| 16/7/2019 20:58 |
יענק'לה |
 | | מחבר: | יענק'לה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 20:58:33 |
| שלום,
בעקבות חיוב חריג של כרטיס אשראי חוץ בנקאי, החלטתי להסתכל בפירוט עסקאות.
אמנם בבדיקה לא ראיתי חיוב חריג גבוה אבל כן ראיתי שמחייבים אותי דמי כרטיס, שכמובן לא היו קיימים בעת הפעלת הכרטיס.
מכיון ועברתי דירה לפני כשנתיים, הדואר עדיין נשלח לכתובת הקודמת מאיזו סיבה אז ככה שאני לא יודע אם היה כתוב במכתב החודשי אודות החלת חיוב דמי כרטיס.
יחד עם זאת, אני יודע שיש חוק שצריך גם לשלוח SMS וגם לכתוב בכתב בולט בדואר חיוב חודשי אודות השינוי, ולא קיבלתי SMS.
האם החוק מחייב גם את חברות כרטיס האשראי הן בדואר והן ב-SMS או שזה חוק שחל רק על חברות תקשורת?
האם חוקי אני יכול לבקש החזר (כמעט שנה וחצי אחורה של חיובים) על חיוב דמי הכרטיס?
תודה | |
|
|
|
| 17/7/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 10:06:51 |
| שלום וברכה יענק'לה,
לא ידוע לנו על הוראת דין המופרת על ידי חברת האשראי בנסיבות המתוארות בפנייתך, בכפוף לכך שיש עיגון חוזי לגביית דמי הכרטיס, ברם אין תחום זה בטיפולה של המועצה. עליך לפנות בעניין למפקח על הבנקים במשרד האוצר. | |
|
|
|
| 15/7/2019 00:55 |
שלומי מלכה |
 | | מחבר: | שלומי מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 00:55:22 |
| היי
חברת הוט תיאמה לי שליח לטובת החלפת הראוטר( שליח מביא לי ראוטר חדש ולוקח את הישן).
השליחות תואמה לשעות 12-16, כלומר טווח של 4 שעות. השליח לא הגיע באותו יום והודיע על כך רק בשעה 16:15 שיגיע מחר באותם שעות. למחרת לא יצרו איתי קשר כלל.
האם שליחות מהסוג הזה נכללת בחוק הטכנאי כלומר אפשר לתבוע 600 שקלים על כל אי הגעה ? והאם ניתן לתבוע אותם על זה שנתנו לי לחכות 4 שעות ולא שעתיים לפי חוק הטכנאי.
תודה מראש | |
|
|
|
| 15/7/2019 11:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 11:46:00 |
| שלומי שלום רב,
אכן, הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן אכן חלות במקרה זה ועל פניו, תקום הזכות לקבלת פיצוי בסך של 600 ש"ח. | |
|
|
|
| 15/7/2019 12:34 |
שלומי מלכה |
 | | מחבר: | שלומי מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 12:34:54 |
| האם אני יכול לגבות פיצוי עבור זה שזמן ההמתנה לטכנאי היה 4 שעות ולא שעתיים? אם כן כמה?
הם לא הסכימו לתת לי טווח זמנים של שעתיים כשביקשתי | |
|
|
|
| 16/7/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 11:53:07 |
| שלומי שלום רב,
הפיצוי כפי שצויין לעיל הנו 600 ש"ח שכן, הטכנאי כלל לא הגיע לבסוף גם לאחר השעה שתואמה.
לא ניתן לתבוע פימיים פיצוי על אותו אירוע, על אף שעל בית העסק הייתה מוטלת האחריות לקבוע טכנאי בטווח של שעתיים. | |
|
|
|
| 16/7/2019 16:51 |
שלומי מלכה |
 | | מחבר: | שלומי מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 16:51:46 |
| יום אחרי קבעו לי שוב פעם לטווח זמנים של 12:00-16:00 כלומר 4 שעות ואז הטכנאי כן הגיע בתוך טווח הזמנים.
אני יכול לתבוע אותם על זה שנתנו לי לחכות 4 שעות? ולא שעתיים כמו בחוק למרות שטענתי שלפי החוק אני לא אמור לחכות יותר משעתיים ולא הסכימו להתייחס לזה?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 17/7/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 09:44:36 |
| שלומי שלום רב,
על אף ההפרה כאמור, משבית העסק לא חרג מעבר לארבע השעות שנקבעו, לא תקום הזכות לפיצוי, שכן גם לו היו קובעים טווח של שעתיים בלבד, לדג' בין השעות 12:00-14:00, והיו מגיעים לפני השעה 16:00, לא הייתה קמה הזכות לפיצוי.
הזכות לפיצוי תקום רק במקרה של איחור של למעלה משעתיים מהשעה האחרונה שנקבעה ולא על עצם ההפרה של קביעת מועד בטווח של שעתיים. | |
|
|
|
| 16/7/2019 17:14 |
מירב אנגל |
 | | מחבר: | מירב אנגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 17:14:06 |
| | שלום רב, תואם לי מתקין למטבח לשעה 13. המתקין הגיע רק בשעה 18..האם חוק הגעת הטכנאי תופס פה? ואם לא, יש חוק בעניין? | |
|
|
|
| 17/7/2019 09:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 09:43:03 |
| שלום רב מירב,
עקרונית, סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" הורחב ויחול על:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד
5. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
6. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לכן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 16/7/2019 16:20 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 16:20:43 |
| היי, הייתי אמורה לטוס אני וביתי לקייב, אך כשהגעתי לשדה התעופה הטיסה בוטלה. פניתי לחברת התעופה בדרישה לקבלת פיצוי עבורי ועבור ביתי שהיא בת פחות משנתיים, נאמר לי ע"י חברת התעופה שלי מגיע פיצוי בסך כ 2000 ש"ח, אך לביתי התינוקת לא מגיע פיצוי כלל, מאחר והיא לא שילמה על מושב אלא רק על מסי נמל. ולפנים משורת הדין הם מסכימים לשלם לי עבורה פיצוי בסך 200 ש"ח (10 אחוזים). האם טענתם נכונה באשר לפיצוי המגיע לתינוקת מתחת לגיל שנתיים? פשוט החוק לא מייחס חשיבות לגיל או לעלות הכרטיס כלל.
הודה לכם על תשובתכם. תודה מראש. | |
|
|
|
| 17/7/2019 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 09:42:00 |
| חני שלום רב,
היה נושא פיצוי (בניגוד להחזר עבור כרטיס טיסה) עבור תינוק עדיין לא הוכרע, ועל כן, קשה לקבוע האם קיימת הזכות לפיצוי מכוח חוק שירותי תעופה.
על פי סעיף 6 לחוק נקבע כדלקמן:
"א) נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה:..."
כולמר, ההתיחסות היא להנפקת כרטיס הטיסה ולא לתשלום בגין כרטיס הטיסה.
על כן, היה ולבתך הונפק כרטיס טיסה, בהחלט ניתן להעלות טענה לפיה תקום הזכות לפיצוי על פי החוק, בניגוד להחזר בגין הכרטיס, אך כאמור, הנושא עדיין לא הוכרע. | |
|
|
|
| 16/7/2019 16:45 |
יעקב |
 | | מחבר: | יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 16:45:31 |
| | שלום. קניתי 3 חולצות בשווי 145 ש"ח. בעל החנות טוען שאינני יכול לבטל את היעשקה ככיון שכל מוצר בנפרד אינה עולה 50 ש"ח. האם זה נכון שהזכאות לביטול עסקה תלויה בשוויו של כל מוצר ולא בגובה העיסקה כולה? | |
|
|
|
| 17/7/2019 09:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 09:34:11 |
| שלום רב יעקב,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח (פר מוצר) ושהתווית אם ישנה לא הוסרה ושלא נעשה בו שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
על כן, היה ועלות המוצר לא עולה על 50 ש"ח כל אחד, הרי שלא קמה לך זכות לבטל את העסקה. | |
|
|
|
| 16/7/2019 16:01 |
אירנה |
 | | מחבר: | אירנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 16:01:31 |
| | באיזה אמצעים ניתן לפעול כנגד חנות שבמשך חצי שנה לא מספקת את המוצר שרכשתי ושילמתי מראש (המוצר הגיע לסניף אחר, המנהל לא נמצא, לא ניתן להחזיר את הכסף כי הקופה לא עובדת, נחזור אליך וכד') | |
|
|
|
| 17/7/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 08:47:47 |
| אירנה שלום רב,
כאשר חלף מועד האספקה והמוצר לא סופק, יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולדרוש את ביטול העסקה ללא דמי ביטול, וכן, לבחון האם תקום הזכות לפיצוי באמצעות דיני הנזיקין, ובתנאי שניתן להוכיח מהו הנזק שנגרם לך וכן להוכיח כי מקורו ברשלנות בית העסק. | |
|
|
|
| 16/7/2019 15:36 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 15:36:29 |
| היי,
אתמול התעניינו לגבי הזמנה של 5 חבילות נופש לחו"ל (נוסעים יחד- משפחה).
4 חבילות אכן שולמו במלואן ונשלחו קבלות.
הזוג האחרון שאינו שילם על החבילה והיה אמור להצטרף אלינו החליט לבסוף לא להצטרף ולבטל את הנסיעה.
סוכנת הנסיעות טוענת שלמרות שהם לא שילמו בפועל "המקום" נשמר להם בטיסה ובמלון ולכן עליהם או לשלם דמי ביטול ע"ס 100 ש"ח לכל אדם.
העסקה בפועל לא בוצעה (הם לא שילמו), אך הסוכנת שריינה את המקום מול המלון והטיסה. האם בכל זאת עליהם לשלם דמי ביטול?
אודה לתשובה מהירה.
| |
|
|
|
| 17/7/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 08:45:29 |
| שירן שלום רב,
היה ולא בוצע תשלום ולא הועבר אמצעי תשלום, או טופס הזמנה הכולל טופס גילוי המפרט את תנאי העסקה ותנאי הביטול, הרי שביתהעסק אינו יכול לגבות דמי ביטול.
| |
|
|
|
| 16/7/2019 11:57 |
שני שירז |
 | | מחבר: | שני שירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 11:57:02 |
| שלום ,
רכשתי עגלת ילדים דרך האינטרנט מחנות פיזית עם אתר אינטרנט.
העגלה הוזמנה ביום רביעי וסופקה בחמישי
פתחתי את העגלה הרכבתי ושמרתי את כל הקופסאות לאחר שסיימתי גיליתי שלא קל לאמא שלי (הסבתא) לתפעל את העגלה הגעתי ביום ראשון לחנות ושם נאמר לי שאין אפשרות לקבל את העגלה למרות שלא נעשה בה שימוש כי המוצר נפתח ... האם כך הדברים? ואין לי אפשרות להחזיר את המוצר | |
|
|
|
| 16/7/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 12:17:15 |
| שני שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, יחולו הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן ורשאי הצרכן לבטל את העסקה גם לאחר פתיחת האריזה והרכבת המוצר, וזאת בכפוף לתשלום בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 16/7/2019 13:37 |
שני שירז |
 | | מחבר: | שני שירז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 13:37:35 |
| היי ,
נאלצתי להגיש תלונה מאחר והוא אמר שהוא מוכן שאו שהמועצה תיצור איתו קשר או שהוא ינקה 50% ..
| |
|
|
|
| 17/7/2019 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 08:38:12 |
| שני שלום רב,
תוכל לתת לי את מספר התלונה? | |
|
|
|
| 16/7/2019 15:26 |
רחל |
 | | מחבר: | רחל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 15:26:02 |
| | שלום, אני בת 70 ורכשתי כרטיס טיסה לחו״ל באמצעות האינטרנט. האם אני זכאית לבטל אותו תוך 4 חודשים? | |
|
|
|
| 16/7/2019 18:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:59:00 |
| שלום רב רחל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק שנערכה מול צרכן שהוא אזרח וותיק או אדם עם מוגבלות או עולה חדש, סעיף 14ג1(ג) בחוק הגנת הצרכן קובע כי תכלול שיחה בין בית העסק לבין הצרכן, כדלקמן:
"...בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית העסקה, מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף 14ג(ב), לפי העניין, לפי המאוחר, ובלבד שההתקשרות בעסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תקשורת אלקטרונית."
מכאן, שלכאורה לא קמה לך זכות לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים. | |
|
|
|
| 16/7/2019 15:09 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 15:09:27 |
| שלום,
קיבלתי היום הודעה שהחל מהחודש הבא ת קולי יהיה בתוספת תשלום. יש לי אפשרות כמובן להודיע שאיני מעוניין.
השאלה אם בתוך חוזה שכבר קיים הדבר חוקי? אין בעיה כמובן עם מצטרפים חדשים לתכנית
| |
|
|
|
| 16/7/2019 18:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:53:29 |
| שלום רב רועי,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מהם תנאי ההסכם. | |
|
|
|
| 16/7/2019 14:47 |
נמרוד בן אהרון |
 | | מחבר: | נמרוד בן אהרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 14:47:43 |
| שלום רב.
האם לעסק או חברה כלשהיא (במקרה הנדון, חברת השכרת רכב) מותר לשמור תמונה של כרטיס האשראי משני צידיה, של לקוח. גם לאחר סיום ההתקשרות ומילוי חובת התשלום ע''י הלקוח? | |
|
|
|
| 16/7/2019 18:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:51:34 |
| שלום רב נמרוד,
בעניין זה עליך לפנות אל הרגולטור- הרשות להגנת הפרטיות באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/the_privacy_protection_authority
| |
|
|
|
| 16/7/2019 14:19 |
גבריאל |
 | | מחבר: | גבריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 14:19:24 |
| שלום,
אתר הכרויות מסרב להמשיך לתת לי שירות ומסרב להחזיר את כספי חזרה על יתרת התקופה. זו כבר פעם שלישית שזה קורה בתקופה של 3 שנים והכל עם אותו אתר בעייתי בלשון המעטה.
הגשתי תלונה למועצה לצרכנות על האתר אך זה לא עזר כי שלחו תגובה שמרמזת שפעילותי לא הייתה תואמת לרוח האתר, למרות שהדבר שקר גס ורחוק מהאמת, כל חטאי היה לחזר בלהט אבל הכל תוך שמירה על כבוד המשתמשים האחרים. הם טוענים כי "בפעם הראשונה החזרנו לצרכן את הכסף לפנים משורת הדין אבל הזהרנו שאם תירשם שוב לאתר לא תקבל את כספך חזרה" אני הבנתי זאת בצורה של " אם שוב תחזר בלהט שכזה תיחסם שוב" הם טוענים שהסבירו שאני ממש ברשימה השחורה של אנשים שלא יכולים להירשם שוב ויהי מה. ממש סירוב מוחלט לתת שירות ופגיעה בכבוד האדם ובזכות לקבל שירות ולא רק זה אלא ימשיכו לקחת את כספי כמו בפעמים הקודמות על יתרת התקופה- 7 חודשים שלמים. האם יש עילה לתביעה? | |
|
|
|
| 16/7/2019 18:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:48:53 |
| שלום רב גבריאל,
אתה מציין שהגשת תלונה, האם הטיפול בפנייתך הסתיים? מה מס' התלונה?
| |
|
|
|
| 16/7/2019 13:54 |
קרו |
 | | מחבר: | קרו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 13:54:25 |
| | רכשתי מנוי לחניה חודשית בגבעתיים, בזמן המנוי שמתי לב שהם מחייבים אותי, על חנייה בתל אביב. ובהוסף קיבלתי דוחות חניה. מסתבר שאני גרה באזור גבולי בין תל אביב לגבעתיים. אז אם אני חונה מאחורי הבניין שייך לגבעתיים, ומקדימה זה תל אביב. התקשרתי אליהם למתן פיתרון לעזרה. נציגים לא יכלו לעזור לי, אחראית משמרת גם לא, דיברה בצורה מזלזלת. ביקשתי שמנהל יחזור אליי, ומאז כבר עברו כמעט חודש אני כל יום מבטיחים לי מחר. למחרת אני מתקשרת אמרו שניסו להשיג אותי, ואין לי שום שיחה. הבנתי שזו השיטה להשתיק אותי. לא יודעת מה לעשות. איך מתנהלים מולם? | |
|
|
|
| 16/7/2019 18:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:46:31 |
| שלום רב קרו,
על מנת לברר בעניין זה, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/7/2019 13:28 |
רות גבע |
 | | מחבר: | רות גבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 13:28:36 |
| החברים במועדון הספורט "גו אקטיב/הולמס פלייס" קיסריה סובלים מאז החל שיפוץ במקום בתחילת מאי. הם טוענים שהשיפוץ גרם להרעת התנאים שהיו רגילים אליהם, של המתעמלים במקום, וזאת, בצורה חמורה. הדבר כולל: רעש, לכלוך, חוסר באולמות להתעמלות וניוד של המתעמלים, חוסר בציוד בגלל מעברים בין חדרים, סגירת המלתחות בזמן השיפוץ (כבר למעלה מחודשיים), חוסר במקלחות וצפיפות רבה במקום קטן שהוקצה למתקלחים ( נשים וגברים כאחד), סגירת חדר הכושר למשך כחודש עד להחלפת הציוד, חוסר בסאונה שהייתה במלתחות ועוד ועוד.
תלונה מפורטת זו הוגשה בכתב ובחתימת מאות מהמינויים להנהלת המועדון לפני כחודש והוצע להנהלה לשקול פיצוי כמקובל בפגישה עם נציגה: החזר כסף לאלה שהפסיקו להגיע; תוספת של חודשי מינוי, הורדת מחיר המינוי וכיוצב'. עד כה לא נענו להצעותינו כלל. אנו שוקלים תביעה כנגד המועדון. השיפוץ עדיין בעיצומו.
אנו מתעניינים מה אומר החוק או התקדימים בנושא זה והאם יש מקום לתביעה קבוצתית של המועדון על בסיס הרעת התנאים?
נודה על חוות דעתכם.
רותי גבע
בשם מינויי מועדון גו אקטיב, קיסריה | |
|
|
|
| 16/7/2019 18:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:42:48 |
| שלום רב רות,
במקרה זה עליכם לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ובמידה שהתנהלות החברה מנוגדת להסכם, עליכם להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים . | |
|
|
|
| 16/7/2019 13:47 |
רוזנפלד יהודית |
 | | מחבר: | רוזנפלד יהודית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 13:47:33 |
| | רכשתי טבלט מסוג סמסונג מחברת באג ב- 11/07/2019 בלילה (חמישי ). המוכר אמר שאסור לפתוח המוצר בחנות. הטענתי המוצר כיום וחצי . הוא עבד כשעה ונכבה. הטענתי שוב . לא דלק ולא פעל אף לאחר יום וחצי נוספים. היום ביקשתי להחזיר המוצר ולקבל חדש . המוכר טען שאני לא יכולה להחזיר המוצר אליהם כי פתחתי אותו ולא אוכל לבטל העסקה ולקבל כספי בחזרה. שוחחתי עם המנהל - הוא אמר שאני צריכה לגשת לשרות של סמסונג . ברכישה לא נאמר לי שאם יהיה פגם אני לא אקבל חדש ולא אוכל לבטל. אני יודעת כי ע"פ החוק אני זכאית להחזיר המוצר תוך שבועיים (כולל שבת חלפו 5 ימים). אבקש לדעת מה הן זכויותיי | |
|
|
|
| 16/7/2019 18:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:37:19 |
| שלום רב יהודית,
עקרונית בעסקה פרונטלית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל.
לפיכך, היה ומוצר חובר לחשמל, הדבר ייחשב כשימוש במוצר ועל כן, לא קמה לך זכות לבטל את העסקה מכח תקנות ביטול עסקה.
לעניין פגם במוצר- על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) במוצרי חשמל על היבואן/יצרן לתקן כל פגם לתקופה של שנה אחת, בחינם.
היה והתיקון לא צלח, התקנות קובעות כי על היבואן/יצרן להחליף את המוצר או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירתו.
לפיכך, עליך לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 16/7/2019 12:56 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 12:56:59 |
| התבקשתי מחברת התקשורת הוט לחתום על הוראת קבע.
כאשר ביקשתי להגביל את זה בסכום (על אף שכתוב בהוראת קבע באדום מודגש
"לתשומת ליבך: אי סימון אחת מהחלופות המוצגות לעיל , משמעה בחירה בהרשאה כללית, שאינה כוללת הגבלות). א. לא ניתן לבחור אחת מהחלופות ושנית שדיברתי עם השרות בהוט נאמר לי שלא ניתן להגביל את הסכום.
מבקש מאוד יעוץ | |
|
|
|
| 16/7/2019 18:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:20:47 |
| שלום רב אמיר,
לא כל כך הבנתי את שאלתך.
האם אתה מנוי קיים או חדש? כיצד בוצעה העסקה- במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
במקרה בו קיבלת מידע סותר, עליך לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 16/7/2019 12:42 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 12:42:14 |
| שלום,
בחודש מאי קניתי חבילת חטיפי אנרגיה "שקדים ושוקולד" המיוצר ע"י שקדיה (דין שיווק). למרבה הפתעתי החטיף כלל לא מכיל שוקולד למרות שעל האריזה מופיעה תמונה של שבבי שוקולד ובמרכיבים כתוב אחוז השוקולד בחטיף.
פניתי לשקדיה וקיבלתי תשובה בשני ליוני כי הם מודעים לטעות ופועלים לתקנה.
בסוף יוני הטעות עדיין לא תוקנה (רכשתי שוב את החטיף) וכתבתי שוב לשקדיה. הפעם נותרתי ללא מענה.
בשבוע שעבר שוב רכשתי את החטיף כדי לגלות שממשיכים לשווק את החטיף באותה עטיפה מטעה.
האם קיים חוק אשר מגדיר בתוך כמה זמן מגילוי הטעות יש לאסוף את האריזות השגויות ולהודיע לצרכנים? האם מגיע פיצוי בגין השיווק המטעה? | |
|
|
|
| 16/7/2019 18:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:15:46 |
| שלום רב תמר,
ראשית, למידע מפורט בעניין תוכלי לקרוא באתר המועצה לצרכנות בו קיים מדריך לסימון מזון ארוז מראש, בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/Food-Labels-Guide
שנית, על מנת שניתן יהיה לבדוק את פנייתך אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/7/2019 12:36 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 12:36:25 |
| | שלום רב. לפני מבפר ימים בצעתי עסקה מול סוכמות יופי לביצוע הליך טיפולי רפואי בפנים. יש לציין כי הגעתי לבית העסק בעקבות פרבומת בפייסבוק ופעלתי בפזיזות. עם ערב ניסיתי לקרוא יותר ולהבין ובמקום לראות המלצות ראיתי רק השמצות ותביעות אודות בית העסק ואופן התנהלותו. לכן נתקפתי חרדה ובקשתי לבטל את העסקה לאלתר..או לפחות לעמוד מול לקוח אחד מרוצה ולא קבלצי מענה. לא חזרו אליי בטלפונחם ואף נאלצתי להגיע פיזית. נאמר לי לאחר נסיונות שכנוע כושלים שההליך בבדיקה ויכול לקחת חודשים. לא מבינה מדוע לא יכולה לממש את זכותי ולבטל כשלא קבלתי כל שירות או טיפול. בברכה. | |
|
|
|
| 16/7/2019 17:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 17:56:40 |
| שלום רב לימור,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה (תאריך)? מתי הודעת על ביטול העסקה (תאריך)?
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה בבית העסק, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה ואסתטיקה, לרבות טיפולי הסרת שיער, בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, או מיום מסירת חוזה בכתב או מסמך בכתב, בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו ואף אם העסקה הינה לתקופה קצובה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמקרה בו הביטול נעשה לאחר מתן השירות יהיה על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
זאת ועוד, היה והתשלום שולם בכרטיס אשראי, רשאי בית העסק לגבות עמלת אשראי, כנגד הצגת הוכחה על כך בפני הצרכן.
סעיף 4(א)בתקנות ביטול עסקה קובעות כי השבת הכספים בניכוי דמי הביטול ייעשו במועד ביטול העסקה, ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר לכך ולא מאוחר משבעה ימי עסקים והתשלום ייעשה באופן שבו בוצע התשלום.
על כן, בהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, כאמור לעיל, הרי שעליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ובציון דרישתך. | |
|
|
|
| 16/7/2019 12:36 |
שמופי |
 | | מחבר: | שמופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 12:36:22 |
| שלום,
הגעתי באיחור של עשר שעות בטיסה מוושינגטון די סי לתת אביב (עם עצירה במוסקבה) בשל עיכוב של שלושים דקות ביציאת הטיסה מדי. סי (וכתוצאה מכך - פספוס טיסת ההמשך במוסקבה).
לאחר שכתבתי לחברה וביקשתי את הפיצוי המרבי לשני אנשים השיבה לי נציגת החברה כי הטיסה מדי. סי התעכבה בהמראה בשל עיכוב בהגעה של המטוס ממוסקבה בטיסה אחרת, וזאת בשל ״הגבלות״ שהטיל שדה התעופה במוסקבה על טיסות. לפי הנציגה, בשל העובדה ששדה התעופה הוא שעיכב את הטיסה הנכנסת לשדה התעופה בדי. סי (כאמור, לא הטיסה שלי), אין הדבר באחריותם ועל-כן אנו לא זכאים לפיצוי. לא ניתנה הוכחה כלשהי לגבי הנחיית שדה התעופה במוסקבה ולא נטען שהעניין היה קשור במזג אוויר.
האם צודקים באירופלוט שהם אינם חייבים בפיצוי? האם זה עניינו של הלקוח שהמטוס ״איחר״ לשדה בטיסה נכנסת? האם לא ניתן לטעון שזאת אחריות חברת התעופה להחזיק צי מטוסים בשדה שיאפשר יציאה בזמן גם אם הטיסה הנכנסת מתעכבת?
תודה | |
|
|
|
| 16/7/2019 17:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 17:55:10 |
| שלום רב שמופי,
עקרונית, סעיף 1 בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012, ומגדיר מהי טיסה שבוטלה, כדלקמן:
"...(2) טיסה שהמריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה...;"
ובסעיף 6 בחוק שירותי תעופה, ניתן לראות את הסעד שהצרכן רשאי לקבל, ככל שהוא עומד בתנאים, להלן הקישור לחוק שירותי תעופה, כדלקמן:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_707.htm
על כן, במידה שלא בוצעה פניה אל בית העסק עמו ביצעת את העסקה, רצוי לשלוח מכתב מפורט.
היה ואת נתקלת בבעיה, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 16/7/2019 12:35 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 12:35:58 |
| | שלום רב. לפני מבפר ימים בצעתי עסקה מול סוכמות יופי לביצוע הליך טיפולי רפואי בפנים. יש לציין כי הגעתי לבית העסק בעקבות פרבומת בפייסבוק ופעלתי בפזיזות. עם ערב ניסיתי לקרוא יותר ולהבין ובמקום לראות המלצות ראיתי רק השמצות ותביעות אודות בית העסק ואופן התנהלותו. לכן נתקפתי חרדה ובקשתי לבטל את העסקה לאלתר..או לפחות לעמוד מול לקוח אחד מרוצה ולא קבלצי מענה. לא חזרו אליי בטלפונחם ואף נאלצתי להגיע פיזית. נאמר לי לאחר נסיונות שכנוע כושלים שההליך בבדיקה ויכול לקחת חודשים. לא מבינה מדוע לא יכולה לממש את זכותי ולבטל כשלא קבלתי כל שירות או טיפול. בברכה. | |
|
|
|
| 16/7/2019 17:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 17:33:13 |
| שלום רב לימור,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה (תאריך)? מתי הודעת על ביטול העסקה (תאריך)?
עקרונית, בהנחה שהעסקה בוצעה בבית העסק, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בשירותי קוסמטיקה ואסתטיקה, לרבות טיפולי הסרת שיער, בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, או מיום מסירת חוזה בכתב או מסמך בכתב, בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו ואף אם העסקה הינה לתקופה קצובה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמקרה בו הביטול נעשה לאחר מתן השירות יהיה על הצרכן לשלם את התמורה היחסית.
זאת ועוד, היה והתשלום שולם בכרטיס אשראי, רשאי בית העסק לגבות עמלת אשראי, כנגד הצגת הוכחה על כך בפני הצרכן.
סעיף 4(א)בתקנות ביטול עסקה קובעות כי השבת הכספים בניכוי דמי הביטול ייעשו במועד ביטול העסקה, ככל שניתן או במועד הקרוב ביותר לכך ולא מאוחר משבעה ימי עסקים והתשלום ייעשה באופן שבו בוצע התשלום.
על כן, בהנחה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, כאמור לעיל, הרי שעליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ובציון דרישתך. | |
|
|
|
|