| 4/7/2019 16:34 |
ג'ולי |
 | | מחבר: | ג'ולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 16:34:01 |
| | שלום, יש חברה שחתומה כמוטב שני על שיקים שנתתי לבית עסק שאמרו היה לתת לי שרות. כשביקשתי מבית העסק לבטל את העסקה, התחלתי לקבל איומי גביה מהחברה שטענה שהיא מבטחת את השיקים ושרק אם בית העסק יסכים בשיחת ועידה לביטול העסקה - הם יחזירו לי את השיקים. בפועל הם הפקידו את השיקים שלי והמשיכו לשלוח לי מכתבי התראה לפני משפטים ע"י החברה הזאת.קוראים להם אי.אר.אן. אני רוצה לדעת מה הזכות של החברה הזאת לעשות כך ? אני לא מכירה אותם ולא התקשרתי אתם מעולם. מה אפשר לעשות ?? האם מותר להם לעשות לי את זה ?? הם טוענים שיש לי עבירה פלילית בגלל שביטלתי את השיקים. אני מבקשת תשובה מהמומחים תודה. | |
|
|
|
| 7/7/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 09:23:12 |
| ג'ולי שלום רב,
על פי הוראות הדין אין לבטל עסקה באופן חד צדדי, אלא בהסכמת בית העסק בהתאם להוראות הדין.
ביטול המחאות אכן עלול להוות הפרה של החוק, בהתחשב בנסיבות.
על כן, יש לנסות ולהסדיר את נושא ההחזר הכספי מול בית העסק ובמקביל לתת לחברה המחאות חלופיות. | |
|
|
|
| 8/7/2019 01:21 |
ג'ולי |
 | | מחבר: | ג'ולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 01:21:09 |
| | היי לא הבנתי על איזה הוראות דין מדובר. אני ביטלתי את השיקים במסגרת ביטול העסקה. באתר שלכם כתוב לגבי האפשרויות של הצרכן לביטול עסקה והיה מותר לי לבטל את העסקה במקרה הזה. השאלה מה עם החברה הזאת שלוחצת אותי לשלם להם עבור עסקה שביטלתי.. למה הם מחייבים אותי ? האם אני חייבת לשלם להם ? | |
|
|
|
| 8/7/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 13:54:07 |
| ג'ולי שלום רב,
העובדה כי יש לצרכן זכות לביטול עסקה, מחייבת אותו לפנות לבית העסק על מתנ שיבטל את העסקה ויגבה את דמי הביטול בהתאם להוראות הדין.
התקנות אינן מאפשרות לצרכן לבטל המחאות באופן חד צדדי. | |
|
|
|
| 8/7/2019 15:23 |
ג'ולי |
 | | מחבר: | ג'ולי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 15:23:43 |
| | היי תודה על התשובה. אבל העסק לא הסכים לבטל את העסקה למרות שהייתה לי הזכות לבטל. העסק הבטיח שיחזירו לי את הצ'קים ובמקום זה הם פרעו את הצ'ק הראשון ואח"כ לא הסכימו להחזיר לי את יתר הצ'קים וגם לא את הכסף שמגיע לי החזר ע"פ ביטול העסקה. לכן אני נאלצתי לבטל את יתר הצ'קים. לא הייתה לי ברירה. השאלה שוב היא לגבי אותה חברה ששולחים לי מכתבי גביה. העסק העביר להם את הצ'קים שלי והם אלו שפונים אליי במכתבי גביה. העסק מתנער ממני ואלו רודפים אותי. אני ממש לא יודעת מה לעשות. תודה על העזרה. | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:47 |
יואל |
 | | מחבר: | יואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:47:23 |
| שלום,
רכשתי לפני כמה חודשים כרטיס להופעה תחת ההנחה לפי פרסום חברת ההפקה כי ההופעה תהיה באורך של בין שעתיים וחצי לשלוש שעות.
לפני שבועיים בערך חברת ההפקה הודיעה כי ההופעה תהיה רק שעה וחצי!
היות ועברו מעל 14 יום מרכישת הכרטיס לא ניתן לבטל אותו, טענה שהייתי מקבל לו לא היה שינוי כה גדול באורך המופע.
ישנם לא מעט עדויות של ההפקה שחוזרת ואומרת גם לאחר מספר פעמים שנשאלו שאכן ההופעה תהיה בין שעתיים וחצי לשלוש אך למרות הכל כעת מציגים שההופעה רק שעה וחצי.
האם בעקבות הנסיבות הנ"ל אין הצדקה לביטול הכרטיס | |
|
|
|
| 8/7/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 10:22:41 |
| שלום וברכה יואל,
ברי כי על חברת ההפקה של ההופעה לעמוד בהתחייבויותיה ומצגיה לעניין ההופעה המוצעת על ידה לרבות משכה. אין זה מן הנמנע כי הטעיה באשר למשך ההופעה כנטען תעלה כדי הטעיה אסורה כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן והדבר עשוי להוות עילה לביטול העסקה. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה להנהלת בית העסק ולו לקבלת עמדתם ו/או בדרישה לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 10:23:07 |
| שלום וברכה יואל,
ברי כי על חברת ההפקה של ההופעה לעמוד בהתחייבויותיה ומצגיה לעניין ההופעה המוצעת על ידה לרבות משכה. אין זה מן הנמנע כי הטעיה באשר למשך ההופעה כנטען תעלה כדי הטעיה אסורה כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן והדבר עשוי להוות עילה לביטול העסקה. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה להנהלת בית העסק ולו לקבלת עמדתם ו/או בדרישה לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:27 |
יואל |
 | | מחבר: | יואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:27:53 |
| תודה על המענה,
ביצעתי פניה אל החברה והם אמרו לי שהם לא מוכנים לבטל כי עברו 14 יום ממועד הרכישה.
האם יש משהו נוסף שניתן לעשות או זה רק לפנות לתביעות קטנות? | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:50:54 |
| שלום וברכה יואל,
כאמור בתגובתנו הוקדמת בעניין, טענתך ובקשתך לביטול אין להם קשר למניין ימים כמצויין בפנייתך השניה, להבדיל מזכות ביטול מכוח חרטה למשל, אלא היא מבוססת על עילה של הטעיה. על מנת להקים עילה שכזו וזכות לביטול ההסכם עליך להראות הטעיה מהותית ו/או הפרה מהותית של ההסכמות בין הצדדים מצד בית העסק. מוטב לעניות דעתנו לקבל את עמדת בית העסק לטענה זו כאמור בתגובתנו הקודמת. | |
|
|
|
| 8/7/2019 10:23 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 10:23:09 |
| | רכשתי בר מים מחברת פיקס בר, לאחר ההתקנה אני לא מרוצה מאיכות המים , הם לא טעימים ואף מלוחים. הסברתי לשירות ואמרו שזה מה שיש. אני לא מרוצה מהם ומאמינות השירות. הם טוענים שלא ניתן לבטל עסקה, האם יש באפשרותי לבטל/לקבל החזר כספי? אין לי בעיה לשלם על ההתקנה/פירוק | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:34:04 |
| ליאור שלום רב,
היה ומדובר בהתקשרות שבוצעה בעקבוות שיווק טלפוני או אינטרנט, הרי שניתן לדרוש ביטול עסקה בתוך 14 ימים מיום התקנת המוצר ,בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולדרוש את ביטול העסקה, שכן מדובר בעסקת מכר מרחוק, ועל כן, הם מחוייבים לבטלה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, בתוספת 100 ש"ח דמי התקנה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:26 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:26:41 |
| לפי מה שאני יודע מ 2015 הוכרז על ידי משרד התקשורת שאי אפשר להפלות בין לקוח קיים ללקוח חדש, כלומר לקוח קיים יכול לקבל כל תוכנית שמוצעת ללקוח חדש, ואי אפשר להתנות זאת בתקופת צינון מסוימת.
פרסום בעיתונות בנושא
https://www.geektime.co.il/israeli-comm-ministry-forbidden-cooldown-periods/
הדבר היחידי שאפשר לדרוש הוא דמי מעבר וסלקום מצטיינת בדמי מעבר (300 ש"ח בסלולר).
אבל בענייני כבלים: (המועצה ללווין ולכבלים ענתה לי שהאפליה הזו תקינה אצלם).
להוט יש מבצעים נפרדים ללקוחות קיימים וללקוחות חדשים
https://www.hot.net.il/heb/ChannelsAndPrices/pricesTable/
triplecampaignsprices/
כנל ביס
(יש מבצעים ב 3 חודשים ראשונים במחיר מוזל שלא מוצעים ללקוחות קיימים)
https://www.yes.co.il/sale/price_list
(יש מבצעים ב 3 חודשים ראשונים במחיר מוזל שלא מוצעים ללקוחות קיימים)
בסטינג, רשום שהמבצע (65 לחודש ל 6 חודשים ראשונים) הוא ללקוחות חדשים בלבד.
https://www.stingtv.co.il/
כיוון שכשמתנתקים מהם, הם שומרים את המידע, אז כשמתחברים אליהם שוב, הם מזהים אותך כלקוח קיים ואתה לא זכאי למבצע.
בפרטנר, יש מבצע של חבילת ספורט בחינם וגם נטפליקס לחצי שנה בחינם.
שוב, הם לא נותנים את המבצע הזה ללקוחות קיימים.
אז למה חברות הסלולר כן מקפידות על המנעות מאפלייה וחברות הכבלים לא?
אגב, בבזק, אם תרצה כלקוח קיים לחדש חבילת אינטרנט, תוסף עוד 8 ש"ח לחודש למשך שנה (לעומת מחיר ללקוח חדש, סה"כ 96 ש"ח לשנה).
אם לעומת זאת תתעקש לקבל את המבצע ללקוחות חדשים, תצטרך לשלם דמי מעבר של 99 ש"ח, וזה כאשר דמי ההתקנה היו בין חינם ל 50 שקלים ללקוח חדש.
זה לעג לרש. | |
|
|
|
| 8/7/2019 10:22 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 10:22:57 |
| | רכשתי בר מים מחברת פיקס בר, לאחר ההתקנה אני לא מרוצה מאיכות המים , הם לא טעימים ואף מלוחים. הסברתי לשירות ואמרו שזה מה שיש. אני לא מרוצה מהם ומאמינות השירות. הם טוענים שלא ניתן לבטל עסקה, האם יש באפשרותי לבטל/לקבל החזר כספי? אין לי בעיה לשלם על ההתקנה/פירוק | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:21:35 |
| ליאור שלום רב,
היה ומדובר בהתקשרות שבוצעה בעקבוות שיווק טלפוני או אינטרנט, הרי שניתן לדרוש ביטול עסקה בתוך 14 ימים מיום התקנת המוצר ,בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולדרוש את ביטול העסקה, שכן מדובר בעסקת מכר מרחוק, ועל כן, הם מחוייבים לבטלה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, בתוספת 100 ש"ח דמי התקנה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 08:57 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 08:57:47 |
| שלום,
רכשתי ברשת אופנה מוכרת וכשרציתי להחזיר פריט לבוש במסגרת 2 ימיי העסקים נטען כי לא ניתן לקבל החזר כספי כיוון שרכשתי באמצעות גיפט קארד. האם זה תקין? | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:18:11 |
| אורית שלום רב,
אכן, תקנות ביטול עסקה אינן חלות על עסקאות שבוצעו באצעות כרטיסי מתנה, תווי קנייה או זיכויים, ועל כן אין חובה לבצע ביטול עסקה וקבלת החזר בעסקאות אלו.
על פניו, אין הפרה של הוראות הדין בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 8/7/2019 08:57 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 08:57:36 |
| שלום,
רכשתי ברשת אופנה מוכרת וכשרציתי להחזיר פריט לבוש במסגרת 2 ימיי העסקים נטען כי לא ניתן לקבל החזר כספי כיוון שרכשתי באמצעות גיפט קארד. האם זה תקין? | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:17:40 |
| אורית שלום רב,
אכן, תקנות ביטול עסקה אינן חלות על עסקאות שבוצעו באצעות כרטיסי מתנה, תווי קנייה או זיכויים, ועל כן אין חובה לבצע ביטול עסקה וקבלת החזר בעסקאות אלו.
על פניו, אין הפרה של הוראות הדין בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 8/7/2019 07:28 |
eli |
 | | מחבר: | eli (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 07:28:55 |
| | אני מדבר עם עירית חולון שוב ושוב, ולא מצליח לקבל תשובה לבקשה שהגשתי ב- 30-6-2019. למי אפשר להתלונן? | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:16:20 |
| אלי שלום רב,
תלונות בעניין אי קבלת מידע בהתאם לחוק, יש להפנות ליחידה לחופש המידע במשרד המשפטים.
ניתן להעביר פנייה באמצעות הקישור הבא:
https://www.foi.gov.il/he/contact-us | |
|
|
|
| 7/7/2019 20:52 |
יהב |
 | | מחבר: | יהב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 20:52:42 |
| האם מישהו יודע האם ישנה אופציה למנוע קבלת פחיות למחזור כאשר אינן בצורתן הצרכנית, אלא משוטחות בכדי להקטין את נפחן ?!?!?
האם יש כאן עבירה על החוק?!?
האם כאשר ממחזרים את הפחיות לא מבוצעת אותה הפעולה כחלק מהתהליך ?!?!?!?!?!?
מה פספסתי ? | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:11:49 |
| יהב שלום רב,
על פניו, אין כל מניעה לקבל פחיות למחזור גם כאשר הם הושטחו.
היה ובית העסק טוען כי זאת עילת הסירוב, מומלץ לדווח על הסירוב למשרד לאיכות הסביבה על מנת שיבחנו את התנהלותו.
ניתן לפנות למשרד באמצעות הקישור הבא:
http://www.sviva.gov.il/InfoServices/ContactUs/Pages/PublicApplications.aspx | |
|
|
|
| 8/7/2019 07:08 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 07:08:10 |
| | ועבר מועד הזמן שהיה עליהם לספק. בהתקשרותי לבית העסק לפני 10 ימים נאמר לי שהרהיטים מוכנים ושיודיעו לי מתי יסופקו לי . הם כל פעם מתחמקים ואומרים שזה לא תלוי בהם אלא במובילים ואין מה לעשות. העיסקה שולמה בתשלומים. מה החוק קובע ? האם יש אפשרות לביטול העיסקה כי הם לא סיפקו לי את הריהוט ? האם ניתן לעצור תשלומים כי הם מתחמקים ממני? | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:10:07 |
| שלי שלום רב,
היה והריהוט הוזמן מתוך קטלוג בית העסק, ולא יוצר בייצור מיוחד על פי דרישות או מידות מיוחדות, ניתן לבטל את העסקה עקב הפרת הסכם האספקה, והן בהתאם לתקנות ביטול עסקה.
לא ניתן לעצור תשלומים באופן חד צדדי, אלא להודיע לבית העסק על ביטול העסקה.
היה ואינך מעוניינת בביטול העסקה, ישל פנות בכתב לעוסק ולציין כי הפרת הסכם האספקה גורמת לנזקים והיה וההפרה תימשך תקום הזכות לתבוע אותו בגין כל נזק כלכלי שנגרם לך. | |
|
|
|
| 8/7/2019 07:01 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 07:01:14 |
| שלום רב,
קנינו מקרר חדש של חברת LG. הזמנו מתקין כדי לחבר את המקרר (יש לי בר מים במקרר).
כאשר הטכני הגיע הוא מכר לאישתי הרחבת אחריות, כדי לשכנע אותה הוא אמר לה שיש מבצע ואם היא סוגרת את האחריות לשלוש שנים (50 שקל לחודש סה״כ 1800 שקל) היא מקבלת פילטר מתנה למקרר, פילטר לכניסה לבית מתנה ובנוסף חומר לניקוי המקרר מתנה.
אישתי סגרה איתו אך הוא רשם בקבלה את כל הרשימה של המוצרים והרחבת אחריות ומחיר כולל.
כעבור שנה התקשור מחברת ברימג ( הטכני עובד שלהם שעושה את ההתקנות) והתברר איתם כי הרחבת אחריות עושה בסביבות 280 שקל.
לאחר בדיקה מול חברת ברימג הוא שינה את החשבונית ורשם עלות כל המוצרים 800 שקל (שם מחיר ליד כל מוצר) ותשלום עבור התקנה 1000 שקל.
מה שאצלו לא מופיע. האם זה חוקי לא למסור מידע עבור הרכישה ??
אם ניתן לעשות משהו?? | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:02:12 |
| מאור שלום רב,
היה וניתן לבסס כי מדובר בהטעיה בנוגע לעלות השירות והמוצרים שנמכרו, הרי שניתן לדרוש החזר מבית העסק.
אך חשוב לציין כי במקרה בו העוסק יטען כי אלו היו המחירים נכון לרגע ביצוע העסקה, והם השתנו משך התקופה מכל מני סיבות (בין השאר תחרות בתחום) הרי שהדבר אינו מהווה עילה לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 06:06 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 06:06:08 |
| שלום
אתמול ביקשתי לעשות שלוחה לשני מספרי טלפון אך כשגיליתי שהעלות תהיה חודשית וגבוהה ביקשתי לא לעשות את השלוחה על אחד מהקווים וזה כתוב בבירור ("על המספר xxx אני לא אעשה שלוחה בגלל המחיר")
לפנות בוקר עשו לי שתי הוראות קבע על שלוחות עבור שני המספרים למרות בקשתי לעשות שלוחה אחת בלבד.
פניתי אליהם בווטסאפ ואפנה גם במייל על המקרה.
בהנחה ויבטלו את הוראת הקבע ויחזירו לי את הכסף שנגבה: האם עדיין אפשר להגיש תלונה נגד חברת הסלולר והנציגה כדי שיקנסו אותם (המועצה לצרכנות/ משרד התקשורת) על גביה ללא אישור?
כפי שאמרתי כתוב בבירור שאני לא מעוניינת בשלוחה הנוספת.
בתודה, שקד. | |
|
|
|
| 8/7/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 13:59:55 |
| שקד שלום רב,
היה והטעות תתוקן במהרה, ניתן לדווח על הפעולה למשרד התקשורת, אך סביר להניח כי לא תוטל סנקציה, היה ומדובר בטעות אנוש.
אך במקרה ובו בית העסק אינו מבצע ביטול עסקה ומשיב את החיובים במועד, הרי שהם חשופים הן לסנקציה והן לתביעת פיצוי מצד הצרכן, ובלבד ששלח פנייה בכתב לצורך התראה על ההפרה כאמור. | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:35 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:35:14 |
| שלום,
רכשתי מנוי באתר ישראלי. המנוי אצלם לא מתחדש לעולם והחידוש נעשה באופן ידני בכל פעם שאני מעוניין לחדש.
יש אצלם מנוי לחודש, 3 חודשים, חצי שנה ושנה.
רכשתי מנוי לשנה וביקשתי לבטל לאחר חודשיים. הם מסרבים לביטול בטענה שהמנוי לא מתחדש ואני ידעתי שהזמן של המנוי הוא לשנה.
האם זה מותר להם? תוך כמה זמן מותר לבטל? כמה הם צריכים להחזיר אם בכלל?
תודה והמשך יום נפלא. | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:52 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:52:52 |
| | חשוב להזכיר שהמנוי נרכש בתשלום אחד ואין אופציות לחלק לתשלומים. | |
|
|
|
| 7/7/2019 14:53 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:53:03 |
| | חשוב להזכיר שהמנוי נרכש בתשלום אחד ואין אופציות לחלק לתשלומים. | |
|
|
|
| 8/7/2019 04:02 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 04:02:55 |
| מדובר על שרות מתמשך. שהיא גם עסקה לתקופה קצובה (חודש/3 חודשים, חצי שנה או שנה)
ראה סעיף 13ג בחוק הגנת הצרכן.
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/089_001.htm#Seif73 | |
|
|
|
| 8/7/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 13:57:35 |
| רון שלום רב,
על פניו, מדובר בעסקה מתמשכת, ועל כן, טענות החברה אינן תואמות את הוראות הדין, ללא קשר האם מדובר בשירות מתחדש או שאינו מתחדש.
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב ולציין כי הוא מחוייב לבצע ביטול של עסקה מתמשכת בתוך שלושה ימי עסקים, ורשאי לגבות דמי ביטול סבירים בלבד, ובתנאי שדמי הביטול צוינו בכתב בהסכם ההתקשרות מחד, ואינם מונעים את ביטול העסקה, מאידך.
במקביל, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:27 |
ויטלי מ |
 | | מחבר: | ויטלי מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:27:38 |
| שלום רב,
לפני כשנתיים אשתי רכשה מדיח כלים במחסני חשמל. כשבוע לאחר הרכישה התקשרו אליי והציעו לי לעשות ביטוח על המכשיר. לצערי הסכמתי. ומאז כל חודש (ולעוד 9 חודשים מורידים לי מהחשבון 33 שקלים).
לפני יותר משנה רציתי לבטל את הביטוח ולבטל את העסקה - אבל גיליתי שלא קיבלתי מהם במייל שום אסמכתא או קבלה על אישור העסקה.
למשך תקופה ארוכה ניסיתי ליצור קשר עם החברה שמורידה לי את הכסף באשראי "אמצ שיווק חשמל-מיזוג" אבל אני מצליח להתקשר אליהם לשום מספר שמצאתי עליהם בגוגל... מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 7/7/2019 22:04 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 8/7/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 13:55:35 |
| ויטלי שלום רב,
יש לפנות לחברת האשראי ולבקש ממנה את הפרטים של החברה אשר מבצעת את החיובים, כולל טלפון, וכתובת עדכנית.
במקביל, יש להעביר לחברה בהתאם למידע שימסר לך, הודעה על ביטול העסקה, וכן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 11:58 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 11:58:01 |
| היי,
רכשתי שידה בהתאמה אישית. כשהגיעה השידה היא הייתה פגומה ולא תואמת למידות שהוזמנו (כפי שמופיעות בטופס ההזמנה).
ביקשתי שישלחו לי שידה שכן תואמת להזמנה ואף הצעתי להוסיף כסף לשם כך אך החברה לא הייתה מעוניינת.
לאחר דין ודברים החברה שסיפקה את השידה באה לאסוף אותה והחזירה את הסכום ששולם לה ישירות בעבור השידה.
החברה מסרבת להחזיר את הסכום ששולם למוביל בגין הובלת השידה אליי למרות שמוביל זה תואם על ידי וכי זו הוצאה שקשורה ישירות לנושא.
למיטב הבנתי, במקרים בהם סופק מוצר פגום/לא תואם, כל הספק לכסות את כל ההוצאות הקשורות.
האם כך הדבר? האם החברה צריכה להחזיר גם את הוצאות ההובלה או לא?
תודה,
חגית | |
|
|
|
| 8/7/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 13:52:43 |
| חגית שלום רב,
בהמשך לשיחתנו אעביר את העדכון לאחראית על התחום. | |
|
|
|
| 8/7/2019 11:57 |
חגית |
 | | מחבר: | חגית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 11:57:51 |
| היי,
רכשתי שידה בהתאמה אישית. כשהגיעה השידה היא הייתה פגומה ולא תואמת למידות שהוזמנו (כפי שמופיעות בטופס ההזמנה).
ביקשתי שישלחו לי שידה שכן תואמת להזמנה ואף הצעתי להוסיף כסף לשם כך אך החברה לא הייתה מעוניינת.
לאחר דין ודברים החברה שסיפקה את השידה באה לאסוף אותה והחזירה את הסכום ששולם לה ישירות בעבור השידה.
החברה מסרבת להחזיר את הסכום ששולם למוביל בגין הובלת השידה אליי למרות שמוביל זה תואם על ידי וכי זו הוצאה שקשורה ישירות לנושא.
למיטב הבנתי, במקרים בהם סופק מוצר פגום/לא תואם, כל הספק לכסות את כל ההוצאות הקשורות.
האם כך הדבר? האם החברה צריכה להחזיר גם את הוצאות ההובלה או לא?
תודה,
חגית | |
|
|
|
| 8/7/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 13:52:17 |
| חגית שלום רב,
בהמשך לשיחתנו אעביר את העדכון לאחראית על התחום. | |
|
|
|
| 7/7/2019 11:27 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 11:27:00 |
| שלום רב,
רציתי לדעת אם במקרה שבו שינו לי את התנאים בתכנית הטבות (ככה הבנתי שהדבר נקרא בחוק הגנת הצרכן שהפנו אותי אליו) שאני חבר בה, ורשום בתקנון של תכנית ההטבות שהיא לשנתיים, היו צריכים להודיע לי על כך 4 חודשים לפני שעברו שנתיים מאז שאני הצטרפתי לתכנית, או 4 חודשים לפני שעברו שנתיים מכניסת תכנית ההטבות לתוקף באופן כללי?
ראיתי בתקנון שהתכנית התחילה בתאריך 01/11/2017, אבל אני הצטרפתי לתכנית רק בתאריך 14/06/2018.
אשמח אם תוכלו להבהיר לי את הנושא, אם התקופה הקצובה של תכנית ההטבות כמו שהחוק קורא לה, היא מכניסת התכנית לתוקף באופן כללי, או ביחס להצטרפות של כל חבר בצורה פרטנית.
בברכה,
אלון | |
|
|
|
| 7/7/2019 15:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 15:10:18 |
| שלום רב אלון,
לא ברור מה המוצר/שירות שנרכש?
מתי נרכש?
ניתן לקרוא בעניין עסקה מתמשכת בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/ongoing_cancellation_rights | |
|
|
|
| 7/7/2019 19:09 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 19:09:53 |
| רכשתי חברות במועדון הטבות של רשת בתי מלון.
הודיעו לי על שינוי תנאי התכנית של המועדון שאני חבר בו.
ניסיתי לברר את הנושא קצת לבד, והגעתי לסעיף 16א (ד) של חוק הגנת הצרכן, כי תקופת הפעילות של מועדון הלקוחות שלי היא שנתיים לפני התקנון.
מה שלא ברור לי, זה אם הם נדרשים להודיע לי לפי החוק 4 חודשים לפני גמר שנתיים מהרגע שאני הצטרפתי למועדון, או 4 חודשים לפי גמר שנתיים מהתאריך שבו התחילה תכנית ההטבות של מועדון הלקוחות? | |
|
|
|
| 7/7/2019 19:10 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 19:10:12 |
| רכשתי חברות במועדון הטבות של רשת בתי מלון.
הודיעו לי על שינוי תנאי התכנית של המועדון שאני חבר בו.
ניסיתי לברר את הנושא קצת לבד, והגעתי לסעיף 16א (ד) של חוק הגנת הצרכן, כי תקופת הפעילות של מועדון הלקוחות שלי היא שנתיים לפני התקנון.
מה שלא ברור לי, זה אם הם נדרשים להודיע לי לפי החוק 4 חודשים לפני גמר שנתיים מהרגע שאני הצטרפתי למועדון, או 4 חודשים לפי גמר שנתיים מהתאריך שבו התחילה תכנית ההטבות של מועדון הלקוחות? | |
|
|
|
| 8/7/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 13:51:36 |
| אלון שלום רב,
הסעיף הרלוונטי הנו סעיף 13 לחוק הגנת הצרכן.
היה וההטבה שניתנה לך למשך שנתיים מסתיימת, על בית העסק להודיע לך על סיום ההטבה, ועל שינוי בתנאים, בתקופה ההודעה, כלומר, בהמהלך 60-30 הימים הקודמים למועד סיום ההטבה. | |
|
|
|
| 4/7/2019 15:37 |
AT |
 | | מחבר: | AT (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 15:37:54 |
| שלום
בעת קבלת מוצר, הוצע ללקוח להוסיף סכום כסף על מנת להאריך את הסכם השירות לחמש שנים נוספות.
האם יש אפשרות לבטל את ההתקשרות ולבטל את התשלום?
אם כן, מה על הלקוח לעשות?
תודה. | |
|
|
|
| 4/7/2019 17:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 17:48:44 |
| שלום רב אדון,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה?
עקרונית, בעסקת רוכלות, שנעשית לא במקום הקבוע בבית העסק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים ללא דמי ביטול,ובלבד שלא מדובר בטובין פסידים. במידה שנדרש לבצע התקנה, על הצרכן לשלם לבית העסק בעבור ההתקנה סכום שלא יעלה על 100 ש"ח כקבוע בסעיף 14(ב)(2) בחוק הגנת הצרכן:
"(2) התקין העוסק טובין בבית הצרכן לצורך מתן שירות לפי ההסכם, יהיה רשאי לגבות מהצרכן תשלום בשל הוצאות ההתקנה, בסכום שלא יעלה על 100 שקלים חדשים;..." | |
|
|
|
| 5/7/2019 10:06 |
AT |
 | | מחבר: | AT (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/07/2019 | | שעה: | 10:06:54 |
| תודה על תשובתך והבהרה:
אין רצון לבטל עיסקת הקניה, רק את הרחבת האחריות/שירות.
הקונה מרוצה מהקניה ומההתקנה, אך מתחרט על תשלום להרחבת האחריות לארבע שנים נוספות.
אם ניתן לבטל קניה, נראה שניתן לבטל את התשלום הנ"ל.
באיזו דרך עליו לנקוט- רק הודעה בעל פה? מכתב רשום? מייל?
תודה.
| |
|
|
|
| 7/7/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:29:53 |
| שלום רב אדון,
המועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך.
במידה שברצונך לסייע לצרכן, אתה מוזמן להפנות את הצרכן אלינו.
לשאלות נוספות אתה רשאי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן או איגוד לשכות המסחר. | |
|
|
|
| 7/7/2019 21:16 |
AT |
 | | מחבר: | AT (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 21:16:41 |
| הניסוח כללי.
הלקוח בן משפחתי המתקשה בכתיבה במחשב. אני בצד הקונה לא בצד המוכר!!
| |
|
|
|
| 8/7/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 13:20:48 |
| שלום רב אדון,
בעניין העסקה שבוצעה בבית הצרכן לרכישת שירות,ככל שאתה עומד בתנאי החוק (הודעת ביטול בתוך 14 ימים) לכאורה קמה לך הזכות לבטל את השירות בהתאם לקבוע בסעיף 14(א) בחוק הגנת הצרכן-בעסקת רוכלות, כמפורט במענה לעיל.
הודעת הביטול יכולה להיעשות בעל פה אולם, רצוי שתהיה בכתב על מנת שיהיה לצרכן ראיה להודעתו. | |
|
|
|
| 7/7/2019 16:30 |
יאיר |
 | | מחבר: | יאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 16:30:56 |
|
שלום רב
כבר שלחתי הודעה לפורום קצת לפני הצהריים, אך משום מה דילגתם על ההודעה שלי ולא נתתם לי מענה.
רכשתי טיסה דרך חברת הדקה ה-90 של חברת טיסה lowcost בינלאומית. מועד הרכישה היתה ב-04/07, והטיסה עצמה תהיה ב-14/07. למחרת ההזמנה ב-05/07, ביקשתי לבטל את הטיסה בשעות אחרי הצהריים המאוחרות, שלהבנתי היתה במסגרת תנאי הביטול של חוק להגנת הצרכן של 7 ימים שאינם מנוחה לפני המועד (כי אם הבנתי נכון, הרי גם סופרים את יום הביטול כחלק מ-7 ימים שאינם מנוחה לפני מועד המימוש, שכאמור יום הביטול היה ביום שישי האחרון, ה-05/07, והשבוע יש עוד 6 ימים שאינם ימי מנוחה, וכך יש 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני יום הטיסה, ה-14/07). שוחחתי עם נציג שענה לי בצורה מאוד לא מנומסת שהחוק לא חל עלי כי דרוש 7 ימי עסקים לפני הטיסה.
שלחתי מיד לאחר מכן (ביום שישי, 05/07 כשעה לפני כניסת השבת) לחברת דקה ה-90 מייל מפורט על הבקשה שלי לבטל והסבר על החוק ולמה אני עומד בתנאי החוק ויש לי את הזכות לבטל, והם המשיכו לעמוד על הסירוב שלהם להכיר בכך שאני עומד בתנאי החוק. לאחר מכן התקשר אלי מנהל שירות הלקוחות גם כדי להמשיך לעמוד על כך שאני לא עומד בתנאי הביטול שמפורטים בחוק מכיוון שצריך שיהיו יותר מ-7 ימים מהביטול ועד מועד המימוש, ולא מספיק 7 ימים.
אשמח לקבל הבהרה, לאור הנתונים שהצגתי - האם אני לא צודק בפרשנותי את החוק? יום הביטול עצמו אני סופר כחלק מ-7 הימים שאינם מנוחה שלפני מועד המימוש, כן? היתכן שהסירוב של חברת דקה ה-90 בזכות שלי לבטל מוצדקת?
אשמח לתגובתכם. תודה רבה.
יאיר אלטורה | |
|
|
|
| 8/7/2019 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 11:55:42 |
| שלום וברכה יאיר,
חוק הגנת הצרכן קובע כי זכות החרטה וביטול עסקה לרכישת כרטיס טיסה לא תחול "אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן" (קרי מועד הטיסה) - נא ראה סעיף 14ג'(ד)(2) לחוק.
סעיף 10 לחוק הפרשנות קובע, כי "מקום שנקבעה תקופה קצובה במספר ימים או שבועות מיום פלוני, אותו יום לא יבוא במנין". כלומר מניין 7 הימים שאינם ימי מנוחה מתחיל מיום ה - 12.7.19, ויוצא אפוא שהודעת הביטול, אשר ניתנה ביום 5.7.19, חלה בתוך מניין שבעת הימים שבחוק הגנת הצרכן האמור לעיל, ולפיכך לא תחול זכות החרטה והביטול. | |
|
|
|
| 7/7/2019 16:04 |
שרון וינשטיין |
 | | מחבר: | שרון וינשטיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 16:04:18 |
| | שלום,רציתי לברר מה עושים במצב בו חברת טורנדו קבעה איתי זמן להגעת טכנאי בין 1200-1400 ושהטכנאי הגיע ב 1800. טורנדו רק מתנצלים אומרים שזה בבירור וכשביקשתי לדבר עם מנהל אחראי טוענים שהוא לא נמצא ושבוע יחזור אליי. כל זה קרה ביום שלישי ואנחנו כרגע ביום ראשון. כל יום שאני מתקשרת אומרים שאחראי לא נמצא ויחזור אליי למחרת מה שלא קורה....על פי חוק היבש הם הרי מחוייבים לשלם 600 שח עבור האיחור..אבל אין עם מי לדבר. תודה | |
|
|
|
| 8/7/2019 11:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 11:51:18 |
| שלום רב שרון,
יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם את נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
ראי מידע מפורט בעניין סעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה " חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
|