| 30/7/2019 18:18 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 18:18:55 |
| | הי, במסגרת דירה שרכשתי בפרויקט, פניתי אל אחד מספקי השיש בפרויקט, והזמנתי ממנו שיש עבור המטבח. כל העסקה בוצעה בטלפון (העברתי תכניות במייל, קיבלתי הצעת מחיר, סיכמנו טלפונית על המחיר הסופי, ושילמתי. קיבלתי צילום של הקבלה במייל. לא חתמתי על כלום בשום שלב. עם בוא זמן ההתקנה, ביקשו ממני תוספת תשלום עבור הנפת השיש לדירה, והפנו את תשומת ליבי לסעיף קטן שמצוין בקבלה. זו הפעם הראשונה שנתקלתי בסעיף הזה, ומיותר לציין שלא הסכמתי עליו או חתמתי עליו. האם חוקי? האם אני נדרשת לשלם עבור ההנפה על פי חוק? תודה רבה | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:56:31 |
| שלום רב ליטל,
האם השירות ניתן על ידי חברה אחרת או על ידי אותה חברה שממנה נרכש השיש?
עקרונית, סעיף 17ב בחוק הגנת הצרכן מחייב את העוסק לציין את "המחיר הכולל"-מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
במידה שהמחיר בעבור השירות נדרש על ידי אותה חברה הרי שהיה עליו לכלול זאת במחיר הכולל, ומשלא עשה כן, לכאורה הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן.
אולם, אם השירות ניתן על ידי חברה אחרת והתשלום בגין השירות מועבר לחברה אחרת והדבר מצוין בחוזה, הרי שאין בהתנהלות החברה מנוגדת לחוק.
בכל מקרה, אני מציעה לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 30/7/2019 18:30 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 18:30:31 |
| | היי ברצוני לדעת מה אומר החוק האם יש חובה על מוכר שמוכר מוצר בתפזורת לדוגמא תבלינים לעשות טרה לכלי הקיבול משמע שלא נשלם גם על משקלו בחישוב הכללי. זה יכול להגיע לרמות אבסורדיות שהכלי יכול לשקול יותר מהתבלין יש תבלינים מאוד קלים וגם מאוד יקרים ואין סיבה שעלות המיכל שאתה משלם יהיה נגזרת מעלות התבלין. לאחרונה כמעט כל חנויות התבלינים מוכרים תבלינים בקופסאות פלסטיק קשיחות שמשקלם גבוה בהרבה ממשקל שקית. מה שמצביע על חוסר תום לב מצידם של הסוחרים. האם המחוקק שם את דעתו לעניין | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:51:05 |
| אילן שלום רב,
על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן והגנת הצרכן, מחויב העוסק לחייב בגין עלות המוצר נטו ולהפחית את מחיר האריזה.
עוסק שאינו עושה זאת מפר את הוראות הדין, ויש לדווח עליו לרשות לסחר הוגן.
ניתן לעשות זאת באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 30/7/2019 16:52 |
קרן |
 | | מחבר: | קרן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 16:52:24 |
| שלום,
לפני שנה רכשתי 2 מיטות עץ עם 2 מזרונים
את המיטות ומזרון אחד סיפקו לאחר כמה ימים ואת המזרון השני בעל העסק היה צריך להזמין.
נציגת העסק הודיעה לי שהמזרון הגיע אך בשל נסיבות כאלו ואחרות לא הלכתי לאסוף אותו וכעת, שנה אחרי הרכישה, יצרתי קשר עם בית העסק על מנת לתאם איסוף ונאמר לי שאצלם רשום שהמזרון סופק כשאמרתי שהמזרון לא סופק לי, נאמר שזה מה שרשום אצלם וזה מה יש. מלבד העובדה שמדובר על גירסה מול גירסה, רציתי לשאול בבקשה האם יש תקופה קצובה בחוק לפיה במקרה והלקוח לא אסף את המוצר הוא מאבד את הזכות על המוצר וגם כספו ירד לטמיון?
אני אם חד הורית ואין לי "אקסטרות" לכן חשוב לי לדעת מה מצבי בעניין מבחינת נושא הזמנים. האם יש לכך חשיבות.. תודה | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:47:08 |
| שלום רב קרן,
ככלל, הסכמים יש לקיים, על כן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות אם ישנה התייחסות לאיחסון המוצר (שמירה).
לעניין טענת החברה לפיו המוצר סופק- הכלל הוא "המוציא על חברו עליו הראיה", על כן, אני מציעה לך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 29/7/2019 13:38 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/07/2019 | | שעה: | 13:38:26 |
| רכשתי תנור מחברת מחסני חשמל וב-6/12/18 הגיע טכנאי חיצוני מחברת פל רום חברת בת של אלקטרה כדי להתקין את התנור ובסיום ההתקנה הוא הציע לנו ביטוח על כל מוצרי הבית ל-3 שנים בסה"כ 3600 ₪ ואנחנו פרסנו ל-36 תשלומים (100 ₪) תוך כדי שאנחנו סוגרים איתו את העסקה הוא נתן לנו 3 שקעים נגד ברקים ובלנדר במתנה ושאלתי אותו מספר פעמים האם המוצרים במתנה והוא ענה בחיוב בגלל שעשינו אתה ביטוח המנהל שלו רוצה לתת לנו מתנה בקבלה שהוא נתן לנו אם כל הפרטים של העסקה והוא לא ציין שום דבר על המתנות אלא רק בעל פה.
לאחר מספר חודשים ב-9/7/19 התקשרתי לשירות לקוחות לבטל את הביטוח הם היו אמורים לזכות אותי על 2800 ₪ אבל במקום זיכו אותי על 1800 ₪ ששאלתי מה אם 1000 ₪ הנותרים הנציגה אמרה שהמוצרים במתנה שנתן הטכנאי הם לא במתנה אלא בתשלום שאת זה הטכנאי לא ציין הוא אמר לנו במפורש שזה במתנה ללא עלות ושרצינו לדבר אם הטכנאי היא טענה שהוא כבר לא עובד אצלם. הסברו את הסיפור ואין אם מי לדבר שם לא מוכנה להקשיב ולהחזיר את יתרת הזיכוי.
אחרי שזיכו אותי על 1800 ₪ במקום 2800 ₪ אם עשו עסקה חדשה על דעת עצמם בסך 993 ₪ שמתפרס ל-10 תשלומים.
שאלתי היא האם אני יכולה לבטל את העסקה דרך חברת האשראי כל עוד חברת פל רום לא מוכנה להודות בטעות שלה זו חברה שעוקצת אנשים בשיטתיות.
| |
|
|
|
| 30/7/2019 12:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 12:35:09 |
| שלום וברכה שרה,
פנייתך מתארת טענה להטעיה במהות העסקה, וכן במקרה אחר טענה לשימוש לרעה בכרטיס אשראי ו/או לגבייה שלא כדין בגין עסקה שלא היתה ולא נבראה לטענתך. ברי, כי הטעיה אסורה מהווה הפרה של הוראות הדין ומקימה לצרכן זכות לביטול העסקה ובמקרים מסויימים גם לפיצוי בגין נזק מוכח וסביר בנסיבות. ברם יהיה קשה לבסס טענות על יסוד הבטחות בע"פ הסותרות מסמך כתוב. עליכם לעיין אפוא ראשית בהסכמות שבין הצדדים, לרבות אותה קבלה המאוזכרת בפנייתך. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנו להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה הטענות והדרישות. אין זה מן הנמנע כי התנהלות בית העסק באשר לעסקה המאוחרת שנעשתה כנטען ללא כל הרשאה מחייבת פניה לחברת האשראי ואף לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן אשר לה סמכויות עונשיות. | |
|
|
|
| 30/7/2019 13:33 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 13:33:25 |
| התקשרתי לשירות הלקוחות מספר פעמים וביקשתי להגיע להנהלה והנציגה אומרת שרק איתה ניתן לדבר אבל בעצם והיא לא מוכנה להקשיב אין אם מי לדבר האם בכל זאת אינה יכולה לבטל את העסקה החדשה שהם עשו על דעת עצמם מול חברת האשראי למרות שהם לא מוכנים להודות בטעות שלהם. מצרפת לינק לתלונות של לקוחות https://www.google.com/search?ei=8RtAXYzXEuWo8gLH4LCwDQ&q=%D7%A4%D7%9C%D7%A8%D7%95%D7%9D+%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D&oq=%D7%A4%D7%9C+%D7%A8%D7%95%D7%9D+%D7%91%D7%99%D7%98%D7%95&gs_l=psy-ab.1.0.35i304i39j0i13j0i22i30.3770.4979..7832...0.0..0.137.656.0j5......0....1..gws-wiz.......0i71j0i67j0j38.hX-J9Nr1cB4 | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:12 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:12:28 |
| | אני מנסה מספר ימים ליצור אתכם קשר ואין מענה טלפוני בכלל יש אולי מספר אחר שבו ניתן ליצור קשר אתכם או מייל. | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:13:49 |
| שרה שלום רב,
את מוזמנת להגיש תלונה בצירוף כל מסמך רלוונטי ונוכל לטפל בתלונתך באופן פרטני ומעמיק. | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:13 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:13:05 |
| | אני מנסה מספר ימים ליצור אתכם קשר ואין מענה טלפוני בכלל יש אולי מספר אחר שבו ניתן ליצור קשר אתכם או מייל. | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:15:12 |
| שרה שלום רב,
את מוזמנת להגיש תלונה בצירוף כל מסמך רלוונטי ונוכל לטפל בתלונתך באופן פרטני ומעמיק. | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:24 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:24:21 |
| רכשתי צמיד זהב מאחת הרשתות המוכרות.
לאחר יומיים רצועת הצמיד נקרעה.הבאתי את הצמיד הקרוי לרשת לאחר 8 ימים מהקניה.
ביקשתי זיכוי כספי או לפחות להחליף את הצמיד. הם סרבו להחזיר לי את הכסף ותיקנו את הצמיד.
עדיין לא לקחתי את הצמיד.
מהן זכויותיו בחוק? | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:14:44 |
| לימור שלום רב,
התשובה שלילית.
על המקרה המתואר חלות הוראות חוק המכר.
ההוראות קובעות כי במקרה בו נתגלה בפגם במוצר בסמוך לרכישה, על בית העסק לרפא את הפגם, ורק במקרה בו הפגם בלתי ניתן לתיקון, תקום הזכות לקבלת מוצר חלופי חדש ותקין או לביטול עסקה.
על כן, רשאי העוסק לבצע תיקון בשלב זה. | |
|
|
|
| 30/7/2019 16:01 |
בת שבע |
 | | מחבר: | בת שבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 16:01:42 |
| שלום רב
לפני כ3 חודשים ראיתי פרסום על מכון כושר עם כותרת "רעידת אדמה, עם כזה מבצע כבר אין תירוצים"
ועכשיו לתוכן ההודעה בפרסום, מצטט "מנוי לחדר כושר ללא התחיבות ב169₪בלבד"
במקרה של הפרסום לא היה כוכביות/הבהרות/ואותיות קטנות.
החלטתי לנצל מבצע זה, אך כשהגיע לעשות את המנוי התברר לי מהפקידה כי יש צורך ב150₪ נוספים דמי רישום.
הרגשתי מרומה כי זה לא צוין בפרסום אך עשיתי את המנוי.
לאחר כחודשיים החלטתי לבטל את המנוי( מנוי ללא התחיבות") לאחר דחיות של הפקידה בטענה ש" ביטולים רק המנהל יכול לעשות" יצרתי קשר עם המנהל והתברר כי אני נדרשת לשלם על חודש נוסף כי חייב להודיע על כך 30 יום מראש.
שאלתי את המנהל האם זה נראה לו חוקי והוא ענה שזה כתוב בתקנון שתלוי במכון
לא ראיתי כל תקנון תלוי( הבטיח לי לשלוח תמונות, עדין מחכה..)
לא הוסבר לי כי מנוי ללא התחיבות זה מנוי עם התחיבות לחודש נוסף.
מרגישה מרומה לגמרי
בפנייתי אליו האם נראה לו הוגן וישר אמר המנהל כי כל המוכני כושר עושים את זה..
ידגיש כי לא חתמתי ולא ניתן לי שום הסבר כשעשיתי את המנוי.
השאלות הם כדלהלן:
1) האם מותר לפרסם מחיר וכשמגיעים לדרוש דמי רישום נוספים שלא פורטו בפרסום?
2) האם מותר לדרוש הודעה מראש של 30 יום ב"מנוי ללא התחיבות" כשלא הוסבר לי ולא הוחתמתי על מידע כלשהו בעשיית המנוי?
3) מה ניתן לעשות?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 31/7/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:14:16 |
| בת שבע שלום רב,
ראשית, הפרסום, אשר לא כלל את דמי הרישום מעלה חשש להטעיה צרכנית בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק, וניתן לדווח על ההפרה כאמור, לרשות לסחר הוגן, על מתנ שתטיל פיקוח על בית העסק.
לעניין הביטול, בית העסק אינו רשאי לחייב בהתראה של 30 יום כאשר מדובר במנוי ללא התחייבות שכן, המשמעות היא כי מדובר במנוי המסתיים בכל סוף חודש, ועל כן, משהתסיים החודש, רשאי הצרכן שלא לחדש אותו.
דרישה להודעה של 30 יום מהווה הטעיה לגבי תנאי המנוי, שכן למעשה מדובר במנוי דו חודשי ולא חודשי, ובעל תקופת התחייבות של חודש..
על כן, יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין את האמור לעיל, במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:23 |
ישראל ותהילה אלט |
 | | מחבר: | ישראל ותהילה אלט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:23:41 |
| שלום וברכה, קנינו מקרר מחברת מבט אלקטריק (החברה לא ציינה אם הוא שומר שבת/ לא שומר שבת)והוא הגיע אלינו בתאריך 28/7
רק כשהמקרר הגיע אלינו לבית גילנו שהוא לא שומר שבת. ברצוננו להחזירו לחברה (חשבנו שהוא שומר שבת מלכתחילה).
המובלים הגיעו אלינו, פתחו את אריזת הקרטון ונסעו . לאחר כמה דקות ראינו להפתעתנו בחוברת יצרן שמקרר זה אינו שומר שבת.
התקשרנו לחברה והתפתח שיח במהלכו הגענו למסקנה שלא ניתן להתקין בו תקן לשבת ואנו רוצים להחזירו.
החברה מצידה רוצה לקנוס אותנו ב30% מסכום הקנייה +200 ש"ח על ההובלה.
אנו לא חיברנו את המקרר לחשמל ואפילו יש ברשותנו את קרטון האריזה.
האם החברה רשאית לקנוס אותנו בסכום גבוה שכזה?
האם בכלל אנו אמורים לשלם קנס? ואת דמי ההובלה?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 31/7/2019 11:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 11:14:13 |
| ישראל ותהילה שלום רב,
מדובר בעסקת מכר מרחוק, אשר התבצעה טלפונית ובאמצעות התרשמות מאתר האינטרנט של בית העסק.
על כן, יחולו על עסקה זו הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן.
על פי הוראות הסעיף,רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר ועל בית העסק מוטלת חובה לבטל את העסקה, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
דרישת בית העסק לדמי ביטול גבוהים מהקבוע בדין, מהווה הפרה חמורה של הוראות חוק הגנת הצרכן, ועלולה לחשוף את בית העסק לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח בהתאם להוראות סעיף 31א לחוק.
על כן, יש לפנות אליהם בכתב ולמציין את האמור לעיל, במקביל, אנא הגישו תלונה באמצעות אתר המועצה כדי שהמועצה תוכל לפעול בעניין. | |
|
|
|
| 31/7/2019 12:59 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 12:59:00 |
| | תודה על התשובה, האם צריך להגיש אל החברה מכתב בדואר או שמספיק בדוא"ל? | |
|
|
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:12:36 |
| תהילה שלום רב,
דואר אלקטרוני מספיק בהחלט. | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:00 |
בת שבע |
 | | מחבר: | בת שבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:00:39 |
| שלום רב
לפני כ3 חודשים ראיתי פרסום על מכון כושר עם כותרת "רעידת אדמה, עם כזה מבצע כבר אין תירוצים"
ועכשיו לתוכן ההודעה בפרסום, מצטט "מנוי לחדר כושר ללא התחיבות ב169₪בלבד"
במקרה של הפרסום לא היה כוכביות/הבהרות/ואותיות קטנות.
החלטתי לנצל מבצע זה, אך כשהגיע לעשות את המנוי התברר לי מהפקידה כי יש צורך ב150₪ נוספים דמי רישום.
הרגשתי מרומה כי זה לא צוין בפרסום אך עשיתי את המנוי.
לאחר כחודשיים החלטתי לבטל את המנוי( מנוי ללא התחיבות") לאחר דחיות של הפקידה בטענה ש" ביטולים רק המנהל יכול לעשות" יצרתי קשר עם המנהל והתברר כי אני נדרשת לשלם על חודש נוסף כי חייב להודיע על כך 30 יום מראש.
שאלתי את המנהל האם זה נראה לו חוקי והוא ענה שזה כתוב בתקנון שתלוי במכון
לא ראיתי כל תקנון תלוי( הבטיח לי לשלוח תמונות, עדין מחכה..)
לא הוסבר לי כי מנוי ללא התחיבות זה מנוי עם התחיבות לחודש נוסף.
מרגישה מרומה לגמרי
בפנייתי אליו האם נראה לו הוגן וישר אמר המנהל כי כל המוכני כושר עושים את זה..
ידגיש כי לא חתמתי ולא ניתן לי שום הסבר כשעשיתי את המנוי.
השאלות הם כדלהלן:
1) האם מותר לפרסם מחיר וכשמגיעים לדרוש דמי רישום נוספים שלא פורטו בפרסום?
2) האם מותר לדרוש הודעה מראש של 30 יום ב"מנוי ללא התחיבות" כשלא הוסבר לי ולא הוחתמתי על מידע כלשהו בעשיית המנוי?
3) מה ניתן לעשות?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 30/7/2019 15:58 |
בת שבע |
 | |
|
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:12:07 |
| בת שבע שלום רב,
ראשית, הפרסום, אשר לא כלל את דמי הרישום מעלה חשש להטעיה צרכנית בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק, וניתן לדווח על ההפרה כאמור, לרשות לסחר הוגן, על מתנ שתטיל פיקוח על בית העסק.
לעניין הביטול, בית העסק אינו רשאי לחייב בהתראה של 30 יום כאשר מדובר במנוי ללא התחייבות שכן, המשמעות היא כי מדובר במנוי המסתיים בכל סוף חודש, ועל כן, משהתסיים החודש, רשאי הצרכן שלא לחדש אותו.
דרישה להודעה של 30 יום מהווה הטעיה לגבי תנאי המנוי, שכן למעשה מדובר במנוי דו חודשי ולא חודשי, ובעל תקופת התחייבות של חודש..
על כן, יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין את האמור לעיל, במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 30/7/2019 15:48 |
אמא של ילד |
 | | מחבר: | אמא של ילד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 15:48:29 |
| שלום רב,
קיבלתי הודעת סירוב מאסף מרכז לשחייה להחזר כספי של עלות קורס שחיה ששילמתי עבור הילד שלי. אחת מעובדות המרכז סירבה להכניס את הילד שלי לשיעורים עקס סכסוך עימה וטענתה לא מוצדקת מצידה על הפרת נוהלי המקום. לא הסכימו להעמיד הוכחה לכך ולמעשה הטענה שלהם היא חד-צדדית ללא כל הוכחה.
שוחחתי עם מנהל המקום והוא אישר (טלפונית) שאקבל זיכוי מלא. כמו כן, יומיים אחרי השיחה עם המנהל כאור קיבלתי הודעת מייל על סכום הזיכוי שאני זכאית לו. יחד עם זאת, לא קיבלתי זיכוי בפועל וכאשר פנמי אין סוף פעמים לבירור סטאטוס הזיכוי, קיבלתי פתאום הודעה שהחליטו להחזיר רק מחצית מהסכום.
מה עלי לעשות על מנת למצות את הזכויות שלי? אני אם חד-הורית ועם כל זה שמדובר לכאורה בסכום אולי לא גבוה יחסית (כ-900 ש"ח) בשבילי זה כסף גדול ואני לא מבינה למה מצד אחד מנעו מהילד להשתתף בקורס ומצד שני לא מחזירים את הכסף. זה לא הוגן!!! לפניות שלי במייל היום קיבלתי תגובה מהם שהפניות הבאות שלי פשוט לא ייענו.
אודה על הסיוע.
בברכה,
מריה | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:08:57 |
| שלום רב מריה,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו לפנות אל החברה בכתב.
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 30/7/2019 15:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 15:40:37 |
| | השאלה שלי אם צו פיקוח 1984 שמדובר על מעלית.אני רוצה לברר על מעלון 3 קומות ולא על מעלית הורכב מעלון לא מעלית מה החוק לגבי מעלון | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:05:43 |
| שלום רב משה,
עקרונית, צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (התקנת מעליות ומתן שירות למעליות), תשמ"ד-1984 מסדיר את נושא שירות מעליות ואחריות מתקין.
תוכל לעיין בחוק באמצעות הקישור שלהלן:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/500_154.htm | |
|
|
|
| 30/7/2019 15:38 |
מיה רון |
 | | מחבר: | מיה רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 15:38:46 |
| שלום רב,
אשמח לעזרתכם לגבי תלונה לחברת נספרסו על מכשיר תקול אחרי פרק זמן קצר של שימוש.
לפני כשנה החלפנו את המכשיר הישן שהיה ברשותנו כ 10 שנים. רק להבהרה, היינו מאוד מרוצים מהמכשיר הקודם ופשוט החלטנו לשדרג למכשיר חדש יותר.
לאחר מספר התייעצויות עם נציג המכירות לשדרג למכשיר עם יכולת שימוש מרובה, הומלץ לנו על מכשיר שבפועל כיום כבר לא נמכר!!!
לאחר פרק זמן של פחות משנה החלו הבעיות. כפתרון ראשוני נדרשנו לבצע ניקוי אבנית, למרות שיש לנו מסנן לאבנית ראשי בבית ולמרות שהקומקום החשמלי שלנו נקי מאבנית...
לאחר כחודשים שוב חזרה התקלה ושוב התבקשנו לבצע ניקוי אבנית, (שהפרוטוקול דורש כל חצי שנה) וברור שזה לא עזר.
לאחר שיחות מרובות ומכוון שכבר לא היינו באחריות.... (בפעם הקודמת כן היינו) הם הסכימו לבצע תיקון על חשבוננו.
רק לאחר ויכוחים הוסכם על ידם לבצע התיקון ללא חיוב.
מסתבר שהתיקון הצריך החלפה של מספר פריטים. לאור משמעויות התיקון אנו לא מוכנים לקבל את המכשיר בחזרה, בייחוד בידיעה שלאחר פחות משנה המכשיר התקלקל ולאור העובדה שהחברה כבר לא מוכרת את המכשיר (מעניין למה...).
הנ"ל גם בהתחשב בעובדה שהיה לנו מכשיר קודם לאורך שנים ללא שום תקלה.
כאמור, התברר שהמכשיר החדש שרכשנו אינו אמין ויש איתו הרבה בעיות ולכן, ביקשנו להחליף את המכשיר, אפילו למכשיר הקודם, הדגם הישן יותר שהינו זול יותר, ללא הסכמה מצידם.
החברה מתנערת מאחריות של ההמלצה שנתנה לנו לרכוש מכשיר עם בעיות שלא מתאים לשימוש רב, שלא לדבר על בעיות שצצו לאחר פרק זמן קצר מאוד ביחס לאורך חיים של מכשיר חשמלי.
מאז ביצענו מס' שיחות טלפוניות כדי להגיע להבנות הדדיות.
בשתי שיחות אחרונות במהלך חודש יולי ביקשנו מהם שמנהל יחזור אלינו כדי לטפל בנושא, ללא מענה עד כה.
כלקוחות של נספרסו לאורך שנים, כעת, אנו מאוכזבים מהשירות והיחס לו אנו זוכים.
אבקש את עזרתכם בהגשת תלונה וקבלת פתרון הולם מחברת נספרסו.
| |
|
|
|
| 31/7/2019 13:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:04:53 |
| מיה שלום רב,
בנסיבות בהן המוצר סובל מתקלות חוזרות ונשנות על בית העסק למצוא פתרון לתקלות שמקורן בתוך תקופת האחריות או להלחיף את המוצר בחדש ותקין.
אך על מנת שנוכל לבחון את הנושא לעומקו, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה, בצירוף קבלה ותעודת האחריות שניתנו בעת הרכישה, וכן כל מסמך או מידע הנוגע לתקלות והתיקונים שבוצעו במכשיר, וכן התכתבויות, אם ישנן, עם בית העסק. | |
|
|
|
| 30/7/2019 15:25 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 15:25:02 |
| | בתאריך 4.6.19 רכשתי ממעצבת שמלה לנשף סיום של ביתי בסך 900₪ ,לאחר שלושה שבועות ראיתי את אותה שמלה בחנות בגדים בחולון ב350₪ , כשניגשנו למעצבת שאלתי אותה לגבי השמלות וזו טענה כי השמלות הם פרי עיצובה ,או יבוא שלה מחו״ל . תמוהה בעיני כיצד אותה שמלה נמצאת בחלון ראווה בחנות בגדים בחולון ?ובשליש מחיר . פניתי למעצבת והקלטתי את השיחה עימה וזו טענה כי לא יתכן שזו אותה שמלה , ואין מצב . דבר נוסף שמוזר היה שהתווית בשמלה נגזרה על ידי המעצבת ,וכשהפניתי אליה בנושא הכחישה שגזרה את התווית . יש לי שיחות מוקלטות של המעצבת .מה עליי לעשות .? | |
|
|
|
| 31/7/2019 12:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 12:59:48 |
| שלום רב יפעת,
ראשית, אין פיקוח מחירים בתחום.
עם זאת, לעניין הטענה להטעיה עליך להמציא ראיות התומכות בטענתך, ולאחריו תוכלי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 30/7/2019 15:35 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 15:35:12 |
| אני מנויה לחדר כושר בצפון הארץ שהוא חלק מרשת בפריסה ארצית.
החל מחודש אוגוסט הם מחייבים את כל המנויים להתקין אפליקציה על מנת להכנס לחדר הכושר, משמע- לא תותר כניסתו של מי שלא התקין את האפליקציה (הם גם רשמו כך בפרסומים שלהם).
קראתי את התקנון של האפליקציה, ובאופן לא מפתיע האפליקציה תקבל גישה למאגרי המידע שמצויים בפלאפון שלנו. כמו כן, רשום כי המידע אשר יאסף על ידי האפליקציה עשוי לעבור לגורמים צד ג'.
אני לא מעוניינת להתקין את האפליקציה כי לדעתי זוהי חדירה גסה לפרטיות, כופים עליי להסכים להתקין את האפליקציה.
השאלה שלי היא האם המהלך שחדר הכושר עושה הוא חוקי, ומה יש בכוחי לעשות בנידון? (מלבד כמובן לבטל את המנוי).
| |
|
|
|
| 31/7/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 12:58:32 |
| נועה שלום רב,
המהלך לכשעצמו ככל הנראה חוקי, אם כי מדובר בדיני הגנת הפרטיות ועל כן, מומלץ להיוועץ ברשות להגנת הפרטיות אשר הנה הרגולטור הרלוונטי לנושא זה.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/departments/general/public_inquiries_ilita
מבחינת חוקי הגנת הצרכן, מדובר בשינוי תנאי הסכם ההתקשרות, והדבר מאפשר ביטול המנוי ללא דמי ביטול, ודרישה לפיצוי נזיקי, היה ונגרם לצרכן נזק עקב שינוי התנאים והעובדה שאינו יכול להנות מהשירות המוצע על ידי רשת המכונים הספציפית. | |
|
|
|
| 30/7/2019 15:24 |
יפעת |
 | | מחבר: | יפעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 15:24:21 |
| | בתאריך 4.6.19 רכשתי ממעצבת שמלה לנשף סיום של ביתי בסך 900₪ ,לאחר שלושה שבועות ראיתי את אותה שמלה בחנות בגדים בחולון ב350₪ , כשניגשנו למעצבת שאלתי אותה לגבי השמלות וזו טענה כי השמלות הם פרי עיצובה ,או יבוא שלה מחו״ל . תמוהה בעיני כיצד אותה שמלה נמצאת בחלון ראווה בחנות בגדים בחולון ?ובשליש מחיר . פניתי למעצבת והקלטתי את השיחה עימה וזו טענה כי לא יתכן שזו אותה שמלה , ואין מצב . דבר נוסף שמוזר היה שהתווית בשמלה נגזרה על ידי המעצבת ,וכשהפניתי אליה בנושא הכחישה שגזרה את התווית . יש לי שיחות מוקלטות של המעצבת .מה עליי לעשות .? | |
|
|
|
| 31/7/2019 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 11:25:15 |
| שלום רב יפעת,
ראשית, אין פיקוח מחירים בתחום.
עם זאת, לעניין הטענה להטעיה עליך להמציא ראיות התומכות בטענתך, ולאחריו תוכלי לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 30/7/2019 15:09 |
בר |
 | | מחבר: | בר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 15:09:38 |
| שלום רב,
הזמנתי טכנאי הביתה והחברה תיאמה מולי את הגעתו בין השעות 10:00 עד 12:00.
האם אני זכאית לפיצוי אם הטכנאי הגיע בשעה 14:00 בדיוק?
תודה | |
|
|
|
| 31/7/2019 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 11:20:28 |
| בר שלום רב,
על פי הוראות הדין, הזכות לפיצוי תקום רק במקרה שבו האיחור הוא של למעלה משעתיים מהשעה האחרונה האחרונה שנקבעה.
כלומר, הנוסוח הוא "חלפו שעתיים מעבר לשעה שתואמה", אז במקרה זה הזכות תקום ב 14:01.
כלומר, לא תהיה זכות לפיצוי ללא הוכחת נזק. | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:23 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:23:37 |
| רכשתי צמיד זהב מאחת הרשתות המוכרות.
לאחר יומיים רצועת הצמיד נקרעה.הבאתי את הצמיד הקרוי לרשת לאחר 8 ימים מהקניה.
ביקשתי זיכוי כספי או לפחות להחליף את הצמיד. הם סרבו להחזיר לי את הכסף ותיקנו את הצמיד.
עדיין לא לקחתי את הצמיד.
מהן זכויותיו בחוק? | |
|
|
|
| 31/7/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 11:15:59 |
| לימור שלום רב,
התשובה שלילית.
ההוראות קובעות כי במקרה בו נתגלה בפגם במוצר בסמוך לרכישה, על בית העסק לרפא את הפגם, ורק במקרה בו הפגם בלתי ניתן לתיקון, תקום הזכות לקבלת מוצר חלופי חדש ותקין או לביטול עסקה.
|
|
|
| 30/7/2019 14:43 |
לימור |
 | | מחבר: | לימור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:43:17 |
| | קניתי צמיד זהב שלאחר שימוש סביר רצועתו נקרעה לאחר 8 ימים החזרתי לחנות בבקשה לזיהוי כספי או לפחות זיכוי מאותה חנות. בחנות תיקנו את הצמיד. האם אני יכולה לדרוש את כספי בחזרה? | |
|
|
|
| 31/7/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 11:15:42 |
| לימור שלום רב,
התשובה שלילית.
|
|
|
| 28/7/2019 11:53 |
אביעד |
 | | מחבר: | אביעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2019 | | שעה: | 11:53:36 |
| שלום
אני רכשתי מכונת כביסה של חברת AEG כאשר הגיע טכנאי להתקנה של המכונה הצליח לשכנע אותי בלרכוש הארכת אחריות בסכום של 700 שקלים לאחר חצי שעה אני החלטתי לבטל דברתי אם החברה השירות פיקס שהיא הנותנת השירות למכונות כביסה האלה ואמר לי שאני צריך לשלוח את החשבונית מקור אליהם קודם בכדי לקבל זיכוי על הרחבת אחריות , החשבונית מקור נשלח אם דואר שליחים ורשום באתר הדואר שחשבונית נמסרה בתאריך 20.6.19 . כאשר יצרתי קשר שוב אם חברת שירות פיקס נאמר לי שמנהל החשבונות שלהם בחופשת לידה וככה מורחים אותי שבועים לאחר שאמרתי להם שזה לא בעיה שלי שלא דאגו למחליפה נאמר לי שמנהל השירות הלקוחות שלהם יחזור אלי שגם זה לא נעשה לפסופו של דבר לאחר חודש של מרדף אחרי החברה נאמר לי אלידם שהחשבונית מקור לא אצלם ושאני צריך ליצור קשר אם דואר ישראל שזה אני עשיתי ונכון להיות שירות דואר ישראל מחכה שובעים שסניף טבירה יגיב להם למיילים
איך אני יכול לטפל בנושא הזה הרי זה לא הגיוני אני אחרי חצי שעה מרכישת הארכת אחריות החלטי לבטל ואותו תותו עוברים להם חודשים והחיובים יורדים האם מותר לי לבטל את דרך חברת האשרי שלי ולהגיד להם להפסיק להעביר כסף לפי החוק ?
אשמח לעצה תודה
| |
|
|
|
| 28/7/2019 16:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/07/2019 | | שעה: | 16:09:21 |
| שלום רב אביעד,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
האם יש ברשותך ראיות המעידות על ביטול העסקה בתוך חצי שעה?
עקרונית, בעסקת רוכלות, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, כקבוע בסעיף 14(א) בחוק הגנת הצרכן.
על כן, בהנחה שיש ברשותך ראיות התומכות בטענתך וכי אתה עומד בתנאים הקבועים בסעיף 14 בחוק הגנת הצרכן יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:54 |
אביעד |
 | | מחבר: | אביעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:54:37 |
| תודה רבה על המענה
בנתיים יש התקדמות הדואר שלח לי את האישור קבלה של הספח חשבונית שזה הגיע ליעד
ודברתי אם החנות שרכשתי את המכונת כביסה והיא דברה אם חברת השירות שיטפלו בנושא כמה שיותר מהר כנראה שמע שאני כבר בדקתי מולכם ונכנסו ללחץ
האמת שהם מופעים כאן בתכתביות של אנשים אחרים שירות פיקס והחנות י.שלום
דרך אגב החשבונית של הארכת האחריות היא מתאריך 12.6.19 וכמו שרשמתי חצי שעה אחרי שעשיתי את העסקה התקשרתי לבטל ויש לי שיחות מוקלטות מולם
ויום למחרת נשלח בדואר רשום החשבונית בחזרה אליהם לצורך זיכוי
עכשיו אני מחכה לראות את ימשיך העניין הזיכוי מקווה שזה יגמר במהרה
בברכה
אביעד
| |
|
|
|
| 30/7/2019 14:17 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:17:32 |
| שלום,
הזמנתי לפני כ-9 חודשים מיקסר מאתר אינטרנט. המיקסר איחר להגיע בזמן. לאחר שיחת טלפון הובטח לי כי יגיע באיחור מסויים וספציפי. גם במועד זה האתר לא עמד. לבסוף לאחר איחור נוסף המיקסר הגיע אליי.
האתר קבע כי יפצה אותי. הפיצוי לא היה לרוחי וכעת לדבריהם כיוון שהפיצוי לא היה לרוחי הוא לא ניתן לי.
האם מגיע לי פיצוי בגין אי עמידה במועד המובטח לי? אם כן מהו?
האם עליי להוכיח נזק כספי (כגון קניית עוגה) או עצם כך שהם לא עמדו במועד המובטח (פעמיים) מעמיד לזכותי פיצוי כלשהו?
הרבה תודה | |
|
|
|
| 31/7/2019 10:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:51:31 |
| ענת שלום רב,
האם ההזמנה בוצעה מאתר ישראלי?
היה והתשובה חיובית, חשוב לציין כי חוק הגנת הצרכן לא קבע פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של עיכוב באספקה, אלא מדובר למעשה, בהפרת הסכם, המאפשרת את ביטול העסקה ללא דמי ביטול, ודרישת פיצוי בהתאם לדיני הנזיקין הכללים.
כלומר, על הצרכן להוכיח מהו הנזק הכלכלי שנגרם לו עקב האיחור ולטעון כי מקור הנזק הוא ברשלנות בית העסק.
היה ובית העסק אינו נעתר לבקשה לפיצוי בהתאם לנזק, הדרך היחידה היא פנייה לבית המשפט לתביעות קטנות בעניין. | |
|
|
|
| 30/7/2019 09:42 |
קוראל |
 | | מחבר: | קוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 09:42:06 |
| שלום רב אני ושני חבריל רכשנו הזמנה דרך אתר האינטרנט של איסתא היא מבצע בלעדי לאיסתא 3 לילות לזוג +2 ב 850 שח במקום 3000 למלון קיסר קיבתי טופס הזנה וקבלה למייל.
לאחר מכון התקשר נציג לשאול אם אני צריכה עזרה בהזמנה ואמרתי לו שביצעתי הזמנה ועברתי איתו על מחיר המבצע ואמר שכבר ישלחו לי שובר הזמנה למייל.
לאחר 10 דק התקשרתי לאיסתא לבקש שייתמו לנו חד3ים צמודים ונאמר לי להתקשר למלון שוב שרלתמ מתי ישלחו למ את שובר ההזמנה ואמר כבר שולחים לך למייל ההזמנה מאושרת כמו כן קיבלתי קבלה וטופס הזמנה.
לאחר יום נציגה מאיסתא מתקשרת להגיד לי שהחופשה שלי מבוטלת שאני סגרתי את זה במחטף כאילו גנבתי שהיא לא מאשרת לי את הדיל.
אשמח לעזרתכם לאחר עיון בתגובות בפייסבוק על איסתא הבנתי שזה שיטת הנוכלות שלהם ושזה לא הפעם הראשונה שהם עושים זאץ הם מרמים אנשים וגורצים לתת אשראי דרך האינטרנט ולאחר מכן מבטלים עיסקאות האם זה תקין?
עוד אציין שטופס הזמנה כתוב עדד 6 שעות לביטול והתקשרו לאחר 6 שעות הם יכולים לבטל לי? | |
|
|
|
| 30/7/2019 14:08 |
קוראל |
 | | מחבר: | קוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:08:27 |
| | אשמח לתשובתכם אני רוצה להגיש תלונה נגד חברת איסתא | |
|
|
|
קוראל |
 | | מחבר: | קוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:08:37 |
|
|
|
קוראל |
 | | מחבר: | קוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 14:08:55 |
|
|
|
| 31/7/2019 10:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 10:36:23 |
| קוראל שלום רב,
אומנם, הוראות חוק הגנת הצרכן אוסרות הטעיה בכל הנוגע למחיר שירותים המוצעים לצרכן.
אף על פי כן, כאשר מבוצעת הטעיה כאמור, המחוקק קובע כי יש לצרכן אפשרות או לעוסק, לבטל את העסקה כולה ללא דמי ביטול, ובמקרה בו הצרכן סבור כי נגרמו לו נזקים בעקבות הביטול וההטעיה, רשאי הוא לתבוע את נזקיו מהעוסק באמצעות דיני הנזיקין הכללים.
על כן, במקרה זה, רשאי העוסק לבטל את העסקה ואילו לכם קמה הזכות לתבוע פיצוי בגין כל נזק שנגרם לכם באמצעות דיני הנזיקין הכללים. | |
|
|
|
|