| 17/7/2019 14:23 |
מתן אדרי |
 | | מחבר: | מתן אדרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 14:23:48 |
| אתמול בשעה 16:45 לערך, אישרתי רכישת חבילת נופש באינטרנט.
אחרי מספר דקות התקשרתי לחברה בה בוצעה הרכישה, כדי לבטל את הרכישה.
חבילת הנופש נסגרה לתאריך 24/7, אתמול התאריך היה 16/7.
הם טענו שזה 7 ימים לפני הטיסה (שבפועל זה 8 ימים) ולא היו מוכנים לבטל לי את הרכישה, אלא בסכום של 60% מערך העסקה.
הנציגה העבירה אותי ותעתעה בי עד השעה בה כבר לא ניתן לקבל שירות והם דחו את השיחה להיום בבוקר 17/7.
שוב, טענו שזה 7 ימים ממועד הטיסה ולא ניתן לבטל, למרות שהוזכר להם שהתקשרתי יום לפני כן.
איך ניתן לבטל את הרכישה? מישהו יכול לעזור או לייעץ לי?
אני לא מעוניין לטוס. ומרגיש שנעשה לי עוול וניצול. | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:56:22 |
| שלום וברכה מתן,
חוק הגנת הצרכן המקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק, מחריג את הזכות באשר לעסקאות לרכישת נופש במקרה בו הודעת הביטול באה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני המועד הקבוע לנופש. ע"פ חוק הפרשנות, מקום בו קבועה תקופה כמניין ימים בחיקוק מיום מסויים, אותו היום לא יבוא במניין. יוצא אפוא שגם יום ה - 16.7.19 נופל בתוך מניין שבעת הימים שאינם ימי מנוחה לפני המועד הקבוע לנופש, ולפיכך לא קמה זכות לביטול העסקה כאמור לעיל. יחד עם זאת, על בית העסק היתה החובה לגילוי מוקדם באשר להעדר זכות ביטול מכוח החוק, הלכה למעשה, ולהצגה ברורה של תנאי העסקה המוצעת לעניין דמי הביטול. נסו לבוא בדברים עם בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 17/7/2019 14:05 |
בסאם |
 | | מחבר: | בסאם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 14:05:02 |
| | שלום לכם, קניתי כמה פחים של החומר אקריל פז של חברת פזקר, הסתכלתי על האריזה, לא היה תאריך יצור כלל וכלל,התקשרתי לחברה, והם אמרו שזאת מדיניות החברה, הדבר מוזר בעיני, הרי החומרים האלה יש להם תוקף מסויים כמו התרופות, השאלה האם אי ציון תאריך היצור הוא חוקי ? ואיך הלקוח ידע אם החומר ישן או לא ? תודה. | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:43:15 |
| שלום וברכה בסאם,
לא ידוע לנו על הוראת דין המחייבת סימון של שנת הייצור באשר לחומרי איטום. אין בכך כדי לגרוע מחובתם של בתי העסק, המייצר והמוכר, להעמיד מוצר תקין כמתחייב. | |
|
|
|
| 17/7/2019 13:44 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 13:44:21 |
| | יש לי אוזניות מחשב שהחלפו כבר פעמים ב 7 חודש,כול פעם יש אותו בעייה ואחריות נגמרת עוד 4 חודש בערך האם אני יכול לדרוש לקבל מוצר אחר או כסף חזרה בגין אותו תקלה במוצר? כעוד 3 חודש יגידו לי האחריות נגמרה סליחה | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:17:13 |
| שלום רב פבל,
ככל שעלות המוצר עולה על 150 ש"ח,עליך לפנות אל היבואן/יצרן, כמפורט בתעודת האחריות, בהתאם לסעיף 6 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה)הקובע כי במקרה של פגם במוצר על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל בהתאם לבחירת היבואן.
| |
|
|
|
| 17/7/2019 13:37 |
ודים פולישצוק |
 | | מחבר: | ודים פולישצוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 13:37:45 |
| שלום
אני אשמח לעזרה בנושא...
קניתי משקפיים....לפניי 10 ימי ברשת אירוקה..אמרו לי שיש אחריות מלאה על המשקפיים..עלו לי 400 שקל..
המשקפיים קיבלו סדק קטן בשמשה..הגעתי לסניף רציתי לשלוח לתיקון...
כמובן שהתנערו מהאחריות המלאה שהבטיחו...אמרו שהיא לא תופסת על עדשה אלה רק על ברגים ואין מה לעשות עם זה...
מה אפשר לעשות בנושא?או שהנושא אבוד?...שלא יטעו צרכנים עם ה"אחריות המלאה" שלהם... | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:13:02 |
| שלום רב ודים,
האם ההבטחה נעשתה בעל פה או שמא זה רשום כאמור בחוזה או במדיניות של בית העסק?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הפגם ואם התיקון לא צלח, יש לבצע ביטול עסקה או לדרוש פיצוי בשל הפחת בשווי המוצר. | |
|
|
|
| 17/7/2019 13:05 |
נטלי קחלון |
 | | מחבר: | נטלי קחלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 13:05:23 |
| שלום רב,
רכשתי מדיח כלים של חברת בוש. פניתי לחברת CSB (הנותנת שירותי למוצרי בוש בישראל) להתקנת המוצר
הגיע אליי הביתה טכנאי מסניף באר שבע (פלרום) בשם אמיר בן אבו. וטען כי ההכנות שהיה עליי לבצע לא תקינות (חור בארון 10 ס"מ, ברז מים 10 צול ופתח לכניסת צינור לסיפון ליציאת מים) לטענתו החור בארון היה קטן מ-10 ס"מ (בפועל בארון היה חור של 9.5 ס"מ) לאחר פנייתי למוקד השירות של CSB, הגיע אלי נציג אחר אשר התקין את המוצר ללא בעיה וללא שינוי בהכנת ההתקנה מצידי. לצערי לאחר ההתקנה גיליתי כי המדיח עצמו שהותקן אצלי, סופק אליי ע"י חנות החשמל בטעות הזמנתי דגם אחר. חנות החשמל החליפה את המדיח וסיפקה לי מדיח חדש. פניתי שוב לCSB לתיאום טכנאי להתקנת המדיח, בשיחת התיאום ביקשתי שאמיר, הטכנאי הראשון שהגיע אליי לא יגיע שוב.
ביום התיאום, אמיר בן אבו הגיע שוב, פתח את ארון ואמר שוב שאין הכנה מתאימה הפעם טען כי חור הסיפון לא מתאים ועזב את הבית. לאחר שיחות ארוכות עם מספר נציגים מחברות CSB ופלרום תיאמו לי טכנאי ליום שלמחרת. הטכנאי שהגיע התקין את המדיח ללא בעיה ושוב ללא כל שינוי מצידי בהכנות להתקנה.
פניתי אל 2 החברות בהגשת תלונה על שירות לקוי שקיבלתי אך הן מעבירות אחריות בין האחת לשנייה ולא מטפלות בעניין עצמו מול הטכנאי.
האם אני רשאית על פי חוק לקבל פיצוי כספי בגין אי שירות שקיבלתי מהטכנאי? אומנם הוא הגיע אליי הביתה אך ב-2 המקרים בחר לא לתת שירות כלל בזמן שאחרים אחריו נתנו שירות לשביעות רצוני?
אציין כי אימי הייתה נוכחת ב-4 הפעמים שבהם הגיעו טכנאים אליי הביתה וכי בזבזה מזמנה היקר בהמתנה לטכנאים.
לתשובתכם אודה,
נטלי | |
|
|
|
| 18/7/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 09:55:59 |
| שלום רב נטלי,
היה ונגרם לך נזק מוכח, קמה לך הזכות לתבוע מכח פקודת הנזיקין.
בנוסף, היה ומדובר באיחור טכנאי, כמפורט בסעיף 18א בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" תוכלי לדרוש פיצויים בשל האיחור, ככל שאת עומדת בתנאים הקבועים בדין, מידע מפורט בעניין "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 13/6/2019 16:40 |
ניסים |
 | | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/06/2019 | | שעה: | 16:40:02 |
| שלום וברכה רציתי לברר מה ניתן לעשות
חברת סלולר/אינטרנט בה הייתי מנוי הגישה מכתב דרישה לתשלום באמצעות עורך דין
לטענתם חוב בגים אי החזרת ראוטר לאחר ששלחתי להם את האישור כי הראוטר הוחזר הם שבו וטענו כי החוב שהם דורשים הוא עקב זיכוי שנשלח אליי בטעות לכרטיס האשראי שלחתי להם את פירוט האשראי והם לא מוכנים לקבל את המסמכים הללו כהוכחה כי אכן לא התקבל שום זיכוי
הם דורשים שאמציא מכתב מחברת האשראי אישור בו לא ניתן שום זיכוי מחברת פרטנר מול חברת האשראי התברר כי אין להם מסמך כזה להנפיק לי
מה עלי לעשות והאם אני יכול לגשת לתביעה כנגדם מדובר בסכום של כ300 שקל אולם עקב החוסר התייחסות והתנהגות הבריונית שלהם והעגמת נפש שנגרמת לי מזה כשנה שבה אני מתרוצץ כדי לסגור את הנושא הזה ללא הועיל אני מבין שכנראה זו הדרך היחידה להוריד את דרישת החוב הזו ממני
תודה רבה | |
|
|
|
| 16/6/2019 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 08:34:26 |
| שלום רב ניסים,
עליך לברר היכן נמצא עניינך?
בכל מקרה, מומלץ לבדוק שהתיק לא הועבר להוצאה לפועל, לאחריו, תוכל לפעול בהתאם להחלטתך. | |
|
|
|
| 16/6/2019 14:26 |
ניסים |
 | | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/06/2019 | | שעה: | 14:26:51 |
| התיק לא הועבר להוצאה לפועל עדיין נמצא אצל העורכי דין
השאלה מה ניתן לעשות כרגע כל עוד זה לא הגיע להוצאה לפועל ואיך לפעול מבחינה משפטית
פניתי קודם כל לחברת פרטנר לתלונות הציבור
פניתי גם למשרד התקשורת
אבל עד שדברים יזוזו שם
אני רוצה לפעול מיידי ומהר
מה אני יכול לעשות ? | |
|
|
|
| 17/6/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 09:38:38 |
| שלום רב ניסים,
באפשרותך לשקול לשלם את החוב ולאחריו לפנות אל החברה או לשקול אולי להגיש תביעה על מנת שבית המשפט יכריע בעניין. | |
|
|
|
| 17/6/2019 16:40 |
להגיש תביעה |
 | | מחבר: | להגיש תביעה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/06/2019 | | שעה: | 16:40:54 |
| האם אני צריך להגיש תביעה קטנה בבית משפט?בתור מה להגיש?
מה נושא התביעה שאני אמור להגיש בעצם? | |
|
|
|
| 18/6/2019 18:15 |
ניסים |
 | |
|
| 19/6/2019 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/06/2019 | | שעה: | 15:44:59 |
| שלום רב ניסים,
במגבלות הפורום לא אוכל לענות לשאלתך, עם זאת, תוכל להתייעץ מול עו"ד בצירוף מלוא כל המסמכים שברשותך.
| |
|
|
|
| 17/7/2019 12:55 |
ניסים |
 | | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 12:55:00 |
| תודה על המענה אני מנסה להשיג את הייעוץ הטלפוני כפי שמופיע באתר בין השעות 10.30-12.30 אבל לא עונים
אשמח אם יצרו איתי קשר במייל ואעביר את מספר הטלפון שלי בבקשה
nisimm89@gmail.com | |
|
|
|
| 17/7/2019 12:55 |
ניסים |
 | | מחבר: | ניסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 12:55:08 |
| תודה על המענה אני מנסה להשיג את הייעוץ הטלפוני כפי שמופיע באתר בין השעות 10.30-12.30 אבל לא עונים
אשמח אם יצרו איתי קשר במייל ואעביר את מספר הטלפון שלי בבקשה
nisimm89@gmail.com | |
|
|
|
| 18/7/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 09:54:31 |
| שלום וברכה נסים,
כאמור לעיל ולכדי להסכם את הדברים, אנו מציעים כי ככל שהדבר לא נעשה תשיב בכתב למכתב עוה"ד של חברת הסלולר, בעיקר בדרישה לקבל אסמכתאות באשר לחוב הנטען. על מנת שנוכל לברר את פנייתך כדבעי, עליך להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 17/7/2019 13:13 |
יהודית רוזנפלד |
 | | מחבר: | יהודית רוזנפלד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 13:13:47 |
| | בשיחה עם ליזה מנהלת שרות לקוחות בסמסונג - יתברר שהטבלט אכן לא תקין. הוא נכבה מיד לאחר ההדלקה. בנוסף קיבלנו מוצר לא אטום עם ניילון .(לאחר שיחה עם סמסונג ישראל יתברר לי שטבלט חדש מגיע עם קופסה אטומה בניילון). מנהלת שרות סמסונג ישראל אמרה שהאחריות למוצר נופלת על חנות באג שמכרו לי את המוצר לא אטום (הקופסה הייתה סגירה במדבקת סלוטייפ קטנה מאוד בצד אחד).בנוסף בקופסה קטנה נוספת בתוך הקופסה היו אמורים להיות אוזניה ומתאם מתח יו אס בי . האם עומדת לי הזכות לבטל העסקה וההמחאות ולהחזיר המוצר לחנות.(חלפו 5 ימים ). אני חולת סרטן סופני וצריכה עכשיו להיות במתח וחרדה ועוגמת נפש אדירים על היחס ומוצר שהיה אמור לסייע לי .מנהל החנות מתחמק ממני. (אתמול אמר שכבר אין לו סבלנות אליי). נשלחו לסניף 3 פקסים והוא מתחמק. אשמח לעזרתכם | |
|
|
|
| 18/7/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 09:52:34 |
| יהודית שלום רב,
היה ואכן המוצר נמכר כשהוא לא ארוז באופן הרמטי או באופן המעיד כי המוצר נפתח בעבר, אכן ,על בית העסק שביצע את המכירה מוטלת האחריות לבטל את העסקה או לבחליף את המוצר בחדש ותקין.
היה ובית העסק אינו נענב לבקשתוייך, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה, באמצעות הקישור הזה:
http://www.consumers.org.il/category/complaint-form
ואנו נשמח לסייע. | |
|
|
|
| 17/7/2019 13:07 |
דודי |
 | | מחבר: | דודי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 13:07:03 |
| שלום וברכה
קניתי אתמול כרטיסי טיסה לחו״ל באינטרנט.
החברה ממנה קניתי היא סוכנות נסיעות לא ישראלית.
אני מעוניין לבטל את הכרטיסים.
הם דורשים 900 ₪ דמי ביטול.
שאלתי היא האם חוק הגנת הצרכן חל על העיסקה כיוון שהיא התבצעה על ידי בשטח ישראלי או שכיוון שהחברה היא זרה ללא נציגות בישראל , אז החוק לא חל על העיסקה.
לתשובתכם המהירה אודה | |
|
|
|
| 18/7/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 09:48:30 |
| שלום וברכה דודי,
הלכה היא שככלל ניתן להחיל את הדין הישראלי על כל חברה זרה המציעה את מרכולתה לציבור הצרכנים בישראל. | |
|
|
|
| 15/7/2019 10:36 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 10:36:20 |
| שלום,
קניתי שמלה מחנות של שמלות כלה. השמלה הייתה במכירה זה אומר שהשמלות במבצע ולוקחים את השמלות באותו יום בלי תיקונים של החנות.קניתי את השמלה ויום למחרת התחרטתי וראיתי שהיא כתבה על הקבלה בלי החזרים ותיקונים. קניתי ביום חמישי ויום שישי שבת הם סגורים אז התקשרתי ביום ראשון בבוקר והיא אמרה שזה או דמי ביטול של 50 אחוז או שאני אקח שמלה אחרת. האם אין לי זכות לבטל את העסקה אחרי 48 אם היא כתבה על הקבלה שאין החזרים? | |
|
|
|
| 15/7/2019 17:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 17:31:42 |
| שלום רב רויטל,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה וכן שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות שלו, ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
בנוסף, היה והתשלום בוצע בכרטיס אשראי בית עסק רשאי לגבות עמלת אשראי וזאת בתנאי שהוא מוכיח לצרכן כי אכן שילם עמלה.
לכן, במידה שאת עומדת בתנאים הקבועים בתקנות ביטול עסקה, הרי שלכאורה קמה לך זכות חרטה בניכוי דמי הביטול.
בנוסף, סירוב בית העסק עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2(2ב) בחוק הגנת הצרכן הקובע כי:
"(ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
לפיכך, יש לפנות אל החברה בכתב ובמידה שאת נתקלת בבעיה אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 17/7/2019 14:09 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 14:09:43 |
| | גם אם חתמתי על הקבלה שכתוב שאם רוצים לבטל זה 50% מהקנייה? השמלה עלתה לי 5000 והוא דורשים 2500 שח | |
|
|
|
| 18/7/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 09:17:27 |
| רויטל שלום רב,
התשובה חיובית.
החתמת צרכן על מסמך לפיו הוא אינו רשאי לממש את זכויותיו על פי החוק, ולא מאפשר ביטול, מהווה הטעיה צרכנית, כפי שפורט לעיל, ועל כן, הדבר אינו מונע את זכות הביטול. | |
|
|
|
| 16/7/2019 18:24 |
תמר ברזילי |
 | | מחבר: | תמר ברזילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:24:56 |
| | חברת זארה ישראל החליטה לקחת את החוק לידיים ולא להחליף פרטים שנקנו ולא היתה לי קבלה לאחר ששלחתי לכם את תשובתכם כי יש אפשרות אחרת להחלפת הפריטים. חייבים לשנות את זה ברמת החוק. מה אפשר לעשות אני לא מתכוונת לוותר להם | |
|
|
|
| 17/7/2019 09:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 09:47:49 |
| תמר שלום רב,
תוכלי לחזור על פרטי המקרה?
האם מדובר בדרישה לביטול עסקה בטווח הקבוע בתקנות ביטול עסקה?
| |
|
|
|
| 17/7/2019 12:46 |
תמר ברזילי |
 | | מחבר: | תמר ברזילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 12:46:23 |
| | קניתי בחברת זארה קנייה בסכום של 1000 שח ולאחר כשבוע הלכתי להחליף שני פריטים ללא קבלה כי אבדה לי. על הבגדים יש תוויות והוכחת קנייה של כרטיס אשראי אבל את זארה ישראל זה לא מעניין. שלחתי להם מכתב והם אמרו כי זה לא מעניין אותם מה נאמר לי ע"י המועצה לצרכנות , עוד הם ביקשו כי המועצה לצרכנות יפנו אליהם. שרות מזלזל מאוד. אני מקווה שאנחנו הצרכנים נמשיך להתלונן עש אשר ידעו לתת שרות הולם. | |
|
|
|
| 18/7/2019 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 09:15:08 |
| תמר שלום רב,
האם הגשת תלונה בעניין?
כי אני סבורה שיש כאן אי הבנה.
כאשר חלפו למעלה מיומיים שאינם ימי מנוחה, ממועד הרכישה, למעשה אין תחולה לתקנות ביטול עסקה.
נושא ההחלפות וההחזרות נתון לשיקול דעת בית העסק ואינו מוסדר בחקיקה.
על כן, בבקשה להחלפה, שלא במסגרת הוראות הדין, רשאי העוסק לדרוש קבלה ולא להסתפק בהוכחת רכישה ועל כן, על פניו, על אף הבעיעה השירותית, אין הפרה של הוראות הדין בעניין. | |
|
|
|
| 17/7/2019 08:48 |
רוית בן מאיר |
 | | מחבר: | רוית בן מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 08:48:17 |
| שלום רב! בחנויות בדים, אני נתקלת בתעלומה- אין סימון של הרכב הבדים ו/או הוראות כביסה. מדובר על בדים, שנקנים לפי מטרים. האם חובה לסמן אותם? האם חובה לסמן מחיר למטר?
| |
|
|
|
| 17/7/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 11:29:17 |
| שלום וברכה רוית,
לא ידוע לנו על הוראה בדין המחייבת סימון בדים הנמכרים לפי מטר. ברי, כי יש להציג את מחיר הבדים לפי מטר. | |
|
|
|
| 17/7/2019 12:16 |
רוית בן מאיר |
 | | מחבר: | רוית בן מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 12:16:41 |
| | האם תוכלו לפעול לשם חיוב הצגת בד? הרי יש חובה להציג זאת על כל בגד. מדוע לא על חומר הגלם לבגד? | |
|
|
|
| 18/7/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 09:09:41 |
| רוית שלום רב,
ניתן להעלות את הסוגייה אל מול הרשות לסחר הוגן, אשר בין שאר תפקידיה עוסקת גם בחובות הסימון השונות על המוצרים.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 17/7/2019 11:59 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 11:59:16 |
| קניתי מזרן בהזמנה מיוחדת והוא לא נוח לי. החנות מוכנה לקחת את המזרון בחזרה בתנאי שאקח מזרון אחר או שיחזירו לי כסף פחות דמי שימוש.
האם זה בסדר? | |
|
|
|
| 18/7/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 09:00:52 |
| ענת שלום רב,
היה ומדובר בהזמנה מיוחדת, כלומר במזרן בגודל שאינו סטנדרטי ואינו מופיע בקטלוג בית העסק, ויוצר במיוחד עבורך, הרי שתקנות ביטול עסקה אינן מאפשרות את ביטול העסקה.
כמו כן, היה ונעשה שימוש במוצר, גם כן לא תקום הזכות לביטול העסקה ועל כן, רשאי בית העסק לקבוע כללים לחירתו בכל הנוגע להחלפה והחזרה בנסיבות אלו. | |
|
|
|
| 17/7/2019 11:55 |
מתן י |
 | | מחבר: | מתן י (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 11:55:22 |
| שלום,
קבעתי עם חברת השילוח של המוצר החשמלי שקניתי שהם יגיעו בין 14-18 ובערב לפני בזמן שכבר אין מהנעה אצלם, קבלתי סמס שהמשלוח יגיע למחרת ב12-14 בלי שם תיאום איתי, שהתקשרתי בבוקר אמרו לי שאו שזה יגיע בזמן שבסמס או שזה יצתרך לידחןת ליום אחר.
האם במקרה כזה אני זכי לפיצוי?
תודה רבה | |
|
|
|
| 18/7/2019 08:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 08:59:16 |
| מתן שלום רב,
המבחן לקבלת הפיצוי הנו מבחן מעשי.
היה והמשלוח הגיע לבסוף בשעה מוקדמת מהשעה שנקבעה, אך הדברים הסתדרו, לא תקום הזכות לפיצוי, על אף ההפרה של הוראות הדין.
היה והשינוי התבצע לאחר השעה 20:00 בעקב לפני המועד המתוכן, ובפועל לא קיבלת את המוצר, תקום הזכות לפיצוי בהתאם להוראות סעיף 18א לחוק. | |
|
|
|
| 15/7/2019 11:44 |
מן מרדכי |
 | | מחבר: | מן מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 11:44:14 |
| סיפור "פזגז"
ביום 9 ליוני 2019 הבחנתי במודעה הדבוקה לדלת הכניסה של הבנין, כי בתאריך 12 ליוני 2019 בין השעות 12:00 ל 15:00 תיערך ביקורת בטיחות תקופתית מטעם חברת הגז במספר דירות בבנין, צויינו מספרי הדירות.
ביום האמור,נשארנו בבית בהמתנה. בערך בשעה 13:30 הגיע טכנאי הגז, הודיע כי בא לבצע ביקורת בטיחות תקנית מטעם החברה. במטבח החליף את הצינור הגמיש המחבר בין ברז הבטיחות לכיריים, חיבר מד לחץ לבדיקת אטימות. לבסוף בדק הדלקת אש בכיריים. ביקש ממני לחתום לו על מסך מכשיר אלקטרוני דמוי טלפון נייד לאשר כי ביצע את הבדיקה בדירתנו, והודיע כי אישור על הבדיקה אקבל בדואר מהחברה. השאיר את כרטיס הביקור שלו בצורת כרטיס מגנטי ובו פרטיו עם מס’ רשיון וטלפון נייד.
עד 30 ליוני 2019 לא הגיע כל אישור בדואר, לכן התקשרתי טלפונית לחברה ודיברתי עם אחת בשם חדוה, היא הבטיחה כי תשלח את האישור.
ביום 4 ליולי (עדיין לא הגיע אישור) הגיע חשבון גז לתשלום ובו הודעה כי תוקף בדיקת הבטיחות התקופתית מסתיימת ועלינו לתאם מועד לבדיקה עם החברה.
בו ביום דיברתי עם אחת בחברה בשם נורית, הסברתי לה כי הביקורת כבר נעשתה ועדיין ממתין לאישור מהם בדואר. שאלה אותי מתי בוצעה הבדיקה ושם הטכנאי וכי העניין ייבדק. לאחר כמה דקות קיבלתי הודעת טקסט לנייד כי נפתחה פנייה מס’ C1900320711 ונציג יחזור אלי בקרוב.
ביום 7 ליולי לקראת הצהריים קיבלתי שיחה מאותה נורית מחב’ "פזגז" כי אין להם שום תיעוד בדבר ביצוע הבדיקה ועלינו לתאם מועד לבדיקה. אחרי שיחה ארוכה ומלאת עצבים נאלצנו מחוסר ברירה לתאם מועד חדש ולשבת בהמתנה בבית. באותה שיחה הודעתי לה וכך סוכם, כי אם לא תהיה בידי הטכנאי תעודה מטעם החברה וטפסים לאישור הבדיקה – לא אתן לו להיכנס לבית.
ביום 15 ליולי 2019 הגיע סופסוף בדואר האישור מחב' פזגז על ביצוע הבדיקה בתאריך האמור. התקשרתי לחברה וביקשתי לבטל את הבדיקה המתוכננת ל 5 לאוגוסט, ולמרות האישור שהם שלחו ונמצא בידי, הם מתעקשים כי בדיקה לא בוצעה והבדיקה המתוכננת ל 5 לאוגוסט עדיין בתוקף.
וטעות על גבי טעות: הבחנתי בטופס כי תוקף הבדיקה הבאה ב 30 לנובמבר 2019
הרי הבדיקה תקפה ל 5 שנים.
רצ"ב צילום טופס אישו הבדיקה שבוצעה.
בבקשה, הוציאו אותי מהפלונטר הזה.
נ.ב. אינני יודע איך ניתן לשלוח לכם כנספח את צילום טופס האישור
בברכה
מן מרדכי
טל. 050-6564605
| |
|
|
|
| 16/7/2019 10:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 10:17:35 |
| מרדכי שלום רב,
אני מציעה כי תפעל במקביל:
ראשית, העלה את השתלשלות העניינים על הכתב והעבר אותה בצירוף האסמכתא לחברת הגז, ותדרוש כי יעדכנו את תאריך הבדיקה התקופתית.
במקביל, אתה מוזמן כמובן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, וכן לדווח על המקרה גם למשרד האנרגיה, אשר מהווה את הרגולטור הרלוונטי בעניין בדיקות תקינות ובטיחות, ועל כן, מן הראוי שיהיו מודעים לסיטואציה.
ניתן לפנות למשרד האנרגיה באמצעות הקישור הבא:
https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getHtmlForm.aspx?formType=mni3%40mni.gov.il | |
|
|
|
| 17/7/2019 11:23 |
מן מרדכי |
 | | מחבר: | מן מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 11:23:01 |
| שלום למועצה,
פעלתי לפי עצתכם, כתבתי תלונה למשרד האנרגיה ולהלן תשובתם: ציטוט
"אנו מאשרים בתודה קבלתפנייתך למשרדנו.בהתאם לחוק הגז משרדנו מוסמך לפקח על חברות הגז בנושאי בטיחות בגז.בנושאים צרכניים / כספיים / רמת שירות וכיו"ב, ניתן לפנות לשרדים הבאים : הנהלת חברות הגז..." (וכאן כתובות של כל חברות הגז ביניהן פזגז) ובהמשך "המועצה הישראלית לצרבנות במשרד הכלכלה" וכאן רשומה הכתובת שלכם. אז הכדור חוזר עליכם.
מאחר ולא הגבתם לשאלתי כי קיימים נתונים בטופס התלונה שאיני יכול למלא בגלל אופי ותוכן התלונה - במקומות של מחירים וכיו"ב אמלא אפסים בתקוה שזה יעבור.
ממתין לתשובתכם עד שעת הצהריים.
בתודה ובברכה
מן מרדכי | |
|
|
|
| 16/7/2019 21:05 |
מן מרדכי |
 | | מחבר: | מן מרדכי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 21:05:43 |
| מועצה נכבדה שלום,
אכן ברצוני להגיש את התלונה דרך האתר, אבל יש פרטים שאיני יכול למלא בגלל תוכן התלונה. לדוגמא:
תאריך הרכישה - אין כאן רכישה
אופן הרכישה - כנ"ל
בוצע תשלום - אין כאן עניין של תשלום
לחב' "פזגז" פניתי באותו היום הן בשיחה טלפונית וגם שלחתי להם במייל את האישור על הבדיקה שהם עצמם שלחו אלי.
אז בכל זאת איך למלא ולשלוח את התלונה דרככם ?
בברכה
מן מרדכי | |
|
|
|
| 18/7/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 08:53:59 |
| מרדכי שלום רב,
אתה בהחלט מוזמן להגיש תלונה, ולמלא את סכום הרכישה כסכום 0, לגבי תאריך הרכישה, ניתן לסמן תאריך כלשהו, גם אם מדובר בתאריך הגעת הטכנאי.
החשיבות היא בפירוט מסודר במלל החופשי בפנייתך. | |
|
|
|
| 17/7/2019 11:21 |
זיוה ביקסנשפנר |
 | | מחבר: | זיוה ביקסנשפנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 11:21:11 |
| שלום רב אודה לכם באם תידעו אותי מהן זכויותי לביטול עסקה.
בצעתי עסקה שכוללת מוצרים וטיפולים בסך: 9000 שח .פרסתי ל36 תשלומים. בינואר קבלתי טיפול(עלות: 500 שח+ערכת מוצרים: 1200 שח). בשל יחס מכפיר , זלזול רציתי לבטל את העסקה ולא להגיע. כל חודש מינואר יורד לי: 250 שח. ההתנהלות מולם היתה נוראית אין ספור טלפונים וללא מענה עד שהגעתי למנהל שרות לפגישה ולשיחה . הוא הקשיב לטענותי והתנצל אולם טען שאי אפשר לבטל.
אני הסברתי שבשום אופן לא אגיע! בסיכום הוא אמר: אבדוק מה ניתן לעשות וגם אם נבטל זה יהיה כרוך במשהו...שוב סחבת מאותה פגישה ...לאחר טלפונים ואחרי חודש וחצי חזא אלי וחד משמעית אמר: לא ניתן , בואי נראה אולי נקטין את העסקה. שוב אמרתי שלא אגיע. לבסוף פנה אלי ואמר: אוקי בואי נשמע מה את מציעה? אמרתי שאתייעץ עם המומחים לכך ואחזור עם תשובה. חשוב לציין שגיליתי שבכלל לא קבלתי חוזה מהם ובקשתי שישלחו לי במייל. אודה לכם באם תדריכו אותי מה עלי לעשות. תודה לכם. | |
|
|
|
| 18/7/2019 08:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 08:51:00 |
| זיוה שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל עסקה לרכישת שירותים קוסמטיים או אסתטיים, בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות.
עקב הזמן הרב שחלף יש קושי מסוים בדרישה לביטול, מה גם שבכל הקשור למוצרים שנרכשו, יש קושי לדרוש ביטול עסקה למוצרים אלו.
על כן, יש לבחון מה עלות טיפול בודד, ולנסות ולדרוש מבית העסק החזר בגין טיפולים אלו שלא נוצלו, בניכוי הסכום ששולם עבור המוצרים הקוסמטיים והטיפול שהתבצע. | |
|
|
|
| 17/7/2019 11:16 |
ישראל |
 | | מחבר: | ישראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 11:16:53 |
| היי,
קיבלתי הצעת מחיר בחנות. לאחר כשבוע חזרו אליי, והציעו לי הנחה של 300 שח אם אקנה. הסכמתי, נתתי פרטי אשראי. אחרי רבע שעה, חזרו אליי ואמרו לי שהתבלבלו ואני יכול לקבל הנחה רק של 150 שח.
האם הם יכולים להתחרט על ההנחה שנתנו לי ? | |
|
|
|
| 18/7/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 08:48:17 |
| ישראל שלום רב,
בהמשך שליחתנו, כאמור מדובר בהטעיה לכאורה ועל בית העסק לכבד את ההסכמות ביניכם, גם אם מדובר בטעות אנוש. | |
|
|
|
| 17/7/2019 11:10 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 11:10:25 |
| שלום, רכשנו כרטיסי טיסה מהאתר של חברת אלאיטליה. לאחר פחות מ-24 שעות רצינו לבטל (כדי להזמין בתאריך אחר). באתר החברה כתוב במפורש שהצרכן יכול לבחור אם לבטל על פי החוק להגנת הצרכן הישראלי (5% מערך העסקה או 100 שח, הנמוך מבניהם) או לפי מדיניות הביטולים אלאיטליה בחו"ל.
התקשרנו למוקד השירות של החברה על מנת לבטל לפי החוק להגנת הצרכן הישראלי, והחברה טוענת שאנחנו לא יכולים לבטל באופן זה, אלא עלינו לבטל לפי חוקי הביטול של ארה"ב היות וההזמנה בוצעה מאתר בשפה האנגלית! (שפת הגף הייתה אנגלית ולמעלה מסתבר שכתוב country: US, זו הייתה ברירה המחדל- ראינו דף באנגלית אז הזמנו באנגלית. לא חשבנו לשנות לעברית בכלל)
הפער בקנס משמעותי (100 שח לעומת 140 דולר!), האם זה הגיוני? האם זה שההזמנה בוצעה פיזית מישראל לא אומר שמגיע לנו לבטל על פי החוק להגנת הצרכן הישראלי? הרי ניתן לאתר כתובת IP ולראות שההזמנה בוצעה מישראל.
אשמח לעזרתכם! תודה מראש | |
|
|
|
| 18/7/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 08:47:23 |
| טלי שלום רב,
על פניו, טענת בית העסק אינה בולמת את הוראות הדין.
המבחן לגבי זכות הביטול אינו נוגע לשפת אתר האינטרנט, אלא נוגע למקום יצאה הטיסה או חזרתה.
חוק הגנת הצרכן הישראלי יחול על צרכן ישראלי בעת רכישה של טיסה היוצאת או נכנסת לישראל, ועל כן, היה ומדובר בטיסה שכזו, על בתי העסק לאפשר את הביטול בתהאם להוראות הדין.
מומלץ לברר כיצד ניתן לפנות לנציגות חברת התעופה בארץ על מתנ להסדיר את הנושא. | |
|
|
|
| 17/7/2019 11:04 |
אסף פרחן |
 | | מחבר: | אסף פרחן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 11:04:07 |
| שלום רב.
במוצאי שבת האחרון מצאתי באחד מאתרי השוואת מחירים מג׳מיקס של חברת מג׳מיקס במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק שלו. נכנסתי לאתר שהציע את המחיר הנמוך דרך אתר השוואת המחירים ונדהמתי לגלות שאכן המוצר קיים באתר במחיר הנ״ל.
ביצעתי הזמנה מיידית וקיבלתי אישור הזמנה במייל המכיל את שם הדגם + המחיר וכל הפרטים.
לאחר יומים קיבלתי מהחברה את המייל הבא:
״הי אסף,
אדבר איתך טלפונית,
קיבלנו הודעה מהספק שאין במלאי את המעבד מזון שהזמנת,
יצא דגם חדש והדגם הזה אזל.
לצערי אין לנו לספק את המעבד מזון,
מתנצל על אי הנעימות,
אביאל.
נייד שלי אישי לכל מקרה 052*******
״
לאחר שקיבלתי את המייל הזה נכנסתי חזרה לדף המוצר באתר שלהם וראיתי שהם סימנו אותו כ ״אזל במלאי״ והמחיר שלו הוכפל ביותר מפי 3 מהמחיר שרכשתי במוצ״ש.
אני מבין שאכן כנראה המוצר אינו במלאי אבל להפתעתי גיליתי שהם מוכרים בדיוק את אותו דגם באתר ( ברשומה אחרת ) במחיר גבוהה יותר והוא כן במלאי. בדקתי מספר פעמים לוודא שהדגם זהה לדגם שרכתי ואכן הוא זהה 1:1. מכאן ניתן להסיק שאכן יש להם את המוצר במלאי.
ניסיתי לצלצל אל המספר מהמייל ששלחו לי מספר פעמים ואין מענה.
מה עלי לעשות? ואיפה המקרה הזה עומד מבחינת החוק?
| |
|
|
|
| 18/7/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 08:44:26 |
| אסף שלום רב,
לכאורה, שינוי מחיר המוצר לאחר הזמנה מהווה הטעיה בנוגע למחיר העסקה וזאת בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן.
במקרה כזה, יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי עליהם לספק תא המוצר במחיר שהוצג, ובלבד שהמוצר אכן נמצא במלאי, והיה ולא יעשו כן, הם חשופים לתביעת פיצוי בגין ההפרש בין המוצרים. | |
|
|
|
| 17/7/2019 10:14 |
אביגיל עמרני |
 | | מחבר: | אביגיל עמרני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 10:14:30 |
| שלום,
אשמח לתגובה ע"י עורך דין לפניה בנוגע לתנור חדש שנקנה עם פגם בטרמוסטט
החברה דורשת לתקן ואני לא מוכנה וזאת לאחר שפניתי מס' פעמים וביקשתי טכנאי מוסמך ורק אחרי 3 פעמים הטכנאי קבע שהטרמוסטט לא תקין,
אבקש לדעת מהן זכויותי לדרוש מהיבואן שמכר לי תנור פגום, מיותר לציין שמ-31.3 התנור עומד כאבן שאין לה הופכין ללא יכולת להשתמש בו
תודה
| |
|
|
|
| 18/7/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 08:42:23 |
| אביגיל שלום רב,
תחושותייך בהחלט מובנות, אך ההוראות החולת על המקרה הנן תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, ועל כן, במקרה של תקלה במוצר, גם אם בסמוך לרכישתו, יש לאפשר לבית העסק לבצע תיקון והחלפה של החלק הפגום.
היה והתיקון לא יועיל, או חלילה, יתגלו פגמים נוספים במוצר, אז תקום הזכתו לקבלת מוצר חדש ותקין, אך בנסיבות אלו, יש לאפשר לעוסק לבצע תיקון במוצר. | |
|
|
|
| 17/7/2019 10:14 |
אביגיל עמרני |
 | | מחבר: | אביגיל עמרני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 10:14:11 |
| שלום,
אשמח לתגובה ע"י עורך דין לפניה בנוגע לתנור חדש שנקנה עם פגם בטרמוסטט
החברה דורשת לתקן ואני לא מוכנה וזאת לאחר שפניתי מס' פעמים וביקשתי טכנאי מוסמך ורק אחרי 3 פעמים הטכנאי קבע שהטרמוסטט לא תקין,
אבקש לדעת מהן זכויותי לדרוש מהיבואן שמכר לי תנור פגום, מיותר לציין שמ-31.3 התנור עומד כאבן שאין לה הופכין ללא יכולת להשתמש בו
תודה
| |
|
|
|
| 18/7/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 08:42:04 |
| אביגיל שלום רב,
תחושותייך בהחלט מובנות, אך ההוראות החלות על המקרה הנן תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, ועל כן, במקרה של תקלה במוצר, גם אם בסמוך לרכישתו, יש לאפשר לבית העסק לבצע תיקון והחלפה של החלק הפגום.
היה והתיקון לא יועיל, או חלילה, יתגלו פגמים נוספים במוצר, אז תקום הזכתו לקבלת מוצר חדש ותקין, אך בנסיבות אלו, יש לאפשר לעוסק לבצע תיקון במוצר. | |
|
|
|
|