| 4/8/2019 16:24 |
דבי |
 | | מחבר: | דבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 16:24:24 |
| שלום וברכה,
אני שוכרת קופה רושמת מחברה מסויימת. כשעברתי על החשבוניות שמתי לב שכל פעם גובים ממני סכום אחר ממה שסוכם (בד"כ יותר גבוה). כאשר פניתי אליהם הם אמרו שהשכירות צמודה למדד וכך מופיע בחוזה שלהם.
רציתי לברר האם זה חוקי לגבות שכירות של מכשיר בצמוד למדד. והאם היה עליהם להודיע לי על כך בע"פ ולא רק על גבי אותיות קטנות בחוזה.
תודה | |
|
|
|
| 5/8/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 12:25:10 |
| דבי שלום רב,
מכיון שמדובר בהתקשרות בין שני בעלי עסקים, אין תחולה להוראות חוק הגנת הצרכן, ועל כן, רשאי העוסק לקבוע תנאים לבחירתו בהסכם, ואין בהצמדת המחיר למדד משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 4/8/2019 15:32 |
מאיה ברלין |
 | | מחבר: | מאיה ברלין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 15:32:47 |
| שלוםרב,
רכשנו ספה בחנות רהיטים. לאחר קבלת הספה בבית, גילינו כי יש חור קטן בריפוד הספה, אומנם קטן - אבל זה בד וככל שיעבור הזמן החור צפוי לגדול.
שלחנו יום למחרת קבלת הספה מייל לחנות עם תמונות, לאחר מכם דיברנו טלפונית והפניה התקבלה.
לאחר מספר ימים שלחנו הודעה גם לואטסאפ של מנהלת החנות.
עד כה עבר יותר משבוע וטרם קיבלנו התייחסות כלשהי מהחנות.
איך נכון לטפל בזה?
לציין כי בסוף השבוע אחנו טסים לחול לשבועיים וחצי ואז עובר כבר הרבה מזמן מאז קבלת הספה.
תודה
מאיה | |
|
|
|
| 5/8/2019 10:09 |
מאיה ברלין |
 | |
|
| 5/8/2019 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 12:13:13 |
| שלום רב מאיה,
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש לבטל את העסקה או לדרוש פיצויים בשל פחת בשווי המוצר.
החוק קובע כי התיקון ייעשה בתוך "זמן סביר" והדבר נתון לפרשנות.
אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות המעידות על פגם במוצר, לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/8/2019 15:58 |
גוטסמן סימה |
 | | מחבר: | גוטסמן סימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 15:58:40 |
| שלום רב-
רכשנו מיטה מתכווננת וקיימת אחריות ל-5 שנים.כיום אנחנו בשנה השניה מאז הרכישה. התקשרנו להזמין טכנאי לבדוק פשר חריקה.נאמר לנו כי לא נוכל לקבל טכנאי כל עוד לא נשלם סך 220 שקלים עבור הביקור. כשטענתי שאין משלמים עבור מה שעדין לא התקבל ענתה לי האחראית כי זהו ההסדר שלהם. ואני שואלת היכן משלמים מראש על שרות שעוד לא ניתן?
אנא תשובתכם בהקדם כי בינתיים אינני יכולה להזמין שרות.
בתודה ובברכה
גוטסמן סימה
בית השיטה
0505253040 | |
|
|
|
| 5/8/2019 11:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 11:54:47 |
| סימה שלום רב,
תשלום בגין טכנאי טרם הביקור הנו פרקטיקה נהוגה במגוון חברות.
יש לבחון את הסכם ההתקשרות שלכם עם בית העסק ותעודת האחריתו ולבחון האם ישנה הוראה בעניין, והאם הדרישה עומדת בניגוד להסכם.
היה ואין מדובר בהפרת הסכם, רשאי העוסק לגבות תשלום בגין הטכנאי טרם ביקורו, ואין בכך משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:35 |
בן |
 | | מחבר: | בן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:35:36 |
| | שלום רב. קניתי כרטיס טיסה דרך אתר mytrip.com וכעבור פחות מחצי שעה, פניתי בכתב לבטל. למחרת ראיתי שני מיילים: הראשון נשלח אוטומטי המאשר את קבלת הפנייה והשני שמכיוון שהפנייה הגיעה לנציג מאוחר הביטול הוא בעלות. יש לציין שבאתר האינטרנט מאפשרים לבטל את הכרטיס בכתב תוך שלוש ימים. יצרתי קשר מספר פעמים עם החברה בחו''ל בנושא ולפי דבריהם פניתי מאוחר. יש לי את כל התכתובות. אלו אפשרויות יש לי מעבר לפנייה שלי ישירות? | |
|
|
|
| 5/8/2019 11:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 11:52:52 |
| בן שלום רב,
היה ומדובר ברכישה דרך אתר זר, שאין לו סניף בתוך מדינת ישראל, הרי שכם אם קמה הזכות לקבלת החזר כספי בהתאם להוראות חוק הגתנ הצרכן, ובית העסק אינו נעתר לבקשה, יש קושי לפעול נגדו, שכן, כאמור מדובר בחברה זרה, ועל מנת להגיש תביעה כנגדה יש צורך בפנייה לצורך קבלת אישור המצאה מחוץ לתחום, וההליך אינו יכול להתבצע בבית המשפט לתביעות קטנות.
על כן, יש בהחלט קושי לפעול אל מול חברות אלו לצורך מימוש הזכויות הצרכניות. | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:31 |
שאלה |
 | | מחבר: | שאלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:31:48 |
| שלום
בהתאם להסכם התקשרות בוטלה עסקה שנערכה באשראי
אלא שבעל העסק לא רוצה לבטל את העסקה באשראי על מנת לחסוך את עמלת הביטול ומעוניין להחזיר את הכסף בשקים
האם מותר לו ?? | |
|
|
|
| 5/8/2019 11:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 11:50:18 |
| אדוני שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מחויב העוסק להשיבל צרכן את התשלום באופן בו שילם.
כאשר מדובר באשראי, רשאי העוסק לגבות מהצרכן גם את עמלת הסליקה, ובתנאי שיציג בפניו את גובה העמלה שנגבית.
כמו כן, מתירות התקנות לעוסק להשיב לצרכן את התשלום במזומן או בצק מזומן. | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:17 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:17:15 |
| הזמנתי רהיט מעסק והם כל הזמן מתקשרים יום לפני כדי להביא את הרהיט ואין באפשרותי בלי תיאום מראש כי אני עובדת. האם עסק צריך לתאם מראש ולפי הלוח זמנים שלי? ועד כמה ימים צריך העסק להודיע לי על המשלוח?
תודה | |
|
|
|
| 5/8/2019 11:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 11:04:27 |
| שלום רב לירון,
לכאורה אין התייחסות בדין לסוגיה המדוברת.
בעניין זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם, במידה שלא צוין בהסכם ההתקשרות בניכם עליכם לנסות להגיע למועד שיתאים לכל הצדדים. | |
|
|
|
| 4/8/2019 13:56 |
שולה |
 | | מחבר: | שולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 13:56:52 |
| שלום,
קיבלתי הצעה לטיפול שיניים כאשר התשלום מתבצע באשראי עם אפשרות לתשלומים.
השאלה היא כיצד ניתן להגן על הכסף ולהבטיח קבלת השירות (מאחר וכל התשלום עובר במלואו לבית העסק) | |
|
|
|
| 5/8/2019 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 10:15:47 |
| שלום רב שולה,
עליך לדרוש שיהיה הסכם בו יפורטו כל התנאים לעסקה. | |
|
|
|
| 4/8/2019 13:20 |
אלון אביתר |
 | | מחבר: | אלון אביתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 13:20:50 |
| שלום
חברת בזק בינ"ל תיאמה איתי הגעת שליח לביתי ביום מסויים. השליח לא הגיע והמתנתי לשווא. האם מגיע לי פיצוי ע"פ החוק, כפי שחל על טכנאי? תודה | |
|
|
|
| 5/8/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 10:02:53 |
| שלום רב אלון,
לשם מה השליח היה אמור להגיע?
עקרונית, תיקון 55 לסעיף 18א בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" יחול גם במקרה של התקנה או פירוק או הובלה בהתאם לתנאים הקבועים בדין, ראה מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך לפיצוי. | |
|
|
|
| 3/8/2019 05:43 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 05:43:50 |
| רמי לוי תקשורת - טעות בחיוב - לא מוכן לשלם 16 ש"ח החזר הוצאות צרכן
לפני כשנה הצטרפנו לתוכנית של רמי לוי תקשורת ומועדון צרכנות רמי לוי של 1 ש"ח בחודש למשך שנה ובנוסף תשלום חד פעמי על הסים/התחברות של כ 50 ש"ח.
בפועל גבו מאיתנו 49 ש"ח על הכרטיס ו 49.90 ש"ח על התחברות לתוכנית.
(כאן סה"כ גביה בעודף של כ 50 ש"ח)
באוגוסט שנה שעברה פנינו לראשונה ולא החזירו את הכסף.
בנובמבר הודענו לחברת האשראי להחזיר לנו את החיוב המיותר. פתאום ניתקו לנו את הקו וחיובו ב 20 ש"ח על חזרת הוראת קבע.
התקשרנו וביקשנו לחבר מחדש, אמרו שנצטרך לשלם עכשיו את החוב - 70 ש"ח ויחזירו לנו את כל הכסף.
(עד כאן גבו מאיתנו בעודף 70 ש"ח).
נתנו לנו זיכוי של 20 ש"ח בחשבון (שעדיין נשאר זיכוי עד החודש בגלל שכל השימוש זה 1 ש"ח לחודש)
ביוני 2019 פניתי שוב והצלחתי לקבל את ה 50 ש"ח.(לאחר שדרשו שאשתי תיתן לי בטלפון ייפוי כוח לדרוש את ה 50 ש"ח)
מי שהחזיר את הכסף שלח אותי לפניות הציבור - הוא לא יודע על ה 16 ש"ח. הוא רק בהנהלת חשבונות
החודש הוחזר לכרטיס האשראי סכום הזיכוי שנשאר בחשבון (ניידנו לחברה אחרת).
החזר הוצאות צרכן של 16 ש"ח לא מוכנים לתת ובנוסף לא עונים על פניות בנושא באימייל עם כל הפרטים שזה תז/שם/כרטיס אשראי (על כל שאר הפניות באימייל מהאימייל שלי הם עונים די מהר, על זו הם מוכנים לדבר רק עם אשתי שהיא היתה בעלת הקו/כרטיס האשראי).
אולי צריך לשלוח להם מכתב רשום?
לפי החוק אני זכאי לפיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח (על אי החזרת הכסף כולל ה 16 ש"ח תוך 14 ימים מרגע הפניה בכתב הראשונה שזה לפני שנה)
אני חושב שחשוב ללמד את רמי לוי תקשורת שיש חוק.
אני חושש שבית המשפט לתביעות קטנות יחשוב שהתביעה שלי קנטרנית במקום להבין את המשמעות הצרכנית של התביעה.
הערה חשובה: התאריכים לא מדויקים (ייתכן הפרש של חודש לכאן או לכאן) אבל יש לי את כל המיילים והקלטה של רוב השיחות וכמובן תיעוד של מה ועם מי דיברתי.
| |
|
|
|
| 3/8/2019 06:08 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 06:08:02 |
| כמובן לגבי הסכום המקורי
טופלתי על ידי עקיבא ברוך
טען שרמי לוי תקשורת הפנו אותו למועדון רמי לוי (שפרסמו את המבצע)
לאחר מכן הוא טען שהנושא הופיע בתקשורת
ומאז נעלמו עקבותיכם | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:02:23 |
| אביב שלום רב,
אכן, האחראי על התחום ביקש כי תפנה את פנייתך למשרד התקשורת, שכן הנושא שהעלית בפנייתך הפך לחלק מבדיקת משרד התקשורת בנוגע להתנהלות בית העסק והפרת תנאי הרישיון.
הבדיקה עודנה נמשכת ועדיין לא פורסמו תוצאותיה.
ככל שהרגולטור פועל כנגד בית העסק, המועצה אינה יכולה לפעול במקביל, ועל כן, מומלץ להעביר פנייה למשרד התקשורת בעניין, או להמתין לפרסומים בנושא.
| |
|
|
|
| 5/8/2019 08:19 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 08:19:55 |
| שמתעסקות בנושאים צרכניים.
את ה 50 ש"ח בסוף קיבלתי בחזרה.(זה אולי נושא שקשור לרשיון)
זה שאין מענה, זה אכן נושא למשרד התקשורת (חובת מענה תוך 14 יום לפי הרשיון)
הוא מתעסק בנושאים שקשורים לרשיון.
אני מתיעץ אם לתבוע את ה 16 ש"ח במסגרת תביעות קטנות עם פיצוי לדוגמא של עד 10K ש"ח.
כמובן שאתם לא יכולים להבטיח לי הצלחה או כישלון בבית המשפט.
| |
|
|
|
| 2/8/2019 08:20 |
שלמה בלומברג |
 | | מחבר: | שלמה בלומברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/08/2019 | | שעה: | 08:20:27 |
| | שלום, למי יש לפנות במקרה שחברה עוקפת את החוק ע"י מענה טלפוני מתוחכם ומפוברק? | |
|
|
|
| 3/8/2019 12:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 12:52:58 |
| | אם שופטים ומועצה צרכנות כאלה בארץ אף אחד לא מפחד מהם ועושה מה שבא לו כי יודע ששום דבר לא יקרה. | |
|
|
|
| 3/8/2019 18:41 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 18:41:55 |
| ויש את רשות ההגבלים.
אגב, מעניין מה המענה הטלפוני המתוחכם ומפוברק | |
|
|
|
| 3/8/2019 18:46 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 18:46:11 |
| | https://yedioth.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5561460,00.html | |
|
|
|
| 4/8/2019 07:26 |
שלמה בלומברג |
 | | מחבר: | שלמה בלומברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 07:26:12 |
| | מיד עם ההתקשרות מתחילות הודעות על מקומי בתור, התחיל עם מעל 70, כל כדקה מתעדכן ומודיע יתרת הזמן שנשארה - למקום 70 בתור נאמר שזמן ההמתנה הממוצע כ 7 דקות, כעבור כשמונה דקות המתנה, הגעתי למקום שלישי בתור ואז נפסקו בעידכונים, המתנתי על מנת לבדוק עד 20 דקות ולא נעניתי. ברור שחוץ מיצירת הרושם של התקדמות יחסית מהירה בתור - כל כדקה יורד ב 10 עד 20 מקומות - הקצב לא אחיד אבל יוצר רושם של טיפול בהרבה פונים, עדיין המליה ממוצע - זמן ההמתנה הממוצע היא כיסוי התחת כאשר לא עומדים בזמנים וזאת בהנחה שרוב הפונים לא ימתינו 20 דקות כדי לגלות את הבלופ | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:15:18 |
| שלמה שלום רב,
יש לדווח לרגולטור המתאים, בהתאם לגוף המפר.
היה ומדובר בבנקים או בחברות ביטוח - יש לפנות למפקח על הבנקים או למפקח על הביטוח, בהתאמה.
היה ומדובר בעוסק אחר, ניתן לפנות לרשות לסחר הוגן, או במקרה של חברות הסלולר - למשרד התקשורת. | |
|
|
|
| 5/8/2019 07:17 |
שלמה בלומברג |
 | |
|
| 4/8/2019 12:19 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 12:19:03 |
| לאחרונה עברתי דירה וביטלתי את המנוי בחדר הכושר
הודיעו לי כי נדרש חודש התרעה בעבורו עליי לשלם
האם הדבר חוקי?
האם לא מדובר ב״מעקף״ לחוק דמי הביטול?
מדובר ב 250 שקלים אותם אני משלם לשווא שכן עברתי לחדר כושר חדש הקרוב אליי
האם ניתן לעשות משהו לביטול הגזירה? | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:24:42 |
| דרור שלום רב,
על פי התוספת הרביעית לחוק הגנת הצרכן, הודעה על ביטול מנוי במכון כושר תיכנס לתוקפה בתוך 30 יום מיום ביטול המנוי.
הדבר תקין, כל עוד מדובר במנוי עם תקופת התחייבות (לשלושה חודשים, חצי שנה, שנה וכו').
הדרישה אינה תקינה, ככל שמדובר במנוי ללא תקופת התחייבות המתחדש מדי חודש. | |
|
|
|
| 4/8/2019 10:18 |
רן יעקב |
 | | מחבר: | רן יעקב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 10:18:10 |
| | שלום רב, היום ביקשתי להתנתק מהשירות של נביעות, נאמר לי שיחזרו אליי בתוך 4 ימי עסקים, אני יודע שזה 3 ימי עסקים, הם אמרו לי שיצא חוק חדש שהעלו את המכסה ל 4 ימי עסקים... האם הדבר נכון? תודה מראש! | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:20:51 |
| רן שלום רב,
סעיף 13ד (ג) לחוק הגנת הצרכן לא השתנה והוא קובע כדלקמן:
" (ג) חוזה בעסקה מתמשכת יסתיים בתוך שלושה ימי עסקים מיום שנמסרה הודעת ביטול לפי הוראות סעיף 14ט, ואם נמסרה הודעת הביטול באמצעות דואר רשום – בתוך שישה ימי עסקים מיום מסירתה למשלוח, והכל אם לא נקב הצרכן במועד מאוחר יותר בהודעת הביטול (בפסקה זו – מועד הביטול); במועד הביטול יפסיק העוסק את הספקת הטובין או השירותים, ולא יחייב את הצרכן בתשלומים בעד טובין או שירותים שניתנו לאחר מועד הביטול."
| |
|
|
|
| 4/8/2019 10:12 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 10:12:46 |
| בוקר טוב,
לפני השבוע קניתי משקפי שחייה מחנות ספורט. בחנות בדקתי את המשקפת 'על יבש' והיא נראתה אטומה ותקינה.
לאחר שהלכתי איתה פעם אחת לבריכה התברר כי מים דולפים פנימה (המשקפת עצמה תקינה, אך כנראה מתאימה לפנים שונות), דבר שלא יתאפשר לי לבדוק בחנות.
הלכתי לחנות ואלה טוענים כי לא ניתן לקבל זיכוי על מוצר שהיה בשימוש, מוצר שלא הייתה לי דרך אחרת לבדוק מלבד להשתמש בו!
המוצר תקין לחלוטין כמו חדש עם האריזה והחשבונית.
מה אוכל לעשות בנידון?
תודה ואחלה יום,
דניאל | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:18:53 |
| דניאל שלום רב,
היה והמוצר תקין, אך פשוט אינו תמאים למבנה שלך, הדבר אינו מקים את הזכות לביטול עסקה או החזרת המוצר.
תקנות ביטול עסקה מאפשרות חרטה על מוצרים רק במקרה בו לא נעשה בהם שימוש, גם אם מינימאלי, והוראות חוק המכר מראפשרות תיקון או החלפה של מוצרים שנעשה בהם שימוש ונמצאו פגומים.
על כן, בנסיבות אלו, אין זכות בדין להחלפה או החזרה של המוצר כאמור. | |
|
|
|
| 4/8/2019 03:12 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 03:12:44 |
| שלום, הזמנתי זוג נעליים אחד באתר אינטרנט.
לאחר זמן רב קיבלתי את הזוג ולהפתעתי גיליתי שקיבלתי עוד זוג זהה בדיוק באותה המידה.
חודש וחצי לאחר מכן נציכ מטעם האתר שולח לי הודעה כי עליי להחזיר את הנעליים או לשלם את סכומם המלא של הנעליים.
האם הדבר הוא הגיוני וחוקי?
תודה לעוזרים! | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:16:45 |
| אלון שלום רב,
היה והעוסק עקב רשלנות, שלח לך מוצר כפול, הדבר לכשעצמו אינו מזכה אותך בזכות לקבלת מוצר ללא תשלום.
ועל כן, רשאי העוסק לדרוש החזרת המוצר או תשלום בגינו, לבחירתך, ובתנאי שעלות ההשבה של המוצר תוטל על בית העסק, וכי לא תחויב בגין כל הוצאה עבור משלוח המוצר חזרה. | |
|
|
|
| 31/7/2019 13:51 |
סאני פיין |
 | | מחבר: | סאני פיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/07/2019 | | שעה: | 13:51:29 |
| שלום לפני כארבעה שבועות הוזמנו חלקי חילוף לקטנוע מסוג קיוואי המיובא על ידי קיוואי בנאלי יבואן רשמי. עד היום לא קיבל המוסך המורשה בחיפה את החלקים והקטנוע עומד במוסך מאז. מזה למעלה משבוע אני מקבל תירוץ שהחלקים במכס ולא שוחררו עדיין . אבקש לדעת מה הוא זמן סביר על פי לשון החוק לתיקון הקטנוע ששנת ייצורו 2016 ומסיבה לא ברורה אין חלקים בארץ והזמנת החלקים אורכת כבר למעלה מחודש
תודה | |
|
|
|
| 1/8/2019 09:40 |
סאני פיין |
 | | מחבר: | סאני פיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 09:40:03 |
| מדוע אני לא מקבל תשובה לשאלה. שאלות לפני ואחרי מקבלות תשובות
תודה | |
|
|
|
| 1/8/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:04:17 |
| סאני שלום רב, הנושא מוסדר על ידי צו הפיקוח על מוצרים ושירותים (יבוא רכב ומתן שירותים לרכב) תשל"ט - 1978 ועל ידי חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב.
בצו נקבע כי מוטלת חובה לספק חלפים לרכב משך שבע שנים ,אך אין חובה להחזיקם בארץ.
כלומר, העוסק רשאי להזמין חלפים מחו"ל, אך הוא אינו רשאי להשאיר את הצרכן ללא פתרון ולסרב לספק לו חלפים משך שבע שנים.
אף על פי כן, המחוקק לא קבע מועדים חד משמעיים ומשתמש במנינוח "רשאי" לספקם בתוך 14 ימים, אך ניתנה לו אפשרות לעיכובים שונים לאספקת החלפים, ועל כן יש לבחון האם התנהלות בית העסק הנה סבירה בנסיבות העניין, או שמא מדובר בפעולה רשלנית. היה וניתן לטעון ולהציג ראיות לכך שמדובר ברשלנות, אז במקרה זה, ניתן יהיה לדרוש פיצוי בגין כל נזק שנגרם לך עקב באיחור באספקת החלפים ובתיקון הרכב. | |
|
|
|
| 1/8/2019 10:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:24:33 |
| חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב משנת 2016 מסדיר את הנושא בסעיף 48:
(ג) יבואן ישיר ויבואן עקיף יספקו מוצר תעבירה של דגם רכב שהם מייבאים, בתוך שבעה ימי עבודה מיום קבלת ההזמנה; ואולם יבואן ישיר רשאי לספק מוצר תעבורה לרכב מדגם שהוא לא מייבא, בתוך 14 ימי עבודה מיום קבלת ההזמנה.
(ד) הוראות סעיף קטן (ג) לא יחולו בשל עיכוב בהספקה של מוצר תעבורה, שאינו עולה על 45 ימי עבודה מיום קבלת ההזמנה, ובלבד שהיבואן הישיר או היבואן העקיף הוכיח כי עשה כל שביכולתו לספק ללקוח מוצר תעבורה בתוך התקופה כאמור באותו סעיף קטן ונקט את כל האמצעים הדרושים להזמנת מוצר התעבורה מכל מקור סביר שממנו ניתן להשיגו באותה העת, וכי לא היתה לו שליטה על העיכוב בהספקה.
מהחוק נראה לי שצריכה להיות הזמנה מסודרת שלך שבה יופיע התאריך כדי שלא יהיו חילוקי דעות. | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:27 |
סאני פיין |
 | |
|
| 1/8/2019 13:25 |
סאני פיין |
 | | מחבר: | סאני פיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:25:34 |
| | סליה מראשם אם זה נשמע מעט לא נעים אבל את לשון החוק קראתי והבנתי לבד. השאלה היא מה זה סביר ואיך אני יכול להוכיח רשלנות? אני הרי לא עובד שם ואין לי דרך לדעת מידע פנימי. הרי כל מידע שיביא הנציג לבית המשפט בגין עיכוב במכס או פרק זמן שנדרש למשלוח החלקים יהיה בגדר נכון כי לא אוכל להפריך את המידע. מעבר לכך מה זה סביר ? מוסכים אחרים מזמינים ומקבלים חלקי חילוף לכלי רכב בתוך ימים ספורים . יחד עם זאת מה אני עושה כרגע שהכלי תקוע במוסך כבר חודש ימים ועוד היד נטוייה? | |
|
|
|
| 3/8/2019 14:47 |
סאני פיין |
 | | מחבר: | סאני פיין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 14:47:27 |
| | שלום ביום ראשון יהיה זה תחילתו של השבוע החמישי לקבלת חלקי החילוף מהיבואן . כיצד ניתן לתבוע נזקים ? מה ההליך המקובל? | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:13:31 |
| סאני שלום רב,
יש לנסות ולהעריך את הנזקים הנגרמים לך עקב היחור באספקת החלפים וביצוע התיקון, להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין את הנזקים ולדרוש כי יעשו כל שביכולתם על מנת למנוע גרימת נזק נוסף.
יש לציין בפניהם כי היה ולא יעשו כן, תאלץ לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות על מתנ לתבוע את הנזקים.
חשוב לציין כי היה והעיכוב אינו תלוי כלל בבית העסק והוא אינו יכול להמנוע אותו, לא תקום הזכות לפצוי. | |
|
|
|
| 3/8/2019 12:31 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 12:31:35 |
| שלום, ברצוני לספר הסיפור שלי.
אחד השכנים המליץ לנו על מתקין דלתות ערבי שהתקין אצלו בדיוק דלתות.
הערבי מחר לנו מספר דלתות פנים ועל אחת שלא הייתה במלאי קבל חלק מהסכום כמקדמה, רשמנו על דף הסכום שהוא קבל ביד במזומן (מתחת ל 10 אלף) חתם ורשם מס' זהות שלו ליד ואמר כי יש 7 שנות אחראיות.
כשלוש חודשים מאז אנו רודפים אחריו שיחזיר הכסף על הדלת וגם תעודות אחראיות על שאר הדלתות שלא ספק. הוא כל הזמן אומר בשיחות והודעות שיגיע , קובע זמן ולא מגיע.
מה אנו יכולים לעשות במקרה זה?
תודה.
| |
|
|
|
| 4/8/2019 14:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:09:39 |
| משה שלום רב,
אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ובתנאי שיש בידך את שם בית העסק.
יש להתייחס לעוסק בשמו המלא וכן לציין את פרטי ההתקשרות עמו. | |
|
|
|
| 3/8/2019 10:33 |
אגי |
 | | מחבר: | אגי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 10:33:12 |
| אני רוצה למלא טופס תלונה באתר שלכם ולא מוצאת את הסווג המתאים , מבקשת הכוונה ולהלן עיקרי הנושא .
רכשתי מחברה ביטוח לתיקון מוצרי החשמל הביתיים, בתשלום חודשי של הפרמיה בהוראת קבע בכרטיס אשראי. כשהפשיר לי המקפיא במקרר טכנאי מטעמם טיפל בו.
(סעיף 5 - הכי חמור)
1- יש לי השגות על הטיפול
2- הוטעיתי עי הטכנאי באשר לתופעות הלווי שיהיו אחרי התיקון (הרגעת שווא)
3- תשובת הטכנאי הבכיר בטלפון כשפניתי לבקש שיפור/תיקון-הייתה מזלזלת
4- פנייתי במייל לחברה - לא נענתה כלל
5- הכי חמור !!! - החברה באמצעות sms הודיעה לי שהיא מבטלת את הפוליסה בטענת שווא שכביכול לא שילמתי את הפרמיה - וזה שקר מוחלט !
מבקשת נחיות , תודה - אגי | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:08:22 |
| אגי שלום רב,
התחום הוא מוצרי חשמל וביטוח מוצרי חשמל.
לגבי מהויות או כל פרט שלא ברור לך, ניתן לבחור באופציה כלשהי, ולאחר מכן למלא באופן ידני בטקסט החופשי את סיפור המעשה.
חשוב לצרף לתלונה חשבונית, והסכם, אם יש בידך כאלו. | |
|
|
|
| 3/8/2019 10:29 |
שואלת |
 | | מחבר: | שואלת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 10:29:24 |
| שלום, קניתי בקבוקי שתייה בטעם אפרסק וענבים.
כשהסתכלתי ברכיבים אין בכלל את הפרי הזה שרשום בטעם אפרסק.
מכיל רק חומרי טעם ועיסת אגסים 10 אחוז.
הייתי בטוחה שזה יכיל לפחות כמה אחוזים אפרסק לכן קניתי.
מותר להם לכתוב בטעם אפרסק כשאין כלל אפרסק בשתייה אלא פרי אחר? | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:07:00 |
| גברתי שלום רב,
ניתן לסמן מוצר כי הוא "בטעם" וזאת על מתנ להתריע כי הוא מצוין בחומרי טעם וריח מתאימים אך לא עשוי או מכיל את הפרי הספציפי. | |
|
|
|
| 1/8/2019 10:37 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 10:37:55 |
| שלום,
בחודש אפריל רכשתי טפט+ידית וסוגר לדלת (דלת כניסה לבית)
לאחר ההתקנה התגלה שהידית והטפט החיצוני פגומים, הידית והסוגר של המנעול רופפים, המתקין העביר העלה את הפרטים ואמר שיצרו קשר על מנת להחליף את מה שפגום,
יצרתי קשר (נשלחו תמונות) עם הבחור שהזמנתי דרכו ואמר שיחזרו אלינו לתיאום להחלפה,שלושה חודשים אני רודף אחריהם (יש צילומי התכתבויות) רק בחודש יולי יצרנו איתנו קשר, ביקשתי שיבטלו לי את העיסקה ונענתי בשלילה ויחס מזלזל!
רציתי לדעת האם יש מה לעשות? | |
|
|
|
| 1/8/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 13:39:36 |
| שי שלום רב,
יש לפנות לבית העסק ולהעלות את כל השתלשלשות העניינים על הכתב.
במכתב יש לציין כי היה ולא יבוצע תיקון, תאלץ לפנות לתיקון מאיש מקצוע חיצוני, והם חושפים עצמם לתביעה בגין כל נזק כלכלי שייגרם לך עקב אי הענותם לתיקון.
במקביל, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 1/8/2019 14:13 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 14:13:37 |
| הם הציעו לתקן אבל רק לאחר שלושה חודשים,
ועכשיו ביקשתי לבטל את העסקה... והתשובה שלילית | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:05:37 |
| שי שלום רב,
בשלב זה העובדה כי בית העסק עיכב את הטיפול בתיקון אינה מקימה בהכרח את הזכות לביטול עסקה, ועל כן, רצוי כי תבצע הקטנה של הנזקים ותאפשר את התיקון.
היה והתיקון לא יעלה יפה או שיווצרו בעיות אחרות אז ניתן יהיה לדרוש את ביטול העסקה כולה עקב הפרה מהותית של ההסכם. | |
|
|
|
| 3/8/2019 07:08 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/08/2019 | | שעה: | 07:08:00 |
| יש מקרים שהחברות שולחות סיכום חוזה שאיננו קריא במלואו בסלולרי, אבל זו הדרך היחידה שהן שולחות אותו (זה כמובן בהנחה שהן שולחות בכלל סיכום).
לדעתי סיכום שאיננו קריא במלואו בסלולרי אין לו זכות קיום כסיכום בכתב (היום).
הוט שולחת סיכום עסקה ב PDF (התקדמות גדולה מאוד מאז שהיו שולחים בדואר רגיל את מספר החוזה ולך תחפש אותו באתר שלהם)
הבעיה - לפעמים חלק מהלינקים שמצביעים על תקנון ספציפי אינם נפתחים בכלל (זה בעיקר קורה כאשר יש יותר מתקנון אחד בסיכום) או שאי אפשר לפתוח אותם במכשיר הסלולר (תוכנת האקרובט רידר בסמארטפון איננה תומכת כראוי בלינקים בתוך PDF)
הבעיה - האנשים שמקבלים את הסיכום לא יודעים שיש לינק עם הסבר לגבי המבצע (לגמא התנאים שלו לאחר שנה/מה הוא כולל/מגבלות/תשלום יחסי)
בנוסף - הסיכום של הוט לא כולל את כל המוצרים שנמצאים בעסקה, אלא רק את השינויים ולא את המידע על כל השינויים.
כלומר אם היתה לי תוכנית שכללה טריפל ו VOD בחבילה אחת.
עכשיו יכולים לעשות לי תוכנית שלא כוללת VOD ("יותר זול" אבל בנוסף אני אמשיך לשלם על VOD)בנוסף כל הספריות שכבר קניתי לא מופיעות בסיכום (כי לא קניתי אותם עכשיו).
מה שגורר שאני אקבל סיכום על 100 או 200 ש"ח כאשר התשלום החודשי הקבוע יהיה 300 או 400 ש"ח.
בעיה נוספת - הסיכום לא נשלח במיידי ולפעמים לא נשלח בכלל (בעיקר כשמבקשים מבצע שדורש אישור מדרג גבוה)
ולפעמים שולחים רק את התקנון כשאתה מתעקש לקבל משהו. (אבל בלי פרטים אישיים).
עוד נקודה - הסיכום מכיל תאריך, אבל התאריך לא אומר מתי התחיל הסיכום אלא רק מתי הוא נשלח.
| |
|
|
|
| 4/8/2019 14:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:04:13 |
| אביב שלום רב,
הנושא אותו אתה מעלה מוכר לנו, אתה מוזמן להגיש תלונה בעניין למועצה ואנו נשמח לנסות ולסייע, הן ברמה הפרטנית והן ברמה המערכתית.
כמו כן, מומלץ במקביל לפנות למועצת הכבלים והלווין אשר אחראית על תנאי הרישיון של החברה. | |
|
|
|
|