| 7/7/2019 11:14 |
אודליה |
 | | מחבר: | אודליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 11:14:26 |
| שלום. בתאריך 24.6.19 סגרתי דרך סוכנות אמור קלאב דירת נופש בקלאב הוטל מ29.7 עד 5.8 בסכום של 4800 שח.
ב5.7.19 התקשרתי לבטל ונאמר לי שאני יחוייב ב25 אחוז מסכום העסקה. לבסוף המנהלת החליטה לחייב אותי ב10 אחוז מסכום העסקה, גבתה ממני ללא הסכמתי 500 שח.
אני רוצה לדעת אם יש פה עברה על החוק?
האם חברת אמור קלאב פעלה לא קשורה? | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:23:06 |
| אודליה שלום רב,
היה והעסקה התבצעה באמצעות מכר מרחוק (טלפון או אינטרנט) יחולו הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, לפיהן ניתן לבצע ביטול בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, ובלבד ונותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד השירות.
כיון שעל פניו, עמדתם בתנאים הקבועים בדין, דמי הביטלו יהיו 5% או 100 ש"ח, על פי הנמוך מביניהם, עבור כל אדם בנפרד. | |
|
|
|
| 7/7/2019 10:08 |
סינורה בורפקר |
 | | מחבר: | סינורה בורפקר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 10:08:33 |
| שלום אני מעוניינת לשאול רכשתי שמלה מחנות ,במסגרת הקניה לא נאמר לי בשום שלב שניתן להחליף את השמלה עד 48 שעות מרגע קניה ..
אומנם יש תוית על השמלה שכתוב שם את העניין הזה .
הגעתי לאחר 3 ימים להחליף את השמלה .
בחנות נאמר לי שלא ניתן להחליף את הקולקציה והראו לי את התווית ..
מה אני עושה במצב הזה ? | |
|
|
|
| 7/7/2019 11:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 11:01:36 |
| במצב הזה, אין מה לעשות אלא אם אחד הימים הוא לא יום עסקים.
באופן כללי, מכירה את החוק ומתרגלת לקרוא את האותיות הקטנות כדי שדברים דומים לא יקרו. | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:22:14 |
| סינורה שלום רב,
תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול רכישה של ביגוד והנעלה התוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
לאחר מועד זה, רשאי כל בית עסק לקבוע מדיניות לבחירתו לעניין החלפה או החזרה של מוצרים, ובתנאי שציין זאת.
על כן, ככל שכאמור, הביטול התבצע לאחר שחלפו יומיים שאינם ימי מנוחה , ממועד הרכישה, אין פגם בפעולות בית העסק בענייניך. | |
|
|
|
| 7/7/2019 10:51 |
ניצן |
 | | מחבר: | ניצן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 10:51:26 |
| שלום,
הזמנתי טיסה דרך חברת תיירות ישראלית בעלת שירותי אינטרנט (וגם שירותים רגילים). הטיסה יוצאת מחוץ לארץ ונוחתת בארץ.
ביטלתי את הטיסה לאחר 5 ימי הזמנה (וכחודשיים לפני מועדה). נאמר לי כי אני עומדת בחוקי הגנת הצרכן אך מחכים לאישור חברת התעופה. כבר מספר ימים אני ממתינה והדבר מן הסתם משפיע ומונע ממני להזמין טיסה אחרת.
על פי קריאה באתר זה, נראה כי האחריות מול חברת הטיסה הבינלאומית מוטלת על הסוכנות ולא עליי. האם זה הגיוני שאני מחכה קרוב לשבוע לאישור זה? האם יש להם אפשרות לא לאשר את הבקשה שלי/ להגיד שזה גורר חיובים נוספים?
באופן כללי, בדף הרכישה כתוב שאסור לבטל את הטיסה וכדומה על אף שנאמר לי במיילים באופן פרטני שאני עומדת בחוק להגנת הצרכן וכדומה. וגם בתקנון האתר חוק זה מופיע.
תודה! | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:19:58 |
| ניצן שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן מחייבות את העוסק להשיב לצרכן את כספו בתוך 14 ימים מיום הביטול, והצרכן אינו תלוי בהסכמת חברת התעופה אלא אך ורק בהודעה לסוכנות ממנה הוזמנה הטיסה. | |
|
|
|
| 7/7/2019 10:27 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 10:27:34 |
| שלום, רציתי לדעת האם זה חוקי שמכשיר יהיה בתיקון כל כך הרבה זמן?
בנוסף, זה מכשיר עם אופצייה למים חמים ביום שבת, מכשיר חילופי שהחברה הביאה לא כללה את האופציה הזו
החברה המשיכה לגבות תשלום עבור האחריות ולא מוכנה להביא פיצוי או זיכוי
צריך את העזרה שלכם, תודה | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:18:31 |
| אור שלום רב,
האם התקלה נכללת בשנת האחריות הראשונה של המוצר?
היה והתשובה שלילית, יש לבחון האם במסגרת הסכם השירות עם החברה מצוינים מועדים לתיקון המוצר, והאם יש בפעולות הללו משום הפרת הסכם.
במקביל, ניתן כמובן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 7/7/2019 09:42 |
שולה |
 | | מחבר: | שולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 09:42:07 |
| שלום לכולם, אשמח לייעוץ
בתחילת חודש מרץ בעלי הלך לחנות ריפליי כדי לקנות חולצה לשבת חתן שלו שהתקיימה באפריל (כחודש לפני).
הייתה חסרה המידה שלו, והמוכר אמר שאם נשלם הוא יזמין לנו וזה יגיע תוך 3 ימים, ושיתקשרו אלינו כשזה יגיע.
כמובן שעשינו את זה.. אחרי שבוע וחצי פתאום נזכרנו שלא התקשרו אלינו, אז התקשרתי לברר מה קורה עם זה ואמרו לי שבודקים ושמו אותי בהמתנה
אחרי 20 דק ניתקתי והתקשרתי שוב, ולא ענו כמה פעמים.
אחרי שבוע נוסף התקשרנו שוב, ונאמר לנו שלא יודעים במה מדובר אבל שהחולצה כרגע כן קיימת בסניף ושנגיע.
הגענו לשם, והחולצה הלבנה הייתה מלאה כתמים!!
המוכרת ניסתה לשכנע אותנו שניקח אותה ככה וזה ירד בכביסה אבל כמובן שלא רצינו, שילמנו על חולצה חדשה וזה מיועד לשבת חתן שלנו אז למה שנקבל חולצה עם כתמים?
אחרי שדיברנו עם המנהל הוא הבטיח שהוא באופן אישי מחר יביא מהמחסן חולצה חדשה ותוך יומיים היא תגיע
אחרי בערך שבוע נוסף הארוס שלי הלך לחנות ושוב החולצה לא הייתה שם..
הוא דיבר שוב עם המנהל, והפעם הובטח לו שיגיעו אליו לבית להביא לו את החולצה ביום חמישי הרביעי באפריל,
כמובן שזה לא קרה...
אחרי כמה ימים אכן הגיע מישהו להביא לו חולצה אבל
לא החולצה שהוא הזמין!!!
יום לפני החתונה שוב הגיע מישהו ושוב עם החולצה הלא נכונה...
בשבת חתן הוא כבר לבש חולצה אחרת ונשאר עם עוגמת נפש בעיקר אבל זה לא הסוף!!
עברו חודשיים מהחתונה, ואחרי שהתאוששנו טיפה (אנחנו בדיוק משפצים דירה ומלאים בסידורים והחולצה לא הייתה בראש סדר העדיפויות...) אז הגענו לחנות, ובעלי ברוב טובו אמר אני לא רוצה פיצוי, לא רוצה לריב, לא רוצה כלום...
רק תחליף לי את החולצה(כמובן שחדשה עם טיקט) כי זה לא מה שרציתי וזו גזרה שלא יושבת עליי טוב.
המנהל שבמקרה היה שם בהתחלה אמר שהוא לא יכול כי עברו חודשיים, ואחרי שדיברנו קצת הסכים, ואז שוב שינה את דעתו ואמר שהוא צריך לקבל אישור משירות לקוחות
אז חיכינו שידבר איתם, ולבסוף אמר שאי אפשר.
זה נגמר בזה שהשארנו את החולצה שם ויצאנו בלי כסף ובלי חולצה..
האם יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:17:16 |
| שולה שלום רב,
השאלה העולה מפנייתך אינה משפטית כי אם ראייתית.
ברור כי צרכן זכאי לקבל את המוצר עליו שילם ואותו הזמין, וזאת מבלי להתייחס להתנהלות בית העסק, ולפעולות השונות אשר גרמו לכם לעוגמת נפש רבה.
היה ויש בידך תיעוד או קבלה המעידה כי החולצה שסופקה לכם בפועל אינה החולצה שהוזמנה, וכן ראיות לגבי ההתנהלות הכוללת של בית העסק, הרי שניתן לדרוש מהעוסק את ביטול העסקה או כיום הסכם הרכישה.
יש להעביר פנייה בכתב המגוללת את ההתנהלות, וכן כל תיעוד רלוונטי, ולציין כי הסרוב לספק את המוצר, מהווה הפרה של הסכם הרכישה.
| |
|
|
|
| 7/7/2019 09:04 |
זהר |
 | | מחבר: | זהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 09:04:20 |
| קניתי דלת רב בריח באלפי שקלים ולפני שנה וקצת וכל ידית הדלת והברגים שלה היחידו.
אף אחד לא מתייחס אליי ולא מוכן לתת לי שירות.
מה עליי לעשות?? | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:12:06 |
| שלום רב זהר,
האם יש ברשותך אחריות על המוצר?
האם פנית אל החברה בכתב?
תנסי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 6/7/2019 23:03 |
אליהו |
 | | מחבר: | אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2019 | | שעה: | 23:03:54 |
| באתי לבריכה של המינהל הקהילתי, ורציתי לשלם בכרטיס אשראי, אולם לא עבד להם האשראי, אמרו לי להיכנס ולשלם פעם אחרת,
האם אכן אני חייב לשלם פעם אחרת או שחובת המקום כמקום ציבורי שיהיה לו אפשרות בכל עת לתשלום בכרטיס רשראי ולא רק במזומן? | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:02:24 |
| שלום רב אליהו,
ראשית, עליך לשלם עבור השירות שקיבלת היות שהסכמת להצעת החברה.
שנית, האם חזרת לבית העסק לבדוק שהמכשיר תקין על מנת לשלם בכרטיס אשראי?
| |
|
|
|
| 7/7/2019 09:48 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 09:48:17 |
| | האחריות על התקנת הדלתות שרכשתי היא לשתיים. הדלתות הותקנו לפני 4 שנים. במשך השנתיים הראשונות, כשההתקנה הייתה באחריות, הודעתי לחברה מספר פעמים שיש תקלה בהתקנה, שכן הופיעו מסביב למשקוף הדלת סדקים עמוקים. בכל פעם שהגיעו לבדוק התנערו מאחריות. לפני מספר ימים חלה החמרה והמשקוף פשוט ניתק לגמרי ממקומו. התייעצתי עם מתקין דלתות פרטי שאמר שככל הנראה עקב ההתקנה הלא מקצועית (המתקין לא ניקה את הקיר מאבק לפני ששם את הקצף אליו מחברים את המשקוף) - הופיעו סדקים ולבסוף התנתק המשקוף. לטענת החברה האחריות על ההתקנה אינה בתוקף. אולם מכיוון שהתרעתי מההתחלה על ההתקנה הלא תקינה, עליהם עדיין לתת שירות? | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:50:07 |
| קרן שלום רב,
היה ויש בידך הוכחות הן לפניתו שנעשו לבנוגע לפגם בהתקנה, והן ניתן לקשור בין התקלה עליה התרעת לנזקים שנגרמו כעת, וזאת באמצעות קבלת חוות דעת מומחה בעניין, הרי שניתן לטעון כי הנזקים הללו נגרמו עקב פעולה רשלנית לכאורה של בית העסק, בכל הנוגע לתיקון ליקויים במועד.
הדבר יכול לגבש עילה לתביעה באמצעות דיני הנזיקין הכללים, אך כאמור, על מתנ לבסס את הטענה יש להראות הן את הפניות והן את הקשר ביניהן לבין הנזקים.
בנוסף, יש לתת את הדעת האם הצרכן ביצע את כל שיכול היה על מנת להקטין את הנזקים מצידו. | |
|
|
|
| 7/7/2019 10:25 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 10:25:50 |
| היי, הגשתי תלונה (632456) באתר.
כתוב באתר שאפשר להגיש תביעה בתביעות קטנות - אם אתם מטפלים בבעיה למה להגיש תביעה נוספת?
והאם עלי להגיש תלונה גם ברשות להגנת הצרכן? לא מצליחה להבין מה ההבדל בניכם מבחינת הצרכן).
תודה | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:48:54 |
| לי שלום רב,
המטרה של הגשת תלונה היא להמנע מפנייה לערכאות בתקווה כי המועצה תצליח לסייע.
כמו כן, הרשות להגנת הצרכן, אינה מסייעת לצרכן פרטי בטיפול בפנייתו אלא מטפלת בתופעות של עוולות צרכניות הנוגעות לכלל הצרכנים (כגון אי סימון מחירים, או הטעיה בפרסום). | |
|
|
|
| 5/7/2019 11:50 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2019 | | שעה: | 11:50:25 |
| שלום, ברשותי כרטיס לקנייה ברשת fox home בלבד. הכרטיס על סך 100 ש''ח. רשום עליו ''לא משתתף במבצעים והנחות!''. האם זה חוקי?
אני מכיר שעם כרטיס של תווים (כמו תווי הזהב) חייבים לאפשר את כל המבצעים שתקפים לכסף מזומן. האם הכרטיס הזה לא נחשב לכלי טיס תווים? | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:46:17 |
| שלום רב נתנאל,
האם ברשותך שובר מתנה?
עקרונית, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן מתייחס לשובר זיכוי שבית העסק בוחר למסור לצרכן, בו נקבע בין היתר, כי "...לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סייגים להוראה זו..."
בכל מקרה, היה ואתה מעוניין שנבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/7/2019 17:48 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2019 | | שעה: | 17:48:07 |
| | הייתי באחת הרשתות סופר די מוכר ויש שם פירסום של משהו שהתאריך עבר לפני 4 ימים כבר קרה לי כמה פעמים שקניתי מוצרים שהיה רשום בגדול מבצע ולא שמתי לב שבקטן רשום תאריך שעבר התוקף והם לא הורידו את הפירסום האם זה חוקי להשאיר וככה להטעות הרי רוב האנשים או שלא ישימו לב למחיר שחוייבו בקופה או שכבר יקנו ולא יתווכחו | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:44:52 |
| שלום רב שי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
במקרה המתואר, אני, מציעה כי תפנה אל רשות האכיפה- הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 6/7/2019 19:20 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2019 | | שעה: | 19:20:43 |
| לפני 4 בניתי בית וקניתי 7 דלתות פנים מחברת חמדיה.
הדלתות לא הותקנו כראוי, ובאת מהן אף הופיעו סדקים משמעותיים מסביב למשקוף. פניתי לחמדיה שוב ושוב בשנתיים הראשונות להתקנה אך הם לא תיקנו את הבעייה בטענות שונות. כיום, 4 שנים אחרי, החמירה הבעייה ומשקוף הדלת פשוט יצא לגמרי מהקיר. הזמנתי איש מקצוע פרטי שלפי חוות דעתו ההתקנה של חמדיה לא הייתה תקינה (המתקין לא ניקה את האזור לפני ששם קצף שעליו הודבק המשקוף) ולכן נגרמו הסדקים מסביב למשקוף , ולבסוף היום התנתק המשקוף. למדיה מסרבת לקחת אחריות בשל הזמן שחלף - השאלה , אם לאור הפניות שלי אליהם בשנתיים הראשונות , יש עדיין אחריות בנושא? שכן מדובר בהחמרה של פגם עליו הצבעתי מההתחלה... תודה | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:44:44 |
| קרן שלום רב,
היה ויש בידך הוכחות הן לפניתו שנעשו לבנוגע לפגם בהתקנה, והן ניתן לקשור בין התקלה עליה התרעת לנזקים שנגרמו כעת, וזאת באמצעות קבלת חוות דעת מומחה בעניין, הרי שניתן לטעון כי הנזקים הללו נגרמו עקב פעולה רשלנית לכאורה של בית העסק, בכל הנוגע לתיקון ליקויים במועד.
הדבר יכול לגבש עילה לתביעה באמצעות דיני הנזיקין הכללים, אך כאמור, על מתנ לבסס את הטענה יש להראות הן את הפניות והן את הקשר ביניהן לבין הנזקים.
בנוסף, יש לתת את הדעת האם הצרכן ביצע את כל שיכול היה על מנת להקטין את הנזקים מצידו. | |
|
|
|
| 29/5/2019 11:23 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 11:23:23 |
| בתחילת השנה התחברתי לשירותי האינטרנט של הוט
קבעתי טכנאי שלא הגיע, הקלטתי שיחה איתם ואמרו פתחו תיק לפיצוי על סך 600 ש"ח לאי הגעת טכנאי וקבעתי מועד נוסף לטכנאי
חיכיתי שבועיים וביום המיועד הטכנאי השני לא הגיע
התלוננתי, התנצלו ופתחו עוד תיק
מאז עברו כמה חודשים וטרם קיבלתי את הפיצוי.
התקשרתי להתלונן ולשאול מה עם הפיצוי, מרחו אותי ולא חזרו אליי
לבסוף דיברתי עם נציג שהציא לי גיפט קארד על סך 300 ש"ח
אמרתי לו שיש לי הקלטות, העביר אותי להמתנה ואמר שיכנסו לי 600 ש"ח לחשבון תוך 2 ימי עסקים
אמרתי שמגיע לי 1200, הוא אמר שלא רשום להם למרות שיש לי הקלטות שמציינות אחרת
בכל מקרה עברו 6 ימי עסקים וטרם קיבלתי אפילו את ה600 ש"ח לחשבון | |
|
|
|
| 29/5/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/05/2019 | | שעה: | 14:00:36 |
| שלום רב יצחק,
בהמשך למענה הטלפוני שקיבלת, ראה מידע מפורט בעניין סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
בנוסף, עליך לפנות אל בית העסק תוך פירוט השתלשלות העניינים ולאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 5/6/2019 23:28 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/06/2019 | | שעה: | 23:28:33 |
| בעקבות הפנייה אליכם ושליחת המכתב על ידכם ואחד נוסף על ידיי
חזרו אלי מהוט ואמרו שיפצו אותי
אולם שלחו לי הודעה שיקזזו את הסכום מדמי המנוי
כשדיברו איתי הבהרתי שיביאו לי את הכסף לחשבון אשראי ולא ירד מדמי החיוב
האם זה חוקי?? | |
|
|
|
| 6/6/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/06/2019 | | שעה: | 10:10:39 |
| שלום רב יצחק,
עקרונית, סעיף 18א(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...הפר נותן השירות את הוראות סעיף קטן (ג), יהיה הצרכן זכאי, בשל אותה הפרה, לפיצוי בלא הוכחת נזק, כמפורט להלן:
(1) תואם מועד לביקור בהתאם להוראות סעיף קטן (ג) וחלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה כאמור בסעיף קטן (ג)(2) – פיצוי בסכום של 300 שקלים חדשים; חלפו שלוש שעות מעבר לזמן ההמתנה האמור – פיצוי בסכום של 600 שקלים חדשים;"
בנוסף, סעיף 18א(ה) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ה) נותן השירות רשאי להציע לצרכן הזכאי לפיצוי לפי הוראות סעיף קטן (ד), פיצוי בשווה כסף, בטובין או בשירותים, ובלבד שהודיע לצרכן כי הוא רשאי לבחור בין הפיצוי הכספי לבין הפיצוי המוצע והצרכן נתן את הסכמתו לכך; נטל ההוכחה כי הצרכן הסכים לפיצוי לפי סעיף קטן זה הוא על נותן השירות."
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב בציון הוראות הדין. | |
|
|
|
| 6/7/2019 21:42 |
יצחק |
 | | מחבר: | יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2019 | | שעה: | 21:42:43 |
| אהלן,
התכתבתי עם סתיו בפנייה מספר 628710
טרם קיבלתי מענה לאימייל ששלחתי לפני שבוע
עברו יותר מ14 ימי עסקים (מאמין שגם יותר מ21)
וטרם קיבלתי את הפיצוי כפי שהם ציינו
אשמח למענה ועזרה, תודה
| |
|
|
|
| 7/7/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:40:33 |
| יצחק שלום רב,
אעביר פנייתך לאחראית על התחום. | |
|
|
|
| 5/7/2019 14:06 |
יערית לוי |
 | | מחבר: | יערית לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2019 | | שעה: | 14:06:50 |
| שלום
האם קיימות הנחיות לגבי כמות דואר פירסומי ,
אשר לכאורה מותר לדואר ישראל לשים בתיבות דואר אישיות ,אך המוגדרות "תיבות מושאלות" ,
כדוגמת ישובים קהילתיים מושבים וכו .
בתודה יערית | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:36:14 |
| יערית שלום רב,
אין הגבלה עקרונית, אך מומלץ להפנות את השאלה לנציב פניות הציבור בדואר ישראל, המפקח על התנהלות הדואר וכן אחראי על עמידה בהנחיות הנוגעות לפעילות הדואר.
לנציב ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
https://www.israelpost.co.il/content.nsf/pages/information | |
|
|
|
| 4/7/2019 11:34 |
נוני |
 | | מחבר: | נוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 11:34:05 |
| רכשתי מגרסה ביתית דרך האתר של ksp. בתכונות המכשיר צוין כי ניתן לגרוס יחד 8 דפים, עד למשקל של 70 ג' לדף.
כיוון שהנחתי כי זהו משקל רגיל של דף מדפסת לא נתתי לעניין תשומת לב.
גם על גבי עטיפת הקרטון של המגרסה צוין במפורש כי ניתן לגרוס 8 דפים.
עם זאת, בדפי ההוראות שהוספו ע"י היבואן, צויין כי דפי המדפסת הנהוגים בארץ עלולים להיות כבדים מ- 70 ג' ולכן מומלץ לשים פחות דפים.
נזהרתי ושמתי 6 דפים. המגרסה נתקעה, ללא אפשרות להפעילה שוב.
בשיחה עם נותן השירות, נאמר לי כי לא ניתן לגרוס יותר מ- 4-5 דפים.
לדעתי זו הטעיה, כיוון שמגרסה שמסוגלת לגרוס כחצי מהכמות שצויינה בתכונות המכשיר באתר ובעטיפת המוצר, אינה אותה מגרסה ובטח לא מה שאני צריכה.
פניתי ל- ksp אך הם התנערו מהטענה והפנו אותי ליבואן על מנת שיתקן את המכשיר, אשר כמובן ימשיך להיות מסוגל לגרוס רק מחצית הכמות הדרושה גם לאחר התיקון.
האם יש כאן הטעיה?
ואם כן מה עלי לעשות? על מי מוטלת האחריות?
תודה
| |
|
|
|
| 4/7/2019 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 15:03:22 |
| שלום רב נוני,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על הטעיית צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטיב, המהות, הכמות והסוג של נכס או שירות וכן המידה, המשקל, הצורה והמרכיבים של נכס.
במידה שטרם פנית אל החברות בכתב אני, מציעה כי תפני אליהם בכתב תוך פירוט תלונות וציון הוראות הדין לאחריו, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 7/7/2019 13:32 |
נוני |
 | | מחבר: | נוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:32:58 |
| | האם לפנות גם ל- ksp וגם ליבואן (נותן השירות)? | |
|
|
|
| 4/7/2019 17:00 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 17:00:29 |
| מועדון מסויים מציע הנחת תדלוק בסולר אם משתמשים בכרטיס אשראי המשוייך למועדון.
בפועל מתברר שההנחה לעולם לא מתיישמת, כי קיימת
ת מ י ד "הנחת משאבה" הגבוהה יותר מההנחה שמציע המועדון.
(הנחת משאבה היא המחיר של הסולר במשאבה, למול המחיר הרשמי של הסולר כפי שקבעה חברת הדלק).
אבל המועדון ממשיך לפרסם באתרו כי קיימת הנחה על כל תדלוק בסולר בשיעור המפורט. אין הבהרות, אין רמז על כך שמדובר בהנחה רק אם היא גבוהה מהנחת משאבה וכול'.
האם מדובר בהטעיה שניתן לתבוע בגינה את ההפרשים על מספר תדלוקים שביצעתי עד היום ולא קיבלתי ההנחה?
האם מדובר בהטעיה שהמועדון הזה אמור להפסיק אותה מתוקף חוק (לשנות את הפרסום של ההטבה הזו)?
אני פניתי עם העניין הזה למועדון - ללא מענה. | |
|
|
|
| 5/7/2019 08:56 |
אילן |
 | |
|
| 7/7/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:25:15 |
| שלום רב אילן,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לפיכך, היה ויש ברשותך ראיה התומכת בטענתך,אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 5/7/2019 08:42 |
נחמי |
 | | מחבר: | נחמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2019 | | שעה: | 08:42:57 |
| שלום וברכה,
קניתי סימליאק - מוצר מזון לתינוקות
וכשבאתי להשתמש ופתחתי את האריזה ראיתי שהאריזה מתחת למכסה פתוחה
כך שא"א להשתמש בזה.
אשמח לדעת מה החוק בענין:
האם החנות חייבת להחליף או לתת זיכוי??
אשמח לתשובה בהקדם! | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:18:20 |
| שלום רב נחמי,
היות שעל פי תקנות ביטול עסקה לא קמה לצרכן זכות חרטה על מזון, עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפנות אליהם בהתאם.
| |
|
|
|
| 7/7/2019 13:23 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:23:37 |
| | ישנם יצרנים שיתנו לך אריזה חדשה במקום. פני לשירות הלקוחות של היצרן. | |
|
|
|
| 5/7/2019 09:21 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2019 | | שעה: | 09:21:52 |
| שלום,
יש לי שאלה שמסקרנת אותי על קניה באילת ללא מע"מ.
אם רכשתי מוצר באילת ( ללא מע"מ) אז אם אחליף אותו באזור אחר בארץ לאותו מוצר אבל נניח צבע שונה, אז זה יהיה אותה עלות ששילמתי באילת?
כנ"ל אם אחזיר את המוצר ואקבל זיכוי או החזר כספי, זה תהיה לפי העלות ששילמתי עליו באילת?
האם התשובה נכונה גם לתווי שי?(חוץ מהחזר כספי).
תודה | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:23:28 |
| יעל שלום רב,
הדבר תלוי במדיניות של בית העסק והתנאי העסקה.
ישנם עוסקים המפעילים זכינות בעיר אילת, ועל כן, כל שינוי בתנאי העסקה יכול להתבצע רק בתוך העיר (הדבר יהיה בדרך כלל מצוין בחשבונית).
לגבי ביטול עסקה - היה ובית העסק לא ציין הגבלות כשלהן, ניתן יהיה לבטל עסקה מחוץ לתחומי העיר, בעבור הסכום ששולם בפועל בניכוי דמי ביטול.
לעניןי ההחלפות - מכיון שהמחוקק לא קבע הוראות דין הנוגעות להחלפות וזיכויים, רשאי כל עוסק לקבוע מדיניות לפי בחירתו, ועל כן, רשאי עוסק שלא לאפשר החלפה מחוץ לסניף אילת, או להאפשר החלפה רק בכפוף לתשלום מע"מ. | |
|
|
|
| 4/7/2019 18:51 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 18:51:11 |
| קניתי מזגן נייד (טורנדו), הפעלתי אותו פעם ראשונה מספר ימים אחרי הקניה, הוא מאד מרעיש. כנראה שככה זה כשהמדחס (שבדרך כלל בחוץ) בתוך החדר איתך. לא מבין איך אפשר להשתמש במוצר כזה.
עברו פחות משבועיים וכשבאתי להחזיר לא היו מוכנים בחנות לקחת אותו. אמרו שפתחתי והשתמשתי. זה נכון, השתמשתי במזגן, אבל מעט מאד. עברו 13 ימים מאז הקניה כי מה לעשות - אני עסוק במשך השבוע.
האם בית העסק יכול לסרב לקבל את המכשיר - המוצר פשוט לא שמיש - רעש לא סביר לתוך החדר. | |
|
|
|
| 5/7/2019 08:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2019 | | שעה: | 08:32:16 |
| בשלב כזה אתה אמור להתנהל מול טורנדו ולא מול בית העסק. כרגע ניתן לתת להם לתקן אותו אם יסכימו.
אפשרות אחרת היא ללכת למוכר אחר, לבקש הדגמה ולהשוות את הרעשים בין שני המזגנים. יכול להיות שנמכר לך מזגן משומש מרעיש.
אם לדעתך כך פועל המזגן אז כשלת לדרוש את בדיקת המוצר לפני הרכישה ואין לך את מי להאשים. | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:18:08 |
| דוד שלום רב,
כפי שציין משה, אכן, מרגע שהופעל והותקן המזגן אין תחולה לתקנות ביטול עסקה, ועל כן, יש להפעיל את תעודת האחריות ולבחון האם ניתן לתקן את התקלה.
לאחר קבלת חוות דעת לגבי התקלה, והיה ולא יצליחו לתקן אותה, הרי שאז יש זכות לקבלת מזגן חדש ותקין.
היה ואין מדובר בתקלה אלא בתכונה של המזגן, יש צורך להוכיח, על ידי קבלת חוות דעת מומחה מתחום המיזוג, כי מדובר בהטעיה לגבי תכונות המזגן. | |
|
|
|
| 4/7/2019 23:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 23:48:09 |
| שלום רב,
האם חוק הטכנאים חל גם על תיקון רהיט שנמצא במסגרת אחריות?
אחרי שיחה טלפונית שאני יזמתי לשירות הלקוחות בתום טווח השעות שהטכנאי אמור היה להגיע, הובהר לי שהטכנאי לא יגיע וכל הקריאות של אותו היום נדחו ליום שאחרי. כמובן שמהחברה אף אחד לא יצר קשר ולא הודיע לי שהטכנאי לא יגיע (הם טוענים שניסו ליצור קשר ולא היה מענה).
מה גובה הפיצוי שניתן לדרוש מהעסק?
בלתי אפשר להשיג אתכם טלפונית להתייעצות גם בשעות 10:30-12:30 :(
תודה רבה | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:05:27 |
| שלום רב משה,
עקרונית, סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" הורחב, למענה לשאלותיך, ראה מידע מפורט בעניין בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
|