| 9/7/2019 12:46 |
מעיין |
 | | מחבר: | מעיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 12:46:16 |
| היי מכיון שלא ניתן להשיג אתכם בטלפון אשמח שתבדקו לי תלונה מס'88583 כמו כן רציתי להעביר תצלומי שיחה וקבלות ולא היה ניתן אשמח לקבל מייל או משהו להעברה
| |
|
|
|
| 9/7/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 14:04:42 |
| מעיין שלום רב
נפלה טעות במספר התלונה שציינת שכן התלונות במועצה אינן מתחילות בספרה 8.
| |
|
|
|
| 7/7/2019 14:40 |
בן כהן |
 | | מחבר: | בן כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:40:42 |
| שלום,
רכשתי בסיס מיטה ומזרון ביום 09.04.19 ובטופס ההזמנה צוין כי ההזמנה תסופק תוך 14 ימים לכל המאוחר.
רק ביום 20.06.19 כחודשיים וחצי ממועד ההזמנה, קיבלתי את המיטה (לאחר עשרות שיחות והודעות עם בית העסק).
במשך כחודשיים וחצי נאלצתי לישון על מזרון דק על הרצפה ללא בסיס.
רציתי לשאול האם ניתן לתבוע פיצויים עבור הנזקים שנגרמו לי גם במקרה בו אני לא מעוניין לבטל את ההזמנה ולהחזיר את המיטה ? אם כן לפי איזה חוק ניתן להגיש את התביעה ? ולאיזה ערכאה כדאי להגיש ?
תודה מראש,
בן. | |
|
|
|
| 8/7/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 10:27:19 |
| שלום וברכה בן,
הפרת ההתחייבות של בית העסק למועד אספקה כנטען יש בה כדי להקים חבות על בית העסק לפיצוי בגין נזק מוכח וסביר שנגרם לך בנסיבות. לא ניתן לדבר על כללי אצבע באשר לגובה הפיצוי, בוודאי שלא במגבלות הפורום. מכל מקום אולי מוטב לפנות בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה, טענותיכם להפרה של בית העסק את ההסכמות שבין הצדדים באשר למועד האספקה ובדרישה לפיצוי סביר בנסיבות. | |
|
|
|
| 8/7/2019 11:39 |
בן כהן |
 | | מחבר: | בן כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 11:39:32 |
| תודה על המענה. לא שאלתי בנוגע לגובה הפיצוי אלא לפי איזה מקור חוקי ניתן להגיש את התביעה בגין העיכוב בקבלת המוצר (חוק החוזים, חוק הגנת הצרכן וכד') ?
כמובן שבמסגרת התביעה אגיש את המסמכים הרלוונטיים להוכחת הנזק. | |
|
|
|
| 9/7/2019 12:54 |
בן כהן |
 | | מחבר: | בן כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 12:54:38 |
| שוב שלום
אשמח לקבל תשובה לשאלה מעלה.
תודה מראש.
| |
|
|
|
| 9/7/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 14:03:31 |
| בן שלום רב,
הטענה הנה להטעיה בניגוד לסעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, בכל הנוגע למועד אספקת המוצר, וכן להפרת הסכם הרכישה, בניגוד להוראות חוק החוזים. | |
|
|
|
| 8/7/2019 17:55 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 17:55:37 |
| שלום רב,
נרשמתי לאתר המעניק 7 ימי ניסיון חינם במידה ואני לא רוצה לשלם אני צריכה לבטל את "המנוי" .
לא מוגדר האם מדובר ב7 ימים מלאים כלומר 24 שעות כפול 7 . האם אני יכולה לומר כי שבעת הימים מסתיימת לדוגמא אם התחלתי ב25/6 אז אספור 7 ימים מלאים עד לתאריך 2/7 או שאספור במניין הימים גם את חצי היום הראשון כיום מלא ואז הם מסתיימים ביום 1/7 .
האם לפי החוק הם צריכים לשאול אותי האם אני מעוניינת במנוי ?
סימנתי באתר ביטול מנוי ביום 2.7 אולם או שהם עושים שיטת מצליח או שבכוונה הם לא קלטו את בקשתי לביטול ולטענתם ביטלתי רק ביום 3.7 כך שהם מחייבים אותי על חודש מנוי .
אני לא מעוניינת במנוי ורוצה את כספי בחזרה . אשמח לעזרתכם . | |
|
|
|
| 9/7/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 14:01:50 |
| סיגל שלום רב,
על פי הוראות סעיף 13 לחוק הגנת הצרכן, מדובר בעסקה לתקופה קצובה, ועל כן, על בית העסק ליצור קשר עם הצרכן בסיום ההטבה החינמית על מנת לקבל רשותו להתקשר עמו בעסקה הכוללת חיוב באשראי.
חל איסור לבצע חיוב באשראי בגין עסקה שהצרכן למעשה לא נתן את הסכמתו לקיומה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 17:55 |
סיגל |
 | | מחבר: | סיגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 17:55:28 |
| שלום רב,
נרשמתי לאתר המעניק 7 ימי ניסיון חינם במידה ואני לא רוצה לשלם אני צריכה לבטל את "המנוי" .
לא מוגדר האם מדובר ב7 ימים מלאים כלומר 24 שעות כפול 7 . האם אני יכולה לומר כי שבעת הימים מסתיימת לדוגמא אם התחלתי ב25/6 אז אספור 7 ימים מלאים עד לתאריך 2/7 או שאספור במניין הימים גם את חצי היום הראשון כיום מלא ואז הם מסתיימים ביום 1/7 .
האם לפי החוק הם צריכים לשאול אותי האם אני מעוניינת במנוי ?
סימנתי באתר ביטול מנוי ביום 2.7 אולם או שהם עושים שיטת מצליח או שבכוונה הם לא קלטו את בקשתי לביטול ולטענתם ביטלתי רק ביום 3.7 כך שהם מחייבים אותי על חודש מנוי .
אני לא מעוניינת במנוי ורוצה את כספי בחזרה . אשמח לעזרתכם . | |
|
|
|
| 9/7/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 14:00:36 |
| סיגל שלום רב,
על פי הוראות סעיף 13 לחוק הגנת הצרכן, מדובר בעסקה לתקופה קצובה, ועל כן, על בית העסק ליצור קשר עם הצרכן בסיום ההטבה החינמית על מנת לקבל רשותו להתקשר עמו בעסקה הכוללת חיוב באשראי.
חל איסור לבצע חיוב באשראי בגין עסקה שהצרכן למעשה לא נתן את הסכמתו לקיומה. | |
|
|
|
| 9/7/2019 12:33 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 12:33:57 |
| שלום וברכה,
רציתי לשאול: לפני כחודש רכשתי בעיסקה אחת ריצוף ודלתות פנים. בשלב ראשון סיכמנו את המחיר על הריצוף עם הנחה של 5% על המחיר המקורי ולאחר מכן הוספנו לעיסקה את דלתות הפנים וסיכמנו על הגדלת ההנחה עקב הגדלת העיסקה ותשלום "מזומן" ומראש בשיעור של 13% (הריצוף מהווה כ-2/3 מסך העיסקה ודלתות הפנים כ-1/3).
בעקבות בעיות שהיו לי עם הספק רציתי לבטל את עיסקת דלתות הפנים למרות שמדובר ביותר מ-14 יום ממועד העיסקה.
מדובר בדגם שקיים בחנות ובגודל סטנדרטי ללא מידות מיוחדות, והמודד עדיין לא הגיע לביתי לביצוע המדידה.
בהתחלה המוכר טען שאם כך אז הוא מבטל את ההנחה כי היא ניתנה בגלל גודל העיסקה (ברשותי הוכחה על ההנחה הראשונה של ה-5% לפני צירוף הדלתות לעיסקה וכן הוחכת תשלום מיידי) ולאחר מכן טען שאשתו המטפלת בעסק נמצאת בבית חולים ושאי אפשר לבטל את עיסקת הדלתות.
.
שאלותי הם:
1. האם אכן ניתן בשלב שתיארתי לבטל את עיסקת הדלתות ?
2. האם טענתו לגבי ההנחה נכונה ? אם לא - אז איך אמורים לחשב את ההנחה במקרה שתואר ?
.
תודה! | |
|
|
|
| 9/7/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 13:58:43 |
| אדוני שלום רב,
גם במקרה בו ניתנה הנחת כמות או כל הנחה עקב הרכישה, היה ובית העסק טוען כי ההנחה ניתנה אך ורק במקרה של רכישה כמוותית והדבר למעשה אינו מאפשר את ביטול העסקה או חלקה, היה עליו לציין זאת במפורש בטופס ההזמנה.
היה והדבר לא צויין, רשאי הצרכן לבטל כל מוצר לבית אשר לא הותקן או יותר במידות מיוחדות עבור הצרכן. | |
|
|
|
| 8/7/2019 15:52 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 15:52:23 |
| | שלום וברכה, לפני כ 13 ימים רכשתי מקרר פגום מהיום הראשון המקרר לא היה תקין מטפטף ומרעיש רציתי לבטל את העסקה ובעל העסק מושך אותי ולא מעונייו לבטל את העסקה מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 8/7/2019 17:12 |
מירי |
 | |
|
| 9/7/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 13:57:51 |
| מירי שלום רב,
היה והמקרר נרכש בבית העסק, ולא באמצעות הטלפון או נאינטרנט, הרי שלא ניתן לבטל את העסקה ויש להפעיל את האחריות על המוצר ולאפשר לבית העסק לתקן את הפגם במוצר.
היה ובית העסק אינו מצליח לבצע את התיקון או שמתגלים פגמים נוספים, אז תקום הזכות להחלפת המוצר בחדש ותקין. | |
|
|
|
| 8/7/2019 16:20 |
דימה |
 | | מחבר: | דימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 16:20:49 |
| | באוקטובר 2018 רכשתי ספה מהחנות. אחרי חצי שנה שגיליתי פגם פניתי לספק בבקשה לטפל בבעיה(בתקופת אחריות). הטכנאי שהגיע ובדק ספה טען שקיימת בעיה אבל לא ניתן לטפל בה כרגע ונעלם. אחרי שבועיים המתנה פניתי לחנות וקבלתי את התשובה שספה תקינה ואין מה לעשות איתה. | |
|
|
|
| 9/7/2019 13:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 13:54:24 |
| דימה שלום רב,
היה והויכוח הנו עובדתי - האם מדובר בפגם או במוצר תקין, הרי שעל מנת להתמודד עם טענת בית העסק כי המוצר תקין, יש לקבל חוות דעת מאיש מקצוע אשר יבחן את המוצר ויאבחן את הפגם ואת עלות התיקון.
מומלץ לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי היה ותאלץ לקבל חוות דעת כאמור, ויבוצע תיקון, הרי שעל בית העסק תוטל העלות הן של מתן חוות הדעת והן עלות התיקון וזאת בהתאם להוראות הדין ועקב הפרת הסכם השירות ביניכם. | |
|
|
|
| 8/7/2019 15:24 |
אא. |
 | | מחבר: | אא. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 15:24:20 |
| שלום,
בסוף מאי ביצעתי הזמנה של דלתות חוץ ופנים לבית שאני בונה.
ראיתי פרסום באינטרנט, הגעתי לחנות, שבוע לאחר מכן העברתי אמצעי תשלום טלפונית, וחתמתי על טופס הזמנה דרך האימייל, כל ההתנהלות מול העסק מאז העסקה הינה טלפונית.
מאז ביצוע ההזמנה בעל העסק הבטיח לנו מספר דברים וחוזר בו מספר פעמים, וגורם לתהליך מולו להיות סיוט בשבילי.
מכיוון שכבר הותקנו אצלי משקופי דלתות החוץ, איני רוצה לבטל את החלק הזה בעסקה. אך לדלתות הפנים לא נלקחו מידות ולא הוחל ביצור כלשהו שלהם. אז אותם אני ביקשתי בכתב מבעל העסק לבטל. הוא מסרב בתוקף, טוען שאני עובר על החוק, ושהתמחור של דלתות החוץ שבהזמנה הוא חלק מכלל העסקה ואם אני אבטל אותם אז הוא יאלץ לחייב אותי יותר בנוגע לדלתות החוץ.
"המחיר של דלת הכניסה תומחר במחיר שונה לגמרי מהמחיר המקורי שלה וזאת כיוון שביקשתם מחיר מיוחד וזאת כי הזמנתם דלתות פנים , לכן לא ניתן לבטל וזאת כתלות במחיר. באם רצונכם בכל זאת לבצע ביטול לדלתות הפנים, ישנה עלות ביטול ואתם חתומים עליה כחוק בהזמנה, וכן באם יהיה ביטול כזה עלות דלת הכניסה תהיה יותר יקרה וזאת כתלות בדלתות הפנים על פי בקשתכם" - לטעמי אין שום הבדל בתמחור שבוצע מכיוון שדלתות החוץ והפנים מיוצרות במפעלים אחרים והן בלתי תלויות אחת בשניה.
אם בית העסק היה פועל אחרת, לא הייתי נאלץ לבטל את דלתות הפנים.
האם בכוחו לשנות את מחיר דלתות החוץ בגלל שאני מבטל את דלתות הפנים? | |
|
|
|
| 9/7/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 13:52:33 |
| אדוני שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, גם במקרה בו ניתנה הנחת כמות או כל הנחה עקב הרכישה, היה ובית העסק טוען כי ההנחה ניתנה אך ורק במקרה של רכישה כמוותית והדבר למעשה אינו מאפשר את ביטול העסקה או חלקה, היה עליו לציין זאת במפורש בטופס ההזמנה.
היה והדבר לא צויין, רשאי הצרכן לבטל כל מוצר לבית אשר לא הותקן או יותר במידות מיוחדות עבור הצרכן. | |
|
|
|
| 8/7/2019 09:33 |
אסף |
 | | מחבר: | אסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 09:33:37 |
| שלום,
ביום שישי האחרון (5.7) קניתי שטיח ב-800 ש"ח מחנות.
התקשרתי אתמול (יום ראשון, 7.7) לחנות והודעתי כי היום (יום שני, 8.7) אבוא להחזיר את השטיח ולקבל החזר כספי מלא.
החנות טוענת כי הם לא מאפשרים החזר כספי (ביטול עסקה) ושהדבר כתוב בתקנון החנות שמוצג ליד הקופה.
האם הדבר חוקי? במידה ולא - כיצד עלי לפעול?
בינתיים שלחתי מייל מסודר בנושא לבית העסק אך אני מניח שהדבר לא יעזור.
*נ.ב: העסקה בוצעה באשראי, אם הדבר יכול לעזור לי בביטול העסקה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 10:36:20 |
| שלום וברכה אסף,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אכן מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת שטיח (לפי סעיף 2 לתוספת לתקנות - ציוד לבית) בתוך 14 יום ממועד הרכישה, בתשלום דמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד לסך 100 ש"ח, ובתנאי שלא נעשה שימוש ובכפוף ליתר הוראות התקנות. בית עסק הממאן לנהוג ע"פ הדין עלול להיות מחוייב בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק לטובת הצרכן של עד 10,000 ש"ח. במידת הצורך ולאחר מיצוי התכתבות עם הנהלת בית העסק לאור האמור לעיל, תוכל להסתייע במועצה על דרך של הגשת תלונה באתר המועצה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 10:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 10:58:31 |
| האם הפיצוי העונשי הוא בהחלטת בית המשפט בלבד ? או שיש למועצה לצרכנות את הסמכות להחליט לגבי פיצוי/ענישת העסק עד 10,000 שקלים ללא הוכחת נזק ?
כמה זמן לוקח טיפול בתלונה אחרי שהוגשה ?
תודה | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:49 |
? |
 | |
|
| 9/7/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 13:50:21 |
| משה שלום רב,
הפיצוי העונשי הקבוע בסעיף 31א לחוק הגנת הצרכן, נתון אך ורק לפסיקה של בית המשפט, למועצה אין סמכות לחייב עוסק בפיצויים וכן אין בידה סמכויות אכיפה.
תחילת טיפול בתלונה שהוגשה למועצה יכול לקחת עד חודש ימים. | |
|
|
|
| 8/7/2019 15:03 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 15:03:05 |
| שלום,
ברצוני לדעת האם נדרש יידוע הציבור במקרה הבא:
חברה מתכננת להוציא מוצר אשר דומה למוצר אחר שהיא ייצרה ומכרה, וירד מהמדפים לפני כשנה.
כעת היא מתכננת להוציא מוצר בעל אותו שם, עם שינויים מינוריים בהרכב התבלינים שלו, אך בסדרה חדשה שהמוצרים בה קטנים יותר מהמוצר שירד מהמדפים.
האם יש השפעה כלשהי לזמן הרב שעבר מאז הפסקת ייצור המוצר הקודם? האם הוצאת המוצר החדש תוכל להיחשב כהטעייה?
תודה | |
|
|
|
| 9/7/2019 10:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 10:39:31 |
| שלום רב לילך,
בעניין זה עליך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן.
בנוסף, תוכלי לפנות אל הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור, במשרד הבריאות לבירור העניין. | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:34 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:34:58 |
| שלום
רכשתי דלתות בהזמנה מיוחדת לדירה שבבניה. לאחר אינסוף איחורים הם הותקנו 3 חודשים באיחור ממועד האספקה וההתקנה שניתן לי במקור. מה שגרר גם שלא נכנסתי לגור בדירה (שהושלמה בינתיים) בעקבות האיחור שלהם, ובזבזתי ימי עבודה רבים בלהגיע לדירה ולראות שהדלתות שהביאו לא היו במידה הנכונה/בצבע הנכון וכו'...
הדלתות כעת הותקנו. האם ניתן לדרוש פיצוי בגין האיחור, הנזק ועוגמת הנפש שנגרמה לי בחודשים האחרונים? יש לציין שלא בטלתי את העסקה לאורך הדרך כי כל פעם הובטח לי ששבוע הבא הם יותקנו..
תודה | |
|
|
|
| 9/7/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 10:14:18 |
| טל שלום רב.
הפירוט לעיל, עולה דרישה לפיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים ולא באמצעות חוק הגתנ הצרכן.
על מנת לדרוש פיצוי באמצעות דיני הנזיקין, ישל הוכיח את הנזק הכלכלי שנגרם (אובדן ימי עבודה, עיכוב הכניסה לדירה ומשעויותיו וכו') וכן לטעון כי הנזק נגרם עקב פעולות רשלניתו של בית העסק.
יש להעלות את הטענות על הכתב ולדרוש פיצוי מהעוסק, ובמקרה בו העוסק מסרב, ניתן לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בעניין. | |
|
|
|
| 8/7/2019 14:34 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 14:34:44 |
| שלום
רכשתי דלתות בהזמנה מיוחדת לדירה שבבניה. לאחר אינסוף איחורים הם הותקנו 3 חודשים באיחור ממועד האספקה וההתקנה שניתן לי במקור. מה שגרר גם שלא נכנסתי לגור בדירה (שהושלמה בינתיים) בעקבות האיחור שלהם, ובזבזתי ימי עבודה רבים בלהגיע לדירה ולראות שהדלתות שהביאו לא היו במידה הנכונה/בצבע הנכון וכו'...
הדלתות כעת הותקנו. האם ניתן לדרוש פיצוי בגין האיחור, הנזק ועוגמת הנפש שנגרמה לי בחודשים האחרונים? יש לציין שלא בטלתי את העסקה לאורך הדרך כי כל פעם הובטח לי ששבוע הבא הם יותקנו..
תודה | |
|
|
|
| 9/7/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 10:04:49 |
| טל שלום רב.
הפירוט לעיל, עולה דרישה לפיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים ולא באמצעות חוק הגתנ הצרכן.
על מתנ לדרוש פיצוי באמצעות דיני הנזיקין, ישל הוכיח את הנזק הכלכלי שנגרם (אובדן ימי עבודה, עיכוב הכניסה לדירה ומשעויותיו וכו') וכן לטעון כי הנזק נגרם עקב פעולות רשלניתו של בית העסק.
יש להעלות את הטענות על הכתב ולדרוש פיצוי מהעוסק, ובמקרה בו העוסק מסרב, ניתן לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בעניין. | |
|
|
|
| 9/7/2019 10:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 10:09:38 |
| טל שלום רב.
על מנת לדרוש פיצוי באמצעות דיני הנזיקין, ישל הוכיח את הנזק הכלכלי שנגרם (אובדן ימי עבודה, עיכוב הכניסה לדירה ומשעויותיו וכו') וכן לטעון כי הנזק נגרם עקב פעולות רשלניתו של בית העסק.
|
|
|
| 9/7/2019 03:30 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 03:30:41 |
| שלום,
ברצוני להעלות נושא כללי ועקרוני שיש בו פגיעה חמורה בצרכנים, והוא גביה של דמי ביקור מופרזים על ידי בעלי מקצוע.
זה פתח לסחטנות, הפרזה במחירים וניצול.
יש הגיון מסוים ברצונם לא להיות מטורטרים סתם לאינספור קריאות, אך לשם כך מספיק 50 ש"ח ובוודאי לא 300 ש"ח.
לא תמיד יש תחרות בין בעלי המקצוע ובעניין זה נראה שהם מתואמים לעתים קרובות.
לכן נדרשת התערבות של החוק,
תודה | |
|
|
|
| 8/7/2019 11:22 |
הרצליה |
 | | מחבר: | הרצליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 11:22:11 |
| קניתי מחשב לפני כמה חודשים המשמש לעבודה מחברת מחשבים.
לאחר תקופה קצרה של עבודה המחשב לא תקין , הבאתי לתיקון את המחשב במעבדה של החברה פעם אחת, אמרו שלא מצאו כלום, שוב חזרתי למעבדה ושוב אותה תקלה, החזרנו שוב את המחשב ואמרו שזה יקח זמן וצריך רכיב שיקח זמן עד שיגיע.
מה אני יכול לעשות מכל הבחינות וכמובן עפ"י חוק. אזכיר כי המחשב משמש לעבודה וללא מחשב אין לי פרנסה
תודה | |
|
|
|
| 8/7/2019 16:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 16:06:49 |
| שלום רב הרצליה,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק(צרכן מוגדר בסעיף 1 בחוק הגנת הצרכן:"צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי;")
במקרה המתואר, היות שהמוצר נרכש בעבור בית העסק ולא לשימושך האישי, ביתי משפחתי, הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
תנסי אולי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 19:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 19:18:47 |
| | תקרא מה כתוב על החשבונית/גב החשבונית או באתר החברה. שם אמור להופיע התנאים שלהם הסכמת והחברה התחייבה. באופן כללי, להזמין חלק לא צריך לקחת יותר מכמה ימים. | |
|
|
|
| 7/7/2019 16:30 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 16:30:02 |
| שלום רב,
רכשתי כרטיסיה לקאנטרי דרך אתר באליגם. כמה ימים לאחר הרכישה פורסם שהחברה פשטה רגל. השובר לא ניתן למימוש( הקאנטרי אינו מכבד אותו). פניתי אל חברת האשראי לביטול העסקה ומיליתי טופס הצהרה לביטול העסקה.( אציין שהכסף עדיין לא ירד ,אמור להיות מועבר ב10 לחודש). במשך כחודש ימים אני ההתקשרות עם ויזה ללא מתן תשובה ממשית לגבי הכסף. מה שיכולתי לעשות כדי לקבל החזר? תודה מראש על תשובתכם
| |
|
|
|
| 8/7/2019 12:16 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 12:16:32 |
| | נראה שתגובתי נפלה בין הכסאות. אודה לעזרתכם | |
|
|
|
| 8/7/2019 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 16:24:42 |
| שלום רב לילך,
ראשית, יש לפנות אל חברת האשראי ולדרוש מהם לפעול בהתאם לסעיף 10 בחוק כרטיסי חיוב ולעצור את התשלומים העתידיים היה והחברה מסרבת עליך לפנות אל הרגולטור- בנק ישראל.
שנית, ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/item/news_180619
(בתחתית העמוד ניתן להוריד מכתב המיועד לחברת אשראי) | |
|
|
|
| 8/7/2019 18:34 |
לילך |
 | |
|
| 8/7/2019 11:41 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 11:41:01 |
| שלום,
לפני 6 ימים הגיעה לביתי כורסא שהזמנתי.
לאחר שהגיעה שיניתי את דעתי וביקשתי לבטל את העיסקה.
בחנות טענו שמכיוון שהכורסא הורכבה בביתי, לא ניתן לבטל את העיסקה.
הכורסא הגיעה בשני חלקים, משענת וגוף.
ה"מרכיב" חיבר את המשענת לגוף , סגר קליפס והידק את הסקוטש מאחורה.
כל תהליך "ההרכבה" לקח כ 30 שניות. (ללא כלי עבודה) וכמובן שהתהליך הפיך לחלוטין.
האם זה נחשב למוצר שהורכב בבית הלקוח? | |
|
|
|
| 8/7/2019 13:07 |
גיל |
 | |
|
| 8/7/2019 17:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 17:28:04 |
| שלום רב גיל
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בהתאם לרשימה המופיעה בתקנות, עם זאת, התקנות מונות גם רשימה בהם אין זכות חרטה, ובין היתר, ריהוט שהורכב בבית הצרכן כקבוע בסעיף 6(א)(2)תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה).
על כן, במידה שהמוצר הורכב בביתך, לא קמה לך זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 4/7/2019 12:55 |
מקסים ברוסיאנין |
 | | מחבר: | מקסים ברוסיאנין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 12:55:28 |
| | הזמנתי רחפן באתר אינטרנט חנות אפסטור ב3199 שקל. קבלתי הודעה למייל אם פרטים של עסקה כולל מספר הזמנה והסבר שאני אמור לקבל טלפון כדי לתאם איסוף מוצר מכוון שלמות נמצאת באילת. חזר אלי מנציג חנות אמר לי שמותר קיים במלאי ניתן לשמור אותו אך מחיר שלו 5209 ש"ח וניתן לעשות הנחה של 90 ש"ח. אני מעוניין לקנות את המוצר במחיר שביצעתי הזמנה שהוא 3199 ש"ח חנות מסרבים לחבד עיסקה טוענים שזו טעות. שלחתי כבר מכתב במייל ללא מענה והגשתי תלונה במועצה מס. תביעה הוא 632399. רציתי לקבל פרטים על זכויות שלי. | |
|
|
|
| 4/7/2019 16:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 16:54:56 |
| שלום רב מקסים,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
הסעד על הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, אני, מציעה להמתין לתגובה של מטפל בפנייתך. | |
|
|
|
| 4/7/2019 17:08 |
מקסים ברוסיאנין |
 | |
|
| 8/7/2019 12:03 |
מקסים ברוסיאנין |
 | | מחבר: | מקסים ברוסיאנין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 12:03:50 |
| | אני לא מצליח לקבל פרטים על מצב פניה. ובשלוש ימים המתנתי בערך שלוש שעות ללא מענה . | |
|
|
|
| 8/7/2019 17:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 17:02:05 |
| שלום רב מקסים,
ביום 3.7.19 הוגשה פנייתך.
בשל עומס בפניות למועצה הישראלית לצרכנות ייתכן עיכוב במענה, לכן, אני, מציעה להתאזר בסבלנות.
באפשרותך להתעדכן במצב פנייתך, באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 8/7/2019 12:49 |
קלרי |
 | | מחבר: | קלרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 12:49:27 |
| ביום שישי האחרון בשעות הצהריים בעלי ואני הזמנו שני זוגות משקפי ריאה.
ביום ראשון בשעת פתיחת החנות התקשרנו ע"מ לבטל את העסקה בגלל שחשבנו פעמיים והבנו שהמחיר של המשקפיים גבוה מדי.
בעל החנות ניסה לשכנע אותי על ידי מתן הנחה נוספת אך אמר שאי אפשר לבטל כי ההזמנה יצאה באותו יום שישי למפעל בגרמניה ואין ביטול.
האם באמת אין חוק ביטל גם עם אפילו לא עבר יום עבודה אחד בין רגע הזמנה לרגע בקשה לביטול?
תודה רבה | |
|
|
|
| 8/7/2019 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 16:47:17 |
| שלום רב קלרי,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה לא מאפשרות לצרכן זכות חרטה על משקפיים, על כן, עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם (שילוט מדיניות של בית העסק).
לעניין משקפי שמש- ישנו הסדר שהתקבל בשלוש חברות לפיו ניתן לבטל עסקה לרכישת משקפי שמש , בתנאים מסויימים, להלן הקישור למידע בעניין:
http://www.consumers.org.il/item/sun_glasses_issue
| |
|
|
|
| 8/7/2019 12:21 |
משה פינטו |
 | | מחבר: | משה פינטו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 12:21:43 |
| שלום רב.
שלחתי לכם תשלונה נגד "עולם הקולנוע",לפני כשבועיים,לדעת מה עלה בגורלה ומאז אינני מצליח לשוחח עם נציג,(כנראה בגלל עומס הםניות).מספר התלונה 631874.
אשמח אם מישהו ייצור איתי קשר ליידע אותו היכן זה עומד,ומה הצעד בהא שעליי לעשות.
תודה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 16:38:39 |
| שלום רב משה,
ביום 28.6.19 הוגשה תלונתך, אולם בשל ריבוי פניות המגיעות למועצה לצרכנות,ייתכן עיכוב במענה/טיפול.
באפשרותך להתעדכן במצב פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
|
|
|
| 8/7/2019 12:21 |
משה פינטו |
 | | מחבר: | משה פינטו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 12:21:22 |
| שלום רב.
שלחתי לכם תשלונה נגד "עולם הקולנוע",לפני כשבועיים,לדעת מה עלה בגורלה ומאז אינני מצליח לשוחח עם נציג,(כנראה בגלל עומס הםניות).מספר התלונה 631874.
אשמח אם מישהו ייצור איתי קשר ליידע אותו היכן זה עומד,ומה הצעד בהא שעליי לעשות.
תודה. | |
|
|
|
| 8/7/2019 16:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 16:37:45 |
| שלום רב משה,
ביום 28.6.19 הוגשה תלונתך, אולם בשל ריבוי פניות המגיעות למועצה לצרכנות,ייתכן עיכוב במענה/טיפול.
באפשרותך להתעדכן במצב פנייתך באמצעות הקישור שלהלן:
|
|
|
|