| 8/8/2019 10:51 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 10:51:05 |
| היי,
רכשתי מוצר בחנות בישראל עפ"י קטלוג שהוצג לי בחנות. הפריט הוא פריט מקטלוג ולא מיוצר על פי מידות או התאמה אישית. מה שכן הפריט מוזמן מחו"ל ואינו פריט מדף או פריט שמיוצר בארץ.
מדובר על גוף תאורה.
ביקשתי לבטל את העסקה עוד לפני שקיבלתי את הפריט.
האם אני זכאי לביטול במקרה שעוד לא קיבלתי את הפריט?
מה הנוהג במקרים כאלה ומה הייתם ממליצים לי לעשות?
זו פעם שנייה שאני נתקל בספק שמזמין עבורי מחו"ל דרך קטלוג ומסרב לבטל עסקה.
תודה,
רן | |
|
|
|
| 8/8/2019 13:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:50:58 |
| רן שלום רב,
על פי הוראות הדין, העובדה שבית העסק אינו מחזיק מלאי ממוצר זה או אחר, ומזמין אותו רק לאחר רכישה מספק בחו"ל, אינה מונעת את זכות הביטול של הצרכן על פי תקנות ביטול עסקה, שכן הזמנה מחו"ל אינה מהווה "ייצור מיוחד" כמשמעותו בדין.
על כן, כל עוד לא סופק המוצר, אתה זכאי לביטול העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 8/8/2019 10:25 |
גלנדה |
 | | מחבר: | גלנדה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 10:25:06 |
| | אחרי בדיקות רבות עם החברה אמרו לי שהכי טוב לשלוח בקשת הפדיון (לקרת גיל 67) לקראת התחלת אוגוסט (יום הולדת 16 אוגוסט ואם אין בקשה זה באופו אוטומטי רק תשלום חודש - שלא רציתי). ב-29 ביולי שלחתי את הבקשה עם כל הטפסים וקיבלתי הודעה שיהיו בקשר איתי תוך מספר ימים. לא שמעתי כלום. אין מענה טלפוני למרות ה"מוקד" מאז פניתי כמה פעמים. ביום ראשון זה פניתי שוב ואחרי יום המתנה למדתי ש"קרה תקלה ולא נבדק הפניה שלי ושזה יקרה למחרת". מאז עבר השבוע ולא שמעתי מהם מילה. שלחתי תלונה ל"פניות הציבור"לפני 3 ימים וגם מזה אין סימן של חיים. שיא של אי אכפתיות. בינתיים הזמן עובר ואי אפשר לקבל קשר אנושית זה לוקח עד 3 שבועות לתאם תור איתם. נשאר רק שבוע עכשיו ולא עשו כלום, ואין עם מי לדבר בדחיפות. מה לעשות? | |
|
|
|
| 8/8/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:48:21 |
| גלנדה שלום רב,
מכיון שחוק הגנת הצרכן אינו חל על חברות הביטוח, הפניסיה והגמל, המועצה תתקשה לסייע במקרה זה.
על כן, מומלץ לפנות למפקח על הביטוח במשרד האוצר.
ניתן לפנות למפקח באמצעות הקישור הבא:
https://pe.mof.gov.il/SubmitComplaint.aspx | |
|
|
|
| 7/8/2019 12:56 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 12:56:13 |
| שלום ותודה מראש,
רכשתי מיטת ילדים וארון ילדים מחברת רהיטים, הארון היה ארון מתצוגה שהיו בו כמה פגמים קלים. הארון הגיע אליי (לאחר 14 יום בגלל מועד האספקה) והורכב ואז ראיתי שנוצרו פגמים חדשים ובאותו היום כבר התקשרתי לדווח על כך, החברה מודה שהמוצר נפגם במהלך ההובלה ומציעה תיקון שאיני מעוניינת בו.
כרגע אני רוצה לבטל את העסקה ושאלתי היא האם אני מחויבת בדמי ביטול עסקה (15% לפי בית העסק )? ובנוסף הם דורשים דמי פירוק והובלה אם אבל את העסקה.
תודה! | |
|
|
|
| 8/8/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 09:04:45 |
| עדי שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אין זכות חרטה על מוצרי ריהוט שהורכו בבית הצרכן.
על כן, יחולו על המקרה המתואר, הוראות חוק המכר.
הוראות החוק מחייבות את בית העסק לתקן כל פגם או ליקוי במוצר, והיה ואינו מצליח לתקן את הפגם, יספק לצרכן מוצר חדש ותקין.
על כן, מבחינת הוראות הדין, רשאי העוסק להציע תיקון בלבד, וביטול העסקה יהיה רק בהתאם למדיניותו. | |
|
|
|
| 8/8/2019 09:26 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 09:26:06 |
| הרכישה היתה ב29/6 ואספקת המוצר היתה ב1/8.
המוצר שהורכב בביתי קיבל מכות בהובלה-החברה עצמה גם מאשרת את זה.
בכל זאת זה אותו הדין?? | |
|
|
|
| 8/8/2019 13:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:46:48 |
| עדי שלום רב,
אכן, הדין יהיה זהה גם בנסיבות המפורטות שתיארת. | |
|
|
|
| 8/8/2019 09:17 |
אילה |
 | | מחבר: | אילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 09:17:08 |
| שלום
סגרנו חבילה לחו"ל בחודש מרץ
הטיול בתאריך 21.8.19 התקשרתי אתמול שבועיים לפני הטיול על מנת לשנות את המלון נאמר כי על כל שינוי או ביטול עלי לשלם 50% מערך ההזמנה האם הם הולכים לפי החוק וכי זה אחוז הקנס שצריך לשלם במידה של שינוי וביטול . | |
|
|
|
| 8/8/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:33:24 |
| אילה שלום רב,
משחלפו 14 ימים מיום ביצוע העסקה, למעשה אין אפשרות לבטל את העסקה, ועל כן, שינוי המלון, מועד הטיסה או כל שינוי פרט בחבילה, מהווה ביטול העסקה ההמקורית, ונתון לשיקול דעת בית העסק ודמי הביטול ייגבו בהתאם למדיניותו. | |
|
|
|
| 7/8/2019 09:19 |
Hila i |
 | | מחבר: | Hila i (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 09:19:58 |
| שלום רב,
נרשמתי לקורס פרטי שנמשך כשנה (בהרשמה מוקדמת) שיחל בנובמבר.אליו הגשתי מועמדות והתקבלתי
שולם תשלום ראשון בכרטיס אשראי דמי הרשמה בסך 1900 שח המהווים חלק משכר הלימוד
בסעיף ההרשמה נכתב הסעיף הבא
בפרישה ביוזמתכם לאחר הגשת מועמדות – לא יתקיים החזר דמי ההרשמה.
האם זה תקין?
במידה ואני רוצה לבטל הרשמה הרי שיש לי 15 יום לקבלת החזר לא?
נא עזרתכם האם איבדתי את כספי?
ומהו הנוהל התקין במקרים שכאלו? | |
|
|
|
| 7/8/2019 14:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 14:14:36 |
| הילה שלום רב,
היה והרישום התבצע פרונטאלית בבית העסק, תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות את ביטול העסקה בתוך 14 ימים מיום ביצועה ,ובתנאי שנותרו 14 ימים טרם פתיחת הקורס.
על כן, הסעיף המופיע בהסכם אינו תואם את הוראות הדין ומהווה הטעיה לכאורה.
יש לפנות מיידית לבית העסק ולציין את האמור לעיל, ולדרוש את ביטול העסקה בהתאם להוראות הדין, במקביל, ניתן להגיש תולנה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 8/8/2019 08:56 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 08:56:56 |
| תודה על התשובה
1. התשלום בוצע דרך האתר של בית הספר כלומר לא באופן פרונטלי.-מהו הדין משכך?
2. היות והקורס מתחיל רק בעוד חודש האם יש לי יותר מ14 יום לבקשה להחזר או שזה החוק ללא קשר בצחילת מועד הקורס
3. האם תקין לגבות תשלום לקורס עוד לפני שהוא מתחיל? | |
|
|
|
| 8/8/2019 13:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:29:29 |
| הילה שלום רב,
במקרה של עסקה שהתבצעה טלפונתי או באינטרנט, ניתן לבאטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ביצועה או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המאוחר, ללא קשר למועד פתיחת הקורס, שכן לכאורה, מדובר בעסקה מתמשכת.
על כן, בכל מקרה, בית העסק אינו רשאי לגבות דמי ביטול מעבר ל 5 % או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם, מה גם שהעובדה כי ציין בהסכם כי לא תינתן אפשרות ביטול מהווה הטעיה כאמור. | |
|
|
|
| 8/8/2019 08:41 |
יפית בכר |
 | | מחבר: | יפית בכר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 08:41:11 |
| קניתי שוקיים עוף טרי ארוזות !
מצאתי שם בדל סיגריה דבוק על אחד השוקיים
מה הפיצוי שאני צריכה לקבל מהחברה?
החברה כמובן מתנערת מאחריות
והציעו לי פיצוי של בין 150-200 ש"ח
האם הפיצוי הוגן?
אשמח לתשובתכם | |
|
|
|
| 8/8/2019 13:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:24:50 |
| יפית שלום רב,
אין הוראת דין הקובעת פיצוי במקרה זה, והפיצוי יינתן בהתאם לדיני הנזיקין הכללים.
כלומר, יש להוכיח מהו הנזק הכלכלי או הפיזי, שנגרם, חלילה, ולהוכחי כי הנזק נגרם עקב רשלנות בית העסק.
היה ולא נגרם נזק פיזי, ומדובר בנזק כלכלי בגובה עלות המוצר ועוגמת הנפש, הרי שיהיה קושי לדרוש פיצוי גבוה יותר.
כמו כן, יש לדווח על המקרה למנהל המזון במשרד הבריאות.
ניתן לעשות זאת באמצעות הקישור הבא:
https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/food/Pages/FoodComplaints.aspx | |
|
|
|
| 8/8/2019 08:27 |
עמית |
 | | מחבר: | עמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 08:27:22 |
| | שלום רב הזמנו פרגולה, החברה התחייבה להתקנה תוך 45 ימי עבודה, התקופה הזו חלפה , אנחנו מעדיפים לא לבטל את העסקה- האם מגיע לנו איזשהו פיצוי על פי חוק? | |
|
|
|
| 8/8/2019 13:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:22:13 |
| עמית שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן לא קבעו פיצוי ללא הוכחת נזק בגין איחור באספקה, ועל כן, הפיצוי, היה ומגיע לכם, יהיה באמצעות דיני הנזיקין הכללים.
כלומר, יש להוכיח מהו הנזק שנגרם לכם עקב האיחור באספקה וכן להעלות את הטענה כי הנזק נגרם עקב התנהלות רשלנית של בית העסק. | |
|
|
|
| 7/8/2019 23:39 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 23:39:53 |
| שלום רב! לא הורשתי להיכנס לסניף ויקטורי ברחוב לינקולן בתל אביב עם תיק. כאשר מסתבר שרק לנשים מותר להיכנס עם תיק לסניף ולגברים אסור. בטענה שלנשים יש חפצים אישיים.
משהו פה מוזר לי ואני חושב שלפחות זכות אחת נפגעה... מה ניתן לעשות?
| |
|
|
|
| 8/8/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:20:45 |
| אדוני שלום רב,
אני בהחלט סבורה כי ההתנהלות הנה בעייתית ועלוה להוות אפליה במוצרים שירותים מטעמי מגדר.
אתה מוזמן להגיש תלונה בעניין למועצה באמצעות האתר ונשמח לקבל את תגובת בית העסק להתנהלות כאמור. | |
|
|
|
| 7/8/2019 23:30 |
רמי |
 | | מחבר: | רמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 23:30:12 |
| ברשותי תוים ישנים של רב תו שהונפקו ב07.2014 ופג תוקפם לפני מספר ימים
האם חלה על אלון הריבוע הכחול חובה להחליף אותם בחדשים?
הם מסרבים בכל תוקף | |
|
|
|
| 8/8/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:19:37 |
| רמי שלום רב,
על פי הוראות הדין, לא מחוייב בית העסק לחדש את התווים, שכן על פי החלטת בית המשפט שניתנה בעניין, היה עליהם להאריך את תוקפם כך שיהיו בתוקף 5 שנים מיום ההנפקה, ולא מעבר לכך. | |
|
|
|
| 7/8/2019 22:07 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 22:07:24 |
| שלום.
קניתי מוצר (שולחן) לפני שמונה חודשים ולא הלכתי לאסוף אותו. האם יש הגבלה על הזמן שבו מגיע לי לקבל את המוצר (או מוצר בשווי התשלום) ששילמתי עליו? יש לי את הקבלה המקורית שכתוב עליה שהמוצר לא סופק. | |
|
|
|
| 8/8/2019 12:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 12:13:11 |
| שלום רב יוסי,
האם כעת אתה מעוניין שהמוצר יסופק?
מדוע לא הלכת לאסוף את המוצר? האם יש הסכם בניכם לאחסון המוצר עד שתגיע לאוספו? | |
|
|
|
| 6/8/2019 11:40 |
אורח |
 | | מחבר: | אורח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 11:40:47 |
| הזמנתי טיול מאורגן כחודש וחצי לפני הטיול בכ7000 שח.
עקב חוסר הרשמה, נסלה הטיול לשבוע לאחר מכן ליעד אחר.
שבועיים לפני הטיול קרה מקרה רפואי במשפחה הקרובה ונאלצתי לבטל את הטיול.
מארגן הטיול בהתחלה רצה להחזיר לי אחוז מאוד נמוך מהעסקה,כאלף שקלים. אחרי שאמרתי לו שזה לא הגיוני, ושאתייעץ עם עורך דין הוא הסכים לקחת רק כאלף שקלים "קנס".
מה הן הזכויות שלי במקרה הזה? עד כמה מותר לו לקחת קנס? | |
|
|
|
| 6/8/2019 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 15:24:47 |
| שלום רב אדון,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם (פר כרטיס)ובלבד שבשירותי הארחה, חופש, נסיעה ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
ובמידה שהעסקה בוצעה פרונטלית, בשירותי הארחה, נסיעה, חופש ובילוי- הביטול ייעשה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח פר כרטיס ובלבד שהביטול ייעשה בתוך 14 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות קודם לקבלת השירות. על כן, בהנחה שאתה עומד בתנאים הקבועים בחוק, כמפורט לעיל, הרי שיש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. במידה שאתה לא עומדת בתנאים הקבועים בדין, יהיה עליך לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 6/8/2019 22:35 |
אורח |
 | | מחבר: | אורח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 22:35:25 |
| היי, כתבתי שהעסקה הייתה כחודש וחצי לפני הטיול. כשבועיים לפני הטיול הודעתי למארגן הטיול שאיני מגיעה.
אין בינינו הסכם כלשהו לגבי ביטול הטיול, רק קבלה על התשלום.
בגלל זה אני רוצה לדעת מהן הזכויות שלי במקרה הזה, כשאין חוזה מוסדר.
הודעתי אחרי 14 יום ממועד הרכישה, עקב מקרה רפואי של קרוב משפחה מדרגה ראשונה, אך כ14 יום לפני מועד הטיול. ללא חוזה\הסדר לגבי ביטול.
הטיול התקיים גם בלעדיי כמובן. | |
|
|
|
| 7/8/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 14:06:35 |
| אדוני שלום רב,
על פי הוראות הדין, היה וההתקשרות התבצעה באמצעות האינטרנט או הטלפון, לא ניתן לבטל את העסקה לאחר שחלפו למעלה מ 14 ימים מיום ביצועה, ועל כן, בנסיבות אלו, רשאי בית העסק לגבות דמי ביטול על פי מדיניותו, ואין הוא מחוייב לאפשר את ביטול העסקה כלל, גם במקרה של מצב רפואי בלתי צפוי.
היה וההזמנה התבצעה טלפונית בלבד, על ידי אזרח ותיק/עולה חדש/בעל תעודת נכה, רשאי הוא לבטל את העסקה בתוך 4 חודשים מיום ביצועה ,ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש, תמורת דמי ביטול שלא יעלו על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 7/8/2019 15:31 |
אורח |
 | | מחבר: | אורח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 15:31:02 |
| ואם הרכישה בוצעה פרונטלית, על ידי אדם רגיל, עברו 14 יום ממועד הרכישה ובוטלה כשבועיים לפני הנופש?
בית העסק רשאי לגבות כמה שהוא רוצה? | |
|
|
|
| 8/8/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 12:04:50 |
| אדוני שלום רב,
אכן, במקרה של רכישה פרונטאלית, וכאשר אין זכות ביטול על פי הוראות הדין, דמי הביטול ועצם אפשרות הביטול, נתונה לשיקול דעת בית העסק. | |
|
|
|
| 7/8/2019 18:49 |
Sagi |
 | | מחבר: | Sagi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 18:49:36 |
| הגעתי עם המשפחה כולל אמא בת 85 ניצולת שואה ואני עם תעודת נכה עקב בעיות ברגליים, למלון בירושלים. קיבלנו סוויטה ל- 4 כפי שהזמנו. הסוויטה היתה בקומה 4. שמנו את הדברים ויצאנו לטייל. כשחזרנו מסרו לנו שהמעלית התקלקלה ואין להם שום פתרון להציע לנו.
כל נסיון לנסות לדבר עם מנהל תורן נכשל בתירוצים שונים: המנהל בחו"ל, המנהל ישן.. ניסינו לברר מתי יגיעו לתקן את נמעלית ונמסר ששלחו הודעה לחברת מעליות. רק אחרי מעל חצי שעה של המתנה ( יש לציין שבקומת הקבלה אין אפילו שרותים ) ואחרי שהתעקשתי לשמוע מטכנאי המעליות מתי הוא מתעתד להגיע הסכימו להתקשר ואז התברר כי כלל לא נפתחה קריאה. כמובן שבמועד זה לא היה בכלל צפי למתי יגיע טכנאי.
ביקשנו שינסו למצוא פתרון אחר ללילה למי שמתקשה להגיע לחדרו בקומה 4 וכל מה שיכלו להציע לנו זה להשאר לשבת בלובי. בלית בררה טיפסנו אט אט במעלה המדרגות. הגענו מותשים אחרי זמן רב לחדר. אף אחד מהקבלה לא דאג לדעת האם אנחנו בסדר. הרגשנו רע מאד ולא הצלחנו לישון כל הלילה. בבוקר המעלית פעלה. כשירדתי במעלית נסע איתי הטכנאי והבנתי שהמעלית תוקנה במועד זה. ניסיתי לבקש לדבר בבוקר עם מנהל המלון ושוב לא היו מוכנים לתת לי את שמו או כיצד ניתן ליצור איתו קשר. ביקשו שאשאיר מס' טלפון ויחזרו אלי וכמובן אף אחד לא חזר אלי. פניתי במייל לכתובת המייל של המלון ממנה קיבלתי את ההזמנה למלון וסיפרתי מה קרה וביקשתי שמנהל יחזור אלי וגם כאן אף אחד לא חזר אלי. התעלמות מוחלטת מהלקוח ... מה עושים ? למי פונים בתלונה ? האם רק לבית משפט ? הגעתי למלון כדי להנות ממנו ולא כדי שייגרם לי סבל האם מגיע לי פיצוי ? | |
|
|
|
| 8/8/2019 12:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 12:01:29 |
| שלום רב שגיא,
במידה שנגרם נזק מוכח, הרי שקמה לכם הזכות לתבוע מכח פקודת הנזיקין.
בנוסף, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה התנאים שסוכם בניכם, והאם ישנו סעיף פיצויים במקרה של הפרה על ידי מי מהצדדים?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 6/8/2019 15:23 |
נ. ברשי |
 | | מחבר: | נ. ברשי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 15:23:37 |
| שלום, יש לי מנוי מוזל לחדר כושר שכחלק מהחוזה אין אפשרות להקפיא, ויש התחייבות לשנה עם דמי ביטול אם מפסיקים את המנוי.
במהלך המנוי גיליתי שאני בהריון, ולצערי נכנסתי לשמירת הריון לפני כחודש.
התקשרתי כדי לבטל את המנוי, ונתבקשתי לשלם דמי ביטול + חודש נוסף של הודעה מראש. אופציה אחרת היא למצוא מישהו להעביר אליו את המנוי (ניסיתי ללא הצלחה, וכל חודש שעובר מחוייב כמובן).
האם זה חוקי לדרוש ממני להמשיך את המנוי או לשלם דמי ביטול אם יש לי אישור רפואי שאינני יכולה להתאמן?
מה אני יכולה לעשות בנדון?
תודה. | |
|
|
|
| 7/8/2019 11:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 11:20:07 |
| שלום רב גברת,
האם יש ברשותך אישור רפואי?
בעניין זה ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 (תחת הכותרת "שאלות ותשובות)
לאחריו, פני אל בית העסק בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 7/8/2019 18:03 |
נ. ברשי |
 | | מחבר: | נ. ברשי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 18:03:12 |
| תודה רבה.
פניתי אליהם והם טוענים שיפחיתו את דמי הביטול לתשלום עבור חודש אחד.
מהכתוב בלינק אני מבינה שכלל לא אמורים לחייב בדמי ביטול. האם זה נכון?
יש טעם להגיש תלונה? | |
|
|
|
| 8/8/2019 11:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 11:54:55 |
| שלום רב גברת,
הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות, בצירוף מסמכים על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 7/8/2019 17:25 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 17:25:12 |
| | היי, סגרתי עם מישהי שמשכירה שמלות ערב ושילמתי מקדמה, לאחר כמעט יומיים התחרטתי האם זה עומד בתנאי לביטול עסקה ומגיעה לי המקדמה או שהשכרה של בגד לא כלולה בחוק? | |
|
|
|
| 8/8/2019 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 11:43:43 |
| שלום רב ליאור,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן לבטל עסקת רכישה, בין היתר, בביגוד והנעלה, אולם במקרה המתואר, לא תקום לך זכות חרטה היות שלא בוצעה רכישה.
| |
|
|
|
| 7/8/2019 15:41 |
גלעד |
 | | מחבר: | גלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 15:41:21 |
| שלום,
רכשתי מכונת ייבוש תחת אחריות של ישפאר.
לאחר 4 חודשים המכונה הפסיקה לעבוד, טכנאי של ישפאר הגיע ואמר שצריך להזמין חלק מחו"ל וזה ייקח 60 יום. כלומר במקרה הכי טוב התיקון יתבצע 3 חודשים לאחר שפניתי אליהם.
לי זה נשמע לא סביר (להיות בלי מכונה 3 חודשים), האם החוק אומר משהו לגבי זמן התיקון ומה הספק אמור לעשות במידה והא לא יכול לתקן בזמן סביר?
תודה,
גלעד | |
|
|
|
| 8/8/2019 10:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 10:20:28 |
| שלום רב גלעד,
במידה שהמוצר נמצא בתקופת שנת האחריות הראשונה, הרי שתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון, התקנות אף מפרטות את המועד לתיקון המוצרים, כך לדוגמא מייבש כביסה, התיקון ייעשה בתוך 3 ימים מביצוע קריאה.
בנוסף, במקרה בו היצרן/יבואן לא תיקן את הטעון תיקון, הרי שקמה לצרכן זכות לתבוע פיצויים לדוגמא ובית המשפט רשאי לפסוק פיצויים עד 10000 ש"ח, בהתאם לקבוע בסעיף 31א(א)(8) בחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 7/8/2019 15:32 |
נירה |
 | | מחבר: | נירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 15:32:50 |
| שלום רב, להבנתי המועצה לצרכנות מסייעת במידה ויש תשובה מבית העסק. מה קורה שכל פניותי אינן נענות ברמת שירות לקוחות? אין תשובה למייל, אין טלפון חוזר, דממת אלחוט
תודה | |
|
|
|
| 8/8/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 10:00:23 |
| שלום רב נירה,
במקרה של איכות שירות לא משביע רצון- עליך לשקול אם את ממשיכה להתקשר עם חברה כזו. | |
|
|
|
| 7/8/2019 14:20 |
תום |
 | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 14:20:36 |
| | שלום, רציתי לברר אם הזמנתי רהיט שיוצר עם התאמה לבקשתי האישית, כלומר ביקשתי שיוסיף גלגלים לכוננית, המוצר הגיע פעמיים פגום. ביקשתי לבטל את העיסקה והמוכר אמר שזה יהיה בעייתי לבטל אם זה יוצר לבקשתי. מצד שני אני קיבלתי מוצר פגום(שריטות וגלגל שבור) מה הדין במקרה זה? | |
|
|
|
| 8/8/2019 09:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 09:45:15 |
| תום שלום רב,
על המקרה המתואר יחולו הוראות חוק המכר.
חוק המכר קובע כי במקרה בו סופק לצרכן מוצר פגום, או שנתגלה פגם בתוך זמן קצר, חלה חובה על בית העסק לתקן את הליקויים.
היה ובית העסק אינו מצליח לתקן את הליקוי, או שהפגמים חוזרים על עצמם, מחויב העוסק לספק מוצר חדש ותקין, או לבטל את העסקה כולה.
על כן, יש לפנות בלית העסק בכתב ,לציין את השתלשלות העניינים, ייתכן וכדאי לאפשר לו לספק את המוצר בצורה תקינה בפעם השלישית, ולציין כי היה ולא יעשה כן, מדובר בהפרה מהותית של ההסכם וקמה הזכות לביטול העסקה כולה.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, למקרה שתזדקק לסיוע. | |
|
|
|
| 7/8/2019 14:20 |
תום |
 | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 14:20:23 |
| | שלום, רציתי לברר אם הזמנתי רהיט שיוצר עם התאמה לבקשתי האישית, כלומר ביקשתי שיוסיף גלגלים לכוננית, המוצר הגיע פעמיים פגום. ביקשתי לבטל את העיסקה והמוכר אמר שזה יהיה בעייתי לבטל אם זה יוצר לבקשתי. מצד שני אני קיבלתי מוצר פגום(שריטות וגלגל שבור) מה הדין במקרה זה? | |
|
|
|
| 8/8/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 09:44:33 |
| תום שלום רב,
על המקרה המתואר יחולו הוראות חוק המכר.
חוק המכר קובע כי במקרה בו סופק לצרכן מוצר פגום, או שנתגלה פגם בתוך זמן קצר, חלה חובה על בית העסק לתקן את הליקויים.
היה ובית העסק אינו מצליח לתקן את הליקוי, או שהפגמים חוזרים על עצמם, מחויב העוסק לספק מוצר חדש ותקין, או לבטל את העסקה כולה.
על כן, יש לפנות בלית העסק בכתב ,לציין את השתלשלות העניינים, ייתכן וכדאי לאפשר לו לספק את המוצר בצורה תקינה בפעם השלישית, ולציין כי היה ולא יעשה כן, מדובר בהפרה מהותית של ההסכם וקמה הזכות לביטול העסקה כולה.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה, למקרה שתזדקק לסיוע. | |
|
|
|
| 7/8/2019 13:56 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 13:56:46 |
| | שלום, האם יש הגבלת זמן למענה של נציגי הוט בתמיכה באינטרנט של החברה ץ לפעמים עונים אחרי שעה, לפעמים אחרי יומיים ולפעמים אחרי שבועיים. תודה | |
|
|
|
| 7/8/2019 14:09 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 8/8/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 09:41:43 |
| שלום רב רויטל,
ראי מידע מפורט בעניין תיקון 57 לסעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק 6 דקות" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/6_min_law | |
|
|
|
| 7/8/2019 14:18 |
מונה |
 | | מחבר: | מונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 14:18:01 |
| שלום רב,
הזמנתי מיטה בדגם מסויים בהזמנה אישית, המיטה הגיעה לאחר חודש ימים למרות שבעל החנות הבטיח שיגיע עד 21 יום, המוביל הרכיב את המיטה ומתברר שזה לא הדגם כלל שהזמנתי, המוביל סירב לקחת את המיטה בחזרה לבית העסק .
פניתי לבית העסק בבקשה לבטל את העסקה מפני שמדובר במוצר אחר מבקשתי .
בית העסק טען שהוא ישלח את המוביל מתישהו בעוד שבועיים ולאחר יומיים שאגש לבית העסק ואקבל את כספי, לא הסכים לתת לי אסמכתא שהוא מוכן לבטל את העסקה .
לאחר הרבה תגובות רעות על בית העסק ועל אי אמינות ושמקרה כזה קרה עם הרבה לקוחות אחרים, וגם כשתיקנו את הטעות, המוצר היה עדיין לא הדגם שביקשו .
מה ניתן לעשות במקרה כזה ?, האם היתי צריכה לדרוש את כספי כשביקשתי לבטל ? | |
|
|
|
| 8/8/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 09:41:33 |
| מונה שלום רב,
בסיטואציה כזו, יש לדאוג לתיעוד בכתב של השתלשלות העניינים.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב (מייל, פקס או דואר) ולתאר את מועד ביצוע העסקה, מועד האספקה, וכן את אי ההתאמה במוצר שהוזמן.
יש לציין כי מדובר בהפרה מהותית של הסכם הרכישה ועל כן את מעוניינת בביטול העסקה כולה, בהתאם להסכמתו הטלפונית.
במקביל לפנייה בכתב, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע. | |
|
|
|
|