| 11/7/2019 10:06 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 10:06:49 |
| שלום רב,
מתוקף התנדבותי בארגון מסוים, הצטרפתי למנוי בכרטיס הטבות המיועד לעובדי גוף אחר, זאץ מאחר ולאחרונה החברה המנפיקה את הכרטיס איפשרה לי ולחבריי המתנדבים להצטרף ולהינות מכרטיס זה.
לאחר שצפיתי באתר כרטיס ההטבות בחבילה של אחת מחברות הסלול, כשהיא מציעה לעמיתי הכרטיס חבילה זולה ומתשלמת, יצרתי -שר עם החברה הסלולרית וזו האחרונה סירבה לאפשר לי לקבל את החבילה, בטענה שהיא מיועדת לעובדי הגוף שאיננה נמנה עימו.
יודגש כי המודעה שפורסמה באתר של כרטיס ההטבות רשום במפורש כי ההטבה מיועד לעמיתי הכרטיס ואין שום אזכור לכך שהוא מיועד לעובדי אותו גוף בלבד.
כיצד יש באפשרותי לפעול? האם ניתן להגיש תביעה כספית נגד מישהו? | |
|
|
|
| 11/7/2019 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 15:29:59 |
| שלום וברכה נתנאל,
אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה לחברה מנפיקת הכרטיס, וזו אשר אחראית על פרסום ההטבות באתר, ולו לקבלת עמדתם. | |
|
|
|
| 16/6/2019 18:28 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 18:28:11 |
| | החברה איבדה את המכנס שנמסר לניקוי יחד עם הז'קט שלו. החברה מציעה פיצוי על המכנס, אבל עכשיו לבעלי אין חליפה! האם לא חל על החברה לפצות אותנו על חליפה? | |
|
|
|
| 17/6/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 09:02:11 |
| שלום וברכה דבי,
אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה להשית על בית העסק פיצוי בגין הנזק הישיר שנגרם לכם, על כל המשתמע מכך. ברם עליכם לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, ועל סעיפי הוויתור עליהם יתכן וחתמתם בעת ההתקשרות עם בית העסק, ולבוא בדברים עם בית העסק ליישוב הפרשה לשביעות רצון כולם. | |
|
|
|
| 9/7/2019 08:14 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 08:14:12 |
| תודה, אבל לא הבנתי את המשפט שלכם: "אין זה מן הנמנע כי ניתן יהיה להשית על בית העסק פיצוי בגין הנזק הישיר שנגרם לכם, על כל המשתמע מכך".
האם ז.א. שמגיע פיצוי על חליפה או רק על המכנס שהיה חלק ממנו?
לא חתמנו על אף הסכם בזמן המסירה, מה גם שחיפשתי באתר של קשת ניקוי יבש, ואין שם תנאים לניקוי, רק רשימת סניפים.
תודה מראש, דבי
| |
|
|
|
| 11/7/2019 06:50 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 06:50:17 |
| מקוה שזה לא נדנוד, ראיתי שכבר השבתם לפניות אחרות מאותו יום, והפניה שלי נעלמת בתוך הפורום.
אודה מאד על תשובה והנחיה איך לפעול עם חברת ניקוי יבש שעיבדה את המכנס של החליפה ומציעה לפצות אותנו רק על מכנס, דבר שישאיר את בעלי ללא חליפה. באשר הערתכם בנדון, לא החתימו אותנו על תנאים כלשהם בעת מסירת החליפהה. תודה מראש, דבי
| |
|
|
|
| 11/7/2019 15:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 15:20:08 |
| שלום וברכה דבי,
מבלי להיכנס לקיומן או תוקפן של תניות וויתור (לרבות בשלט בחנות), הרי שעל בית העסק להיטיב את נזקיכם ולפצות אתכם בגין נזקים שנגרמו כתוצאה מרשלנות שלו, בהתאם לדיני הנזיקין, לרבות הוכחת עוולה מצד בית העסק, קשר סיבתי בין העוולה לנזק, חובת הקטנת הנזק וכיוצ"ב. יכולה לבוא טענה מצד בית העסק לריחוק של הנזק הנטען על ידכם, קרי חליפה לעומת מכנס בלבד. מכל מקום, קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום, בהעדר יכולת לעמוד על מכלול הנסיבות. | |
|
|
|
| 9/7/2019 15:02 |
CK |
 | | מחבר: | CK (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 15:02:42 |
| רכשתי מדיח כלים חדש. כשמתקין הגיע אלי הוא הציע לי להרחיב את הביטוח ל8 שנים בעלות של 100 ש"ח ב5 תשלומים. חצי שעה אחרי שהטכנאי הלך ראיתי שבקבלה שהוא השאיר לי הוא רשם 500 ש"ח ב5 תשלומים כל אחד 100ש"ח
התקשרתי מיידית לחברה וביקשתי לבטל את העסקה. התבקשתי לשלוח את החשבונית לווטסאפ שלהם . בשיחה שנייה הם אמרו שהם מבטלים את העסקה. בפועל אני רואה שחוייבתי בכרטיס האשראי שלי והעסקה לא בוטלה. בכול השיחות שעשיתי אליהם הם מתחמקים ולא נותנים לי תשובה.
שלחתי להם מיילים, הודעות ואין תגובה.
האם אני יכולה לבטל את החיוב בכרטיס אשראי. או לחילופין, מה עלי לעשות.
תודה | |
|
|
|
| 10/7/2019 16:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 16:38:10 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן מעוניין בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה, אולם היה ובהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול כרוך בקנס יציאה יהיה על הצרכן לשלמו.
בכל מקרה, פני אל החברה בכתב ואם את נתקלת בבעיה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 10/7/2019 22:37 |
CK |
 | | מחבר: | CK (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 22:37:53 |
| פניתי לחברה , הם לא מגיבים ולא עונים
לא קיבלתי שום הסכם כתוב, רק חשבונית
פתחתי תלונה לפני כשבועיים. תוך כמה זמן מטפלים בתלונה? עדיין לא קיבלתי שום תוגובה
תודה | |
|
|
|
| 11/7/2019 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 15:19:21 |
| שלום רב גברת,
בשל עומסים בפניות למועצה הישראלית לצרכנות, ייתכנו עיכובים בטיפול,עם זאת, באפשרותך לבדוק מצב פנייתך באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM | |
|
|
|
| 10/7/2019 20:42 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 20:42:26 |
| שלום,
הוריי רכשו היום בחנות בתל אביב אוזניות לצורך שיפור השמיעה של אימי.
העלות שלהם היא 15000 ש"ח ונאמר להם בחנות שתוך חודש הם יקבלו הודעה על כך שהאוזניות הגיעו מגרמניה. הם שילמו באמצעות כרטיס אשראי בפריסה לתשלומים.
לאחר מספר שעות התברר שאימי כלל לא שמעה עם אותן אוזניות וגם המחיר שלהן מאוד גבוה והם מבקשים לבטל את העסקה.
האם על פי החוק מותר להם לבטל את העסקה ולא להיות מחויבים? כאמור, היו שם היום בשעות הבוקר ובכוונתו של אבי להתקשר מחר בבוקר לבקש לבטל את העסקה הנ"ל. תודה. | |
|
|
|
| 11/7/2019 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 15:16:10 |
| שלום רב מיכל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי ומכשיר אלקטרוני בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן(ראה מדריך לביטול העסקה כמופיע באתר המועצה לצרכנות בו קיים מדריך לביטול העסקה:http://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations )
על כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 10/7/2019 20:41 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 20:41:48 |
| שלום,
העלות שלהם היא 15000 ש"ח ונאמר להם בחנות שתוך חודש הם יקבלו הודעה על כך שהאוזניות הגיעו מגרמניה. הם שילמו באמצעות כרטיס אשראי בפריסה לתשלומים.
לאחר מספר שעות התברר שאימי כלל לא שמעה עם אותן אוזניות וגם המחיר שלהן מאוד גבוה והם מבקשים לבטל את העסקה.
האם על פי החוק מותר להם לבטל את העסקה ולא להיות מחויבים? כאמור, היו שם היום בשעות הבוקר ובכוונתו של אבי להתקשר מחר בבוקר לבקש לבטל את העסקה הנ"ל. תודה. | |
|
|
|
| 11/7/2019 15:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 15:15:36 |
| שלום רב מיכל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי ומכשיר אלקטרוני בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן ולא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן(ראה מדריך לביטול העסקה כמופיע באתר המועצה לצרכנות בו קיים מדריך לביטול העסקה:http://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations )
|
|
|
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 20:41:30 |
| שלום,
|
|
|
| 11/7/2019 15:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 15:14:22 |
| שלום רב מיכל,
|
|
|
| 9/7/2019 18:52 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 18:52:57 |
| שלום רב,
ביצעתי הזמנה של הזמנות לאירוע מחנות מסויימת. בתקנון האתר נכתב כי המוצר יסופק תוך 14 יום עסקים. שאלתי היא האם ימי שישי נספרים כימי עסקים? חשוב לציין כי החנות פועלת בימי שישי. כמו כן במידה וחלפו 14 ימי העסקים האם אני רשאי לבטל את העסקה ולקבל את כספי חזרה? | |
|
|
|
| 10/7/2019 17:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 17:21:25 |
| שלום רב גיא,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
האם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך בעקבות העסקה?
ראשית, עליך לבדוק מה סוכם בחוזה לעניין מועד אספקת המוצר(אם מדובר בימי עסקים או לאו).
שנית, היה ומדובר בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה.
| |
|
|
|
| 10/7/2019 18:27 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 18:27:23 |
| | המוצר הוזמן דרך האיטרנט ויוצר במיוחד בשבילי. בהסכם ההזמנה/תקנון האתר נכתב כי המוצר יסופק עד 14 יום עסקים. האתר שייך לחנות פיזית אשר עובדת בשישי. שאלתי היא האם ימי שישי נספרים בספירת ימי העסקים? האם לאחר תום 14 ימי העסקים במידה והמוצר עדיין לא הגיע האם אני יכול לבטל את העסקה ולקבל את כספי חזרה בטענה לאי עמידה בתנאים/חוזה מצד החנות? | |
|
|
|
| 11/7/2019 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 15:12:26 |
| שלום רב גיא,
תודה על ההבהרה, בעסקת מכר מרחוק לא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה אם מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה, כאמור לעיל.
לעניין איחור במועד אספקת המוצר- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במועד אספקת המוצר, ובמקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
לפיכך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 11/7/2019 10:05 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 10:05:59 |
| שלום רב,
מתוקף התנדבותי בארגון מסוים, הצטרפתי למנוי בכרטיס הטבות המיועד לעובדי גוף אחר, זאץ מאחר ולאחרונה החברה המנפיקה את הכרטיס איפשרה לי ולחבריי המתנדבים להצטרף ולהינות מכרטיס זה.
לאחר שצפיתי באתר כרטיס ההטבות בחבילה של אחת מחברות הסלול, כשהיא מציעה לעמיתי הכרטיס חבילה זולה ומתשלמת, יצרתי -שר עם החברה הסלולרית וזו האחרונה סירבה לאפשר לי לקבל את החבילה, בטענה שהיא מיועדת לעובדי הגוף שאיננה נמנה עימו.
יודגש כי המודעה שפורסמה באתר של כרטיס ההטבות רשום במפורש כי ההטבה מיועד לעמיתי הכרטיס ואין שום אזכור לכך שהוא מיועד לעובדי אותו גוף בלבד.
כיצד יש באפשרותי לפעול? האם ניתן להגיש תביעה כספית נגד מישהו? | |
|
|
|
| 11/7/2019 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 14:42:59 |
| שלום וברכה נתנאל,
אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה לחברה מנפיקת הכרטיס, וזו אשר אחראית על פרסום ההטבות באתר, ולו לקבלת עמדתם. | |
|
|
|
| 11/7/2019 09:45 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 09:45:09 |
| שלום
רכשתי מתקן מים הדס כעבור 3 חודשים המים החמים הפסיקו לעבוד .הגיע טכנאי טוען כי הרבנית גרמה לכך וזה לא באחריות הם דורשים 600שקלים לתיקון.פתחתי את המילים בעצמי וראיתי מעט מאוד אבנית אך חלודה ראיתי ובכמה מקומות.אני מתקשר והחברה מסננת אותי.האם לבטל את ההוראות קבע או לספוג את הנזק | |
|
|
|
| 11/7/2019 14:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 14:12:25 |
| שלום רב ארז,
חסרים פרטים כגון:
מתי נרכש המוצר? האם המוצר נמצא בשנת האחריות כקבוע בחוק (תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה)?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 11/7/2019 08:56 |
אילנית |
 | | מחבר: | אילנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 08:56:53 |
| לפני 8 שנים הייתי אצל מישהי בטיפול חד פעמי של טיפוח ויופי, והיא החתימה אותי על טופס שמאשר לה לשלוח לי אימיילים ופרסומות, מאז קיבלתי ממנה עשרות פרסומות לטלפון הנייד שלי שרובם ללא אפשרות הסרה! וגם לאחר שביקשתי ממנה להסיר אותי שלחה לי עוד פרסומת, כמובן שמדובר על SMS לנייד, ולא היה כתוב בכותרת "פרסומת" האם יש פה עילה לתביעת ספאם??
| |
|
|
|
| 11/7/2019 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 14:07:13 |
| שלום רב אילנית,
בעניין זה ראי מידע באתר המועצה לצרכנות בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת (בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law
| |
|
|
|
| 11/7/2019 08:31 |
אייל |
 | | מחבר: | אייל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 08:31:42 |
| מזרן בן שנתיים, נוצר שקע והוזמן "טכנאי" מטעם היצרן, לאחר בדיקה טען שאכן יש שקע ויש בעיה אבל מכיוון שיש שני כתמים על המזרן אין אחריות. לאחר שיחה עם מחלקת שרות נמסר לי כי הם לא מקבלים מזרנים מלוכלכים וברגע שיש כתם על המזרן אין אחריות! נשמע לי תמוה שברגע שנשפך קפה על מזרן הוא נהרס והאחריות מוסרת. ההסבר שניתן לי הוא שהם לא יכולים לדעת אם זה כתם שתן או כתמים אחרים ובגלל שהמפעל מכבד את עובדיו המנהל החליט שברגע שיש כתם על המזרן מוסרת אחריות באופן אוטומטי. מדובר על שני כתמים בלבד בקוטר 35 -40 ס"מ ככל הנראה כתוצאה של קפה או משקה שנשפך ולא שתן בטח לא בכמות כזאת.
האם ניתן להסיר את האחריות במצב כזה? אני מרגיש מרומה | |
|
|
|
| 11/7/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 13:57:19 |
| שלום רב אייל,
במקרה זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 11/7/2019 13:14 |
יוסי ללזרי |
 | | מחבר: | יוסי ללזרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 13:14:22 |
| | היי אני קניתי מקלדת ועבר למחשב של חברת hp ולאחר ולא היה שימוש כשבועיים וכאשר הפעלתי אותו המקלדת לא עבדה כנדרש התקשרתי לחברה והם טוענים שרק אם הייתי קונה את כל המחשב היה אחריות ובגלל שקניתי רק מקלדת ועכבר אין אחריות האם זה הגיוני | |
|
|
|
| 11/7/2019 13:35 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 13:35:50 |
| עד לתגובת המועצה אני מציע לך כך:
1. בדוק אם בפרסום המוצר מופיע נושא האחריות.
2. על פי חוק המכר, הם אמורים למכור לך מוצר תקין גם אם הם לא נותנים אחריות. צור אתם קשר ואמור להם זאת. אתה לא רוצה אחריות כי יתכן ואתה לא זכאי לה. אתה רק רוצה מוצר תקין כפי שאתה זכאי והם מחויבים למכור. | |
|
|
|
| 11/7/2019 13:29 |
FRIDA |
 | | מחבר: | FRIDA (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 13:29:56 |
| שלום
איך מכריחים את חברת החשמל לתת גישה למונה כדי לאפשר בירור של קפיצה גדולה בדרישת התשלום על חשמל. המונה נמצא בתוך קופסא והצג כבוי. רק לנציג חברת החשמל יש גישה אליו. מה לעשות כל הפניות לחברת החשמל נכשלו. | |
|
|
|
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 20:41:05 |
| שלום,
|
|
|
| 11/7/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 13:29:32 |
| שלום רב מיכל,
|
|
|
| 10/7/2019 20:14 |
EY |
 | | מחבר: | EY (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 20:14:33 |
| מאייל של לקוח
4 ספרות של כרטיס אשראי
תז של לקוח
אלו פרטים אישיים ואסור שיופיעו בחשבונית
כדי לשלוח בדואר ישראל מספיק שם לקוח וכתובת
כי אם קורה משהו והמכתב לא מגיע ליעדו מכל סיבה שהיא
אפשר להיתחזות ולהונות עם הפרטים האלה | |
|
|
|
| 11/7/2019 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 12:49:52 |
| שלום רב אדון,
בעניין זה יש לפנות אל הרגולטור- רשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority | |
|
|
|
| 10/7/2019 18:08 |
עמירם קפלנסקי |
 | | מחבר: | עמירם קפלנסקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 18:08:06 |
| שלום,
אני גר בבניין (בית) עם 72 דירות, כאשר מגיע מכתב עם כתובת (מספר) הבית בלבד, הדוור לא יודע לאן לחלק את המכתב וחלק מהמכתבים לא מגיעים ליעדם.
אל מי ניתן לפנות, כך שיחוקק חוק המחייב להוסיף את מספר הדירה (בנוסף למספר הבית) לכתובת?
הערה:
להערכתי רוב תושבי ישראל גרים בבניינים עם מספר גדול של דירות וסובלים מאי הגעת מכתבים, זאת בעיה כללית ולא פרטית. | |
|
|
|
| 11/7/2019 12:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 12:40:58 |
| שלום רב עמירם,
מה הכתובת המופיעה בתעודת הזהות.
לא ברור הכיצד מגיע מכתב עם פרטים חסרים (מס' הדירה), האם ניסית לפנות אל השולח להשלמת פרטים? | |
|
|
|
| 1/7/2019 18:17 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/07/2019 | | שעה: | 18:17:31 |
| למה אתם לא עונים להודעה שלי?
אשמח להתייחסות | |
|
|
|
| 2/7/2019 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 11:12:34 |
| בתאל שלום רב,
אכן ישנה תקלה במענה הטלפוני, ואנו מקווים כי היא תתוקן עוד היום.
בכל מקרה, את מוזמנת להעלות שאלתך על הכתב ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 2/7/2019 13:07 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 13:07:44 |
| מכרו לי קורס אינטרטני שמלמד למכור באיביי.
המוצר כלל כ50 סרטונים קצרצרים של דקות בודדות,
מורה פרטי און ליין, תוכנה למציאת מוצרים חמים, כניסה לקבוצות סודיות בפייסבוק ובוואצאפ....
הדבר היחיד ששיכנע אותי לרכוש הוא שהבטיחו שאפשר לבטל תוך שבועיים. (מי שמכר לי היה סמנכ"ל החברה) מיד התחילו הבעיות, הסרטונים לא נפתחו, אף אחד כבר לא ענה שם, המורה לא התקשר כמובטח, וכמובן שגם את התוכנה לא קיבלתי.
בקשתי לבטל את הכל תוך פחות משבועיים ולא הסכימו לבטל, וכשאמרתי שאתבע אותם איימו שהם יתבעו אותי.
היו לי את כל ההתכתבויות בוואצאפ והקלטות שיחות והפון ההוא נהרס, לכן פחדתי להגיש תביעה על עכשיו (עברה כשנה וחצי) מה אפשר לעשות?
| |
|
|
|
| 2/7/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/07/2019 | | שעה: | 13:57:36 |
| בתאל שלום רב,
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב עם פירוט כל ההתנהלות, הודעות הביטול, וכו', יש לכלול בפנייה כמה שיותר פרטים כולל, האנשים מולם היית בקשר.
בתקווה כי בית העסק יענה עניינית לפנייתך ובכך למעשה תתבסס העובדה כי נשלחה הודעת ביטול עסקה בתוך 14 ימים וכי העסקה לא בוטלה.
כמו כן, יש לבחון האם בעת ההתקשרות בעסקה קיבלת טופס גילוי נאות, והאם מצוינים שם תנאי הביטול.
על מתנ שנוכל לבחון את הנושא לעומקו, את מוזמתנ להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 9/7/2019 13:06 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 13:06:07 |
| 1) איך אני מגישה להם את הפניה בכתב?
2) האם אי אפשר ישר להגיש תביעה? כי נראה לי שזה הדבר היחיד שאולי יזיז להם.
3) איך אני מגישה תביעה דרך אתר המועצה? | |
|
|
|
| 11/7/2019 12:11 |
בתאל |
 | | מחבר: | בתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 12:11:31 |
| אני ממתינה לתשובה שלכם כבר כמה ימים.
אנחנו באמצע התכתבות פה בפורום ולא השבתם לשאלה שלי על התגובה שלכם. מאוד רשה להתקדם ככה לאנשהו. וגם בטלפון אתן לא עונים. אשמח לתשובה על השאלה ששאלתי | |
|
|
|
| 9/7/2019 21:05 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/07/2019 | | שעה: | 21:05:53 |
| שלום למשתתפי הפורום,
הזמנתי את המוצר הבא בשווי 28 ש"ח מחנות באלי-שופ:
https://balishop.cashcow.co.il/p/%D7%9B%D7%9C%D7%99_%D7%90%D7%91%D7%95%D7%A7%D7%93%D7%95
בטעותי, הייתי משוכנע שהמוצר יוצא עם שליח ולכן נתתי את כתובתי בעבודה, אך מתברר כי המוצר יוצא בדואר, אינני חושב כי אקבל את הדואר הנ"ל מכיוון שיגיע לבית העסק ושם לא יועבר אלי.
המוצר עדיין בשילוח והחנות אומרת כי לא ניתן לבטל את ההזמנה.
האם נכון או שיש באפשרותי לבטל? | |
|
|
|
| 10/7/2019 11:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 11:20:18 |
| | עקרונית ניתן לבטל אבל העניין הוא היכן כרגע נמצא המוצר, ברשות העסק או הדואר (יותר בעייתי לעצירה). | |
|
|
|
| 10/7/2019 15:26 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 15:26:03 |
| | הי המוצר כבר בדואר וייקח לו עוד כשבוע-שבועיים להגיע. | |
|
|
|
| 10/7/2019 15:26 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 15:26:17 |
| | הי המוצר כבר בדואר וייקח לו עוד כשבוע-שבועיים להגיע. | |
|
|
|
| 10/7/2019 15:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 15:52:03 |
| החוק מאפשר לבטל את העסקה אבל אז אתה צריך להחזיר את המוצר. אולי אם מדובר בדואר רשום ולא תאסוף אותו, יחזור למוכר אבל אתה צריך לעקוב אחרי המשלוח. מחוק הגנת הצרכן:
"(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה וימסור לו עותק מהודעת ביטול החיוב כאמור ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם;
(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.
(ד) בסעיף זה, "דמי ביטול" - לרבות הוצאות או התחייבות בשל משלוח, אריזה או כל הוצאה או התחייבות אחרת, שלטענת העוסק הוצאו על ידו או שהוא התחייב בהן בשל ההתקשרות בעסקה או בחוזה, או בשל ביטולה." | |
|
|
|
| 11/7/2019 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 12:06:21 |
| שלום וברכה יניב,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות חרטה וביטול של עסקת מכר מרחוק (למשל באינטרנט כמתואר), ברם לא נראה בנסיבות ובהתחשב במחירו של המוצר נשוא פנייתך כי יהיה טוב לעשות כן. ע"פ החוק תחוייב בדמי ביטול של 5% משווי העסקה, אך תצטרך גם לשאת בעלויות השבת המוצר לבית העסק. בנוסף, אין זה מן הנמנע כי תחוייב גם בעלות משלוח נוספת בעקבות השגגה שנפלה בהזמנתך כמצויין בפנייתך. | |
|
|
|
| 10/7/2019 15:22 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 15:22:17 |
| שלום רב,
חנות של פאות עשתה מכירה בבית של אחת העובדות
רכשתי פאה במחיר גבוה.
פחות מ24 שעות אחרי בקשתי להחזיר אותה ולקבל את כספי חזרה. בית העסק סרב.
יש לציין שקבלתי קבלה שמלבד הסכום לא נכתב שם תנאיי החזרה או החלפה.
האם יש מקום לתלונה והאם הם מחויבים להחזיר לי את כספי? | |
|
|
|
| 11/7/2019 11:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 11:19:41 |
| שלום וברכה נעמי,
חוק הגנת הצרכן קובע כי עסקה אשר מוצעת לצרכן בכל מקום שאינו בית עסק של העוסק או של מי מטעמו, הינה "עסקת רוכלות" כהגדרת מונח זה בסעיף 8 לחוק האמור לעיל. סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן מקים זכות ביטול של עסקת רוכלות בתוך 14 יום ממועד העסקה ללא דמי ביטול. ברי, כי מקום מגוריה של אחת העובדות המועסקות בחנות אינו יכול להיחשב כבית העסק (גם לא של מי מטעמו), ומשכך העסקה הינה עסקת רוכלות הניתנת לביטול כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 10/7/2019 12:32 |
דניאלה |
 | | מחבר: | דניאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 12:32:34 |
| | ביצעתי קניה בחו"ל ברשת נייקי העולמית, קניתי מוצר לצורך מתנה ולא פתחתי את הקופסה. בעת האריזה לחזרה לארץ, גיליתי שקיבלתי נעל אחת בקופסה במקום 2. לצערי זה היה בערב האחרון שלי ולא יכלתי לחזור אל החנות. פניתי אל שירות הלקוחות העולמי שהפנו אותי לשירות הלקוחות הישראלי, שטענו שלפי החשבונית החנות אינה רשמית, אך החנות נראית כמורשית לחלוטין ובשם החנות אין את שם הרשת. האם זה אומר שהחנות אינה רשמית ולא ניתן לקבל טיפול בשירות הלקוחות? | |
|
|
|
| 10/7/2019 13:06 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/07/2019 | | שעה: | 13:06:54 |
| "האם זה אומר שהחנות אינה רשמית ולא ניתן לקבל טיפול בשירות הלקוחות?"
איך אפשר לדעת אם את לא כותבת את הפרטים של החנות? לרשת את מוסרת את כל הפרטים אבל לא למי שאת רוצה בעזרתו. | |
|
|
|
| 11/7/2019 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 11:12:54 |
| שלום רב דניאלה,
על אף תגובת שירות הלקוחות הישראלי לפיה החנות אינה רשמית, את טוענת כי:"...אך החנות נראית כמורשית לחלוטין..." על כן, היה ואין ברשותך ראיה התומכת בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
|