| 30/7/2019 14:00 |
בת שבע |
 | | מחבר: | בת שבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:00:25 |
| שלום רב
לפני כ3 חודשים ראיתי פרסום על מכון כושר עם כותרת "רעידת אדמה, עם כזה מבצע כבר אין תירוצים"
ועכשיו לתוכן ההודעה בפרסום, מצטט "מנוי לחדר כושר ללא התחיבות ב169₪בלבד"
במקרה של הפרסום לא היה כוכביות/הבהרות/ואותיות קטנות.
החלטתי לנצל מבצע זה, אך כשהגיע לעשות את המנוי התברר לי מהפקידה כי יש צורך ב150₪ נוספים דמי רישום.
הרגשתי מרומה כי זה לא צוין בפרסום אך עשיתי את המנוי.
לאחר כחודשיים החלטתי לבטל את המנוי( מנוי ללא התחיבות") לאחר דחיות של הפקידה בטענה ש" ביטולים רק המנהל יכול לעשות" יצרתי קשר עם המנהל והתברר כי אני נדרשת לשלם על חודש נוסף כי חייב להודיע על כך 30 יום מראש.
שאלתי את המנהל האם זה נראה לו חוקי והוא ענה שזה כתוב בתקנון שתלוי במכון
לא ראיתי כל תקנון תלוי( הבטיח לי לשלוח תמונות, עדין מחכה..)
לא הוסבר לי כי מנוי ללא התחיבות זה מנוי עם התחיבות לחודש נוסף.
מרגישה מרומה לגמרי
בפנייתי אליו האם נראה לו הוגן וישר אמר המנהל כי כל המוכני כושר עושים את זה..
ידגיש כי לא חתמתי ולא ניתן לי שום הסבר כשעשיתי את המנוי.
השאלות הם כדלהלן:
1) האם מותר לפרסם מחיר וכשמגיעים לדרוש דמי רישום נוספים שלא פורטו בפרסום?
2) האם מותר לדרוש הודעה מראש של 30 יום ב"מנוי ללא התחיבות" כשלא הוסבר לי ולא הוחתמתי על מידע כלשהו בעשיית המנוי?
3) מה ניתן לעשות?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 31/7/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:30:45 |
| שלום רב בת שבע,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל,בכל עניין מהותי, בין היתר, הטעיה במחיר.
זאת ועוד, סעיף 4ג בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק לשים שילוט בבית העסק לעניין מדיניותו, היעדר שילוט עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן,שבגינו ניתן לדרוש ביטול עסקה בהתאם לקבוע בסעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. בנוסף, תיקון 37 לחוק הגנת הצרכן, מסדיר את עניין מנוי לחדר כושר,בין היתר קובע כי ביטול העסקה יכנס לתוקף בתום חודש ממועד מסירת הודעת הביטול ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_memb ership_cancellation1 לאור תיאור פנייתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:29 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:29:57 |
| שלום רב,
רכשתי לבני נעלי ספורט ברשת החנויות אנדר ארמור, סניף חולון.
הנעליים עלו 550 ש"ח.
בני נעל אותם פעם אחת בלבד.
אחרי שחלץ את הנעליים הבחנתי ב- 2 קרעים בחלק העליון של הנעליים (החלק העליון של הנעליים עשוי מבד רשתי אטום).
פנינו לחנות בבקשה להחזר כספי/זיכוי בעלות הנעליים.
הם סירבו וביקשו לשלוח את הנעליים למעבדה.
לאחר כיומיים חזרו אלינו והסבירו כי הקרעים נוצרו ממאמץ (ז"א בעט/שיחק/רץ) והם מסכימים לזכות אותנו בסך של מחצית עלות הנעליים.
דחיתי את הטענות מהסיבה שבני לא עשה דבר מהדברים שמיוחסים בטענה שלהם ודרשתי את מלוא הסכום.
הם מתעקשים שממצאי הבדיקה במעבדה הם אלה שקובעים ולכן לא מוכנים להעתר לבקשתנו.
אנחנו מצידנו לא מוכנים לוותר.
הנעל עלתה לא מעט כסף ובהתחשב בעובדה שבני נעל את הנעליים פעם אחת בלבד ובהחלט לא ביצע את הדברים המיוחסים (הוא בן 13.5).
אודה לכם באם תוכלו לייעץ לי איך עליי לפעול.
בברכה
גילה | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:09 |
גילה |
 | |
|
| 31/7/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:19:49 |
| גילה שלום רב,
הסיטואציה בהחלט מתסכלת, בנסיבות אלו, בהן מדובר בנעלי ספורט איכותיות, אשר אמורות להתאים לפעילות אינטנסיבית, לא ברורה טענת בית העסק לשימוש חריג.
אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 30/7/2019 12:39 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 12:39:15 |
| שלום רב,
רכשתי לבני נעלי ספורט ברשת החנויות אנדר ארמור, סניף חולון.
הנעליים עלו 550 ש"ח.
בני נעל אותם פעם אחת בלבד.
אחרי שחלץ את הנעליים הבחנתי ב- 2 קרעים בחלק העליון של הנעליים (החלק העליון של הנעליים עשוי מבד רשתי אטום).
פנינו לחנות בבקשה להחזר כספי/זיכוי בעלות הנעליים.
הם סירבו וביקשו לשלוח את הנעליים למעבדה.
לאחר כיומיים חזרו אלינו והסבירו כי הקרעים נוצרו ממאמץ (ז"א בעט/שיחק/רץ) והם מסכימים לזכות אותנו בסך של מחצית עלות הנעליים.
דחיתי את הטענות מהסיבה שבני לא עשה דבר מהדברים שמיוחסים בטענה שלהם ודרשתי את מלוא הסכום.
הם מתעקשים שממצאי הבדיקה במעבדה הם אלה שקובעים ולכן לא מוכנים להעתר לבקשתנו.
אנחנו מצידנו לא מוכנים לוותר.
הנעל עלתה לא מעט כסף ובהתחשב בעובדה שבני נעל את הנעליים פעם אחת בלבד ובהחלט לא ביצע את הדברים המיוחסים (הוא בן 13.5).
אודה לכם באם תוכלו לייעץ לי איך עליי לפעול.
בברכה
גילה | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:00:12 |
| גילה שלום רב,
הסיטואציה בהחלט מתסכלת, בנסיבות אלו, בהן מדובר בנעלי ספורט איכותיות, אשר אמורות להתאים לפעילות אינטנסיבית, לא ברורה טענת בית העסק לשימוש חריג.
אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:06 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:06:34 |
| | כל ההתנהלות איתם נעשתה בעל פה. האם צריך התכתבות בכתב? | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:19:13 |
| גילה שלום רב,
מומלץ להעלות את השתלשלות הארועים על הכתב, לציין את תאריך הרכישה, את אופי הפגם, ואת תגובת בית העסק וכן לציין כי טענתם אינה תואמת את איכות הנעל ואת העובדה שמדובר במוצר שאמור לשמש לפעילות ספורטיבית אינטנסיבית, כאמור, מה גם שלא התבצעה כזו.
על כן, הם מחוייבים מתוקף חוק המכר לרפא את הפגם או לספק מוצר חלופי, והיה ולא יעשו כן, תאלצי לפנות למימוש זכויותך.
במקביל לפנייה אליהם בכתב אנא הגישי תלונה. | |
|
|
|
| 30/7/2019 13:33 |
שלום |
 | | מחבר: | שלום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 13:33:27 |
| שלום וברכה.
הורי החתן והכלה נפגשו עם צלמת ביום שלישי וסגרו איתה שהיא תשמור להם את התאריך המיועד ועל כך הצלמת קיבלה 1000 ש"ח.
לאחר שיחה עם החתן והכלה הבינו ההורים שהם לא רוצים את הצלמת הזו.
ביום חמישי ניסו להטל את העיסקה. זאת אומרת יומיים אחרי.
הצלמת טענה שמופיע בחוזה שבעת ביטול יש לשלם 2500 ש"ח לכל בעל מקצוע.
הכוונה שהיר מבקשת 2500 ש"ח עבורה ועוד 2500 ש"ח לצלם שהיה עתיד להגיע.
יש לציין שהסעיף הזה אכן מופיע בחוזה.
אך בפועל הורי החתן והכלה לא ראו את החוזה ולא חתמו עליו.
שימו לב החתונה עתידה להתקיים בע"ה בנומבר 19. עוד ארבעה חודשים.
ועכשיו היא לא מוכנה להחזיר גם את ה 1000 שקחים.
מה הדין במקרה כזה?
תודה. | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:18:26 |
| שלום רב שלום,
אתה מציין כי:
"...לא ראו את החוזה ולא חתמו עליו..." אזי' כיצד אתה מציין כי :
"...יש לציין שהסעיף הזה אכן מופיע בחוזה..."
ככלל, חוזים יש לקיים ועל כן, רצוי לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 30/7/2019 13:31 |
קנין אמסלם |
 | | מחבר: | קנין אמסלם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 13:31:38 |
| שלום רב,
הזמנו ספה מספר הזמנה 50192 מdolche divani מסניף חיפה ב23.05.19. בהזמנה ציינו -צבע "כמו בעולם תצוגה חיפה" בכוונה כי אני לא מבחנה במקט"ים אז התעקשתי לרשום. אחרי שעזבתי את המקום חזרתי וצילמתי בנוסף את הספה שבתצוגה. אתמול קיבלנו ספה בצבע שונה לגמרי פנינו מיד למוביל וחנות וביקשנו שיחקו בחזרה כי יש טעות אבל אמרו שאין טעות ולא יחקו מהבוקר שולחת מיילים לשירות לקוחות ואומרים שאני אחכה... ולא נותנים תשובה על איסוף בחזרה שהם בכלל אמורים לשקול מה לעשות.... אני חסרת אונים מה לעשות, הביאו לי ספה בצבע אחר שלעולם לא הייתי קונה ומשלמת 10,550 ש"ח . אשמח לעזרה ..... | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:13:34 |
| שלום רב קנין,
עקרונית, בעסקה פרונטלית תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית הצרכן ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות, וכן לא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה ואתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/7/2019 13:22 |
анна |
 | | מחבר: | анна (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 13:22:41 |
| שלום .פנה עלי טלפונית חברת תקשורת עם עסקת התחברות לאינטרנט . טלוויזיה ו טלפון ביתי. ימיים אחרי סגירת עסקה בטלפון ועוד לא בוצע התחברות בפועל בית עסק חייב אותי על סכום 4000 בתשלומים 109 ש"ל לחודש.
באותו רגע ביקשתי מעסק ביטול עסקה אך נמרי לי שבפועל זה יכול להיות רק בעוד 31 יום.
האם זה חוקי והאם חברת אשראי יכולה לעצור חיוב ? | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:07:28 |
| שלום רב גברת,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה הטלפונית (תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות או מקבלת המוצר המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
מומלץ לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך ואם את נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/7/2019 13:21 |
אליהו |
 | | מחבר: | אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 13:21:29 |
| לפני כחודשיים הזמנתי עגלת תינוק ושילמתי מקדמה המוצר עדיין לא סופק
ויש אותו קבוע במלאי המוכר אומר לי שבקבלה שקיבלתי רשום שלאחר 14 יום דמי ביטול של 50 אחוז מהמקדמה שבמקרה שלי זה כ700 ש"ח רציתי לדעת האם זכותי לבטל? | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:03:32 |
| אליהו שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן, רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת מוצר שעדיין לא סופק לו, ובתנאי שהמוצר לא יוצר בהזמנה מיוחדת.
על כן, ככל שהמוצר לא סופק, הוראות הדין מאפשרות את הביטול בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, גם לאחר שחלפו 14 ימים, שכן התקנות קובעות כי זכות הביטול תחול כל עוד לא סופק המוצר, ללא הגבלת זמן. | |
|
|
|
| 30/7/2019 11:34 |
זהבית |
 | | מחבר: | זהבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 11:34:02 |
| | האם מותר לחברת נסיעות למכור לילד בן 16 כרטיס ללא אידור ההורים | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:59:32 |
| שלום רב זהבית,
עקרונית, סעיף 6 בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962 קובע כי:
"... פעולה משפטית של קטין שדרכם של קטינים בגילו לעשות כמוה, וכן פעולה משפטית בין קטין לבין אדם שלא ידע ולא היה עליו לדעת שהוא קטין, אינה ניתנת לביטול כאמור בסעיף 5, אף שנעשתה שלא בהסכמת נציגו, אלא אם היה בה משום נזק של ממש לקטין או לרכושו."
עם זאת, במקרה בו הנסיעה הינה מחוץ לגבולות ישראל, הרי שבביקורת גבולות יתבקש להציג אישור נציגו.
| |
|
|
|
| 30/7/2019 12:06 |
ליש |
 | | מחבר: | ליש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 12:06:42 |
| | קניתי סדרת טיפולי הסרת שיער בכ800 שקלים עשיתי טיפול ואחר כשבוע וחצי נוכחתי לדעת שהטיפול לא צלח וכי השיער גודל כמו לאחר גילוח דבר שלא אמור לקרות. בדקתי את החוק וראיתי שניתן לעשות ביטול יחסי עד 14 יום לאחר ביצוע העסקה הגעתי לבית העסק לבקשתם לאחר שיום לפני זה כבר התקשרתי אליהם ווידאיתי איתם שבעלי המקום יהיו במקום. הם לא היו שם הבעל של בעלת המקום החל לספר סיפורים שהוא יצא מבית חולים היום ולא רצה שאני אדבר עם אשתו ולאחר הרבה צעקות היא גם ענתה לי ואמרה שאין אצלה החזרים אפילו שזה החוק וחזרתי שוב ושוב שזהו החוק. והם אמרו לי שלא ניתן לעשות ביטול. | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:58:33 |
| ליש שלום רב,
אכן, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות ביטול עסקה לשירותי הסרת שיער בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מיום מסירת ההסכם, לפי המאוחר.
על כן, בניסות אלו, יש לפעול במקביל:
להעביר מיידית פנייה בכתב לבית העסק ולציין את הוראות הדין, ולדרוש כי ההשבה של הכספים תבוצע בתוך שבעה ימי עסקים לכל היותר, ולא חושף עצמו בית העסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק הגנת הצרכן.
במקביל, יש להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 30/7/2019 11:59 |
זהבה |
 | | מחבר: | זהבה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 11:59:34 |
| | אתמול קניתי תיק והיום ניגשתי לחנות להחזיר אותו כי התברר שקנו לי משהו דומה יותר מתאים.הלכתי לחנות ואמרו לי שעל תיקים אין החזר. לא קשור שקניתי אתמול. אמרו שיש מדיניות החזרת מוצרים ליד הקופה והיא כפופה לחוק....זה נכון ,? איך מקבלים כסף חזרה? תודה | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:54:38 |
| זהבה שלום רב,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) חלות על רשימת מוצרים מפורטת ומקנה לצרכן זכות ביטול רק עבור המוצרים המנויים בתקנות (ביגוד, הנעלה, ריהוט, מוצרי חשמל וכו').
תיקים וארנקים אינם מנויים בתקנות, ועל כן, אין זכות ביטול בדין לגביהם, אלא בהתאם למדיניות בית העסק כפי שפורטה בשילוט מתאים ליד הקופה.
על כן, על פניו, אין הפרה של הוראות הדין בפעולת בית העסק. | |
|
|
|
| 30/7/2019 11:50 |
ענר יהודה |
 | | מחבר: | ענר יהודה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 11:50:11 |
| שלום רב
ברצוני לברר האם יכול להיות שוני בין המחיר המוצג באתר הרשת ובין המחיר המוצג בסניפי הרשת? | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:52:27 |
| ענר שלום רב,
ככל שבית העסק מפעיל אתר אינטרנט אשר בו ניתן לבצע רכישה, הוא רשאי בהחלט לתמחר באופן שונה את המוצרים באתר, בשונה מהמחירים בחנויות הפיזיות, ואין בכך משום הפרה של הוראות הדין.
היה ולא ניתן לבצע רכישה, ולמעשה מדובר באתר פרסומי, לא רשאי העוסק לגבות מחיר שונה, שכן מדובר בהטעיה בפרסום. | |
|
|
|
| 29/7/2019 08:25 |
ירושלים |
 | | מחבר: | ירושלים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 08:25:06 |
| | שלום. קניתי משחק אתמול בערב. הקופסא והמוכר בחנות הטעו לגבי דרגת הקושי של המשחק. זה לא מה שחשבנו. פתחנו את הקופסא, אבל אפשר לסגור אותה חזרה בקלות. כמו כן יש לי קבלה. כאמור, לא עברו 12 שעות מאז הקניה. האם יש לנו זכות להחזיר את המוצר ולקבל החזר כספי? תודה רבה | |
|
|
|
| 30/7/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 09:07:37 |
| אדוני שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אין זכות ביטול בדין בעת רכישת משחקים וצעצועים.
על כן, זכות הביטול נתונה לשיקול דעת בית העסק ובהתאם למדיניות המוצגת בחנות. | |
|
|
|
| 30/7/2019 11:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 11:10:39 |
| | למה לא? "(4) טובין, הארוז באריזתו המקורית ובלבד שאריזתו לא נפתחה על ידי הצרכן;" ובתנאי שהמחיר מעל 50 ש"ח, לא? או אם אין מדיניות החזרה. | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:23:38 |
| שלום רב משה,
הצרכנית ציינה בפנייתה כי:
"... פתחנו את הקופסא..." על כן, לא קמה לצרכנית זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 30/7/2019 11:15 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 11:15:58 |
| שלום רב
בספטמבר 2018 רכשנו כיסא גלגלים לחמותי בעלות של 1045 ש״ח. במעמד הרכישה הובהר לנו שאין אחריות לגלגלים. השבוע נשבר הגלגל. פנינו למוכר בבקשה לספק לנו גלגל על מנת שנוכל להחליפו בעצמנו. התבקשנו לשלוח תמונות המצור בווטסאפ. לאחר קבלת התמונות נאמר לנו שהמוצר יסופק בו ביום לחנות שמכרה לנו. הפריט לא הגיע לחנות באותו היום. לא קיבלנו הודעה גם למחרת. נכנסנו לחנות בערב המחרת ואכן המוצר הגיע. שילמנו כנדרש - 100 ש״ח. לצערנו הגלגל לא התאים לכיסא. חזרנו לחנות והסתבר שהם כבר לא מספקים את הכיסא המדובר ובכלל אין להם חלפים שלו. לאחר וויכוח עקר שבמהלכו התעקש המוכר כי אינו חייב להחזיק חלפים למוצר הוחזר כספנו והגלגל הוחזר לחנות.
ראיתי באתר שמוצר שעולה מעל 300 ש״ח חובה לספק חלפים שלו שנה נוספת מתקופת האחריות. לפיכך שתי שאלות לי:
האם המוכר חייב לספק לי גלגל חליפי על פי החוק?
האם זה הגיוני שגלגל לכיסא גלגלים אינו נמצא באחריות (אם בכלל הייתה... גם זה מוטל בספק)? והרי זה משתווה למנוע במקרר. המוצר לא יעבוד בלעדיו.
אבקש תשובתכם בנושא.
תודה | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:23:22 |
| אורית שלום רב,
הוראות הדין המחייבות לספק חלפים חלות על מוצרים אלקטרוניים וחשמליים.
היה ומדובר בכסא גלגלים שאינו חשמלי או בעל מנגנונים מכניים, לא יחולו תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה.
בכל מקרה, היה וישנה תעודת אחריות למוצר, על אף ההחרגה של הגלגלים, יש צורך לבחון האם תעודת האחריות מציינת מחויבות לצורך אספקת חלפים, שכן, היה והם אינם מספקים חלפים, תעודת האחריות לא ניתנת למימוש כלל, ומדובר בהפרה לכאורה של הוראות חוק הגנת הצרכן בעניין הטעיה.
על כן, יש ראשית להבין באיזה כסא מדובר וכן מה כוללת האחריות. | |
|
|
|
| 30/7/2019 11:06 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 11:06:05 |
| היי, בשבוע שעבר קנינו מוצר מחברת סודה סטרים, המשלוח נקבע ליומיים לאחר הקנייה בין השעות 14:00-16:00, באותו יום חברה שלי נשארה בבית וחיכתה לשליח. בשעה 16:30 לאחר שאף אחד לא יצר קשר היא התקשרה לשאול מה קורה, ואמרו לה שהשליח לא יגיע ולא ברור איך אמרו לנו שהוא יגיע, וקבעו לנו תאריך חדש (נציין שלפני המועד קיבלנו 2 smsים שמזכירים שהשליח אמור להגיע).
המועד החדש נקבע לכמה ימים מאוחר יותר גם לשעות 14:00-16:00, באותו יום השליח הגיע ב11:00 בבוקר ובמזל היינו בבית.
פנינו לחברת סודה סטרים פעמיים בקשר לנושא והם ממשיכים להגיד שהם העבירו את הנושא לטיפול אבל אין שום חדש כרגע.
מה אפשר לעשות? תודה | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:17:31 |
| שלום רב אלון,
ראשית, יש לפנות אל החברה בהתאם לתיקון 55 לסעיף 18א בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק הטכנאים" ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
שנית, במידה שאתה נתקל בבעיה, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 23/7/2019 12:11 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 12:11:58 |
| שלום רב,
לפני יומיים הגיעו אליי ספות שרכשתי.
יש פגמים בספות ובנוסף הן לא נוחות לי מבחינת המידות והספוג.
האם מותר לי להחזירן על פי החוק?
בית העסק לא מוכן לכך וטוען שהמידות שהזמנתי לא סטנדרטיות. המידות היו 2.3 לספה הגדולה ו1.6 לספה הקטנה כשבחנות הם הסבירו שהמידות שהם מכינים בתור סטנדרט הם 2.2 ו1.7 בהתאמה אבל אמרו שניתן לעשות גם במידות אחרות.
האם בכל זאת אני יכולה להחזיר ? | |
|
|
|
| 23/7/2019 13:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 13:59:08 |
| אביטל שלום רב,
על פי תקנות ביטול עסקה, לא ניתן לבטל עסקה לרכישת ריהוט שיוצר עבור הצרכן על פי מידות מיוחדות בהתאם לבקשתו.
על כן, אין זכות ביטול על פי התקנות במקרה זה.
לעניין הפגמים - על פי הוראות חוק המכר, יש לאפשר לבית העסק לרפא ולתקן את הפגמים שנתגלו במוצרים ולרק במקרה בו היא אינו מצליח לתקן או שחלילה מתגלים פגמים מהותיים נוספים, רק אז תקום הזכות לקבלת מוצר חדש ותקין או לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 23/7/2019 15:25 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/07/2019 | | שעה: | 15:25:05 |
| | תוך כמה זמן בית העסק אמור לתקן את הפגמים? | |
|
|
|
| 30/7/2019 10:59 |
אביטל |
 | | מחבר: | אביטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 10:59:52 |
| לא נעניתי על שאלתי תוך כמה זמן על בית העסק לתקן את הפגמים.
אשמח למענה | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:11:37 |
| שלום רב אביטל,
חוק המכר לא מציין מועד מסוים, אלא קובע שהתיקון יבוצע בתוך "זמן סביר", על כן, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, ובמידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/7/2019 10:55 |
עופרי |
 | | מחבר: | עופרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 10:55:21 |
| | בתאריך ה12.7.19 בוצעה העברה ממני דרך האפליקציה )pepper pay) על סך של 950 שח , החיוב בוצע אך לא הגיע ליעדו וזאת בגלל שההעברה שעשיתי בוצעה בזמן ״שדרוג מערכות״. לאחר נסיונות רבים לדבר עם אחד מנציגי השירות שלא צלחו ( כשהתקשרתי למוקד האופציה היחידה היא להשאיר מספר טלפון לחזרה) , התקשרו אליי רק לאחר שבוע כשכתבתי להם הודעה בפייסבוק . דיברתי עם שלושה נציגים שונים שטוענים שהם רואים את החיוב והזיכוי בוצע אך אין ביכולתם להביא לי אסמכתא . התקשרתי לחברת האשראי כדיי לבדוק אם אכן יבוצע הזיכוי כמו שנאמר לי . מהם נמסר שלא קיימת בכלל בקשה לביטול עיסקה והזיכוי לא הוזן ולא יבוצע , למרות שהובטח לי שתוך 14 ימי עסקים אראה זיכוי . כרגע אני ממתינה לתשובה מאחד הנציגים הבעיה היא ש14 ימי עסקים עברו מזמן מרגע החיוב ואם הם יבצעו החזר אני אצטרך להמתין עוד (הכסף ייועד לשכ״ד) מה החוק אומר לגביי החזרים ? יש לי מה לעשות עם זה ? | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:07:20 |
| עופרי שלום רב,
שאלתך אינה מוסדרת באמצעות חוק הגנת הצרכן, שכן לא מדובר בביטול עסקה או ביטול רכישה של שירות.
ההחזר נוגע להעברה בנקאית באמצעות אפליקציה בנקאית ויחולו עליה כללים שונים מדיני הגנת הצרכן הכללים.
יש לפנות לפיקוח על הבנקים אשר הוא הגוף הקובע את התנהלות האפליקציות הללו וזאת על מנת לברר עמם כיצד ניתן לפעול במקרה זה ומה מחויבויות הבנק כלפי הלקוח בסיטואציה זו.
לפיקוח על הבנקים ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx
| |
|
|
|
| 30/7/2019 09:39 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 09:39:06 |
| היי שאלה,
רכשתי קורס אינטרנטי ב18.7
עברתי על שיעורי הקורס , לא הרגשתי שהקורס מקדם אותי באיזשהי צורה.
נאמר לי מבעלי הקורס שבמידה לא אראה תוצאות אוכל לקבל החזר כספי.
האם אני יכולה לבקש החזר כספי?
עדיין לא עברו 14 יום אבל כן נחשפתי כבר לתכני הקורס
(זה קורס בנוי שהתכנים בו כבר מוצגים)
תודה. | |
|
|
|
| 31/7/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 09:04:10 |
| שלום רב ספיר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- היה ומדובר בעסקה מתמשכת, הביטול ייעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהשירות הוחל כבר, יש לשלם את החלק היחסי.
ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת – בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
אולם, בעסקת מכר מרחוק אין זכות לבטל את העסקה במקרה בו ניתן לבצע הקלטה, שעתוק או שכפול.
לעניין הטענה כי :
"...נאמר לי מבעלי הקורס שבמידה לא אראה תוצאות אוכל לקבל החזר כספי..."- במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך זו, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 30/7/2019 09:50 |
אניה |
 | | מחבר: | אניה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 09:50:53 |
| אשמח לדעת בבקשה,
אם נרשמתי ללימודים..שילמתי את כל הסכום ( 6000 שח ) כבר..
הלימודים החלו..הגעתי למס שיעורים ובעקבות סיבות אישיות החלטתי להקפיא את הלימודים,
שילמתי על ההקפאה עוד 600 שח..
הקורס הקרוב אמור להתחיל בעוד כמעט חודשיים..
אם אני מעוניינת לבטל את הקורס..
האם אני זכאית להחזר? | |
|
|
|
| 31/7/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 08:57:09 |
| שלום רב אניה,
במקרה המתואר, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, ולפעול בהתאם למוסכם. | |
|
|
|
| 30/7/2019 09:38 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 09:38:53 |
| היי שאלה,
רכשתי קורס אינטרנטי ב18.7
עברתי על שיעורי הקורס , לא הרגשתי שהקורס מקדם אותי באיזשהי צורה.
נאמר לי מבעלי הקורס שבמידה לא אראה תוצאות אוכל לקבל החזר כספי.
האם אני יכולה לבקש החזר כספי?
עדיין לא עברו 14 יום אבל כן נחשפתי כבר לתכני הקורס
(זה קורס בנוי שהתכנים בו כבר מוצגים)
תודה. | |
|
|
|
| 31/7/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 08:54:29 |
| שלום רב ספיר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- היה ומדובר בעסקה מתמשכת, הביטול ייעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, בין אם השירות הוחל בנתינתו ובין אם לאו, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובמידה שהשירות הוחל כבר, יש לשלם את החלק היחסי.
ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת – בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
אולם, בעסקת מכר מרחוק אין זכות לבטל את העסקה במקרה בו ניתן לבצע הקלטה, שעתוק או שכפול.
לעניין הטענה כי :
"...נאמר לי מבעלי הקורס שבמידה לא אראה תוצאות אוכל לקבל החזר כספי..."- במידה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך זו, ניתן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 28/7/2019 09:09 |
איש אחד |
 | | מחבר: | איש אחד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2019 | | שעה: | 09:09:20 |
| שלום,
דבר דואר מחו"ל שהודעה בכתב בגינו התקבל באיחור, ןלעיתים הודעה ראשונה ושנייה יחד באותו היום, או שהודעה על מיקום הפריט התבררה כמוטעית ובסופו של דבר הפריט הוחזר לחו"ל ומקרים כיו"ב.
האם ישנה אפשרות לתביעה בבימ"ש לתביעות קטנות?
האם רלוונטי סכום הרכישה?
תודה. | |
|
|
|
| 28/7/2019 13:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2019 | | שעה: | 13:25:20 |
| שלום רב אדון,
האם פנית אל החברה והן אל השולח דבר הדואר?
| |
|
|
|
| 30/7/2019 08:16 |
איש אחד |
 | | מחבר: | איש אחד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 08:16:28 |
| שלום שוב, אכן פניתי. דבר דואר אחד שהוחזר לחו"ל נשלח אלי שוב לפהי כשבועיים, לטענת המוכר, אולם טרם הגיע אלי.
דבר דואר אחר עדיין בבירור עם השירות של הדואר וזאת לאחר בירור טלפוני עם מרכז המיון שבו הם מודים שעשו טעות ושלחו לסניף אחר אולם שוב טרם התקבל המוצר.
אולם אני שואל עקרונית כי זה די חוזר על עצמו שאני מקבל הודעה שנייה לאחר שכלל לא קיבלתי ראשונה או את 2 ההודעות יחד.
בעבר גם טענתי בפני המוכר שהמוצר לא הגיע (לאחר זמן רב מהרכישה) והוא שלח לי שוב ואז גם הגיע הרכישה הראשונה ושילמתי שוב (גם על הפעם הראשונה וגם על השנייה).
בקיצור הרבה בלגן.
שוב שאלתי האם ניתן לתבוע (לפחות על רשלנות או בעילה אחרת) והאם רלוונטי אם סכום הרכישה הוא קטן?
תודה. | |
|
|
|
| 31/7/2019 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 08:32:53 |
| שלום רב אדון,
לעניין איכות שירות בדואר- עליך לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין ואחריו הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך.
לעניין שאלתך בדבר תביעה- להלן מדריך לתביעות קטנות בקישור שלהלן: | |
|
|
|
|