| 23/7/2019 11:41 |
אייל גלמן |
 | | מחבר: | אייל גלמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 11:41:55 |
| ביקשנו לבטל עסקה שהבנו את החומרה של 70 מדרגות לחדר עם תינוקת.
אשמח אם תצליחו להתקשר לעסק שיבין ויבטל עוד היום את העסקה
634315 תלונה ודיברתי והתייעצתי עם הדס.
תודה רבה מראש | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:26:21 |
| אייל שלום רב,
מספר הפנייה שהזנת אינו תקין, תוכל לבדוק את המספר שנית? | |
|
|
|
| 23/7/2019 11:19 |
לקוח מקרר סמסונג מאוכזב |
 | | מחבר: | לקוח מקרר סמסונג מאוכזב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 11:19:52 |
| שלום רב,
לפני כחצי שנה רכשתי מקרר של חברת סמסונג. זו כבר פעם שלישית שהוא מתקלקל לי. בפעמיים הראשונות הטכנאי הגיע תוך 24 שעות ותיקן את המקרר. הפעם, הטכנאי הגיע תוך 24 שעות ואמר שצריך להחליף מדחס. לא היה ברשותו מדחס וכרגע ממתינים שהמדחס יגיע ואני ללא מקרר.
יש לי שתי שאלות:
1. לפי החוק להבנתי יש לתקן את המקרר תוך 24 שעות. הטכנאי אכן הגיע תוך 24 שעות, אך לא השלים את התיקון. האם יש הגבלה בלוק על משך התיקון?
2. אני רוצה לדרש החלפה של המקרר. החנות אומרת שזו לא היא, נותן השרות אומר שזה לא הוא מכיוןן שהוא רק נותן שרות ואילו כל האמצעי קשר עם היבואן מפנים אותי לנותן שרות. איך עלי להתנהל?
תודה,
| |
|
|
|
| 23/7/2019 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:30:49 |
| שלום וברכה,
תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על נותן שירות אחריות היצרן לתקן כל ליקוי ופגם במקרר בתוך 24 שעות ממועד הקריאה. הפרה של החובה יש בה כדי לחשוף את בית העסק הרלוונטי לחבות בפיצוי בגין נזק שנגרם לצרכן, ואף בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח לפי סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. במקרה בו לא מצליח בית העסק לתקן את המוצר, קובעות התקנות כי עליו להשיב את התמורה או להעמיד מוצר תקין שווה ערך, לבחירתו של בית העסק. אנו מציעים כי תפנה להנהלת היצרן/יבואן בכתב לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 23/7/2019 11:03 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 11:03:38 |
| שלום וברכה
במעבר בית נעלם לי ארגז מאוד חשוב בהובלה. לאחר כמה ימי חיפוש שהוא לא נמצא התקשרתי למשטרת ישראל שם יש אירוע רשום על ארגז שתכולתו הפריעה לתנועה בדיוק בתאריך במסלול ובשעה האמורה שבה נסענו. המוביל אינו מוכן לקחת אחראיות לנפילת הארגז ומכחיש שקרה לו דבר כזה. יש לציין שהגייע עם עגלה פתוחה ולדבריו אין לו ביטוח אך מוכן לתת 800 ש"ח. תכולת הארגז מתקרבת ל4000 ש"ח.
אשמח לדעת כיצד עליי לפעול.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 23/7/2019 12:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:07:36 |
| שלום רב אסתר,
במקרה המתואר,היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל החברה שעמה ביצעת את העסקה, בצירוף עלות שווי תכולת הארגז.
במידה שאת נתקלת בבעיה, את רשאית להתייעץ מול עו"ד פרטי. | |
|
|
|
| 22/7/2019 16:52 |
ליז |
 | | מחבר: | ליז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 16:52:38 |
| השתמשתי בנקודות של דיינרס על מנת לקנות מוצר מחברת ממסי.
כשהגעתי לאסוף את המוצר גיליתי שפג תוקפו.
בקשתי מאל אל להחזיר לי את הנקודות ונעניתי בשלילה , פניתי לממסי לתת לי את המוצר ושוב נעניתי בשלילה.
מדובר במוצר שאין לו תוקף (ארגוניות), האם עלי להשאר גם ללא הנקודות וגם ללא המוצר.מה כדאי לעשות | |
|
|
|
| 23/7/2019 09:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 09:16:01 |
| ליז שלום רב,
היה וממסי סיפקו מוצר פג תוקף, הרי שמדובר לכאורה בהטעיה ובהפרת הסכם.
על כן, ההתנהלות צריכה להיות מול ממסי.
יש להעביר אליהם פנייה בכתב ולציין את השתלשלשות הארועים ולציין כי הם מחוייבים לספק לך מוצר חדש ותקין במקום המוצר פג התוקף או לזכות אותך באמצעות זיכוי לרכישה חוזרת או באמצעות השבת הנקודות, היה וניתן. | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:38 |
ליז |
 | | מחבר: | ליז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:38:11 |
| | תודה על תשובתכם, פניתי לממסי והם טוענים שאל על אחראית לתוקף השובר ואילו אל על עשפניתי שישיבו לי את הנקודות או יאריכו את תוקף המוצר אמרו שזו בעיה שלי ושלא ניתן לעשות זאת. היא השוותה את המקרה כאילו קניתי כרטיס להופעה ולא הלכתי למרות שזה לא אותו הדבר מדובר במוצר בר קיימא שאן לו תוקף, רק לשובר יש. לכן אני מרגישב שאני בין הכסאות | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:38 |
ליז |
 | | מחבר: | ליז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:38:17 |
| | תודה על תשובתכם, פניתי לממסי והם טוענים שאל על אחראית לתוקף השובר ואילו אל על עשפניתי שישיבו לי את הנקודות או יאריכו את תוקף המוצר אמרו שזו בעיה שלי ושלא ניתן לעשות זאת. היא השוותה את המקרה כאילו קניתי כרטיס להופעה ולא הלכתי למרות שזה לא אותו הדבר מדובר במוצר בר קיימא שאן לו תוקף, רק לשובר יש. לכן אני מרגישב שאני בין הכסאות | |
|
|
|
| 23/7/2019 12:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:03:12 |
| ליז שלום רב,
הייתה אי הבנה מסוימת.
היה והשתמש בנקודות על מתנ לקנות שובר, ופג תוקפו של השובר, הרי שלא ניתן לחייב את בית העסק לספק את המוצר, שכן מדובר למעשה בהטבה לתקופה קצובה.
היה ועל השובר צויין התוקף שלו, ולא בוצעה הטעיה כלשהי, פג תוקפו של ההסכם ולא מוטלת חובה על מי מהעוסקים לספק את המוצר. | |
|
|
|
| 23/7/2019 09:21 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 09:21:49 |
| שלום רב,
לפני מספר ימים רכשתי ארונות למטבח מרשת מוכרת מאוד בארץ אשר מוכרת ריהוט לבית.
תאמתי עימם תאריך ושעה להגעת המתקין ולאחר שהמתנתי למעלה מ-4 שעות המתקין התקשר והודיע כי לא יוכל להגיע.
האם אני זכאי לפיצוי בשל האיחור על פי חוק הגנת הצרכן?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:22:57 |
| שמעון שלום רב,
אכן, על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן קמה לך הזכות לפיצוי בסך של 600 ש"ח בגין אי הגעת המתקין במועד שתואם.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב ולדרוש את הפיצוי בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:41 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:41:46 |
| | דרישה כל כך מהירה, תגרור, לדעתי, לרוב, נקמה מצד העסק. יצר האדם הוא גם לנקום. הייתי דוחה דרישות לפיצוי עד לאחר ביצוע ההתחייבויות ובמקרה זה, עד לאחר ההתקנה. | |
|
|
|
| 23/7/2019 09:24 |
מרינה |
 | | מחבר: | מרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 09:24:31 |
| שלום
לפני חודשיים קנינו מיטה זוגית - זמן האספקה היה תקין .
אחרי 2 לילות בערך המיטה התחילה לחרוק.
התקשרנו לשירות לקוחות ואחרי שבוע בערך הגיעו אלינו הביתה ותיקנו את המיטה .
לאחר מכן , שוב המיטה התחילה לחרוק ...
שוב התקשרנו לשירות לקחות .. אמרו לנו שאנחנו כבר לא בסדר העדיפויות כי כבר היו אצלינו ושזה יקח זמן . בסוף מישהו כן הגיע לתקן את המיטה ואז שוב .. אותה הדבר .. המיטה עדיין חורקת.
כבר היו אצלנו 3 פעמים עד עכשיו (עברו חודשיים מאז קניית המיטה) הוצאנו סכום כסף לא קטן , זה לא הגיוני שהגיעו לתקן 3 פעמים מיטה חדשה !
מה עלי לעשות ?! הם לא מוכנים להביא מיטה חדשה . | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:24:53 |
| שלום רב מרינה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ואם התיקון לא מצליח, יש לבטל את העסקה או לדרוש פיצויים בשל פחת בשווי המוצר.
מכאן, שיש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון דרישתך. | |
|
|
|
| 23/7/2019 00:37 |
לירי |
 | | מחבר: | לירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 00:37:00 |
| מה עליי לדעת כשאני טסה לחו"ל בנוגע ל.. נדידת נתונים? איך אני מונעת את האפשרות שחברות הסלולאר יחייבו אותנו על חיוב לא רצוי? והאם אני אמורה ליצור עם חברת הסלולאר שלנו עוד בטרם הטיסה?
תודה | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:20:56 |
| לירי שלום רב,
בכל מקרה מומלץ מאושד ליצור קשר עם חברת הסלולר טרם הטיסה, לבחון את מגוון האפשרויות, הן לרכישת חבילות והן בנוגע לחסימות אפשריות על מנת למנוע חיובים שונים.
כמו כן, לאחר שביצעת את השיחה עם החברה, יש לבקש מהם להעביר לך הסכם בכתב בנוגע לחבילה שנרכשה, היה ונרכשה, או לחלופין, פירוט התקופה בה הטלפון יהיה חסום ומה כוללת החסימה. | |
|
|
|
| 23/7/2019 08:46 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 08:46:08 |
| בוקר טוב,
האם יש תוקף בחוק לגביו על הצלם לשמור את חומר הגלם (במקרה הזה סרט החתונה ) ?
ומה קורה אם אין ברשות הצלם את החומר יותר לאחר 11 חודשים? | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:20:40 |
| שלום רב שרית,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, אם את נתקלת בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים או שבאפשרותך לפנות לעו"ד פרטי. | |
|
|
|
| 22/7/2019 22:03 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 22:03:49 |
| שלום,
רכשתי מנוי לחדר כושר ועקב חוסר בשימוש החלטתי להעביר את המנוי שבן משפחה .
שבקשתי לבצע את העברה נאמר לי שלא ניתן לעשות זאת עקב ככה שבעבר הוא קיבל מנוי יד שניה ממישהו.
האם זה חוקי ? האם בגלל שבן דודי בעבר קנה מנוי יד שניה היום אני לא יכולה להעביר לו את במנוי שלי להמשך שימוש בחדר כושר .
אשמח לבדיקתכם
תודה . | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:14:26 |
| שלום רב מיטל,
בעניין זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות ולפעול בהתאם למוסכם בניכם. | |
|
|
|
| 22/7/2019 21:28 |
אילנית |
 | | מחבר: | אילנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 21:28:18 |
| | היי,בשבוע שעבר הייתי באילת ורכשתי בחנות זארה מכנסיים שעליהם מחיר 149(כולל מעמ) ומדבקה נוספת אדומה של מבצע של 79.90,אולם בחשבונית המחיר הוא לפי 128 שח(ללא מעמ)) במקום לשלם מחיר לפי 79 ןהפחתת מעמ,שילמתי 128,פניתי לשירות הלקוחות של זארה,שלחתי לבקשתם את הטיקט במייל,חזרו אליי אם תשובה שהפריט מקולקציה החדשה ולא במבצע ושהקבט לא מאשר את הפרש הזיכוי מכיוון שחלפו כבר 5 ימים מהקנייה ושאני הייתי צריכה ליהות אחראית לבדוק באותו יום את המחיר,אם המחיר היה גבוה יותר ממחיר המדבקה של המבצע אולי הייתי שוקלת לא לקנות!! ,יש לציין שרכשתי מספר פריטים,ולא בדיוק שמתי לב ששילמתי מחיר גבוה יותר...שחזרתי מהחופשה בדקתי חשבונית קנייה והסתבר ששילמתי מחיר מלא,אודה לתשובתכם מה לעדות בנידון.. | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:13:17 |
| שלום רב אילנית,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו הגם שמחירו בקופה גבוה יותר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/7/2019 21:28 |
אילנית |
 | | מחבר: | אילנית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 21:28:00 |
| | היי,בשבוע שעבר הייתי באילת ורכשתי בחנות זארה מכנסיים שעליהם מחיר 149(כולל מעמ) ומדבקה נוספת אדומה של מבצע של 79.90,אולם בחשבונית המחיר הוא לפי 128 שח(ללא מעמ)) במקום לשלם מחיר לפי 79 ןהפחתת מעמ,שילמתי 128,פניתי לשירות הלקוחות של זארה,שלחתי לבקשתם את הטיקט במייל,חזרו אליי אם תשובה שהפריט מקולקציה החדשה ולא במבצע ושהקבט לא מאשר את הפרש הזיכוי מכיוון שחלפו כבר 5 ימים מהקנייה ושאני הייתי צריכה ליהות אחראית לבדוק באותו יום את המחיר,אם המחיר היה גבוה יותר ממחיר המדבקה של המבצע אולי הייתי שוקלת לא לקנות!! ,יש לציין שרכשתי מספר פריטים,ולא בדיוק שמתי לב ששילמתי מחיר גבוה יותר...שחזרתי מהחופשה בדקתי חשבונית קנייה והסתבר ששילמתי מחיר מלא,אודה לתשובתכם מה לעדות בנידון.. | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:11:24 |
| שלום רב אילנית,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו הגם שמחירו בקופה גבוה יותר.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/7/2019 17:16 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 17:16:25 |
| שלום , לפני כשנתיים לערך פניתי לחברה כדי לקבל הצעה בנוגע להתקנת סכך מרקיזה במרפסת דירתי השכורה . בנוסף ציינתי בפני הסוכן שאני מתגוררת בדירה שכורה ובכוונתי לחזור בעתיד לדירה אחרת שבבעלותי שגם שם ישנה מרפסת . שאלתי אותו בהתכתבות מתועדת ושלחתי צילומים של המרפסת המיועדת להעברה בעתיד והוא ענה לי שכן . כלומר ניתן יהיה להעביר את הסכך ואשלם רק עבור דמי פירוק והתקנה . שילמתי סכום של 4200 שח שלא היתי משקיעה בדירה שאינה שלי וזמנית . לפני השבויים יצאתי קשר עם החברה כדי לתאם העברה ולתדהמתי הם ענו לי שלא ניתן לקבוע בכלל אם סכך מתאים להתקנה מבלי להגיע למקום עצמו . אמרתי שלא כך הוסבר לי . הסוכן הגיע למקום המיועד להעברה ואמר שאי אפשר להתקין את הסכך כי צריך לשנות קונסטרוקציה ושזה לא משתלם לי ל להוסיף עלויות כי זה יעלה כצו סכך חדש . ציינתי בפניו שהוא הבטיח לי שניתן יהיה להעביר ולכן אני ביצעתי את הרכישה בנוסף אני עדיין בתקופת האחריות שמגיעה לי מהם של שלוש שנים.
הסוכן אמר שיהיה בקשר עם המנהל שלו ויחזור אליי . כששוחחתי עם המנהל הוא התנער לגמרי ואמר שזו בעיה של הסוכן שהבטיח לי דבר כזה ושאני נהניתי מהסכך שנתיים . תשובות שהם לדעתי לא עינייניות ולא מקצועיות . כרגע שניהם לא עונים לטלפונים והודעות .
אני עוברת דירה ומשאירה את הסכך בדירה השכורה הישנה. למי אני פונה לגבי התנהלות כזאת של הטעייה ? אני מעוניינת שהם יקיימו את מה שהובטח לי! כאמור דאז סוכם על 1500 שח שזה דמי פירוק והרכבה . וכעת הם אומרים לי למעשה לרכוש סכך חדש נוסף תוך שנתיים !
תודה | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:01:57 |
| שלום רב לי,
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך? אם כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
היה ואין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 22/7/2019 17:03 |
גלינה |
 | | מחבר: | גלינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 17:03:46 |
| תיאור המצב:
ב-16/06/2019 רכשנו מזרון ומיטת נוער בסניף של סימונס.
תואמה לנו הספקה ל-22/07/3019 בין השעות 13:00-17:00.
אתמול קיבלנו תזכורת וחיכינו נרגשים לקבלת ההזמנה.
ב-12:57 קיבלנו טלפון משרות הלקוחות של סימונס, שההזמנה לא תגיעה אלינו
היום. והכי מוקדם הם יכולים לבפק את ההזמנה בסוף חודש ואוגוסט.
הציעו פיצוי של 20% מערך ההזמנה.
אנחנו לא מעוניינים לחכות חודש להזמנה, רוצים לבטל ולקבל פיצוי.
מה ההדרך הנכונה, ניסיתי לפנות לסניף של סימונס שבו רכשתי את
המוצרים והם הפנו אותי לשרות הלקוחות.
בשרות הלקוחות לא עונים לי ולא חוזרים אלי.
מה עושים?
תודה מראש | |
|
|
|
| 23/7/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 09:57:08 |
| שלום רב גלינה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות.
על כן, היה ואת עומדת בתנאים את רשאית לשלוח מכתב לחברה תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 22/7/2019 13:48 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 13:48:23 |
| שלום,
יש לי שאלה בנוגע לתקנות הגנת הצרכן (הצגת מחירי שירותים):
לפי לשון התקנות יש מספר שירותים ספציפיים שעל עוסק להציג במקום עסקו מחיר בעד השירות. השירותים: מספרה, בית אוכל, מספרה ועינוג. לפי התקנות אין חובה להציג מחירון בכניסה לחניון.
עם זאת באתר שלכם כתבת שהתקנות חלות גם על חניונים.
אפשר הסבר מפורט האם התקנות חלות על חניונים או האם יש תקנות אחרות המסדירות את החובה להציג מחירון בטרם כניסה לחניון.
תודה | |
|
|
|
| 22/7/2019 15:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 15:04:26 |
| שירן שלום רב,
על פי תקנות התעבורה מחויב עוסק להציג תעריף שעתי ועל פי מקטעים של 15 דקות.
בנוסף, ישנה חובה בדין להמנע מהטעיה מחדלית או אקטיבית בנוגע לעולת מוצר או שירות, מכאן שאי הצגת מחירון בכניסה לחניון עלולה להוות הטעיה כאמור. | |
|
|
|
| 23/7/2019 08:23 |
שירן |
 | | מחבר: | שירן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 08:23:15 |
| על פי פקודת התעבורה, מפעיל חניון יגבה דמי חניה ביחידות זמן של 15 דקות. לפי הפקודה אין חובה להציג מחירון בכניסה לחניון אלא על המפעיל לגבות לפי מקטעים של 15 דקות.
להלן הסעיף מהפקודה:
70ב1. (א) המפעיל חניון, בין שהחניון בבעלותו ובין שבבעלות אחר, לא יגבה דמי חניה בחניון, אלא לפי יחידות זמן של 15 דקות; הוראות סעיף קטן זה יחולו החל מתום שעת החניה הראשונה.
אשמח לחידוד הנושא והאם בכל זאת יש חובה על פי חוק להציג מחירון.
תודה מראש | |
|
|
|
| 23/7/2019 09:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 09:55:03 |
| שירן שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, סעיף 2א (13) חל חובה על עוסק שלא להטעות צרכן במעשה או במחדל, בין השאר ב:
"(13) המחיר הרגיל או המקובל או המחיר שנדרש בעבר, לרבות תנאי האשראי ושיעור הריבית;"
אי מסירת מידע בדבר עלות החנייה מהווה, לכאורה הטעיה מחדלית.
כמו כן סעיף 17ז לחוק הגנת הצרכן קובע כדלקמן:
"17ד. לא יפרסם עוסק ולא ינקוב, במפורש או במשתמע, מחיר של נכס או של שירות המוצע לצרכן, אלא אם כן הוא המחיר הכולל בלבד ורק במטבע ישראלי."
מכאן ניתן ללמוד על החובה הכללית, מבלי להידרש לתקנות. | |
|
|
|
| 22/7/2019 14:20 |
רנא |
 | | מחבר: | רנא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 14:20:29 |
| שלום רב, קניתי שמלה מחנות בוטיק בגדים, החנות לא מציגה את המחירים של השמלות, דבר שבאמת מעצבן.
ביטלתי את העסקה טלפונית בפחות 24 שעות, עקב תפר לא תקין בשמלה, החזרתי את הבגד אחרי יומיים. רציתי לקבל את כספי בחזרה, סירבו
קיבלתי זיכוי בכתב, רציתי לקבל משהו רשמי חשבונית מהקופה, אין להם את האופציה הזו, ואמרו שזה ״תקף״ על פי חוק !
השאלות הם ככה:
1) האם אני יכולה לקבל את הכסף שלי בחזרה
2) האם אפשר לחנות לא לתמחר את הסחורה שלה
3) האם תקף הזכות שכתובה בכתב יד
אשמח לתשובה | |
|
|
|
| 22/7/2019 15:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 15:06:48 |
| רנא שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, ניתן לבטל עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים דאינם ימי מנוחה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
על כן, בניסות בהן השבת את המוצר בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה כאמור, על בית העסק מוטלת חובה להשיב לך את כספך בניכוי דמי ביטול.
יש להעביר אליו פנייה בכתב ולציין כי אי השבת הכספים חושפת אותו לתביעת פיצוי.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 22/7/2019 16:58 |
רנא |
 | | מחבר: | רנא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 16:58:54 |
|
שלום רב
בדקתי היום יותר לעומק
קניתי את הבגד ב 28.06
ביטלתי את העסקה טלפונית ב 29.06
החזרתי לסניף בתאריך 03.07
האם עדיין תקף
ולמה הם לא מתמחרים את המוצרים שלהם
האם הם חייבים
ומה עם הזיכוי שנתנו לי
על חפיסת נייר בכתב יד ?
תודה מראש | |
|
|
|
| 23/7/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 09:21:54 |
| רנא שלום רב,
על פי התקנות, ניתן לבטל עסקה רק באותו האופן בו בוצעה, כלומר, היה והעסקה בוצעה ברכישה בחנות, גם הביטול יעשה בהגעה לחנות ולא טלפונית, על כן, לכאורה, ביטול הרכישה נעשה לאחר שחלף המועד לקבלת החזר כספי.
לעניןי איסימון מחירים - הדבר מהווה כמובן הפרה של הוראות הדין, וניתן לדווח על ההפרה כאמור לרשות לסחר הוגן על מתנ שיטילו פיקווח על בית העסק.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx
לעניין הזיכוי:
חוק הגנת הצרכן מחייב עוסק להנפיק זיכוי על נייר בלתי מחיק, ועל מלוא סכום הרכישה, וכן קובע כי הזיכוי יהיה לתקופה של שנתיים לפחות וכל הגבלה של זכות המימוש שלו (מבצעים וסוף עונה וכו') בטלה.
על כן, היה והזיכוי עומד בתנאים, אין הפרה בכך שהזיכוי ניתן על נייר סתמי ולא על טופס יעודי. | |
|
|
|
| 22/7/2019 16:45 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 16:45:31 |
| | בני , חייל משוחרר , נרשם ללימודי מחשבים במכון פרטי הכוללים 11 קורסים. הוא שילם על הלימודים סכום כולל של 18,000 ש"ח. ע"פ ההסכם עליו חתם באם הוא מחליט להפסיק את הלמודים הוא ישלם את מלוא התשלום בגין הקורסים שלמד/התחיל ועוד 20% מהקורסים שלא התחיל. לאחר חצי שנה ולאחר שלמד 4 קורסים החליט להפסיק את הלימודים (חוסר שביעות רצון מרמת הלימודים והיחס לתלמידים). הוא פנה אליהם וביקש החזר יחסי ואז התברר כי בהסכם מופיע כי ההחזר יהיה ממחירי המחירון של הקורסים. בתבלה המצורפת להסכם רשומים מחירי המחירון המסתכמים לעלות כוללת של כ- 44,000 ש"ח. ברור כי למרות שיש סעיף יציאה מההסכם הוא לא רלוונטי מכיוון שע"פ מחירי ה"מחירון" כבר אחרי הקורס השני לא ניתן לקבל החזר. פנינו אליהם אבל הם חזרו אלינו עם תשובה שלא מגיע לנו החזר ושנגיד תודה שהם לא מבקשים שנוסיף עוד תשלום. מה ניתן לעשות עם זה? למי לפנות? | |
|
|
|
| 23/7/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 08:53:12 |
| אורית שלום רב,
היה ובהסכם אכן צויין כי דמי הביטול ייגבו "ממחיר המחירון" והמחיר צויין וצורף להסכם, לכאורה, יהיה קושי להוכיח את ההטעיה כאמור, שכן, כביכול, ניתן כל המידע הרלונטי.
על מנת לבחון זאת יותר לעומק, אודב לך אם תגישו תלונה באמצעות אתר המועצה בצירוף ההסכם, על מתנ שנוכל לבחון את הניסוח של ההסכם כולו. | |
|
|
|
| 22/7/2019 15:29 |
יעל בורשצוק |
 | | מחבר: | יעל בורשצוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 15:29:04 |
| שלום רב,
אנו פונים אליכם מתוך יאוש שאיננו מצליחים לדבר עם חברת פל-רום טל *6668
עד כדי ביטול העיסקה שנעשתה מול סוכן שלהם אחריות ל3 שנים עבור 3 מכשירי חשמל שולמו 1764 ש"ח בנובמבר 2018,ועדיין לא הפעלנו את הביטוח.
מזה כשבוע ימים הם מעבירים אותנו מטלפון לטלפון בטענה שלא מצליחים לעדכן כתובת
ישנה שהייתה אצלם.שלא באשמתנו את העיסקה עשינו בנובמבר 18 כשאנחנו גרים בפ"ת.ובגלל זה לא נקבל את השרות? פשוט מטרטרים אותנו וחברת האשראי מסרבת לבצע ביטול.אנא מכם נבקש את עזרתכם בנושא.
אם יש מס' פקס שלכם אשמח לשלוח את כל הניירת.
תודה רבה,
יעל בורשצוק052-2732537.
| |
|
|
|
| 23/7/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 08:50:28 |
| יעל שלום רב,
ראשית יש להעביר לחברה הודעה בכתב ולתאר את השתלשלות העניינים ולדרוש את השירות שסוכם עליו, בהתאם להסכם, או לדרוש את ביטלו העסקה והחזר כספי בגין הפרת ההסכם.
במקביל לפנייה בכתב לבית העסק (במייל, פקס או כל דרך אחרת, ושמירת עותק מהפנייה9 את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 19/7/2019 12:31 |
שמואל מזרחי |
 | | מחבר: | שמואל מזרחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/07/2019 | | שעה: | 12:31:28 |
| בבעלותי קורקינט חשמלי של חברת MIi2 (הדגם היקר ביותר שהחברה מציעה).
הקורקינט הוא בן 3 שנים ולפני כחודש במהלך נסיעה שגרתית הוא פשוט נשבר לשניים בחלק ה"חזק" ביותר בשילדה ,שעליו עומדים.
פניתי ליבואן במטרה לרכוש את החלק הנ"ל, נמסר לי על ידי היבואן שהם אינם מוכרים חלקים ללקוח ,אלא רק כולל הרכבה שנעשית בחברה.
בשיחה טלפונית עם נציג החנות (מוקלטת) הבהרתי לנציג כי הקורקינט מפורק ושאלתי האם הוא מוכן במצב הנ"ל לתקן ולהחליף ולהרכיב את הקורקינט, נאמר לי כי אין שום בעיה.
כאשר הגעתי בחמות לצורך ביצוע העסקה ,נאמר לי כי הבעלים התחרט ואינו מוכן:
1. למכור לי את החלק בנפרד .
2. להחליף ולהרכיב בחברה את הקורקינט .
נשארתי עם קורקינט שרכשתי באלפי שקלים ללא כל אפשרות לתקן אותו.
מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 21/7/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 09:53:01 |
| שלום רב שמואל,
במקרה המתואר, עליך לבדוק אם יש ברשותך תעודת אחריות מורחבת מטעם היבואן/יצרן, אם ישנו, יש לעיין בו על מנת לבדוק מה סוכם ולפעול בהתאם.
לעניין בית העסק- יש לבדוק אם יש בניכם הסכם כלשהוא שמחייב את בית העסק לפעול באופן כלשהוא, כמפורט בפנייתך. | |
|
|
|
| 22/7/2019 14:45 |
שמואל מזרחי |
 | | מחבר: | שמואל מזרחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 14:45:46 |
| אין לנו הסכם עם החברה ,האחריות מהחברה היא לשנה והיא לא קשורה לחלק שנשבר.
השאלה שלי אם באופן כללי קיים חוק שמחייב יבואן למכור חלקים לצרכן מבלי לחייב אותו לתקן אצלו בחנות.
מזכיר שוב, אני מעוניין לקנות את החלק מיבואן והוא לא מוכן למכור/לתקן את הקורקינט ומסיר מעצמו את האחריות. | |
|
|
|
| 22/7/2019 14:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 14:57:49 |
| | הוא מחויב למכור לך את החלק, רק אם רכשת אותו לפני שנתיים. תשקול לרכוש את החלק בחו"ל ואולי משלוח דרך הים (זול יותר). | |
|
|
|
| 23/7/2019 08:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 08:47:20 |
| שמואל שלום רב,
כפי שציין משה, רק במקרה בו החלק נרכש מהיבואן בעבר ועדיין חלות הוראות חוק המכר, ניתן לחייב את העוסק למכור לך את המוצר, אך ככלל, אין חובה כזאת. | |
|
|
|
| 22/7/2019 14:47 |
דור |
 | | מחבר: | דור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 14:47:21 |
| היי,
רכשתי כיריים יחד עם חמותי דרך אתר. חמותי פתחה וראיתי שהרשת היא לא מהסוג שרציתי (אין לכך התייחסות במפרט באתר). המוצר שלי סגור. פניתי וביקשתי להחליף את המוצר או להחזיר באם אין מוצר שמתאים לצרכיי. העברתי מייל כמו שביקשו מאז אני רודפת אחריהם שבוע והם מפנים אותי למייל בלבד. היום (שבועיים בדיוק אחרי) התעקשתי לקבל שירות טלפוני, לא נמצאו כיריים מתאימות וסיכמנו על החזר. לפי בית העסק דמי הביטוח שגובים 5% מסך העסקה, מקובל. הם דורשים לקזז את דמי המשלוח (ששילמתי עבורו בנוסף למוצר).
האם הם יכולים לגבות תשלום על המשלוח שהגיע אחיי ושילמתי עבורו? ציינתי בפניהם שאני מחזירה את המוצר לחנות ללא שליח | |
|
|
|
| 23/7/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 08:45:55 |
| דור שלום רב,
ההוראות הרלוונטיות במקרה של רכישת מוצר באמצעות מכר מרחוק הנן הוראות סעיף 14ג- 14ה לחוק הגנת הצרכן.
על פי ההוראות רשאי בית העסק לגבות דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, בלבד, ודמי הביטול הללו הנם הגבייה היחידה אותה רשאי העוסק לבצע.
הוא אינו מורשה לגבות תשלום עבור משלוח, אלא אם כן הצרכן ביצע תשלום ישירות לחברת משלוחים חיצונית.
היה והתשלום הן בגין המוצר והן בגין המשלוח בוצע לבית העסק, דמי הביטול יהיו עד 100 ש"ח.
לגבי השבת המוצר, על הצרכן מוטלת החובה להשיב לעוסק את המוצר, והוא רשאי לעשות זאת בכל דרך שיחפוץ | |
|
|
|
| 22/7/2019 12:44 |
ציון רובין |
 | | מחבר: | ציון רובין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 12:44:07 |
| שלום רב שמי ציון ואני מנהל חברת אופנה
במסגרת עבודתי אני עובד על תוכנה ממוחשבת שנקרת OTECH.
בעברי בשנת 2007 רכשתי את התוכנה.
במשך הרבה שנים רכשתי מחברת OTECH שירות חודשי בתשלום אך עם הזמן איבדתי צורך בשירות חודשי שוטף כיוון שחברה זאת נתנה שירות ממוקד בתשלום חד פעמי.
כעת בתאריך 22/07/19 התקשרתי אל חברת OTECH וביקשתי טכנאי ( בתשלום כמובן ) לצורך העברת התוכנה למחשב חדש שרכשתי , חשוב לציין שחברת OTECH הינה חברה פעילה במשק גם היום .
התשובה שקיבלתי מחברת OTECH היא שרק במידה ואתחייב לשירות שנתי מחדש ישלחו אליי טכנאי לצורך העברת הנתונים .
השאלה שלי היא : האם חברת OTECH יכולה לעשות זאת מבחינה חוקית ?
| |
|
|
|
| 22/7/2019 13:50 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 13:50:02 |
| המועצה לצרכנות מסייעת רק לצרכנים פרטיים ולכן הם לא יוכלו לעזור לך.
לדעתי, אתם הבעלים של התוכנה שלכם ולכן צריך להיות ברשותכם דיסק התקנה ושאתו אתם יכולים לעשות כרצונכם. גם על קבצי עדכון ותיקון כבר שלמתם ולדעתי הם צריכים להיות ברשותכם. נסה למצוא אם קיים הדיסק והקבצים עם איש המחשוב שלכם, אם יש כזה, ו/או הבהר זאת לחברה. הכל כבר שולם בעבר כדי שקבצי ההתקנה יהיו ברשותכם. איש מחשוב יכול להתקין את התוכנה עם קבצי ההתקנה על המחשב החדש בביקור חד פעמי.
מבחינת OTECH, זכותם להתחבר להסכם חדש כרצונם. | |
|
|
|
| 22/7/2019 13:54 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 13:54:06 |
| | יכול להיות גם שטכנאי מחשבים יוכל פשוט בביקור חד-פעמי להעתיק אחד לאחד את תוכן הדיסק הישן לחדש. תתייעץ עם טכנאי. | |
|
|
|
| 23/7/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 08:40:52 |
| ציון שלום רב,
כפי שציין משה, המועצה לא תוכל לססיע, שכן מדובר בהתקשרות שחוק הגנת הצרכן אינו חל עליה, וממילא המועצה מנועה מלעסוק בנושא כיוון שהדבר עלול להוות ניגוד עניינים אסור. | |
|
|
|
|