| 21/7/2019 11:53 |
וופא חוסיין |
 | | מחבר: | וופא חוסיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 11:53:18 |
| החודש הצטרפתי לחברת נביעות והתחייבתי לחבילה לשנה.
לאחר שקיבלתי את המתקן עם חלק מכמות המים שהייתי אמורה לקבל היום הגיע השליח שלהם ובשיחת טלפון אמר שהבית שלי נמצא בעלייה וזה יקשה עליו להוביל אליי את המים בחורף...הסברתי לו שיש סיבוב שיחסוך ממנו את העלייה החדה אך תכלס הוא לא רצה לשמוע. כרגע החברה הודיעה לי על ביטול מינוי. חשוב לציין שהייתי לקוחה של מי עדן 8 שנים שבהם לא היתה בעייה להוביל את המים. אני נורא כועסת שמונעים ממני שירות חשוב זה ומוכנה להגיע עד לבית משפט איתם. | |
|
|
|
| 21/7/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 13:31:24 |
| שלום רב וופא,
האם את ביקשת לבטל את המנוי או שמא החלטת החברה?
בכל מקרה, אם הביטול נעשה ביוזמת החברה עליך לבדוק אם בחוזה מופיע סעיף פיצויים מוסכמים במקרה שמי מהצדדים מבטל את העסקה, ולאחריו לפנות אל החברה ואם תתקלי בבעיה, תוכלי להתייעץ מול עו"ד המתמחה בדיני חוזים . | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:34 |
שביט |
 | | מחבר: | שביט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:34:00 |
| שלום רב
מעוניינת לדעת באם אני טועה והבנתי לקויה ... קיבלתי הטבה (שעדיין מופיעה אצלי)שבה היה רשום כך "הטבה לשבוע לחברי הקבוצה-25ש"ח על כל עיסויי ה-60 דק' ומעלה (לא כולל יום שישי)
הדבר היה נשמע תמוהה אך זה עסק חדש (על אף שהתקשרתי לוודא ונאמר שאכן אך מחקתי השיחה המוקלטת כי לא חשבתי שאזדקק לה) אז לא רלוונטי להבנתי .... אם היה רשום הטבה של 25 שח על כל עיסויי אז אבין ש25 שח פחות מהמחיר המלא אך מכיוון שרשום הטבה לשבוע - 25 שח על כל עיסויי ה... ניתן להבין שכל העיסויים ניתנים ב25 שח לשבוע בלבד אכן כך הדבר או שאני זו שטועה או שהפרסום אכן מטעה לתשובתכם אודה | |
|
|
|
| 18/7/2019 16:15 |
שביט |
 | | מחבר: | שביט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 16:15:41 |
| | לעניות דעתי הפרסום מוטעה ומטעה אכן כך?!? | |
|
|
|
| 18/7/2019 16:18 |
שביט |
 | | מחבר: | שביט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 16:18:42 |
| | ובנוסף יכול להשתמע שההטבה הינה למימוש לשבוע בלבד הלא כן?!? | |
|
|
|
| 19/7/2019 09:40 |
שביט |
 | | מחבר: | שביט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2019 | | שעה: | 09:40:53 |
| סליחה ...
כאילו נשמע שההטבה שנתנו היא השבוע הספציפי ולא מובן שהיא התכוונה שההטבה היא ל25 שח כל מי שהראתי לו הפרסום הבין כמוני מה גם ששילמתי מחיר של 460 שח מה שאמור להיות פחות מ 100 שח
כי אם אני לא טועה ההטבה הייתה לגביי שבוע ולא לגביי ה25 שח
אם היה רשום הטבה של 25 שח לשבוע בלבד אז היה ניתן להבין 25 שח הנחה
אך היה רשום הטבה לשבוע -25 שח עבור כל העיסויים של 60 דק
טוב סליחה זה פשוט מכעיס הגזל הזה אחרת לא הייתי הולכת בכלל אם הייתי יודעת שזה המחיר
תודה וסליחה וכמובן אשמח לתשובה מאדם שמבין יותר ממני | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:45:55 |
| שביט שלום רב,
אכן, הניסוח "25 ש"ח על כל עיסוי" הנו ניסוח בעייתי, אך ניתן בהחלט להבין ממנו כי מדובר בהנחה של 25 ש"ח מעלות כל עיסוי, שכן אחרת הניסוח המתאים יותר היה "כל העיסויים ב 25 ש"ח" או נוסח מסוג זה.
בכל מקרה, מדובר בשאלה פרשנית, ולמועצה אין הסמכות להכריע האם מדובר בפרסום מטעה אשר יש בו לחייב את בית העסק לספק את השירות בעלות המוצעת או שמא אין בכך משום הטעיה של ממש.
ניתן להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין את ההטעיה שנחוות על ידך, ולבקש כי יתחשבו בעניין, אך בכל הנוגע לחיוב בית העסק, רק בית משפט מוסמך לקבוע האם אכן מדובר בהטעיה כאמור. | |
|
|
|
| 21/7/2019 13:28 |
שביט |
 | | מחבר: | שביט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 13:28:25 |
| | אך רשום באופן מובהק שההטבה לשבוע בלבד אם אני מבינה נכון זו ההטבה ... המיוחסת לשבוע בלבד הלא כן | |
|
|
|
| 21/7/2019 11:37 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 11:37:39 |
| ברשותי טלפון סלולרי מתוצרת סוני עדיין באחריות של אלקטרה תקשורת בע"מ
לפני כשבוע פניתי לשירות שלהם בנוגע לטלפון האמור הנציגה אמרה לי שאפשר לשלוח לי שליח שיעביר את הטלפון למעבדה אולם מששמעה שאני מהסס אמרה לי אתה יכול להתייעץ איתם ומסרה לי את מספר הטלפון שלהם .
מכאן התחיל בזבוז זמן של המון שיחות למעבדה שאינה עונה ופנייתי לשירות בנוגע לעובדה שהמעבדה לא עונה נתקלו בתגובה צוננת .
דעתי האישית לאור האמור שמדובר בזלזול | |
|
|
|
| 21/7/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 13:26:43 |
| שלום רב צביקה,
מתי נרכש המוצר? מהי תקופת האחריות שברשותך- והאם האחריות הינה מוגבלת?
בכל מקרה, עליך לעיין בתעודת האחריות על מנת לבדוק מה כוללת האחריות ולאחריו לפנות אל היבואן/יצרן כמפורט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 21/7/2019 10:57 |
לבנת גלם |
 | | מחבר: | לבנת גלם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 10:57:23 |
| שלום,
פנתה אליי חברה להחזרי מס ואחרי שכנועים רבים ושיווק טלפוני שכנעה אותי לאשר התקשרות איתם לצורך קבלת החזרי מס, העברתי להם את מספר האשראי שלי והם העבירו לי מסמכים לחתימה, אך לאחר שבחנתי את הדברים שוב והתייעצתי עם בעלי החלטתי שלא לעשות את זה מולם, ניסיתי לתפוס אותם על מנת לבטל את העיסקה, אבל בגלל שעות מענה קצרות במיוחד הצלחתי להשיגם רק היום, כחודש לאחר ביצוע העסקה כוויכול הטלפונית, שוב אציין כי לא חתמתי על המסמכים שהועברו אלי בפקס, אבל התשלום הראשון כבר נגבה ממני, היום הם אומרים לי שלא ניתן לבטל את העיסקה והם יגבו ממני 400 ש"ח מתוך 990 ש"ח עבור דמי ביטול, האם זה הגיוני? האם ניתן לעשות משהו בנדון? אנא עיזרו לי | |
|
|
|
| 21/7/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 13:15:56 |
| לבנת שלום רב,
האם במסגרת המסמכים שהועברו אילך, צווינו תנאי הביטול של העסקה ודרכי הביטול?
היה והתשובה חיובית, יש לבחון האם התנאים שצוינו תואמים את הוראות הדין, והאם ישנה אפשרות להעביר הודעה בכתב בנוגע לביטול העסקה, בהתאם לתנאי ההתקשרות.
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר האינטרנט של המועצה בצירוף המסמכים ונשמח לבחון את הנושא ולנסות לסייע. | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:12 |
אכראם ח. |
 | | מחבר: | אכראם ח. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:12:07 |
| לפני כמה ימים נכנסתי לתדלק בתחנת דלק סונול בשירות מלא, להפתעתי בסוף התהליך התברר שתדלקו לי בפחות ב 3 שקל ממשי שלמתי כאשר בררתי המתדלק אמר לי שזה הנוהל .
פניתי לחברה בבקשה להבין למה הם לא אומרים ולא מודיעים ללקוחות שהם גובים את העמלה הזו (והבהרתי שאם ידעתי לא הייתי ממשיכה את העסקה) התשובה שקבלתי מהם: ״עכשיו את יודעת״
ועוד אמרה ״הכול בסדר״ למרות ששאלתי כמה פעמים למה לא מודיעים ללקוח לפני התדלוק שאתם גובים עמלה זו.
האם זה חוקי התנהלות זאת? | |
|
|
|
| 21/7/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 13:14:28 |
| שלום רב אכראם,
האם יש שילוט המסביר את עלות השירות? אם לאו, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 21/7/2019 10:31 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 10:31:25 |
| ראיתי באתר של חברת KSP טלפון סלולרי ובאתר יש אפשרות לרכוש את הטלפון ללא הגעה לסניף והוא יגיע אלי עם שליח, אחרי שבוע של שימוש בטלפון הבנתי שהמכשיר לא תואם לצרכיי ואני מעוניין להחזיר אותו בתמורה לכספי (כמובן שאני ישלם את הקנס של 100 שקל או 5%) האם זה אפשרי ? האם יש חוק שמבטל כל סעיף כזה או אחר בתקנון של החברה עצמה ?
שאלה נוספת האם במידה והמכשיר היה נקנה בחנות היה לי אופציה להחזיר את המכשיר אחרי שבוע של שימוש ?
תודה | |
|
|
|
| 21/7/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 13:14:08 |
| אמיר שלום רב,
במקרה של רכישה פרונטאלית, כלומר, בחנות עצמה - ניתן לבטל את העסקה לרכישת טלפון, רק כל עוד לא נעשה בו שימוש, והוא לא הופעל כלל, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח.
במקרה של רכישת המוצר באמצעות מכר מרחוק (אינטרנט או טלפון) יחולו הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, המאפשרות ביטול העסקה בתוך 14 יום, גם אם נעשה שימוש במוצר, ובכפוף לדמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, ומוטלת על הצרכן החובה להשיב לבית העסק את המוצר על חשבונו. | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:00 |
צורי |
 | | מחבר: | צורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:00:38 |
| שלום רב
קניתי מקרר במחסני חשמל והחנות התחייבה ל7 ימי עסקים אספקה. המקרר הגיע לאחר 9 ימים האם מגיע לי פיצוי כלשהו?
תודה | |
|
|
|
| 21/7/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 13:11:57 |
| צורי שלום רב,
בניגוד לאיחור טכנאי, אשר מזכה את הצרכן בזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק, איחור באספקה יכול להוות עילה לפיצוי רק בהתאם לדיני הנזיקין הכללים.
כלומר, יש צורך להוכיח מהו הנזק הכלכלי שנגרם, וכן לטעון כי הנזק נגרם עקב רשלנות של בית העסק. | |
|
|
|
| 20/7/2019 11:37 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2019 | | שעה: | 11:37:48 |
| לפתע פרטנר מתחילה לגבות כ-.5 שח על שירות תא קולי
אמנם שולחים הודעה בעניין,
אך היה בחינם מאז תחילת הסלולר בארץ ! | |
|
|
|
| 20/7/2019 15:51 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2019 | | שעה: | 15:51:56 |
| | פרטנר פועלת בשיטת מצליח גובה על שעון חכם 1000 שח ולא מציינת שהשעון נגד מים ואז שהשעון נרטב הצרכן נדפק וצריך לשלם עליו בהתחייבות ל3 שנים ב36 תשלומים ושהנציג לא מציין שיש שני תוכניות הבסיסית ותוכנית השעון והנציג מסביר תדברים שאפשר לעבור ולבטל תוכנית בקלות בלוף שיטת מצליח בשביל למכור. | |
|
|
|
| 21/7/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 13:07:28 |
| שלום רב משה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במחיר.
על כן, במקרה בו החברה שלחה הודעה בכתב, על פניו לא ניתן לטעון להטעיה במחיר, עם זאת, מומלץ לעיין ברישיון של החברה באתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 21/7/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 13:11:07 |
| שלום רב רן,
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:51 |
רותם |
 | | מחבר: | רותם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:51:12 |
| היי,
לפני כחודשיים עשיתי מנוי בסטודיו בי יו, סטודיו ליוגה כושר. העלות הייתה 900 שקלים לשלושה חודשים, כאשר הובטח לי בטלפון שאפשר לבטל ולקבל זיכוי מלא ביחס לזמן שהייתי, כלומר, אם ביטלתי אחרי חודש אקבל 600 שקלים וכן הלאה.
מכיוון שלא היה ניתן לקבוע שיעורים שם כלל בגלל מחסור במספיק שיעורים, ביטלתי לאחר חודש בדיוק. נאמר לי שהם לא מזכים אותי ב600 כפי שהובטח לי, ויזכו אותי ב515, הסכמתי מחוסר ברירה...
הזיכוי נעשה ב1.7 לטענתם, היום ה21.7 והכסף עדיין לא נכנס לי לחשבון. בחברת האשראי אומרים שהם כלל לא רואים זיכוי או כל פעולת זיכוי מהעסקה הזה, ושהוא לא נעשה.
העסק לא מגיב אליי, אומר שיבדוק ולא חוזר אליי, ואני כבר אובדת עצות וחסרת אונים למולם.
מה עליי לעשות? האם יש תהליך מהיר מהגשת התלונה אצלכם? | |
|
|
|
| 21/7/2019 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 12:22:59 |
| שלום וברכה רותם,
אנו מציעים כי בשלב הראשון בפני בכתב בצורה מסודרת להנהלת בית העסק, ולו על מנת להעלות על הכתב את השתלשלות העניינים לטענתך. במידת הצורך, תוכלי להסתייע במועצה על דרך של הגשת תלונה באתר המועצה, אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. לאור ריבוי פניות למועצה, נדרש אורך רוח. | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:00 |
צורי |
 | | מחבר: | צורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:00:30 |
| שלום רב
קניתי מקרר במחסני חשמל והחנות התחייבה ל7 ימי עסקים אספקה. המקרר הגיע לאחר 9 ימים האם מגיע לי פיצוי כלשהו?
תודה | |
|
|
|
| 21/7/2019 12:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 12:07:00 |
| שלום וברכה צורי,
אין זה מן הנמנע כי קמה חבות לפיצוי בגין נזק סביר שנגרם לך בפעול בנסיבות. ברם, עליך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה, טופס ההזמנה ו/או תקנון בית העסק, כיוון שלעתים ההתחייבות למועד אספקה הינה מרוככת, וככל שישנה הפרה של התחייבות לפנות לבית העסק בתיאור הפרשה הטענות ובדרישות לפיצוי סביר בגין נזק מוכח. | |
|
|
|
| 21/7/2019 07:53 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 07:53:51 |
| שלום, אני מוכרת קורס אונליין שפתוח לתקופה של 10 ימים או 30 יום כל אחד והמחיר שלו
תאורטית, ניתן לעבור על הקורס כולו תוך 14 יום.
מה תנאי הביטול במקרה של 10 ימים?אין 14 יום...
מה תנאי הביטול במקרה של 30 יום כאשר יכול להיות והלקוח השתמש בכל הקורס אבל אין לי הוכחות לכך...
תודה | |
|
|
|
| 21/7/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 11:58:18 |
| שלום וברכה אסתר,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק, אלא של צרכנים בלבד, כהגדרת מונחים אלה בחוק הגנת הצרכן. מכל מקום, נציין כי ישנה החרגה בדיני הגנת הצרכן באשר לזכות הביטול, מקום מדובר בעסקה לרכישת "מידע". אין זה מן נמנע כי קבלת אמצעי גישה למידע שכזה, לרבות אפשרות צפייה בכל הסרטונים המהווים את הקורס, יש בה כדי להחריג את זכות הביטול כאמור לעיל. | |
|
|
|
| 7/6/2019 11:53 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2019 | | שעה: | 11:53:24 |
| שלום וברכה,
לאחרונה נראה שישנם יותר ויותר חנויות פאלפונים שרוצים לחסוך\לעשות יותר כסף בצורה הבאה.
בזמן קניה (אינטרנט או פרונטאלי) מציעים לך טלפון חדש עם מטען לא מקורי
"מטען קיר חליפי (תואם למקור)"
כשטלפונים מגיעים לארץ או בכל מקום, הם מגיעים עם מטען מקורי בתוך אריזה סגורה.
בשביל שימכרו מכשיר טלפון חדש ללא מטען המקורי הם מחוייבים לפתוח את האריזה ולהחליפו באחד לא מקורי.
ואז מציעים לך לקנות את המקורי בכסף רב , רק להזכיר שהמקורי הגיע יחד עם הטלפון בתוך האריזה..
השאלה היא האם חוקית מותר להם
1, לפתוח את האריזה ?
2, להוציא את המקור ולהחליפו במטען קיר לא מקורי?
3, מי קובע מי הוא "תואם למקור" ? (ומי נתן להם את השמכות הזו)
חנויות כגון ,
gadget-mobile , eline , itech-store , phoneplay
ועוד המון חנויות, עובדות באותו האופן.
ידוע לי שאין רגולציה בעניין אך אוסיף לזה שאחרי שהם כבר פתחו את האריזה ללקוח הפשוט אין מושג אם באמת המטען שהם מציעים "המקורי" הוא באמת מקורי.
אשמח לקבל תשובות על 1-3.
תודה רבה לכם. | |
|
|
|
| 7/6/2019 15:03 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/06/2019 | | שעה: | 15:03:50 |
| באותה המידה גם המכשיר יכול להיות לא מקורי!
ואתה מתעסק במטען?!?! | |
|
|
|
| 10/6/2019 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/06/2019 | | שעה: | 15:32:38 |
| שלום נוי שלום וברכה,
איננו יודעים על הוראת דין האוסרת על בית עסק להציע מטען תואם תחת זה המקורי. עיון בחלק מהאתרים שצויינו בפנייתך מלמד כי המדובר בייבוא מקביל, וכי בית העסק מציע אפשרות לשדרג למטען מקורי בתוספת תשלום. כמו"כ, לא מצאנו תשתית ראייתית לטענתך לפיה האריזה נפתחה וכיוצ"ב, וככלל מומלץ להיות זהירים בהטחת האשמות כלפי מאן דהוא. | |
|
|
|
| 11/6/2019 19:08 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/06/2019 | | שעה: | 19:08:24 |
| שלום, תודה רב על תשובתכם אך לא קיבלתי תשובה ברורה לשאלות שנשאלו.
השאלה היא האם חוקית מותר להם
1, לפתוח את האריזה ?
אלה שאלות פשוטות אך מעמיקות שגם נוגעות לשאר המוצרים הקיימים בארץ לדוגמה מחשב נייד, מאוורר, מקרר , מכונת כביסה וכו', בכל מוצר חשמל אפשר להחליף חלק שהוא לא מקורי.
כך שאיני מאשימה חנות ספיצפית אלה שואלת לעניין, בשביל לדעת אם יש עילה כל שהיא.
מכיוון שטלפון זה שכיח יותר , מה עם ספק כוח של מקרר ? או של מיקרו ? או מכונת כביסה? ביקצור כל מוצר .
אלה 3 שאלות שונות שלא בהכרך קשורות אחת לשניה, לפתוח את האריזה מותר אך להחליף חלק לא?
איני בטוחה שהייתי מובנת.
גם אם זה יבואן מקביל או יבואן רשמי המכשיר מגיע באריזה סגורה מחול.
"לא מצאנו תשתית ראייתית" , השאלות שנשאלות הן ענייניות כמו שכתבתי ליפני.
לא סיפקתי ראיה אך מקרא זה קרה מול עניי כשבאתי לקנות טלפון.
נוסף על כך אם לא החנות פותחת את הקופסה של המכשיר ומחליפה בו מטען לא מקורי, אז היבואן המקביל עושה זאת (תשובה זו התקבלה אחרי שדיברתי עם בעלי חנויות כששאלתי איך זה שזה לא "מקורי".) אך אין זה משנה אם זה החנות הספציפית או היבואן.
השאלות תקפות גם ליבואן וגם לחנויות.
מקווה שהפעם הייתי יותר ברורה בשאלה. | |
|
|
|
| 12/6/2019 11:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 11:57:03 |
| שלום וברכה נוי,
כאמור בתגובתנו הקודמת איננו רואים מניעה בדין להציע למכירה מכשיר טלפון ניד מקורי, ויחד עמו מטען לא מקורי. מדובר בשני מוצרים שונים, והדבר אינו מחייב פתיחה של האריזה ע"י היבואן בניגוד לדין או שלא. | |
|
|
|
| 12/6/2019 14:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/06/2019 | | שעה: | 14:32:00 |
| "מדובר בשני מוצרים שונים, והדבר אינו מחייב פתיחה של האריזה ע"י היבואן"
יצרן תמיד יצרף לטלפון מקורי מטען מקורי. כדי לצרף מטען לא מקורי, יבואן יהיה חייב לפתוח את האריזה. אם הוא התעסק על המטען, אין לדעת מה הוא עוד עשה עם התוכן המקורי שנארז ע"י היצרן ואם המוצרים אכן חדשים. | |
|
|
|
| 14/6/2019 02:24 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 02:24:51 |
| כמו שאדון משה הקדים אותי וכתב,
המוצרים אולי "שונים" אך מגיעים באותה הריזה, היצרן של אותו המכשיר פאלפון, אם זה קסיאומי,סמסונג,אפל,גוגל,ONEPLUS וכו' המטען מגיע בתוך האריזה עם הפאלפון.
אין פה שאלה אם זה שני מוצרים שונים והאם\או אפשר למכור אותם כל אחד לחוד שזה בוודאי שאפשר ואין שום מניע, השאלה היא כשהמכשיר פאלפון והמטען (המקורי) מגיעים יחדיו בתוך אותה הריזה.
הנה דוגמה.
אני בעלת החנות\יבואן, אתה\את מגיע לקנות מכשיר פאלפון.
אני פותח את האריזה (אם זה ליפני שהגעת או אחרי) , מוציאה את המטען המקורי שהגיע עם האריזה ומציע לך משהו "תואם" , ואני אומר\מציע לך אם אתה רוצה את המטען המקורי, תשלם עליו.
או במילים אחרות, קניתי הרמת מטענים "תואמים" (על פי מה שאני אומר שזה תואם) באינטרנט לדוגמה ALIEXPRESS בסכום של 5שח כל אחד (נניח וזה המחיר אם כן אפשר למצוא בפחות).
ועכשיו אני מוציא את אותו המטען המקורי מהאריזה שלו (ששויו עולה על 80שח) ומציע לך לקנות אותו ב100שח++.
זה הסנריו שקורה בחניות.
אני חוזרת על זה ואומרת, המטען המקורי נמצא באריזה עם הפאלפון. היצרן מחול שולח אותו ככה , אין מצב שפאלפונים מגיעים מהיצרן\מחול ללא מטען בתוך האריזה
ככה שזה מחייב את המוכר\יבואן לפתוח את האריזה ולהחליפו בחלק אחר ולא מקורי.
(אוכל לשלוח קישורים לאינספור פתיחת אריזות לכמעט כל סוגי הפאלפון UNBOXING , שמראים בסרטון איך זה מגיע בתוך הריזה וכו').
אז אני שוב חוזרת על השאלה,
1, לפתוח את האריזה ?
אשמח לקבל תשובה 1,2,3 :)
מצטערת מראש, אני יודעת שזה נשמע קצת חופר ושזה חוזר על עצמו, אך תשובה חד משמעית על 1,2,3 לא קיבלתי עדיין.
| |
|
|
|
| 14/6/2019 09:01 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 09:01:22 |
| לא נראה לי שחיפשת תשובה ממני אבל בכל זאת יש לי מה לכתוב כי גם אותי נושא פתיחת האריזות מרתיח.
לשאלותיך, כפי שכתבה נציגת המועצה, נראה לי שמותר לכל עוסק למכור מה שהוא רוצה ויחליט הצרכן מה הוא רוצה לרכוש. לא ירכשו הישראלים אריזות שנפתחו, עסקים לא ימכרו סחורה כזו. אבל ממתי יודעים ישראלים לעשות חרם? מה אסור לעוסק אכתוב בהמשך. מי קובע מה "תואם למקור" ומי נתן להם את הסמכות? הם נתנו לעצמם את הסמכות והם קובעים מה תואם. ברוכים הבאים למזרח התיכון.
מה שהחוק אוסר הוא להטעות את הצרכן (ראי סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן) ובהטעיה ניתן לבטל את העסקה (סעיף 32 לחוק). נראה לי שצרכן יכול להוכיח זאת ע"י הצגת המדבקה שאוטמת את האריזה, אם היא בכלל קיימת, ושל מי היא, של היצרן (איכותית בד"כ) או של היבואן (פשוטה בד"כ עם/בלי לוגו שלו). קריעה של המדבקה המקורית מראה על פתיחת האריזה והתעסקות עם תוכנה. לדעתי, צריך להשקיע קצת זמן באיך להוכיח התעסקות עם מוצר.
באופן כללי, אני מציע לך לא לקנות בכל מקום. העדיפות שלי היא לרכוש אצל מי שהיבואן הרשמי מפרסם באתר שלו אבל עדיין אני לא סומך בעיניים עצומות על המוכר.
את יכולה לפנות גם לרשות להגנת הצרכן שהיא גוף עם יותר "שיניים" מאשר המועצה וביכולתה להטיל קנסות על עסקים. נשמח לראות כאן את תשובתם.
אשמח לראות את הקישורים שנוגעים ל-UNBOXING. | |
|
|
|
| 14/6/2019 12:50 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/06/2019 | | שעה: | 12:50:14 |
| בטח,
אייפונים= https://youtu.be/XFckmtISfJk?t=143
קסיאומי=
https://www.youtube.com/watch?v=miBjkbWRPpw
https://www.youtube.com/watch?v=OHPB1k-KISg
https://www.youtube.com/watch?v=WAZb_2WSayg
https://www.youtube.com/watch?v=pOTMvxb_Owc
גוגל=
https://www.youtube.com/watch?v=3mlMq3pQyt8
סמסונג=
https://www.youtube.com/watch?v=Ufj4a7IHk5w
https://www.youtube.com/watch?v=1VgC-_aKJCk
https://www.youtube.com/watch?v=_aP4csYzYxs
יש עוד המון סרטונים כאלה ביוטוב, רק לחפש UNBOXING ואת שם המכשיר, לבדוק כמה סרטונים כי לפעמים יוצרי הסרטונים מוציאים את העטיפה.
כדרך אגב אני עדיין מחכה לתשובות מהנציגת הצרכן על שאלות.
שבת שלום. | |
|
|
|
| 23/6/2019 08:33 |
נוי |
 | | מחבר: | נוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/06/2019 | | שעה: | 08:33:15 |
| בוקר טוב, אני עדיין ממתינה לתשובה מסודרת ונורמאלית שעונה על השאלות ששאלתי.
| |
|
|
|
| 21/7/2019 11:29 |
חי |
 | | מחבר: | חי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 11:29:50 |
| ממתי הגנת הצרכן מתעלמים ממספר מפניות של אנשים ?
מה קורה פה ?
ממתי אפשר לבוא לפתוח מוצר מול/לא מול הלקוח להוציא ממנו חלק ממנו ששייך למוצר , להחזיק את הלקוח כבן הרובה ולהגיד לו , "אם אתה רוצה את מה שהוצאתי תשלם, אם לא קח משהו פשוט יותר"
WTF.. | |
|
|
|
| 16/7/2019 07:19 |
חי |
 | | מחבר: | חי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 07:19:46 |
| היי, למה אין מענה ?
קרה לי בדיוק אותו הדבר מול העניים שלי, שאלו אותי אם אני רוצה מקורי או תואם , שאלתי מה ההבדל אמרו שזה תואם ולא מקורי ושזה חוסך 50 שח, אמרתי סבבה אם זה אותו הדבר וחוסך לי 50שח , הבן אדם פותח את הקופסה מול העניים שלי מוציא את המטען המקורי ומנסה לדחוף לי את הלא מקורי.
מן הסתם לא נתתי לו להוציא את המקורי ושילמתי את המחיר עם ה50שח פחות.
מה קורה פה אנשים, איך בכלל נותנים לדבר כזה לקרות , פותחים את המוצר, מוציאים ממנו את הרכיב המקורי ומוכרים לך את אותו המוצר ביותר יקר
איפה אתם ההגנה לצרכן ? | |
|
|
|
| 21/7/2019 00:01 |
טובה |
 | | מחבר: | טובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 00:01:40 |
| | רכשתי מזרון איכותי מחברה ידועה ומפורסמת .קיבלתי אותו בתאריך 13.6.2019 לאחר פחות מחודש של שימוש10.7.2019 [מתוך זה כשבוע הייתי בנופש ולא השתמשנו במזרן כך שבפועל השימוש היה בקושי שב3 שבועות]...ראיתי שנוצר שקע לרוחב המזרן בקו ישר מצד לצד כולל ריפוד רפוי במקום השקע. הזמנתי בודק מטעם החברה והגיע רק אחרי 8 ימים של המתנה ב .18.7.19 [עוד משיכת זמן..והודיע כי צריך לקחת את המזרן לתיקון ..צילם ושלח תמונות למנהלים ואז אישר את התיקון . לדבריו יגיעו לקחת ולתקן. שאלתי ורצוני לדעת???..האם אני יכולה לדרוש אחרי שימוש של כ3 שבועות או חודש מזרן חדש במקום המקולקל ולא מתוקן???..שילמתי במיטב כספי 6.500 ש"ח ואני מקבלת מזרן עם בעיות ותיקונים.??!!! אני רוצה אותו דגם בדיוק אבל חדש ולא מתוקן. האם אפשר לדרוש?? מה עלי לעשות אם במידה ואדרוש מהם ולא יסכימו אלא רק לתקן?? מה אני עושה?... לא רוצה מתוקן אחרי פחות מחודש של שימוש ..תודה על העזרה | |
|
|
|
| 21/7/2019 11:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 11:17:54 |
| שלום וברכה טובה,
ככלל חוק המכר קובע כי על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה שמתגלית במוצר, בתוך פרק זמן סביר. מקום בו עשה זאת רשאי הצרכן לדרוש קבלת מוצר חדש תקין או אף לבטל את העסקה ולקבל את התמורה בחזרה. במקרים מסויימים עצם קבלת מוצר חדש אשר למן הרגע הראשון נזקק לתיקונים ומעבדות, יש בה כדי להקים לצרכן את הזכות לקבל מוצר תקין וחדש, ולא להסתפק בתיקונו ואף בפיצוי סביר בגין העבודה שהמוצר נדרש לתיקון. | |
|
|
|
| 20/7/2019 22:48 |
נדב |
 | | מחבר: | נדב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2019 | | שעה: | 22:48:03 |
| הזמנתי סורגים בתאמה אישית מחברה ידועה
שלמתי מראש תשלום מלא על כל העסקה במזומן וקבלתי קבלה
ועכשיו החלטתי לבטל לפני מועד ההתקנה
מה הדין?
האם בית העסק מחוייב לקבל את בקשתי?
| |
|
|
|
| 21/7/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 11:14:03 |
| שלום וברכה נדב,
ע"פ תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), הרי שביטול עסקה למוצר בהזמנה אישית אשר כבר הוחל בהליך ייצורו, לא חלה זכות החרטה וביטול העסקה הקבועה בתקנות. על בית העסק להראות כי אכן הוחל בייצור. יש להניח כי מקום בו נקבע מועד התקנה סמוך הליך הייצור כבר הסתיים. | |
|
|
|
| 20/7/2019 15:59 |
ריטה |
 | | מחבר: | ריטה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2019 | | שעה: | 15:59:37 |
| למי מדווחים במקרה וסימון תזונתי במדבקה בעברית אינו תואם את הסימון התזונתי המתואר על הקופסא ומאד מטעה?
במדבקה בעברית מופעים ערכים תזונתיים המיוחסיים ל100 גרם מוצר ואילו על האריזה המקורים מדובר מופיעים אותם עבור מנת הגשה של 28 גרם. (כך שבפועל ב100 גרם יש יותר מפי 3 מהרשום בעברית)!!!
היות והמוצר מוצג כמוצר מופחת שומן (ולכן אני אישית רכשתי אותו) נוצר בקלות רושם שגוי עוד יותר.
אני מניחה שכלל הנראה הדבר נעשה שלא בכוונה אך מוצר פופולרי שמשווק בחנויות ברחבי הארץ ראוי שיבדק באופן קפדני יותר.
אין אפשרות לצרף תמונה.
| |
|
|
|
| 20/7/2019 18:30 |
איזה מוצר זה? |
 | |
|
| 21/7/2019 11:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 11:11:53 |
| שלום וברכה ריטה,
עליך להפנות פנייה שכזו למשרד הבריאות, וכן להסב את שימת לב היבואן לשגגה. | |
|
|
|
| 19/7/2019 17:58 |
איזבלה |
 | | מחבר: | איזבלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2019 | | שעה: | 17:58:19 |
| שלום רב, פניתי לטכנאי מחשבים שסיכם שיבצע את הבדיקה חינם. הוא לקח את הלפטופ שלי (שלא נדלק) והוא נתן הצעת מחיר אם יצליח לתקן את המחשב, אך ההצעת מחיר תקפה רק לגבי אם יצליח לתקן את המחשב. הוא אמר שיעדכן אותי לפני שהוא עושה כל החלטה כספית, כפי שביקשתי ממנו, משום שאני סטודנטית תפרנית, וכסף הוא עניין לחוץ עבורי.
במהלך כחודשיים שהייתי מתקשרת לשאול לגבי המחשב, הוא טען שעדיין מנסה לתקן אותו. ולא הזכיר שום דבר שעלול לעלות לי כסף.
היום התקשרתי אליו, והוא אמר לי שהוא לא הצליח לתקן את המחשב, והוא הולך להחזיר לי את הלפטופ השבור שלי, והוא אומר שאני חייבת לו 100 שקלים על זה שלפני שבועיים הוא שלח את הלפטופ לאיזושהיא חברה.
הטכנאי לא עדכן אותי אודות ההחלטה הזאת! והוא דורש ממני את הכסף הזה, על אף שלא התייעץ איתי לפני זה!
אם היה מתייעץ איתי, הייתי אומרת לו לבטל את זה והייתי דורשת את המחשב שלי חזרה, ולוקחת אותו לטכנאי אחר!
האם אני מחויבת לשלם את ה100 שקלים הללו, או שמדובר בפגיעה בזכויותי? | |
|
|
|
| 21/7/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 10:02:26 |
| שלום וברכה איזבלה,
על בית העסק לנהוג בהתאם להסכמות שבין הצדדים, ולא לחרוג מן ההרשאה שניתנה לו. אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה, טענותיך ודרישתך. רצוי בצירוף ראיות לטענות, ובעיקר להסכמות שבין הצדדים כנטען בפנייתך. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 19/7/2019 16:22 |
אסנת |
 | | מחבר: | אסנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2019 | | שעה: | 16:22:08 |
| | בטופס בקשת פיצוי על המתנה לטכנאי שלא הגיע כתוב שיש לשלוח עותק אך לא מצויינת כתובת המייל | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:51:07 |
| אסנת שלום רב,
ניתן לצרף את המסמך באמצעות הקישור הבא:
http://www.consumers.org.il/category/S_CRM
או לשלוח מייל ל :
doc@consumers.org.il | |
|
|
|
| 19/7/2019 13:51 |
שואלת על החזר |
 | | מחבר: | שואלת על החזר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2019 | | שעה: | 13:51:06 |
| שלום,
לפני כארבעה ימים רכשתי עגלת תינוק בסניף של רשת גדולה במחיר של כ-1700 ש"ח.
העגלה הורכבה במקום ע"י המוכר.
לאחר 4 ימים המחיר ירד משמעותית (בכ-200ש"ח).
האם אני זכאית להחזר?
בתודה מראש! | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:50:51 |
| שלום וברכה,
שיקולי בית העסק בהעמדת מחירו של המוצר לאחר שסוכם על רכישתו במחיר שהוצע, אינם מקנים זכות להחזר כספי. | |
|
|
|
| 17/7/2019 11:24 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 11:24:52 |
| שלום, בחודש אפריל סגרתי מאפרת לחתונתי שתתקיים בנובמבר. בפנייתי הראשונית ציינה המאפרת כי עבור שריון התאריך יש לשלם 500 שקלים כספי מקדמה שלא יוחזרו בביטול העסקה.
לאחר הסבר על מה כולל השירות שילמתי את המקדמה לשריון התאריך. בהמשך המאפרת לא הייתה זמינה למענה על שאלותיי והתעלמה מפניות חוזרות אליה עם בקשות ושאלות.
לאחר תקופה של התעלמות החלטתי לבטל את העסקה מולה מהחשש שעלולה "להיעלם" או לא לתת מענה יציב ביום האירוע.
לציין שהביטול נעשה יותר מ4 חודשים לפני תאריך האירוע ו3 חודשים לאחר העברת המקדמה, וטרם ניתן שום שירות או ייעוץ מלבד הצעת מחיר והסבר טלפוני על מה כוללת חבילת ההתארגנות, בנוסף נתבקשה המאפרת למסור לי את פרטיי העסקה בכתב כולל קבלה על תשלום המקדמה, ועד יום זה לא קיבלתי שום מסמך זה ממנה.
האם יש לי זכות לקבל את כספי המקדמה או חלק ממנה בחזרה? | |
|
|
|
| 18/7/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 08:56:48 |
| גברתי שלום רב,
על מתנ לשהיב על שאלתך יש צורך לברר כיצד בוצעה העסקה?
האם העסקה בוצעה טלפונית או פרוטאלית אל מול המאפרת?
היה והעסקה בוצעה טלפונית, על העוסקת מוטלת חובה להעביר טופס גילוי נאות עם כלל תנאי העסקה ותנאי הביטול, והיה ולא עשתה כן, הדבר מקים לצרכן את הזכות לביטול העסקה, בכפוף לתשלום בסך שלא יעלה על 5% ממחיר העסקה הכולל, או 100 ש"ח, על פי הנמוך מביניהם.
| |
|
|
|
| 19/7/2019 13:04 |
אנונימית |
 | | מחבר: | אנונימית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2019 | | שעה: | 13:04:25 |
| תודה על המענה, בהחלט העסקה התבצעה טלפונית ודרך הודעות סמס.
אציין כי היא מסרבת בתוקף להחזיר את כספי המקדמה .
תוך כמה זמן מהדרישה היא מחוייבת להחזיר את יתרת התשלום לאחר הורדת דמי הביטול (5% או 100 שקלים) בחזרה? ובמידה ולא תחזיר את הכספים האם זו עילה להגשת תלונה? | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:49:31 |
| גברתי שלום רב,
על פי הוראות הדין, על בתי העסק להשיב את הכספים בתוך 14 ימים מיום בקשת הצרכן, בניכוי דמי הביטול הקבועים בדין.
היה והיא אינה עושה כן, ניתן בהחלט להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 19/7/2019 09:29 |
בטי |
 | | מחבר: | בטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2019 | | שעה: | 09:29:59 |
| שלום רב, סגרתי טיזה עם אלעל הלוך וחזור. טיזה שהייתה מיועדת ל4 ימים בסהכ.
הגעתי לארץ, עברתי תאונת דרכים, ואני בהריון. יום לפני הטיסה
התקשרתי לאלעל, להסביר כי אינני יכולה לטוס וכי יש לי אישור רופא על זה. ונאמר לי כי זה לא משנה, אם אני לא טסה אני משלמת את השמי שינוי.
שילמתי 300 דולר. וכעבור פחות מ24 ביטלתי את השינוי. והשארתי את הכרטיס פתוח כדי שאוכל להתאפס על עצמי ולראות מתי ארגיש יותר טוב.
גם בקשר לזה נענתי בשלילה מבחינתם. כי זה לא משנה שהביטול נעשה כעבור פחות מ24 שעות.
כי העסקה היא לא עסקה חדשה. העסקה נחשבה כאילו העסקה ביום הטיסה??? הייתכן דבר כזה?? ובנוסף אציין כי אין להם באתר עם מחיר על דמי שינוי, וכי הם עושים כל שעולה על רוחם. | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:45:21 |
| שלום רב בטי,
בעניין זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|