפתי הלימודים, נאמר לי שאני צריכה לשלם כפול גם על שיעור אינטרנטי שנשלח במייל. אבקש לציין שלא קיבלתי שום שיעור אינטרנטי ולא קיבלתי שום תקנון במייל.
אני נואשת. מרגישה שפשוט גונבים ממני
אשמח לעזרה | |
|
|
|
| 4/7/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 09:44:18 |
| אילנה שלום רב,
ראשית, יש להגיב בכתב לבית העסק ולציין כי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות ביטול עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים מיום ביצועה.
על כן, בית העסק מחויב להשיב את הכספים ולהפסיק חיובים עתידיים, בניכוי 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
כמובן שיש לציין כי לא נחשפת לשום תוכן וכן כי לא נשלח טופס גילוי נאות.
במקביל, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:37 |
אילנה |
 | |
|
| 1/7/2019 17:30 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 17:30:50 |
| שלום, במרץ הזמנתי דיל לסוף יולי לבית מלון בארץ דרך אתר hotels.com המציע דילים. באתר היה מצויין שמדובר במחיר מיוחד לכן הזמנה לא ניתנת לביטול או שירות. המחיר באתר היה מצויין בשקלים . קיבלתי אישור הזמנה למייל עם מספר ההזמנה וכל הפרטים , כאשר בהזמנה מופיע גם מספר כרטיס אשראי ומצויין שתשלום יתבצע במקום בעת הגעה למלון ושמחיר אינו מכיל מע''מ , לכן אזרחי ישראל יצטרכו לשלם את המחיר המצויין בהזמנה + מע''מ.
היום התקשר אלי נציג המלון והודיעה שהייתה טעות באתר, ומחיר שהוצג באתר היה צריך להיות בדולרים ולא בשקלים . הוא דורש לבטל את הזמנה (למרות שבהזמנה מצויין שהיא לא ניתנת לביטול ) ואומר שאם נגיע למלון , לא יקבלו אותנו פשוט . אמר שניצור קשר עם אתר נטפל בנושא מולם .
האם זה חוקי בכלל ? מי אמור לשאת באחריות על טעות הזאת ?
האם אישור הזמנה לא מהווה מסמך משפטי?
| |
|
|
|
| 2/7/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 13:15:32 |
| שלום רב ילנה,
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי בית העסק יציג את המחיר הכולל, הכולל בין היתר, מע"מ.
בנוסף, החוק קובע כי יש להציג את המחיר הכולל במטבע ישראלי.
זאת ועוד, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, הסעד בגין הטעיה, שנמצאה מהותית בנסיבות העניין, הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, במקרה המתואר, ניתן לדרוש ביטול עסקה.
לעניין ההסכם בניכם- ניתן לפנות אל החברה בהתאם למוסכם בניכם, ולאחר מכן את רשאית לשקול תביעה (לא בתביעות קטנות) על מנת שבית המשפט יכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 3/7/2019 17:49 |
ילנה |
 | | מחבר: | ילנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 17:49:25 |
| אין ברצוני לבטל את העסקה , אלא לממש אותה בסכום שנקבע בהזמנה .
מה עלי לעשות ?
| |
|
|
|
| 4/7/2019 12:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:35:43 |
| שלום רב ילנה,
כפי שניתן לך הסבר במענה מעלה, הסעד הקיים בחוק הגנת הצרכן במקרה של הטעיה, הינו ביטול עסקה בלבד.
| |
|
|
|
| 3/7/2019 14:33 |
יובל |
 | | מחבר: | יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 14:33:03 |
| הזמנתי חבילת נופש טלפונית ויום למחרת ביטלתי
החבילה הוזמנה לי לאישתי ול 2 ילדיי.
האם אני צריך לשלם דמי ביטול על כל אדם או רק על סכום העסקה? | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:25:11 |
| שלום רב יובל,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
בעסקת מכר מרחוק- סעיף 14ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי הביטול ייעשה 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ואם מדובר בשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
בעסקה פרונטלית- תקנות ביטול עסקה קובעות כי הביטול ייעשה 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס) ובלבד שבשירותי הארחה נופש נסיעה ובילוי, הביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות לפני קבלת השירות.
על כן, היה ואתה עומד בתנאי החוק כאמור לעיל, עליך לשלם דמי ביטול פר כרטיס. | |
|
|
|
| 3/7/2019 14:15 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 14:15:37 |
| | לאחר כמה זמין ניתן לבטל קורס דיגיטלי? | |
|
|
|
| 4/7/2019 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 11:57:53 |
| שלום רב אדון,
חסרים פרטים כגון:
מתי בוצעה העסקה(תאריך)? כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מתי נעשתה הודעת הביטול? | |
|
|
|
|