| 22/7/2019 10:51 |
יונס |
 | | מחבר: | יונס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:51:00 |
| שלום
אני הייתי לקוח של חברת איינט בחבילת בנדל משולבת ספק ותשתית. סוכימתי איתים מחיר של 95 שקל למנוי . היה לי שני מנויים . כלומר בחודש צריך להיות 190 שקל .
התחברתי אליהם ב 24/02/2019 . אחרי כמה ימים הרגשתי שזה לא טוב ולא מתאים לי . כי היה הרבה ניתוקים . התנתקתי מהם ב 14/03/2019.
בחודש 04/2019 חויבתי 190 שקל
בחודש 05/2019 חויבתי גם 190 שקל .
כשהתקשרתי לשאול למה חויבתי כך אמרו לי שאני משלם על חבילה ולא על גלישה .
אמרתי להם אין דבר כזה . יש דבר שנקרא חיוב יחסי . האם זה חוקי ?
מה החוק אומר ? | |
|
|
|
| 22/7/2019 13:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 13:57:25 |
| יונס שלום רב,
על פניו, על בתי העסק לחייב תא הצרכן רק בגין החלק היחסי של השימוש בשירות ולהמנע מחיוב חודשי מלא בגין חודש בו ביקש להתנתק.
על מנת שנוכל לבחון את הנושא, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה בצירוף כל מסמכי ההתקשרות ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 21/7/2019 17:06 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 17:06:55 |
| | מאסף משלוחים שאיחר שעתיים מהזמן שקבע החברה בsms לבא לאסוף החבילה.האם זה מחייב אותו לפצות כמו שמפורט ב"תיקון 24 לחוק הגנת הצרכן הוראות סעיף 18א' (ג)"? | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:19:02 |
| שלום רב בן,
לא ציינת מה השעה שנקבעה להגעת הנציג? ומתי הגיע בפועל?
בכל מקרה, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
לאחריו, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך. | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:43 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:43:16 |
| קבעו לי בשעה 9:30-12:30 לבא לאסוף מחשב שבור שהוא תחת אחריות . 11:30 שלחו סמס שיבוא עד 14:00 (שלפי עצמו לא לפי החוק מכיון שלא הודיעו לילה קודם) בשעה 15:10 קיבלתי טלפון שלא זיהיתי ולא הרמתי מיד לאחר כך קיבלתי סמס שפספסתי התור.
השאלה היא שאלה עקרונית, האם חברת משלוחים (חברת זיג זג) גם מחיוב להחוק הזה? | |
|
|
|
| 22/7/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 13:55:58 |
| בן שלום רב,
אכן גם איסוף ציוד לצורך מתן שירות בתקופת האחריות חוסה תחת הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן.
אי משמעות לכך שהשירות מבוצע על ידי חברה חיצונית, שכן החברה מהווה שלוחה של בית העסק.
על כן, לכאורה, אתה זכאי לפיצוי בסך של 600 ש"ח מנותן השירות מטעם תעודת האחריות. | |
|
|
|
| 18/7/2019 12:39 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 12:39:38 |
| שלום, רכשתי ספה בחנות על פי ספה שראיתי בתצוגה. במעמד הקנייה מסרתי את מידות הספה וצבע - שהיו בדיוק כמו בתצוגה לצורך הייצור. אתמול קיבלתי את הספה - כאשר המוביל רק חיבר את שני חלקי הספה. צבע הספה נראה שונה מהצבע של הספה בתצוגה, בשיחה עם החנות הם אומרים שזה בדיוק אותו הצבע ולא ניתן להחזיר מפני שמדובר בהזמנה מיוחדת. למרות שקראיתי פה באתר שניתן להחזיר ריהוט סטנדטי על פי הקטלוג במקרה זה התצוגה ויוצר עבורו כי לא היה במלאי. ואכן זה יוצר עבורי מכיון שהחנות לא מחזיקה מלאי של ספות.
האם אני יכולה לומר להם שיש לי את הזכות להחזיר את הספה ? או שלא ? ואם לא מדוע.
תודה. | |
|
|
|
| 18/7/2019 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 14:58:07 |
| אפרת שלום רב,
את רשאית לבטל את העסקה שכן הזמנה מתוך קטלוג בית העסק אינה מהווה "הזמנה מיוחדת" גם אם בית העסק אינו מחזיק מלאי של ספות.
על כן, מדובר ברכישת ריהוט מתוך היצע קטלוגי ואת רשאית לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:01 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:01:53 |
| אוקיי תודה.
לאחר שיחה עם בית העסק הם אומרים שזו הייתה הזמנה מיוחדת והם לא מחזיקים מלאי. ולא מוכנים להחזר.
מה המלצתכם עכשיו - כיצד אני פועלת מולם ?
| |
|
|
|
| 18/7/2019 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:08:21 |
| שלום וברכה אפרת,
כאמור בתגובתנו הקודמת, אין שום משמעות לשיקולי/אילוצי מלאי של בית העסק לעניין השאלה האם מדובר במוצר שהינו בהזמנה מיוחדת, אם לאו. ככל שמדובר במידות סטנדרטיות של ספה, או ככל שניתנה לך בחירה בין כמה חלופות של מידות ("קטלוגיים"), גם אם הספה שנבחרה בסופו של יום אינה חלק ממלאי החנות ויש לייצרה במיוחד בעקבות ההזמנה, אין המדובר בהזמנה מיוחדת לעניין החרגת זכות הביטול כאמור בתקנות. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת ביטול העסקה ולאור אי שימוש במוצר, ולהשיב את התמורה ששולמה בהתאם לתקנות ביטול העסקה. יש לציין כי ע"פ סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן ניתן לחייב את בית העסק המסרב לכבד הודעת ביטול עסקה בניגוד לדין בפיצוי עונשי של עד 10,000 ש"ח. במידת הצורך ולאחר מיצוי ההידברות עם בית העסק כאמור תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 22/7/2019 12:48 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 12:48:30 |
| תודה.
היום שלחתי להם מכתב במייל, קשה לי להאמין שיתיחסו אליו.
האם כבר ניתן לפתוח תלונה דרככם מולם ?
בכמה זמן להערכתכם מדובר עד להסדר מול החנות ? אני כרגע בבית עם ספה לא בשימוש ועם ספה ישנה ,בקיצור לא מצב הכי נח .. | |
|
|
|
| 18/7/2019 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 15:08:32 |
| שלום וברכה אפרת,
כאמור בתגובתנו הקודמת, אין שום משמעות לשיקולי/אילוצי מלאי של בית העסק לעניין השאלה האם מדובר במוצר שהינו בהזמנה מיוחדת, אם לאו. ככל שמדובר במידות סטנדרטיות של ספה, או ככל שניתנה לך בחירה בין כמה חלופות של מידות ("קטלוגיים"), גם אם הספה שנבחרה בסופו של יום אינה חלק ממלאי החנות ויש לייצרה במיוחד בעקבות ההזמנה, אין המדובר בהזמנה מיוחדת לעניין החרגת זכות הביטול כאמור בתקנות. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת ביטול העסקה ולאור אי שימוש במוצר, ולהשיב את התמורה ששולמה בהתאם לתקנות ביטול העסקה. יש לציין כי ע"פ סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן ניתן לחייב את בית העסק המסרב לכבד הודעת ביטול עסקה בניגוד לדין בפיצוי עונשי של עד 10,000 ש"ח. במידת הצורך ולאחר מיצוי ההידברות עם בית העסק כאמור תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 16/7/2019 12:18 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 12:18:37 |
| לפני כחודש הגעתי לפודודנט לעשות צילום פנורמי,
לאחר זמן מה הלכתי לרופא שיניים עם הצילום. נאמר לי שהצילום לא תקין. חזרתי לאותו מקום איפה שעשיתי את הצילום ביקשתי זיכוי על התצלום. נאמר לי שהמנהלת לא נמצאת במקום ואין סמכותם לזכות. כשהיא תחזור. התקשרתי אליה, הסברתי לה שהרופא אמר שהצילום לא תקין, ומאחר שהייתי צריכה את הצילום הלכתי למקום אחר לעשות, ו שאני מבקשת זיכוי על הצילום. לא רק שהמנהלת דיברה איתי בצורה מזלזלת היא גם לא הסכימה לעשות זאת. מה אפשר לעשות בנידון. תודה | |
|
|
|
| 16/7/2019 17:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/07/2019 | | שעה: | 17:17:37 |
| שלום רב קרן,
ראשית, לא ברור מה זה צילום לא תקין?
שנית, במידה שיש ברשותך ראיה התומכת בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 17/7/2019 13:38 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/07/2019 | | שעה: | 13:38:05 |
| | כשהגתי לרופא השיניים אמר שהצילום גרוע ושאצטרף לעשות נוסף, חזרתי לבית העסק על מנת לקבל זיכוי, העובדים אמרו שאין ביכולתם לזכות, ורק מנהלת המקום מוסמכת לעשות זאת. למחרת היא התקשרה ואמרה שעשתה תיקון ושלחה לרופא במייל את הצילום,למרות שאמרתי לה שכבר עשיתי ושילמתי כל חדש. כי הייתי צריכה אותו לצורך טיפול. אמרה שאין לזכות על כך. השאלה היא האם מגיע לי זיכוי? אציין שעברו 14 ימי העסקים, אך התור היה רחוק, לכן לא הייתה אפשרות לשים לב לזה לפני. | |
|
|
|
| 18/7/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/07/2019 | | שעה: | 10:03:26 |
| שלום רב קרן,
האם צילום פנורמי לא אמור לקחת זמן (לא מוצאים באותו יום)הלא כך? בכל מקרה, תנסי לפנות אל החברה בכתב (שכן החברה תיקנה את הטעות, לכאורה).
| |
|
|
|
| 22/7/2019 12:47 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 12:47:19 |
| הצילום לוקח כמה דקות, אך מכיוון כשהגעתי למקום ו השירות היה לא נעים בלשון המעטה, ביקשתי שיזכו אותי. נאמר לי שיזכו אך רק מתי שהמנהלת תחזור.
כשחזרה אליי המנהלת ניסיתי להסביר את עצמי. לא רצתה להקשיב אף דיברה לא יפה. השאלה האם זכותי לקבל זיכוי, בייחוד שהרופא שיניים שלי, אמר בבירור לי וגם למנהלת שהייתה בעייה בצילום? אמרתי לה שכבר עשיתי צילום במקום אחר, למרות זאת לא רצתה לשמוע ואמרה ששלחה לרופא שוב את בצילום המתוקן | |
|
|
|
| 21/7/2019 16:25 |
תומר שמואל |
 | | מחבר: | תומר שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 16:25:22 |
| שלום רב פורום
תקציר - מעבדת טלפונים הגישה כנגדי תביעה משפטית על סך 20,000 ש"ח לאחר שפרסמתי כנגדה ביקורת שלילית בגוגל מפות לאחר קבלת שירות בינוני.
המוצר - רמקול נייד JBL שעלה לי 33% ממשכורת החובה שלי. 8 חודשים לאחר הקניה הרמקול התקלקל ואני, לאחר שהובטחה לי בעת הקניה אחריות לשנה, שלחתי אותו לתיקון במעבדה ממנו נקנה, הם השיבו כי מעולם לא הביאו לי אחריות. בפועל הם צודקים - התרשלתי בבדיקה של האחריות בעת הקנייה וזאת מעולם לא הובטחה לי בכתב אלא בעל פה. בכל זאת נשלח הרמקול לתיקון לאחר התעקשות שלי, וחזר עם אותן הבעיות שאיתן נשלח. תיקנתי אותו בעצמי בבית ופרסמתי ביקורת על החוויה הזו בעמוד הגוגל של החנות.
באותו הרגע התקשר אליי ש' בעל החנות ודרש ממני להסיר את הביקורת, אחרת יעמיד אותי לדין על פגיעה בשמו הטוב. הביקורת נוסחה בטון מכבד, נתנה ציון ממוצע לעסק ולא הכפישה, העליבה או סילפה את המציאות ולכן נתתי לה להישאר. 4 חודשים מאוחר יותר, בהן עברתי מסכת הטרדות מגוכחת, קיבלתי הזמנה לדין ותביעה על סך 20,000 ש"ח מהחנות.
כלוחם בסדיר איני רואה את ביתי ואין לי זמן או ידע להתעסק עם מערכת המשפט. השכר שלי נמוך ממכדי להרשות עורך דין וכתב ההגנה מתבקש להשלח בעוד שבוע מעכשיו. מיותר לציין שאני ומשפחתי עובדי עצות
, ולכן אשמח להכוונה וייעוץ כלשהו לגבי איפה להתחיל ואיך להתגונן על עצמי בלי לשלם סכומים נכבדים של כסף כתוצאה מהתנהלות שגוייה עם מערכת המשפט.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:57:23 |
| שלום וברכה תומר,
ככלל אין המועצה מטפלת בעניינים תלויים ועומדים אלא במקרים חריגים. ברם, על פניו טענותיך טעונות בדיקה.
אנו מציעים כי תגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלונטיים, לבחינת הפרשה על ידנו ולו למתן הכוונה ו/או כל סיוע אפשרי במידת הצורך והאפשר. עם הגשת התלונה אנא עדכן בפורום אודות מספרה. יש להוסיף במאמר מוסגר כי דיני הגנת הצרכן מקימים חובה ליתן אחריות יצרן בת שנה אחת ממועד הרכישה. | |
|
|
|
| 22/7/2019 11:45 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 11:45:38 |
| | 1. אני לא שייך למועצה. 2. רק שים לב שהגשת תלונה דרך המועצה אינה דוחה את המועד להגשת כתב הגנה, כלומר - אם לא תגיש את כתב ההגנה בזמן, יכול להיות שיתנו נגדך פסק דין בהיעדר הגנה גם אם הגשת תלונה. | |
|
|
|
| 22/7/2019 11:53 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 11:53:15 |
| | תכיר את זה: http://www.takdin.co.il/Article/Article/6137601 | |
|
|
|
| 22/7/2019 12:09 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 12:09:07 |
| נראה לי שכדאי להגיש לבית המשפט בקשה בכתב להארכת הזמן להגשת כתב הגנה ולנמק שאתה לוחם בסדיר. אליה ניתן לצרף העתק של תעודת הלוחם.
בנוסף ישנו סיוע משפטי בחינם במשרד המשפטים לאנשים כמוך. חפש על כך בגוגל. | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:20 |
ס.ע |
 | | מחבר: | ס.ע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:20:32 |
| קניתיי רכב חדש מהחברה ואחרי 3 חודשים מתחיל הגומיות שמסביב הגג והחלונות להתקלף וגם הניגלים מסביב לרכב התחילו להופיע סימני פטריה ... הלידים ברכבים לפעמים נכבים ונדלקים המסך נכבה ונדלק לבד
ביקשתי להחליף את הרכב אך החברה מסרבת | |
|
|
|
| 22/7/2019 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 12:08:12 |
| אדוני שלום רב,
על פי הוראות חוק המכר, יש לאפשר לבית העסק לרפא כל פגם שנתגלה במוצר בסמוך לרכישתו.
על כן, בשלב זה, הפגמים כאמור, אינם מקימים את הזכות להחלפת הרכב באחר, אלא לתיקון הליקויים ללא עלות מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 22/7/2019 09:03 |
נירה |
 | | מחבר: | נירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 09:03:20 |
| | האם על היבואן או מי מטעמו נותן השירות להודיע ללקוח 10 ימים לפני תום תקופת אחריות יצרן? | |
|
|
|
| 22/7/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 11:53:59 |
| שלום וברכה נירה,
אחריות יצרן פוקעת בחלוף השנה הראשונה ממועד הרכישה, מאליה וללא צורך בהודעה מוקדמת מטעם היצרן או מי מטעמו. | |
|
|
|
| 22/7/2019 09:35 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 09:35:29 |
| | שלום רב , רציתי לברר לגבי פרסום באתר אינטרנט מסוים , באתר של מוסך פורסם מבצע הכולל מפרט מדויק של הטיפול ומה התמורה ומחיר המבצע לאחר שפניתי לקביעת תור לטיפול נאמר לי כי הפרסום הינו טעות שלהם והטיפול אינו כולל כמה מהדברים שפורסמו ברשימה , יש לי את צילום המסך של הפרוט במדויק ושיחה עם המוסך, כעת הם לא מוכנים לתת את הטיפול במחיר הנקוב בטענה שהם יכולים לשנות ,האם זה מקובל או האם עליי לקבל את המחיר שצוין תחילה ולאחר מכן שישנו ? | |
|
|
|
| 22/7/2019 11:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 11:49:03 |
| שלום וברכה הילה,
בעקרון על בית העסק לכבד פרסומים שלו ולעמוד בהתחייבויות שנטל על עצמו. פרסום כוזב של מחיר והיקף השירות, יש בו כדי לעלות במקרים מסויימים כדי הטעיה אסורה על כל המשתמע מכך. ברם, הדין גם נותן מקום לשגגות בתום לב. | |
|
|
|
| 21/7/2019 19:12 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 19:12:23 |
| שלום. רציתי לדעת מה אומר החוק לגבי דברי פרסום מודפסים בתיבת דואר שאני מכשירה בתשלום בדואר ישראל. חשוב לי לדעת האם יש התייחסות נפרדת גם לפרסומים של עירייה/מתנסים וכד.
תודה | |
|
|
|
| 22/7/2019 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 11:41:54 |
| שלום וברכה נטלי,
לא ידוע לנו על הוראת חוק הנוגעת לדברי פרסום בדואר, להבדיל מנושא הפרסום בדוא"ל (מייל) הזוכה להסדרה בחוק התקשרות ("חוק הספאם"). ככל שלא מדובר במכתבים הממוענים אליך, אולי מוטב להפנות פניה בדבר לדואר ישראל. | |
|
|
|
| 21/7/2019 16:25 |
תומר שמואל |
 | | מחבר: | תומר שמואל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 16:25:35 |
| שלום רב פורום
תקציר - מעבדת טלפונים הגישה כנגדי תביעה משפטית על סך 20,000 ש"ח לאחר שפרסמתי כנגדה ביקורת שלילית בגוגל מפות לאחר קבלת שירות בינוני.
המוצר - רמקול נייד JBL שעלה לי 33% ממשכורת החובה שלי. 8 חודשים לאחר הקניה הרמקול התקלקל ואני, לאחר שהובטחה לי בעת הקניה אחריות לשנה, שלחתי אותו לתיקון במעבדה ממנו נקנה, הם השיבו כי מעולם לא הביאו לי אחריות. בפועל הם צודקים - התרשלתי בבדיקה של האחריות בעת הקנייה וזאת מעולם לא הובטחה לי בכתב אלא בעל פה. בכל זאת נשלח הרמקול לתיקון לאחר התעקשות שלי, וחזר עם אותן הבעיות שאיתן נשלח. תיקנתי אותו בעצמי בבית ופרסמתי ביקורת על החוויה הזו בעמוד הגוגל של החנות.
באותו הרגע התקשר אליי ש' בעל החנות ודרש ממני להסיר את הביקורת, אחרת יעמיד אותי לדין על פגיעה בשמו הטוב. הביקורת נוסחה בטון מכבד, נתנה ציון ממוצע לעסק ולא הכפישה, העליבה או סילפה את המציאות ולכן נתתי לה להישאר. 4 חודשים מאוחר יותר, בהן עברתי מסכת הטרדות מגוכחת, קיבלתי הזמנה לדין ותביעה על סך 20,000 ש"ח מהחנות.
כלוחם בסדיר איני רואה את ביתי ואין לי זמן או ידע להתעסק עם מערכת המשפט. השכר שלי נמוך ממכדי להרשות עורך דין וכתב ההגנה מתבקש להשלח בעוד שבוע מעכשיו. מיותר לציין שאני ומשפחתי עובדי עצות
, ולכן אשמח להכוונה וייעוץ כלשהו לגבי איפה להתחיל ואיך להתגונן על עצמי בלי לשלם סכומים נכבדים של כסף כתוצאה מהתנהלות שגוייה עם מערכת המשפט.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:58:18 |
| שלום וברכה תומר,
ככלל אין המועצה מטפלת בעניינים תלויים ועומדים אלא במקרים חריגים. ברם, על פניו טענותיך טעונות בדיקה.
אנו מציעים כי תגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלונטיים, לבחינת הפרשה על ידנו ולו למתן הכוונה ו/או כל סיוע אפשרי במידת הצורך והאפשר. עם הגשת התלונה אנא עדכן בפורום אודות מספרה. יש להוסיף במאמר מוסגר כי דיני הגנת הצרכן מקימים חובה ליתן אחריות יצרן בת שנה אחת ממועד הרכישה. | |
|
|
|
| 22/7/2019 04:26 |
שמחה |
 | | מחבר: | שמחה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 04:26:21 |
| שלום רב,
אני מפעילה קייטנה פרטית שמתחילה ב1/8, הורה שילם לי מקדמה על סך 450₪ (הסכום הכולל של הקייטנה 1450₪).
התשלום הועבר באפליקצית התשלום paybox ב24/6.
לא נחתם חוזה ולא נאמרו בעל פה תנאי ביטול.
כעת מבקש לבטל ולקבל כספו חזרה.
מה אומר החוק?
בברכה, | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:50:25 |
| שלום וברכה שמחה,
אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק, אלא של צרכנים בלבד, כהגדרת מונחים אלה בחוק הגנת הצרכן. יחד עם זאת, יש לציין כי העדר כל מסמך כתוב וגילוי מוקדם מצד בית העסק באשר למהות העסקה ותנאיה, לרבות דרכי ביטולה וכיוצ"ב, יש בהם כדי לעלות כדי הטעיה אסורה והפרה של חובות נוספות החלות על עוסק מכוח דיני הגנת הצרכן. בנוסף העדר הגילוי כאמור וההפרות כאמור לעיל, מקימים חזקה לפיה בית העסק הסכים לתנאים המיטבים ביותר עם הצרכן. | |
|
|
|
| 21/7/2019 18:11 |
יערה |
 | | מחבר: | יערה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 18:11:27 |
| שלום,
ברשותי יש זיכוי על סך סכום מסויים והנני מעוניינת להעבירו. הזיכוי אינו שמי אך החנות אומרת שאין אפשרות להעביר את הזיכוי לבן אדם אחר.
האם זה על פי החוק? | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:31:14 |
| שלום רב יערה,
החוק לא מתייחס לסוגיה המדוברת, עם זאת, סעיף 14ז בחוק הגנת הצרכן מתייחס לסוגיה של שובר זיכוי, כדלקמן:
"14ז. (א) ביטל צרכן הסכם לרכישת טובין או שירותים ולא היה זכאי להחזר כספי לפי הוראות כל דין, והעוסק נתן לו שובר זיכוי בשל הביטול (בסעיף זה – שובר זיכוי), יחולו הוראות אלה:
(1) שובר הזיכוי יודפס או ייכתב באופן שימנע את מחיקת הכתוב בו; השר רשאי לקבוע הוראות לעניין זה;
(2) הסכום הנקוב בשובר הזיכוי יהיה הסכום ששולם בעת ביצוע העסקה;
(3) שובר הזיכוי יהיה תקף לשנתיים לפחות מיום מסירתו;
(4) מימוש שובר הזיכוי לא יותנה בהצגת החשבונית שניתנה לצרכן בעת ביצוע העסקה;
(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, רשאי לקבוע סייגים להוראה זו.
(ב) תקופת תוקף שובר הזיכוי וציון האפשרות להשתמש בו בלא תנאים מגבילים, או בסייגים שקבע השר לפי סעיף קטן (א)(5), יופיעו על גבי השובר, באותיות ברורות ובהבלטה מיוחדת, בהתאם להוראות לפי סעיף 4א, לעניין תנאי הכלול במידע אחר המיועד לצרכן.
(ג) מימש צרכן שובר זיכוי ברכישת טובין או שירותים שמחירם נמוך מהסכום הנקוב בשובר, וההפרש לא עלה על 5% מהסכום הנקוב בשובר או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם, יהיה הצרכן זכאי לקבל את העודף במזומן.
(ד) הוראות סעיף זה יחולו גם על שובר מתנה." | |
|
|
|
| 21/7/2019 17:43 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 17:43:25 |
| שלום,
שליח מטעם חברת תקשורת אשר תואם מולי על מנת לאסוף ציוד, איחר בשעתיים מהטווח שנקבע. פניתי אליהם על מנת לקבל פיצוי של 300 שקלים על פי חוק הטכנאים והם טוענים שחוק הטכנאים לא חל על שליחים שמטרתם היא לאסוף ציוד מבית הלקוח. הגעתי עד למנהל והוא אמר שהוא בדק את הנושא אל מול היחידה המשפטית שלהם ואין לתת פיצוי במקרה של איסוף ציוד.
מה לעשות?
האם באמת החוק לא חל על איסוף ציוד מבית הלקוח?
תודה | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:24:18 |
| שלום רב שי,
עקרונית, ביום 12.9.18 נכנס לתוקף תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן בעניין חוק הטכנאים אשר מרחיב את החוק ויחול גם על:
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
בנוסף, החל מיום 1.2.19 נכנסו לתוקף תיקונים נוספים והחוק יחול גם במקרה של:
1. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
2. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
על כן, היה וזמן ההמתנה לנציג עולה על שעתיים מהשעה שנקבעה הרי שאתה לכאורה רשאי לדרוש פיצויים הקבועים בדין, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 21/7/2019 17:41 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 17:41:15 |
| האם עו"ד חייב לבדוק לפני ששולח מכתב התראה לפני נקיטת אמצעים משפטיים ברשם החברות האם הנמען לנמען היתה אחזקה בחברה.
עבדתי כשכיר בחברה שנסגרה לפני מספר רב של שנים והמכתב שהגיע מתייחס לחוב של החברה. | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:23:10 |
| שלום רב ניר,
בעניין זה עליך להתייעץ מול עו"ד . | |
|
|
|
| 21/7/2019 17:08 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 17:08:05 |
| | מאסף משלוחים שאיחר שעתיים מהזמן שקבע החברה בsms לבא לאסוף החבילה.האם זה מחייב אותו לפצות כמו שמפורט ב"תיקון 24 לחוק הגנת הצרכן הוראות סעיף 18א' (ג)"? | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:20:25 |
| שלום רב בן,
|
|
|
| 21/7/2019 17:07 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 17:07:48 |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:19:44 |
| שלום רב בן,
|
|
|
| 21/7/2019 17:31 |
פליקס אנגל |
 | | מחבר: | פליקס אנגל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 17:31:55 |
| אני בן 72 נכה סיעודי,....מרותק לכיסא גלגלים שרכשתי מחברת אורטופדיקה שטיינר ,דרך משרד הבריאות הכיסא לא התאים לי החזרתי ולקחו אותו ביום 10.7.19 ובאותו זמן לציין נשארתי בלי כיסא מרותק למיטה , בו זמנית 10.7.19 שלקחו את הכיסא ,
סיפקו לי ....כרית למניעת פצעי לחץ עבור כיסא גם ממשרד הבריאות, ....
, לציין שלא ראיתי את הכרית ולא בדקתי אם מתאימה לי רק עד ליום חמישי 18.7.19 שקבלתי כיסא גלגלים מחברה אחרת, הנחתי את הכרית על הכיסא וניסית להתיישב, על הכיסא.... לא היה לי נוח וגרם לי לכאבים מתחת לירכיים, שגם כך אני סובל מהגב,
בשעה 17:45 בערך שלחתי הודעה לוופצאט שלהם שאני מבקש להחזיר את הכרית ....
היום 21.7.19 9:41 דיברתי עם בחור בשם דניאל .... ה יה מוכן להחליף לי את הכרית מאחר וזו מידה מיוחדת אז לא היה להם, ולמרות שבלי הקרטון, .... רצה להחליף את הכרית ...חזר אליי לשיחה ב 10:03 ואמר שלא מצא כרית מתאימה וציין שלא ניתן להחזיר בלי הקרטון שלה האריזה
בטענה עששיתה בה שימוש , ואני ציינתי שלא השתמשתי ,...בגלל המטפלת שלי זרקה את הקרטון ביחד עם עוד קרטונים לא מוכנים להחזיר את הכרית . העלות שלה 2150 ש" השתתפות שלי רק 215 ש"ח אם אני צריך לקנות חדשה זה 2150 ש"ח אין השתתפות של משרד הבריאות .... לעוד הזמנה ...... חסר אונים ולא יודע מה לעשות מבקש את עזרתכם תודה
| |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:19:01 |
| פליקס שלום רב,
האם הכרית הוזמנה על ידך טלפונית, או נרכשה פרונטאלית בחנות?
היה והעסקה בוצעה טלפונית, והמוצר הגיעה לביתך, מדובר, על פניו, בעסקת מכר מרחוק הניתנת לביטול בתוך 14 ימים מיום האספקה, גם בהעדר אריזה מקורית.
לגבי טענת בית העסק כי מדובר בהזמנה מיוחדת, יש לבחון טענה זו.
אודה לך אם תגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 21/7/2019 16:51 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 16:51:14 |
| | קניתי בחברת זארה קנייה בסכום של 1000 שח ולאחר כשבוע הלכתי להחליף שני פריטים ללא קבלה כי אבדה לי. על הבגדים יש תוויות והוכחת קנייה של כרטיס אשראי אבל את זארה ישראל זה לא מעניין. שלחתי להם מכתב והם אמרו כי זה לא מעניין אותם מה נאמר לי ע"י המועצה לצרכנות , עוד הם ביקשו כי המועצה לצרכנות יפנו אליהם. שרות מזלזל מאוד. אני מקווה שאנחנו הצרכנים נמשיך להתלונן עש אשר ידעו לתת שרות הולם. | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:14:39 |
| שלום רב תמר,
היות שהמועד לביטול העסקה מכח תקנות ביטול עסקה חלף, יש לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, באפשרותך להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/7/2019 16:18 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 16:18:22 |
| שלום,
שליח מטעם חברת תקשורת אשר תואם מולי על מנת לאסוף ציוד, איחר בשעתיים מהטווח שנקבע. פניתי אליהם על מנת לקבל פיצוי של 300 שקלים על פי חוק הטכנאים והם טוענים שחוק הטכנאים לא חל על שליחים שמטרתם היא לאסוף ציוד מבית הלקוח. הגעתי עד למנהל והוא אמר שהוא בדק את הנושא אל מול היחידה המשפטית שלהם ואין לתת פיצוי במקרה של איסוף ציוד.
מה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:08:25 |
| שלום רב שי,
עקרונית, ביום 12.9.18 נכנס לתוקף תיקון 55 בחוק הגנת הצרכן בעניין חוק הטכנאים אשר מרחיב את החוק ויחול גם על:
על כן, היה וזמן ההמתנה לנציג עולה על שעתיים מהשעה שנקבעה הרי שאתה לכאורה רשאי לדרוש פיצויים הקבועים בדין, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
|
|
|
| 21/7/2019 16:15 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 16:15:53 |
| שלום,
מה לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 22/7/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 09:50:58 |
| שלום רב שי,
|
|
|
|