| 18/7/2019 21:27 |
אלדד נבו |
 | | מחבר: | אלדד נבו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 21:27:50 |
| שלום,
קיבלתי אתמול מתנה מאחי והוא שילם עליה באשראי, ניתן להחליף את המתנה ולקבל את השווי הכספי אליי? לא נעים לבקש ממנו להעביר לי. | |
|
|
|
| 19/7/2019 08:52 |
עו"ד ולרי פלוטקין |
 | | מחבר: | עו"ד ולרי פלוטקין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2019 | | שעה: | 08:52:45 |
| אלדד שלום.
ניתן לקבל זיכוי לקנייה עתידית ככל שיש ברשותך אסמכתא מתאימה כי המוצר נרכש, ובכפוף להוראות חוק הגנת הצרכן ותקנות הגנת הצרכן לעניין התקופה בה אתה רשאי להחזיר את המוצר.
ולרי פלוטקין, עו"ד | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:08:49 |
| שלום וברכה אלדד,
ע"פ תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), ביטול העסקה וקבלת התמורה ששולמה בעקבות הביטול בניכוי דמי הביטול, יעשה לרוכש בפועל ובאמצעות כרטיס האשראי נשוא העסקה. | |
|
|
|
| 19/7/2019 08:12 |
רויטל רוט |
 | | מחבר: | רויטל רוט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2019 | | שעה: | 08:12:50 |
| האירוח היה במלון לאונרדו ריזורט, הגענו בצהריים למלון, קיבלנו חדר בזמן, בשעות הערב נכנסנו לחדר, סגרנו את הדלת, התארגנו לישון, מקלחות סידור לפני השינה, שהתעוררנו בבוקר בשעה 8:05גילינו שהחדר פתוח לרווחה, אני אישית התעוררתי כי חשתי שפתאום חם לי כי המזגן נותק, בת דודתי שמעה רעשים מוזרים בחדר, אך חשבה שזה בחוץ רק אנשים שמסתובבים במסדרון, פנינו למלון בטענה שאין לנו מושג מה קרה בזמן שישנו, ניסו לרפד את המצב, שהם בודקים את המצלמות, אני רציתי להזמין משטרה, בטענה של פריצה לחדר הפרטי שלנו. החלטנו שהמלון יטפל בזה כמו שמלון יודע לטפל במקרים כאלה וליידע את הלקוחות שלו על כניסה שלא בשיגרה בשעה שאנחנו ישנים. הקב"ט של המלון טען שלא היו כניסות ואף ידע להאשים אותי שאני לא נעלתי,טען שהדלת לא היתה תקינה,בקיצור תירוצים שלא מוכחים, שירלי מהשירות לקוחות של המלון, דיברה עם בת דודתי ואמרה לה נכנסו לחדר ב7:01 בבוקר. מי נכנס? מה לקחו? מה עשו בחדר של 3 בנות?
אבקש תשובה מהמלון ופיצוי, שלא ניתן לאמוד את הנזק הנפשי והכספי שכנראה היה שם.
דורשת לדעת מי נכנס לחדר בעודנו ישנות
רויטל רוט 0544683307
תודה רבה | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:08:36 |
| שלום רב רויטל,
בעניין זה עליך לפנות למשטרה.
בנוסף, היה ונגרם לך נזק מוכח, ניתן לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 18/7/2019 23:16 |
ליאן לרה |
 | | מחבר: | ליאן לרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 23:16:30 |
| | היי רציתי לשאול האם מגיע לי החזר על כך שבבית מלון בן לנתי הייתה הפסקת חשמל של מס׳ שעות ארוכות על הלילה בו הייתה ההפסקת חשמל? | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:02:58 |
| שלום רב ליאן,
האם נגרם לך נזק מוכח, אם כן, תוכלי לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין.
בכל מקרה, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 18/7/2019 20:03 |
מאיר אדרי |
 | | מחבר: | מאיר אדרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 20:03:36 |
| עשיתי מנוי לשנה לחדר כושר בחודש מרץ 2019 על סכום של 2400 שח.
המנוי נעשה טלפונית- לא הוצגו בפני תנאי המנוי.
הודעתי על ביטול בכתב ביולי.
מה הסכום המרבי אותו עלי לשלם על הביטול? | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:01:08 |
| שלום רב מאיר,
בעניין זה ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1
במידה שאתה נתקל בבעיה,אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/7/2019 19:53 |
איל ג |
 | | מחבר: | איל ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 19:53:35 |
| שלום רב
סגרנו עם האינסטלטור מחיר של 17,000 שח על החלפת הצנרת במקלחת בבית
כעת לקראת סיום העבודה הוא דורש להוסיף מע''מ למחיר
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 21/7/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 08:58:28 |
| שלום רב איל,
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר יהיה "מחיר כולל"-
מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
| |
|
|
|
| 18/7/2019 19:01 |
גינת |
 | | מחבר: | גינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 19:01:39 |
| רכשתי רכב משומש מסוכנות רכב.
יום לפני הרכישה התקשרתי לברר פרטים. בין היתר נאמר לי שיש תקלה במזגן אבל עד שאגיע יום למחרת המזגן יטופל.
התקשרתי בבוקר לוודא המזגן טופל ונאמר לי שאכן טופל.ושהיה סהכ חסר גז.ביקשתי לוודא שוב הסוכן אמר שווידא.
הגעתי בדקתי וכשהפעלתי המזגן אכן עבד. אבל הסוכן לא אמר המזגן עובד לסירוגין לפעמים מקרר ולפעמים לא. אני חייבת לציין שבשיחה מוקלטת הסוכן אמר שהוא יתקן כל בעייה שקשורה למזגן מדחס גז וכו.
שאלתי לגבי בעלים קודמים והוא ציין שיהיה בחור נחמד שהביא את הרכב למגרש.
ברשיון רגב היה רשום דיפלומט כששאלתי אם הכוונה היא לרכב דיפלומטי הוא טען שלא אלא שחברת דיפלומט היא יבואנית מקבילה לסוג הרכב הזה
אחרי שרכשצי ועשיתי ביטוח יידעו אותי שהרכב היה שייך לשגריר והרכב הגיע ממצרים.
וזאת הכוונה בדיפלומט כשפניתי אליו ואמרתי לו שהרכב שייך בעברו לשגרירות הוא אמר לי נו אז מה
את הבעייה במזגן סידרתי אחרי שהוא התחייב לשלם עליו. שילמתי על דיאגנוסטיקה עמ לדעת מה הבעייה במזגן .
ועכשיו יש בעייה בגיר והרכב עדיין לא יצא ממוסך שתיקן את המזגן -מקום בהמלצת מגרש הרכב .בררתי אותו מנהריה לחולון כי אי אפשר לנסוע בלי מזגן.אחכ כדי שיבדקו את הגיא בררתי אותו מחולון למוסך מורשה בבת ים. שם אמרו שיש בעייה בגיר .
על טופס גילוי נאות נכתב בפירוש גיר מנוע שלדה תקינים. מה האחריות על משפט כזה ?מה האחריות של בעל הסוכנות ושל הסוכן שלו שפעלו בחוסר תום לב ומה עליי לעשות ?האם ישנה אחריות על הגיר?
עברו כ3 שבועות מאז שקניתי ומאז אני ממוסך למוסך לאבחנות .מקווה לקבל עצה מועילה . תודה | |
|
|
|
| 21/7/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 08:56:02 |
| שלום רב גינת,
עקרונית, חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות) מאפשר לאדם שרכש רכב משומש לקבל את כל המידע על הרכב מכל מוסך שבו תוקן וכל מבטח שביטח את הרכב.
החוק מחייב את העוסקים במכירת רכב משומש למסור לקונה לפני הקנייה טופס גילוי המפרט את כל הפרטים המהותיים הרלוונטיים לעסקה (פרטי הסוחר, פרטי בעלים קודמים, פגיעות קודמות, מרחק בק"מ שעבר).
להלן מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/consumer-rights-used-car-purchase | |
|
|
|
| 18/7/2019 18:52 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 18:52:09 |
| שלום רב.
נרשמתי למכון הכושר בתאריך 12.7 דרך האתר של החברה וחזרתי בי לאחר 6 ימים 18.7 (יש לציין כי לא בוצעה כניסה למכון).
האם הם יכולים לחייב אותי בדמי מנוי של חודש נוסף?
מדובר במנוי ללא התחייבות בהודעה מראש של 30 ימים.
האם חוק הגנת הצרכן (ביטול תוך 14 ימים) תקפה במקרה זה?
תודה. | |
|
|
|
| 21/7/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 08:49:14 |
| שלום רב ניר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
על כן, במקרה המתואר,לכאורה קמה לך הזכות לבטל את העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
| |
|
|
|
| 18/7/2019 16:43 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 16:43:13 |
| שלום,
מעוניינת להתייעץ לגבי זכויות החניכים בתנועות הנוער.
ילדיי רשומים לתנועת האיחוד החקלאי. מעבר לדמי הרישום השנתיים, אנו משלמים בנפרד עבור כל "מפעל" (פעילות) שהילדים מעוניינים להשתתף בה, לאחר שהתנועה מפרסמת את התוכן, התאריכים והמחיר של הפעילות.
רשמתי את בני לבקשתו לארוח בין שכבתי - נסיעה למושב אחר, פעילות ולינה וחזרה למחרת. לאחר מספר ימים התקבלה מהתנועה הודעה תמוהה, שעקב התנאים הארוח משתנה והופך להיות חד יומי ללא לינה. בני החליט שלא מתאים לו להגיע לחצי יום וביקשנו לבטל את השתתפותו ולקבל החזר. התשובה שקיבלנו היא שהוא לא חייב להגיע אבל אין החזרים.
כלומר - המוצר השתנה אחרי רכישתו, ומחייבים אותנו לקבל אותו במקום לבטל את הרכישה.
האם החוקים לא חלים על תנועות הנוער?
| |
|
|
|
| 21/7/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 08:44:18 |
| שלום רב תמר,
בעניין זה עליך לעיין בתקנון החברה ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:24 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:24:16 |
| | קניתי מוצר ועדיין לא קיבלתי קבלה על המוצר , האם חייב לתת לי קבלה ועד כמה זמן מותר להם למשוך את זה ? | |
|
|
|
| 21/7/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 08:42:16 |
| שלום רב אדיר,
עקרונית, סעיף 47(א) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 קובע כי עוסק מורשה רשאי להוציא חשבונית מס, וחייב לעשות כן לפי דרישת קונה.
הוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות), תשל"ג-1973 קובעות בסעיף 9 את הפרטים הנדרשים כדי שחשבון מפורט יהיה ל'חשבונית מס'. הפרטים שיש לכלול הם:
- שם העוסק ומספרו;
- תאריך החשבונית;
- שם הלקוח ומענו;
- תיאור הטובין/השירות שסופק;
- היחידה לפיה נמדד החיוב;
- כמות השירות; מחיר יחידת חיוב;
- סכום החשבונית.
לפיכך, היה והצרכן ביקש לקבל חשבונית מס העוסק חייב לספק חשבונית שתכלול את כל הפרטים המפורטים לעיל.
במידה שבית העסק מסרב למסור חשבונית, תנסה לפנות אל רשות המיסים בישראל באמצעות הקישור שלהלן:
https://taxes.gov.il/Pages/contactsAll.aspx | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:23 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:23:59 |
| | קניתי מוצר ועדיין לא קיבלתי קבלה על המוצר , האם חייב לתת לי קבלה ועד כמה זמן מותר להם למשוך את זה ? | |
|
|
|
| 21/7/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 08:41:50 |
| שלום רב אדיר,
עקרונית, סעיף 47(א) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 קובע כי עוסק מורשה רשאי להוציא חשבונית מס, וחייב לעשות כן לפי דרישת קונה.
הוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות), תשל"ג-1973 קובעות בסעיף 9 את הפרטים הנדרשים כדי שחשבון מפורט יהיה ל'חשבונית מס'. הפרטים שיש לכלול הם:
- שם העוסק ומספרו;
- תאריך החשבונית;
- שם הלקוח ומענו;
- סכום החשבונית.
לפיכך, היה והצרכן ביקש לקבל חשבונית מס העוסק חייב לספק חשבונית שתכלול את כל הפרטים המפורטים לעיל.
במידה שבית העסק מסרב למסור חשבונית, תנסה לפנות אל רשות המיסים בישראל באמצעות הקישור שלהלן:
|
|
|
| 18/7/2019 15:23 |
אדיר |
 | | מחבר: | אדיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:23:48 |
|
|
|
| 21/7/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 08:40:53 |
| שלום רב אדיר,
- שם העוסק ומספרו;
- תאריך החשבונית;
- שם הלקוח ומענו;
- סכום החשבונית.
|
|
|
| 18/7/2019 15:16 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:16:23 |
| שלום,
לפני מס ימים המזגן הפסיק לקרר. המזגן פחות משנה. בתקנון של טורדנו כתוב שמרגע הגעת הטכנאי המזגן יתוקן לא יותר מ3 ימי עבודה. ביום ראשון האחרון הגיע הטכנאי. ואמר שהכרטיס פיקוד התקלקל. ושביום למחרת יזמין את החלק ותוך יום יומיים. יגיעו אלי על מנת להחליף את החלק התקול. אלה שמאז טורדנו לא יצרו איתי קשר. התקשרתי אליהם מספר פעמיים. והנציגות מבטיחות שיחזרו אלי באותו היום על מנת לתאם הגעה של טכנאי. בפועל זה לא קורה. אחת הנציגות אמרה שהחלק שהתקלל לא נמצא במחסנים שלהם במלאי. והם מנסים לאתר את החלק אצל אחד מטכנאי קבלן שהם עובדים איתם.
השאלה היא. האם יש לי עילה לתביעה. מכיוון שבחוזה שלהם כתוב לא יאוחר מ3 ימים עבודה. בפועל עבר כבר שבוע. והפיתרון לא נראה באופק.
תודה מראש | |
|
|
|
| 21/7/2019 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 08:34:41 |
| שלום רב דני,
עקרונית, בהנחה שמדובר במוצר שנמצא בשנת אחריות ראשונה, הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במזגן, על היבואן/יצרן לתקן את המוצר המדובר בתוך 3 ימים מביצוע הקריאה.
בנוסף, סעיף 31א בחוק הגנת הצרכן מקנה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח.
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
להלן סעיף בחוק הגנת הצרכן:
"31א. (א) נקשרה עסקה בין עוסק לצרכן והעוסק הפר, בקשר לאותה עסקה, הוראה מההוראות המפורטות להלן, רשאי בית המשפט לפסוק, בשל אותה הפרה, פיצויים שאינם תלויים בנזק (בסעיף זה – פיצויים לדוגמה), בסכום שלא יעלה על 10,000 שקלים חדשים:...
(8) ביקש צרכן מיצרן טובין או מעוסק, שיתקן קלקול שנתגלה בטובין שנמכרו לו או שיספק חלקי חילוף לשם תיקון הטובין, כפי שנדרש לפי סעיף 18א(1) – והיצרן או העוסק, לפי העניין, לא תיקן כל קלקול כאמור במהלך תקופת האחריות בלא תמורה או לא סיפק חלקי חילוף כאמור עד תום תקופת האחריות, בתוך התקופה שנקבעה לכך לפי אותו סעיף." | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:20 |
שואלת |
 | | מחבר: | שואלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:20:37 |
| שלום רב, רכשתי ב1.7 מקרר סלטיה, מקרר עומד וצ'יפסר לצורך עסק בייתי שלבסוף לא הוקם. לא השתמשתי המוצרים כלל. פניתי לאחר 5 ימים טלפונית לבעל העסק בבקשה להחזר כספי ומסר שהמוצרים יצאו מהחנות ושאמכור ביד 2. לפני תום 14 ימי העסקים שלחתי אליהם מייל עם תבנית המכתב שלכם והחזירו לי תשובה: "חוק הגנת הצרכן משמעו - "צרכן" – מי שקונה נכס או מקבל שירות מעוסק במהלך עיסוקו לשימוש שעיקרו אישי, ביתי או משפחתי.
דומה שהעסקה אינה עונה על הקריטריון הזה, שכן המוצרים לא נקנו לשימוש אישי.
אנו מצרים לשמוע על המכשולים בהקמת העסק ומאחלים הצלחה בהמשך".
האם הם צודקים או שהחוק עומד לטובתו בעניין הזה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 18/7/2019 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 16:20:18 |
| שלום רב גברת,
במידה שהעסקה בוצעה בין שני בתי עסק, חוק הגנת הצרכן לא יחול ויש לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות.
| |
|
|
|
| 18/7/2019 14:19 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:19:05 |
| זכיתי היום לקבל שיחת טלפון של החברה, אשר באופן מניפולטיבי ניסתה לגרום לי לבטח באמצעותם. לדבריהם ביטחתי בעבר מוצר חשמלי ביתי וכעת הם מאפשרים לי לחדש את הביטוח עם עוד מוצרים ביתיים. לא זכור לי שאי פעם הייתי קשורה אליהם. ביקשתי את המידע הביטוחי בכתב. הנציגה ציינה שאוכל לקבל זאת אך ורק אם קודם אשלם להם. הצעתי שנדבר בעוד שבוע כדי שאשקול את הדברים - ואז היא ציינה שזה רלוונטי רק להיום. לא הסכמתי ולא נעשתה עיסקה - כך שאין לי אפשרות לתלונה רשמית.
אבל מה היה קורה אם אדם מבוגר / קשיש / חרד היה נדרש לעמוד במניפולציה שהפעילה נציגת החברה?
אני מבינה כי תלונות מסוג זה לגבי החברה ואופן פעולתה מופיעות אצלכם כבר קרוב לארבע שנים. האם אין דרך להגן על הציבור בנושא?
תודה | |
|
|
|
| 18/7/2019 16:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 16:13:37 |
| שלום רב תמי,
היות שלא בוצעה עסקה, אני, מציעה לך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן , על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 18/7/2019 13:20 |
שלמה מרשיין |
 | | מחבר: | שלמה מרשיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 13:20:49 |
| קנתי רכב בליסיג ב12 2016
ואל הרישיון הרכב היה בהשכרה
משנת 2007 עד 2016 וזה החברה לא עשתה גילו נעות
החברה אופריט ליסט בחיפה בציקפוט
| |
|
|
|
| 18/7/2019 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 16:10:39 |
| שלום רב שלמה,
לא ברור מדוע אתה פונה רק עכשיו.
בכל מקרה,רצוי שתתייעץ מול עו"ד פרטי בצירוף הסכם ההתקשרות, ככל שקיים. | |
|
|
|
| 18/7/2019 12:48 |
מלכה |
 | | מחבר: | מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:48:59 |
| | זאת הפניה שלי 624931 לא חזרו אלי מעל חודש ומעונינת לדעת מה קורה עם התלונה | |
|
|
|
| 18/7/2019 16:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 16:00:52 |
| שלום רב מלכה,
לבירור מצב פנייתך, תוכלי לבדוק באמצעות הקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM
בכל מקרה, פנייתך הועברה למטפל בפנייתך. | |
|
|
|
| 18/7/2019 13:50 |
אילנית |
 | | מחבר: | אילנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 13:50:58 |
| שלום רב
הזמנתי חבילת נופש דרך איסתא שכוללת טיסה להולנד בחברת לואוו קוסט טראנסאוויה כפר נופש והשכרת רכב . הטיסה ביום שני הקרוב . הסתכלתי במדיניות חברת התעופה טראנסאוייה לגבי הכבודה. שם כתוב כי ניתן להעלות למטוס כבודת יד במשקל של עד 10 קג במידות של 45*40*25 או לחילופין מזוודה של 55*40*25. השבוע , כשבמקרה שאלתי את השאלה אצל הסוכנת נדהמתי לגלות שהיא אמרה לי שכבודת היד הינה 7 קג. בררתי שוב באתר של התעופה ושם כתוב במפורש 10 קג. שאלתי עכשיו שנית את הסוכנת והיא אומרת שלאיסתא יש הסכם עם החברה של 15 קג לבטן המטוס 7 קג למטוס. אנחנו 5 נפשות יוצאים ביום שני הקרוב. זה פחות 15 קג משמעותיים עבורינו. האם מותר לאיסתא לערוך הסכמים כאלה ? האם לא היתה חייבת ליידע אותי בזמן רכישת החבילה שיש הסכם שונה עם חברת התעופה הזאת??? בוודאות לא הייתי לוקחת את החבילה הזו לו ידעתי שיש פערים בין אתר חברת התעופה לבין הסכם בין איסתא ובינם | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:57:24 |
| שלום רב אילנית,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי.
מכאן, שעליך לפנות אל החברות בכתב תוך פירוט תלונתך, לאחריו אם את מעוניינת שנבדוק עליך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 18/7/2019 12:16 |
סלומון חיה |
 | | מחבר: | סלומון חיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:16:26 |
| | ביצעתי ניתוק מחברת הוט דרך אתר נתק החברה לא ניתקה אותי וטענה שאני צריכה להמציא אישור שמוכיח שהם קיבלו את הפניה מנתק? האם זה נכון? האם אני צריכה לשלם את החוב עד לתאריך שפניתי אליהם לשאול מדוע לא ניתקו? | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:35:49 |
| שלום וברכה חיה,
על הצרכן חלה החובה להודיע על ביטול ההסכם בהתאם להוראות ההסכם והדין, וכן אחריות לוודא קבלת הודעת הביטול ומימושה. יש להניח כי גם בהתאם לתקנון של חברת נתק האחריות רובצת על כתפיו של הצרכן. מנגד, קשה להצדיק גבייה ממושכת של חיובים בגין שירות אשר לא ניתן בפעול. | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:51 |
חיה סלומון |
 | | מחבר: | חיה סלומון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:51:48 |
| | תודה על התשובה... אז מה ניתן/מומלץ לעשות על מנת לא להיות מחויבים על שירות שלא התקבל? | |
|
|
|
| 18/7/2019 12:51 |
ואסים |
 | | מחבר: | ואסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:51:33 |
| שלום
רכשתי חדר תינוק מרשת מוצרי תינוקות, שילמתי עבור העסקה ולפני יומיים הודיעו ותיאמו איתי שהם מגיעים להתקין את החדר בין השעות 2 וחצי לבין 5 וחצי אחר צהריים כמובן שחיכיתי בשעות הנ"ל אך הם איחרו ובסוף ההובלה והמתקין לא הגיעו הבחור התקשר אליי ב8 וחצי בערב והוא רצה לדחות את ההגעה.
האם במקרה הזה אני זכאי לפיצוי? | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:35:42 |
| שלום רב ואסים,
עקרונית, סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" הורחב והוא חל בין היתר על :
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
5. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
6. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
למידע מפורט, תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך. | |
|
|
|
| 18/7/2019 12:51 |
ואסים |
 | | מחבר: | ואסים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:51:14 |
| שלום
רכשתי חדר תינוק מרשת מוצרי תינוקות, שילמתי עבור העסקה ולפני יומיים הודיעו ותיאמו איתי שהם מגיעים להתקין את החדר בין השעות 2 וחצי לבין 5 וחצי אחר צהריים כמובן שחיכיתי בשעות הנ"ל אך הם איחרו ובסוף ההובלה והמתקין לא הגיעו הבחור התקשר אליי ב8 וחצי בערב והוא רצה לדחות את ההגעה.
האם במקרה הזה אני זכאי לפיצוי? | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:31:57 |
| שלום רב ואסים,
עקרונית, סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" הורחב והוא חל בין היתר על :
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
5. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
6. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
למידע מפורט, תוכל לקרוא באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך.
| |
|
|
|
|