| 4/7/2019 23:06 |
אורטל |
 | | מחבר: | אורטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 23:06:04 |
| שלום, הזמנתי לפני שנה ארון קיר מנגר שהותקן אצלי בבית לא לפי המידות שהזמנתי. הנגר התחייב להחליף לי את הארון לאחר שראה שאכן הארון לא כמו המידות שרציתי. מזה שנה שאני רודפת אחריו והוא כל פעם מבטיח שיבוא לקחת שוב מידות ולעשות לי ארון חדש. הארון שולם במלואו במזומן ולא קבלתי חשבונית. יש לי רק את מספר הטלפון שלו ואני רוצה להגיש נגדו תביעה. איך אני עושה את זה? לא מצליחה למצוא פרטים עליו באינטרנט. אפשר לפי מספר טלפון למצוא אותו?
תודה. | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:01:38 |
| שלום רב אורטל,
לא אוכל לסייע לך באיתור החברה, עם זאת היה ויש ברשותך קבלה המעידה על רכישת המוצר, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף כל המסמכים הקשורים בעניין זה, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 2/7/2019 17:52 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 17:52:53 |
| | שלום אתמול סופק לי מוצר לא כפי שהוזמן. הוזמנה מיטה עם שידות וארגז מצעים אך הגיע ללא ארגז מצעים והשידות הגיעו מופרדות מהמיטה ללא דרך להרכיבן ולכן גם המתקין לא הרכיב אותן.עקב כך,חוסר מענה והסחבת הנוראית לקבל את המוצר ביקשתי לבטל את ההזמנה לקבל בחזרה את הצקים ושיגיעו לקחת את המוצר. אך לא הוחזרו הצ'קים ולא הגיעו לקחת את המוצר בטענה שהמוצר הגיע ואקבל את הארגז מצעים במהלך השבוע. עליי לציין שהסחורה הגיעה פגומה בצבע ובמידות וכפי שציינתי לא הורכבה במלואה. האם ניתן לבטל את הצ'קים? להחזיר באופן עצמאי את המיטה לחנות? אשמח לקבל מידע | |
|
|
|
| 3/7/2019 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 11:55:29 |
| שלום וברכה הילה,
קצת קשה להבין את טענותייך באשר לסחבת וחוסר מענה בחלוף יום-יומיים ממועד האספקה. מכל מקום יש לציין כי ביטול אמצעי תשלום עלול לחשוף אתכם להליכי גבייה, ומצד שני עשוי לחייב את הצד השני לבוא עמכם בדברים לסיום הפרשה לשביעות רצון כל הצדדים, ובעיקר ליתן מענה להפרות ההסכם מצד בית העסק, באשר למוצר שהוזמן ואיכותו. אולי מוטב בשלב הראשון לפנות בכתב לבית העסק בדרישה לתקן כל אי התאמה במוצר לאלתר וללא כל דיחוי. | |
|
|
|
| 3/7/2019 20:01 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 20:01:59 |
| | לגבי טענותי אסביר קצת.. ביום רביעי מס'ימים לפני האספקה יצרו איתנו קשר ונאמר שהמיטה מוכנה ואם נגיע לסגור את החשבון באותו יום, ביום שישי תגיע המיטה אלינו הביתה וכך נעשה. אומנם הלכנו לשלם אבל המיטה לא הגיעה כיוון שלפי טענתם המוביל לא הספיק להגיע. נאמר שתגיע בסוף ביום ראשון אבל גם לא הגיעה ונקבע מועד חדש ליום שני בצהריים.מיותר להגיד שבימים אלינו היינו בהמתנה ביטלנו תוכניות ביזבזנו ימי עבודה וכשהגיעה סוף סוף המיטה הופתענו לראות שלא הגיעה בשלמותה כפי שהוזמנה וכאמור לא ניתנת לשימוש. בעודנו מבררים את העניין מול החנות המתקין השאיר את המוצר כפי שהוא מבלי להרכיב ופשוט לקח תרגליים והלך.לאחר דין ודברים עם החנות ניסו להרגיע אותנו בכך שיזמינו את הארגז מצעים בנפרד ושיגיע מתקין אחר שירכיב אותה כמו שצריך וקבעו איתנו לשעות הערב. בשעות הערב המאוחרות הגיע המתקין ואז ראינו את הבעיה עם המידות את הפגמים בצבע מסמרים בולטים ואת בעיית הרכבת השידות שלבסוף גם לא הורכבו וכו'.בסופו של יום נותרנו ללא מיטה ונאלצנו באותו לילה לישון על הרצפה וכפי שאמרתי לא באו עוד לקחת את המיטה. ניסינו מס' פעמים להתקשר ושלחנו הודעות לחנות/מוכר ללא הצלחה לקבל מענה.עקב כך אתמול ניגשנו לחנות והגענו להסכמה כי תבוטל העסקה ויגיעו לקחת את המיטה עד יום שישי ורק לאחר מכן יוחזרו הצ'קים. במידה והנ"ל לא יקרה כפי שקרה קודם לכן ולא יעמדו בהבטחתם מה אז? | |
|
|
|
| 3/7/2019 20:24 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 20:24:52 |
| | רוצה לחדד נקודה לגבי המתקין הראשון.. הוא החל להרכיב את המיטה אך בדיעבד לא תקין ולכן בניסיונו להרכיבה בכח הוא ככל הנראה גרם יותר נזק למיטה. כיוון שמלכתחילה עלינו על כך שהמיטה הגיעה ללא הארגז מצעים אמרנו לא להרכיב עד שנקבל תשובות מהחנות אך הוא התעקש ולכן במהלך ההרכבה השאיר אותה מורכבת חלקית והלך בעצבים. | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:48:33 |
| הילה שלום רב,
הסיטואציה בהחלט מתסכלת, אך רצויל המנע מפעולות חד צדדיות ככל שמדובר בביטול המחאות.
על כן, יש לנסות ולהמתין לאיסוף המוצר, רצוי במקביל, ליצור תיעוד להסכמות עם בית העסק, באמצעות פנייה בכת המציינת את השתלשלשות הארועים וכן את הסיכומים שהושגו, והיה והדברים אינם מתבצעים בהתאם להסכמות, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 7/7/2019 12:26 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 12:26:14 |
| | היי, בשעה טובה יום חמישי בערב הגיעו לקחת את המיטה אך ביום שישי שהגענו לחנות על מנת לקחת את הצ'קים אמרו שהם נמצאים אצל מישהו מהחנות שאחראי על הגבייה זאת שבימים קודם לכן נאמר בכלל שהם במשמורת בבנק. אותו אחד אמר כשיגיע הביתה יבדוק היכן הצקים אך לאחר שלא טרחו לעדכן במוצה"ש יצרנו קשר על מנת לקבל תשובה ונאמר כי הצקים הועברו לספק . ייתכן שצקים למוטב בלבד עבור החנות (שמו חותמת) הועברו לספק? נכון לעכשיו ממתינים שיוחזרו. לפי דבריהם עניין של יום יומיים.. במידה ותימשך הסחבת והצקים לא יוחזרו ניתן לבטל את הצ'קים ? ביקשנו לבינתיים צק נגדי עד לקבלת הצקים שלנו אך כמובן לא קרה מתירוצים כאלה ואחרים..אודה לעזרתכם מה האפשרויות? | |
|
|
|
| 4/7/2019 22:42 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 22:42:40 |
| היי ,
קניתי מוצר באתר אינטרנט בארץ, ברגע שהמוצר הגיע לא אהבתי אותו .
פניתי לחנות על מנת להחליף את הפריט בפריט אחר .
לאחר שהפריט השני הגיע גם אותו לא אהבתי וביקשתי להחליף שוב למשהו אחר.
בעל החנות טוען שאין החלפה שנייה כי עברו 14 יום מיום הרכישה של המוצר הראשון.
האם הדבר נכון?
תודה | |
|
|
|
| 7/7/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 09:38:39 |
| רעות שלום רב,
חוק הגנת הצרכן אינו עוסק בזכות לבצע החלפות אלא רק בזכות לביטול עסקה.
על כן, משחלפו 14 ימים מקבלת המוצר המקורי, לא תקום לצרכן הזכות לביטול עסקה, ועל כן, כל נושא ההחלפות והזיכויים לאחר מועד זה נתון לשיקול דעת בית העסק.
על כן, על פניו, אין הפרה של הוראות הדין בפעולותיו. | |
|
|
|
| 4/7/2019 20:53 |
אורלי וינשטוק |
 | | מחבר: | אורלי וינשטוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 20:53:18 |
| היי קניתי לפני כעשרה חודשים במחסני חשמל מכונת כביסה משולבת מייבש ב 2600 שח ועוד שילמתי לחברת פלרום נותני השירות אחריות מורחבת לחמש שנים במחיר של כ 1600 שח במשך הזמן הקצר הזה המכונה התקלקלה מספר פעמים ותוקנה על ידי טכנאי שהגיע
לפני חודש וחצי הגיע טכנאי ואמר שאי אפשר לתקן את המכונה ופלרום אישרו לי החלפה למכונה חדשה מאותו דגם אני ביקשתי להחליף למכונה אחרת מדגם אחר והוצע לי מחיר שוק של המכונה והמייבש האחרים ללא זיכוי על המכונה שרכשתי ואו על האחריות.
פניתי למחסני חשמל שיזכו אותי הם והם ישר הפנו אותי חזרה לפלרום.האם אני יכולה לתבוע אותם או לגרום להם להחליף לי לדגם אחר ולזכות אותי במחיר מלא של המכונה והאחריות היחסית שנותרה?או אפילו שאקנה בעצמי חדשה ואתבע אותם על החזר כספי בבית משפט?יש בסיס חוקי?או שאני חייבת לקחת את אותה מכונה שהוצעה לי להחלפה?אני כבר חודש וחצי ללא מכונה...אשמח לתשובה..תודה | |
|
|
|
| 7/7/2019 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 09:31:13 |
| אורלי שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, כאשר לא ניתן לתקן את המוצר הכלול באחריות, מחויב בית העסק להחליפו במוצר חדש ותקין.
כלומר, מבחינת בית העסק, מוטלת עליהם החובה להחליף למוצר זהה ולא למוצר שונה.
על פי התקנות הבחירה בין החלפה למוצר זהה ותקין או להשבה כספית, נתונה לשיקול דעת בית העסק ועל כן, אין הפרה של הדין בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 4/7/2019 20:53 |
אורלי וינשטוק |
 | | מחבר: | אורלי וינשטוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 20:53:04 |
| היי קניתי לפני כעשרה חודשים במחסני חשמל מכונת כביסה משולבת מייבש ב 2600 שח ועוד שילמתי לחברת פלרום נותני השירות אחריות מורחבת לחמש שנים במחיר של כ 1600 שח במשך הזמן הקצר הזה המכונה התקלקלה מספר פעמים ותוקנה על ידי טכנאי שהגיע
לפני חודש וחצי הגיע טכנאי ואמר שאי אפשר לתקן את המכונה ופלרום אישרו לי החלפה למכונה חדשה מאותו דגם אני ביקשתי להחליף למכונה אחרת מדגם אחר והוצע לי מחיר שוק של המכונה והמייבש האחרים ללא זיכוי על המכונה שרכשתי ואו על האחריות.
פניתי למחסני חשמל שיזכו אותי הם והם ישר הפנו אותי חזרה לפלרום.האם אני יכולה לתבוע אותם או לגרום להם להחליף לי לדגם אחר ולזכות אותי במחיר מלא של המכונה והאחריות היחסית שנותרה?או אפילו שאקנה בעצמי חדשה ואתבע אותם על החזר כספי בבית משפט?יש בסיס חוקי?או שאני חייבת לקחת את אותה מכונה שהוצעה לי להחלפה?אני כבר חודש וחצי ללא מכונה...אשמח לתשובה..תודה | |
|
|
|
| 7/7/2019 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 09:29:56 |
| אורלי שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, כאשר לא ניתן לתקן את המוצר הכלול באחריות, מחויב בית העסק להחליפו במוצר חדש ותקין.
כלומר, מבחינת בית העסק, מוטלת עליהם החובה להחליף למוצר זהה ולא למוצר שונה.
על פי התקנות הבחירה בין החלפה למוצר זהה ותקין או להשבה כספית, נתונה לשיקול דעת בית העסק ועל כן, אין הפרה של הדין בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 4/7/2019 16:56 |
אמיתי |
 | | מחבר: | אמיתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 16:56:07 |
| שלום
רציתי לדעת האם איחור של שליח מהסופר מוכל בתוך חוק הטכנאים, הסופר תיאם הגעה בין 17:00-19:00 ובדיעבד לא הגיע גם אחרי 21:15
אם כן כיצד יש לפעול לקבלת הפיצוי ?
תודה, אמיתי
| |
|
|
|
| 7/7/2019 09:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 09:27:14 |
| אמיתי שלום רב,
אכן, גם משלוח מהסופר כלול בהוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן.
ועל כן, ניתן לפנות בכתב לבית העסק, ולציין כי הם מחוייבים בפיצוי בגין האיחור.
היה והשליח הגיע עד השעה 22:00 - הפיצוי יהיה 300 ש"ח.
היה והשליח הגיע לאחר השעה 22:00 - הפיצוי יעמוד על 600 ש"ח. | |
|
|
|
| 1/7/2019 13:52 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 13:52:57 |
| שלום,
אני וחברתי נרשמנו למכון כושר ולאחר שבוע בידיוק החלטנו לבטל את המנויים,
כשנרשמנו שילמנו סכום מסויים בחודש כפול מספר חודשים (כמשך המנוי).
כעת בעת הביטול , הם טוענים שהם יחזירו את הכסף כביטול לחיוב כל חודש בחודשו.
רציתי לדעת אם זה תקין מכיוון שלפי "המדריך לביטול עסקה" - קבוצה 4 רשום במפורש:
"בעסקה מתמשכת ( לדוגמה מנוי לחדר כושר, לכבלים, לסלולר או לאינטרנט) התשלום נעשה בדרך כלל באמצעות הוראת קבע בבנק או בכרטיס אשראי. כאשר צרכן מבטל עסקה שבה החשבון שלו מחויב כל חודש, העוסק חייב להפסיק את החיובים תוך 3 ימים מיום הודעת הביטול. " | |
|
|
|
| 1/7/2019 13:54 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 13:54:03 |
| | שכחתי לציין שהעסקה נעשתה בהגעה לסניף, לא מרחוק. | |
|
|
|
| 2/7/2019 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 09:18:46 |
| מורן שלום רב,
אכן, דרך הזיכוי המוצעת על ידי בית העסק אינה תואמת את הוראות הדין.
במקרה של עסקה פרונטאלית בבית העסק, יחולו תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ועל בית העסק לבטל את העסקה ולהודיע לחברת האשראי על הפסקת החיובים.
על בית העסק לבצע את ההשבה בתוך לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן. | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:52 |
מורן |
 | | מחבר: | מורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:52:01 |
| אהלן - עדכון:
הקאנטרי אכן ביטל את העסקה, אבל מכיוון שהחיוב היה ל-12 תשלומים בכרטיס אשראי, הם עשו שהביטול יהיה גם ב-12 תשלומים. (חיוב וזיכוי מיד אחריו)
האם זה חוקי ? תואם את החוק ?
האם שלמרות שהעסקה בוצעה ב-12 תשלומים , הביטול צריך להיות בפעם אחת ? | |
|
|
|
| 7/7/2019 09:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 09:20:51 |
| מורן שלום רב,
על פי הוראות הדין, על בית העסק להשיב לצרכן את התשלומים ששולמו, בניכוי דמי ביטול, ולהפסיק חיובים עתידיים.
על כן, חיוב וזיכוי משך שנה שלמה אינה תואמת את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 20/6/2019 15:32 |
אלאונורה |
 | | מחבר: | אלאונורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/06/2019 | | שעה: | 15:32:33 |
| האם חברת HOT רשאית לבטל הטבה בגין ציוד ללקוח קיים לפני תום תקופת החוזה ובכך להפלות אותו לעומת לקוחות חדשים, משום שבמקביל היא מציע ללקוחות חדשים לקבל את הציוד ללא עלות?
האם יש תביעה ייצוגית נגד HOT על שהתחילה לגבות תשלום עבור מודם ראוטר באמצע תקופת החוזה?
(בפירסום עדכני של HOT כתוב בפירוש שבמסגרת מבצע ה- EXTRANET שהיא מציעה ללקוחות חדשים הראוטר כלול במחיר).
תודה מראש על התשובה.
| |
|
|
|
| 23/6/2019 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 10:15:39 |
| אלאנורה שלום רב,
על פי הנחיות משרד התקשורת, על החברות לאפשר ללקוח קיים להצטרף לכל מבצע המוצע גם ללקוחות חדשים.
כלומר, היה ואת כלקוחה קיימת מעוניינת להצטרף למבצע הכולל המוצע ללקוחות חדשים של החברה, על בית העסק לאפשר זאת. | |
|
|
|
| 24/6/2019 18:04 |
אלאונורה |
 | | מחבר: | אלאונורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/06/2019 | | שעה: | 18:04:49 |
| | הטובה היתה עד 15.6.2019 וטובה שלי בוטלה מאפריל 2019, מה אני יכולה עכשיו לעשות | |
|
|
|
| 25/6/2019 23:14 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/06/2019 | | שעה: | 23:14:12 |
| חזרה את המחיר ב 11.90 ש"ח ובנוסף להוזיל לך את החבילה בעוד 12 ש"ח.
אם יש לך טריפל, אז יש מה להוזיל | |
|
|
|
| 30/6/2019 22:39 |
אלאונורה |
 | | מחבר: | אלאונורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/06/2019 | | שעה: | 22:39:27 |
| תודה על תשומת לבך
עם מי לדבר?
בזמן שהתקשרתי 6900 *
הם המליצו להתנתק ,כאילו לא רוצים לקוחות
EXTRANET
| |
|
|
|
| 7/7/2019 06:56 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 06:56:18 |
| | במרבית המקרים תגיעי למוקד קשרי לקוחות שם יציעו הצעה יותר זולה. | |
|
|
|
| 7/7/2019 06:57 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 06:57:02 |
| | תיעזרי באתר כמהזה כדי להשוות הצעות | |
|
|
|
| 4/7/2019 15:16 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 15:16:12 |
| שלום רב,
רכשתי תפריט לירידה במשקל באינטרנט.
לאחר כשבוע וחצי בהם נהגתי לפי ההנחיות לא קרה דבר.
ביקשתי לבטל את העיסקה ובעלת העסק מסרבת.
בעמוד המכירה יש סימן של מאה אחוז החזרת כסף, אבל לא כתוב באיזה תנאים.
מה ניתן לעשות?
האם ניתן לבטל עיסקה אחרי שבוע וחצי?
מדובר במוצר שלא ידעתי מהו עד שקיבלתי אותו, והוא לא מתאים לי (מעבר לזה שיש תוצאות).
תודה! | |
|
|
|
| 4/7/2019 17:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 17:43:12 |
| שלום רב ארז,
על מנת לבדוק את פנייתך,אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/7/2019 11:01 |
חפצי |
 | | מחבר: | חפצי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 11:01:30 |
| שלום,
עשיתי מנוי לבריכה.
המנוי הוא החל מיוני עד חודש ספטמבר כולל.
שילמתי בעבור המנוי 1900 שח.
הייתי מנוייה 11 ימים בהם השתמשתי בפועל במתקן 3 ימים.
בעקבות בעיות שונות החלטתי לבטל את המנוי.
כמה אני אמורה לשלם בעבור הביטול?
אודה לעזרתכם ממש! | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:48:54 |
| שלום רב חפצי,
במקרה המתואר, אתה רשאי לבטל את העסקה בהתאם לקבוע בעסקה מתמשכת, עם זאת, עליך לבדוק בחוזה אם הביטול כרוך בקנס יציאה.
| |
|
|
|
| 4/7/2019 15:04 |
חפצי |
 | | מחבר: | חפצי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 15:04:32 |
| מה הכוונה עסקה מתמשכת?
אין חוזה כתוב ולא נאמר לי דבר על קנס יציאה.
איך אני מחשבת את הקנס היחסי לביטול המנוי | |
|
|
|
| 4/7/2019 17:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 17:35:12 |
| שלום רב חפצי,
עקרונית, בעסקה מתמשכת, כקבוע בסעיף 13ג בחוק הגנת הצרכן, בית העסק מחויב במסירת טופס גילוי נאות כדלקמן:
"...(ב) עוסק העומד להתקשר עם צרכן בעסקה מתמשכת, חייב לגלות לו, בעל פה, טרם ההתקשרות בעסקה, פרטים אלה:
(1) זכות הצרכן לבטל עסקה מתמשכת, לרבות זכותו כאמור לעניין עסקה לתקופה בלתי קצובה;
(2) בעסקה לתקופה קצובה – את משך העסקה ומועד סיומה;
(3) פירוט תשלומים שעל הצרכן לשלם בשל הביטול, ככל שישנם, לפי תנאי העסקה המתמשכת, ודרך חישוב התשלומים כאמור, ככל שנקבעה;
(4)...
(ג) נערכה העסקה המתמשכת בחוזה בכתב, יכלול העוסק את הפרטים כאמור בסעיף קטן (ב) גם בחוזה שנחתם עם הצרכן; נערכה העסקה המתמשכת בעל פה, ימסור העוסק לצרכן, לא יאוחר ממועד הספקת הטובין או השירותים, מסמך בכתב הכולל את הפרטים האמורים; הפרטים יופיעו בחוזה או במסמך בכתב בסמוך אחד לשני, בהבלטה מיוחדת ובאותיות ברורות וקריאות.
בנוסף, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שירצה בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול, אולם, היה ובהסכם צוין כי הביטול כרוך בתשלום קנס יציאה, ע | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:38 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:38:37 |
| היי
ברצוני להתייעץ
הזמנתי ארון שסופק לי בזמן. לאחר הרכבת הארון אצלי בבית התגלו מספר פגמים
שבר בגב הארון בעקבות ההרכבה
דלת אחת יותר קצרה משמעותית
במשך שבועיים, אני רודפת אחרי החברה שיבואו לסדר. קשה להשיגם בטלפון.
קבעו איתי מודע , לא הספיקו להגיע, בגלל פקקים. ולא תיאמו איתי מועד חדש מיד. אני שוב מוצאת את עצמי רודפת אחריהם וכל פעם תשובה אחרת. המנהל לא נמצא, אחראית שירות לקוחות לא נמצאת. מה ניתן לעשות?
תודה על המענה | |
|
|
|
| 4/7/2019 17:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 17:25:15 |
| שלום רב ענת,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
מתי נרכש המוצר? מתי סופק המוצר?
מתי נקבע מועד להתקנה? ומתי הודיעו לך על אי הגעתו של נציג מטעם החברה?
במידה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם היה והביטול נעשה עקב פגם במוצר הביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול.
בנוסף, החוק קובע בית העסק רשאי לגבות דמי התקנה, שלא יעלה על 100 ש"ח.
זאת ועוד, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הפגם, תוך זמן סביר.
אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:55 |
מקסים ברוסיאנין |
 | | מחבר: | מקסים ברוסיאנין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:55:38 |
| | הזמנתי רחפן באתר אינטרנט חנות אפסטור ב3199 שקל. קבלתי הודעה למייל אם פרטים של עסקה כולל מספר הזמנה והסבר שאני אמור לקבל טלפון כדי לתאם איסוף מוצר מכוון שלמות נמצאת באילת. חזר אלי מנציג חנות אמר לי שמותר קיים במלאי ניתן לשמור אותו אך מחיר שלו 5209 ש"ח וניתן לעשות הנחה של 90 ש"ח. אני מעוניין לקנות את המוצר במחיר שביצעתי הזמנה שהוא 3199 ש"ח חנות מסרבים לחבד עיסקה טוענים שזו טעות. שלחתי כבר מכתב במייל ללא מענה והגשתי תלונה במועצה מס. תביעה הוא 632399. רציתי לקבל פרטים על זכויות שלי. | |
|
|
|
| 4/7/2019 16:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 16:56:46 |
| שלום רב מקסים,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
הסעד על הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, אני, מציעה להמתין לתגובה של מטפל בפנייתך. | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:55 |
מקסים ברוסיאנין |
 | | מחבר: | מקסים ברוסיאנין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:55:16 |
| | הזמנתי רחפן באתר אינטרנט חנות אפסטור ב3199 שקל. קבלתי הודעה למייל אם פרטים של עסקה כולל מספר הזמנה והסבר שאני אמור לקבל טלפון כדי לתאם איסוף מוצר מכוון שלמות נמצאת באילת. חזר אלי מנציג חנות אמר לי שמותר קיים במלאי ניתן לשמור אותו אך מחיר שלו 5209 ש"ח וניתן לעשות הנחה של 90 ש"ח. אני מעוניין לקנות את המוצר במחיר שביצעתי הזמנה שהוא 3199 ש"ח חנות מסרבים לחבד עיסקה טוענים שזו טעות. שלחתי כבר מכתב במייל ללא מענה והגשתי תלונה במועצה מס. תביעה הוא 632399. רציתי לקבל פרטים על זכויות שלי. | |
|
|
|
| 4/7/2019 16:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 16:53:52 |
| שלום רב מקסים,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
הסעד על הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, אני, מציעה להמתין לתגובה של מטפל בפנייתך.
| |
|
|
|
| 4/7/2019 12:45 |
נאור לוי |
 | | מחבר: | נאור לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:45:24 |
| שלום, שמי נאור לוי בן 27 מתל אביב.
ביום ראשון ה-23.1.19 רכשתי בגד ים כמתנה לבן משפחה בחנות ״מאסימו דיוטי״ בקניון רמת אביב.
לאחר שבגד הים נארז בקרטון ולא שמתי לב האם הקופאית הכניסה פתק החלפה, שאלתי אותה האם קיים פתק החלפה ואמרה שכן!
לאחר שבן משפחתי קיבל את המתנה ומדד את בגד הים, הבין שהוא לא במידה שלו ואמר לי שהמידה גדולה לו ושירצה להחליף אך לא קיים פתק החלפה בשקית או באריזה מקרטון שבתוכה.
ביום ראשון ה-30.7.19 ניגשתי לחנות ודיברתי עם אחראית המשמרת שאמרה לי שאין החלפה על בגדי ים (לא ידעתי זאת) ושעליי לדבר עם שירות הלקוחות.
התקשרתי לשירות הלקוחות ושם הבחורה שענתה לי מיד התנערה מאחריות וניסתה ״לנפנף אותי״ מהשיחה, אמרה שלא קיימת החלפה של הלבשה תחתונה ושאין לה מה לעשות.
לא היה שום תקנון המורה על חוק זה בחנות, וגם אם כן היה חוק כזה... שאלתי את הקופאית אם יש פתק החלפה ואמרה שכן, למה לא אמרה לי שאין החלפה על בגדי ים?
הסיפור הזה מרתיח אותי כיוון שלמתנה כבר אין ערך.
העסקה בוצעה בכרטיס אשראי.
יש דבר שניתן לעשות בנושא?
תודה רבה.
נאור לוי - 054-5806098 | |
|
|
|
| 4/7/2019 16:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 16:02:44 |
| שלום רב נאור,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן.
במקרה המתואר, בגד ים אינו נכנס לקטגוריה של ביגוד ועל כן, לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ולכן על הצרכן לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
היה ולכאורה אין שילוט בבית העסק, הרי שהדבר מנוגד לסעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"4ג. (א) עוסק המציע, המציג, או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם; במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה, אופן וסוג ההחזר שיקבל הצרכן (בחוק זה – מדיניות החזרת טובין); צוין במודעה כי לא ניתן להחזיר טובין, הן בדרך כלל והן במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2).
(ב) ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין; לענין זה, פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין, אלא אם כן השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע אחרת לגבי טובין או סוגי טובין."
| |
|
|
|
| 3/7/2019 10:50 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 10:50:36 |
| שלום,
בסוף שנה שעברה, ביקשתי טלפונית לבטל שירות בחברת תקשורת.
הפניה מתועדת אצלם, אך הם לא ניתקו והמשיכו לחייב.
ביקשתי שוב טלפונית ניתוק לפני שבועיים - הם שוב לא ניתקו אותי והמשיכו לחייב.
עכשיו קיבלתי מהם בכתב אישור על ניתוק.
את הכסף הם מחזירים לי בלי ויכוח (כאמור, פניית הניתוק המקורית מתועדת, בשיחה איתי לא הכחישו שעשות "טעות אנוש" כלשונם).
אני מעוניין לתבוע לפי סעיף 31א לפיצויים ללא הוכחת נזק.
לפני שאני עושה את זה, אני רוצה לוודא : על פי החוק מספיק שהודעתי טלפונית על בקשת הניתוק או שכדי שאוכל לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק ההודעה על הניתוק הייתה צריכה להינתן בכתב?
אני מבולבל בגלל סעיף 31א.ב שבו כתוב לכאורה שאי אפשר לתבוע אלא אם ביקשת את הניתוק בכתב.
אודה לעזרתכם
| |
|
|
|
| 3/7/2019 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 15:39:31 |
| שלום רב יואב,
ראה הוראות סעיף 31א(ב) בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"... לא תוגש נגד עוסק תביעה לפיצויים לדוגמה לפי סעיף קטן (א), אלא לאחר שהצרכן שלח או מסר בקשה לפי אותו סעיף קטן, בכתב, לרבות באמצעות תקשורת אלקטרונית; לעניין פסקה (2ב), די אם הצרכן מסר הודעת ביטול לפי סעיף 14ט(א), למעט פסקה (1) שבו; ולעניין פסקה (4), די אם הצרכן ביטל את העסקה כאמור בסעיפים 14א(ג), 14ג(ג) ו-14ג1(ג)."
סעיף 14ט(א) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...היתה לצרכן זכות לבטל עסקה לפי חוק זה או לפי חוזה, יאפשר לו העוסק לבטל את העסקה בהודעת ביטול שימסור לו הצרכן בכל אחת מהדרכים המפורטות להלן ובהתאם לפרטי ההתקשרות שמסר העוסק לצרכן לפי סעיף קטן (ד) הנוגע לאותה דרך ביטול (בסעיף זה – הודעת ביטול):
(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק, למעט אם נקבע לפי החוק כי ביטול העסקה ייעשה בדרך של הודעה בכתב;
(2) בדואר רשום;
(3) בדואר אלקטרוני;
(4) בפקסימיליה, אם יש לעוסק;
(5) באינטרנט – בעסקה שניתן להתקשר לגביה עם צרכן באמצעי זה;
(6) בכל אמצעי אחר שקבע השר."
| |
|
|
|
| 3/7/2019 20:31 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 20:31:41 |
| תודה, את הסעיפים האלה קראתי אבל הם ממש מבלבלים.
כי לפי החוק זה נראה כאילו הודעה טלפונית לא תופסת (כתוב למעט פסקה 1 שזה הודעה טלפונית)
בגלל זה אני שואל אתכם כדי לוודא : האם לפי החוק שציטטתם מספיק שהודעתי על הניתוק טלפונית כדי שאוכל להפעיל את סעיף 31א ולתבוע פיצויים לדוגמא
או שרק מי שמודיע על ניתוק בכתב זכאי לתבוע?
יש לי עילת תביעה אם התנתקתי טלפונית או אין לי כי לא התנתקתי בכתב ? | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:40:38 |
| שלום רב יואב,
כאמור, הוראות סעיף 31א בחוק הגנת הצרכן מאפשר לבית המשפט לפסוק פיצויים לדוגמא במקרה בו "...נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות..." וזאת לאחר שהצרכן שלח/מסר הודעה המתריעה בפני בית העסק לפעול בהתאם לקבוע בחוק ואם לאו הוא רשאי לתבוע מכח סעיף 31א בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, בסעיף 31א(ב) נקבע כי:
"...די אם הצרכן מסר הודעת ביטול לפי סעיף 14ט(א), למעט פסקה (1) שבו..."
כלומר למעט הודעה שבוצעה:
"...(1) בעל פה – בטלפון או בהודעה בעל פה במקום העסק,..."
לפיכך, היות שלא היתה הודעה בכתב וכן בית העסק תיקן את העוול לכאורה ומשיב את כספך אני בספק אם יש לך עילת תביעה. | |
|
|
|
| 4/7/2019 15:18 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 15:18:33 |
| תודה רבה על ההבהרה.
אני חייב רק לציין שהפתעתם אותי.
לאור העובדה שרוב האנשים מתנתקים טלפונית,
מה שאתם בעצם אומרים זה שההחרגה הזו מרוקנת מתוכן את מהות החוק.
זה גם עוד יותר מוזר, כי לפי ההחרגה הזו שגם אם יש תיעוד לבקשת הניתוק שלך במחשב של החברה, זה לא משנה כי אין מסמך עם בקשת ניתוק.
אז מה הטעם בחוק אם סעיף ההחרגה מובנה בו?
אבל בסדר, למדתי לקח, מעכשיו רק בכתב. | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:45 |
אסתי |
 | | מחבר: | אסתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:45:43 |
| | שלום אני מבקשת לברר מה הזכויות שלי אם קניתי ציוד צילום משוכלל מחנות צילום באילת ואחריי חודשיים הציוד התקלקל. האם יש לנו זכות לקבל זיכוי? | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:59:41 |
| אסתי שלום רב,
היה ועלות הציוד גבוה מ 150 ש"ח יחולו תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
כלומר, לציוד אמורה להיות תעודת אחריות, ועל בית העסק מוטלת חובה לתקן ולרפא כל פגם במוצרים במהלך תקופת האחריות.
| |
|
|
|
| 4/7/2019 12:47 |
קובי אבוטבול |
 | | מחבר: | קובי אבוטבול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:47:48 |
| לכל מאן דבעי שלום רב
ראיתי בחנות תכשיטים שעון יד 2 מחירו 5,500 שילמתי מקדמה באחת וחצי בצהריים
למחרת בבוקר בסביבות השעה 10 חייגתי לעסק בטענה שאני לא מעוניין בשעון בעל העסק אמר לי שאין דבר כזה ושאני לא יכול לבטל וכי אם אני רוצה הוא יחייב אותי על סכום של 450 על פוליש לשעון הסברתי לו שרק אתמול הייתי וכבר בבוקר התקשרתי הוא טען שאין מה לעשות ושגם החוק מחייב על עסקה בתכשיטים מעל 3000 אין אפשרות לבטל פונה אליכם בבקשה לייעוץ תודה מראש קובי אבוטבול | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:58:26 |
| קובי שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ההגבלה חלה על תכשיטים בלבד ולא על שעונים.
על כן בית העסק טועה במקרה זה, וקמה הזכות לביטול העסקה, ככל שלא נעשה שימוש במוצר או התאמות מיוחדות, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:47 |
קובי אבוטבול |
 | | מחבר: | קובי אבוטבול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:47:22 |
| לכל מאן דבעי שלום רב
ראיתי בחנות תכשיטים שעון יד 2 מחירו 5,500 שילמתי מקדמה באחת וחצי בצהריים
למחרת בבוקר בסביבות השעה 10 חייגתי לעסק בטענה שאני לא מעוניין בשעון בעל העסק אמר לי שאין דבר כזה ושאני לא יכול לבטל וכי אם אני רוצה הוא יחייב אותי על סכום של 450 על פוליש לשעון הסברתי לו שרק אתמול הייתי וכבר בבוקר התקשרתי הוא טען שאין מה לעשות ושגם החוק מחייב על עסקה בתכשיטים מעל 3000 אין אפשרות לבטל פונה אליכם בבקשה לייעוץ תודה מראש קובי אבוטבול | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:58:01 |
| קובי שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ההגבלה חלה על תכשיטים בלבד ולא על שעונים.
על כן בית העסק טועה במקרה זה, וקמה הזכות לביטול העסקה, ככל שלא נעשה שימוש במוצר או התאמות מיוחדות, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 4/7/2019 09:41 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 09:41:08 |
| שלום, נרשמתי למכון כושר לפני כ8 חודשים. העלות היא 480 שח בחודש.
עכשיו כשרציתי לבטל, אמרו שאי אפשר. רציתי להפעיל את החוק שמאפשר לבטל בתנאי שמשלמים 8% מהיתרה שנשארה.
ואז הם הציגו איזה סעיף בחוזה שאומר שאם מבטלים, צריך "להשלים" את מחיר המנוי ל800 שח בחודש. ואז בעצם צריך להשלים 320 שח ל8 חודשים שעברו.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 4/7/2019 11:22 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 11:22:35 |
| היי. ניסיתי ליצור איתכם קשר בטלפון ללא הצלחה.
האם לקחת כסף רטרואקטיבית (למחיר לא ריאלי למכון כושר) עקב רצון לבטל את המנוי זו עילה להגשת תלונה? לי זה נראה דרך לעקוף את החוק של ביטול מנוי. | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:55:09 |
| שרון שלום רב,
בעת ביטול מנוי לחדר כושר יחושבו דמי הביטול כדלקמן:
בשליש הראשון של התקופה 25% מעלות השנתית של המנוי, בשליש השני, 20% ובשליש האחרון 17%.
האופציה השניה, היא ההפרש בין התשלום ששלים הצרכן לבין עלות של מנוי ללא תקופת התחייבות כפול מספר החודשים, לפי הנמוך מביניהם.
על כן, היה במקרה שתואר, דמי הביטול יהיו 17% מהסכום שנתי הכולל (979 ש"ח). | |
|
|
|
| 4/7/2019 09:54 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 09:54:04 |
| עשיתי עסקה עם אספרסו קלאב שאומרת שאת המכשיר מקבלים מתנה ומשלמים רק עבור הקפסולות. לאחר זמן מה התברר שהקפסולות לא טעימות ועדיין לא משכתי את כל הקפסולות שבחבילה (יתרה למשיכה 1050 לפי 1.90 שח לקפסולה) . האם ניתן לבטל העסקה או לחילופין לקבל זיכוי על יתרת הקפסולות שלא נמשכו ????
לא ברור לי לאן זה שייך -לאוכל ? עסקה מתמשכת? שילוב של השניים?
אני ממשיך לשלם להם כל חודש 99 שח ולא מושך את הקפסולות כי הם לא טעימות והמכונה לא מתאימה לקפסולות אחרות.
מה ניתן לעשות. פניתי אליהם הם מסרבים לבטל העסקה ולזכות אותי על יתרת הקפסולות.
אשמח לעצתכם בסוגיה. | |
|
|
|
| 4/7/2019 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 14:45:43 |
| שלום רב רונן,
עקרונית, במקרה של עסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה, אולם, אם בהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול יהיה כרוך בקנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
בנוסף, סירוב ביתה עסק לבטל את העסקה מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח כאמור בסעיף 31א בחוק הגנת הצרכן.
על כן, ניתן לפנות אל החברה בכתב לביטול העסקה, היה ואתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|