| 11/8/2019 10:53 |
נועה |
 | | מחבר: | נועה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 10:53:18 |
| היי, שמי נועה ואשמח מאוד לעזרתכם. בחודש ינואר האחרון התחברתי לחברת אינטרנט. כיום כשברצוני להתנתק מהחברה הם אומרים לי שעליי להמשיך ולשלם על הראוטר שברכישה רק שהדבר לא היה מצויין בחוזה עליו חתמתי וכשביקשתי את השיחה המוקלטת שבה כיביכול הוסבר לי המצב, אמרו לי שאין באפשרותם לשלוח לי את ההקלטה ואפשר לשלוח תמלול של השיחה, רק שגם תמלול הם לא שלחו לי ואני רודפת אחריהם כבר למעלה משבוע (מדובר בקרוב ל1000 שקלים שעליי לשלם).
בבקשה אשמח לעזרתכם הרבה. לא הייתי מתחייבת לדבר כזה ביודעין היות ואני גרה בדירה שכורה. ולא אשאר בה עד לסוף תקופת החיוב (36 חודשים). | |
|
|
|
| 11/8/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 13:18:32 |
| שלום רב נועה,
ראשית, תוכלי לדרוש מהחברה זכות עיון בהקלטות, ככל שהיו מכח סעיף 13 בחוק הגנת הפרטיות, ראי מידע מפורט בעניין, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/Departments/policies/right_of_access
שנית, היעדר מסירת טופס גילוי נאות עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה, מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן. בכל מקרה, מוצע לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך,לאחריו הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 11/8/2019 11:01 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 11:01:10 |
| | רכשתי חבילת תיירות באחד האתרי אינטרנט. המחיר ששילמתי היה בשקלים. בית העסק לא מוכן לכבד את העסקה כי טוען שהתכוון לפרסום ביורו ומדובר בטעות מצידו. אני מנגד דורשת שיכבד את העסקה, שילמתי את הנדרש . מי צודק? | |
|
|
|
| 11/8/2019 13:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 13:15:30 |
| נטלי שלום רב,
מדובר בהטעיה צרכנית מצד בית העסק.
אך יש צורך לבחון האם המחיר לחבילה כאמור, הנו נמוך באופן משמעותי ממחיר השוק, כך שצרכן סביר יוכל להבין בקלות כי מדובר בטעות ולא בתמחור אמיתי.
היה ואכן, מדובר בעלות בלתי סבירה, וצרכן סביר יכול היה להבין כי מדובר בתמחור שגוי, לא יחוייב בית העסק לספק את השירות במחיר כאמור.
| |
|
|
|
| 11/8/2019 09:59 |
ג'ימס |
 | | מחבר: | ג'ימס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 09:59:11 |
| | האם אפשרות ביטול טיסה במסגרת עסקת מכר מרחוק לסוכן בארץ אכן חל רק לגבי התקשרות והזמנה בטלפון ולא במקרה של הזמנה דרך האינטרנט בלבד? | |
|
|
|
| 11/8/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 13:13:37 |
| ג'ימס שלום רב,
סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, מאפשר לצרכן לבטל עסקת מכר מרחוק שבוצעה באינטרנט או בטלפון, לרכישת טיסה או נופש, בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת טופס גילוי נאות, לפי המואחר, ובלבד שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה.
המקום היחיד בו יש אבחנה בין עסקה טלפונית לרכישה באינטרנט, היא בסעיף 14ג1 העוסק בזכותו של אזרח ויתק, עולה חדש או בעל תעודת נכה, לבטל עסקת מכר מרחוק, טלפונית בלבד, בתוך ארבעה חודשים מיום ביצוע העסקה. | |
|
|
|
| 10/8/2019 23:04 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2019 | | שעה: | 23:04:13 |
| | שלום קניתי מכונת כביסה אך היא חסרה במלאי ואמרו לי להמתין עד שבועיים. המכונה טרם הגיעה והציעו לי לקחת מהתצוגה ועוד לקבל זיכוי בסך 250 שח. החלטתי להמתין למכונה החדש (כי הפרש היה יומיים בין מכונה מתצוגה לבין מכונה חדשה). אך המכונה החדשה עדיין לא סופקה והובטח לי שיביאו בשבוע הבא שזה כבר יהיה 3 שבועות. האם ניתן לקבל פיצוי ? למשל, מוצר חשמל בעלות עד 200-300 שח בתור פיצוי? | |
|
|
|
| 11/8/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 13:12:37 |
| שלום רב אלה,
תנסי לפנות אליהם.
במידה שנגרם לך נזק בשל האיחור תוכלי לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 10/8/2019 17:22 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2019 | | שעה: | 17:22:16 |
| היי,
מה ניתן לעשות אם רכשתי מחשב חדש (יקר מאוד),
המחשב הגיע באיחור של שבוע, לאחר יום עם המחשב גיליתי שהוא תקול, שלחתי למעבדה כחלק מהאחריות לתיקון ולבסוף החזירו לי את המחשב עם שריטות על הגב?
האם ניתן לדרוש שיחזירו לי את הכסף ולקנות חדש? או שיביאו לי מחשב חדש?
אשמח לעזרתכם | |
|
|
|
| 11/8/2019 13:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 13:11:02 |
| נופר שלום רב,
היה ויש בידך הוכחה לכך שהשריטה נגרמה עקב פעולה רשלנית של בית העסק, את ראית לדרוש תיקון השריטה, החלפת החלק, במידה וניתן, או פיצוי בגובה עלות הנזק שנגרם למחשב.
שריטה לכשעצמה אינה מזכה את הצרכן בזכות לקבלת מחשב חדש. | |
|
|
|
| 9/8/2019 21:28 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 21:28:50 |
| שלום
קיבלתי שוברי מתנה לרשת "ביאנקו ג'ינס"
כשהגעתי לאחת החנויות גיליתי שהיא סגורה
חיפשתי סניפים נוספים
איתרתי את שם החברה ברשת וענו לי שזו אכן רשת ביאנקו בקו השני.
ניסיתי להבין היכן אני יכולה לרכוש כדי להשתמש בשוברים ונאמר לי שאני לא יכולה להשתמש יותר בשוברים, החברה נסגרה.
מאידך, החברה "ביאנקו גינס" ממשיכה לפרסם בפייסבוק בשמה הקודם. וכאמור כך גם עונים לטלפון.
אני מעוניינת לדעת מה הדין של השוברים אותם קיבלתי (סך 300 שח).
תודה | |
|
|
|
| 11/8/2019 12:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 12:55:18 |
| שלום רב תמר,
במידה שיש לחברה מס' ח.פ. אחר, הרי שמדובר באישיות משפטית שונה, על כן, אין כל יריבות בניכם, אולם ניתן לבדוק אם ישנה התייחסות לחובות הקודמים של העוסק ובכללם הזיכוי/שובר בעת רכישתו.
| |
|
|
|
| 9/8/2019 10:37 |
זינא |
 | | מחבר: | זינא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 10:37:43 |
| שלום, רכשנו אני ובעלי 3 זוגות משקפיים באירוקה אילת כולל בדיקות ראייה, אחד הזוגות הוא מולטיפוקל, בחנות הבטיחו במידה ואין הסתגלות המוצר יוחזר.ביצענו בדיקת ראייה, הבדיקה לא הייתה טובה לא יכולנו לראות טוב במשקפיים, שלחו אותנו פעם נוספת אותו סיפור המולטיפוקל לא נגעו בו והשניים האחרים השינוי היה לרעה ! מה לעשות? האם ניתן לבטל את העסקה?
תודה | |
|
|
|
| 11/8/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 12:27:43 |
| שלום רב זינא,
האם פניתם אל החברה בהתאם להבטחה שלהם?
לא קמה לצרכן זכות חרטה מכח תקנות ביטול עסקה, על כן, יש לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם, או שניתן לפעול בהתאם לחוק המכר הקובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש לבטל את העסקה או לשלם פיצויים בגין פחת בשווי המוצר.
בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 9/8/2019 15:10 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 15:10:47 |
| ני חודש אמא שלי הזמינה טכנאי שיחבר לה את הכריים החשמליות
ושכנע אותה לעשות ביטוח למרות שהיא בהתחלה לא רצתה
אחרי כמה ימים החלטה שהיא רוצה לבטל את הביטוח
אמא שלי היא מבוגרת, וכתוב בדף שטכנאי נתן לה שלאזרחים ותיקים זה עד 4 חודשים אפשר לבטל
ניסיתי להסיג את החברה כדאי לבטל את האחריות ושיחזרו את הכסף
אך ללא מענה
המוקדנית אומרת שיחזרו אלי
ולא חזרו אליי מאז
מה אני יכולה עוד לעשות כדי לקבל את הכסף ששולם? | |
|
|
|
| 11/8/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 12:26:54 |
| נטע שלום רב,
יש למצוא דרך להעביר לבית העסק הודעת ביטול בכתב (מייל, פקס, מסרון) ולציין את מועד ביצוע העסקה, וכן את העובדה שמך הנה אזרחית ותיקה בת למעלה מ 65 ועל כן, על פי הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן, היא רשאית לבטל עסקת רוכלות (עסקה שהתבצעה בבית הצרכן) בתוך 4 חודשים מיום ביצוע העסקה.
במקביל להעברת הפנייה בכתב לבית העסק, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 8/8/2019 13:52 |
סימה |
 | | מחבר: | סימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 13:52:30 |
| שלום רב.
בתאריך אוקטובר 2018 הודעתי לחברת מי הטבע שהוצאתי את המכשיר אשר ביטחתי בחברתם ומבקשת לעצור את החיובים החודשיים.
ברצוני להדגיש כי המכשיר היה תקול והתקלקל בתדירות גבוהה ולכן נאלצתי להוציאו מביתי ולרכוש מכשיר מחברה אמינה יותר.
בחברה לא מוכנים לעצור את החיוב החודשי למרות כל פניותיי בדרכים שונות.
אשמח להצעתכם בנדון.
בברכה | |
|
|
|
| 8/8/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 14:13:39 |
| סימה שלום רב,
על פי הוראות הדין, רשאי צרכן לבטל עסקה מתמשכת בכל עת, ועל בית העסק לעצור את החיובים בתוך שלושה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן.
אף על פי כן, רשאי העוסק לגבות דמי ביטול, ובתנאי שהם צוינו במפורש בהסכם ההתקשרות ואינם מנועים את אפשרות הביטול.
על כן, יש לפעול במקביל:
העבירי פנייה בכתב לבית העסק וצייני את האמור לעיל, לפיו על פי הוראות סעיף 13ג לחוק הגנת הצרכן, הם מחוייבים לבטל את העסקה, ולא הם חושפים עצמם לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
במקביל לפנייתך אליהם בכתב, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע.
| |
|
|
|
| 9/8/2019 14:44 |
סימה |
 | | מחבר: | סימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 14:44:02 |
| שלום רב ותודה רבה.
לידיעתכם,לא צויין ולא חתמתי על כל תנאי שנעשה בזמן הביטוח.
ביקשתי מסמך או כל הוכחה אחרת והם מושכים אותי בכל מיני סיבות ותואנות כדי שאתייאש.
לא הוצג בפניי דבר מאז שביקשתי ביטול.
שמחה שהגעתי אליכם.
האם אוכל לשלוח אליהם את תשובתכם?
בברכה
| |
|
|
|
| 11/8/2019 12:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 12:24:14 |
| סימה שלום רב,
בוודאי, את מוזמנת לשלוח את תגובתינו, וכן מוזמנת כאמור, להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 9/8/2019 09:47 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 09:47:54 |
| | בוקר טוב, אתמול התעניינתי ברכישת בר מים נועם 1 מחברת אפיקים. נציגה התקשרה לבעלי כדי לקבל פרטי כרטיס אשראי ללא ידיעתי, נאמר לו במרמה שהרכישה תואמה מולי, דבר שלא היה ולא נברא. בעלי האמין לנציגה ומסר את פרטי האשראי שלנו, לחיוב של 79 שח ל 3 שנים!! מס' דקות לאחר שמסר את האשראי התקשרנו לבטל את העסקה, טוענים שמנהלת תחזור אלינו. עד לרגע זה אף אחד לא מוכן לתת לנו מנהלת לביטול העסקה והם טוענים שיחזרו אלינו אולי בשבוע הבא. פניתי לחברה גם במייל אבל לא מתייחסים לפנייתי. מה עושים במצב כזה שהחברה מתחמקת מביטול העסקה?? אודה לתשובתכם בהקדם | |
|
|
|
| 11/8/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 11:53:52 |
| שלום רב עדי,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ואם בוצעה התקנה יש לשלם דמי התקנה שלא יעלה על 100 ש"ח.
על כן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שאת נתקלת בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/8/2019 09:13 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 09:13:00 |
| | שלום, רכשתי מזרן ונאמר לי שיגיע תוך 14 יום. לאחר שלא יצרו איתי קשר אחרי 14 ימים יצרתי עם החנות קשר, אז הודיעו לי שהיה עיכוב ביצור והמזרן יתעכב בעוד 8 ימים ושאקבל פיצוי של זוג כריות. הפיצוי לא נראה לי סביר לאור העובדה שבגלל העיכוב נמנע ממני להיכנס לדירה חדשה. האם מגיע לי פיצוי יותר משמעותי לאור העובדה שאני משלמת כרגע שכירות על דירה שאין באפשרותי לגור בה ללא מזרן? | |
|
|
|
| 11/8/2019 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 10:56:41 |
| חן שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן לא קבעו פיצוי קבוע ללא הוכחת נזק בגין איחור באספקה, ועל כן, הפיצוי ינתן בהתאם לדיני הנזיקין הכללים.
כלומר, יש לנסות ולהעריך את הנזק הכלכלי שנגרם לך עקב האיחור באספקה, לנסות ולבסס אותו באמצעות ראיות לנזק כאמור, ולטעון כי הנזק נגרם עקב התנהלות רשלנית של בית העסק.
היה ופנייה הכוללת את כל האמור לעיל, לא תועיל ובית העסק לא יהיה מעוניין לפצות אותך על הנזקים, פתוחה בפנייך האפשרות לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות לצורך מימוש זכויותיך. | |
|
|
|
| 9/8/2019 08:50 |
bambaaduma |
 | | מחבר: | bambaaduma (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 08:50:32 |
| שלום, קנינו ספה מחנות שייחודה היא ספות בהתאמה אישית. עיצבנו ספה לפי דגם שראינו בחנות. בחנות הישיבה היתה רכה ונוחה, ממש כמו פוף.
הספה הגיעה השבוע והישיבה בה בכלל לא דומה למה שהוצג בחנות. הספה קשה משמעותית! גם בגב זה לא מרגיש כמו בחנות.
פנינו לחנות והם טוענים שמדובר בספוג רך ושזה יתרכך עם הזמן.לא נשמע לי הגיוני שספה קשה תתרכך לרמה של ספה מתצוגה בחנות, גם בישיבה ממושכת. האם אני אמורה לקבל מלכתחילה ספה קשה ולא נוחה ולקוות שזה מה שיקרה?
האם יש לי אפשרות להחזיר בהתחשב בכך שיחוד החנות הוא התאמה אישית? הספה עלתה 14000 שח!
תודה | |
|
|
|
| 9/8/2019 09:12 |
bambaaduma |
 | | מחבר: | bambaaduma (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 09:12:15 |
| רוצה להוסיף שעל גבי ההזמנה רשום: ביטול הזמנה מכל סיבה שהיא יחוייב ב 30% מערך ההזמנה. ייתכנו שינויים בגוון העץ או הבד.
תודה | |
|
|
|
| 11/8/2019 10:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 10:35:58 |
| אדוני/גברתי שלום רב,
היה והספה נרכשה בהתאם לדגם שהוצג בחנות, ובהתאם להיצע הקטלוגי של הבדים והומרים המצויים בחנות, הרי שאין מדובר ב"הזמנה אישית" או "ייצור מיוחד" כהגדרתו בדין.
על כן, ייתכן בהחלט ותקום הזכות לביטול העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה, וזאת על אף העובדה כי צוין בהזמנה דמי ביטול גבוהים מהקבוע בדין.
ככל שאכן מדובר בייצור יחודי, יש לנסות ולהוכיח כי מדובר בהפרת הסכם הרכישה וכי לא מדובר באותה הספה או באותם החומרים, וזאת על ידי ניסיון לקבל חוות דעת מומחה בעניין. | |
|
|
|
| 9/8/2019 07:42 |
הרי זליג |
 | | מחבר: | הרי זליג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 07:42:43 |
| | הזמנו ספה עם 2 מיטות נפרדות ו2 רקליינרים מופעלים חשמלית בחנות רהיטים Italia mia בראשון לציון. קיבלנו את הספה ב25.3.2019 .עכשיו אחרי 4 חודשים הפעלת צד אחד הפסיק לעבוד. בחיפוש על האחריות של המוצר מתברר שהחנות נסגרה אבל אנו ממשיכים לשלם את התשלומים. התרנו את בעל החנות שנסגר והוא שלח עובד שירות שעבד כמה שעות אבל המנגנון עקום ולא ניתן לתקן. מבקש לדעת עם אפשר להפסיק את התשלומים כי המוצר פגום ולא ניתן להפעיל. אין אחריות רק עשו טובה לשלוח עובד שירות. תודה. | |
|
|
|
| 11/8/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 10:31:07 |
| שלום רב זליג,
במקרה בו החברה נקלעה לקשיים כלכליים יש לברר אם נפתח כנגדה הליך משפטי- אם כן, האם בית המשפט מינה מפרק/כונס נכסים.
במידה שמונה לחברה מפרק/כונס נכסים, הרי שמשמעות הדבר שהחברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויותיה.
על כן, לפנות אל המפרק/כונס נכסים על מנת להגיש תביעת חוב .
לעניין הפסקת התשלומים- על פי חוק כרטיסי חיוב במקרים של כשל תמורה מלא ניתן לדרוש לעצור את התשלומים העתידיים אולם, במקרה המתואר היות שהמוצר ברשותך, יהיה קושי לטעון כשל תמורה מלא.
| |
|
|
|
| 9/8/2019 02:05 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 02:05:24 |
| | בטיסה של ישראייר למונטנגרו, לאחר שהמראנו לאחר כחצי שעה-20 דק'של טיסה, נאמר לנו שיש תקלה במטוס והחזירו אותנו לשדה. המתנו בשדה ולבסוף בעיכוב של כ-5 שעות מהשעה המקורית להמראה המראנו שוב. האם אנו זכאים חפיצוי כספי? | |
|
|
|
| 11/8/2019 10:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 10:23:21 |
| שלום רב רינת,
עקרונית, סעיף 7(ב) בחוק שירותי תעופה(פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),תשע"ב-2012 קובע כי :
(ב) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שהמריאה באיחור של חמש שעות ופחות משמונה שעות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו; נוסע שהוצע לו כרטיס טיסה חלופי לטיסה שאמורה להמריא ביום שלמחרת ובחר לקבלו, זכאי לקבל גם שירותי לינה ושירותי הסעה; ואולם המריאה הטיסה באיחור כאמור בשל שביתה או השבתה מוגנות, יהיה הנוסע זכאי להשבת תמורה וכן למזון ומשקאות ולשירותי תקשורת, בלבד."
על כן, תנסי לפנות אל החברה, ככל שאת עומדת בתנאים הקבועים בדין. | |
|
|
|
| 9/8/2019 01:52 |
איילה |
 | | מחבר: | איילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 01:52:30 |
| שלום רב,
הזמנו בעל מקצוע לבצע עבודה אצלנו בבית. הוא ביצע את העבודה אולם קיימים תיקונים רבים הכוללים גימורים לא טובים, כשחלק מהעבודה נעשתה בצורה עקומה. שילמנו לבעל המקצוע סכום לא מבוטל והוא דורש תשלום נוסף לפני שהוא מגיע.
מכיוון שאנחנו לא סומכים עליו אין ברצוננו לשלם לפני שהוא משלים את התיקונים.
הוא מושך אותנו כבר זמן לא מבוטל והעניינים לא מתקדמים בכלל.
מהן הזכויות שלנו במקרה זה? | |
|
|
|
| 11/8/2019 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 10:08:39 |
| איילה שלום רב,
היה ונותרו פגמים שלא תוקנות על ידי העוסק, הרי שלכאורה, מדובר בהפרת הסכם.
על כן, מחוייב בית העסק לתקן כל פגם או ליקוי בהתאם להסכם ההתקשרות המקורי.
על כן, רצוי לתעד את השתלשלות העניינים, ולהעביר לעוסק פנייה בכתב ,המתארת את הזמנת העבודה, וכן את הפגמים אותם יש לתקן לצורך ביצוע הזמנת העבודה במלואה.
כמו כן, יש לציין בפניו, כי היה ולא יבצע את התיקונים הדרושים, ותאלצו לפנות לאיש מקצוע אחר על מנת שיבצע אותם, הוא חושף עצמו לתביעת פיצוי בגין הנזקים שנגרמים לכם. | |
|
|
|
| 8/8/2019 22:40 |
עילי |
 | | מחבר: | עילי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 22:40:59 |
| רשמתי כבר הודעה קודמת והתגובה לא היתה קשורה לתוכן,
יצרתי קשר עם חברת תקשורת לאחר שגיליתי שלאחר שנה העלו את סכום החיוב ללא אישור שלי, מדברי הנציגה נאמר ״שלחנו לך חשבון באיימל״ וזה עילה חוקית להעלאה לאחר שנה.
הנציגה עשתה בדיקה הציעה לי עסקה חדשה והשאירה אותי להמתין תוך כדי שהיא מאשרת את העסקה קיבלתי איימל עם פרטי העסקה החדשה.
לאחר שהתחילה להתנהל מול בזק על מנת לעדכן את העסקה (בזמן זה אני ממתין לצלילי מוזיקה) חזרה לשיחה שלנו והתנצלה שהציגה בפני מידע מוטעה (מזכיר שיש לי את הסכם החדש כבר באיימל) ושאין ביכולתה לבצע את העסקה החדשה והציעה עסקה חלופית, עניתי לנציגה שתודה על כל המאמץ אבל העסקה אינה לשביעות רצוני ואני רוצה לדבר עם מנהל.
נאמר לי שמנהל יחזור אלי תוך 48 שעות.. לאחר 72 שעות שבהן לא חזר אלי נציג/מנהל התקשרתי שוב וסיפרתי על המקרה הנציגה טענה שזה חמור ושהיא שולחת איימלים והודעות לצוות שאחרי למקרה ושיחזרו אלי עוד באותו יום.
גם הפעם לא חזרו אלי.
השאלות שלי הן
1. האם יש חוק שמגן עלי/ קובע זמני חזרה לשיחה במקרה שקבעו חלון זמנים ולא חזרו
2. האם ההסכם שברשותי כביל ואני יכול לבקש לעסקה זו?
3. האם שליחת חשבונית באיימל מהווה אישור שלי להסכם חדש | |
|
|
|
| 11/8/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 10:00:33 |
| שלום רב עילי,
עקרונית, בעסקה קצובה מתמשכת, על בית העסק לבצע הודעה מוקדמת ב"תקופת ההודעה" (כלומר התקופה החלה בין שישים הימים שלפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, לבין שלושים הימים שלפני אותו מועד), בנוסף, בית העסק מחויב להודיע לצרכן גם בדרכים הבאות:
1. בחוזה אם קיים חוזה בכתב, או במסמך
2. בכל חשבונית, או קבלה או הודעת תשלום
3. במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק ככל שמסר.
על כן, לעניין שאלתך הראשונה, ראה במענה שניתן לך ביום 8.8.19 .
לעניין שאלתך השנייה- על מנת שניתן יהיה לבדוק את פנייתך, יש להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
לעניין שאלתך השלישית- סעיף 13א(ד)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת..." | |
|
|
|
| 7/8/2019 20:32 |
ר"ל |
 | | מחבר: | ר"ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 20:32:04 |
| מבקש לדעת האם זה חוקי לדרוש תשלום מראש לשנה לחוג במתנ"ס ללא אפשרות החזר???
האם ניתן לחייב זאת ללא נקודות יציאה?
תודה | |
|
|
|
| 8/8/2019 12:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 12:10:30 |
| שלום רב אדון,
האם לא היתה אופציה לפרוס לתשלומים?
מה צוין בתקנון החברה? מתי בוצעה העסקה? | |
|
|
|
| 8/8/2019 21:21 |
ר"ל |
 | | מחבר: | ר"ל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 21:21:17 |
| הי
עדיין לא שילמנו, מדובר בעיסקה של פריסה של תשלום שנתי לתשלומים חודשיים החל מספטמבר עד יוני, לדברי המפעיל ללא אפשרות יציאה.
אין תקנון כתוב, לפחות לא נמסר לנו, אלא בעל פה.
הרשמה דרך המתנ"ס המקומי.
תודה | |
|
|
|
| 11/8/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 09:35:00 |
| אדוני שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, מדובר בעסקה מתמשכת, ועל כן, על פניו, בית העסק מחוייב לאפשר לצרכן לבטת את העסקה, אך רשאי הוא לגבות דמי ביטול.
בית העסק אינו רשאי לקבוע כי לא תינתן כל אפשרות יציאה מהעסקה, והדבר מעלה חשש לכאורה להפרת חוק הגנת הצרכן, סעיף 13ג.
לגבי דרישת התשלום מראש, אין בגבייה כאמור, משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 8/8/2019 19:44 |
שרון |
 | | מחבר: | שרון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 19:44:28 |
| שלום,
אני לקוחה במועדון כושר ורכשתי מנוי למשך שנה ועליו משלמת מידי חודש.
אני מעוניינת לבטל את המנוי מסיבות אישיות ובחוזה הוגדרו דמי הביטול לפי תיקון 37 לחוק הגנת הצרכן.
אני נמצאת בשליש השני של המנוי ולכן דורשים ממני 20% דמי ביטול. בהתאם לחוזה
קראתי בהנחיות של הרשות לצרכנות וסחר הוגן כי החוק מבחין בין שני מסלולים:
א. מחיר חודשי בעסקה - -המחיר שעל הצרכן לשלם בעד זכות השימוש בתקופה קצובה כשהוא מחולק במספר החודשים שבהם יש לצרכן זכות שימוש.
ב. מחיר חודשי במסלול החלופי המחיר החודשי בעד אותם שירותים הניתנים לצרכן בעסקה – לתקופה קצובה לו ההתקשרות הייתה לתקופה בלתי קצובה.
לפי ההנחיה, מכון הכושר המציע לצרכן עסקה לתקופה קצובה חייב להציע לצרכן בטרם ההתקשרות את העסקה במחיר חודשי במסלול החלופי. היה ולא הוצע לצרכן המסלול החלופי בכתב, לא ניתן לגבות מהצרכן דמי ביטול.
האם לאור העובדה כי לא הוצע לי המסלול החלופי ללא התחייבות וחרף העובדה כי רכשתי מנוי לתקופה קצובה ועל שחתמתי על החוזה, האם אני לא חייבת לשלם דמי ביטול? האם אין פה הפרה חוזית?
אודה להתייחסותכם,
שרון | |
|
|
|
| 11/8/2019 08:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 08:52:28 |
| שרון שלום רב,
אכן, על פי הנחיות הרשות לסחר הוגן, מחוייב בית העסק להציע לצרכן מסלול חלופי ללא תקופת התחייבות, וכן להעלות את ההצעה על הכתב במסגרת הסכם ההתקשרות.
ככל שבית העסק לא הציע לצרכן את המסלול החלופי, כאמור, יהא הצרכן פטור מתשלום דמי ביטול, וישלם רק בגין התקופה בה השתמש בשירות. | |
|
|
|
| 8/8/2019 18:37 |
אלון |
 | | מחבר: | אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 18:37:34 |
| שלום
האם חוק הטכנאים חל גם על שליח המספק ציוד מטעם החברה? | |
|
|
|
| 11/8/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 08:50:49 |
| אלון שלום רב,
סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, חל בכל המקרים המנויים בסעיף, ככל שמדובר במוביל או שליח המספק מוצר שמכר העוסק, יחולו הוראות הסעיף, גם אם מדובר בחברה חיצונית המבצעת את השליחות.
זכותו של הצרכן לפיצוי בהתאם להוראות הדין, הנה מבית העסק ממנו רכש את המוצר, ולא מחברת השליחויות.
ככל שהצרכן עצמו שילם לחברת השליחויות ישירות ורכש שירותי משלוח, לא יחולו הוראות הסעיף. | |
|
|
|
| 6/8/2019 15:38 |
Hay |
 | | מחבר: | Hay (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/08/2019 | | שעה: | 15:38:26 |
| היי
אני מטופל קנאביס רפואי ועד היום הספק שלי היה מקבל מזומן ואשראי לאחרונה שונו הנהלים בחברה והחברה מקבלת רק אשראי
האם זה חוקי להפסיק לקבל מזומן ובכך בעצם להציב אותי במצב שאין ביכולתי לקנות יותר את התרופה שלי | |
|
|
|
| 7/8/2019 12:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/08/2019 | | שעה: | 12:21:17 |
| שלום רב אדון,
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן (מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), תשמ"ג-1983 קובע כי:
"לא תיעשה עסקה באשראי אלא אם כן קבע העוסק לאותה עסקה גם מחיר במזומן. "
לכן ניתן לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
במקביל, תוכל לפנות אל הרגולטור-משרד הבריאות בקישור שלהלן :
https://www.health.gov.il/PniyotHazibur/Pages/CallCanabis.aspx
| |
|
|
|
| 8/8/2019 17:03 |
Hay |
 | | מחבר: | Hay (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/08/2019 | | שעה: | 17:03:20 |
| תשובת שאיפה לחיים:
החברה הודיעה למחלקת היקר במשרד הבריאות בגין שינוי המדיניות. לא הוצגה התנגדות או הסתייגות בגין שינוי זה.
שנית, החברה אכן שינתה את מדיניותה לקבל אשראי כפי שרוכשים כל מוצר אחר בארץ ובעולם. עם זאת ניתן לקבל תשלום במזומן דרך העברה בנקאית בלבד טרם קביעת השינוע.
העברת בנקאית נחשבת תשלום במזומן? | |
|
|
|
| 11/8/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 08:48:45 |
| אדוני שלום רב,
ככל שהחברה קיבלה או עדכנה את משרד הבריאות מחד, ומאפשרת העברה בנקאית, מאידך, על פניו, היא אינה מפרה את הוראות הדין. | |
|
|
|
|