| 23/7/2019 15:45 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 15:45:23 |
| | שלום, רכשתי מקרר שהגיעה פגום(הדלת לא נסגרת לבד) בנוסף, המקרר מקרר יתר על המידה, על אף שהוא מכוון על העוצמה הכי נמוכה, מה שגורם לאוכל להיהרס. ניסיתי ליצור קשר במשך שלושה ימים עם החברה שנותנת אחריות, ללא מענה. לא בטלפון ולא דרך הודעה באתר החברה, נדהמתי לגלות שכל החוות דעת עליהם ללא יוצא מהכלל מזהירות מפני קניית מוצרים שלהם. ברצוני לבטל את העסקה שביצעתי, האם יש אופציה כזו? למרות שנעשה במקרר שימוש? עדיין לא עברו 3 שבועות. תודה מראש. | |
|
|
|
| 24/7/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 10:10:31 |
| שלום וברכה הילה,
בעקרון, בנסיבות המתוארות קשה יהיה לעניות דעתנו להקים זכות לביטול העסקה, אלא אם המדובר בעסקת מכר מרחוק (לא פרונטלית בחנות אלא בטלפון או באינטרנט למשל) ובתנאי שלא חלפו למעלה מ - 14 יום ממועד האספקה. מכל מקום, המוצר הינו באחריות יצרן, וע"פ תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) על נותן השירות לתקן כל פגם וליקוי במוצר בתוך 24 שעות ממועד קריאה. הימנעות מלעשות זאת, יש בה כדי לחייב את נותן השירות בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק הרלוונטי לאור האמור לעיל. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 23/7/2019 15:06 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 15:06:54 |
| אני מנויה על שירות אינטרנט כלשהו
לפני שבוע הם שלחו הודעת דואל שאני זקוקה לשדרוג (שלא היה מוצדק אובייקטיבית) ושאם לא אגיב תוך 7 ימים הם יגבו ממני סכום על השדרוג
וכך עשו וגבו
האם מותר?
האם לא צריך הסכמה אקטיבית שלי !? | |
|
|
|
| 24/7/2019 09:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:39:12 |
| גילה שלום רב,
היה ומדובר בהתקשרות שלך כצרכנית פרטית (ולא במסגרת עסקית) הגבייה כאמור אינה תקינה ואינה תואמת את הוראות הדין.
על בית העסק לקבל הסכמה אקטיבית של צרכן לחיוב כרטיס האשראי שלו, ואינו רשאי לבצע גבייה לא אישורו המפורש של הצרכן.
| |
|
|
|
| 23/7/2019 14:38 |
המופתעת |
 | | מחבר: | המופתעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 14:38:37 |
| הי הדס שוחחנו בעניין התלונה ,
מספר התלונה שלי היא : 634552
תודה על האדיבות והייעוץ ! | |
|
|
|
| 24/7/2019 09:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:36:37 |
| גברתי שלום רב,
התלונה נקלטה במערכת ותועבר בימים הקרובים לאחראית על התחום.
אני מקווה כי המועצה תוכל לסייע לך במימוש זכויותיך על פי כל דין. | |
|
|
|
| 23/7/2019 14:28 |
נסים ממו |
 | | מחבר: | נסים ממו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 14:28:13 |
| שלום,
לפני כמה שבועות הזמנתי טיסת אל על מפריז לתל אביב דרך מנוע חיפוש ובאבמצעות סוכן און ליין בשם GOTOGATE.
הטיסה הייתה אמורה לצאת ביום א' 29.9 ב01.45 .לפני כמה ימים קיבלתי מייל שבו מודיעים לי שהטיסה שלי בוטלה והעבירו אותי לטיסה היוצאת ב23.15 מוצ''ש 28.9 . מאחר ואני לא בפריז בשבת ואני שומר שבת אין לי שום סיכוי להגיע כ''כ מוקדם לשדה התעופה.באל על אמרו לי לפנות לסוכן שממנו רכשתי את הכרטיס. בGOTOGATE הם טוענים שכיוון שהקדימו את הטיסה בפחות מ5 שעות אני לא זכאי להחזר מלא במקרה של ביטול.האם זה נכון? | |
|
|
|
| 24/7/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:35:43 |
| ניסים שלום רב,
על פי חוק שירותי תעופה, אכן, כאשר הטיסה מוקדמת בפחות מחמש שעות, וההודעה על כך ניתנה לצרכן בתוך למעלה מ 14 ימים בטרם מועד הטיסה, לא תקום הזכות לקבלת החזר כספי או לפיצוי על פי הוראות הדין.
| |
|
|
|
| 23/7/2019 14:25 |
לילי |
 | | מחבר: | לילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 14:25:53 |
| | עשינו מנוי שנתי לוטרינר ולאחר חודשיים בלבד נאלצנו לעבור דירה ואין באפשרותנו להגיע עוד לוטרינר הזה. מסרבים לתת לנו החזר כלשהו עבור המנוי. האם יש פסיקה בנידון? האם יש בידינו מה לעשות? תודה | |
|
|
|
| 24/7/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:05:16 |
| שלום רב לילי,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:58 |
אושר שוורץ |
 | | מחבר: | אושר שוורץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:58:00 |
| היי , רציתי לברר בנוגע להלוואה דרך ביטוחי קופות גמל ופנסיה (משהו גזה) , בשיחה המוקלטת נאמר לי שזה 499 ₪ , אני חשבתי שזה במידה ואני זכאית פותחים תיק וזאת העלות .
גם מה שלאחר כמה דק ביקשו כרטיס אשראי (לא נאמר שזה עבור החיוב!) ואני חשבתי שזה בשביל לבדוק את המצב הפיננסי שלי .
מהרגע שנאמר לי הסכום ועד הרגע שלקחו נאמרו הרבה דברים מסביב בדרך לכן גם לא קישרתי בין השניים .
גם בסיכום שיחה הוא סיכם את הדרך שכביכול אני אקח את
ההלוואה ותוך כמה זמן יחזרו אליי ושום מילה על החיוב , מה שגם אף אחד לא חזר אליי להגיד לי אם ניתן לקבל הלוואה או לא.
גם חתמתי על מסמכים דרך הודעת טלפון מה שגם חשבתי שזה שאני מאשרת שלגבי מידע שקיים לגבי המצב הפיננסי שלי וכד׳.
עכשיו בדיעבד אני מבינה שזה עבור פתיחת תיק ותשלום למשרד האוצר למציאת פרטים על כל הקרנות והקופות שיש לי מה שלא נשמע לי הגיוני כי יש אתר ״הר הכסף״ שנותן את המידע הזה בחינם.
האם יש לי עילה לפנות להגנת הצרכן ?
הם לא מוכנים לתת לי את ההקלטה וגם לא להחזיר את הכסף .
ה
בשום שלב הנציג לא בדק האם אני מבינה אותו , וכמו שיצא אכן לא הבנתי אותו בכלל , הבנתי דברים אחרים .
| |
|
|
|
| 24/7/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:02:15 |
| שלום רב אושר,
היה ומדובר בחברת ביטוח, עליך לפנות אל הרגולטור- רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:57 |
אושר שוורץ |
 | | מחבר: | אושר שוורץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:57:53 |
| היי , רציתי לברר בנוגע להלוואה דרך ביטוחי קופות גמל ופנסיה (משהו גזה) , בשיחה המוקלטת נאמר לי שזה 499 ₪ , אני חשבתי שזה במידה ואני זכאית פותחים תיק וזאת העלות .
גם מה שלאחר כמה דק ביקשו כרטיס אשראי (לא נאמר שזה עבור החיוב!) ואני חשבתי שזה בשביל לבדוק את המצב הפיננסי שלי .
מהרגע שנאמר לי הסכום ועד הרגע שלקחו נאמרו הרבה דברים מסביב בדרך לכן גם לא קישרתי בין השניים .
גם בסיכום שיחה הוא סיכם את הדרך שכביכול אני אקח את
ההלוואה ותוך כמה זמן יחזרו אליי ושום מילה על החיוב , מה שגם אף אחד לא חזר אליי להגיד לי אם ניתן לקבל הלוואה או לא.
גם חתמתי על מסמכים דרך הודעת טלפון מה שגם חשבתי שזה שאני מאשרת שלגבי מידע שקיים לגבי המצב הפיננסי שלי וכד׳.
עכשיו בדיעבד אני מבינה שזה עבור פתיחת תיק ותשלום למשרד האוצר למציאת פרטים על כל הקרנות והקופות שיש לי מה שלא נשמע לי הגיוני כי יש אתר ״הר הכסף״ שנותן את המידע הזה בחינם.
האם יש לי עילה לפנות להגנת הצרכן ?
הם לא מוכנים לתת לי את ההקלטה וגם לא להחזיר את הכסף .
ה
בשום שלב הנציג לא בדק האם אני מבינה אותו , וכמו שיצא אכן לא הבנתי אותו בכלל , הבנתי דברים אחרים .
| |
|
|
|
| 24/7/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 08:49:15 |
| שלום רב אושר,
היה ומדובר בחברת ביטוח, עליך לפנות אל הרגולטור- רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:56 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:56:40 |
| קניתי אתמול 2 שידות מאיקאה . היום הגיע בעל מקצוע מטעמי להרכיב אותם.
לאחר הפתיחה גילינו להפתעתנו שבשתי האריזות יש חלקים שבורים, וגם חסר חלק אחד.
ניסיתי להתקשר אליהם- חיכיתי 45 דקות על הקו (!!!!!) ואז הקו התנתק !!
1. האם מבחינה צרכנית הם מחוייבים למענה טלפוני כלשהו ?
2. האם מגיע לי ששירות ההובלות שלהם יביא לי מוצר חלופי? - נסיעה מירושלים לסניף שלהם היא טרחה עצומה עבורי.
3. אם אני פונה אליהם בכתב- תוך כמה זמן הם צריכים לענות לי ? | |
|
|
|
| 24/7/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 08:44:43 |
| שלום רב גילה,
ראשית, לעניין שאלה ראשונה- יש לפנות אל החברה בכתב בשל איכות השירות שלהם.
שנית, עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, החוק קובע כי התיקון יבוצע בתוך "זמן סביר" והדבר נתון לפרשנות, וכן על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בכך
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף הראיות המעידות על פגם. | |
|
|
|
| 23/7/2019 12:43 |
עינת יצחקי |
 | | מחבר: | עינת יצחקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:43:36 |
| בוקר טוב.
שמי עינת יצחקי. אני פונה אליכם בשאלה, כדי להבין למי עליי לפנות בסוגיה שאפרט להלן.
לפני כמה חודשים טסנו (בעלי ואנוכי) לדיסלדורף-גרמניה. הזמנו כרטיסים דרך מנוע החיפוש GO TO GATE.
הטיסות היו של חברות אוקראיין אייר ליין וטורקיש.
במהלך שהותנו בגרמניה קיבלנו מייל מחברת אוקראין אייר ליין, שנעשה אובר בוקינג והם משנים לנו את מועד הטיסה חזור ומוסיפים קונקשיין (כלומר, 2 קונקשנים במקום אחד)
לא עזרו בקשותינו ונאלצנו להסכים לסידור הטיסות החדש.
כשעשינו צ'ק אין בדיסלדורף, נאמר לנו כי עלינו לאסוף את המזוודה בקונקשיין השני, כלומר באיסטנבול, כיוון שאנו מחליפים חב' תעופה והמזוודה לא עוברת אוטומטית.
כך עשינו..
וכיוון שאספנו את המזוודה היינו צריכים לעשות שוב צ'ק אין בדלפק טורקיש באיסטנבול (כל התהליך לקח זמן) ובדלפק הצ'ק אין התברר שהטיסה כבר נסגרה.
ובכל זאת חברת טורקיש ניסתה לעזור ושלחו אותנו עם המזוודה בריצה מהירה למטוס.
אבל בדרך יש בדיקות שיקוף, משטרה וכו' ומן הסתם לא נתנו לנו לעלות עם המזוודה למטוס והסבירו שלא ניתן להכניסה לבטן המטוס, כי הטיסה עוד רגע ממריאה.
לאחר תהליך מייגע וניסיונות שכנוע ללא הצלחה, החזירו אותנו חזרה לטרמינל הנכנסים.
בדלפק של אוקראיין אייר ליין ייבשו אותנו כמה שעות. וכשסופסוף ניתנה לנו התשובה, הוסבר לנו שזו אשמתנו שאיחרנו לטיסה ולכן עלינו לקנות כרטיסים חדשים.
לא עזרו השכנועים וההסברים וכך עשינו.
כמובן שהגענו באיחור רב לארץ והפסדנו עוד יום עבודה וכסף.
פנינו אליהם בבקשה להחזיר לנו את ההוצאות הנוספות שנגרמו בגללם.
לאחר 3 חודשים קיבלנו פיצוי על האובר בוקינג בלבד, ללא כל התייחסות למקרה לגופו ולהוצאות הגדולות הנוספות.
חשוב לציין שפנייתנו הייתה לחברת אוקריין אייר ליין – שרות הלקוחות customerrelations@flyuia.com ולחברת כספי (הנציגות הישראלית) info@caspi-aviation.co.il
שאלתי – מה עושים במקרה שכזה? למי פונים?
תודה רבה ויום נפלא,
עינת יצחקי.
054-4730430
| |
|
|
|
| 24/7/2019 08:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 08:17:16 |
| שלום רב עינת,
עליך לפנות אל החברה עימה ביצעת את העסקה.
היה ומדובר בחברה שיש לה נציגות מוסמכת בישראל, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 23/7/2019 11:24 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 11:24:37 |
| שלום רב,
בחמישי האחרון 18/7/19 רכשתי טבעת בשווי 309 שקלים ברשת פנדורה.
לאחר התלבטות עם עצמי החלטתי שהיא אינה מתאימה לי ומוקדם יותר היום 23/7/19 הגעתי לחנות להחזירה ולקבל את כספי בחזרה פחות 5% דמי ביטול כפי שנהוג במקומות אחרים.
לדברי הנציגה בחנות הם נותנים החזר כספי רק עד 48 שעות מרגע העסקה. וכי היא תיתן לי זיכוי לרכישה עתידית בחנות.
האם זה החוק?
מאוד התאכזבתי מתשובתה כי למיטב הבנתי הכסף אמור לחזור אליי אם כי לא במלואו.
אודה להארתכם,
תודה רבה
ליאת | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:31:18 |
| ליאת שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, ניתן לבטל עסקה לרכישת תכשיטים בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
על כן, אין פגם בפעולות בית העסק ולא מוטלת עליו חובה לבצע ביטול עסקה תמורת החזר כספי. | |
|
|
|
| 23/7/2019 20:27 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 20:27:13 |
| לאחר שיחה עם מנהל החנות הוא החליט לזכות אותי לרבות 5% דמי ביטול.
תודה רבה על המענה המהיר | |
|
|
|
| 23/7/2019 12:16 |
לימור דאי |
 | | מחבר: | לימור דאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:16:59 |
| שלום,
האם הגיוני/ חוקי לגבות תשלום על הקפאת מנוי על רע בריאותי.
ב9.6.19 שברתי את היד עצם ההומרוס והמרפק ונאסר על לבקר בחדר כושר.
התקשרתי להולמס פלייס שם א;י מנוייה ונאמר לי שעל כל שבועיים הקפאה יש לשלם 90 שח.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 23/7/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 15:25:58 |
| שלום רב לימור,
האם יש ברשותך אישור רפואי האוסר עליך להתאמן?
ראשית, לעניין ההקפאה- יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה התנאים במצב שמעוניינים בהקפאה, בנוסף, באתר המועצה לצרכנות תוכלי לקרוא על "מכון כושר" תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (תחת הכותרת "שאלות ותשובות" ישנה התייחסות במקרה של מצב בריאותי לקוי).
לאחריו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון דרישתך בצירוף אישור רפואי.
היה ואת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 23/7/2019 12:31 |
ליאור בלך |
 | | מחבר: | ליאור בלך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:31:37 |
| שלום וברכה
נרשמתי לקורס שפות (יפנית) בתאריך 1.7.19
ביקשתי לבטל את הרשמתי לקורס בהודעת ווטסאפ בתאריך 14.7.19 לאחר שבמחשבה שניה העדפתי להרשם לקורס אחר.
תחילת הקורס בתאריך 25.7.19
האם לפי חוק הגנת הצרכן צריך להחזיר לי את כספי ההרשמה וההשתתפות?
תודה,
ליאור | |
|
|
|
| 23/7/2019 15:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 15:25:33 |
| שלום וברכה ליאור,
על פניות, הודעת הביטול נמסרה בתוך 14 הימים שמיום ההתקשרות בעסקה, וכשנותרו מספר ימים מספיק עד למועד תחילת הקורס. כך שבין אם העסקה היתה פרונטלית (ואז זכות הביטול הינה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), ובין אם כעסקת מכר מרחוק (שאז זכות הביטול הינה מכוח חוק הגנת הצרכן), קיימת זכות לביטול העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח, ובכפוף ליתר הוראות הדין. | |
|
|
|
| 23/7/2019 08:46 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 08:46:22 |
| בוקר טוב,
האם יש תוקף בחוק לגביו על הצלם לשמור את חומר הגלם (במקרה הזה סרט החתונה ) ?
ומה קורה אם אין ברשות הצלם את החומר יותר לאחר 11 חודשים? | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:21:36 |
| שלום רב שרית,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו, אם את נתקלת בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים או שבאפשרותך לפנות לעו"ד פרטי. | |
|
|
|
| 23/7/2019 11:19 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 11:19:48 |
| | השאלה שלי בעצם היא האם קבוע בחוק זמן שעליו לשמור את התשלילים או החומר שהוא מצלם לפני שהוא מוחק אותם | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:29:56 |
| שרית שלום רב,
אין הוראת דין פרטנית לעניין שמירת חומר גלם, ועל כן, הנושא אמור להיות מוסדר באמצעות הסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 23/7/2019 14:23 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 14:23:19 |
| קודם כל לא ציינתי קודם אני מודה מאוד על ההתייחסות והעזרה.
בחוזה ההתקשרות בינינו לא מופיע הגבלת זמן או שום התייחסות לזמן שהחומרים נמצאים אצל הצלם או תוך איזה פרק זמן אנחנו צריכים לקחת אותם3 | |
|
|
|
| 23/7/2019 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 15:24:07 |
| שלום רב שרית,
אם כך, רצוי שתפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 23/7/2019 12:15 |
לימור דאי |
 | | מחבר: | לימור דאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:15:41 |
| שלום,
האם הגיוני/ חוקי לגבות תשלום על הקפאת מנוי על רע בריאותי.
ב9.6.19 שברתי את היד עצם ההומרוס והמרפק ונאסר על לבקר בחדר כושר.
התקשרתי להולמס פלייס שם א;י מנוייה ונאמר לי שעל כל שבועיים הקפאה יש לשלם 90 שח.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 23/7/2019 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 15:21:27 |
| שלום רב לימור,
האם יש ברשותך אישור רפואי האוסר עליך להתאמן?
ראשית, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה התנאים במקרה של מצב בריאותי לקוי, בנוסף, באתר המועצה לצרכנות תוכל לקרוא על "מכון כושר" תיקון 37 בחוק הגנת הצרכן בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (תחת הכותרת "שאלות ותשובות" ישנה התייחסות במקרה של מצב בריאותי לקוי).
לאחריו, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים בציון דרישתך בצירוף אישור רפואי.
היה ואת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/7/2019 10:32 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 10:32:41 |
| הי,
אם קיימת אפשרות לשלם על מוצר בכמה דרכים (מזומן, סלולר, כרטיס נטען ואשראי), כיצד יש להציג את עמלת הסליקה? האם מספיק להציב שלט שיגיד שתשלום באשראי גורר תוספת של __ אג'?
כמו כן, האם יש הגבלה על סכום עמלת הסליקה שניתן לגבות?
תודה, | |
|
|
|
| 22/7/2019 12:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 12:11:46 |
| בתיה שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן, רשאי עוסק לגבות עמלת סליקה רק במקרה של ביטול עסקה.
את עמלת הסליקה ניתן לגבות רק בכפוף להצגת הוכחה לגבי גובה עמלת הסליקה הנגבית מהעוסק על ידי חברת האשראי.
היה ואת שוטלת לגבי גביה של מחיר גבוה יותר בגין תשלום באשראי, אין מדובר על עמלת סליקה, אלא על תמחור שונה.
יש להציג את שני המחירים על המוצר ולצין כי אחד המחירים נוגע לתשלום באשראי, ובלבד שאין מדובר במחירים בפיקוח. | |
|
|
|
| 23/7/2019 12:08 |
בתיה |
 | | מחבר: | בתיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:08:53 |
| שלום רב,
אני שואלת לגבי גביה של מחיר גבוה יותר בגין תשלום באשראי.
האם מכוח החוק מותר לי לציין את מחיר המוצר ולציין שלתשלום באשראי יתווסף סכום של __ אג'? (במקום שבו יש המון מוצרים שונים) | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:55:17 |
| בתיה שלום רב,
מכיון שהמועצה אינה מוסמכת לייעץ לעוסקים מחד, וכן אינה בעלת סמכויות האכיפה והפיקוח נאידך, מומלץ להעביר את שאלותייך הפרטניות לרשות לסחר הוגן אשר תוכל להנחות אותך כיצד לנהוג.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 23/7/2019 12:01 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:01:24 |
| שלום רב,
באוגוסט שנה שעברה נרשמתי לקאנטרי ורכשתי מנוי לשנה בעיר בה אני מתגורר להעברה חולקה ל-12 תשלומים.
בחודש פברואר לאחר כמה חודשים החלטתי שאני מעוניין לבטל את המנוי.
התבשר לי ע"י הנציגים בקבלה כי עליי לשלם על חודש נוסף ובנוסף לכך, עוד 25% מסכום העסקה שנוצלה על ידי בטענה שכך קבעו בחוק.
בנוסף, התברר כי הם ממשיכים לגבות מחשבוני את כל 12 התשלומים בטענה שאין להם אפשרות לבטל.
אציין כי עדיין לא קיבלתי את ההחזר שמגיע לי גם לאחר תחנונים ואין סוף שיחות.
מה עליי לעשות במקרה כזה? והאם ישנה כאן עילה לתלונה מוצדקת? | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:50:13 |
| חיים שלום רב,
אכן, על פי הוראות הדין, ניתן לבטל עסקה לרכישת מנוי כאמור, בכפוף לתשלום דמי ביטול בהתאם למועד ביטול העסקה.
אף על פי כן, נראה כי הביטול התבצע בשליש השני של התקופה, על כן, על פי הוראות הדין, דמי הביטול יהיו בשיעור של 20% ולא 25% ויכנסו לתוקפם בתוך חודש ימים.
העובדה כי בפועל לא בוצע החזר כלשהו, כמובן שאינה תקינה ואתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 22/7/2019 14:44 |
פזיאל |
 | | מחבר: | פזיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 14:44:49 |
| שלום רב,
אתמול נרשמתי לקורס מקצועי וכשחזרתי הביתה גיליתי שחלה טעות ולא אוכל להתחיל את הקורס במועד שנקבע בעוד חודשיים מסיבות אישיות.
התקשרתי לבחורה שישבה איתי בעת ההרשמה והיא אמרה שיחזירו לי את הכסף.
היום התקשרתי בבוקר ונאמר לי שאין דבר כזה לבטל ולאחר שאמרתי לה שזה נוגד את הוראת חוק הגנת הצרכן היא אמרה שחתמי על חוזה שלפיו הם רשאים לקחת ממני פיצוי של 800 שח כאשר העסקה בכללותה היא 4500.
מדובר בחוזה אחיד שלא קראתי אותו וכאשר היתה בכוונתי להרשם לא התעמקתי בו אלא פשוט חתמתי.
לפי הוראת החוק מגיע להם פיצוי של 5% או 100 שח לפי הנמוך מבניהם.
השאלה שלי היא- האם בזאת שחתמי על החוזה האחיד אותו הם הציגו בפני , חתמתי מאפשרת להם לסתור את הוראת חוק הגנת הצרכן ולגבות ממני דמי ביטול גבוהים מהמותר לפי חוק זה? | |
|
|
|
| 23/7/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 08:36:45 |
| פזיאל שלום רב,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אינן ניתנות להתנייה באמצעות הסכם.
על כן, יחולו הוראות הדין בעניין ביטול העסקה.
על פי התקנות רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת קורס בתוך 14 ימים ובלבד שנותרו 14 ימים לפני פתיחת הקורס, ועל כן, דמי הביטול המירביים יעמדו על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
היה ובית העסק ציין תנאים שאינם תואמים את הוראות הדין, הדבר לכשעצמו מהווה הפרה של הוראות סעיף 2 (ב2) לחוק הגנת הצרכן הקובע כדלקמן:
"(ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
כלומר, אי ציון הוראות הדין מהווה הטעיה. | |
|
|
|
| 23/7/2019 09:39 |
פזיאל |
 | | מחבר: | פזיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 09:39:52 |
| תודה על המענה,
האם יש לי זכויות או אמצעים בהם אני יכול לנקןט בגלל ההפרה של סעיף 2(2ב) כלפי ?
בנוסף כשניגשתי אליהם הם אמרו לי שאלו התנאים של המקום ואני צריך להגיש בקשה מסןדרת (למרות שכתבתי להם טופס ביטול עסקה כפי שמופיע באתר) ושיתנו לי תשובה רק אחרי 30 יום!!!
הם פשוט מחזיקים את הצקים שלי שהראשון אמור לרדת בעוד 25 יום!
אני מבחינתי אם נתתי את הודעת הביטול בטווח של 24 שעות אחרי העסקה עשיתי את שלי או שאני כפוף לטופס הזה שהם ביקשו ממני למלא? ( הם עונים לאחר 30 יום כך שיעברו 14 ימים).
מה עלי לעשות כרגע? | |
|
|
|
| 23/7/2019 09:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 09:56:58 |
| פזיאל שלום רב,
המועד לביטול עסקה נעצר ברגע שהצרכן הודיע על רצונו בביטול ואין משמעות למועד תגובת העוסק.
כך שאין חשש כי המועד לביטול יחלוף.
ההפרה כאמור מזכה את הצרכן בזכות לביטול וכן בזכות לתבוע פיצוי בגין כל נזק שנגרם לו עקב ההפרה, אך לא ניתןל פעול באופן חד צדדי, אלא רק להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות לצורך קבלת ההחזרים ו/או הפיצוי.
כמו כן, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 23/7/2019 11:54 |
פזיאל |
 | | מחבר: | פזיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 11:54:46 |
| תוך כמה זמן ממועד הודעת הביטול שלי אני זכאי להחזר התשלום?
במידה ולא מחזירים בתוך פרק הזמן מה עלי לעשות?
| |
|
|
|
| 23/7/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:47:45 |
| פזיאל שלום רב,
ראשית, אתה מוזמן כבר כעת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, והיה וכספך יוחזר תמיד תוכל לבטל את התלונה באמצעות הודעה לצוות הפורום.
על פי התקנות על בית העסק לבצע השבה כספית בסמוך ככל הניתן לביטול העסקה ולא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן. | |
|
|
|
| 23/7/2019 11:47 |
יואב |
 | | מחבר: | יואב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 11:47:45 |
| לאחר קבלת שירות אינטרנט בביתי נשלח סקר שביעות רצון ובו דירוג השירות, למחרת קיבלתי הודעה בפלאפון מהמתקין שהתאכזב מהדירוג אותו קיבל.. האם מותר לו בכלל לפנות אליי? הסקר הוא לא אישי?
ואם לא, אפשר לעשות מעבר תלונה בחברה? | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:46:14 |
| יואב שלום רב,
אין הוראת דין ספציפית לגבי שקרי שביעות רצון, אך תחושותיך כי מדובר בסקר אישי ואנונימי בהחלט מובנות.
נראה כי העברת המידע למתקין עלולה להוות פגיעה בפרטיותך, ועל כן, ייתכן ומולץ הן לפנות לחברה בכתב ולציין את הנושא, והן לבחון אל מול הרשתו להגנת הפרטיות האם פעולתיהם תואמות את הוראות הרשות.
לרשות להגנת הפרטיות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/departments/general/public_inquiries_ilita
| |
|
|
|
| 22/7/2019 17:22 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 17:22:18 |
| שלום , לפני כשנתיים לערך פניתי לחברה כדי לקבל הצעה בנוגע להתקנת סכך מרקיזה במרפסת דירתי השכורה . בנוסף ציינתי בפני הסוכן שאני מתגוררת בדירה שכורה זמנית ובכוונתי לחזור בעתיד לדירה אחרת שבבעלותי שגם שם ישנה מרפסת . שאלתי אותו בהתכתבות מתועדת ושלחתי צילומים של המרפסת המיועדת להעברה בעתיד והוא ענה לי ״ שכן ״ . כלומר ניתן יהיה להעביר את הסכך ואשלם רק עבור דמי פירוק והתקנה . שילמתי סכום של 4200 שח שלא היתי משקיעה בדירה שאינה שלי וזמנית . לפני שבועיים יצאתי קשר עם החברה כדי לתאם העברה ולתדהמתי הם ענו לי שלא ניתן לקבוע בכלל אם סכך מתאים להתקנה מבלי להגיע למקום עצמו . אמרתי שלא כך הוסבר לי . הסוכן הגיע למקום המיועד להעברה ואמר שאי אפשר להתקין את הסכך כי צריך לשנות קונסטרוקציה ושזה לא משתלם לי להוסיף עלויות כי זה יעלה כמו סכך חדש . ציינתי בפניו שהוא הבטיח לי שניתן יהיה להעביר ולכן אני ביצעתי את הרכישה בנוסף אני עדיין בתקופת האחריות שמגיעה לי מהם של שלוש שנים.
הסוכן אמר שיהיה בקשר עם המנהל שלו ויחזור אליי . כששוחחתי עם המנהל הוא התנער לגמרי ואמר שזו בעיה של הסוכן שהבטיח לי דבר כזה ושאני נהניתי מהסכך שנתיים . תשובות שהם לדעתי לא עינייניות ולא מקצועיות . כרגע שניהם לא עונים לטלפונים והודעות .
אני עוברת דירה ומשאירה את הסכך בדירה השכורה הישנה. למי אני פונה לגבי התנהלות כזאת של הטעייה ? אני מעוניינת שהם יקיימו את מה שהובטח לי! כאמור דאז סוכם על 1500 שח שזה דמי פירוק והרכבה . וכעת הם אומרים לי למעשה לרכוש סכך חדש נוסף תוך שנתיים !
תודה | |
|
|
|
| 23/7/2019 10:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 10:06:38 |
| שלום רב לי,
האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך? אם כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
היה ואין ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שתתברר רק בבית המשפט. | |
|
|
|
| 23/7/2019 11:29 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 11:29:19 |
| תודה רבה על המענה !
יש ברשותי תיעוד של התכתבות בטלפון עם הסוכן טרם הרכישה . דיברתי עם מנהל בעל העסק והוא התנער, כפי שכתבתי קודם העלה בשיחת ועידה את הסוכן וגלגל אליו את האחריות אמר שאין מצב שהבטיחו לי כזה דבר כי כל סכך מתאים למקום שהוא הוזמן ואמר לי שזו בעיה של הסוכן ושלי הסוכן הגיע למקום ואמר שזה לא מתאים ומאז מסנן אותי . מפרטת פה כי לדעתי אין טעם בפניה בכתב לאור התנהלות זו מניחה שאתקל שוב בהתעלמות .
במקרה כזה אתם מתערבים בהגשה לבית משפט לתביעות קטנות ?
| |
|
|
|
| 23/7/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:44:15 |
| לי שלום רב,
היה ויש בידך תיעוד את בהחלט מוזמנת להגיש תלונה באמצעות ארת המועצה ונפנה לבית העסק בתקווה לסייע.
בכל מקרה, המועצה מסייעת לצרכנים להגיש תביעה לבתי המפט לתביעות קטנות, אך בעקב אילוצים השירות ניתן בהתאם לתנאים מאוד פרטניים, כך שאין אפשרות להבטיח כי הצרכן יקבל את השירות כאמור. | |
|
|
|
| 22/7/2019 16:58 |
מיכל אלדר |
 | | מחבר: | מיכל אלדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/07/2019 | | שעה: | 16:58:17 |
| שלום, באוקטובר האחרון רכשתי חבילת הסרת שיער ללא הגבלת טיפולים אצל מכון קוסמטיקה פרטי בשווי של 7,000 שח. ברכישה לא ניתן לי חוזה כלשהו. האם יש אפשרות לבטל כיום את העסקה, למרות שבוצעו מספר טיפולים בודדים?
תודה רבה | |
|
|
|
| 23/7/2019 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 09:18:20 |
| מיכל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה נקבע כי רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת טיפולים אסתטיים או קוסמטיים בתוך 14 ימםי מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת הסכם לפי המאחר מביניהם:
"(4) לרכישת שירות כאמור בפרטים 10 עד 19 לתוספת – בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה או מיום מסירת חוזה בכתב או מסמך בכתב כאמור בסעיף 13ג(ג) לחוק, לפי המאוחר, בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לא ואף אם העסקה היא לתקופה קצובה;"
על כן, בהעדר הסכם, ניתן לדרוש את ביטול העסקה בניכוי הטיפולים בשבוצעו. | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:34 |
מיכל אלדר |
 | | מחבר: | מיכל אלדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:34:29 |
| הבנתי, תודה רבה על המענה. מה עושים במצב שלא אני ולא הקוסמטיקאית כתבנו מס טיפולים מדוייק? הקוסמטיקאית מנסה כרגע להתווכח על מס טיפולים גבוהה ממה שהיה בפועל.
| |
|
|
|
| 23/7/2019 13:34 |
מיכל אלדר |
 | | מחבר: | מיכל אלדר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:34:38 |
| הבנתי, תודה רבה על המענה. מה עושים במצב שלא אני ולא הקוסמטיקאית כתבנו מס טיפולים מדוייק? הקוסמטיקאית מנסה כרגע להתווכח על מס טיפולים גבוהה ממה שהיה בפועל.
| |
|
|
|
|