| 8/7/2019 22:52 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 22:52:59 |
| שלום
פניתי וביקשתי להבין איך אני מקבלת אסמכתא ממכם כי פניתי ופניתי לפי בקשתי נשלחה גם לפניות הציבור של דינמיקה, אני חייבת את ההוכחה הזאת מאחר ואני מגישה בבית משפט לתביעות קטנות כתב תביעה, וזה כי פנייתי הרבות בטלפון למועצה לא נענו למרות ששלחתי את כל הקבצים הנדרשים ולאחר בירור איתם נאמר כי לא התקבלו והתבקשתי לשלוח כל קובץ בנפרד כי המייל שלכם לא תומך ומאז פנייתי אליכם נענו כי מי שמטפלת וקבילה את הפניה תחזור אלי אך אף אחד לא חוזר בנוסף לזה שאני מנסה להתקשר זה מנתק לי את השיחה לאחר צךצול, תבותכם בפורם היתה :
שלום רב אליאן,
האם הגשת תלונה באתר המועצה לצרכנות? אם כן, מה מספר הפניה?
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך- במידה שלא הגשת תלונה באתר המועצה לצרכנות, ניתן להגיש אצלנו, על מנת לבקש את תגובת החברה.
אולם, היה וימצא מחלוקת עובדתית (כל צד יטען אחרת) רק בית המשפט רשאי להכריע בעניין.
אני אשמח לדעת איך אני מקבלת את האסמכתא כי נשלחה גם פניה דרך האתר שלכם לפניות הציבור של דינמיקה כי אתם לא עוזרים לא עונים לא מטפלים וכל ההוכחות אצלי אך המייל שלכם לא תומך בקבצי הקלטות וכו'.. שגודלם עולה על 2 MB
תודה | |
|
|
|
| 8/7/2019 22:54 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 22:54:59 |
| מספר פניה : 623599
שהיא סגורה אך נאמר לי בשירות הטלפוני שלכם ( הכל מוקלט) כי אני אשלח למייל של המועצה עם אותה מספר פניה והנציגה שקיבלה את הפניה תיצור עימי קשר ותפתח אותה שוב | |
|
|
|
| 9/7/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 14:34:17 |
| אליאן שלום רב,
פנייתך אכן נפתחה והועברה לאחראית על התחום.
טעביר לה מייל בעניינך ואבקש כי תיצור עמך קשר בהקדם. | |
|
|
|
| 10/7/2019 17:24 |
אליאן |
 | | מחבר: | אליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 17:24:32 |
| מה המייל שלה?
והם באמת עחזרו כי כבר אמרו לי זה פעמיים וכלום | |
|
|
|
| 9/7/2019 18:33 |
נפתלי |
 | | מחבר: | נפתלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 18:33:49 |
| שלום רב
קנינו רכב חשמלי מחברת רנו ומתברר שהם מחייבים אותנו לרכוש עמדת טעינה מספק אחד למרות שיש לא מעט ספקים לעמדות טעינה במחירים הרבה יותר הוגנים | |
|
|
|
| 10/7/2019 17:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 17:14:48 |
| שלום רב נפתלי,
תנסה לברר מול הרגולטור- רשות התחרות בקישור שלהלן:
http://www.antitrust.gov.il/PniyotHazibor.aspx | |
|
|
|
| 10/7/2019 16:38 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 16:38:25 |
| | האם חוק המתנה לטכנאי כולל את הנציגים שבאים לאיסוף ציוד (כשמסיימים התקשרות עם חברה מסויימת)? | |
|
|
|
| 10/7/2019 16:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 16:55:45 |
| שלום רב ספיר,
עקרונית, החל מיום ה-12.9.18 נכנס לתוקף תיקון מספר 55 לחוק הגנת הצרכן בנושא חוק הטכנאים. התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל)
ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 9/7/2019 16:12 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 16:12:26 |
| | האם חוק המתנה לטכנאי כולל את הנציגים שבאים לאיסוף ציוד (כשמסיימים התקשרות עם חברה מסויימת)? | |
|
|
|
| 10/7/2019 16:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 16:54:56 |
| שלום רב ספיר,
עקרונית, החל מיום ה-12.9.18 נכנס לתוקף תיקון מספר 55 לחוק הגנת הצרכן בנושא חוק הטכנאים. התיקון קובע כי חוק הטכנאים יורחב והחוק יחול גם במקרים הבאים:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל)
ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 9/7/2019 16:00 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 16:00:16 |
| שלום,
אשמח לדעת מהו דין ביטול חסות לכנס.
האם ייתכן שמרגע חתימה על חוזה לא תהיה אפשרות לביטול?
תודה רבה,
נעמי | |
|
|
|
| 10/7/2019 16:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 16:46:35 |
| שלום רב נעמי,
במידה שפנייתך הינה בעבור בית עסק אנו מנועים מלסייע לך, היות שהמועצה לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי העסק.
לכן, אולי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם וכן תנסי לברר מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה.
| |
|
|
|
| 9/7/2019 15:01 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 15:01:18 |
| שלום רב,
לפני כחצי שנה הגרוש שלי שכר מחנות מוזיקה סקסופון עבור ביתי. הוא ביקש את השימוש באשראי שלי ושילם לי במזומן. לציין כי לי לא היה קשר עם איש מהחנות אלא רק עם הגרוש. מעבר לכך, נאמר לו כי הגביה תתבצע בשלושה תשלומים אך בפועל חויבתי בתשלום אחד בחודש דצמבר 2018.
את הסקסופון החזיר לפני כחודש וכעת אני רואה שבתאריך 04/07/2019 גבו מכרטיס האשראי שלי סכום של כ- 540ש"ח ללא ידיעתי וללא אישורי!
האם זה הגיוני שבעל עסק יעשה שימוש באשראי ללא ידיעת הבעלים וללא הסכמתם???
אשמח לעזרה בנושא.
תודה! | |
|
|
|
| 10/7/2019 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 16:10:44 |
| שלום רב מיכל,
עקרונית, במקרה של שימוש לרעה בכרטיס אשראי וכן עסקה במסך חסר, הינם מנוגדים לחוק כרטיסי חיוב, על כן, את רשאית לפנות אל חברת האשראי בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
בנוסף, תוכלי לפנות אל רשות להגנת הפרטיות באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority
| |
|
|
|
| 10/7/2019 16:07 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 16:07:37 |
| | אם בית העסק לא החזיר את התמורה עבור מוצר שהוחזר תוך 7 ימים, מה עלי לעשות? אלו זכויות יש לי במצב כזה? | |
|
|
|
| 9/7/2019 14:53 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 14:53:38 |
| היי,
ב-6/12/18 רכשתי מוצר חשמל והגיע הטכנאי להתקין את המוצר על הדרך מכר לנו ביטוח על כל מוצרי החשמל בבית למשך שלוש שנים ובנוסף נתן לנו שקעים ובלנדר במתנה.
היום התקשרתי לבטל את העסקה והם אמורים היו לזכות אותי על יתרת אבל הם קיזזו לי חצי מהסכום על השקעים והבלנדר למרות שהטכנאי ציין שהשקעים והבלנדר הם במתנה ושרצינו לדבר אם הטכנאי לגבי העניין הם אמרו שהוא כבר לא עובד יותר בחברה.
שאלתי היא האם אני יכולה לעצור את התשלום וזה לא יפגע בי למרות שיש לי את הקבלה ששם הוא לא ציין שום דבר לגבי המוצרים במתנה והאם אני אוכל לפנות לעורך דין. | |
|
|
|
| 10/7/2019 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 14:51:40 |
| שלום רב שרה,
ראשית, יש לבדוק בקבלה אם המוצרים שנמסרו לך ניתנו במתנה ומה התנאים?ולאחריו יש לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
שנית, בעסקה מתמשכת, קמה לך הזכות לבטל את העסקה בכל עת שתרצי בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול , אולם אם סוכם בחוזה שהביטול כרוך בקנס יציאה יהיה על הצרכן לשלמו.
בכל מקרה, חברת האשראי פועלת מכח חוק כרטיסי חיוב ובו מפורטים מקרים בהם היא רשאית להתערב ולעצור את התשלומים העתידים אולם, לא במקרה המתואר, לכאורה.
על כן, אני מציעה כי תעייני בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה סוכם בניכם.
| |
|
|
|
| 9/7/2019 12:42 |
ורד מיכל |
 | | מחבר: | ורד מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 12:42:31 |
| עשיתי בדיקת ראייה ורכשתי משקפיים מחנות בדיזינגוף סנטר שמוכרת משקפי ראייה.
בנוסף הוספתי לעדשה חסימה נגד תאורה של פלוסנט .(סהכ עסקה של 900 שח.)
לאחר כמה ימים המשקפיים הגיעו לחנות ואספתי אותם.
בתוך פחות משבועיים-
פיתחתי אלרגיה לחומר שממנו עשויות המוטות ,
דבר אשר גרם לגירוי בעור, אדמומיות , גירודים בלתי פוסקים ואי נעימות.
שלחתי לחנות תמונות בפייסבוק + תיאור המקרה ולא ענו לי.
התקשרתי לחנות, ונאמר לי שיוסיפו לי פלסטיק(על המשקף) מעל האיזור הרגיש , וזהו.
לא הייתי מוכנה לדבר כזה.
נאמר לי להגיע לחנות כשמנהל החנות נמצא ולהראות לו את הבעיה ושאף פעם זה לא קרה להם.
היו ימים שהתקשרתי ואמרו לי שמנהל החנות יהיה ביום מסויים , ולא היה. (מזל שהתקשרתי באותו יום לבדוק! אחרת הייתי נוסעת סתם!)
היו ימים שמנהל החנות היה אך לא יכלתי להגיע באותו היום (אנשים עובדים לא משחקים כל היום!!)
בסופו של דבר והגעתי לחנות במטרה להחליף למשקפיים אחרות.
כשהגעתי לחנות היא הייתה בשיפוצים והיה דוחן קטן עם מעט מאוד משקפי ראייה והרגשתי שמנהל החנות לוחץ עלי לבחור מהתצוגה הנוכחית.
אמרתי לו שאני לא רוצה לרכוש אף משקף מהתצוגה, ושאני מרגישה שיש עלי לחץ לבחור משהו שאני לא הכי אוהבת, רק מהמגוון הנתון כרגע.
הוא אמר לי שעוד כמה ימים הם מחזירים את החנות לפעולה ושהוא יתקשר אלי / ישלח לי הודעה - כשיחזרו.
השארתי את המשקפיים הפגומים שם כמובן , כי הרי אין להם שימוש בגלל התגובות בעור.
עברו מעל עשרה ימים שלא חזרו אלי, משקפיים זה מצרך חשוב.
נגרם כאבי ראש בלעדי זה. העבודה שלי היא מול מחשב . וזה משהו שאני זקוקה לו .
הזמנתי מחברה אחרת , כיוון שלא קיבלתי מענה מהחברה.
וכשאיימתי עליהם בביטול עסקה חזרה אלי בהודעה מנהלת הרשת. שאי אפשר לבטל עסקה על מוצר שהוזמן במיוחד עבורי.
אני לא מרגישה שקיבלתי מענה ושירות ראוי, אני רוצה החזר כספי. לא מעוניינת בעסקים עם החנות הזאת. לא מעוניינת בשום שירות שלהם , ואיך זה שחברה אחרת עד שענו לי כבר קיבלתי את המשקפיים האחרים . ואני ממש לא מוכנה לחזור לחנות הזאת . ובטח שלא ל״לבחור מהקולקציה החדשה״
רציתי לשאול האם אני יכולה לבטל עסקה באשראי? | |
|
|
|
| 10/7/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 14:08:26 |
| שלום רב ורד,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הפגם, לכן במקרה המדובר עליך לאפשר לבית העסק לתקן את הטעון תיקון.
היה והתיקון לא צלח, את רשאית לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 8/7/2019 18:15 |
RACHEL |
 | | מחבר: | RACHEL (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 18:15:47 |
| | שלום. רכשתי בשעות הלילה דרך בוקינג חופשה של 9 חדרים במלון. 5 חדרים עם החזרה ו 4 חדרים ללא החזרה. היו הרבה בעיות תקשורת כך שלא הייתי בטוחה מה נקלט. למחרת בבוקר התקשרתי למלון, ונער הקבלה אמר לי שאין הזמנה על שמי. אחר כך אמר שרואה משהו אבל לא תקין, בעיה עם כרטיס האשראי ולכן אין כיבוד התשלום. אמרתי לו שאינני רוצה את העיסקה. הוא אמר שהעיסקה לא תקיפה. מיד אחר כך קיבלתי מבוקינג מייל שאומר שאם לא אסדיר את התשלום תוך 24 שעות לא יוכלו לשמור לי את החדרים. ראיתי את הנושא כמבוטל גם לאור מה שאמר נציג המלון וגם בעקבות ההודעה של בוקינג. אחרי חודשיים התקשר אלי מנהל המלון וביקש להסדיר את התשלום. אמרתי שהעיסקה לא התבצעה בגלל תקלה אלקטרונית ולאור פנייתי למלון מיד למחרת בבוקר. מנהל המלון טוען שאני חייבת בתשלום. ביקשתי שישחרר את החדרים לאורחים אחרים כי מדובר באוגוסט (עוד כמעט חודשיים). מנהל המלון טוען שאני חייבת בתשלום עבור החדרים שהם ללא החזר, אפילו שלא שילמתי עליהם. האם הוא צודק? | |
|
|
|
| 9/7/2019 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 15:05:18 |
| שלום רב רחל,
חסרים פרטים כגון:
לא ציינת מתי ביצעת את העסקה?האם מדובר במלון בארץ?
מתי הודעת על ביטול העסקה(תאריך)?
| |
|
|
|
| 10/7/2019 13:01 |
RACHEL |
 | | מחבר: | RACHEL (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 13:01:43 |
| מדובר על מלון בארץ, בירושלים
ביצעתי אז ההזמנה ב 13.5.19 בלילה
ב 14.5.19 בבוקר התקשרתי למלון ואמרתי שאינני רוצה להגיע למלון
לא שלחתי הודעת ביטול כתובה, כיוון שפקיד הקבלה במלון אמר שההזמנה לא נקלטה
| |
|
|
|
| 10/7/2019 13:02 |
RACHEL |
 | | מחבר: | RACHEL (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 13:02:35 |
| |
|
|
|
| 10/7/2019 13:02 |
RACHEL |
 | | מחבר: | RACHEL (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 13:02:46 |
| |
|
|
|
| 10/7/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 13:49:02 |
| שלום רב רחל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, חופשה ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה.
במקרה המתואר, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות/תקנון לאחריו פני אל החברה והן אל בית המלון בכתב.
אולם, במידה שתהיה טענה כי הביטול לא נעשה במועד הקבוע בדין, יהיה עליך להוכיח זאת. | |
|
|
|
| 9/7/2019 10:57 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 10:57:51 |
| אהלן,
רכשתי מוצר בסניף אילת של חברת המוכרת מוצרים סלולאריים באילת וברצוני להחזירו בסניפם במרכז - כמובן, ללא קבלת מע"מ כי לא שילמתי מע"מ.
בשיחה עם שירות הלקוחות של החברה, נאמר לי כי הדבר אינו אפשרי והחזרת המוצר אפשרית אך ורק באילת
הדבר הנ"ל אינו מצויין בחנות או על החשבונית ולא מצויין בשום מקום
שירות הלקוחות אמרו לי שזה משהו שהם לא יכולים לעשות בגלל חוק המע"מ
האם יש קשר?
האם הדבר הגיוני?
האם לא ניתן להחזיר מוצר שנרכש באילת בסניף החברה במרכז או שמדובר פה בהטעיה? | |
|
|
|
| 10/7/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 13:43:25 |
| שלום רב גל,
לא ציינת מתי נרכש המוצר? מה עלות המוצר?האם המוצר חובר לחשמל? האם המוצר נפתח מאריזתו המקורית?
עקרונית, סעיף 3(ה) בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה), קובעות כי:
"...החזרת התמורה תתאפשר אצל העוסק שאצלו נרכש המוצר וכן בכל אחד מסניפי העוסק או בנקודת המכירה של העוסק, הוראות אלה לא יחולו על זכיין של העוסק ובלבד שהזכיין הציג, במקום בולט בעסקו הודעה על כך; בתקנות משנה זו, "זכיין"- בעל זכות שימוש בשם העוסק תוך קיום מערכת עסקית חשבונאית נפרדת."
לפיכך, ובהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה(ניתן לקבל מידע מפורט בעניין תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations)
על כן, ניתן לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 9/7/2019 10:50 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 10:50:14 |
| שלום,
לפני כשלוש שנים התחברנו למוקד בטחון שנותן מענה במקרה של אזעקות.
החוזה היה לשנה ומצויין בו חידוש אוטומטי.
בתום כל שנה מאז התקשרו אלינו מהמוקד כדי לגבות את התשלום השנתי.
כשהתקשרו השנה ביקשתי מהם לא לחדש את המנוי.
כעת, הם מבקשים לגבות ממני תשלום עבור החודש הזה בתואנה שהחידוש הינו אוטומטי והשיחה אליי בכל שנה היתה שיחה לגביית התשלום.
בעקבות התיקון לחוק הגנת הצרכן מ 11.1 האם מה שהם עושים הוא חוקי ? | |
|
|
|
| 10/7/2019 13:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 13:21:32 |
| שלום רב איציק,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק לבצע הודעה מוקדמת ב"תקופת ההודעה" (כלומר התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד), בנוסף, בית העסק מחויב להודיע לצרכן גם בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;..."
על כן, היה והחברה לא פעלה בהתאם לאמור בחוק, ניתן לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 9/7/2019 10:48 |
מתן אלקיים |
 | | מחבר: | מתן אלקיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 10:48:48 |
| שלום, רציתי לדעת האם זו זכותי לקבל קבלת בגין החזר בקבוקים לבית עסק.
בתודה,
מתן אלקיים | |
|
|
|
| 10/7/2019 12:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 12:35:47 |
| שלום רב מתן,
האם תוכל לפרט את פנייתך? האם קיבלת זיכוי לאחר החזרת מכלי המשקה הריקים?
עקרונית, סעיף 6 בחוק הפיקדון על מכלי משקה, התשנ"ט-1999 קובע כי:
"... צרכן שיש בידיו מכל משקה ריק מסומן, רשאי להחזירו לבית עסק שבו מוכרים מכלי משקה מלאים מסוג כלשהו, של היצרן או היבואן, לפי הענין, של מכל המשקה שהוחזר.
(ב) בית עסק כאמור בסעיף קטן (א) חייב לקבל מכל משקה ריק מסומן שמוסר לו צרכן, ולשלם לו את דמי הפיקדון בעדו.
..." בחוק ישנם גם חריגים שהחוק לא יחול עליהם, עם זאת, במקרה המתואר, אין מספיק פרטים.
| |
|
|
|
| 7/7/2019 14:20 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 14:20:31 |
| שלום
קנו לילדי מתנה חולצה ברשת פוקס בסניף בראשון לציון.
אני מתגוררת באילת ולכן באתי לסניף פוקס באילת על מנת להחליף. נאמר לי שלא ניתן להחליף פריטים שנקנו במרכז. האם זה נכון וחוקי? מה ההיגיון שעומד מאחורי החלטה הזו? אגב פריטים שנקנו באילת ניתן להחליף במרכז....לא ברור
אשמח לעזרתכם | |
|
|
|
| 8/7/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 10:22:41 |
| שרון שלום רב,
ראשית, חשוב לציין כי תקנות ביטול עסקה עוסקות אך ורק בזכות לבצע ביטול עסקה תמורת החזזר כספי (במקרה של ביגוד, בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה) משחלף המועד לביטול עסקה, רשאי כל עוסק לקבוע מדיניות לבחירתו בכל הנוגע להחלפות וזיכויים.
כאשר מדובר בהחלפה של מוצרים שנרכשו מחוץ לאזור סחר חופשי והחזרת בתוך האזור או להפך, אזי מצטרפת למדיניות גם הוראות חוק אזור סחר חופשי, אשר לעיתים קרובות מחייב את בתי העסק לנהל מערכות חשבונאיות נפרדות, ולא לאפשר ביטולים, החזרות והחלפות בין האזורים.
חשוב לבחון האם בחשבונית או בכל שילוט אחר הייתה התייחסות להגבלה כאמור, שכן על בית העסק ליידע את הצרכן בעניין. | |
|
|
|
| 10/7/2019 10:42 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 10:42:34 |
| | על החשבונית לא מצויין שלא ניתן להחליף באילת מוצר שנקנה במרכז. בחנות יש שלט כזה.... | |
|
|
|
| 8/7/2019 20:00 |
ELDAD |
 | | מחבר: | ELDAD (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 20:00:37 |
| | לאור תחקיר "ברקוד" בערוץ 13 היום על רחיצת הבטטות בחומצה זרחתית, אני תוהה בעצם מדוע אנחנו ברשתות השיווק לא יכולים לדעת איזה משק חקלאי גידל את הפירות והירקות שאנחנו קונים? תודה. | |
|
|
|
| 9/7/2019 15:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 15:34:50 |
| שלום רב אלעד,
האם אתה שואל על מוצר ארוז?
לעניין מזון ארוז, ראה מדריך לסימון מזון ארוז מראש- תקן 1145 באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/Food-Labels-Guide
בכל מקרה, עליך לפנות אל משרד החקלאות לבירור העניין. | |
|
|
|
| 8/7/2019 19:27 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 19:27:47 |
| שלום,
חתמתי הסכם עבודה עם אדריכל בחוזה היה רשום :
תשלום השכ"ט לא כולל תשלומי הדפסות (אשר ישולמו עפ"י מחירון מכון ההעתקות
ואל מול הוכחת הזמנת ההעתקים) , מדידות , יועצים במידת הצורך ואו כל אגרת
תשלום למיניה.
• תשלום עבור יועצים דרושים על-חשבון המזמין בהתאם להצעות מחיר
האם האדריכל ראשי על דעת עצמו ל"סגור" הסכם עם יועצים ומכון הדפסות מחיר עבור עבודות ולחייב אותי ללא הסכמתי וללא ידעתי ? כאשר אין לי אפשרות לשלוט על המחיר שנקבע מול היועצים ומול המכון הדפסות ? | |
|
|
|
| 9/7/2019 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 15:18:25 |
| שלום רב הדס,
ככלל, הסכמים יש לקיים, לכן עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם.
ואם הדברים התנהלו בניגוד למוסכם עליך לפנות אל בית העסק לבירור עניין. | |
|
|
|
| 6/7/2019 08:20 |
אודליה |
 | | מחבר: | אודליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/07/2019 | | שעה: | 08:20:23 |
| שלום. בתאריך 24.6.19 סגרתי דרך סוכנות אמור קלאב דירת נופש בקלאב הוטל מ29.7 עד 5.8 בסכום של 4800 שח.
ב5.7.19 התקשרתי לבטל ונאמר לי שאני יחוייב ב25 אחוז מסכום העסקה. לבסוף המנהלת החליטה לחייב אותי ב10 אחוז מסכום העסקה, גבתה ממני ללא הסכמתי 500 שח.
אני רוצה לדעת אם יש פה עברה על החוק?
האם חברת אמור קלאב פעלה לא קשורה? | |
|
|
|
| 7/7/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/07/2019 | | שעה: | 13:38:31 |
| אודליה שלום רב,
היה והעסקה התבצעה באמצעות מכר מרחוק (טלפון או אינטרנט) יחולו הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, לפיהן ניתן לבצע ביטול בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, ובלבד ונותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד השירות.
כיון שעל פניו, עמדתם בתנאים הקבועים בדין, דמי הביטלו יהיו 5% או 100 ש"ח, על פי הנמוך מביניהם, עבור כל אדם בנפרד. | |
|
|
|
| 9/7/2019 15:13 |
אודליה |
 | | מחבר: | אודליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 15:13:47 |
| | פניתי אליהם ונאמר לי שהם שלחו לי במייל את מדיניות דמי הביטול .מה אפשר לעשות??איך הם יבינו שמה שהם עושים זה עברה! תודה על התשובה... | |
|
|
|
| 8/7/2019 19:32 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/07/2019 | | שעה: | 19:32:35 |
| | שלום טרם קיבלתי תשובה לכן שואלת שוב, לפני 13 ימים רכשתי מקרר בעלות של 3000 שח מהיום הראשון המקרר השמיע רעשים הקפיא וטיפטף פניתי לחנות על מנת שיגיע טכנאי הטכנאי אמר שהכל בסדר אך המקרר מטפטף מקפיע ומרעיש בעל החנות מסרב לביטול עסקה מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 9/7/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 14:09:23 |
| מירי שלום רב,
היה והמקרר נרכש בבית העסק, ולא באמצעות הטלפון או נאינטרנט, הרי שלא ניתן לבטל את העסקה ויש להפעיל את האחריות על המוצר ולאפשר לבית העסק לתקן את הפגם במוצר.
היה ובית העסק אינו מצליח לבצע את התיקון או שמתגלים פגמים נוספים, אז תקום הזכות להחלפת המוצר בחדש ותקין. | |
|
|
|
| 1/7/2019 20:04 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 20:04:46 |
| שלום,
עשיתי עסקה באינטרנט לאתר הכרויות מנוי שנתי על סך 468 ש"ח
כבר למחרת התחרטתי ושלחתי טופס לביטול העסקה,
הם רוצים לחייב אותי על חודש מלא שזה 139 ש"ח
(למי שעושה מנוי חודשי),+ 23 ש"ח שהם 5% מהעסקה סה"כ 162 ש"ח
השאלה שלי היא האם מותר להם לגבות ממני את הסכום הזה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 2/7/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 13:43:50 |
| שרית שלום רב,
על פי הוראות הדין על בית העסק לגבות אך ורק את התמורה היחסית בגין השימוש שנעשה בשירות, כך על פי הוראות 14ה (ב1):
"ב1) בלי לגרוע מהוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב), בוטלה עסקה מתמשכת כאמור בסעיף 14ג(ג) או 14ג1(ג), שהוחל במתן השירות לפיה, ישלם הצרכן את התמורה היחסית בעד השירות שניתן לו."
כלומר, יש לחלק את עלות השירות לתקופה, ולגבות דמי ביטול בגין העלות היחסית.
וכן לגבות סך של 5% בגין דמי הביטול של העסקה כולה.
הסכום שנגבה גבוה בהרבה ואינו תואם, לכאורה, את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 2/7/2019 14:48 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 14:48:12 |
| היי תודה לתשובתכם המהירה...
אז מה עליי לעשות עכשיו?
שלחתי להם את הטופס ביטול שלכם אך בתגובה הם מסרו לי שזה לא הטופס הנכון...ושלחו לי את הטופס שלהם שבו אני מתחייבת לשלם 162 שקלים.
השאלה שלי האם כדאי לי להתעקש על זה או לוותר ולקבל את ההפרש? כי אני לא רוצה לצאת קירחת מכל הכיוונים.
תודה מראש לתשובתכם | |
|
|
|
| 3/7/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 10:35:48 |
| שרית שלום רב,
את רשאית בהחלט לחתום על המסמך ולבטל את העסקה, ולאחר מכן להגיש תלונה על מתנ שנבחון את תקינות הביטול.
העובדה שביטלת את העסקה בתנאים שהוצעו לך אינה מהווה ויתור על זכויותך על פי דין. | |
|
|
|
| 3/7/2019 20:23 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 20:23:10 |
| היי..
באותו טופס ביטול שלהם כתוב כך:
" הנני מודעת שאני מבצעת ביטול עסקה ומתחייבת לשלם להם את מה שדורשים"....
האם אוכל לתבוע אותם ומה הסיכויים שלי?
ומהן העלויות לתביעה שכזו?
תודה מקרב לב על התשובות וההנחיות... | |
|
|
|
| 3/7/2019 20:23 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/07/2019 | | שעה: | 20:23:49 |
| היי..
באותו טופס ביטול שלהם כתוב כך:
" הנני מודעת שאני מבצעת ביטול עסקה ומתחייבת לשלם להם את מה שדורשים"....
האם אוכל לתבוע אותם ומה הסיכויים שלי?
ומהן העלויות לתביעה שכזו?
תודה מקרב לב על התשובות וההנחיות... | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:45:26 |
| שרית שלום רב,
קשה להעריך סיכויי תביעה במגבלות הפורום ומבלי להחשף למכלול המסמכים.
על כן, יש לבחון את מכלול תנאי העסקה ותנאי הביטול וכן את עמידת בית העסק בתנאים אלו. | |
|
|
|
| 4/7/2019 13:55 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/07/2019 | | שעה: | 13:55:21 |
| הבנתי...
תודה רבה
הגשתי תלונה דרככם..
האם זה מספיק?
ואיך אפשר ליצור קשר טלפוני איתכם?
והאם חוזרים אליי ומעדכנים אותי, | |
|
|
|
| 9/7/2019 14:08 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 14:08:33 |
| שלום וברכה,
מה אני צריכה לעשות כדי לתבוע אותם? | |
|
|
|
| 9/7/2019 12:25 |
חן פוגל |
 | | מחבר: | חן פוגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 12:25:16 |
| שלום רב
הגשתי לפני מספר חודשים תלונה עבור פלפאון שבתיקון. כבר 7 חודשים.
שבוע שעבר יצר עמי קשר נציג.
אני לא מצליחה לתפוס אתכם הטלפון, ואשמח לדעת היכן התלונה עומדת.
תודה
חן | |
|
|
|
| 9/7/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 14:06:45 |
| חן שלום רב,
העברתי פנייתך לאחראי על התחום.
היה ולא יוצרים עמך קשר במהלך היומיים הקרובים, אנא עדכני אותי. | |
|
|
|
|