| 5/8/2019 16:55 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:55:27 |
| שלום,
ביטלתי טיול מאורגן 8 ימים לפני הנסיעה (הוזמן מרחוק, כחודש לפני).
חברת הנסיעות חייבה אותי ב 75% דמי ביטול.
יומים לפני הטיול התקשרתי והתברר כי הטיול התמלא.
אני מבין מזה שלחברת הנסיעות לא נגרמו עלויות כספיות מהביטול שלי לאור העובדה שכל המקומות נתפסו.
כאשר פניתי לחברת הנסיעות הם סרבו להחזיר לי את הכסף בטענה כי 75% דמי ביטול זה מה שהיה בטופס ההסכמה לפני הביטול.
האם חברת הנסיעות יכולה לחייב אותי בכום גבוה כל כך (12 אלף ש"ח דמי ביטול) כאשר ברור שאם נגרמו להם הוצאות הן מינוריות (החלפת שם על הכרטיסים)
אודה לתשובה מהירה,
גיל | |
|
|
|
| 6/8/2019 10:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 10:44:05 |
| שלום רב גיל,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח ובלבד שבשירותי הארחה, נופש, נסיעה ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, יש לבדוק אם הודעת הביטול נעשתה במועד הקבוע בדין.
לעניין דמי הביטול-בהנחה שאתה לא עומד בתנאים הקבועים בדין, כמפורט לעיל, הרי שהסכמים יש לקיים, עם זאת, לאור המידע שבידך, אני מציעה לנסות לפנות אל החברה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:33 |
זוהר |
 | | מחבר: | זוהר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:33:46 |
| היה אירוע פריצה השחתה וגניבת חלקים מהרכב.
השקעתי הרבה מאד כסך אלפי דולרים לשיקום האוטו.
ובינתיים מחכה שאוטו גלס יזמין ויתקין לי מרטה קומפלט שנופצה כליל.
שבועיים אני מחכה מהגשת.הבקשה.בינתיים לא נוסעת ברכב,ומשלמת על הביטוחים .
היום התקשרתי ונאמר לי מאוטו גלס שאי אפשר להשיג מראה קומפלט לאוטו שלי.
היתכן?
זאת הפרה של חוזה ההתקשרות ביני לבין הביטוח. ואוטו גלס שמפר לכאורה את השירות ששלמתי ומגיע לי.
מהן הזכויות שלי.
אני גם לא אוכל.לחדש רשיון רכב בלי מראה שמאלית.בצד הנהג.
מחכה למוצא פיכם על המחדל המשפטי הזה לכאורה.
ולך נאה להודות
| |
|
|
|
| 6/8/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 10:23:10 |
| זוהר שלום רב,
היה והתנהלות העוסק מהווה הפרה של פוליסת הביטוח, או של הסכם השירות בין המוסך לחברת הביטוח, ופניות הן לבית העסק והן לחברת הביטוח לא הועילו, יש להפנות את הנושא לרגולטור הרלוונטי, דהיינו, למפקח על הביטוח במשרד האוצר על מנת שייבחן את ההתנהלות.
ניתן לפנות למפקח באמצעות הקישור הבא:
https://pe.mof.gov.il/SubmitComplaint.aspx
| |
|
|
|
| 5/8/2019 14:45 |
עדן |
 | | מחבר: | עדן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:45:47 |
| התחלתי לילמוד באוקטובר הקודם, שילמתי לשנת לימודים מלאה.
בסמסטר א עברתי פציעה ומילואים ארוכים.
ובעקבות כך הזדקקתי לניתוח שיצא בתקופת המבחנים של סמסטר א. מהמכללה נימסר שהם מסכימים שהשכר של סמסטר א משנת הלימודים הבאה ינוקה.
למרות ששילמתי שנה מראש. סכום של כ 11700שח | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:40:59 |
| שלום רב עדן,
היה ומדובר במוסד לימודים המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, יהיה עליך לפנות אליהם, להלן הקישור לאתר המל"ג:
https://che.org.il/
| |
|
|
|
| 6/8/2019 09:34 |
עדן |
 | |
|
| 5/8/2019 16:02 |
ברק זוארץ |
 | | מחבר: | ברק זוארץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:02:41 |
| שלום רב.
נרשמתי לקורס אינטרנטי בעקבות פרסומת ובה נרשם מפורשות אפליקציות ומשחקים בפועל אחרי שהתחלתי לראות את הסרטונים התברר שזה רק משחקים וכששאלו את המנהלים הם אמרו שזה רק משחקים ואם רוצים אפליקציות רגילות אז הם יעלו בעתיד בתוספת תשלום האם ניתן לבטל אץ העיסקה כי מה שבעצם רצינו זה האפליקציות וזה לא כלול באמת? | |
|
|
|
| 6/8/2019 09:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 09:18:28 |
| ברק שלום רב,
על פניו, מדובר בהטעיה לגבי פרט מהותי בעסקה, אשר יכולה להקים לצרכן את הזכות לביטול העסקה כולה.
יש לפנות לבית העסק ולציין את נוסח הפרסום, אך בנוסף, יש לבחון את הסכם ההתקשרות ומה המידע ופירוט שנכלל בו, והאם ישנה הפרה של הסכם ההתקשרות עצמו. | |
|
|
|
| 5/8/2019 15:54 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 15:54:32 |
| | ביצעתי הזמנה לרכב שכור בחו"ל דרך אתר אינטרנט של סוכנות ישראלית. הזמנה לכיוון אחד. מיד בתום ביצוע ההזמנה, התקשרו אליי וטענו שיש צורך להוסיף עמלה כיוון שההשכרה היא חד כיוונית. שאלתי מדוע לא הופיע באתר העמלה, אמרו שמופיע וכנראה לא שמתי לב. התעקשתי שיראו לי איפה מופיע ואחרי המון התעקשות העבירו אותי למנהל שבסוף הודה שנשמטה השורה על העמלה מהתנאים אבל העמלה קיימת ונדרש להוסיף. סה"כ העסקה היא בגובה של 170 אירו, העמלה שדרשו היא עוד 200 אירו. חשוב לציין שקיבלתי אישור שההזמנה נקלטה אך לא שילמתי עליה. כעת הם לא מוכנים להשלים את ההזמנה לפי הצעת המחיר שקיבלתי באתר. האם הם מחויבים להצעה ללא העמלה? אשמח לדעת האם יש מה לעשות בנידון. תודה רבה. | |
|
|
|
| 6/8/2019 08:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 08:57:35 |
| ניר שלום רב,
מדובר לכאורה, בהטעיה בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, בנוגע למחיר העסקה הכולל.
במקרה של הטעיה, הצרכן רשאי לבטל את העסקה כולה ללא דמי ביטול, וכן הוא זכאי לתבוע פיצוי בגין כל נזק שנגרם לו עקב רשלנות בית העסק.
על כן, ככל הנראה יהיה קשה "להכריח" את בית העסק לבצע עסקה שהוא אינו מעוניין בה, אך ניתן יהיה לדרוש פיצוי, היה והתנהלותם גרמה לך לנזק כלכלי או אובדן של עסקה אחרת כדאית יותר. | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:25:40 |
| | אני רוצה להתקשר בהסכם עם עוסק. איך כדאי להתנהל כדי שלא להיות מופתע (עוסק נעלם, ח.פ לא קיים)? נושא של חתימת הסכם ידוע אבל איך להתנהל, למשל, בנושא ח.פ והבעלים של העסק כפי ששני אנשים מציגים אחד לשני ת.ז.? | |
|
|
|
| 5/8/2019 11:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 11:09:10 |
| שלום רב משה,
חסרים פרטים כגון:
מה השירות/מוצר שנרכש? כיצד מתבצעת העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה בבית העסק ?
בעניין זה ייתכן שתצטרך להתייעץ מול עו"ד פרטי על מנת שיבדוק יחד איתך בכל שלבי העסקה בטרם תבצע עסקה.
| |
|
|
|
| 5/8/2019 11:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 11:43:46 |
| | התכוונתי כיצד מומלץ להתנהל בזמן קשירת קשר עסקי פרונטלי ומרחוק עם, למשל, מוביל, חשמלאי וכדומה כדי לא להיפגע בהמשך מעוסק שנעלם, לא משלים עבודה ועוד. | |
|
|
|
| 5/8/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:22:25 |
| משה שלום רב,
כאשר מדובר בהתקשרות פרונטאלית, יש כמובן לדרוש קבלה על התשלום ולבדוק כי הקבלה מכילה את פרטי הזיהוי מלאים של העוסק, כולל ח.פ או מספר עוסק מורשה, כתובת, טלפונים וכו'.
במקרה של התקשרות טלפונתי או אינטרנטית, יש לדרוש כי יסופק לך טופס גילוי נאות, הכולל את כל פרטי העסקה, פרטי בית העסק ותנאי הביטול, בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 5/8/2019 15:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 15:08:52 |
| | תודה. ואם נמסרו פרטי העסקה, פרטי בית העסק ותנאי הביטול, בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן, איך מומלץ על הצרכן לפעול מבחינת ווידוא פרטי העסק ובעליו? זאת מכיוון שהעוסק יכול יכול למסור מידע שיתכן שיותר מאוחר יתגלה שהוא לא נכון או שהעסק/בעליו לא קיים או בעיה אחרת. כל המטרה היא לבדוק את הדברים לפני חתימה על העסקה. | |
|
|
|
| 6/8/2019 08:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 08:44:24 |
| משה שלום רב,
ניתן לבדוק חברה בע"מ באמצעות אתר רשם החברות, על פי הזנת מספר ח.פ.
לגבי עוסק מורשה ניתן להכנס לאתר רשות המיסים ולבדוק אם הוא אכן רשום שם, כמו כן, תמיד מומלץ לבדוק האם ישנן ביקורות באתרים השונים או מידע על בית העסק, אך יש להתייחס אליהן בזהירות הראויה. | |
|
|
|
| 5/8/2019 15:04 |
מלכה קורן |
 | | מחבר: | מלכה קורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 15:04:07 |
| מבקשת לשתף ולקבל יעוץ .
יש לי מכשיר תמי 4 הכולל מיכלי גז לסודה בניית המכשיר בתחייבו תמורת קנייה באתר שלהם מיכלי גז לאחר התשלום באתר נפתח חלון ובו מופיעים תאריכים פנויים להובלת המייכלים על ידי חברת שליחות ההתחייבות היא סמקרה הנגון בין 12-16 המתנתי בבית. והמשלוחים לא הגיעו התקשרתי לתמי 4 להסביר להם שאני לא יכולה להמתין יותר כי אני מרעכה לצאת לעבודה. הם אמרו שלא יגיע בשעה שסוכמה. וזה קורה בכל פעם שמתבצעת בזמנה הפעם אינני מוכנה לותר. ביטלתי את ברכישה ודרשתי את כספי בחזרה.הבטיחו לטפל בהחזר.
אך בינתיים אני רוצה להגיש תביעה נגדם. כי היה לי מכשיר רגיל והחלפתי על סמך הבטחתם ורצוני מכשיר עם מי סודה שכמובן כרוך בהתחייבות לאספקת מיכלי גז . כויין שלא עמדו לאורך כל בדרך אני רוצה לתבוע אותן על החזר במכשיר והוגמת הנפש ופיצוי כספי.
מבקשת יצוג מישהו מכיר? | |
|
|
|
| 6/8/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 08:41:19 |
| מלכה שלום רב,
המועצה אינה ממליצה על עו"ד לצורך תביעה, אך בטרם תפני לבית המשפט, אנו ממליצים כי תעבירי לבית העסק פנייה בכתב, ראשית בגין פיצוי על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים") המזכה את הצרכן בפיצוי בסך של 600 ש"ח בגין אי הגעת שליח או טכנאי.
כמו כן, יש לבחון האם אי אספקת המיכלים במועד מהווה הפרה יסודית של הסכם ההתקשרות המזכה את הצרכן בזכות לביטול העסקה כולה, והדבר תלוי בנסיבות הספציפיות של המקרה.
במקביל לפנייה לבית העסק, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 5/8/2019 15:03 |
מלכה קורן |
 | | מחבר: | מלכה קורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 15:03:57 |
| מבקשת לשתף ולקבל יעוץ .
יש לי מכשיר תמי 4 הכולל מיכלי גז לסודה בניית המכשיר בתחייבו תמורת קנייה באתר שלהם מיכלי גז לאחר התשלום באתר נפתח חלון ובו מופיעים תאריכים פנויים להובלת המייכלים על ידי חברת שליחות ההתחייבות היא סמקרה הנגון בין 12-16 המתנתי בבית. והמשלוחים לא הגיעו התקשרתי לתמי 4 להסביר להם שאני לא יכולה להמתין יותר כי אני מרעכה לצאת לעבודה. הם אמרו שלא יגיע בשעה שסוכמה. וזה קורה בכל פעם שמתבצעת בזמנה הפעם אינני מוכנה לותר. ביטלתי את ברכישה ודרשתי את כספי בחזרה.הבטיחו לטפל בהחזר.
אך בינתיים אני רוצה להגיש תביעה נגדם. כי היה לי מכשיר רגיל והחלפתי על סמך הבטחתם ורצוני מכשיר עם מי סודה שכמובן כרוך בהתחייבות לאספקת מיכלי גז . כויין שלא עמדו לאורך כל בדרך אני רוצה לתבוע אותן על החזר במכשיר והוגמת הנפש ופיצוי כספי.
מבקשת יצוג מישהו מכיר? | |
|
|
|
| 6/8/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 08:40:51 |
| מלכה שלום רב,
המועצה אינה ממליצה על עו"ד לצורך תביעה, אך בטרם תפני לבית המשפט, אנו ממליצים כי תעבירי לבית העסק פנייה בכתב, ראשית בגין פיצוי על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן ("חוק הטכנאים") המזכה את הצרכן בפיצוי בסך של 600 ש"ח בגין אי הגעת שליח או טכנאי.
כמו כן, יש לבחון האם אי אספקת המיכלים במועד מהווה הפרה יסודית של הסכם ההתקשרות המזכה את הצרכן בזכות לביטול העסקה כולה, והדבר תלוי בנסיבות הספציפיות של המקרה.
במקביל לפנייה לבית העסק, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לנסות ולסייע. | |
|
|
|
| 5/8/2019 09:06 |
אורי שלמה |
 | | מחבר: | אורי שלמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 09:06:04 |
| | מחירי חברת סופרגז יקרים מאוד. אני מקבל הספקת גז ביתי מצובר המחובר בערך ל200 לקוחות ב2 רחובות בשכונה. אני רוצה לעבור לחברה אחרת. ביקשתי את מספרי הטלפון של כל 200 הדיירים המחוברים מחברת סופרגז אך היא לא נתנה לי. לפי החוק מה יש לעשות? | |
|
|
|
| 5/8/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 13:50:10 |
| אורי שלום רב,
ראשית, ניתן לעבור לחברת גז אחרת ולבקש כי אספקת הגז תעשה באמצעות בלוני גז, ואז אין צורך לקבל את רשימת כל הדיירים המחוברים לצובר.
במקרה בו הנכם מעוניינים בכל זאת להביא למהלך כאמור, הנושא מוסדר באמצעות חוק המקרקעין (החלפת ספק גז המספק גז באמצעות מערכת גז מרכזית), תשנ"א-1991,
אשר קובע כי יש להודיע לדיירים המחוברים (למיטב ידיעתכם) ולקבל הזכמתם בהתאם לאחוזים המנויים בהוראות הדין.
מצ"ב קישור לחוק:
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_075.htm | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:08 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:08:35 |
| https://www.supergas.co.il/?CategoryID=153
לינק שנקרא "מידע על חיבור לעמדת הספקה".
https://www.supergas.co.il/?pg=find&CategoryID=216
(למרות שאני יודע שהלינק קיים באתר לקח לי 5 דקות למצוא אותו)
אם תזין שם את
מספר לקוח
מספר חשבונית
תוכל לראות את כל הבניינים שמחוברים לצובר שלך.
זה מה שחוק המקרקעין מחייב את חברת הגז.
כל השאר (מעבר בין הבניינים ואיתור הצרכנים, בחירת חברת גז, החתמה ועוד) זה באחריותך ובשיתוף פעולה עם חברת הגז החדשה.
אבל דבר ראשון מתחילים עם השוואת מחירים. מחשבון הגז של משרד האנרגיה
https://lpgpricecomparison.energydmz.org/ | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:24 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:24:48 |
| | אביב תודה רבה לך. כל הכבוד על הטיפים. עזרת לי מאוד. | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:36 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:36:20 |
| | באתר של סופרגז לא מעודכנים הבתים שמחוברים לצובר (סהכ 2 בתים פרטיים לא יתכן...) | |
|
|
|
| 5/8/2019 23:48 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 23:48:43 |
| של סופרגז (המידע נמצא באתר).
מדוע אתה חושב שהמידע לא עדכני? | |
|
|
|
| 1/8/2019 20:45 |
ארין |
 | | מחבר: | ארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/08/2019 | | שעה: | 20:45:49 |
| | פנייה לבית העסק בכתב (לפני הגשת תלונה) יכולה להתבצע דרך מייל או דואר/נתינה פיזית בלבד? | |
|
|
|
| 4/8/2019 11:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 11:16:37 |
| ארין שלום רב,
ניתן לפנות לבית העסק גם באמצעות המייל, חשוב רק לשמור תיעוד מהפנייה. | |
|
|
|
| 4/8/2019 11:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 11:56:06 |
| | ואיך צרכן אמור להגיב אם העסק אומר שלא קיבל את המייל? | |
|
|
|
| 4/8/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 14:22:09 |
| משה שלום רב,
היה וזה המייל שבית העסק מפרסם באתר או בפרסומים שונים, כולל בחשבונית, יראו את בית העסק כמי שקיבל את ההודעה אלא אם יוכח אחרת. | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:42 |
shmuel |
 | |
|
| 4/8/2019 13:58 |
אדוה |
 | | מחבר: | אדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 13:58:38 |
| | שלום, מכשיר הטלויזיה שלי חזר בפעם החמישית תקול מחברת שירות התיקונים בה יש לי ביטוח תיקונים, מה הזכויות שלי או החובות של חברת שירות התיקונים במקרה כזה? | |
|
|
|
| 5/8/2019 10:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 10:24:28 |
| שלום רב אדוה,
חסרים פרטים: מתי נרכש המוצר? מה צוין בהסכם/ תעודת אחריות?
במידה שהמוצר נמצא בתקופת האחריות- שנת אחריות אחת הרי שיש לפעול בהתאם לקבוע בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) הקובע כי במקרה בו היבואן/יצרן לא מצליח לתקן את הטעון תיקון על היבואן/יצרן לבצע החלפה או ביטול לפי בחירתו.
אולם, אם המוצר אינו נמצא בשנת האחריות עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ובהתאם לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 5/8/2019 16:16 |
אדוה |
 | | מחבר: | אדוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:16:48 |
| | המכשיר נקנה ב- 2014, התקלה הראשונה הייתה ביוני 2018 ואז בטחנו את המכשיר בחברת הביטוח, לא נשלח אלינו חוזה/הסכם התקשרות במעמד ההצטרפות לביטוח. | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:24:57 |
| שלום רב אדוה,
אם כך, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך וכן לציין כי לא קיבלתם הסכם.
במידה שאת מעוניינת שנבדוק את פנייתך, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים(קבלה או דף חיוב אשראי וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת) | |
|
|
|
| 5/8/2019 14:27 |
פסיה הירץ |
 | | מחבר: | פסיה הירץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:27:56 |
| | שלום, קניתי קרם לחות של חברת "לבידו" דרך אתר אינטרנט. כשהגיע לביתי גיליתי שעל האריזה כתוב שהקרן מכיל אוקסיבנזון שזהו חומר כימי מסוכן. יש לציין שהחברה קוראת למוצר " טבעי" ושבאתר לא ניתן לראות שהקרם מכיל את החומר. האם החברה חייבת לציין חומר זה באתר? שכן על חברות אחרות כמו דר' פישר ניתן למצוא ציון מפורש בעברית לחומר. בברכה,פסיה | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:21:33 |
| שלום רב פסיה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
בעניין זה עליך לפנות אל הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור במשרד הבריאות, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן :
https://www.health.gov.il/Services/Committee/deceive/Pages/default.aspx | |
|
|
|
| 5/8/2019 14:29 |
פסיה הירץ |
 | | מחבר: | פסיה הירץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:29:01 |
| | שלום, קניתי קרם לחות של חברת "לבידו" דרך אתר אינטרנט. כשהגיע לביתי גיליתי שעל האריזה כתוב שהקרן מכיל אוקסיבנזון שזהו חומר כימי מסוכן. יש לציין שהחברה קוראת למוצר " טבעי" ושבאתר לא ניתן לראות שהקרם מכיל את החומר. האם החברה חייבת לציין חומר זה באתר? שכן על חברות אחרות כמו דר' פישר ניתן למצוא ציון מפורש בעברית לחומר. בברכה,פסיה | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:14:47 |
| שלום רב פסיה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
בעניין זה עליך לפנות אל הוועדה לבדיקת הטעיית הציבור במשרד הבריאות, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, בקישור שלהלן :
|
|
|
| 5/8/2019 14:27 |
פסיה הירץ |
 | | מחבר: | פסיה הירץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:27:24 |
| | שלום, קניתי קרם לחות של חברת "לבידו" דרך אתר אינטרנט. כשהגיע לביתי גיליתי שעל האריזה כתוב שהקרן מכיל אוקסיבנזון שזהו חומר כימי מסוכן. יש לציין שהחברה קוראת למוצר " טבעי" ושבאתר לא ניתן לראות שהקרם מכיל את החומר. האם החברה חייבת לציין חומר זה? שכן על חברות אחרות כמו דר' פישר ניתן למצוא ציון מפורש בעברית לחומר. בברכה,פסיה | |
|
|
|
| 5/8/2019 16:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 16:12:04 |
| שלום רב פסיה,
|
|
|
| 5/8/2019 13:05 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 13:05:18 |
| רכשתי מוצר מידוף לשימוש מסוים (אחסון קלסרים) בחנות ריהוט בנתניה, הגעתי לחנות ורק לאחר שניסיתי להעמיד קלסר משרדי על המדף ובדקתי שבמידות זה נכנס רכשתי המוצר. הגעתי הביתה ולאחר שבוע וחצי הרכבתי את מוצר המידוף ולתדהמתי ברגע שרציתי להניח קלסר על המדף הקלסר לא נכנס!!!! ניגשתי לחנות מיד למחרת עם מטר ולתדהמתי גובה המידוף בחנות בתצוגה הינו 35.5 כאשר גובה המידוף שנמצא בביתי הוא 32 !! הייתי בשוק בחנות נאמר לי שכנראה במשלוח החדש שהגיע אלו המידות. כשאמרתי שרכשתי את המוצר לאחר שמדדתי וניסיתי להניח קלסר ושאני צריכה זאת לקלסרים, אמרו לי שאפנה לשרות לקוחות. שם חזרו אליי ואמרו שזה מה שיש ומוכנים לתת לי מהתצוגה את המוצר שמדדתי אותו בהנחה של 10% בלבד
(לצערי הרב המוצר מהתצוגה פגום, מעט שרוט ולא נראה כחדש) התעקשתי שזה לא לעניין הסכימו לתת לי הנחה של 20% והדגישו שאם אני לא מוכנה לזה את המוצר שבביתי איני יכולה להחזיר לחנות כי אין את אריזתו!!
השאלה שלי מה עושים במקרה כזה. נעשתה פה הטעיה אולי בתום לב אבל עדיין הטעיה בין המוצר בתצוגה בחנות שבזכות מידותיו רכשתי המוצר לבין המוצר שקיבלתי בפועל שאינו יכול לשמש את צרכיי שלשמם הוא נרכש. לרגע לא חשבתי שיכול לקרות דבר שכזה שכן לא נאמר לי בחנות מאום על כך ברכישה, ולכן לא חשבתי אפילו לשמור האריזה.
| |
|
|
|
| 5/8/2019 14:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:13:09 |
| לדעתי, הם היו צריכים לרשום בקבלה משהו כמו: "מדף 32" או "מדף ניקול" ואת היית צריכה לוודא את זה. על המדף בחנות הם צריכים לפרסם, לדעתי, משהו כמו: "מדף 35.5" או "מדף ספיר". חוסר של פרט מהדברים הללו מהווה, לדעתי, הטעיה מצידם, שמזכה בהחזר מלא. בתור התחלה הייתי מצלם את המדף בעסק ואולי שם לידו את המדף שרכשת ומצלם את ההבדלים כולל שימוש במטר כפי שעשית. זה כדי שיהיה לך תיעוד ההבדלים.
השלב הבא, לדעתי, אם אכן לא נעשו הדברים שכתבתי, הוא לפנות אליהם עם התיעוד, לבטל את העסקה ולטעון להטעיה שמזכה בהחזר מלא על פי סעיף 32 לחוק הגנת הצרכן.
אין לי קשר למועצה לצרכנות. | |
|
|
|
| 5/8/2019 14:26 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:26:48 |
| | תודה. בדיוק מה שתיכננתי לעשות. אך חשוב לי לשמוע מנציג הצרכנות מה עליי לעשות מולם | |
|
|
|
| 5/8/2019 15:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 15:46:07 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, הסעד בגין הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף הראיות.
לאחריו, אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 4/8/2019 16:11 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 16:11:06 |
| שלום רב.
התקשרתי היום (4.8) לקבל מענה טלפוני מחברת "תמי 4" בעקבות תקלה טכנית במכשיר התמי 4 שלי.
קיבלתי מענה אנושי רק לאחר 8 דקות ו-43 שניות.
ע"פ החוק להבנתי כל הפרה של תיקון 57 תגרור קנס של 22,000 שקלים לתאגיד או 7,000 שקלים ליחיד. תמי 4 שייכת לחברת שטראוס ועל כן הם נחשבים תאגיד.
האם הדבר עומד בניגוד ל: תיקון מס' 57 לחוק הגנת הצרכן, התשע"ח-2018? האם חברת תמי 4 מחויבת גם היא לענות ללקוחות לא יאוחר מ-6 דקות זמן המתנה? שכן להבנתי היא נחשבת ספק מים...
ואם אכן היא כפופה לחוק-מה באפשרותי לעשות? לתבוע אותה?
תודה | |
|
|
|
| 5/8/2019 07:20 |
שלמה בלומברג |
 | | מחבר: | שלמה בלומברג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 07:20:09 |
| ראה התכתבות דומה
2/8/2019 08:20 שלמה בלומברג חוק מענה טלפוני בתוך 6 דקות
לפני יומיים, ישנה שם תשובת המועצה לצרכנות | |
|
|
|
| 5/8/2019 12:33 |
כפיר |
 | | מחבר: | כפיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 12:33:16 |
| | תודה שלמה, אבל זה לא עונה על השאלה הפרטנית שלי ביחס לתמי 4 (האם הם כפופים לחוק או לא, ובמידה וכן-האם ניתן לתבוע אותם וכד'?) | |
|
|
|
| 5/8/2019 13:41 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 13:41:37 |
| זה החוק:
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/089_001.htm
הרשימה מהפסקה שנייה:
1. בעל רישיון כללי למתן שירותי בזק פנים-ארציים נייחים לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (בחוק זה – חוק התקשורת), לרבות בעל רישיון כללי ייחודי.
2. בעל רישיון כללי למתן שירותי רדיו טלפון נייד וכן בעל רישיון רדיו טלפון נייד ברשת אחרת לפי חוק התקשורת.
3. בעל רישיון כללי לשידורי כבלים לפי חוק התקשורת.
4. בעל רישיון לשידורי לוויין לפי חוק התקשורת.
5. בעל רישיון ספק גז כמשמעותו בחוק הגז (בטיחות ורישוי), התשמ"ט-1989.
6. בעל רישיון ספק שירות חיוני כמשמעותו בחוק משק החשמל, התשנ"ו-1996.
7. ספק מים כמשמעותו בחוק המים, התשי"ט-1959.
8. בעל רישיון מיוחד כהגדרתו בחוק התקשורת למתן שירותי גישה לאינטרנט לפי החוק האמור, או מי שפועל לפי היתר כללי למתן שירותי גישה לאינטרנט לפי אותו חוק.
9. עוסק העושה עם צרכן עסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה כמשמעותה בסעיף 13ה לחוק.
הסיבות:
(א) טיפול בתקלה;
(ב) בירור חשבון;
(ג) סיום התקשרות;
חוששני שתמי 4 לא נכללים בחוק (הם אינם ספק מים במובן של החוק).
זה החוק
https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/235_001.htm
הרבה חברות אחרות לא נכללות בחוק (לדוגמא - חברות המזגנים)
בנוסף ה 22,000 או 7,000 הם קנס (עיצום כספי) שהמדינה משיתה על החברה. המדינה היא התובעה. אתה לא מקבל מזה כסף.
אתה כלקוח לא זכאי לפיצויים לדוגמא, מקסימום אתה יכול לתבוע את החברה על סעיף 31 בחוק
31. (א) דין מעשה או מחדל בניגוד לפרקים ב', ג', ד' או ד'1 כדין עוולה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש].
במקרה הזה 18ב שייך לפרק ד1
| |
|
|
|
| 5/8/2019 15:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 15:41:10 |
| שלום רב כפיר,
ראשית, החברה אינה מנויה ברשימה על כן, החוק לא יחול עליה.
שנית, ראה מידע מפורט בעניין תיקון 57 לסעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק 6 דקות" בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/6_min_law
| |
|
|
|
| 5/8/2019 13:10 |
liran |
 | | מחבר: | liran (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 13:10:45 |
| | האם קיים ברשותכם מידע מעודכן לגבי השוואת מחירים של מוצרי טואלטיקה של רשת גוד פארם? חפשתי בארכיון ונראה שבשנה הנוכחית לא פורסמו נתונים כלל בנושא. | |
|
|
|
| 5/8/2019 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 15:24:48 |
| שלום רב לירן,
להלן הקישור לאתר המועצה לצרכנות בו ניתן לראות הבדיקות שנעשו ושפורסמו:
http://www.consumers.org.il/category/consumers_check_archive
במידה שלא מופיע באתר הרי שלכאורה לא התבצעה בדיקה בעניין. | |
|
|
|
| 4/8/2019 13:18 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 13:18:09 |
| שלום, רכשתי דרך גרופון שובר לטיסה עם רחפן בליווי מדריך לי ולחבר. כשהגענו למקום חיכינו לתור שלנו. כשעובדת המקום ראתה שאני לא מוכנה עם נעליים, היא כעסה מאוד. אמרה "אני סיימתי לטפל בכם". ביקשנו החזר תשלום והם לא הסכימו. החבר כעס. ביקשתי טלפונית החזר תשלום, וגם מחברת "ישרכארט". לא ניתן להחזיר תשלום. הפנו אותי לגורם משפטי.
מה ניתן לעשות? שילמתי עבור אטרקציה שלא מומשה.
אודה לתשובתכם
נעמה | |
|
|
|
| 4/8/2019 15:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/08/2019 | | שעה: | 15:19:45 |
| שלום רב נעמה,
חסרים פרטים כגון: האם בעת רכישת הכרטיסים היו הנחיות כיצד להגיע? ומה התנאים?
לא ציינת מתי בוצעה הרכישה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם,בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי בילוי, הביטול לא ייעשה 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, במקרה המתואר, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 5/8/2019 14:10 |
נעמה |
 | | מחבר: | נעמה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:10:49 |
| כל הציוד הנדרש היה בידי. לא הייתה לגברת שום סיבה מוצדקת לא להעלות אותנו לרחפן. אציין שלא עברו 14 ימי עסקים מיום רכישת הקופון. עובדת המקום שאמורה לתת שרות הייתה מראש לא נעימה וחסרת סבלנות.
תודה,
נעמה | |
|
|
|
| 5/8/2019 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 15:07:40 |
| שלום רב נעמה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק הביטול לרכישת שירותי בילוי צריך שהביטול ייעשה מעל 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות וזה לא המקרה.
עם זאת, היות שאת טוענת שפעלתם בהתאם להנחיות שקיבלתם, יש לברר מול החברה מדוע לא קיבלתם את השירות ולשם זה, יהיה עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
יש לציין כי במקרה בו כל צד טוען אחרת, הרי שהעניין יהיה בגדר מחלוקת עובדתית שרק בית המשפט רשאי להכריע בעניין.
| |
|
|
|
| 5/8/2019 13:00 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 13:00:04 |
| בתאריך 30.6 נרשמתי לקורס הנהלת חשבונות שאמור להתחיל 27.11 באמצעות הטלפון.
לא נאמר לי בשום שלב על מדיניות הביטול ולא קיבלתי מסמך רישמי ואף לא חתמתי על שום טופס המפרט לי את מדיניות הביטול. בחמישי האחרון 1.8 נשלחה לי הקבלה (שבה מפורטת במשפט מדיניות הביטול). עפ"י מדיניות הביטול אני יכולה לבטל את ההרשמה תוך 14 ימי עסקים מהיום בו נרשמתי (30.6) ולא מעבר לזה. עברו יותר מ14 ימים אבל לא ידעתי על שום מדיניות ביטול שכזו. כעת אני רוצה לבטל את הלימודים מסיבות אישיות ומנהל המכללה לא מוכן להחזיר לי את הכסף וטוען כי "אי ידיעת החוק" אינה פוטרת. אשמח לדעת מהן הזכויות שלי, ברצוני לקבל את כל כספי מהמכללה שכן הלימודים עוד לא החלו והתרעתי על כך מספיק זמן מראש.
אציין שוב שקיבלתי את המסמך עם המדיניות רק ב1.8, ולפי בדיקת סעיפים 14 ג2, 14 ה, 14 גג2 בחוק הגנת הצרכן- רק אחרי שקיבלתי בכתב את מדיניות הביטוח אני זכאית לקבל את כספי חזרה. האם זה נכון? | |
|
|
|
| 5/8/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:34:19 |
| שני שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, מניין הימים לצורך ביטול עסקה יחלק או ממועד ביצוע העסקה או ממועד קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר מביניהם.
על כן, משטופס הגליוי המפרט את תנאי הביטול נשלח רק ביום 1.8.2019, הנך רשאית לבטל את העסקה בהתאם להוראות הדין, בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש לפנות בכתב לבית העסק ולציין את האמור לעיל.
היה ובית העסק עומד בסירובו, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 5/8/2019 12:40 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 12:40:53 |
| טכנאי איחר מעל 3 שעות, פניתי לשירות לקוחות לקבלת פיצוי .
מהוא הזמן שעליהם לפצותי, בנתיים עברו יותר משבועיים ונציגים דוחים אותי כל פעם הטענה שהם ממתינים לאישור מנהל. | |
|
|
|
| 5/8/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/08/2019 | | שעה: | 14:31:24 |
| יניב שלום רב,
הוראות חוק הגתנ הצרכן לא קבעו מועד למתן הפיצוי, ועל כן, לא ניתן לקבוע מתי מדובר בהפרה באופן מדויק.
בכל מקרה, היה ואתה חש כי בית העסק אינו מתכוון להעביר את הפיצוי בהתאם להוראות הדין, אתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
|