| 1/8/2019 12:30 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 12:30:42 |
| היי,
בתאריך 19/7 הזמנתי מלון בתל אביב דרך בוקינג, בעת ההזמנה אישרתי שהמלון הוא ללא אפשרות ביטול. אתמול יצרתי קשר עם המלון וביקשתי לבטל את ההזמנה, הם אמרו לי שלא ניתן לבטל כיוון שהובהר לי כי המלון לא אפשרות ביטול.
האם זה חוקי?
המלון הוא לעוד שבועיים.
תודה על העזרה,
יוסי | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:48:08 |
| יוסי שלום רב,
על פי חוק הגנת הצרכן הישראלי, אין אפשרות לקבוע כי לא יתאפשר ביטול על פי הוראות הדין, כאשר מדובר במלון בתוך תחומי מדינת ישראל, ועל בית העסק לאפשר את הביטול כאמור.
על כן, מבחינת הוראות הדין, מחוייב העוסק לאפשר ביטול. | |
|
|
|
| 1/8/2019 15:20 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 15:20:06 |
| היי, תודה על המענה
דיברתי גם עם בוקינג וגם עם המלון, נמסר לי כי כיוון שהזמנתי את המלון דרך בוקינג והוא גורם בינלאומי אז חוק ישראלי לא תופס עליו.
האם יש משהו לעשות עם זה ? | |
|
|
|
| 4/8/2019 09:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 09:11:56 |
| יוסי שלום רב,
מבחינת הוראות הדין הצרכני, ההוראות יחולו גם על חברה בין לאומית, כאשר המעשה או המחדל התרחשו בתוך תחומי מדינת ישראל.
הבעיה עקרית היא בהגשת התביעה כנגד החברה, שכן הדבר דורש, על פי מספר פסיקות, היתר המצאה מחוץ לתחום לחברת בוקינג הבנלאומית, דבר המחייב את הצרכן להגיש תביעה לבית משפט השלום ולא לפעול עצמאית באמצעות בית המשפט לתביעות קטנות.
על כן, הבעיה אינה בתחולת הדין, אלא באופן המימוש של הזכויות. | |
|
|
|
| 1/8/2019 15:33 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 15:33:19 |
| שלום רב,
הזמנו חבילת נופש לכרתים דרך אתר אינטרנט של סוכנות מוכרת.
במפרט החבילה צויין כי המלון נמצא במרחק 20 ק"מ משדה התעופה חאניה.
התקשרתי לסוכן ושאלתי שוב לגבי המרחק מהמלון וקיבלתי אותה תשובה. 20 ק"מ כ- 40 דקות משדה התעופה לא ציינו איזה שדה תעופה ואנחנו לתומנו הבנו שזה המרחק, כ-40 דקות סביר בהחלט ולפי זה תיכננו את החופשה.
בפועל הגענו משדה תעופה הרקולין בכרתים ולא משדה התעופה חאניה שהוא בכלל לא פעיל לטיסות מישראל, ככה שהמידע היה מאוד מבלבל.
הגענו לשדה התעופה ואז נציג של הספק הודיע לנו בנונשלנטיות תדאגו לשתיה כי יש לכם נסיעה של 3 שעות לערך, הנסיעה ארכה 3.5 שעות.
היינו בשוק נאלצנו ליסוע 3 שעות וחצי באוטובוס די ישן לא ממוזג כמו שצריך ללא אוכל וללא התארגנות. היה פשוט מזעזע ביותר. גם בחזור נאלצנו להתייצב להסעה ב- 05:00 בבוקר ושוב 3 וחצי שעות מזעזעות.
היו איתנו עוד ישראלים באוטובוס שגם הם בדרך מניפולטיבית הוטעו לגבי המרחק משדה התעופה.
גם במלון נציגת הקבלה אמרה לנו שכל הישראלי םמגיעים עצבניים כי הם לא מודעים למרחק ולזמן הנסיעה.
האם היו תלונות נוספות של ישראלים כאן באתר?
אם היינו יודעים שזה המרחק ברור שלא היינו מזמינים חבילה זו.
האם מגיע לנו פיצוי על הטעייה שכזו?
הסוכן גלגל את האחריות למחדל לספק ואנחנו חושבים שזו לגמרי האחריות של הסוכן זה ששילמנו לו ממיטב כספנו.
אשמח לתשובתכם.
| |
|
|
|
| 4/8/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 09:08:12 |
| שלום רב גלי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לכן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/8/2019 15:16 |
שיראל פרגר |
 | | מחבר: | שיראל פרגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 15:16:52 |
| בתאריך 21.7 נרשמתי ושילמתי באשראי בתשלומים לקורס אינטרנטי של מסחר באיביי ואמאזון.וצרכתי שיעור 1 של שעה אונליין.
ב28.7 לאור נסיבות אישיות, יצרתי קשר עם החברה במייל לביטול השתתפותי בקורס, וקבלת החזר כספי מלא, נציגה השיב במייל שהנושא יועבר לטיפול בהקדם.
זמינות שירות הלקוחות כמעט ובלתי אפשרית, ומאז עברו 5 ימים עדיין ללא אישור בכתב או בע"פ על ביטול העסקה. יש לציין כי לא בוצעה הורדה כלל עד כה באשראי. כרגע אני חושש שמורחים אותי עד אחרי היום ה14 לעסקה.
1.האם החוק להגנת הצרכן לטובתי מרגע שאני ביקשתי את הביטול תחת התקופה הנקובה בחוק?
2.אם עד היום ה14 לעסקה לא אקבל אישור בכתב על החזר מלוא כספי, אוכל לבצע ביטול חד צדדי לעסקה על ידי חברת האשראי?
3. כמה זמן מדרישת הצרכן לביטול עסקה על בעל העסק לממש את ההחזר?
2.
| |
|
|
|
| 4/8/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 08:53:14 |
| שיראל שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, מניין הימים נעצר ברגע שניתנה הודעת הביטול, על כן, ככל שניתן לבטל את העסקה בתוך 14 הימים, ונשלחה הודעת ביטול בכתב, אין חשש כי יחלוף מניין הימים.
חשוב לציין כי על פי הוראות הדין, על בית העסק מוטלת החובה להפסיק את החיובים העתידיים, ולבצע השבה, במקרה שנגבו כספים בתוך 14 ימים לכל היותר מיום בקשת הצרכן. | |
|
|
|
| 1/8/2019 14:22 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 14:22:55 |
| | האם קבלן יכול להגביל אותי לשלם לו את מלוא הסכום כדי שהוא ירויח את תצומות הבניה ? | |
|
|
|
| 4/8/2019 08:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 08:25:21 |
| שלום רב איתמר,
בעניין זה עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בנדל"ן. | |
|
|
|
| 15/7/2019 06:28 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 06:28:43 |
| שלום.
האם התנאי בחוזים של ידיעות אחרונות, לפיהם מחיר המנוי יכול להשתנות בתקופת ההתחייבות הוא חוקי?
יש לשים לב:
1. מחיר המנוי יכול להשתנות בתקופת ההתחייבות בהתאם למחיר המנוי ללא התחייבות (סעיף 11 בחוזה שלהם)
2. תנאי הביטול משתנים בהתאם למחיר המנוי העתידי ללא התחייבות.
כלומר, אני נכנס למבצע בו אני משלם 80 לחודש למשך שנה. הקנס הוא לפי 100 ש"ח.
בהמשך לאחר 5 חודשים אני רוצה לבטל עסקה. דמי הביטול הם 100 ש"ח. (5 כפולך 20)
עכשיו, יום לאחר מכן מעלים את מחיר המנוי ללא התחייבות ל 130 ש"ח ואת מחיר המנוי בהתחייבות ל 85 ש"ח.
עקב עליית המחיר אני מבקש לבטל את המנוי.
עכשיו דמי הביטול הם: כ 250 ש"ח | |
|
|
|
| 15/7/2019 17:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 17:18:43 |
| שלום רב אביב,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק לבצע הודעה מוקדמת ב"תקופת ההודעה" (כלומר התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד), בנוסף, בית העסק מחויב להודיע לצרכן גם בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
בנוסף, סעיף 13א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי :
"...(2) הציע עוסק לצרכן, בתקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו; הציע עוסק לצרכן, לאחר תקופת ההודעה, להאריך את ההתקשרות ביניהם והצרכן הודיע לעוסק כי הוא מסכים להארכה, יוארך תוקף החוזה בין הצדדים כפי שהסכימו, ואולם במהלך שלושים הימים הראשונים שבתקופת ההארכה לא יהיה העוסק רשאי להעלות את מחירי העסקה או לשנות את תנאיה לרעת הצרכן והצרכן יהיה רשאי להודיע על ביטול הסכמתו."
על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/8/2019 06:01 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 06:01:56 |
| לפני סוף תקופת ההתחייבות זו בעצם עסקה מתמשכת.
פתאום הוחלט להעלות את מחיר המנוי לפיו מחשבים את הקנס.(בעצם להעלות את הקנס)
האם סעיף כזה בכלל חוקי בחוזה בהתחייבות?
או שצריך לרשום בדיוק את המחיר לפיו מחשבים את הקנס?
בדוגמא הזו - 100 ש"ח צריך להופיע בחוזה. | |
|
|
|
| 13/7/2019 22:44 |
Tali Bezalel |
 | | מחבר: | Tali Bezalel (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/07/2019 | | שעה: | 22:44:56 |
| שלום רב,
ביום ראשון ה 7.7 רכשתי נעלים בחנות סקופ לאירוע מסוים, בסוף לא נעלתי אותם וביום רביעי ה 10.7 נגשתי לחנות להחזירן בבקשה לקבל שובר זיכוי.
להפתעתי נאמר לי שאין אפשרות לקבל זיכוי כי זה סוף עונה
הם חצי מהשנה ב"סוף עונה"
הייתי שמחה לדעת מה החוק אומר.
תודה רבה למשיבים | |
|
|
|
| 15/7/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 09:06:32 |
| טלי שלום רב,
תקנות ביטול עסקה מאפשרות ביטול עסקה לרכישת הנעלה בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
לכן, ניתן לבטל את העסקה עד ליום 9.7.
כמו כן, התקנות יחולו רק בגין רכישה של פריט שעלותו גבוה מ 50 ש"ח.
על כן, לכאורה, אין פגם בפעולות בית העסק בעניינך. | |
|
|
|
| 2/8/2019 06:14 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 31/7/2019 11:27 |
שירי |
 | | מחבר: | שירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 11:27:43 |
| | אני רוצה להקים עסק להלבשה תחתונה וכן לאפשר בו החזרות/החלפות כשהמוצר לא היה בשימוש, מכיוון שמתכננת למקור באינטרנט וגם מכיוון שרוצה לפנות לקהל בארה"ב ששם שירות הלקוחות ברמה מאוד גבוהה. האם האיסור של משרד הבריאות הוא באמת איסור על המוכר או בעצם זכות בחירה למוכר אם להחליף או לא להחליף? לגבי מכירות בחו"ל, האם האיסור גם חל על הקהל בחו"ל? תודה | |
|
|
|
| 1/8/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 09:00:07 |
| שירי שלום רב,
ראשית, מומלץ לפנות למשרד הבריאות בעניין, על מנת לקבל עמדתם הרשמית.
מבחינת חוק הגנת הצרכן, כאשר מדובר בחנות אינטרנטית, לא יחולו ההגבלות הקבועות בתקנות ביטול עסקה, וממילא על פי סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, רשאי הצרכן לבטל עסקה לרכישת הלבשה תחתונה או בגדי ים, שנרכשו במכר מרחוק. | |
|
|
|
| 1/8/2019 21:02 |
קאמי |
 | | מחבר: | קאמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 21:02:03 |
| את מתכננת למכור לא "למקור" באינטרנט. מכירה, מכירות, מכירת סוף עונה וכו'...
בהצלחה.
קאמי | |
|
|
|
| 1/8/2019 12:07 |
שלו |
 | | מחבר: | שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 12:07:31 |
| שלום,
לפני כחודש התעניינתי לגבי ארנקים, לאחר שנכנסתי והתעניינתי בדגמים ב-3 סניפים שונים של ג'נטלמן בסוף מצאתי ארנק שמתאים לצרכיי אך היה לי חשוב לדעת מה האחריות על הארנק אומרת, כפי שהוסבר ב-3 הסניפים פה אחד "האחריות היא לשנה, אם מתגלה קרע שלא באשמתך אתה מקבל החלפה של הארנק במקום" וכששאלתי מה הכוונה "במקום" כיוון שאני גר במקום מרוחק מכל סניף של הרשת ולא מוכן להטרטר הסבירו לי שלא יהיה שום טירטור ותתבצע החלפה בחנות.
כמו כן האמירה הזו קנתה אותי והחלטתי לקנות את הארנק בסכום של 259 ש"ח.
לאחר פחות מחודש הופיע קרע בארנק כפגם בייצור, אז נכנסתי לאחד מסניפי ג'נטלמן שבמקרה הייתי בסביבתו ושם נאמר לי שלא היה ולא נברא חוק כזה ויש צורך לשלוח את הארנק למעבדה שתחליט אם מתקנים או מחליפים, אני לא קיבלתי את הפתרון הזה ויצרתי קשר עם השרות לקוחות ושם הסבירו את אותו דבר ולא הבינו למה אמרו לי אמירה כזו בסניף, לאחר כמה טלפונים הסבירו שקודם עליי למסור את הארנק לסניף בו קניתי (גרנד קניון) ואחר כך יחליטו איך לטפל בבעיה, אז טירטרתי את עצמי במיוחד למסור את הארנק בסניף. הארנק נמסר, שבועיים הייתי בהמתנה להבין מה הסטטוס ובסוף אומרים לי שאושרה החלפה ואני יכול להגיע לסניף, אני אדם עובד במשרה מלאה ורחוק מהסניף הזה ואני הסברתי שאני לא מעוניין בהחלפה אני מעוניין בהחזר כספי מלא, אני לא אמור לשלם בזמן שלי בגלל הטעייה של המוכרנים של הרשת. מה עליי לעשות במצב כזה? האם זה בר פנייה למועצה? פשוט שיקרו לי לאור יום ב-3 סניפים שונים של הרשת, תל אביב, קריון וגרנד. | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:47:22 |
| שלו שלום רב,
אומנם בוצעה הטעיה, אך יש קושי מסוים להוכיח אותה שכן היא בוצעה בעל פה, על ידי נציג העוסק.
מבחינת הוראות הדין, ההוראות הרלוונטיות הנן הוראות חוק המכר.
ההוראות קובעות כי במקרה של מוצר שנפגם תוך זמן קצר, על בית העסק לבצע בדיקה ותיקון של הפגם, ובמקרה בו אינו מצליח לרפא את הפגם, תקום הזכות לקבלת מוצר חלופי, כך שמבחינת פעולות בית העסק, הוא פועל בהתאם להוראות הדין. | |
|
|
|
| 1/8/2019 14:36 |
שלו |
 | | מחבר: | שלו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 14:36:56 |
| | תודה על התשובה, אבל בטח יש משהו נגד הטעיית המוכרים, זה ממש מעשה מרמה שנפלתי אלין, לא הגיוני שאין מה לעשות בדבר. | |
|
|
|
| 1/8/2019 12:56 |
אביגיל ניגרי |
 | | מחבר: | אביגיל ניגרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 12:56:53 |
| כידוע אזרח וותיק זכאי לבטל תוך 4 חודשים עסקה טלפונית בעלות של 100 שח.
שמעתי לאחרונה שחלו שנויים בחוק שמרעים את התנאים של אזרחים ותיקים בנושא זה.וחבל שכך.
האומנם?אשמח לקבל מידע אם ומה הם השנויים והסייגים החדשים
| |
|
|
|
| 1/8/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:50:29 |
| אביגיל שלום רב,
לא בוצע כל שינוי בחוק.
הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן מאפשרות לצרכן שהוא אזרח ותיק/עולה חדש/בעל תעודת נכה, לבטל עסקה טלפוניתבתוך 4 חודשים מיום שבוצעה.
כאשר מדובר בעסקה לרכישת נופש, הביטול יתאפשר בתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש.
חשוב לציין כי הסעיף מלכתחילה חל רק על עסקאות טלפונית, ולא על רכישות באינטרנט או רכישות פרונטאליות, והזכות שמורה לצרכן עצמו, ולא לרכישות שבוצעו עבור אחרים שאינם אזרחים ותיקים וכו',. | |
|
|
|
| 1/8/2019 11:45 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 11:45:46 |
| אני חולה בקולטיס וזכאי לקבל קנביס רפואי לקחתי חברה שתטפל לי בהוצאת הרישיון
סגרתי איתם 3000 ש"כ כולל מעמ ב 10 תשלומים תשלום ראשון נפרע.
הם הציגו לי שצריך לשלם בנוסף על רופא שאת מלא ההחזר אני יקבל ממכבי שבפועל זה לא נכון לא ניתן לקבל את ההחזר אני כבר כמעט חודשים איתם ועדיין הם לא עשו בשבילי כלום שלחתי להם מכתב שאני לא מעוניין להמשיך איתם ואני מעוניין לבטל את ההסכם הם אמרו לי שאני לא יכול לבטל את השירות מאחר וחוזה התקשרות איתם רשום
" למען הסר ספק מרגע פתיחת התיק לא יושב למזמין" זה הנוסך מה הזכויות שלי ואיך אני יכול לבטל את ההתקשרות איתם מאחר והם לא עשו בשבילי עדיין כלום
תודה | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:44:59 |
| ליאור שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, יש לקבל עותק מהסכם ההתקשרות ולבחון מהם תנאי הביטול המצויינים בו, והאם ישנה התייחסות לדמי ביטול.
היה וההסכםשותק בעניין, הדבר עשוי לאפשרל ך את ביטול העסקה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 1/8/2019 11:34 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 11:34:32 |
| | שלום רב. רכשתי מוצר (שואב אבק) דרך מועדון חברים הייטק-זון. כלומר שילמתי להם עבור המוצר. המוצר לא עבד, והפנו אותי לקבלת אחריות מהספק. שלחתי את המוצר לספק אבל הוא הוחזר באותו מצב (לא עובד) ומאז הספק מתעלם ממני... השאלה - האם למועדון שממנו רכשתי יש אחריות בנושא? האם אני יכול לדרוש מהם פתרון, או לתבוע אותם? | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:41:40 |
| אורן שלום רב,
למועדון הלקוחות אין אחריות במקרה זה, והאחריות מוטלת על נותן השירות ועל המוכר.
היה ומדובר במוצר שעלותו גבוה מ 150 ש"ח חלה חובה לספק אחריות, ולתקן כל פגם בתקופה המנויה בתקנות, ובהעדר תיקון, על בית העסק להחליף את המוצר בחדש ותקין.
יש להעביר פנייה לבית העסק ולנותן האחריות, לדרוש את התיקון או ההחלפה, ובמקביל, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 1/8/2019 10:34 |
מיה |
 | | מחבר: | מיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:34:45 |
| חנות צעצועים ומכשירי כתיבה פרסמה בעיתון מבצע, ביו המוצרים שהיו במבצע היו ילקוטים ב-40 ש"ח.
כשהגעתי לחנות אמרו לי שאין להם כאלו ילקוטים כמו שפורסם, ואין להם בכלל ילקוטים בכזה מחיר.
אציין שהעובד אמר לי שגם לא היה. (לא שהיה ונגמר)
רציתי לשאול מה אני יכול לעשות? מה אני אמור לתבוע מהם? האם לשלוח להם מכתב שאני רוצה שיזמינו לי כזה ילקוט בכזה מחיר כמו שפירסמו? | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:36:58 |
| מיה שלום רב,
בהחלט מדובר בהטעיה אסורה.
את בהחלט רשאית לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי את מעוניינת בילקוטים כפי שפורסמו, ובמחיר שפורסם.
היהו בית העסק אינו נענה לבקשתך, יש לפנות לרשות לסחר הוגן על מנת שתפעל כנגד הפרסום המטעה.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 1/8/2019 10:28 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:28:47 |
| שלום, רכשתי כרטיס טיסה דרך אתר האינטרנט של איסתא. רק לאחר שההזמנה אושרה, התברר לי במקרה שההמתנה בין שתי הטיסות ליעד - שעה ורבע - אינה מספיקה, ושאין כל אפשרות שאגיע לטיסת ההמשך. בסוכנות הנסיעות לא טרחו לציין זאת בשום צורה, וכשפניתי אליהם נאמר לי שאם אבטל את ההזמנה- אחויב בדמי ביטול. האם הם לא מחויבים ליידע על כך? ומה הטעם במכירת טיסה שלמעשה אינה אפשרית?
תודה | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:35:13 |
| אלעד שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, ככל שבית העסק מסתמך על כך שהמועדים מספיקים לצורך טיסת ההמשך ודרישתך לביטול נובעת מתחושות או ממידע ממקורות בלתי מוסמכים, אין באמור משום עילה לביטול העסקה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 1/8/2019 10:26 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:26:04 |
| היי,
בתאריך 19/7 הזמנתי מלון בתל אביב דרך בוקינג, בעת ההזמנה אישרתי שהמלון הוא ללא אפשרות ביטול. אתמול יצרתי קשר עם המלון וביקשתי לבטל את ההזמנה, הם אמרו לי שלא ניתן לבטל כיוון שהובהר לי כי המלון לא אפשרות ביטול.
האם זה חוקי?
המלון הוא לעוד שבועיים.
תודה על העזרה,
תמיר | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:31:39 |
| תמיר שלום רב,
על פי חוק הגנת הצרכן הישראלי, אין אפשרות לקבוע כי לא יתאפשר ביטול על פי הוראות הדין, כאשר מדובר במלון בתוך תחומי מדינת ישראל, ועל בית העסק לאפשר את הביטול כאמור.
|
|
|
| 1/8/2019 10:25 |
תמיר |
 | | מחבר: | תמיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:25:45 |
| היי,
האם זה חוקי?
המלון הוא לעוד שבועיים.
תודה על העזרה,
תמיר | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:30:46 |
| תמיר שלום רב,
|
|
|
| 30/7/2019 21:16 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/07/2019 | | שעה: | 21:16:01 |
| הזמנתי מהם מכשיר מים בעלות 2400 ש"ח ב-12 תשלומים בתאריך ה-3.6, וכיוון שבאותו חודש הייתי קצר בכסף, שאלתי אם ניתן לחייב את הכרטיס רק ב-10.6.
הנציג אמר לי שאין בעיה וסגרנו עסקה.
אלא שהתברר בסוף שהוא חייב את הכרטיס כבר ב-3.6, שלא כמו שסגרנו. לא טיפלתי בזה כי קשה מאוד להשיג אותם.
לאחר מכן ב-3.7 (חודש לאחר מכן) ראיתי את התשלום השני של העסקה,
ופתאום למחרת ב-4.7 אני רואה שהם חייבו אותי מחדש על עוד 12 תשלומים בסך 2400 ש"ח.
התקשרתי לנציג (ושוב - קשה מאוד להשיג אותם), והוא אמר לי "סליחה, טעות, אני אבטל את זה ותקבל זיכוי בחודש הבא".
כמובן שזה דבר שאינו מתקבל כלל, כיוון שהכסף שלי מצומצם ושוב אני נאלץ להתפשר איתם על 200 ש"ח שחוייבתי שלא כדין.
אלא מה? חודש עבר, ושוב אני רואה שתי חיובים, גם החיוב מה-3.6, וגם החיוב מה-4.7, ואת הזיכוי לא קיבלתי לחשבון.
זאת אומרת שבסך הכל חוייבתי ב-600 ש"ח שלא כדין, וכל פעם צריך להתקשר אליהם מחדש, להשאיר הודעה במערכת ממוחשבת, ולחכות שיתקשרו (ואם לא עניתי, להתחיל את התהליך מחדש). ועדיין אחרי כל זה, אני לא בראש שקט - אולי יחייבו אותי שוב כל מיני חיובים שלא כדין?
מה אפשר לעשות במקרה הזה? | |
|
|
|
| 31/7/2019 14:03 |
בן |
 | |
|
| 1/8/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:10:32 |
| בן שלום רב,
מדובר בחיוב שלא כדין, שנגבה עקב רשלנות, לכאורה של בית העסק.
במקרה כזה, תקום לצרכן עילה לדרישת פיצוי, מעבר לההחזר הכספח, באמצעות דיני הנזיקין הכללים.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב, לציין את השתלשלות העניינים, ואת החיובים שבוצעו ביתר ובניגוד לסיכומים, וכן לציין את הנזקים שנגרמו לך עקב החיובים כאמור ובזבוז הזמן בניסיון להסדיר את הנושא,ולדרוש פיצוי בהתאם.
היה ובית העסק לא ייעתר לבקשתך, פתוחה בפנייך הדרך לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות בעניין. | |
|
|
|
| 1/8/2019 10:20 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:20:20 |
| תודה רבה.
המקרה הוא שהמנהל אומר "אכן קרתה טעות ואנחנו נחזיר לך את הכסף", ובפועל עובר הזמן ואני רואה שהכסף לא חזר.
גם עכשיו דיברתי איתו, הוא אמר את אותם מילים, ועדיין איני רואה זיכוי.
אם בעוד חודש אני רואה שהחיוב ממשיך, אני יכול ללכת לבית משפט? או שבית משפט מיועד רק במקרה שהוא מסרב בכל תוקף להחזיר את הכסף?
ואם כן אפשר ללכת לבית משפט, מה גובה הסכום שאני יכול לבקש כפיצוי? על סך כמה התביעה?
האם צריך להוכיח הוכחת נזק? | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:29:20 |
| בן שלום רב,
אינך צריך לחכות לסירוב מוחלט, וגם העדר זיכוי יכול להוות עילה מספקת להגשת תביעה.
אך בטרם תפנה לבית המשפט יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין כי הם חושפים עצמם לתביעה נזיקית.
לעניין הוכחת הנזק, עליך לבחון האם נגרם לך נזק כלכלי בעקבות המרדף אחר בית העסק או בעקבות החיובים שנגבו ממך ביתר ולהוכיח את הנזקים הללו. | |
|
|
|
| 1/8/2019 10:33 |
גילה |
 | | מחבר: | גילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:33:57 |
| | אני גימלאית בת 76. ב-12.3.19 נרשמתי לטיול מאורגן ליפן בחב' אילה גיאוגרפית שעלה 5600 דולר. הטיול היה אמור לצאת ב-16.4 בטיסה של קטי פסיפיק לצערי בגלל בעית בריאות נאלצתי לבטל את הטיול. הודעתי על הביטול ב-8.4 החברה חייבה אותי ב-4955 דולר. האם לפי החוק החדש לעיסקת מכר לאזרחים ותיקים אני רשאית לבטל את העיסקה ולקבל החזר הכספים ששילמת? | |
|
|
|
| 1/8/2019 11:51 |
גילה |
 | |
|
| 1/8/2019 13:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:14:06 |
| גילה שלום רב,
על פי הוראות הדין, היה וההרשמה לטיול בוצעה טלפונית בלבד, אזי תקום הזכות לביטול העסקה בתוך ארבעה חודשים, ובלבד שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הנסיעה.
על כן, היה ואכן מדובר בעסקה שהתבצעה טלפונית, את זכאית להשבה כספית בגין ביטול העסקה, בניכוי דמי ביטול מינימאליים בלבד.
במקרה בו העסקה נקשרה באמצעות האינטרנט, או באמצעות מפגש פרונטאלי, לא תקום זכות הביטול כאמור. | |
|
|
|
| 1/8/2019 09:09 |
אורן רוזנר |
 | | מחבר: | אורן רוזנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 09:09:44 |
| הבת שלי חיילת וספורטאית מצטיינת, והיא נרשמה לקורס SAT (ה"פסיכומטרי האמריקאי") בכוונה לנסות בעתיד ללמוד כספורטאית בקולג בארהב. היא שילמה מראש והיתה אמורה להתחיל את הקורס בתוך כשבועיים (זה היה לפני כ4-5 חודשים), אך אז בתיאום עם המכון דחתה את הקורס לאוגוסט. לאחר כחודש החליטה לפרוש מהספורט ולכן שהיא לא תלמד בחול. היא ביקשה לבטל את הקורס, ואמרו לה במכון שהיא יכולה לקבל החזר של 50% בלבד מדמי הקורס, אולם הם מסכימים שהיא תמצא "מחליף" שיקנה ממנה את הקורס. עד כה היא לא מצאה מחליף.
בדקתי ומצאתי שיש חוק מכונים פסיכומטריים, ועל פיו מחוייבים להחזיר דמי קורס בעקבות ביטול עד שבועיים לפני תחילת הקורס.
עם זאת מדובר לא במכון של פסיכומטרי רגיל, ואני תוהה אם זה חל עליו.
מה דעתכם?
תודה רבה! | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:05:21 |
| אורן שלום רב,
הוראות חוק פיקוח על מכונים פסיכומטריים חלות אך ורק על המבחן הפסיכומטרי הישראלי, ולא יחלו על הקורס המתואר.
במקרה של הקורס שתואר בפנייתך, יחולו הוראות הדין הצרכני, לפיהן ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ביצועה, או מייום קבלת הסכם ההתקשרות, לפי המאוחר, ובלבד שנותרו 14 ימים, טרם פתיחת הקורס. | |
|
|
|
| 11/7/2019 10:26 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 10:26:30 |
| הזמנתי באיסתא טיסת צארטר לסנטוריני בבוקר 24.7..במחיר טוב.
הטיסה אושרה רשמית..
כנראה שאיסתא ואיגאן חברת התעופה ראו שהמחיר זול מידי הם החליטו לבטל את הטיסה. בדיוק 14 יום לפני בהתאם לחוק לטענתם.
עכשיו כשאני שבוי עם טיסה חזרה והזמנת מלון ששולמה הם רוצים למכור לי טיסה חלופית בתוספת של 200$ לאדם...
טריק או לא?
מה ניתן לעשות?
אם מישהו נוסף נתקל בזה עם איסתא אשמח לשיתוף.
תודה,
ניר
| |
|
|
|
| 11/7/2019 10:27 |
ניר |
 | |
|
| 11/7/2019 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/07/2019 | | שעה: | 15:41:19 |
| שלום וברכה ניר,
אכן ע"פ חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) אין הצרכן זכאי לפיצוי לפי התוספת שעה שניתנה לו הודעה בדבר ביטול הטיסה 14 יום קודם למועד הטיסה. יחד עם זאת, הצרכן זכאי להשבה או לכרטיס חלופי, לפי בחירתו של הצרכן. קשה לחייב את החברה להעמיד לך כרטיס חלופי במחיר שלטענתה אינו קיים אצלה. ברם, אין בהוראות החוק האמור לעיל כדי לגרוע בהוראות כל דין. כך שאם תוכל להוכיח שמדובר ב"שיטה" או בעוולה אחרת מצד בית העסק ניתן יהיה אולי לחייבה מכוח דיני הנזיקין בנזק בפועל, בכפוף לדרישות דיני הנזיקין, לרבות הדרישה להקטין את הנזק. | |
|
|
|
| 12/7/2019 11:37 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/07/2019 | | שעה: | 11:37:43 |
| תודה על התשובה.
בכדי להוכיח שזו שיטה מתוכננת שחוזרת על עצמה צריך גוף כמו שלכם שיבדוק ויבחן עוד תלונות ועוד צרכנים שנתקלו באותה מקרה. אולי אם זה יעלה לכותרות עם בקשה מצרכנים שנתקלו בבעיה לדווח ולשתף..
כך נוכל לקבל תמונה מלאה ולראות שזו פשוט שיטה שחוזרת על עצמה, פשוט למשוך צרכן במחיר זול ולאחר שהוא כבר בפנים (שבוי) לבטל ולאפשר לו פתרון אחד של להפסיד הכל או לשלם יותר!
לי איסתא אישרו רשמית את הטיסות אחרי שהחברת תעופה אישרה להם.. איך פתאום אחרי 24 שעות החברה סתם מחליטה לבטל טיסה?? ובדיוק 14 יום לפי בחוק? זה נראה מתוכנן היטב!
והטיסה החלופית שניתנה לי הייתה מאותה חברה שביטלה את הטיסה.. רק בתוספת של עוד 300$.
מי שיבחן את הקלטת השיחות והוויכוחים שלי עם הנציגים יבחין ב"מסחרה" וחוסר הדיוקים שלהם...
הם התחילו במקסימום ביטול ונזק עבורי...ורק לאחר שראו שאני עקשן ומבין עניין ותופס אותם בכל מיני אי דיוקים הם שיפרו ושיפרו את הפתרון החלופי..
אבל בשורה תחתונה פשוט הכפילו לי את ההוצאה במחי הודעת ביטול אחת יום אחרי שאישרו לי!!!
במקום 354$ תשלום מקורי הותוסף לי עוד 300$.
אחלה שיטה!
אני ממש מבקש מכם להמשיך לבדוק ולטפל בעניין או להפנות אותי לגורמים אחרים בכדי למנוע גרימת נזקים ועוגמת נפש לצרכנים נוספים! | |
|
|
|
| 14/7/2019 17:51 |
ניר |
 | |
|
| 15/7/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/07/2019 | | שעה: | 08:56:44 |
| ניר שלום רב,
ככל שאתה סבור שמדובר בתופעה נרחבת ומתוכננת, ניתן לפנות לרשות לסחר הוגן ולדווח על התופעה כאמור, על מתנ שייבחן האם ישנם צרכנים נוספים שהלינו על התנהלות דומה והאם יש בהתנהלות החברה משום הטעיה שיטתית חלילה.
ניתן לפנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 1/8/2019 12:43 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 12:43:33 |
| | אתה יכול בנוסף לעניין עורך דין ולתבוע כתובע ייצוגי (בהנחה ובאמת מדובר על שיטה) | |
|
|
|
| 1/8/2019 06:41 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 06:41:36 |
| שלום,
רכשתי מנוי משפחתי לבריכת שחייה (עבור שני הורים ושני ילדים), בפועל רק ילד אחד אסף את הצ'יפ (קוד מנוי) והשתמש במנוי, כל שאר בני המשפחה לא ביקרו אפילו פעם אחת ( הצ'יפים עדיין לא נאספו בכלל). ביקשתי לבטל את המנויים שלא השתמשו או אפילו חלקם ונעניתי בשלילה.
הדבר היחיד בו מוכנים לבוא לקראתי הוא שמאשרים לי להעביר את המנוי למישהו אחר. האם אני יכול לדרוש משהו במקרה כזה עפ"י חוק ? | |
|
|
|
| 1/8/2019 12:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 12:16:24 |
| יניב שלום רב,
העובדה כי לא בוצע שימוש במנוי והוא לא הופעל, אין בו כדי להקים את הזכות לביטול עסקה.
על פי הוראות הדין, היה ומדובר במנוי הכולל בריכת שחיה ומתקני ספורט, וניתן להתייחס אליו כמועדון כושר, דמי הביטול יהיו בהתאם למועד הביטול, כאשר בשליש הראשון ייגבו 25% מהעלות השנתית של המנוי, בשליש השני, 20% ובשליש האחרון - 17%.
בכל מקרה, יש לבחון את הסכם ההתקשרות ומה הם תנאי הביטול המפורטים בו. | |
|
|
|
|