| 14/7/2019 10:35 |
shir |
 | | מחבר: | shir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 10:35:13 |
| שלום
אני לקוחה של חברת הוט באינטרנט ובמשך כחודשיים וחצי האינטרנט שלנו בבית פשוט לא עבד. כמובן ששילמנו כרגיל על החודשים האלה.
היום פניתי להוט ודרשתי פיצוי כספי.
הפיצוי שקיבלתי הוא בתווי קנייה של דרים קארד. האם אני זכאית לדרוש פיצוי כספי רגיל?
תודה | |
|
|
|
| 15/7/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 10:05:40 |
| שיר שלום רב,
אין הוראת דין פרטנית הנוגעת לפיצוי במקרה זה, והפיצוי הנו בגין הפרת הסכם ההתקשרות.
את בהחלט רשאית לדרוש כי הפיצוי ישולם באמצעות זיכוי כספי בגין שירותים שלא סופקו, ולא באמצעות תווי רכישה, אך היה ובית העסק יסרב, הדרך היחידה לתבוע את הפיצוי הנו באמצעות בית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 14/7/2019 10:48 |
ליאן |
 | | מחבר: | ליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 10:48:43 |
| האם לחנות בגדים מותר למכור בגדים ללא רישום מחיר על הבגדים??
והאם זה תקין שבאתר מופיע מחיר מסויים ובפועל בחנות מכרו לי את המכנס במחיר גבוה יותר כי לא היה רשום מחיר על המכנס?
ואם אסור להם למכור בגדים ללא הצגת המחיר למי ניתן לפנות על מנת שיטפלו בנושא? | |
|
|
|
| 15/7/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 10:05:06 |
|
ליאן שלום רב,
על כל בית עסק מוטלת חובה להציג מחירים על המוצרים ואי הצגת מחירים מהווה הפרה של הוראות הדין.
לעניין הצגת מחיר באתר - היה וניתן לבצע רכישה באתר הרי שבית העסק אינו מחוייב למחירים זהים בחנות או באתר, אך כאמור, עליו להציג מחירים על המוצרים.
ניתן לפנות בעניין לרשות לסחר הוגן באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 14/7/2019 10:42 |
ליאור בוארון יצחק |
 | | מחבר: | ליאור בוארון יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 10:42:59 |
| היי, קיבלתי מתנה מחנות קידס ילדים, המתנה נקנתה ב-12.7.19 ובמוצ"ש 13.7.19 הלכתי לחנות קידס לבקש ביטול עסקה עם פתק החלפה, המוכרת איתרה את הקבלה וציינה שהמתנה שולמה בכ"א ולא יכולה להחזיר לי את הכסף לכ.א שלי אלא רק לכ.א שבוצע הקניה, צינתי בפני המוכרת ושירות לקוחות שאני לא יכולה לבקש את הכרטיס מהחברה, וגם בחניות אחרות כן החזרו לי את הכסף לאשראי שלי כי כן שולמה המתנה בכ"א. ולפי חוק ביטול עסקה במידה ולא ניתן להחזיר את הכסף לכרטיס אשראי התשלום יעבור במזומן או צ'ק מזומן,שירות הלקוחות ציינו שאין אפשרות לבצע החזר כספי לאשראי כאשר הפריטים לא נקנו מהאשראי שממנו בוצעה הרכישה. סירבו לבצע לי את הביטול עסקה ואמרו לי לפנות לחנות ולבצע החלפה או לחילופין לקבל זיכוי.
אשמח לדעת כאשר מדובר בפתק החלפה והמתנה שולמה בכ"א איך ההחזר כספי עובר ללקוח. אודה לעזרתכם. | |
|
|
|
| 15/7/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 10:03:53 |
| ליאור שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, קמה לצרכן הזכות לקבל החזר כספי במזומן, כאשר הוא מציג פתק החלפה.
הנושא מוסדר בסעיף 8 לתקנות:
8. (א) תקנות אלה יחולו גם על טובין ושירותים שניתנו לצרכן במתנה ממי שאינו העוסק (בתקנה זו – המתנה), ובלבד שהצרכן הציג לעוסק פתק החלפה המעיד על עצם ביצוע העסקה עם העוסק או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום.
(ב) שולמה המתנה במזומן, תהיה החזרת התמורה במזומן או בשיק מזומן; שולמה המתנה בשיק – אם נפרע השיק, החזרת התמורה כאמור תהיה במזומן או בשיק מזומן בתוך חמישה ימי עסקים ואם לא נפרע, החזרת התמורה תהיה בתוך חמישה ימים מהמועד שנפרע; שולמה המתנה בכרטיס אשראי, החזרת התמורה תהיה במזומן ובלבד שחשבון הצרכן רוכש המתנה, חויב; בתקנה זו "טובין" – לרבות שובר מתנה ולמעט תווי קנייה. | |
|
|
|
| 14/7/2019 10:16 |
אחמד |
 | | מחבר: | אחמד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 10:16:11 |
| שלום רב.
היה ברצוני לכנס כזכיין למסעדה נפגשתי עם הבעלים חתמתי על טפסים ראשוניים לא טפסי הסכם זכיינות.
בטופס שחתמתי צויין כי דמי רצינות הם 15 אלף שקל. שילמתי מהם 2000 שקל.
אחרי שבוע לא הסתדר לי להתקדם עם הבעלים של הסמעדה. מכיוון לא קיבלתי סיוע מהקרן בערבות המדינה.
הודעתי לבעלים שאין באפשרותי להמשיך את הסכם הזיכיון ואני יורד מהעניין.
האם הכסף ששילמתי 2000 שקל כדמי רצינות, אני יכול לקבל בחזרה ???
הבעלים לא יוצר איתי קשר ולא עונה לטלפונים | |
|
|
|
| 15/7/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 10:00:14 |
| אחמד שלום רב,
הנושא אותו אתה מעלה אינו מוסדר באמצעות חוק הגנת הצרכן ואינו מהווה התקשרות בין צרכן פרטי לבית עסק, אלא בין שני בעלי עסקים, על כן יש לפנות בעניין איגוד לשכות המסחר או לעו"ד העוסק בתחום. | |
|
|
|
| 14/7/2019 12:59 |
shir |
 | | מחבר: | shir (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 12:59:49 |
| שלום
אני לקוחה של חברת הוט באינטרנט ובמשך כחודשיים וחצי האינטרנט שלנו בבית פשוט לא עבד. כמובן ששילמנו כרגיל על החודשים האלה.
היום פניתי להוט ודרשתי פיצוי כספי.
הפיצוי שקיבלתי הוא בתווי קנייה של דרים קארד. האם אני זכאית לדרוש פיצוי כספי רגיל?
תודה | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:58:33 |
| שיר שלום רב,
אין הוראת דין פרטנית הנוגעת לפיצוי במקרה זה, והפיצוי הנו בגין הפרת הסכם ההתקשרות.
את בהחלט רשאית לדרוש כי הפיצוי ישולם באמצעות זיכוי כספי בגין שירותים שלא סופקו, ולא באמצעות תווי רכישה, אך היה ובית העסק יסרב, הדרך היחידה לתבוע את הפיצוי הנו באמצעות בית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 14/7/2019 09:40 |
ליאן |
 | | מחבר: | ליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 09:40:06 |
והאם זה תקין שבאתר מופיע מחיר מסויים ובפועל בחנות מכרו לי את המכנס במחיר גבוה יותר כי לא היה רשום מחיר על המכנס?
ואם אסור להם למכור בגדים ללא הצגת המחיר למי ניתן לפנות על מנת שיטפלו בנושא? | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:56:34 |
| ליאן שלום רב,
על כל בית עסק מוטלת חובה להציג מחירים על המוצרים ואי הצגת מחירים מהווה הפרה של הוראות הדין.
לעניין הצגת מחיר באתר - היה וניתן לבצע רכישה באתר הרי שבית העסק אינו מחוייב למחירים זהים בחנות או באתר, אך כאמור, עליו להציג מחירים על המוצרים.
ניתן לפנות בעניין לרשות לסחר הוגן באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 14/7/2019 09:39 |
ליאן |
 | | מחבר: | ליאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 09:39:09 |
| |
|
|
|
| 15/7/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:55:51 |
| ליאן שלום רב,
לעניין הצגת מחיר באתר - היה וניתן לבצע רכישה באתר הרי שבית העסק אינו מחוייב למחירים זהים בחנות או באתר, אך כאמור, עליו להציג מחירים על המוצרים. | |
|
|
|
| 14/7/2019 09:29 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 09:29:01 |
| ביום שישי האחרון הבת שלי קנתה בסניף הום סנטר כרמיאל שני גלילים של יריעות פוליאתילן אשר מופיעות בחוברת המבצע של רשת הום סנטר שפורסמה לפני ימים מספר. ע''פ הפרסום הגלילים נמכרים לא לפי מטר רץ אלא לפי משקל . שאמור להיות 10 ק''ג.
כשראיתי את אחד הגלילים הבחנתי שהוא אינו סגור כמו הגליל השני ,ולכן החלטתי לבדוק את משקלו . הוא היה 9.5 ק''ג , ואילו הגליל הסגור היה 9.8 ק"ג . בנוסף הסתבר לי לאכזבתי כי יריעת הפולאתילן כרוכה למעשה על גליל קרטון עבה וכבד השוקל לבדו כמה קילוגרמים , כך שלמעשה רכשתי בסופו של דבר הרבה פחות יריעת פוליאתילן ממה שהפרסום המטעה מציין . מה עלי לעשות ? | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:53:23 |
| ראובן שלום רב,
יש לפנות לבית העסק בכתב ולציין את ההטעיה בנוגע למחיר המוצר ולציון משקלו (יש לבחון האם ציון המשקל התייחס למשקל נטו של המוצר או למשקל ברוטו) ולציין כי עולה חשש להטעיה לגבי כמות המוצר הנרכשת.
במקביל, ניתן להעביר את הנושא לבחינת הרשות לסחר הוגן על מנת שתבחן את הפרסום ותשקול האם יש בפרסום משום הטעיה צרכנית אסורה ותפעל כנגד בית העסק.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
|
|
|
| 14/7/2019 09:14 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 09:14:38 |
| היי
אתמול ניכנסתי לסופר פארם ונתקלתי במוצר שהיתה עליו מדבקה של 30.90 שח אך מתחתיו היה שלט גדול שרשום עליו שבמדינות נבחרות המחיר 15.60שח הגעתי לקופה כי חשבתי שהמחיר הזה הוא המחיר אך נאמר לי שהמחיר הוא 30.90שח
רציתי לברר אם זה לא הטעייה ?
תודה | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:49:05 |
| יפעת שלום רב,
הסימון לגבי מחיר המוצר במדינות נבחרות נובע מהוראות החוק, ובית העסק מחויב לבציג אותו על מנת שהצרכן יהיה מוגע לעלות המוצרה בחו"ל, אך אין בכך משום חובה על בית העסק לספק את המוצר במחיר זה. | |
|
|
|
| 14/7/2019 08:55 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 08:55:41 |
| שלום,
הזמנתי מנטווזיון קו ביתי כשבאתר הם מפרסמים על קבלת מודם-נתב מתקדם לרשת הביתית:
מודם-נתב למהירויות גבוהות (עד 100Mb)
Firewall מובנה להגנה על הרשת הביתית
אפשרות לחיבור עד 4 מחשבים עם כבל רשת
רשת אלחוטית בתקן N
מצ"ב קישור לפרסומת:
https://netvision.cellcom.co.il/homephone/phones/
התחברתי אליהם לטלפון + אינטרנט,
לאחר יומיים רציתי לנייד את ספק האינטרנט ל019 , אך בסלקום לא מסכימים לאפשר לי ניוד ( הם טוענים שעלי להחזיר את הראוטר)
לפי הפרסומת אני הבנתי שאני מקבלת את המודם מתנה - לא מצוין שהוא להשאלה בלבד!
א. האם החברה לא חייבת לציין שהיא רק משאילה את המודם, ואם לא ציינה הרי זה שייך לי?
ב. אני מעונינת להשאיר את הקו על נטווזיון ולנייד את האינטרנט לספק אחר - האם אין זו זכותי? | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:47:37 |
| דבורה שלום רב,
בפרסום מצוין כי "מקבלים" את המודם ללא עלות, כלומר, אין התייחסות האם מדובר בהשאלה או במתנה, אך לכאורה, ברור כי ההטבה תינתן רק בעת חיבור לבית העסק הרלוונטי.
לגבי שינוי נותן השירות האינטרנטי, הדבר תלוי בהסכמות בין החברות, ישנן חברות המאפשרות ניוד אינטרנט לספק אחד ומתן קו מספק אחר, וישנן חברות המאפשרות רק רכישת חבילה.
בכל מקרה, היה ואת סבורה כי יש פגם בהתנהלות מומלץ לפנות למשרד התקשורת על מנת שיבחן האם פעולת בית העסק תואמת את תנאי הרישיון שלהם.
| |
|
|
|
| 14/7/2019 11:00 |
ריקי |
 | | מחבר: | ריקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 11:00:14 |
| קניתי לביתי שמלה במבצע והגעתי להחזיר בפחות מ5 ימים (כפי שכתבו).
מכיוון שלא מצאתי שמלה אחרת במידה שלה בחנות ביקשתי זיכוי ואמרו לי שבמבצעים הם לא מוציאים זיכוי רק החלפות בחנות. הראו לי שלט ליד הדלפק שכתוב. אני אמרתי שאין לי מה לקנות בחנות ונראה לי זה לא חוקי. האם באמת מותר לעשות להם כזה דבר ולא לתת לי פתק זיכוי אם הם כתבו את זה אצליהם (בעל פה לא אמרו לי בעת הקנייה). | |
|
|
|
| 14/7/2019 12:44 |
ריקי |
 | |
|
| 15/7/2019 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:15:18 |
| ריקי שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן אינן קובעות כללים בנוגע להחלפות או לבנוגע לזכות להנפקת זיכוי, אלא מסדירות אך ורק את זכותו של הצרכן לביטול עסקה.
משחלפו יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, שלצרכן אין זכות בדין לביטול עסקה, רשאי העוסק לקבוע כללים לבחירתו בכל הנוגע להחלפות או מתן זיכויים, על כן, על פניו, אין פגם בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 15/7/2019 07:49 |
ריקי |
 | | מחבר: | ריקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 07:49:52 |
| קניתי לביתי שמלה במבצע והגעתי להחזיר בפחות מ5 ימים (כפי שכתבו).
מכיוון שלא מצאתי שמלה אחרת במידה שלה בחנות ביקשתי זיכוי ואמרו לי שבמבצעים הם לא מוציאים זיכוי רק החלפות בחנות. הראו לי שלט ליד הדלפק שכתוב. אני אמרתי שאין לי מה לקנות בחנות ונראה לי זה לא חוקי. האם באמת מותר לעשות להם כזה דבר ולא לתת לי פתק זיכוי אם הם כתבו את זה אצליהם (בעל פה לא אמרו לי בעת הקנייה). | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:14:49 |
| ריקי שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן אינן קובעות כללים בנוגע להחלפות או לבנוגע לזכות להנפקת זיכוי, אלא מסדירות אך ורק את זכותו של הצרכן לביטול עסקה.
משחלפו יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה, שלצרכן אין זכות בדין לביטול עסקה, רשאי העוסק לקבוע כללים לבחירתו בכל הנוגע להחלפות או מתן זיכויים, על כן, על פניו, אין פגם בפעולות בית העסק. | |
|
|
|
| 14/7/2019 08:42 |
חגי |
 | | מחבר: | חגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 08:42:50 |
| שאלה
זמני פתיחה לונה פארק תל אביב 10-21.
אך ביולי עקב קייטנות כנראה שעות פתיחה לקהל הרחב 15-21. חצי יום !!. אבל כרטיס כניסה גובים מחיר מלא!!! לא הגיוני. האם חוקי??
תודה. | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:13:08 |
| חגי שלום רב,
היה וטרם רכישת הכרטיס מודע הצרכן לשעות הפתיחה וליכולת שלו לנצל את מתקני הפארק רק למשך שש שעות, הרי שאין בכך משום הטעיה והצרכן רשאי לבחור האם לרכוש כרטיס בתנאים אלו, או שלא.
| |
|
|
|
| 14/7/2019 07:13 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 07:13:35 |
| שלום
אני הגשתי תלונה ואני מעוניינת לבטלה. כיצד מבצעים זאת?
תודה
| |
|
|
|
| 15/7/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:10:45 |
| יפעת שלום רב,
אנא רשמי פה את מספר התלונה ונדאג כי תיסגר. | |
|
|
|
| 13/7/2019 17:44 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2019 | | שעה: | 17:44:55 |
| שלום לכם ותודה על התייחסותכם.
ב28.05 הייתי בחנות ריהוט kloss כדי להתעניין בחדר ארונות. באותו מעמד היה בתצוגה ארון קטן "אי" ששהה את לבי. לאחר זמן קצר החלטתי לרכוש אותו.
כשהגעתי הביתה, הבנתי שזו טעות, מה גם שהמקום שיש לי עבורו לא מספיק מרווח....
חש בבתי על כך יממה נוספת וב 31.05 עדכנתי את הבחור שממנו רכשתי בהודעה כי אני מבקשת לבטל. הוא אמר שהוא מטפל בנושא, ושהכל בסדר.
ב3.06 שוב שאלתי כי לא חזרו אליי ונעניתי כי תוך מספר ימים אראה זיכוי באשראי.
מפה התחלתי לעקוב מול חברת האשראי שאמרה שלוקח כשבועיים עד שרואים זאת. אז חיכיתי שבועיים ושוב יצרתי קשר. בויזה עדכנו כי אין בקשה לביטול הדליקה. ובינתיים כבר ירד תשלום ראשון מתוך 6 של 1000 שח.
ב27.06 הנציג מהחנות עדכן כי זה לא בידיו והועבר להנהלת חשבונות אבל שהוא בודק.
ב01.07 שוב יצרתי קשר כי לא חזרו אליי וכי ויזה שוב עדכנו כי אין בקשה לביטול עסקה. והפעם בני עדכן כי תיכף אראה זאת (וכי זה נעשה לפני שבוע... שקר וודאי), וכי באותו ביטול ייגבו 100 שח דמי טיפול.
אמרתי תודה ושוב התקשרתי לויזה. שם עדכנו כי יש באמת בקשה מאותו יום, אבל שזוכיתי רק על 800 מתוך ה1000 ששילמתי כבר (דהיינו 200 שח דמי טיפול). בעזרת נציג חברת האשראי ניסינו שוב להתקשר לחנות. אך שוב הופנינו להנהלת חשבונות. לאחר מספר נסיונות שלא ענו להן בהן כלל, הרמתי ידיים ואני פונה אליכם ושואלת, מה לעשות?
איך ייתכן שטורטרתי חודש שלם, ועכשיו על פי בהחלטתם זה כל הזיכוי למרות שדובר ומגיע לי 100 שח נוספים?
זה עניין עקרוני. ללמד חברה כל כך גדולה איך להתייחס ללקוח.
מיותר לציין שאני לא אקנה אצלם, כי מיד אחרי שירות מגיעה האמינות. ופה לא זה ולא זה ניתן מרגע שביקשתי לבטל.
אשמח לעזרתכם. בברכה ותודה, רויטל.
| |
|
|
|
| 15/7/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:09:54 |
| רויטל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה את כמובן זכאית לביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח, ובנוסף, רשאי העוסק לגבות דמי סילקה, היה ויציג הוכחה לגובה דמי הסליקה הנגבים ממנו (דמי הסליקה בדרך כלל עומדים על 1.5-3% מערך העסקה).
יש להעלות את הטענות על הכתב ולהעביר פנייה לבית העסק על מתנ שישיב את ההפרש.
היה והוא מסרב, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 13/7/2019 22:45 |
Tali Bezalel |
 | | מחבר: | Tali Bezalel (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2019 | | שעה: | 22:45:07 |
| שלום רב,
ביום ראשון ה 7.7 רכשתי נעלים בחנות סקופ לאירוע מסוים, בסוף לא נעלתי אותם וביום רביעי ה 10.7 נגשתי לחנות להחזירן בבקשה לקבל שובר זיכוי.
להפתעתי נאמר לי שאין אפשרות לקבל זיכוי כי זה סוף עונה
הם חצי מהשנה ב"סוף עונה"
הייתי שמחה לדעת מה החוק אומר.
תודה רבה למשיבים | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:09:17 |
| טלי שלום רב,
תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול עסקה לרכישת הנעלה בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
לכן, ניתן לבטל את העסקה עד ליום 9.7.
כמו כן, התקנות יחולו רק בגין רכישה של פריט שעלותו גבוה מ 50 ש"ח.
על כן, לכאורה, אין פגם בפעולות בית העסק בעניינך. | |
|
|
|
| 14/7/2019 11:59 |
כחלון גילה |
 | | מחבר: | כחלון גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 11:59:54 |
| | טכנאי גז הזמנתי לא הגיע ,המנהלת הייתה אמורה לחזור אליי אך לא חזרה יומיים רציתי לשאול באיזה סכום לתבוע! והאם אוכל להזמין שוב את הטכנאי כדי שאוכל להזמין להזמין גז וזה לא יפגע בתביעה | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:08:13 |
| גילה שלום רב,
ראשית, היה ותאם עמך מועד לצורך בדיקה תקופתית, והטכנאי לא הגיע, את זכאית לפיצוי בסך של 600 ש"ח.
אין מניעה לבצע קביעה נוספת או הזמנה של גז והדבר אינו פוגע בזכותך לפיצוי. | |
|
|
|
| 14/7/2019 11:40 |
נעמי |
 | | מחבר: | נעמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 11:40:10 |
| | שלום, אשמח לקבל ייעוץ. התאמנתי במכון לפילאטיס, בעקבות מצב רפואי ובהתאם לאישור רפואי מרופא משפחה ב4/7 ביקשתי לבטל את המנוי (550 ש"ח לחודש) ולקבל זיכוי מלא בגין חודש 7/19, ב7/7 חויבתי בכל זאת. כעת מסרבים לזכות בכלל בטענה כי האישור אינו מספיק וכי מאחר ומדובר בכאבים (גב וברכיים) אשר "פילאטיס עוזר להקל". האם זה תקין? | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:04:53 |
| נעמי שלום רב,
יש לבחון האם לצורך רישום למכון הפילאטיס חויבת לחתום על הצהרת בריאות על להציג אישור רפואי?
היה והתשובה חיובית, הרי שאישור הקובע כי ההצהרה הראשונית בטלה, מחייב את בית העסק לבטל את העסקה ולהשיב את החלק היחסי.
היה ולא חויבת להעביר אישור חתום, אז יש להוכיח כי המצב הפיזי מונע את המשך ביצוע העסקה ומהווה סיכול הסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 13/7/2019 17:44 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2019 | | שעה: | 17:44:46 |
| שלום לכם ותודה על התייחסותכם.
ב28.05 הייתי בחנות ריהוט kloss כדי להתעניין בחדר ארונות. באותו מעמד היה בתצוגה ארון קטן "אי" ששהה את לבי. לאחר זמן קצר החלטתי לרכוש אותו.
כשהגעתי הביתה, הבנתי שזו טעות, מה גם שהמקום שיש לי עבורו לא מספיק מרווח....
חש בבתי על כך יממה נוספת וב 31.05 עדכנתי את הבחור שממנו רכשתי בהודעה כי אני מבקשת לבטל. הוא אמר שהוא מטפל בנושא, ושהכל בסדר.
ב3.06 שוב שאלתי כי לא חזרו אליי ונעניתי כי תוך מספר ימים אראה זיכוי באשראי.
מפה התחלתי לעקוב מול חברת האשראי שאמרה שלוקח כשבועיים עד שרואים זאת. אז חיכיתי שבועיים ושוב יצרתי קשר. בויזה עדכנו כי אין בקשה לביטול הדליקה. ובינתיים כבר ירד תשלום ראשון מתוך 6 של 1000 שח.
ב27.06 הנציג מהחנות עדכן כי זה לא בידיו והועבר להנהלת חשבונות אבל שהוא בודק.
ב01.07 שוב יצרתי קשר כי לא חזרו אליי וכי ויזה שוב עדכנו כי אין בקשה לביטול עסקה. והפעם בני עדכן כי תיכף אראה זאת (וכי זה נעשה לפני שבוע... שקר וודאי), וכי באותו ביטול ייגבו 100 שח דמי טיפול.
אמרתי תודה ושוב התקשרתי לויזה. שם עדכנו כי יש באמת בקשה מאותו יום, אבל שזוכיתי רק על 800 מתוך ה1000 ששילמתי כבר (דהיינו 200 שח דמי טיפול). בעזרת נציג חברת האשראי ניסינו שוב להתקשר לחנות. אך שוב הופנינו להנהלת חשבונות. לאחר מספר נסיונות שלא ענו להן בהן כלל, הרמתי ידיים ואני פונה אליכם ושואלת, מה לעשות?
איך ייתכן שטורטרתי חודש שלם, ועכשיו על פי בהחלטתם זה כל הזיכוי למרות שדובר ומגיע לי 100 שח נוספים?
זה עניין עקרוני. ללמד חברה כל כך גדולה איך להתייחס ללקוח.
מיותר לציין שאני לא אקנה אצלם, כי מיד אחרי שירות מגיעה האמינות. ופה לא זה ולא זה ניתן מרגע שביקשתי לבטל.
אשמח לעזרתכם. בברכה ותודה, רויטל.
| |
|
|
|
| 15/7/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:02:55 |
| רויטל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה את כמובן זכאית לביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח, ובנוסף, רשאי העוסק לגבות דמי סילקה, היה ויציג הוכחה לגובה דמי הסליקה הנגבים ממנו (דמי הסליקה בדרך כלל עומדים על 1.5-3% מערך העסקה).
יש להעלות את הטענות על הכתב ולהעביר פנייה לבית העסק על מתנ שישיב את ההפרש.
היה והוא מסרב, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 14/7/2019 11:29 |
נ.א |
 | | מחבר: | נ.א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/07/2019 | | שעה: | 11:29:02 |
| אמש אני ובעלי הלכנו לקולנוע הוט סינמה ברחובות. לפני שנכנסנו קנינו בפיצה האט. כי אני פחות אוהבת פופקורן בשעות מאוחרות וגם זה נורא יקר
השומר בדיקת הכרטיסים ראה את הקופסא(קטנה) וסירב לתת לנו להכנס איתה. שנשאיר אותה בחוץ .
איפה? ואנחנו רעבים...
השארנו אצלו במגירה ונשארנו רעבים. בסיום הסרט העמדה שלו היתה ריקה.
האם זה חוקי לאסור כניסה עם אוכל מבחוץ??
זכור לי שלפני כשנתיים או יותר יצא חוק שכן מותר להכניס מזון מבחוץ.
תודה | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:00:24 |
| גברתי שלום רב,
הוראות סעיף 3 לחוק הגנת הצרכן אכן מאפשרות החכנסת מזון לבתי קולנוע או למקומות בילוי, ובלבד שסוג המזון שמוכנס נמכר גם בבית העסק עצמו.
כלומר, היה ומזנון בית הקולנוע מוכר פיצות - ניתן להכניס פיצות, אך היה והמזנון אינו מוכר פיצות, אין לצרכן את הזכות להכניס מזון מסוג שאינו נמכר במקום. | |
|
|
|
|