| 28/7/2019 13:05 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2019 | | שעה: | 13:05:56 |
| | בצעתי עיסקה רכישה בחנות רהיטים שילמתי עבור המוצר וקבלתי חשבונית לאחר שבועיים כשהגיע הסחורה קבלתי מוצר אחר , הספק טען כי חל טעות במחיר וביקש תוספת , אני מבין שהוא חייב לכבד את העיסקה אבקש לדעת איזה סעיף בחוק מגן עליי אם אפשר ציון הסעיף בחוק | |
|
|
|
| 29/7/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 08:53:24 |
| שלום רב יורם,
לא ציינת מה המוצר שנרכש? ומה עלותו?ומה הסכום שהתבקשת להוסיף?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין . | |
|
|
|
| 30/7/2019 16:10 |
יורם |
 | | מחבר: | יורם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 16:10:55 |
| | רכשתי כסאות בעלות של 2400 ש"ח הוציאו לי הזמנה שילמתי וקבלתי קבלה כשהגיעה הסחורה אליי הביאו לי כסאות אחרים בטענה שטעו והכסאות שהזמני יקירם יותר ב 600 ש"ח מכח איזה סעיף בחוק אני זכאי לפיצוי | |
|
|
|
| 31/7/2019 08:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 08:17:15 |
| שלום רב יורם,
עקרונית, הסעד בשל ההטעיה במחיר, הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בנוסף, היה ונגרם נזק מוכח קמה לצרכן זכות לתבוע מכח פקודת הנזיקין.
בכל מקרה,מומלץ לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, אם תתקל בבעיה, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/7/2019 14:51 |
ליאור עובדיה |
 | | מחבר: | ליאור עובדיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 14:51:36 |
| שלום רב,
הזמנתי טיסה לזוג + תינוק לפראג בהזמנה אינטרנטית בחברה ישראלית.
בשם של התינוק התחלפה האות השניה בשלישית והשלישית בשניה(סיכול אותיות). תקלה זו קרתה עקב תקלה של החברה אך החברה טוענת כי אין אפשרות לתקלה כזו במערכת. החברה הישראלית של ההזמנות פנתה לחברה התעופה הזרה והם לא נתנו להם תשובה חד משמעית אם היפוך אותיות הוא קריטי. הם טוענים שבעיקרון אין בעיה אך אם רוצים יש לבטל את הכרטיס תינוק ולהזמין מחדש בכפוף לחוק להגנת הצרכן עד לעוד מספר ימים ולאחר מכן כבר זה תשלום רב יותר. אך החברה טוענת כי לא ניתן לבטל רק את התינוק אלא חייב לבטל את המבוגר המוצמד לתינוק ואז העלות היא גבוהה מאוד. אשמח לדעת האם זה חוקי לא לבטל רק את התינוק ולגרום לנו לבטל גם את ההזמנה של המבוגר וגם של התינוק. אשמח לדעת מה יש באפשורתינו לעשות. תודה | |
|
|
|
| 30/7/2019 11:23 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 11:23:58 |
| אשמח לתשובה בהקדם. כל דקה קריטית עבורי.
אין לכם גם מענה אנושי. אתמול המתנתי בשעות הפעילות של היועצים מעל שעתיים והסתיימו שעות הפעילות והשיחה נותקה. היום אני כבר שעה בקו ואין מענה ועוד שעה תסתיים הפעילות. מחכה לתשובה . תודה | |
|
|
|
| 30/7/2019 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 12:13:13 |
| ליאור שלום רב,
טענת בית העסק לפיה יש צורך בתשלום בגין ביטול העסקה של אחד הבגירים לצורך ביטול עסקת רכישת הכרטיס עבור הקטינה, ותשלום דמי ביטול גם בגין הבגיר וגם בגין הקטינה, אינה תואמת את הוראות הדין.
כפי שבמקרה של ביטול עסקה, על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, היה גובה העוסק דמי ביטול עבור כרטיס הטיסה של הקטינה באופן עצמאי, ולא מחשיב את הכרטיס כחלק מרכישת כרטיס של אחד הבגירים, הרי שגם בנסיבות אלו, הוא אינו יכול לדרוש לגבות דמי ביטול נוספים, בגין ביטול כרטיס נוסף.
הדבר נובע גם מהוראות חוק שירותי תעופה, העוסק כולו ב"נוסע" כלומר, כל מי שהונפק לו כרטיס טיסה, ואינו מבחין בין בגיר לקטין, שכן גם הקטין הנו נוסע.
היה והדבר יוצר בעיה במערכת הממוחשבת, שכן לא ניתן לרכוש כרטיס לתינוק באופן עצמאי, יתכבד העוסק ויבצע את הביטול ואת כל הכרוך בו, אך מבלי לגבות דמי ביטול עבור כרטיס הטיסה של אחד הבגירים.
לסיכום, על פניו, העוסק ככל הנראה טועה, ופעולותיו אינן תואמות את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 30/7/2019 21:56 |
lior |
 | | מחבר: | lior (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 21:56:18 |
| | תודה רבה לכם. העניין הסתדר בזכותכם. עזרתם לנו מאוד. | |
|
|
|
| 29/7/2019 21:32 |
זיגי |
 | | מחבר: | זיגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 21:32:29 |
| היי
בנובמבר 2018 רכשתי ברשת סוהו סניף כפר סבא מוצר פח אשפה עם דוחס ידני, נתקלתי עם אותה התקלה של מנגנון סגירת המכסה של הפח, בעקבות אותה התקלה שלחתי 3 פעמים לשירות לקוחות בפעם האחרונה חזר אליי לאחר בדיקה ושםום דבר.
ביקשו שאצור קשר במייל עם שירות לקוחות (רק במייל, אין טלפון כך שאין עם מי לדבר) עם כל הכבוד והם עונים, ענו:
אנו מפנים את פנייתך לספק הרישמי- JOSEPH JOSEPH בכדי לראות כיצד ניתן לסייע בהתאם לפנייתך.
אנו ניצור קשר כאשר תתקבל תשובה מהספק כמובן.
תהליך זה עשוי לקחת כ14 ימי עסקים.
בכדי שנוכל להתקדם עם הפניה מול הספק אנא השב אלינו את המספר המודבק על גבי הפח כפי שניתן לראות בתמונה שצורפה.
ממתינים לעדכונך,
שירות לקוחות סוהו.
וזה היה מענה לבקשתי לביטול העסקה סניסיון לחמוק מבקשתי לבטל עסקה ולמשוך זמן.
יש על המוצר אחריות 10 שנים, נרכש ב 1150 שקל במזומן, יש לי חשבונית מקורית, יש לי גם 3 טפסי מסירת מוצר עם תקלה לבדיקה.
ומשום מה, לאחר ש 3 פעמים חזר אליי ההמוצר התקול לא עשו עם זה שום דבר, לא תיקון, ולא החליפו למוצר חדש.
יש לי אפשרות לבטל את העסקה ולקבל החזר כספי מלא? | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:35:54 |
| זיגי שלום רב,
מכיון שלא מדובר במוצר חשמלי, ועל כן, ככל הנראה לא חלות על העסקה תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, יש לבחון האם בתנאי האחריות ישנה התייחסות לסיטואציה בה לא ניתן לרפא את הפגם במוצר, או שהפגם חוזר על עצמו ומה הם קובעים.
כמו כן, ניתן לפנות לעוסק ולטעון כי על פי הוראות חוק המכר, מוצר אשר סובל מפגמים חוזרים ונשנים אשר אינם מתוקנים על ידי בית העסק מזכים את הצרכן בזכות לביטול העסקה.
בכל מקרה, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונבחן את הנושא. | |
|
|
|
| 30/7/2019 19:48 |
זיגי |
 | |
|
| 30/7/2019 08:44 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 08:44:09 |
| | היי,האם אתם גוף שניתן לפנות אליו בתלונות נגד פייסבוק ? הנציגים של פייסבוק ישראל לא מגיבים בשום דרך. | |
|
|
|
| 30/7/2019 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 15:31:35 |
| שלום וברכה טל,
פנייה בעניין צרכני כמפורט באתר המועצה תוכל להגיש אלינו. פניות בנושא הגנת הפרטיות ומידע למשל יש לפנות לרשות להגנת הפרטיות. | |
|
|
|
| 28/7/2019 11:01 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2019 | | שעה: | 11:01:18 |
| שלום רב,
לאחרונה נתקלתי בבעיה שאשמח לקבל לגביה חוות דעת ראשונית.
לפני כ 3 וחצי שנים רכשתי זוג משקפיים עם עדשות מאוד יקרות (כ 8000 ש"ח).
על העדשות היו 3 שנים אחריות.
לפני כשנה החלו לצוץ על העדשות נקודות שהפריעו לי בראייה ולכן פניתי לסניף ממנו רכשתי את המשקפיים (אחת הרשתות המובילות בארץ) וביקשתי לתקן את העדשות. הנציגה בסניף אמרה שיש בעיה בציפוי אך לא ניתן לתקן ועליי לרכוש עדשות חדשות.
בגלל העלות הגבוהה, ויתרתי והחלטתי לסחוב עם העדשות עוד תקופה.
בעיית הנקודות על העדשות החריפה עד שלאחרונה הגעתי למצב שלא ניתן היה להשתמש בעדשות הללו יותר. פניתי שוב לאותו סניף ואז, נציגה אחרת בדקה במחשב ואמרה שחבל שלא באתי לפני כמה חודשים כי אז היו מחליפים לי את העדשות בחינם, כחלק מהאחריות שיצרן העדשות נותן.
בגלל שהרגשתי מרומה, פניתי לשירות הלקוחות של הרשת עם הסיפור (הרי ניגשתי לסניף עם אותה בעייה כאשר האחריות עדיין היתה בתוקף והם לא ציינו שהאחריות מכסה את הבעיה אלא להיפך - נאמר לי במפורש שעלי לרכוש עדשות חדשות!) - התשובה היתה שהם "הולכים לקראתי כי שביעות הרצון של הלקוחות מאוד חשוב להם" ולכן יתנו לי הנחה של 75% ברכישת עדשות זהות חדשות.
זה נשמע ממש טוב עד שמחשבים ומבינים שעל השירות הלא מקצועי שקיבלתי לפני שנה אני אמור לשלם עכשו כ 2000 ש"ח.
אציין ש:
1. הצעה זו שלהם היא לחודש בלבד.
2. אין לי הוכחה שביקרתי בסניף לפני שנה (למרות שנדמה לי שבמעמד הביקור רכשתי שם חומר ניקוי לעדשות)
3. ברור שהעדשות התקלקלו ממזמן | |
|
|
|
| 28/7/2019 13:41 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2019 | | שעה: | 13:41:06 |
| תאור ארוך ללא שאלה...
השאלות המתבקשות:
האם עלי לספוג את הטעות שלהם ולשלם כ 2000 ש"ח לרכישת עדשות חדשות?
מה אפשרויות הפעולה מצדי ומה הסיכויים להצלחתם, בהתחשב שאין לי הוכחה מוצקה לביקור שלי בסניף לפני כשנה ואין באפשרותי להוכיח את שאירע?
מה שדי ברור הוא שהבעיות של העדשות התחילו ממזמן והסובל העיקרי והיחידי מכך זה אני. | |
|
|
|
| 29/7/2019 11:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 11:30:49 |
| שלום רב גיל,
עליך להציג ראיות התומכות בטענתך, במידה שלא יהיו ברשותך ראיות הללו, הדבר יהיה בגדר מחלוקת עובדתית שתתברר רק בבית המשפט.
| |
|
|
|
| 29/7/2019 12:08 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 12:08:05 |
| איזה ראיות אני יכול להביא לביקורי במקום? איך ניתן להוכיח מה אמרה לי הנציגה?
אפילו אם תיאורטית זה קרה אתמול? על אחת כמה וכמה כשלמעשה הבעיה התעוררה לפני למעלה משנה...
האם לא די בכך שאוכיח שהעדשות התקלקלו לפני למעלה משנה? הרי לפי הגיון בסיסי, כאדם עם לקות ראייה, כשהעדשות פגומות ומפריעות לי כל יום, לא ברור שאפעל לתיקונן?
ואם אני מראה קבלה של מוצר שקניתי באותו סניף באותו ביקור "בעייתי" - האם זו הוכחה?
| |
|
|
|
| 30/7/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 10:44:50 |
| גיל שלום רב,
הטענה מתבסס כולה על כך שהגעת לבית העסק בעבר, ונציגת העוסק הטעתה אותך.
היה ובבית העסק מצוין כי פנית בעבר לצורך הפעלת האחריות על העדשות, הדבר בהחלט מחזק את טענותיך ועשוי להספיק, אך בהעדר תיעוד לפנייה בעבר, יהיה קושי לדרוש פיצוי מלא. | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:59 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:59:32 |
| תודה.
הבנתי.
אכלתי אותה, כמו שאומרים בשכונה... | |
|
|
|
| 29/7/2019 23:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 23:46:09 |
| צו פיקוח על התקנת מעלית 1984 נכון גם למעלון 3 קומות בבנין מיגורים משותף
עבור אחריות ושירות ואחריות ללא תמורה? | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:50:15 |
| שלום רב משה,
עקרונית, צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (התקנת מעליות ומתן שירות למעליות), תשמ"ד-1984 מסדיר את נושא שירות מעליות ואחריות מתקין.
תוכל לעיין בחוק באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_154.htm | |
|
|
|
| 30/7/2019 09:24 |
קרני דן |
 | | מחבר: | קרני דן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 09:24:05 |
| א.ג.נ. שלום רב
שאלתי היא כזו ולדוגמא אם אני רוכש מקלחון מחברת שטרן נאמר לי על ידם
שאם אני לא לוקח מתקין שלהם אני לא יכול לקבל אחריות על המוצר על טיבו ועל פגמים נסתרים מהעין
הייתי יכול להבין אם הטענה היתה שלא נותנים אחריות על התקנה או על נזק שנגרם מההתקנה
וכאן באה שאלה נוספת אם אני מתקין את המקלחון ע"י מתקין של חברה אחרת או מתקין עצמאי שעבר הכשרות האם גם אז הטענה שלהם קבילה מבחינה מישפטית
אודה על תשובתכם קרני דן 0509140160 | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:47:02 |
| קרני שלום רב,
אחריות על מוצרים שאינם מוצרים חשמליים או אלקטרניים מוסדרת אך ורק באמצעות תעודת האחריות ומדיניות בית העסק.
על כן, רשאי העוסק להתנות את מתן האחריות בהתקנה של נציג מטעמו ואין בכך משום הפרה של הוראות דין כלשהן, מה גם שגם בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה המסדירות אחריות של מוצרים אלקטרוניים, אין מניעה לקבוע תנאים כאמור, ובלבד שעלות ההתקנה מטעם בית העסק יוצג לצרכן כחלק מהמחיר של העסקה. | |
|
|
|
| 29/7/2019 23:05 |
אדוה |
 | | מחבר: | אדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 23:05:04 |
| אחת המתנות שקיבלה ביתי במסיבת היום הולדת שחגגה ביום חמישי האחרון היה בגד ים של פוקס, צורף אליו פתק החלפה.
הגעתי לחנות על מנת להחליף את הבגד ים( של ילדה בת חמש) והמוכרת אמרה לי שלא ניתן להחליף והראתה לי שעל פתק ההחלפה כתוב (בטקסט שאף אחד לא קורא אף פעם) שלא ניתן להחליף הלבשה תחתונה ובגדי ים, כששאלתי איך יתכן שקיבלתי פתק החלפה אם אי אפשר להחליף, היא אמרה שזו טעות של המוכרת, אני בטוחה שהאמא שקנתה לביתי את המתנה וקיבלה פתק החלפה לא היתה קונה לה בגד ים אילו ידעה שאין אפשרות להחליף את המתנה.
לא ניתן לשלוח להם הודעות ( רק בפקס) בפייסבוק הם אמרו שהמוכרת כנראה טעתה ומבחינתם ככה הם סגרו את הפנייה,
יש משהו שאפשר לעשות?
| |
|
|
|
| 30/7/2019 14:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:44:17 |
| אדוה שלום רב,
אכן יש ממש בטענתך, שכן על אף שתקנות ביטול עסקה אינן מחייבות ביטול עסקה בעת רכישת בגדי ים, הרי שמרגע שהונפק פתק החלפה, הוטעה הרוכש לחשוב כי ניתן יהיה להחליף את המוצר, ועל בית העסק לעמוד מאחורי המצג.
את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 29/7/2019 18:27 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 18:27:05 |
| שלום,
קיבלתי הודעה מסמנכ"לית לקוחות ושירות בחברת מי אביבים שביקשה לדעת מהי שביעות רצוני מהשירות שניתן לי וביקשה שאענה על משוב. עם זאת, לא ניתן לי כל שירות. לאחר מכן נשלחה אליי עוד הודעה שמזכירה לי שנשלח אליי משוב שהם רוצים שאמלא.
האם זה נחשב להודעה שמפרה את חוק הספאם?
תודה
טל
| |
|
|
|
| 30/7/2019 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:42:01 |
| שלום רב טל,
התשובה שלילית.
עקרונית,תיקון לסעיף 30א' לחוק התקשורת, התשס"ח–2008, אוסר משלוח פרסומת מסחרית במייל, בפקס, בהודעת SMS או באמצעות מערכת חיוג אוטומטי, ללא אישור של הנמען. מטרת החוק למגר את תופעת ההפצה ההמונית של פרסומות בלתי רצויות המכונה "ספאם" (או "דואר זבל") באמצעות רשת התקשורת.
ראה מידע מפורט בעניין "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 28/7/2019 15:18 |
יהלי |
 | | מחבר: | יהלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2019 | | שעה: | 15:18:15 |
| שלום,
לפני 6 שנים רכשתי מחברת אולימפיה מזרוני ויסקו עם אחריות ל15 שנה. יש לי כמובן את כל הקבלות והמסמכים. באחד המזרונים נהיה שקע. פניתי אליהם. שלחתי צילומים. במשך חודש הם מטרטרים אותי במיילים(רק אחרי שאני פונה לפחות פעמיים כל פעם הם נזכרים לענות) כל פעם מבקשים משהו חדש או אומרים שהמזרונים האלו לא מיוצרים יותר ושהם מבררים על מזרונים מקבילים.
בשבועיים האחרונים הם הפסיקו לענות וכנראה מתחמקים מלספק את שירות האחריות.
מה עלי לעשות?
המזרונים בשווי 3000 שח. | |
|
|
|
| 29/7/2019 12:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 12:34:34 |
| שלום רב יהלי,
האם האחריות מכסה במקרה של שקע?
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 29/7/2019 22:51 |
יהלי |
 | | מחבר: | יהלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 22:51:30 |
| שלום,
תודה רבה על התשובה.
לא כתוב מה האחריות מכסה. רק כתוב שיש אחריות של 15 שנה.
גם באתר שלהם הם כותבים שיש אחריות על המזרונים ולא כתוב את מה זה מכסה.
מה הכוונה לכתוב לחברה? כפי שציינתי כבר כתבתי להם במיילים והם אישרו החלפת מזרון אך עבר חודש וחצי והם מתחמקים והפסיקו לענות לי.
בטלפון לא ניתן לתקשר עימם. האם מספיק להעביר את התכתובת מיילים הזו בנוסף לכל המסמכים?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:41:51 |
| יהלי שלום רב,
את בהחלט מוזמנת להגיש תלונה וננסה לסייע לך לממש את הבטחת בית העסק להחלפת המוצר. | |
|
|
|
| 29/7/2019 22:07 |
אלמוני1 |
 | | מחבר: | אלמוני1 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 22:07:21 |
| הזמנתי כרטיסי למדריד מבעוד מועד והטיסה באוקטובר, בהקלדה הקלדתי בטעות פחות אות אחת באמצע , את שם המשפחה של בת הזוג, את מספרי הזהות הקלדנו נכון, מספרי דרכון לא מסרנו,
מבחינת חברת גוליבר צריך לעשות שינוי בהזמנה זה כרוך בתשלום של 80$,
מבחינתי ההזמנה לא קיימת בחברת אייר אירופה שאיתה אנחנו טסים כי לא מסרנו מספרי דרכון ולכן לא הגיוני לדרוש 80$ על אות שחסרה, אשמח לבדיקתם מה אומר החוק, תודה | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:41:05 |
| שלום וברכה,
על פניו הדבר נתון להסכמות שבין הצדדים. עליך לעיין אפוא בהסכמות שבין הצדדים, לרבות תקנון בית העסק חוזה וכו'. | |
|
|
|
| 29/7/2019 21:43 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 21:43:40 |
| | שלום, רציתי לברר מה החוק אומר במידה והזמנתי נופש באילת אך לצערי אנחנו לא יכולים לנסוע בגלל אשפוז שלי ואי מתן אישור מהרופא. האם כנגד הצגת מסמך רפואי אני יכולה לקבל את כספי חזרה? תודה | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:38:49 |
| ענת שלום רב,
ראשית, אני מאחלת לך רפואה שלמה.
לגבי הזכות לביטול עסקה - על פי הוראות הדין, מצב רפואי, קיצוני ככל שיהיה אינו מהווה עילה לביטול העסקה ואינו מחייב את העוסק לביטולה.
על כן, נושא הביטול נתון לשיקול דעת בית העסק ולמדיניותו. | |
|
|
|
| 26/7/2019 09:59 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/07/2019 | | שעה: | 09:59:45 |
| שלום רב,
1. רציתי לשאול האם חוק הטכנאים (לאחר התיקון החדש) חל על משלוחי פיצה? 2. רציתי לשאול האם חוק הטכנאים (לאחר התיקון החדש) חל על טכנאי מזגנים שלא הגיע מטעמו של מוכר המזגן ולא במסגרת האחריות?
תודה רבה טל | |
|
|
|
| 28/7/2019 11:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2019 | | שעה: | 11:59:19 |
| שלום רב טל,
בעניין זה ראה מידע מפורט בעניין סעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 29/7/2019 18:23 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 18:23:48 |
| תודה רבה על התגובה אך לא ראיתי בקישור התייחסות לשליח פיצה. אשמח לתשובה לגבי תחולת החוק על כך.
טל | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:33:28 |
| שלום רב טל,
תיקון 55 לסעיף 18א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"נדרש ביקור של טכנאי או נציג אחר מטעמו של העוסק במענו של צרכן..." מכאן, שיש לפנות אל החברה בכתב. ואם תתקל בבעיה, תוכל להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 29/7/2019 19:17 |
רוני |
 | | מחבר: | רוני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 19:17:30 |
| | נרשמתי לקורס שהיה אמור להתחיל בתאריך מסוים שבועיים לפני מועד תחילת הקורס פניתי בשאלה למנהל המכללה ונאמר לי כי הקורס לא יתקיים ואני יכולה להגיע לקורס שנפתח במועד אחר ( חודשיים לאחר המועד שנקבע) המכללה מסרבת להחזיר לי את מלוא הכסף ומחזירה את הכסף בקיזוז של 300 שקלים דמי רישום למרות שלא נכתב בשום מקום שהדמי רישום לא מוחזרים במקרה של ביטול | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:31:02 |
| רוני שלום רב,
על פניו, את זכאית להחזר כספי מלא עקב הפרה יסודית של הסכם ההתקשרות בנוגע למועד פתיחת הקורס.
יש לפנות לבית העסק ולציין כי מדובר בהפרת הסכם, והם אינם עומדים בתנאים שסוכמו ובשל כך הם מחוייבים בהשבה מלאה של הסכומים.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 30/7/2019 09:01 |
יהודה |
 | | מחבר: | יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 09:01:12 |
| שלום, אני מעונין לעבור ספק גז. מסקר שבצעתי חברת גז יגל הזולה ביותר.
הבעיה שהם דרושים דימי מעבר, טיפול בבקשה, חיבור כריים ובדיקה כ- 210 ש"ח. ניתן לראות זאת באתר.
בשיחה טל' איתם הם טוענים כי יש עלות להחלפת הברזים ששונים בחברה שלהם.
אם הבנתי נכון מהחוק הם אינם אמורים לגבות תשלום על מנת להקל על מעבר.
גביית התשלום הנל הופכת את העסקה למשלמת רק לאחר שנים | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:29:22 |
| יהודה שלום רב,
הוראות חוק קידום התחרות בגז לצריכה ביתית התשס"ח-2008,אינן מונעות אף אחד מהתשלומים אותן אתה מונה, שכן רשאית החברה לגבות תשלום בגין התקנה, החלפת ברזים וכו', שכן אין איסור מפורש, למעט הפרה, לכאורה של הסעיף האוסר הכנסת סעיפים אשר פוגעים בתחרות.
על כן, על בית המשפט להכריע מתי סעיף הנו סעיף דרוש או סעיף שמטרתו פגיעה בתחרות בין החברות..
המועצה אינה יכולה לקבוע מסמרות בעניין זה, אך בהחלט ניתן לפנות למשרד התשתיות על מנת שייתן דעתו לסעיפים הללו ולמשמעותם הרחבה, שכן תחושותייך בהחלט מובנות נוכח התשלומים הכבדים המוטלים על הצרכן בבואו לעבור מחברת הגז לחברה הנדונה בפנייתך. | |
|
|
|
| 20/7/2019 15:11 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/07/2019 | | שעה: | 15:11:04 |
| שלום, לפני כ7 חודשים נרשמתי לאתר היכרויות לתקופה של חודש וגם סימנתי לא לחדש לי את המוני לאחר תקופה זו.
היום אני שם לב שחויבתי ללא ידיעתי על כל חודש עד היום.
חשוב לציין: לא קיבלתי הודעה אחת מהאתר בגין : חשבונית, הארכת המנוי, התראה לחידוש או אפילו "מה קורה?".
פניתי לאתר והם אמרו לי כנראה שלא לחצתי "עדכן" או משהו בסגנון והאשימו אותי שלא ווידאתי ושהכסף לא יוחזר.
האם המקרה אבוד?
תודה מראש | |
|
|
|
| 21/7/2019 10:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/07/2019 | | שעה: | 10:43:23 |
| שלום רב נועם,
עקרונית, בעסקה קצובה, על בית העסק לבצע הודעה מוקדמת ב"תקופת ההודעה" (כלומר התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד), בנוסף, בית העסק מחויב להודיע לצרכן גם בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...(ג) (1) לתנאי בחוזה הקובע כי ההתקשרות בין הצדדים תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לא יהיה תוקף, ויראו כאילו נקבע בחוזה שהוא בטל באותו מועד;..."
בנוסף, שימוש בכרטיס אשראי ללא ידיעתך וללא הסכמתך עלול להוות שימוש לרעה בניגוד לסעיף 5 בחוק כרטיסי חיוב.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
על כן, יש לפנות אל בית העסק, לבירור העניין, שכן | |
|
|
|
| 29/7/2019 18:17 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 18:17:51 |
| תודה רבה על המענה.
רק דבר אחד שאני חייב לשאול ובכך לראות שהבנתי: האם הם היו צריכים להודיע לי לפני כל פעם שהמנוי היה אמור להגמר? הכוונה כל סוף חודש לעדכן אותי?
בלי שום קשר לא קיבלתי אף חשבונית בדואר/מייל.
תודה שוב | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:28:08 |
| נועם שלום רב
הם היו אמורים להודיע לך על סיום המנוי בתקופת ההודעה, כלומר בין 60-30 יום לפני תום המנוי. | |
|
|
|
| 29/7/2019 17:10 |
דורון |
 | | מחבר: | דורון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 17:10:50 |
| מדוע חברות הביטוח אינן מזכות את הלקוח ע"פ קבלות, אלא מבקשות חשבוניות מס?
הרי הקבלה היא היא ההוכחה לתשלום ? | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:24:53 |
| שלום רב דורון,
בעניין זה עליך לברר מול הרגולטור- המפקח על הביטוח, רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון, במשרד האוצר, באמצעות הקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 29/7/2019 17:04 |
אמיר |
 | | מחבר: | אמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 17:04:03 |
| | התקלקלה לי הטלויזיה, ומהשירות של החברה מציעים לי דגם חלופי במקום הטלויזה שלי, מאחר שאת הדגם שלי הפסיקו לשווק. כשביררתי על הדגם שמציעים לי, הבנתי שגם אותו כבר לא ניתן לרכוש בחנויות. יתרה מזאת, המחיר של הדגם שהם מציעים לי, זהה לדגם חדש יותר שכן קיים היום בחנויות. כשאמרתי לשירות שמקובל במקרים כאלה שמשדרגים את הלקוח, אם לא ניתן להשיב לו את מה שקיים אצלו, ענו לי שזו "החלטת החברה". מהן זכויותיי במקרה כזה? האם באמת זו החלטה שלהם בלבד, ולא דרושה הסכמתי? | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:15:48 |
| אמיר שלום רב,
אכן, על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, על העוסק לספק לצרכן מוצר זהה חדש ותקין, במקרה בו לא ניתן לבצע תיקון בתקופת האחריות, ובהעדר מוצר זהה, רשאי הוא לספק מוצר זהה, או החזר כספי, לבחירת בית העסק.
כלומר, אכן, רשאי העוסק לקבוע את תנאי ההחלפה במקרה זה, ובלבד שמדובר במוצר דומה ובעל ערך זהה או דומה למוצר התקול. | |
|
|
|
| 29/7/2019 16:45 |
ברוך מעזז |
 | | מחבר: | ברוך מעזז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 16:45:52 |
| שלום. ביולי 2018 קניתי מזגן אלקטרה 2 כ"ס. בתאריך אפריל 2019 המזגן לא קירר בגלל מחסור בגז, הגיע טכנאי החברה ומילא את המזגן. זמן קצר לאחר מיכן שבועיים לאחר תום האחראיות התקלה חזרה על עצמה. טכנאי מזגנים שהבאתי גילה שחסרים פקקים במדחס ובגלל זה הגז בורח. שילמתי לו 1000 שקל על תיקון. האם אני יכול לתבוע את אלקטרה שיחזירו לי את הכסף ? תודה
| |
|
|
|
| 30/7/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:13:20 |
| ברוך שלום רב,
היה והטכנאי שביצע את התיקון יוכל לתת לך חוות דעת לפיה מקור התקלה נבע מפעולה רשלנית של נותן האחריות, ועל כן יכולה הייתה להמנע, תוכל לקום הזכות לדרוש החזר כספי בגין התשלום באמצעות דיני הנזיקין הכללים. | |
|
|
|
| 29/7/2019 16:20 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 16:20:35 |
| רכשתי תכשיט בסכום של מעל 3000 שח. הובטח לי שהתכשיט יהיה מוכן בשעות הקרובות מאחר ויום למחרת יש לאישתי יום הולדת. שעתיים לאחר הרכישה התקשרו אליי ואמרו לי שהתכשיט לא יהיה מוכן בזמן. ביקשתי לבטל והם אמרו שלא ניתן כי שילמתי מעל 3000 שח.
יש לציין שלא נאמר לי דבר על כך בזמן הרכישה ומעבר לכך גם לא קיבלתי קבלה. בנוסף ביטלתי את העסקה לפני שקיבלתי את המוצר. האם יש מה לעשות בנושא? | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:10:31 |
| שי שלום רב,
יש לפנות לבית העסק ולציין כי הביטול אינו נובע מחרטה, ועל כן, אין משמעות לתקנות ביטול עסקה, אלא הביטול נובע מהפרת הסכם הרכישה, והטעיה בנוגע למועד האספקה, בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן.
הטעיה והפרת הסכם יחולו גם במקרה של תכשיט שעלותו גבוה מ 3000 ש"ח ועל כן, לכאורה, קמה לך הזכות לביטול.
הבעיה העיקרית היא הוכחת הטענה לפיה הובטח מועד אספקה ספציפי. | |
|
|
|
|