| 18/7/2019 12:47 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:47:38 |
| | שלום רב, ברצוני לדעת אם מבחינה חוקית אנחנו רשאים לדרוש מחנות רהיטים שהייתה אמורה לספק לנו ספה לפני חודשיים וחצי ולא עשתה זאת, לבטל את ההזמנה המקורית ולהשאיר אצלנו את הספה החלופית שקיבלנו מהם. זאת כמובן בתשלום עבור הספה החלופית, בניכוי המקדמה ששילמנו במעמד ההזמנה. תודה על תשובתכם. | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:27:00 |
| שלום רב מיכל,
עקרונית, על פי חוק המכר במקרה של פגם/אי התאמה במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש לבטל אתה עסקה או לדרוש פיצויים בגין הפחת בשווי המוצר.
לפיכך, לכאורה אין בהתנהלות בית העסק משום הפרה על הדין, עם זאת, תוכלי לנסות להציג לבית העסק את ההצעה שלך.
| |
|
|
|
| 17/7/2019 19:57 |
נתלי |
 | | מחבר: | נתלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 19:57:09 |
| שלום רב,
לפני כחודש עברנו לדירת קבלן, לפי החוזה מול ספק המטבחים המטבח היה אמור להיות אצלנו ב-25.06
נכון להיום אין אספקה של המטבח, שלא לדבר על התקנה. פניותינו לחברה נענות בקביעת תאריך חדש בכל פעם למועד אספקה, כאשר יום יומיים או אפילו ביום האספקה מודיעים לנו שחא ניתן להגיע, בכל פעם בגלל תירוץ כזה או אחר.לצערנו, הסכום עבור המטבח כבר שולם במלואו.
חוץ מהגשת תלונה ברשות להגנת הצרכן, מה עוד ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 18/7/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 13:28:03 |
| שלום וברכה נתלי,
מוטב להתייעץ אולי עם עוה"ד שייצג אתכם במסגרת הסכם המכר. מכל מקום יש לעיין היטב בכל מערכת ההסכמית שבין הצדדים, וככל שישנה הפרה של התחייבויות בית העסק, יש לפנות בכתב, ככל שהדבר לא נעשה, בתיאור הפרשה ההפרות ובדרישה לספק את המטבח לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:59 |
נתלי אירלנד |
 | |
|
| 18/7/2019 11:19 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 11:19:38 |
| שלום,
קניתי דרך האינטרנט מכשיר כושר וכשהגיעו להרכיב לי אותו היה פלסטיק אחד שבור.
החברה רוצה לשלוח לי טכנאי עם חלק חדש אך אני לא מעוניינת במוצר כלל הם מוכנים לבטל לי את העסקה אבל דורשים את עלות ההובלה וההרכבה של המכשיר.
האם מותר להם לדרוש זאת? מה החוק אומר לגבי זה? | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:02 |
אורית |
 | |
|
| 18/7/2019 14:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:56:19 |
| אורית שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימםי מיום שסופקה לצרכן, ובמקרה בו המוצר הגיע כשהוא פגום, על בית העסק לאסוף את המוצר מהמקום בו נמסר לצרכן ולהשיב לו את כספו ולא לגבות דמי ביטול.
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין את האמור לעיל.
היה והעוסק מסרב, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 18/7/2019 12:39 |
אנונימוס 2019 |
 | | מחבר: | אנונימוס 2019 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:39:29 |
| שלום
אני סטודנט בקורס לשיווק. מדובר בקורס של כמה חודשים שעולה הרבה מאוד כסף
התלבטתי המון אם להירשם לקורס הזה ובסופו של דבר החלטתי להירשם כיוון שבסילבוס שהציגו לי במכללה היה נראה מאוד מקיף וגם הם דאגו להדגיש את זה, זאת נראתה מכללה מקצועית שמבינה בתחום אז החלטתי להירשם.
עכשיו אני כבר באמצע הקורס, ולצערי גיליתי שהקורס לא מעמיק בצורה שהבטיחו לי, אני כבר באמצע הקורס ולא מרגיש שיש לי את המסוגלות לעבוד בתחום אם הידע שהם מקנים לי
מה אני יכול לעשות כנגד זה? יש אפשרות לתבוע אותם? אם כן על מה?
אשמח לבדיקתכם | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:44:26 |
| שלום וברכה,
ברי כי לא ניתן ליתן מענה לשאלותיך במגבלות הפורום. עליך לבחון היטב את ההסכמות שבין הצדדים, את התחייבויות ומצגי המכללה, וככל שישנה הפרה של ההתחייבויות או הטעיה אסורה מצד המכללה, ניתן לפנות בכתב להנהלת המכללה בעניין, בדרישה לתיקון ההפרה או לביטול העסקה/השבה מלאה או חלקית וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 18/7/2019 12:00 |
אריק |
 | | מחבר: | אריק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:00:33 |
| שלום רב,
רכשתי פרקט בחברה ידועה. לקראת סיום העבודה, ביקשתי להזמין ספים שאינם בסטנדרט. הסכמתי לשלם על כך תוספת. נציגת המתקין (לא החברה הידועה ממנה קניתי הפרקט), קבעה עימי מועד התקנה בטווח של שעתיים. התראתי בפניה פעמיים מראש כי אני ממתין לפרטי העברה שאוכל לבצע. ערב ההתקנה בשעה 19:00 (!) קיבלתי הודעה עם פרטי חשבון לצורך העברה. מיותר לציין כי הבנק סגור בשעה כזו.
למחרת, יום בו נקבעה ההתקנה, המתקין לא הגיע בכלל ולא יצרו איתי קשר.
שאלתי:
האם החברה בה רכשתי הפרקט, צד בעניין? (רכשתי מהם את הפרקט כולל שירות ההתקנה).
שפניתי לנציגת המתקין, טענה בפני כי לא הגיעו כיוון שלא ביצעתי תשלום.
כל מה שציינתי מתועד.
לתשובתכם אודה
אריק | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:29:25 |
| שלום וברכה אריק,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום. ברם נראה כי החברה הידועה מכרה לך פרקט והתקנה, דבר שהושלם מצדם. לא ברור מול מי נעשתה העסקה המאוחרת יותר, האם ניתן לך מסמך באשר אליו, האם הועמד אופן התשלום בגין עסקה זו ומועדו וכיוצ"ב. אין זה מן הנמנע כי המדובר בעסקה המוגדרת בחוק הגנת הצרכן כעסקת רוכלות, אשר חלים לגביה חובות גילוי מוגברות וכן ישנה זכות ביטול עסקה מעוגנת בחוק, על כל המשתמע מכך. | |
|
|
|
| 16/7/2019 12:36 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 12:36:41 |
| שלום,
לפני כשלוש שנים רכשתי מנוי למגזין דרך אתר האינטרנט של "תכלת מגזינים" מתוך מחשבה להמשיך את המנוי לשנה ולבטלו.
בשלב כלשהו התקשר אלי נציג והציע להוזיל את העלות עם תשלום מראש והתחייבות לשנה נוספת וסרבתי כשאמרתי לו שאני מתכננת להפסיק את המנוי בתום השנה.
בשלב מסויים, לדעתי לפני כשנתיים, הפסקתי לקבל את המגזינים.
במשך כל התקופה מיום הרכישה לא קיבלתי קבלה או אישור תשלום כשלהו למעט התשלום הראשוני בהודעת אי מייל אוטומטית לחשבון המייל שלי.
לפני כחודשיים, דרך פירוט האשראי, גיליתי שממשיכים לחייב אותי בתשלום חודשי.
בכמה שיחות שהיו לי איתם האשימו אותי שלא עקבתי אחר התשלומים באשראי, שאין להם אפשרות לבדוק שנתיים אחורה אם אכן הגיעו אלי המגזינים, ושלא מגיע לי כל פיצוי (כספי או לחילופין את כמות המגזינים עליהם שילמתי).
האם יש צדק בדבריהם?
| |
|
|
|
| 16/7/2019 18:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 18:02:55 |
| שלום רב עדי,
את מציינת כי:
"...התקשר אלי נציג והציע להוזיל את העלות עם תשלום מראש והתחייבות לשנה נוספת וסרבתי כשאמרתי לו שאני מתכננת להפסיק את המנוי בתום השנה..."
האם יש ברשותך הודעה בכתב לחברה על ביטול העסקה? אם לאו, יהיה קושי להוכיח כי החיוב נעשה בניגוד להודעתך.
עם זאת, בעסקה קצובה מתמשכת,על בית העסק לבצע הודעה מוקדמת ב"תקופת ההודעה" (כלומר התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד), בנוסף, בית העסק מחויב להודיע לצרכן גם בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;..."
לכן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק לבירור העניין. | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:50 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:50:21 |
| אין לי אפשרות להראות שאכן בוצעה בקשת ניתוק.
בכל מקרה, גם אם לא בוצעה, האם אין חיוב על בית העסק לשלוח לי קבלות על תשלומים? כי לא קיבלתי מהם כלום.
ומה האחריות של בית העסק בבדיקת טענתי כי במשך שנתיים לא קיבלתי מגזינים?
טענו שהם יכולים לבדוק רק שנה אחורה ולא חזרו אלי עם תוצאות הבדיקה אלא רק סגרו את המנוי וטענו שלא מגיע לי כל פיצוי.
השילוב שלא קיבלתי קבלות ומגזינים במשך תקופה גרמה לכך שלא שמתי לב שאני עוד משלמת להם בכלל. | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:27:03 |
| שלום רב עדי,
אם כך, פני אל בית העסק בכתב ובמידה שאת נתקלת בבעיה הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 18/7/2019 12:22 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:22:47 |
| שלום רב,
רציתי לדעת האם קניתי לפני 4 ימים מכונת מיצים וטרם פתחתי את החבילה וטרם השתמשתי האם אני יכולה להחזיר ולקבל את כספי בחזרה?
בברכה,
קארין | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:24:43 |
| קארין שלום רב,
היה ורכשת את המוצר לשימוש אישי או משפחתי, את זכאית לבטל את העסקה על פי תקנות ביטול עסקה, בתוך 14 יום בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח.
היה והרכישה בוצעה לצרכים עסקיים, לא יחולו תקנות ביטול עסקה, והביטול יעשה אך ורק בהתאם להסכמות בינך לבין בית העסק. | |
|
|
|
| 18/7/2019 12:22 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:22:41 |
| שלום רב,
רציתי לדעת האם קניתי לפני 4 ימים מכונת מיצים וטרם פתחתי את החבילה וטרם השתמשתי האם אני יכולה להחזיר ולקבל את כספי בחזרה?
בברכה,
קארין | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:24:11 |
| קארין שלום רב,
היה ורכשת את המוצר לשימוש אישי או משפחתי, את זכאית לבטל את העסקה על פי תקנות ביטול עסקה, בתוך 14 יום בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח.
היה והרכישה בוצעה לצרכים עסקיים, לא יחולו תקנות ביטול עסקה, והביטול יעשה אך ורק בהתאם להסכמות בינך לבין בית העסק. | |
|
|
|
| 16/7/2019 12:16 |
מיה יצחקי |
 | | מחבר: | מיה יצחקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 12:16:48 |
| שלום וברכה.
אשתדל לתמצת את הנושא.
היה לי קו פרטנר שנרשם על שם חמי אך באופן פיזי היה בביתי ושלום מכרטיס אשראי שלי, מינואר השנה סוףסוף העברנו את החבילה על שמנו ומכאן שהעיסקה הקודמת צריכה להיסגר (אותו קו טלפון, אותו ראוטר ועינטרנט באותו מקום) בפועל המשיכו לחייב אותנו הלאה על שם חמי וגם התחילו לחייב אותי דרך העיסקה החדשה) בגלל סיבות שונות לא ידעתי מהדבר, וזה נודע לי רק אחרי מכתב של עו"ד ושל הוצאה לפועל.
וכעת בהרחבה:
היתה עיסקת קו נייח ואינטרנט ביתי הרשומה על שם חמי (לא זוכרת במדויק את הסיבה שנרשם על שם חמי)
באופן פיזי שירות היה בביתי ושולם מאשראי של בעלי.
הדבר היה מסובך כי בכל פעולה הכי קטנה היינו זקוקים לאישור של חמי
ולכן בינואר אחרי דין ודברים העבירו את קו הטלפון והאינטרנט על שמי וכרטיס אשראי שלי. באשראי של בעלי ביקשנו לבטל את התשלומים עתידיים לפרטנר (היות והעברנו את האמצעי תשלום על שמי שיהיה מסונכרן יחד עם ת.ז שלי)
מה שקרה (גיליתי לאחר מעשה) 1. שחודש אחד חויב אך היות והיה לאחר ביטול הכרטיס החיוב הוחזר. 2. המשיכו לחייב בחשבון הקודם שרותים מסויימים למרות שהחשבון שם היה אמור להיסגר (הרי הקו טלפון וגם הראוטר רשומים כעת על שמי ומשולמים באשראי שלי)
מה שאומר שהמשיכו לחייב אותנו על אותו השרות פעמיים (הדבר היחיד שהיה כן נכון זה חיוב על הראוטר. ולדעתי הנציגה שהעבירה את התוכנית על שמי היתה צריכה להעביר את החיוב הזה יחד עם העיסקה)
החשבוניות הגיעו לחמותי ולא נפתחו (טעות שלנו כי היינו בטוחים שהכל מסודר) אך בכל שיחה עם נציגי פרטנר הנושא עלה תמיד יידעתי והסברתי שזה אותו הלקוח ובעצם ביטלנו את החשבון על שם חמי ופתחנו אותו על שמי. והדגשתי שאם יש בעיה או תקלה (כי תמיד ברגע הראשון היה נראה שמשו לא ברור להם) ייעדו אותי. ותמיד לאחר בדיקה נאמר לי שהכל מסודר ותקין.
גם בעלי כשהגיע להחזיר את הראוטר שאל אם הכל מסודר וכשורה ונאמר לו שהכל תקין. (הגיעו מכתבים רגילים לבקשת תשלום שחמותי לא פותחת אלא מדי פעם שולחת אלינו)
לפני כחודש הגיע לחמותי מכתב עו"ד עם בקשת תשלום חוב וטרחת עו"ד רק אז חמותי הבינה שצריך להיזדרז וליידע אותנו. פנינו לעו"ד וביקשנו את פירוט החוב אמרו לנו שישלחו לנו ולא שלחו, בעלי צילצל שוב ועדיין לא שלחו לנו. ושבועייים אחרי השיחה קיבלנו מכתב הוצאה לפועל עם דרישה של תשלום חוב 800 ש"ח של פרטנר ויחד עם כל ההוצאות זה הגיע ל-2500 ש"ח (חלקו הגדול של ההחוב הוא כפילות והחוב המקורי לא עובר 300 ש"ח)
פניתי לפרטנר כעסתי מאוד א. כי הטעו אותי ונאמר לי שהכל מסודר ב. חלק מהחוב כפילות. ג. אני עדיין לקוחה שלהם שוחחתי איתם פעמים רבות טלפונית והיתה להם אפשרות ליידע אותי על החוב.
אך לטענתם ברגע שהחוב נשלח לעו"ד גם אם יש כאן דברים מוצדקים אין להם אפשרות לפעול.
פניתי לעו"ד מטעמם. רציתי להסביר שיש כאן טעות, אי הבנה וכו. אך עו"ד אמר או שאת מראה לי שהחוב הזה שולם (איך אשלם על חשבונית שלא הייתי בכלל אמורה לקבל???? מינואר העבירו את העיסקה על שמי והיו אמורים לבטל את העיסקה הקודמת שהיא על שם חמי. אך בפועל המשיכו לחייב על שרותים על חשבונית של חמי עד חודש אפריל ואז שלחו את זה לעו"ד) או שאת משלמת את דרישת החוב הנוכחית (2500) הסיפורים לא מעניינים אותי.
אני מודעת לעובדה שהייתי צריכה לעקוב אחרי חשבוניות, אחרי האשראי, לראות שהתשלום האחרון הוחזר שיש כפילות ובקשה לתשלום חוב. אך עדיין אילו טעויות אנוש ולא רצון לסרב תשלום.
במהלך הבירור גיליתי שחויבתי על קו טלפון שכלל לא ידעתי על קייומו ולא השתמשתי בו מעולם יותר מ-10 חודשים. (70 שקל כל חודש הגענו ל-700 שקל) גיליתי שבאחת החשבוניות החוב קפץ מ-279 שקל לכמעט 600 ללא פירוט על מה ולמה.
אך אין לי עם מי לשוחח פרטנר אומרים שידיהם כבולות, עו"ד מעוניין רק בכסף.
אשמח לעיצה בנושא.
תזכו למצוות | |
|
|
|
| 16/7/2019 17:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 17:07:19 |
| שלום רב מיה,
האם נפתח כנגדכם תיק בהוצאה לפועל?
במידה שכן, עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בהוצאה לפועל.
| |
|
|
|
| 17/7/2019 20:11 |
מיה יצחקי |
 | | מחבר: | מיה יצחקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 20:11:47 |
| כן נפתח תיק.
למרות שפנינו לעו"ד וביקשנו לקבל פירוט חוב,
לא קיבלנו מענה אך קיבלנו מכתב הוצאה לפועל.
אין לנו אפשרויות כלכליות לשכור עו"ד
האם יש שירות לציבור שנותן מענה בנושאים אלו?
| |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:24:02 |
| שלום רב מיה,
המועצה לצרכנות אינה מטפלת בתיקים תלויים ועומדים בהליך משפטי.
תנסי לפנות אל הסיוע המשפטי במשרד המשפטים, בקישור שלהלן:
https://www.justice.gov.il/Units/SiuaMishpaty/Pages/Default.aspx
| |
|
|
|
| 18/7/2019 11:49 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 11:49:50 |
| שלום לכם לא הצלחתי לרשום
הבנתי שאני יכול לקבל זיכוי על עסקה שביצעתי באינטרנט על מוצר שלא תואם תמונה
אבל עשיתי נזק למוצר האם עדיין מגיע לי זיכוי
נזק עשיתי כי היה ציור כאילו יש חריץ לאוזניות מסתבר בסוף שזה סתם
תודה מראש על תשובתכם | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:21:31 |
| אלכס שלום רב,
היה והמוצר שסופק לך תקין ואינו לוקה באי התאמה, עדיין ישנה זכות לביטול עסקת מכר מרחוק, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח.
היה והצרכן גרם נזק למוצר, הדבר אינו מונע את זכות הביטול מחד, אך רשאי העוסק לתבוע את נזקיו היה ונגרם למוצר פגמים ומצבו הורע באופן משמעותי. | |
|
|
|
| 18/7/2019 11:49 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 11:49:16 |
| שלום לכם לא הצלחתי לרשום
הבנתי שאני יכול לקבל זיכוי על עסקה שביצעתי באינטרנט על מוצר שלא תואם תמונה
אבל עשיתי נזק למוצר האם עדיין מגיע לי זיכוי
נזק עשיתי כי היה ציור כאילו יש חריץ לאוזניות מסתבר בסוף שזה סתם
תודה מראש על תשובתכם | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:14:45 |
| אלכס שלום רב,
היה והמוצר שסופק לך תקין ואינו לוקה באי התאמה, עדיין ישנה זכות לביטול עסקת מכר מרחוק, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח.
היה והצרכן גרם נזק למוצר, הדבר אינו מונע את זכות הביטול מחד, אך רשאי העוסק לתבוע את נזקיו היה ונגרם למוצר פגמים ומצבו הורע באופן משמעותי. | |
|
|
|
| 18/7/2019 11:08 |
אליה טרחב |
 | | מחבר: | אליה טרחב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 11:08:07 |
| שלום
קניתי כרטיסיה ל-14 כניסות לבריכת שחיה בקופה של הבריכה בשנת 2016 . על גבי הכרטיסייה רשום תוקף עד 15/12/17 וקם רשום – לא ניתן להחזיר כרטיסייה גם אם לא נעשה בה שימוש . בתאריך 03/2018 החלו שיפוצים וסיימו 07/2019 . עד היום 14.7.19 לא השתמשתי בכרטיסיה אף פעם . שאלה – האם הנני יכול לבקש מנהלת הבריכה החזר כספי עבור כרטיסיה שלא השתמשתי ? או להפך האם יש לי אפשרות להשתמש בכרטיסייה הזו וכן לשחות בבריכה ?
| |
|
|
|
| 18/7/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:14:07 |
| שלום וברכה אליה,
עניין תוקף הכרטיסיה / האפשרות להאריך התוקף / לקבל החזר וכיוצ"ב נתונים כולם למדיניות בית העסק ולהסכמות שבין הצדדים, לרבות הסכם תקנון בית העסק ו/או הכיתוב על גבי הכרטיסיה. לא ירדנו לסוף דעתך באשר לרלוונטיות של שיפוץ בבית העסק שנעשה בחלוף כשנה וחצי ממועד פקיעת תוקף הכרטיסיה. ברם מכל מקום מוטב לבוא בדברים עם בית העסק בעניין. | |
|
|
|
| 18/7/2019 11:17 |
גל |
 | | מחבר: | גל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 11:17:10 |
| שלום, רציתי לדעת האם כשאני רוכשת מוצר אלקטרוני כמו מחשב כף יד חובה על המוכר לבצע הדרכה/הסבר פרונטאלי על השימוש במוצר? או האם מספיק לצרף הוראות שימוש/חוברת הדרכה?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:10:22 |
| גל שלום רב,
על פי הוראות הדין מחויב העוסק לצרף הוראות שימוש , ואין חובה לספק הדרכה פרונטאלית או אחרת. | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:57 |
נתי |
 | | מחבר: | נתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:57:00 |
| | שלום רב, הייתי אמור לטוס לקייב, כאשר הגעתי לשדה התעופה נאמר לי כי הטיסה בוטלה. ביקשתי שיתנו לי טיסה חלופית, אבל הציעו לי לטוס רק לאחר יומיים (כאשר הייתי אמור כבר לחזור). בלית ברירה רכשתי כרטיס טיסה חדש לאותו יום על חשבוני. פניתי לחברת התעופה לקבל החזר על הכרטיס החדש שרכשתי ופיצוי בהתאם לחוק, אך החברה אמרה לי שאכן מגיע לי פיצוי אך הם לא חייבים לשלם לי על הכרטיס החדש שרכשתי, אלא הם מוכנים להחזיר לי את התשלום עבור הכרטיס המקורי שרכשתי אצלם (הכרטיס המקורי שרכשתי עלה 200 $ והכרטיס החדש שקניתי עלה 500 $). האם אני יכול לדרוש ולתבוע מהם את ההפרש בין הכרטיסים בסך 300 $ שהם בעצם הנזק שנגרם לי בכך שבלית ברירה רכשתי כרטיס חדש יקר יותר?? | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:07:35 |
| שלום וברכה נתי,
אין לעניות דעתנו מקום לפיצוי בגין הכרטיס שנאלצת לרכוש מכוח חוק שירותי תעופה. החוק קובע שורה של הטבות ופיצוי להם זכאי לצרכן במקרים של ביטול טיסה בהתאם לאופן הביטול מועדה ומרחק הטיסה וכיוצ"ב, לרבות השבה של התמורה ששולמה בגין כרטיס הטיסה שבוטלה, וכן במקרים מסויימים פיצוי לפי מרחק הטיסה בהתאם לתוספת לחוק. תוכל לעיין להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 18/7/2019 11:00 |
ויקטוריה |
 | | מחבר: | ויקטוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 11:00:13 |
| שלום רב,
רציתי לברר מה הזכויות בנושא הבא:
הלכנו לחנות חליפות, בגלל שבחנות לא הייתה חליפה מתאימה לגובה הציעו לנו תפירה אישית ותענו שניקבל את אותו מוצר ומאותו חומר. באתו יום שלחו אותנו למפעל של החברה בתל אביב, לקחו מדידות וארמו שכרגע במלאי אין צבע המבוקש ושהם צריכים לבדוק אצל ספק. כעבור מספר ימים יצרו קשר ותענו שיש צבע שביקשנו. שבוע לאחר מכן יצרו קשר ואמרו שחליפה מוכנה. הופתענו שלא ביקשו להגיע לאף מדידה לפני. מדדנו בחנות מוצר שהביאו לנו - לא אותו גוון של צבע, המידה של חליפה קטנה לפחות ב2 מידות והיו פגמים בתפירה נראים לעיין. ברגע שאמרנו זה לא משביקשנו התחילו להתווקח ולהרים קול. הציעו לנו לעשות עד פעם הכל מחדש, אך לרחק שירות שיבלנו לפני לא רוצים להמשיך לעבוד איתם. האם זכותיינו לקבל החזר מקדמה?
תודה מראש | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:05:56 |
| ויקטוריה שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, יש לדאוג לביסוס בכתב של ההטענות ויש להעביר לבית העסק פנייה מסודרת המפרטת את המוצר שהוזמן, סוג הבד והגזרה, אל מול המוצר סופק בפועל, וכן את הפרת ההסכמות.
לאחר מכן יש לשקול ולאפשר לבית העסק לתקן את הפגמים שנפלו בחליפה והיה ולא יעשה כן, אז תקום הזכות לביטול העסקה כולה. | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:36 |
מאיר שריד |
 | | מחבר: | מאיר שריד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:36:14 |
| שלום לכם,
הסלון שרכשתי הגיע עם ליקויים, בעל העסק הגיע לדירה וראה את הליקויים ואמר שיחליפו ויתקנו. את הכורס סדרו במקום, השולחן והמזנון הוחלפו באחרים, אבל גם הם עדיין עם פגמים, במזנון עשו תיקון שהנו מכוער ובעל העסק אינו מוכן להחליף / לתקן שוב את השולחן והמזנון. לטענתו זה טבעו של גזע עץ, למרות שזה בכלל לא נראה בעיות של גזע. בדקנו אתו אפשרות החלפת המוצר במוצר אחר בעסק שלו, אבל הוא אינו מוכן.
שורה תחתונה, שילמתי הרבה כסף 10000 שקל ואני לא מרוצה מהמוצר אותו רכשתי,
מה אני אמור לעשות?
תודה רבה על העזרה,
בברכה,
מאיר שריד | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:03:04 |
| מאיר שלום רב,
ראשית, אין אפשרות להפסיק תשלומים באופן חד צדדי במקרה אותו תיארת וחברת האשראי לא תאפשר הפסקת התשלומים.
היה וניתן לבסס את טענת ההטעיה, לפיה סופק לך מוצר שאינו תואם את המוצר שהוזמן, הרי שעל בית העסק מוטלת חובה לתקן, או להחליף את המוצר בחדש ותקין, בהתאם להוראות חוק המכר.
היה והוא עומד בסירובו, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:36 |
מאיר שריד |
 | | מחבר: | מאיר שריד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:36:03 |
| שלום לכם,
הסלון שרכשתי הגיע עם ליקויים, בעל העסק הגיע לדירה וראה את הליקויים ואמר שיחליפו ויתקנו. את הכורס סדרו במקום, השולחן והמזנון הוחלפו באחרים, אבל גם הם עדיין עם פגמים, במזנון עשו תיקון שהנו מכוער ובעל העסק אינו מוכן להחליף / לתקן שוב את השולחן והמזנון. לטענתו זה טבעו של גזע עץ, למרות שזה בכלל לא נראה בעיות של גזע. בדקנו אתו אפשרות החלפת המוצר במוצר אחר בעסק שלו, אבל הוא אינו מוכן.
שורה תחתונה, שילמתי הרבה כסף 10000 שקל ואני לא מרוצה מהמוצר אותו רכשתי,
מה אני אמור לעשות?
תודה רבה על העזרה,
בברכה,
מאיר שריד | |
|
|
|
| 18/7/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 13:58:35 |
| מאיר שלום רב,
ראשית, אין אפשרות להפסיק תשלומים באופן חד צדדי במקרה אותו תיארת וחברת האשראי לא תאפשר הפסקת התשלומים.
היה וניתן לבסס את טענת ההטעיה, לפיה סופק לך מוצר שאינו תואם את המוצר שהוזמן, הרי שעל בית העסק מוטלת חובה לתקן, או להחליף את המוצר בחדש ותקין, בהתאם להוראות חוק המכר.
היה והוא עומד בסירובו, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:12 |
יצחק אפרתי |
 | | מחבר: | יצחק אפרתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:12:37 |
| היי. לפני כחודשיים רכשתי שירות מתמשך (תשלום חודשי) מול בית עסק.
יצרתי אתמול קשר עם בית העסק במטרה להפסיק את השירות ונאמר לי שהתחייבתי לחצי שנה (לאחר מכן ראיתי בעמוד התשלום שאכן כתוב כזה דבר) ושאיני יכול לבטל כרגע ועליי ליצור קשר עם בית העסק בשנית בעוד מספר חודשים.
האם ניתן לבטל את השירות בכל זאת?
האם הגנה זו או אחרת תקפה גם לעסקים?
תודה | |
|
|
|
| 18/7/2019 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 13:53:07 |
| יצחק שלום רב,
סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן המאפשר ביטול עסקה מתמשכת בכת עת, חל אך ורק על עסקאות בין צרכן פרטי לבית עסק.
על כן, היה וההתקשרות המתוארת בשאלתך נוגעת להתקשרות בין שני בתי עסק לצורך קבלת שירותיים עסקיים, לא יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן, ועל כן, יחולו רק ההסכמות בינך לבין בית העסק עמו התקשרת. | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:12 |
יצחק אפרתי |
 | | מחבר: | יצחק אפרתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:12:25 |
| היי. לפני כחודשיים רכשתי שירות מתמשך (תשלום חודשי) מול בית עסק.
יצרתי אתמול קשר עם בית העסק במטרה להפסיק את השירות ונאמר לי שהתחייבתי לחצי שנה (לאחר מכן ראיתי בעמוד התשלום שאכן כתוב כזה דבר) ושאיני יכול לבטל כרגע ועליי ליצור קשר עם בית העסק בשנית בעוד מספר חודשים.
האם ניתן לבטל את השירות בכל זאת?
האם הגנה זו או אחרת תקפה גם לעסקים?
תודה | |
|
|
|
| 18/7/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 13:52:45 |
| יצחק שלום רב,
סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן המאפשר ביטול עסקה מתמשכת בכת עת, חל אך ורק על עסקאות בין צרכן פרטי לבית עסק.
על כן, היה וההתקשרות המתוארת בשאלתך נוגעת להתקשרות בין שני בתי עסק לצורך קבלת שירותיים עסקיים, לא יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן, ועל כן, יחולו רק ההסכמות בינך לבין בית העסק עמו התקשרת. | |
|
|
|
| 17/7/2019 21:26 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 21:26:51 |
| | אני עדן בת 23 אמא חד הורית ל3 קטנים נרשמתי לאתר הכרוית בשם שנים שהם אחד הם גבו מימני מנוי שנתי בסך 450 שח בכרטיס אשראי כבר באותו יום רציתי לבטל את המנוי כי ראיתי שאתר הזה שולח הודעות פקטיביות ואין בו כלום ניסיתי לתפוס אותם בבקשה שיחזירו לי את כספי אבל אין עם מי לדבר אין מענה אנושי כלל פניתי אליהם שיחזירו לי את כספי בהודעותמיילים וכולי בכול דרך אפשרית ונותרתי ללא מענה וכך המשיך כל החודש בלית ברירה התקשרתי לחברת האשראי והכחשתי את העיסקה והם החזירו לי את כספי ולאחר מכן האתר ביטל לי את המנוי היום לאחר כמה חודשים קיבלתי מכתב מעוררת דין שמייצגת את האתר שאומר שאני חייבת להם סכום של 1200 שח ואם לא אשלם זה יעבור אוטומטי ללא הליך משפטי להוצאה לפועל אין לי כסף לשכור עורך דין וגם לא לשלם את ה1200 האלה זה באמת על חשבון אוכל לילדים מה אני עושה | |
|
|
|
| 18/7/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 13:51:55 |
| שלום רב עדן,
בהמשך לשיחה שלנו במענה הטלפוני, עליך לבדוק את המסמכים הקיימים אצליך המעידים על ביטול העסקה בתוך המועד הקבוע בדין (14 ימים) בניכוי דמי הביטול 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובמידה שהעסקה הינה עסקה מתמשכת והביטול נעשה בתוך 14 ימים כאשר הוחל במתן השירות, ישלם הצרכן את התמורה היחסית בעד השירות שניתן לו, ולאחריו, שלחי בהקדם תגובה מפורטת בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|