| 23/7/2019 19:02 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 19:02:27 |
| קניתי תוכנית אינטרנטית (באינטרנט) ואני רוצה לבטל ולקבל החזר כספי.
נאמר לי מהחברה שחתמתי על תקנון בעת ההצטרפות וששם כתוב שאני לא יכולה לקבל החזר כספי מכל סיבה שהיא בגלל שהתוכנית ניתנת להעתקה/שכפול או הקלטה ושזה חוק של המדינה ושלכם.
אני רוצה לדעת האם זה תקין ונכון?
התוכנית באמת אינטרנטית אבל קניתי אותה לפני פחות מ שבועיים.
והם אומרים שלא משנה מתי קניתי בגלל שנכנסתי לדברים כבר אז אני לא יכולה לקבל החזר על פי החוק.
זה נכון ?? תודה רבה רבה רבה ואשמח לצילום של החוק מאצלכם.
| |
|
|
|
| 24/7/2019 11:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:11:55 |
| שלום וברכה דנה,
יש רגליים לעמדת בית העסק. הדין מחריג את זכות הביטול במקרה של עסקה לרכישת מידע או כל דבר הניתן לשכפול ושעתוק. | |
|
|
|
| 24/7/2019 11:16 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:16:45 |
| | תודה רבה רבה על התשובה - הכוונה שהם צודקים נכון? הבנתי נכון? | |
|
|
|
| 24/7/2019 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:32:26 |
| דנה שלום רב,
היה ואכן מדובר במוצר הניתן לשכפול שיעתוק, כלומר, מוצר שמרגע שקיבלת אותו לידיך לא ניתן אמת "להחזירו" לעוסק, הרי שלא ניתן לבטל את העסקה בהתאם להוראות הדין, שכן זהו אחד החריגים להורות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, יש צורך בפירוט רב יותר בנוגע למה המשמעות של "תוכנית אינטרנטית", האם מדובר בקורס?
האם כל המידע בקורס ניתן מיד עם הכניסה לאתר?
האם ישנו ליווי מעבר למידע? | |
|
|
|
| 24/7/2019 12:31 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 12:31:35 |
| היי יש ליווי מעבר לקורס האינטרנטי, ליווי של קבוצת פייסבוק ושאלות בווצאפ.
כן הכל נפתח ברגע שאתה מצטרף | |
|
|
|
| 24/7/2019 12:49 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 12:49:53 |
| יש קבוצת פייסבוק ששם הליווי עונים לשאלות, סרטונים וכו.
ואם אתה רוצה אתה יכול לשלוח להם הודעה בווצאפ והם עונים- (שירות לקוחות).
התוכן נפתח מיד עם הכל .
מה זה אומר? שאיני זכאית להחזר? | |
|
|
|
| 24/7/2019 12:52 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 12:52:50 |
התוכן נפתח מיד עם הכל .
מה זה אומר? שאיני זכאית להחזר? | |
|
|
|
| 24/7/2019 13:08 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 13:08:20 |
התוכן בתוכנית / קורס נפתח מיד עם הכל .
מה זה אומר? שאיני זכאית להחזר?
ובתקנון שחתמתי עליו כתוב - שהתשלום הוא בגין גישה לתוכנית?
האם זה שיש ליווי בקבוצת פייסבוק אומר שאני זכאית להחזר? או שלא ? | |
|
|
|
| 24/7/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 13:43:18 |
| דנה שלום רב,
התשובה אינה חד משמעתית ומצויה בתחום "אפור" .
על מנת שנוכל לבחון את ההסכם ואת מכלול השירותים הקיימים בו, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 24/7/2019 10:19 |
דניאל גרוס |
 | | מחבר: | דניאל גרוס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 10:19:24 |
| שלום רב,
ברצוני לדעת, מה ניתן לעשות במקרה של ביטול כ-15 דקות לפני המועד שנקבע על ידי מחלקת ההתקנות של איקיאה ,של מתקין שלהם, שהיה אמור להגיע בשעה 9 בבוקר, בתואנה שהמרכיב לא חש בטוב?
בבקשה שלנו למתקין אחר, הם טענו שאין להם אפשרות להביא במקומו מישהו אחר ושעלינו לחכות למחר בבוקר!
אנו שינינו את כל התוכניות שלנו ומרגישים כי כל היום שלנו השתבש ובנוסך לא קיבלו שום יחס הולם. האם האחריות היא לא שלהם?
אשמח מאוד לעזרה בנושא.
תודה מראש,
דניאל | |
|
|
|
| 24/7/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 13:41:59 |
| דניאל שלום רב,
על פניו, אתם זכאים לפיצוי בסך של 600 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן.
הסעיף חל גם על מתקינים מטעם בית העסק וקובע כי ניתן לשנות את מועד הגעת הטכנאי/מתקין, רק עד השעה 20:00 בערב שלפני מועד ההגעה.
על כן, בנסיבות אלו, תקום הזכות לפיצוי. | |
|
|
|
| 24/7/2019 09:56 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:56:38 |
נאמר לי מהחברה שחתמתי על תקנון בעת ההצטרפות וששם כתוב שאני לא יכולה לקבל החזר כספי מכל סיבה שהיא בגלל שהתוכנית ניתנת להעתקה/שכפול או הקלטה ושזה חוק של המדינה ושלכם.
והם אומרים שלא משנה מתי קניתי בגלל שנכנסתי לדברים כבר אז אני לא יכולה לקבל החזר על פי החוק.
זה נכון ?? תודה רבה רבה רבה ואשמח לצילום של החוק מאצלכם. | |
|
|
|
| 24/7/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 24/7/2019 09:54 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:54:24 |
| שלום רב,
הזמנו כיור לארון אמבטיה, לאחר כמה ימים הוא הגיע והגענו לקחת אותו ממחסן החנות. התקנו את הכיור והוא היה נראה קטן, מדדנו אותו וגילינו שהוא ברוחב 50 ס"מ. הלכנו לחנות וגילינו שהכיור שהזמנו הוא ברוחב 60 ס"מ - כך מופיע בתצוגה וכך מופיע בהזמנה שעשינו (המחיר לשני הכיורים זהה). החנות מבקשת תשלום (לא מלא) על כיור 60 ס"מ בטענה שכבר התקנו את הכיור. כל זה קרה בטווח של 14 ימים מההזמנה, אם זה רלוונטי. האם החנות צודקת?
תודה רבה,
סיון | |
|
|
|
| 24/7/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 13:38:01 |
| סיון שלום רב,
היה והזמנתם כיור בגודל של 60 ס"מ והחנות ביצעה טעות וסיפקה מוצר אחר, אין מקום לגביית תשלום כלשהו מצידה, ועליהם לתקן את הטעות.
מדובר בהלכה למעשה, בהפרה של הסכם הרכישה, ועל כן, הם מחוייבים לתקן את ההפרה ולמנוע נזק נוסף לצרכן. | |
|
|
|
| 24/7/2019 09:34 |
12369ab@gmail.com |
 | | מחבר: | 12369ab@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:34:57 |
| היי,
החזרתי מוצר בחנות מחשבים וקיבלתי זיכוי על סך ₪200 וכשרציתי לממש את הזיכוי המוכר סירב לקבלו בטענה שעבר 6 שנים,
יש לציין שאין תוקף על הזיכוי.
אשמח לדעת האם זה חוקי?
| |
|
|
|
| 24/7/2019 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 12:44:52 |
| שלום רב אדון,
אם על גבי שובר הזיכוי לא צוין תוקפו, יש לפנות אל החברה בכתב על מנת לברר מכח מה החברה מסרבת לקבל את השובר?
היה ואתה נתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/7/2019 21:43 |
אריק |
 | | מחבר: | אריק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 21:43:33 |
| שלום רב!
רכשתי מכונית מסוג שברולט אורלנדו, לפני מספר שנים. הרכב עבד באופן סביר עד ל 100000 קילומטר. לאחר מכן החל סבב תקלות חמורות ויקרות מאוד במערכת הקירור של הרכב.
משיחות שערכתי מול מנהל המוסך שלי ואנשים נוספים מתברר כי מדובר בבעיה "ידועה", ברכב זה, שאינה ספציפית אליי. התמונה זהה ברכב שברולט קרוז הפופולרי וחולק מנוע משותף עם האורלנדו.
בשורה התחתונה, נמכר בארץ רכב שאינו עומד ברמת תקינות סבירה. נכון שמדובר במועד שחורג מהאחריות, אולם רכב אינו "מוצר ביתי זול" הנקנה ומוחלף בקלות. כתוצאה מהתקלות, גם מחירון הרכב נמוך מאוד ובפועל ערך הרכב הינו כמחצית מהמחירון.
האם עומד לרשותי כצרכן כלי כלשהו שיוכל לתת מענה כלשהו מול הנזק הכבד שנאלצתי לספוג במקרה הזה?
איך מונעים כניסה לארץ של מוצרים שהיצרנים "דוחפים לנו" ביודעם שהם "בעייתיים"?
| |
|
|
|
| 24/7/2019 09:28 |
אריק |
 | | מחבר: | אריק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:28:47 |
| העדר תגובה אומר שאין מה לעשות?
אין אפשרות לתבוע את שברולט על הונאה? הם מכרו, כנראה ביודעין, ואם לא על ההתחלה אז די מהר הם ידעו שהם מוכרים ומשווקים רכבים בעיתיים בלשון המעטה?
תביעה ייצגית?
אין שום חוק שמגן על הצרכן בישראל מפני חברות שמנצלות את כוחן ומביאות ארצה פריטים דפוקים? | |
|
|
|
| 24/7/2019 12:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 12:35:01 |
| שלום וברכה אריק,
אין הדין ואין הדעת נותנים מכירה של מוצרים פגומים לציבור צרכנים. על בית העסק לעמוד בהתחייבויות שנטל על עצמו, לערוך גילוי מקדים עובר לביצוע העסקה ולעמוד בושרה של דרישות רגולאטוריות וכו'. ברם, טענות באשר לפגם בייצור הרכב וכיוצ"ב כנטען בפנייתך, והטעיה אסורה מצד בית העסק בעניין זה, יהיה עליך להוכיח בבית משפט, בין היתר באמצעות חוות דעת מומחה מהתחום. ככלל מוטב לערוך בדיקות מעמיקות לפני ההתקשרות בעסקה משמעותית כל כך לדידך. | |
|
|
|
| 24/7/2019 09:20 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 09:20:35 |
| שלום,
לפני מספר שבועות, בעלי ואני הגענו לאופטיקה הלפרין לבדיקת ראייה, שבעקבותיה נאמר לי שאני צריכה מספר גדול יותר בעדשות המשקפיים. עקב כך, רכשתי משקפיים חדשים ובנוסף החלפתי את עדשות משקפי השמש שלי למספר החדש.
כאשר המשקפיים הגיעו, ניסיתי להשתמש בהן למשך כשבוע, והבנתי שאני לא רואה טוב לקרוב איתן ולא יכולה להשתמש בהן ליום-יום. דיברתי עם שירות הלקוחות של הלפרין ונאמר לי לגשת לבשיקה חוזרת בסניף וכך עשיתי, שם נאמר לי שעקב גילי הצעיר הם לא בודקים ראייה לקרוב וכל עוד אני רואה לרחוק מבחינתם זה מספיק טוב, וככל הנראה עקב בעיה בעיניי באקומודציה, לא אוכל לראות טוב עם המספר החדש הגבוה יותר.
משמע, רכשתי מהם את המשקפיים על סמך בדיקה חלקית ולא מהימנה וכעת לא יכולה להשתמש במשקפיים אלו. הם מוכנים להחזיר את משקפיי למספר הקודם, אך ללא כל החזר או פיצוי מצדם- כלומר שילמתי מאות שקלים ללא כל תמורה.
האם זה חוקי? יש דרך כלשהי בה אוכל לקבל החזר כספי על שנעשה?
אשמח לעצות בנידון, תודה. | |
|
|
|
| 24/7/2019 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 12:30:21 |
| שלום וברכה עדן,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד על מכלול הנסיבות. נציין רק כי ככל שבית העסק התרשל במסגרת ביצוע העסקה, הטעה אותך או עוול בך בכל דרך אחרת, הרי שמן הראוי שהוא ישא בנזקים שסבלת, באופן מלא או חלקי. כאמור קשה במגבלות הפורום להעריך האם הצעת בית העסק המתוארת בפנייתך הינה סבירה בנסיבות. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 24/7/2019 08:58 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 08:58:37 |
| | שלום רב, לפני כשנה וחצי החלפתי תכנית בחברת הסלולאר שלי - תוך שהם הכריחו אותי לקחת "מתנה" שעד היום אני משלמת עליה. שמעתי שאסור להם לעשות כן. האם זה נכון? | |
|
|
|
| 24/7/2019 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 12:22:10 |
| שלום וברכה טלי,
אכן חל איסור על בית העסק "להכריח" את הצרכן לעשות כמתואר בפנייתך. כמו"כ, אסורה הטעיה של הצרכן, למשל בכך שהוא סבור שמדובר במתנה והלכה למעשה אין זה מצב הדברים. ברם, ככל שהדבר נעשה בהסכמה ומדעת אין זה מן הנמנע כי יהיה תוקף לעסקה. אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה הטענות והדרישה. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 23/7/2019 21:26 |
Dave |
 | | מחבר: | Dave (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 21:26:38 |
| שלום המועצה, ברצוני לדעת מדוע אתם לא נוקטים שום צעדים נגד רשת שנגדה יש המון הוצאות לפועל בגלל שלא משלמים פיצויים לאחר שהפסידו בבית המשפט והם ממשיכים לעקוץ אנשים ולספק להם סחורה ירודה או לא לספק בכלל? מה מטרתכם ולמה אתם קיימים? | |
|
|
|
| 24/7/2019 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:39:21 |
| אדוני שלום רב,
ראשית אנו מבקשים למתן את ההתנסחות בפורום. פסקי דין אוכפים במסגרת לשכות ההוצאה לפועל. ככל שהנך זקוק לסיוע של המועצה באכיפת פסק דין לטובתך כנגד בית העסק, תוכל להגיש תלונה מתאימה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטים. דיווח על הפרות שיטתיות של זכויות צרכניות מוטב לפנות לרשות להגנת הצרכן והסחר ההוגן, אשר לה סמכויות מנהליות ועונשיות, נא ראה בקישור הבא: http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 24/7/2019 10:24 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 10:24:04 |
|
|
|
| 24/7/2019 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:32:40 |
| דנה שלום רב,
היה ואכן מדובר במוצר הניתן לשכפול שיעתוק, כלומר, מוצר שמרגע שקיבלת אותו לידיך לא ניתן אמת "להחזירו" לעוסק, הרי שלא ניתן לבטל את העסקה בהתאם להוראות הדין, שכן זהו אחד החריגים להורות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
עם זאת, יש צורך בפירוט רב יותר בנוגע למה המשמעות של "תוכנית אינטרנטית", האם מדובר בקורס?
|
|
|
| 24/7/2019 10:23 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 10:23:56 |
|
|
|
| 24/7/2019 11:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:31:55 |
| דנה שלום רב,
|
|
|
| 23/7/2019 20:57 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 20:57:07 |
| היי,
קיבלתי קופון הנחה דרך מועדון "אייסטודנט" מועדון סטודנטים לאתר טרמינל X ורשום שההנחה כוללת כפל מבצעים
מאתר טרמינל X טענו שהם לא יכולים לקבל את הקופון כי אין כפל מבצעים על אף שרשום על הקופון בפירוש שהוא כולל כפל מבצעים.
על מי חלה האחריות? אייסטודנט שהפיקו את קופון ההנחה או החברה עצמה טרמינל X שעובדת בשיתוף עם המועדון? | |
|
|
|
| 24/7/2019 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:25:48 |
| שלום וברכה גלית,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופה של שאלה במסגרות הפורום. נציין כי על בית העסק מנפיק הכרטיס לעמוד בהתחייבויות שנטל על עצמו. | |
|
|
|
| 23/7/2019 19:02 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 19:02:36 |
זה נכון ?? תודה רבה רבה רבה ואשמח לצילום של החוק מאצלכם.
| |
|
|
|
| 24/7/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:15:19 |
| שלום וברכה דנה,
יש רגליים לעמדת בית העסק. הדין מחריג את זכות הביטול במקרה של עסקה לרכישת מידע או כל דבר הניתן לשכפול ושעתוק. | |
|
|
|
| 23/7/2019 20:40 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 20:40:39 |
| שלום,
הנני מנוי לחדר כושר מזה מעל לחצי שנה.
בתחילה חויבתי באופן תקין מידי חודש בחודשו, אך, עקב תקלה של המכון שהתגלה כעת בדיעבד, הם לא חייבו אותי בגין מספר חודשים.
כעת לאחר שאיתרו זאת והסבו את תשומת ליבי, הם מעוניינים לחייב ברטרו את כל החודשים הללו.
האם עלי לאפשר להם לעשות זאת? או שמא עליהם לספוג את העלויות עקב התקלה שלהם. | |
|
|
|
| 24/7/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:14:22 |
| שלום וברכה אור,
חובות יש לשלם והתחייבויות יש לקיים. יחד עם זאת, יש מקום לעמוד על הסדר תשלומים שיהיה נוח לך, בנסיבות. | |
|
|
|
| 23/7/2019 17:41 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 17:41:31 |
| היי
ב 15.6 נעשתה הזמנה לשייט זוגי דרך מנו ספנות ע"י הבן שלי ,אתמול הוא שבר את האצבעות והיום נאמר לו שהוא צריך לעבור ניתוח ,ביקשנו לדחות תאריך לשייט אחר, במנו אמרו שלא ניתן אלא לשלם 50% מערך ההזמנה יש לציין שעדיין לא נעשה ביטוח שייט. מה עליי לעשות?? | |
|
|
|
| 24/7/2019 11:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:13:01 |
| שלום וברכה ליטל,
לא קמה בדין זכות לחרטה לביטול העסקה, ביון היתר מחמת הזמן שחלף ממועד ביצוע העסקה ועד למועד מתן הודעת הביטול. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים ולבוא בדברים עם בית העסק.
| |
|
|
|
| 23/7/2019 17:41 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 17:41:18 |
| היי
ב 15.6 נעשתה הזמנה לשייט זוגי דרך מנו ספנות ע"י הבן שלי ,אתמול הוא שבר את האצבעות והיום נאמר לו שהוא צריך לעבור ניתוח ,ביקשנו לדחות תאריך לשייט אחר, במנו אמרו שלא ניתן אלא לשלם 50% מערך ההזמנה יש לציין שעדיין לא נעשה ביטוח שייט. מה עליי לעשות?? | |
|
|
|
| 24/7/2019 11:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:07:10 |
| שלום וברכה ליטל,
לא קמה בדין זכות לחרטה לביטול העסקה, ביון היתר מחמת הזמן שחלף ממועד ביצוע העסקה ועד למועד מתן הודעת הביטול. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים ולבוא בדברים עם בית העסק. | |
|
|
|
| 23/7/2019 17:35 |
שלמה |
 | | מחבר: | שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 17:35:30 |
| הייתי מנוי בחברת סלולר, ובקשתי לנתק את הקו. הם אמרו שאצטרך לשלם על חודש שלם. בלת ברירה עשיתי ניוד דרך חברה אחרת ואז בטלתי.
אחרי זה בקשתי את השיחות המוקלטות שלי עם המוקד, ואמרו לי שמוסרים רק בצו בית משפט.
יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 24/7/2019 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 11:05:35 |
| שלום וברכה שלמה,
הדין מחייב את בית העסק למסור לצרכן העתק של הקלטות שיחה הקיימות אצלו במאגר, לבקשת הצרכן, וזאת מכוח חוק הגנת הפרטיות. | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:56 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:56:54 |
| קניתי אתמול 2 שידות מאיקאה . היום הגיע בעל מקצוע מטעמי להרכיב אותם.
לאחר הפתיחה גילינו להפתעתנו שבשתי האריזות יש חלקים שבורים, וגם חסר חלק אחד.
ניסיתי להתקשר אליהם- חיכיתי 45 דקות על הקו (!!!!!) ואז הקו התנתק !!
1. האם מבחינה צרכנית הם מחוייבים למענה טלפוני כלשהו ?
2. האם מגיע לי ששירות ההובלות שלהם יביא לי מוצר חלופי? - נסיעה מירושלים לסניף שלהם היא טרחה עצומה עבורי.
3. אם אני פונה אליהם בכתב- תוך כמה זמן הם צריכים לענות לי ? | |
|
|
|
| 23/7/2019 16:38 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 16:38:04 |
| | היי, היה לי מקרה מזעזע גם מול השירות לקוחות הטלפוני שלהם, חוסר יעילות לחלוטין! ממליצה לך לנסוע לסניף עם החבילות ולהסביר בעדינות לאחת הפקידות שירות את כל הסיפור ולבקש ממנה לעזור לך לקבל המשך הרכבה עקב המקרה. לא אמורים לעשות לך בעיות. | |
|
|
|
| 24/7/2019 10:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 10:42:46 |
| שלום רב גילה,
ראשית, לעניין שאלה ראשונה- יש לפנות אל החברה בכתב בשל איכות השירות שלהם.
שנית, עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון, החוק קובע כי התיקון יבוצע בתוך "זמן סביר" והדבר נתון לפרשנות, וכן על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בכך
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף הראיות המעידות על פגם. | |
|
|
|
| 23/7/2019 16:09 |
הלל |
 | | מחבר: | הלל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 16:09:39 |
| שלום, בחנות בגדים(רשת גדולה ומוכרת) היה שילוט מוטעה לגבי מחיר מוצר. מנהל החנות לא הסכים לשנות את המחיר לפי החוק כאשר הזכרתי לו את החוק והוא מצא תירוצים. צילמתי את המקום ופניתי לשירות הלקוחות של הרשת, לדבריהם זוהי באמת הטעיית הצרכן ו" כמחווה שירותית" הם מאפשרים לי לחזור לחנות ולרכוש את הנעליים עפ"י החוק (מה שהיה צריך לקרות כשהייתי נוכחת בחנות). הנציגה אף הגדילה ראש והאשימה אותי שהייתי צריכה לרכוש את המוצר במחיר המלא וליצור איתם קשר לקבלת זיכוי. (מי היה מאמין?!)
מה החוק אומר בנושא? האם זוהי מחווה? הרי מנהל החנות עבר על החוק בכך שלא הסכים לשנות את המחיר במקום. אפילו על פיצוי לא דובר פה.. | |
|
|
|
| 24/7/2019 10:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 10:38:11 |
| שלום רב הלל,
עקרונית, סעיף 17ב(ד) בחוק הגנת הצרכן קובע כי המחיר המחייב הוא המחיר שהוצג על גבי המוצר או על גבי אריזתו, הגם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
ככל שלא בוצעה רכישה, אני מציעה כי תפני אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 23/7/2019 16:02 |
עמית ב. |
 | | מחבר: | עמית ב. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 16:02:34 |
| שלום רב,
רציתי לדעת האם אני יכולה לבטל עסקה לרכישת שירותי משרד.
חתמתי על הסכם מקוון במסגרתו חברת WEWORK תספק לי חדר באחד ממרכזיה לתקופה של חצי שנה. מהן הדרכים שבהן אוכל להשתחרר מהחוזה?
בתודה,
עמית. | |
|
|
|
| 24/7/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 24/07/2019 | | שעה: | 10:14:59 |
| עמית שלום רב,
ההתקשרות בינך לבין בית העסק הנה התקשרות עסקית, ולא צרכנית ועל כן, לא יחולו הוראות חוק הגנת הצרכן.
אשר על כן הדרך היחידה להפר את ההסכם הנו בהתאם לתנאי היציאה המנויים בהסכמות בינך לבין בית העסק. | |
|
|
|
|