| 10/7/2019 13:36 |
Victoria |
 | | מחבר: | Victoria (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 13:36:18 |
| שלום רב,
השיפוצניק סגר איתי על סכום של 23 אלף ש"ח לאמבטיה יחידת הורים. לא נחתם בנינו חוזה - יש לי הודעה ממנו בווטסאפ "אני אסגור איתך על 23 אלף). בפועל הוסיף לי על סכום זה מע"מ וגם על כל תוספת (איטום, תליית מתלים ועוד)גבה עוד כסף וגם על זה הוסיף מע"מ.
כך שמסכום של 23 אלף ש"ח - הדרישה שלו היא ל-55 אלף ש"ח.
כמה שאלות :
1. האם מותר לו לגבות ממני מע"מ על הסכומים ל השיפוץ ? הרי אני אדם פרטי והייתי צריכה לקבל כבר סכום כולל מע"מ
2. האם הוא יכול לגבות על מה שהוא טוען כתוספות (איטום, תליית מתלים, מדפי אמבטיה וכו') וגם עליהם להוסיף מע"מ ? או שכל מחיר שנתן לי כבר היה אמור לכלול מע"מ בתוכו ?
בברכה, | |
|
|
|
| 11/7/2019 11:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 11:04:17 |
| שלום וברכה ויקטוריה,
על המחירים בגין השירותים נשוא פנייתך יש להוסיף מע"מ. ברם, על בית העסק להציג את מחירו הסופי והכולל של השירות, לפני ההתקשרות בעסקה. הימנעותו לעשות כנטען עולה כדי הטעיה אסורה וכן הפרה של הוראות סעיף 17 לחוק הגנת הצרכן. סעד עיקרי במקרה של הטעיה שכזו יכול להיות זכות לביטול העסקה, ובמקרים מסויימים אף העמדת מחיר העסקה כמחיר שהוצג בפני הלקוח לפני ההתקשרות בעסקה (קרי ללא המע"מ). | |
|
|
|
| 10/7/2019 15:18 |
ליבר |
 | | מחבר: | ליבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 15:18:26 |
| | רכשתי עכשיו וגיליתי שכבר יש לי . האם ניתן להחזיר ולקבל החזר. זה מוצר טיפוח לחתולים ללא מרשם אריזה ובה 3 אמפולות. לא נפתחה נרכשה היום. מה המדיניות? | |
|
|
|
| 11/7/2019 11:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 11:00:08 |
| שלום וברכה ליבר,
את המדיניות היה על בית העסק להציג בפניך, בשלט, על גבי החשבונית ו/או בתקנון בית העסק. קשה יהיה להקים בדין זכות לביטול העסקה במקרה הנדון, לעניות דעתנו, מחמת אחד או יותר מן החלופות המוחרגות בתקנות ביטול עסקה, לרבות "מוצר פסיד", "טובין שעל פי דין אין להחזירם", "תרופות ותוספי תזונה". | |
|
|
|
| 10/7/2019 12:32 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 12:32:03 |
| | ביצעתי קניה בחו"ל ברשת נייקי העולמית, קניתי מוצר לצורך מתנה ולא פתחתי את הקופסה. בעת האריזה לחזרה לארץ, גיליתי שקיבלתי נעל אחת בקופסה במקום 2. לצערי זה היה בערב האחרון שלי ולא יכלתי לחזור אל החנות. פניתי אל שירות הלקוחות העולמי שהפנו אותי לשירות הלקוחות הישראלי, שטענו שלפי החשבונית החנות אינה רשמית, אך החנות נראית כמורשית לחלוטין ובשם החנות אין את שם הרשת. האם זה אומר שהחנות אינה רשמית ולא ניתן לקבל טיפול בשירות הלקוחות? | |
|
|
|
| 11/7/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 10:14:37 |
| שלום רב דניאלה,
על אף תגובת שירות הלקוחות הישראלי לפיה החנות אינה רשמית, את טוענת כי:"...אך החנות נראית כמורשית לחלוטין..." על כן, היה ואין ברשותך ראיה התומכת בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 11/7/2019 10:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 10:40:54 |
| אם התשובה של הסניף הישראלי לא נראית לך, את יכולה לחזור לרשת העולמית. יכול להיות שהם אכן יראו שאת צודקת.
אופציה נוספת היא לפנות ישירות לחנות. | |
|
|
|
| 10/7/2019 14:19 |
מורן קרונברג |
 | | מחבר: | מורן קרונברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 14:19:00 |
| שלום רב.
יצאתי מחנות למוצרים ליומולדת בה היה לי כרטיס חבר. כשהגעתי לקופה שאלו את מספר הטלפון שלי בשביל לאתר את הכרטיס שלי אצלם. המוכרת אמרה לי שצבורים לי 50 שח מקניות קודמות אבל בשביל לממש אותם עליי לחדש את החברות שלי במועדון תמורת 20 שח ורק אז אוכל לממש את הצבור לי מקניות קודמות.
סירבתי לחדש את החברות בתשלום נוסף ולכן לא יכולתי לממש ה50 שח שצברתי.
האם זה חוקי? האם חנות יכולה להתנות את הצבור לי כבר בכרטיס חבר ששילמתי עליו בשביל להנות מההטבות שלו ושאני מנסה לממשן מתלים את זה בחידוש החברות ובתשלום נוסף?
תודה רבה מורן | |
|
|
|
| 11/7/2019 10:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 10:33:23 |
| שלום וברכה מורן,
עלייך לעיין בהסכמות שבין הצדדים באשר לכרטיס החבר, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק או הכיתוב על גבי הכרטיס וכיוצ"ב. אין זה המן הנמנע כי ישנה הוראה בהסכם לפי לא ניתן לממש את ההטבות שנצברו מבלי שהחברות תהיה בתוקף בעת המימוש. | |
|
|
|
| 10/7/2019 13:35 |
Victoria |
 | | מחבר: | Victoria (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 13:35:58 |
| שלום רב,
השיפוצניק סגר איתי על סכום של 23 אלף ש"ח לאמבטיה יחידת הורים. לא נחתם בנינו חוזה - יש לי הודעה ממנו בווטסאפ "אני אסגור איתך על 23 אלף). בפועל הוסיף לי על סכום זה מע"מ וגם על כל תוספת (איטום, תליית מתלים ועוד)גבה עוד כסף וגם על זה הוסיף מע"מ.
כך שמסכום של 23 אלף ש"ח - הדרישה שלו היא ל-55 אלף ש"ח.
כמה שאלות :
1. האם מותר לו לגבות ממני מע"מ על הסכומים ל השיפוץ ? הרי אני אדם פרטי והייתי צריכה לקבל כבר סכום כולל מע"מ
2. האם הוא יכול לגבות על מה שהוא טוען כתוספות (איטום, תליית מתלים, מדפי אמבטיה וכו') וגם עליהם להוסיף מע"מ ? או שכל מחיר שנתן לי כבר היה אמור לכלול מע"מ בתוכו ?
בברכה, | |
|
|
|
| 11/7/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 10:22:44 |
| שלום וברכה ויקטוריה,
על המחירים בגין השירותים נשוא פנייתך יש להוסיף מע"מ. ברם, על בית העסק להציג את מחירו הסופי והכולל של השירות, לפני ההתקשרות בעסקה. הימנעותו לעשות כנטען עולה כדי הטעיה אסורה וכן הפרה של הוראות סעיף 17 לחוק הגנת הצרכן. סעד עיקרי במקרה של הטעיה שכזו יכול להיות זכות לביטול העסקה, ובמקרים מסויימים אף העמדת מחיר העסקה כמחיר שהוצג בפני הלקוח לפני ההתקשרות בעסקה (קרי ללא המע"מ). | |
|
|
|
| 10/7/2019 11:07 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 11:07:33 |
| מדוע אתם שאמורים לשמור עלנו
לא עונים
אני כבר ממש מתוסכל אני מנסה כבר שבוע
אתם לא עונים
קרה משהו
אתם בשביתה
מה יש
תגידו נעזור לכם | |
|
|
|
| 11/7/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 10:01:35 |
| שלום רב אילן,
בשל עומסים כבדים במענה וכח אדם מועט אנו נשמח שתעלה את שאלתך בפורום על מנת לתת לך מענה, בהקדם.
| |
|
|
|
| 10/7/2019 10:48 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 10:48:40 |
| מדוע אתם שאמורים לשמור עלנו
לא עונים
אני כבר ממש מתוסכל | |
|
|
|
| 10/7/2019 10:53 |
אודי |
 | | מחבר: | אודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 10:53:52 |
| | מצטרפת. אין מענה טלפוני. מנסה להשיג אתכם כבר כמה ימים וממתינה שעה וחצי על הקו (!!!) | |
|
|
|
| 11/7/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 09:57:58 |
| שלום רב אילן,
אנא פרט את פנייתך בפורום על מנת לסייע לך. | |
|
|
|
| 10/7/2019 09:17 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 09:17:16 |
| שלום רב
רכשתי ipad חדש מחברת idigital, למוצר היה פגם ביצור ולכן החזרתי אותו לתחנת השירות שלהם,
שם נאמר שתוך חמישה ימים המוצר יחזור מהמעבדה , לאחר שעברו חמישה ימים התקשרתי לשירות הלקוחות ושם נאמר לי שמכוון שזה פגם ביצור אני אמור לקבל מוצר חדש, אך אין להם כרגע במלאי ועליי לחכות לכשיגיע, כאן חשוב לדייק ולאמר שמוצר להחלפה ללא אריזה אין להם אך בכל חנויות הרשת המוצר קיים בתפוצה מלאה, ביקשתי שיתנו לי מוצר חדש מחנות אך נענתי בשלילה וכי ההסכם שלהם עם הספק מאפשר להם להחליף לי רק ממלאי שמוגדר להחלפת מוצר תקול.
הבעיה שהצפי שלהם להגעת המוצר הוא כבר מעל שלושה שבועות מאז מסרתי את המוצר החדש שקניתי.
רציתי לדעת מה הזמן המקסמלי שהם יכולים למשוך אותי, ומה החוק אומר לגבי זה?
חשוב לציין שהצעתי להם שיתנו לי בנתיים מוצר חליפי שכן אני זקוק למוצר אך גם כאן נענתי בשלילה.
בנוסף הם טוענים שחתמתי על מסמך בזמן שמסרתי את המוצר למעבדה שבאותיות הקטנות אני מאשר שבמידה ויש צורך בחליפים זמן ההמתנה לא מוגגבל או משהו כזה, רציתי לדעת אם זה תקף משפטית במיוחד לאור העובדה שזה לא חלק להחלפה אלה החלפה של המוצר עצמו, | |
|
|
|
| 11/7/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 09:52:56 |
| שלום רב חיים,
עקרונית, בהנחה שמדובר במוצר שנמצא בתקופת האחריות- שנת האחריות הראשונה, הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון לא יאוחר משבועיים מהיום שנמסרו לתיקון (לנקודת המכירה)
יש לציין כי אי תיקון המוצר, מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא, שבו בית המשפט רשאי לפסוק עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן | |
|
|
|
| 10/7/2019 09:18 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 09:18:07 |
| שלום רב
רכשתי ipad חדש מחברת idigital, למוצר היה פגם ביצור ולכן החזרתי אותו לתחנת השירות שלהם,
שם נאמר שתוך חמישה ימים המוצר יחזור מהמעבדה , לאחר שעברו חמישה ימים התקשרתי לשירות הלקוחות ושם נאמר לי שמכוון שזה פגם ביצור אני אמור לקבל מוצר חדש, אך אין להם כרגע במלאי ועליי לחכות לכשיגיע, כאן חשוב לדייק ולאמר שמוצר להחלפה ללא אריזה אין להם אך בכל חנויות הרשת המוצר קיים בתפוצה מלאה, ביקשתי שיתנו לי מוצר חדש מחנות אך נענתי בשלילה וכי ההסכם שלהם עם הספק מאפשר להם להחליף לי רק ממלאי שמוגדר להחלפת מוצר תקול.
הבעיה שהצפי שלהם להגעת המוצר הוא כבר מעל שלושה שבועות מאז מסרתי את המוצר החדש שקניתי.
חשוב לציין שהצעתי להם שיתנו לי בנתיים מוצר חליפי שכן אני זקוק למוצר אך גם כאן נענתי בשלילה.
בנוסף הם טוענים שחתמתי על מסמך בזמן שמסרתי את המוצר למעבדה שבאותיות הקטנות אני מאשר שבמידה ויש צורך בחליפים זמן ההמתנה לא מוגגבל או משהו כזה, רציתי לדעת אם זה תקף משפטית במיוחד לאור העובדה שזה לא חלק להחלפה אלה החלפה של המוצר עצמו, | |
|
|
|
| 11/7/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 09:48:22 |
| שלום רב חיים,
עקרונית, בהנחה שמדובר במוצר שנמצא בתקופת האחריות- שנת האחריות הראשונה, הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון לא יאוחר משבועיים מהיום שנמסרו לתיקון (לנקודת המכירה)
יש לציין כי אי תיקון המוצר, מקנה לצרכן לתבוע פיצויים לדוגמא, שבו בית המשפט רשאי לפסוק עד 10000 ש"ח כקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן | |
|
|
|
| 10/7/2019 09:17 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 09:17:03 |
| שלום רב
|
|
|
| 11/7/2019 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 09:46:14 |
| שלום רב חיים,
|
|
|
| 10/7/2019 08:21 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 08:21:24 |
| שלום
התחלתי לימודים לקורס בודד במכללה ללימודי תעודה הקורס אינו מפוקח ע"י המועצה להשכלה גבוהה ועברו יותר מ14 ימים מתחילת הקורס.
הייתי נוכח רק במפגש הראשון(מתוך 5) ומיד ביקשתי לבטל.
הם מבקשים את כל סכום הקורס כולל דמי ההרשמה האם יש סיכוי דרך בית משפט שאשלם לפחות על חלק יחסי מהקורס? | |
|
|
|
| 11/7/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 09:35:30 |
| שלום וברכה מאור,
עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון המכללה וכיוצ"ב, אשר מחייבות את הצדדים. ניתן לטעון מכוח חוק הגנת הצרכן, כי רכישת הקורס הינה "עסקה מתמשכת" כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן. עסקה לגביה קובע החוק כי ניתן לבטלה בכל עת, בכפוף לתשלום החלק היחסי בגין השירות, ודמי ביטול - רק מקום בו פורט ופורש הדבר בהסכמות שבין הצדדים.
| |
|
|
|
| 10/7/2019 08:21 |
מאור |
 | | מחבר: | מאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 08:21:12 |
| שלום
התחלתי לימודים לקורס בודד במכללה ללימודי תעודה הקורס אינו מפוקח ע"י המועצה להשכלה גבוהה ועברו יותר מ14 ימים מתחילת הקורס.
הייתי נוכח רק במפגש הראשון(מתוך 5) ומיד ביקשתי לבטל.
הם מבקשים את כל סכום הקורס כולל דמי ההרשמה האם יש סיכוי דרך בית משפט שאשלם לפחות על חלק יחסי מהקורס? | |
|
|
|
| 11/7/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 08:36:52 |
| שלום וברכה מאור,
עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון המכללה וכיוצ"ב, אשר מחייבות את הצדדים. ניתן לטעון מכוח חוק הגנת הצרכן, כי רכישת הקורס הינה "עסקה מתמשכת" כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן. עסקה לגביה קובע החוק כי ניתן לבטלה בכל עת, בכפוף לתשלום החלק היחסי בגין השירות, ודמי ביטול - רק מקום בו פורט ופורש הדבר בהסכמות שבין הצדדים. | |
|
|
|
| 9/7/2019 09:42 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 09:42:39 |
| קניתי בקסטרו 5 פריטים. לאחד פחות מ48 שעות התחרטתי על הקניה ובקשתי לבטל אותה עם החזר באשראי.
נאמר לי שאי אפשר לקבל החזר באשראי אלא רק זיכוי לחנות על פריטים שמחירם מתחת ל50 שח. למרותש הקניה כולה מעל 140 שח.
האם זה עומד בחוק?
אם הייתי מחזיר פריט אחד אני יכול להבין. אבל כל הקניה היא מעל 140 שח. | |
|
|
|
| 10/7/2019 03:55 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 11/7/2019 08:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 08:33:05 |
| שלום וברכה בן,
יש רגליים לעמדת בית העסק. יחד עם זאת, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לביטול עסקה לרכישת "טובין" אשר המחיר ששולם בעדם הינו למעלה מ - 50 ש"ח. ולאור השימוש בלשון רבים: "טובין" – טובין שהמחיר ששולם בעדם עולה על 50 שקלים חדשים (כך לשון התקנות בפרק ההגדרות) יש מקום לטענה כי עסקה כזו המתוארת בפנייתך ניתנת לביטול מכח התקנות. | |
|
|
|
| 9/7/2019 09:43 |
ברכה |
 | | מחבר: | ברכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 09:43:01 |
| אני מבקשת לברר אם יש הגבלת זמן מוגדרת לתיקון מקרר באחריות.
יש לי מקרר LG בן 3 שנים. שבק ביום שישי. בשני היה טכנאי של חברת ברימאג, מצא שהלך המדחס וכעת ממתינים לתשובה מתי יהיה מדחס ומתי ימצא טכנאי.
שאלתי האם זמן מתן מענה סופי למקרר מוגבל בחוק. הטכנאי אמר שלעיתים אנשים מחכים 3 שבועות.
תודה
ברכה
| |
|
|
|
| 10/7/2019 04:05 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 04:05:21 |
| ראי סעיף 10ג
וכן התוספת השניה
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/999_591.htm | |
|
|
|
| 11/7/2019 08:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 08:17:10 |
| שלום וברכה ברכה,
במהלך שנת האחריות הראשונה, אחריות יצרן, קובעות תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) כי התיקון יעשה בתוך יום אחד ממועד הקריאה. ברם, בחלוף השנה הראשונה עליך לעיין בתעודת האחריות שניתנה לך. מקום בו לא פירט בית העסק נותן האחריות את תנאי האחריות כנדרש, קובעת תקנה 15 לתקנות האמורות כי חזקה היא שבית העסק נטל עליו את תנאי האחריות הקבועים בתקנות. | |
|
|
|
| 9/7/2019 12:24 |
טלי רון מנהלת מרכז חוגים קטן |
 | | מחבר: | טלי רון מנהלת מרכז חוגים קטן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 12:24:19 |
| שלום יש לי מספר שאלות:
ראשית האם ניתן לבטל חוג שנתי ואיך? האם ניתן להגביל את הביטול עד מרץ? מקובל ומפורסם במקומות אחרים...
במרכז חוגים שלנו אנו פועלים באופן שבו ניתן לבטל בכל שלב, בלבד שמבטלים לפני תחילת אותו חודש.
ההרשמה לחוגים שלנו נעשית באינטרנט וגם דרך המשרד בטופס הרשמה.
נתקלתי לאחרונוה במקרה שבו ילדה לא הסדירה תשלום, הוריה אמרו שלא הצליחו להשיג אותי, על אף שיש שעות קבלה ברורות, לא פנו במייל או בהודעה, אני נאלצתי לאחר חודשיים להתקשר אליהם ולקחת פרטי תשלום, הילדה הייתה רשומה בעבר בשנים קודמות לחוגים אחרים.
הם ביקשו לבטל באמצע החודש, הסברתי שההודעה צריכה להיות בתחילת חודש, ולכן הם אמורים להיות מחוייבים על אותו חודש, זה לא התקבל בעינהם, והם טענו שלא חתמו על ההסכם שכן חייבתי אותם טלפונית, הסברתי שלא חתמו כי הם פשוט הגיעו ולא דאגו להרשם.
מה הדין בנושא הזה האם מרכז החוגים אמור לפצות אותם מהיום שבו ביקשו לבטל את העסקה? | |
|
|
|
| 10/7/2019 14:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 14:01:19 |
| שלום רב טלי,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היה ופנייתך נעשית בעבור בית העסק הרי שאנו מנועים מלסייע לך.
באפשרותך לברר מול הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה. | |
|
|
|
| 10/7/2019 22:50 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 22:50:16 |
| | תודה על התגובה, מנסה להבין את החוק ולפעול על פיו . | |
|
|
|
| 10/7/2019 00:05 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 00:05:22 |
| שלום, לפנחי שבוע בדיוק רכשתי שעון בשווי 1500 שח
השעון לא יצא מהאריזה, עם קבלה.
הגעתי היום על מנת לבטל עברה ולקבל החזר לכרטחב אשראי שצצנו נקנה השעון.
המוכרת סירבה ולא ביטלה עסקה, מה הנוהל לגבי זה?
תודה | |
|
|
|
| 10/7/2019 17:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 17:50:36 |
| שלום רב נטלי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר בשעונים, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין אלא אם יוכח אחרת.
על כן, בהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט הוראות הדין. | |
|
|
|
| 10/7/2019 00:03 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 00:03:02 |
תודה | |
|
|
|
| 10/7/2019 17:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 17:50:13 |
| שלום רב נטלי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר בשעונים, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין אלא אם יוכח אחרת.
על כן, בהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט הוראות הדין. | |
|
|
|
| 10/7/2019 00:02 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 00:02:51 |
תודה | |
|
|
|
| 10/7/2019 17:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 17:49:51 |
| שלום רב נטלי,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר בשעונים, בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, פתיחת האריזה המקורית כשלעצמה לא תיחשב שימוש או פגימה בטובין אלא אם יוכח אחרת.
|
|
|
| 10/7/2019 00:02 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 00:02:38 |
תודה | |
|
|
|
| 10/7/2019 17:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 17:49:23 |
| שלום רב נטלי,
|
|
|
| 9/7/2019 23:14 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 23:14:31 |
| שלום קנינו רכב מבעלים של מוסך מורשה סוזוקי בכרמיאל. הובטח לנו שהרכב מטופל באופן קבוע במוסך ואפילו לדוד שלי שמכיר אישית את הבעלים הובטח כי הרכב תקין ונקי. לאחר 6 ימים מהקנייה הלך לנו הגיר. הכנסנו את האוטו למוסך אחר והתגלו תקלות רבות כמו מסרק הגה לא תקין צינוריות קרועות נזילות שמן מהמנוע מכות מתחת לאוטו במערכת הגז המסננים סתומים.
האם ניתן לעשות משהו? | |
|
|
|
| 10/7/2019 17:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 17:44:51 |
| שלום רב שירן,
לא ציינת מתי נרכש הרכב? האם קיבלת תעודת אחריות?
עקרונית, חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע ולגילוי נאות) מחייב מסירת טופס גילוי נאות ברכב משומש, כמפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/consumer-rights-used-car-purchase | |
|
|
|
|