| 12/8/2019 12:11 |
יונתן בליץ |
 | | מחבר: | יונתן בליץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 12:11:21 |
| יש לי מכששיר CPAP של חברת Phillips.
הוא נמכר לי ע"י חברה בשם ויינמן ישראל.
פעם בשנה מחליפים את המסכה והצנרת.
דבר זה עולבה כ- 1,200 ש"ח אהל מוחזר ע"י קופת חולים.
קיבלתי אחד חדש בתחילת השנה והוא התחיל להתפרק כבר בחושים הראשונים. חברת ויינמן דחו אותי שוב ושוב אעכשיו טוענים שאני אשם בגלל שהתשתשתי בו!
מה שנשבר זה רק חלק מכל הציוד. הם מסרבים בתוקף להחליף לי בטענה ש"אין לנו חלקי חילוף". כמובן שהם תמיד במטיחים "לבדוק אולי יש ונחזור אליך".
השאלה האם אני יכול לקנות את החלק דרך Philips ישורות ואח"כ לתבוע את הכסף.
אני אהיה בחו"ל השבוע ושם אפשר לקנות את החלק השבור בלבד.
שם גם נותנים שניתיים אחרייות!
זה ממש חשוב ל. שינה ללא ה CPAP הוא דבר שפוגע בבריות שלי. | |
|
|
|
| 12/8/2019 16:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 16:47:18 |
| שלום וברכה יונתן,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום. ברם לעניות דעתנו בנסיבות יש לדאוג, לכל לראש, לבריאותך ולאיכות השינה שלך. נציין כי בחלוף שנה ממועד הרכישה, ענייני האחריות והשירות נתונים להסכמות שבין הצדדים, בכפוף להוראות תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה). עליך לעיין אפוא היטב בהסכם עם בית העסק ו/או בתעודת האחריות שניתנה לך. כמו"כ, יש לבדוק מול קופת החולים אפשרות להחזר מהקופה כמצויין בפנייתך, גם מקום בו נרכש הרכיב החיוני ישירות מפיליפס. | |
|
|
|
| 12/8/2019 11:35 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 11:35:31 |
| היי,
תקנה 2 לתקנות הגנת הצרכן (כללים שונים לפרסום מחירי נכסים ושירותים) קובעת כי "המצרכים המוצעים למכירה במבצע הוזלה או במכירה מיוחדת לתקופה שאינה עולה על 35 ימים..."
ברצוני לברר האם תקנה זו שנוגעת להגבלת מבצע ל-35 ימים תקפה גם על שירותים? שכן התקנה נפתחת במילה "מצרכים", השאלה אם זה חל רק על מוצרים או גם על שירותים?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 12/8/2019 16:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 16:32:32 |
| שלום וברכה ענת,
התקנה המאוזכרת בפנייתך מתייחסת לעניות דעתנו באופן מובהק למוצרים ומצרכים, גם בהביא בחשבון את המצרכים המנויים בתוספת לתקנות. יחד עם זאת, פרסום מבצע לגבי שירות המוצע על ידי בית עסק, עלול לעלות כדי הטעיה אסורה מכח דיני הגנת הצרכן (ובמיוחד הוראת חוק הגנת הצרכן) ו/או עוולות נוספת בהתאם לחוק (נא ראי בעיקר סעיפים 2 - 4 לחוק). | |
|
|
|
| 12/8/2019 11:33 |
גלנדה |
 | | מחבר: | גלנדה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 11:33:28 |
| | מדובר בפרשנות לתיקון חוק הכנת הצרכן החדש שנכנס לתוקף כבר לגבי מענה וזמני תגובה של חברות גדולות, שדורש מענה לפניות טלפוניות ואינטרנט תוך 6 דקות ו / או זמן תגובה לפנות תוך 3 שעות. אבל מה קורה אם המגיב הראשון צריך להעביר את הפניה (כי לא ברשותו לתקן ללא אישור מחלקת הגמל), למחלקה אחרת בתוך החברה? כגון: לשלוח את הפניה במייל פנימי שיטפלו בעניין – בעצם שיחזרו עלי עם תשובה על מה יעשו לתקן את רשלנות בטיפול שלהם. אבל לזה אמרו שיש המתנה של 2-3 ימים לפחות. במקום הציפיה לתגובה לפניה שלי תוך ה-3 שעות שתיקון הזה לחוק לדעתי לא צריך להיות הבדל בטיפול משני עם טיפול הראשון לא נותן מספק שירות של ממש. יש לכם אפשרות לענות לי על זה? תודה. | |
|
|
|
| 12/8/2019 15:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 15:47:23 |
| שלום רב גלנדה,
במקרה בו מדובר בחברת ביטוח, יש לפנות אל הרגולטור- המפקח על הביטוח- רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, בקישור שלהלן:
https://mof.gov.il/hon | |
|
|
|
| 11/8/2019 15:07 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 15:07:40 |
| לא מזמן שמתי לב שכאשר פייפאל גובים סכום מכרטיס האשראי הם גובים את הסכום בשקלים לפי שער ההמרה המטורף שלהם גם כאשר הצרכן בוחר שהסכום יגבה בדולרים.
התגובות שלהם היו לא לעניין בכלל, מה ניתן לעשות? האם זה חוקי? צילמתי את המסך של תהליך הקניה שבו רואים שהסכום שנגבה מכרטיס האשראי הוא בדולרים, ואת המסך שבו רואים את פרטי העסקה לאחר שבוצעה ושם מראים שנגבה סכום בשקלים.
אני גם לא בטוחה כמה פעמים הם עשו זאת בעבר מבלי ששמתי לב. אם זה לא חוקי ויש מה לעשות בעניין אבדוק גם עסקאות קודמות.
| |
|
|
|
| 12/8/2019 09:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 09:30:11 |
| אלונה שלום רב,
כאשר צרכן ישראלי משלם בפייפאל, ורוכש מוצר בדולרים, גם אם הוא מבקש כי הרכישה תתבצע בדולרים, הרי שבחשבון הבנק שלו ישנם שקלים בלבד, ועל כן, בכל מקרה מתבצעת המרה.
אם זאת, ניתן לבחור מספר אופציות המרה בתוך אתר פייפאל, וישנו מיידע רב ברשת כיצד לבחור את האופציה המשתלמת ביותר.
בכל מקרה, הנושא נבחןבעבר, ועל פניו, אין בהתנהלות החברה משום עבירה על הוראות הדין. | |
|
|
|
| 12/8/2019 10:31 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 10:31:50 |
| בחרתי להמיר דרך חברת באשראי- זאת אומרת שפייפאל יגבו את הסכום בדולרים. ובכל זאת פיי פאל המירו את הסכום וגבו אותו בשקלים ולמעשה התעלמו מבחירתי.
שער ההמרה של פייפאל בד"כ גבוה בהרבה משער ההמרה של חברת האשראי.
הם כאילו מציגים מצג שווא שהם גובים בדולרים כפי שבחרתי ורק אחר כך גיליתי שהם גבו בשקלים לפי שער ההמרה המוגזם שלהם. | |
|
|
|
| 12/8/2019 10:35 |
אלונה |
 | | מחבר: | אלונה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 10:35:01 |
| | רק כדי להבהיר: כביכול ניתן לבחור בין אופציות המרה. אך בפועל פייפאל מתעלמים מהבחירה של הקונה וכופים את ההמרה שלהם. | |
|
|
|
| 12/8/2019 15:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 15:18:01 |
| שלום וברכה אלונה,
אנו מציעים כי בשלב הראשון תעייני היטב בהסכמות שבין הצדדים ובמיוחד לעניין המרת מטבע, שימת לבך להתחייבויות פיי פאל לעניין זה ולהבחנה שבין הצעת המרת מטבע מטעם פיי פאל לעומת הצעה מטעם בית העסק המוכר, וכיוצ"ב. ככל שיש מקום להצביע על הפרה של ההסכמות שבין הצדדים לטענתך בהתנהלות בית העסק, וככל שהדבר טרם נעשה, אנו מציעים כי תפני בכתב בצורה מסודרת לבית העסק בפירוט הפרשה ההפרות ודרישתך. תוכלי גם להגיש תלונה באתר המועצה, בצירוף מלוא המסמכים והראיות שברשותך, לרבות צילומי המסך והתכתובות שניהלת עם בית העסק כמצויין בפנייתך, לקבלת חוו"ד המועצה. | |
|
|
|
| 12/8/2019 11:08 |
ליה |
 | | מחבר: | ליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 11:08:50 |
| היי,
הוזמן לי טכנאי של חברת YES לפני שלושה שבועות אך הוא ביטל באותו יום את הגעתו בטענה שיש שריפה באיזור נשר (למרות שהשריפה הייתה רחוק מאד מביתי) ולא יכול להכנס לאיזור.
איך מתמודדים עם זה ואם החוק מאפשר דבר כזה ?
תודה,
ליה | |
|
|
|
| 12/8/2019 14:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 14:37:49 |
| ליה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק לבטל או לשנות מועד, עד השעה 20:00 בערב שלפני, והיהה ולא עשה כן, זכאי הצרכן לפיצוי בסך של 600 ש"ח.
אף על פי כן, היה ומדובר בסיטואציה שהעוסק לא צפה ולא היה יכול לצפות, יהיה פטור מהתשלום.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין את מיקום כתובתך ביחס לשריפה וכן את אפשרויות הגישה שהתקיימו באותו היום, על מנת לבסס את הטענה כי לא מדובר בסיטואציה המגנה על העוסק במקרה של ביטול כאמור. | |
|
|
|
| 12/8/2019 11:03 |
קארין |
 | | מחבר: | קארין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 11:03:43 |
| | שלום, עשיתי חוזה בעל פה עם נותן שירות. לאחר מספר חודשים ביקשתי שישלחו לי את החוזה המוקלט על מנת שאבדוק את פרטי ההסכם. נותן השירות סירב ושלח לי פירוט כתוב שאין באפשרותי לאמת. האם יש מה לעשות בנידון? אם לא הקלטתי את ההסכם מצידי, האם אין באפשרותי לעשות דבר מלבד לקבל את ההסכם למרות שאיני זוכרת את פרטיו המדויקים? | |
|
|
|
| 12/8/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 14:34:36 |
| קארין שלום רב,
היה ויש לעוסק מערכת המקליטה את השיחות, הוא מחוייב לאפשר לך לשמוע את הקלטה, וזאת בהתאם להנחיות הרשות להגנת הפרטיות.
היה ואין לעוסק הקלטות או מערכת הקלטת שיחה, הרי שבעסקה טלפונית, על בתי העסק מוטלת החובה לשלוח טופס גילוי נאות לצרכן, בסמוך לביצוע העסקה, ועל כן, לכאורה, הוא הפר את חיוביו על פי הוראות הדין. | |
|
|
|
| 12/8/2019 10:34 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 10:34:46 |
| היי,
שלחתי מחשב לתיקון (דרך נקודה שהמעבדה רשמה לשלוח משם), במעבדה טוענים שלא הגיע ולא רוצים לברר היכן המחשב ולמה לא הגיע.. כמו כן הבטיחו לי טלפונית שתוך 5 ימי עסקים הוא חוזר אלי.
מה ניתן לעשות? הזמן עבר והמחשב עדיין נעלם
| |
|
|
|
| 12/8/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 14:32:42 |
| עדי שלום רב,
כל עוד מוצר לא הגיע ליעדו, הוא נחשב בחזקת השולח, על כן, עליך לפנות לחברה באמצעותה ביצעת את השליחות, או לדואר ישראל, היה והשליחות בוצעה באמצעותם. | |
|
|
|
| 11/8/2019 13:23 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 13:23:26 |
| הי,
הגעתי לקולנוע ואמרו לי שההקרנה של הסרט שרציתי לראות בוטלה ושהם הורידו ההקרנה מהאתר כשעה וחצי לפני..האם זה חוקי?? עדיין ההקרנה הופיעה כמתקיימת באתרים אחרים/עיתונים וכו..
עשיתי מאמצים רבים להגיע להקרנה הזאת ובדקתי שעתיים וחצי לפני שיש מקומות באתר..לא חושבת שצריך לצפות מאנשים לבדוק שוב ושוב באתר לפני ההקרנה אם עדיין מתקיימת במיוחד כשאנחנו בשיא החופש הגדול והקולנוע פועל עם מספר הקרנות במקביל.
אין מינימום שעות שהם יכולים לבטל הקרנה מראש? שעה וחצי נשמע לא הגיוני מאחר וזה הזמן שיוצאים מהבית ואוספים אנשים לסרט.
תודה רבה,
אשמח למענה בהקדם
ליהי פוקס
0524474244
| |
|
|
|
| 11/8/2019 14:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 14:51:45 |
| שלום רב ליהי,
הסעד בגין הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במקרה בו נגרם לך נזק מוכח, קמה לך הזכות לתבוע מכח פקודת הנזיקין.
לעניין התנהלות החברה- את רשאית לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין התנהלות החברה, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 11/8/2019 17:12 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 17:12:37 |
| תודה! אז אם אני מבינה נכון, הקולנוע רשאי לבטל הקרנה עד שהסרט אמור להתחיל??
| |
|
|
|
| 11/8/2019 17:12 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 17:12:49 |
| |
|
|
|
| 11/8/2019 17:13 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 17:13:00 |
| |
|
|
|
| 11/8/2019 17:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 17:36:26 |
| שלום רב ליהי,
מה הוצע לך בשל ביטול העסקה?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה, במקרה בו ההטעיה הינה מהותית בנסיבות העניין, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
| |
|
|
|
| 11/8/2019 19:23 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 19:23:54 |
| לא הזמנתי כרטיסים מראש כי בדקתי שעתיים לפני הסרט וראיתי שיש מלא מקומות פנויים ולא ראיתי לנכון להזמין כרטיסים ולשלם עמלת אינטנרט אז תכננתי לקנות בבית הקולנוע. כשהגעתי לבית הקולנוע לרכוש כרטיסים הודיעו לי שההקרנה בוטלה ושהם עדכנו את האתר שעה וחצי לפני.
השאלה שלי אם מותר להם ככה להטעות את הצרכן ולבטל הקרנה שעה וחצי לפני? שעה וחצי זה זמן שמאתרגנים לצאת והולכים לקולנוע - לא חושבת שזה הגיוני בהתראה כזאת קצרה לבטל הקרנה.השאלה אם מותר להם לבטל בטווח קצר? באתרים אחרים עדיין הופיעה שההקרנה מתקיימת כמתוכנן. | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:58:29 |
| ליהי שלום רב,
מדובר בהפרת הסכם.
במקרה של הפרה כאמור, צרכן זכאי להשבת התשלום, היה ושילם, וכן לפצוי בגין כל נזק שנגרם לו עקב ההפרה, היה וניתן להוכיח כי מקור הנזק הנו בהתנהלות רשלנית של בית העסק.
על כן, ניתן להעביר לעוסק פנייה בדרישת פיצוי בגין כל נזק כלכלי שנגרם לך, ולבחון מהם הסיבות שהביאו לביטול והאם אכן מדובר בפעולה רשלנית. | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:12 |
דינה |
 | | מחבר: | דינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:12:18 |
| שלום,
האם זה לגיטימי שחברה מתאמת הרכבת ריהוט בין השעות 11:00-13:00 ולאחר פניה לשירות לקוחות בשעה 13:00 (המרכיב לא הגיע), נאמר לי: "אנחנו נותנים טווח של שעתיים ומוגנים על פי חוק לאחר בשעתיים נוספות."
האם זה חוקי?
תודה | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:56:43 |
| דינה שלום רב,
על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, על בית העסק לקבוע טווח שלא יעלה על שעתיים, לצרכן תקום הזכות לקבלת פיצוי ללא הוכחת נזק כאשר העוסק מאחר בלמעלה משעתיים מעבר לשעה האחרונה שתואמה.
על כן, הדבר אינו "חוקי" אך פשוט לא מקנה את הזכות לקבלת פיצוי ללא הוכחת נזק.
לסיכום, היה והטכנאי מגיע לאחר השעה 15:00 במקרה המתואר, תקום הזכות לפצוי בסך של 300 ש"ח, ובאיחור מעבר לשעה 16:00 הזכות היא לפיצוי בסך של 600 ש"ח. | |
|
|
|
| 12/8/2019 09:28 |
לי |
 | | מחבר: | לי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 09:28:28 |
| שלום,
ביצעתי רכישה בחנות אינטרנטית של מוצרי נייר. במהלך ההזמנה נדרשתי לעבור סכום של 299 שח על מנת לקבל משלוח חינם עד הבית וכך עשיתי.הרכישה בוצעה במהלך יום מכירה מיוחד שבו היה מבצע הנחה על כל החנות.
סכום ההזמנה לפני הורדת ההנחה זיכה אותי במשלוח חינם וחויבתי בהתאם.
לאחר סיום ההזמנה קיבלתי אישור למייל וחויבתי בכרטיס אשראי.
בעלת החנות יצרה קשר מספר ימים לאחר הרכישה לעדכן אותי כי לא חויבתי בדמי משלוח וזו טעות שלהם, עקב תקלה באתר והכוונה הייתה שעלי להגיע לסכום של 299 שח אחרי הנחה על מנת לקבל משלוח חינם. היא דרשה שאוסיף את דמי המשלוח אחרת לא תספק את ההזמנה.
לאחר שסרבתי להוסיף את התשלום בוטלה ההזמנה.
האם על פי חוק הגנת הצרכן בעלת העסק צודקת ועליי היה לספוג את התשלום או שהצדק איתי והיות והטעות שלהם אני לא חייבת להוסיף את דמי המשלוח וואני יכולה לדרוש את אספקת ההזמנה מחדש כפי שבוצעה?
תודה. | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:55:11 |
| שלום רב לי,
עקרונית, סעיף 17ד בחוק הגנת הצרכן מחייב את בית העסק להציג את המחיר הכולל של נכס או שירות :
"...מחיר הכולל את סך כל התשלומים בעבור נכס או שירות ואת סך כל המסים החלים עליהם או על מכירתם והנגבים על ידי עוסק, לרבות -
(1) מס ערך מוסף, אגרות או תשלומי חובה;
(2) כל תשלום אחר הנלווה לרכישת אותו נכס או שירות, בלי שניתנת לצרכן אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה."
על כן, היעדר הצגת מחיר כולל עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
הסעד בגין הטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
במידה שנגרם לך נזק מוכח בגין התנהלות זו, קמה לך זכות לתבוע מכח פקודת הנזיקין.
בנוסף, היות שלא בוצעה הרכישה, יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 12/8/2019 10:07 |
שרון דוד |
 | | מחבר: | שרון דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 10:07:11 |
| שלום רב, אתמול בלילה הזמנתי דרך האתר hotels.com מלון לסוכות באילת. לאורך כל ההזמנה היה כתוב שהמחיר כולל מיסים ועמלות. עברתי אות אות ומילה מילה ועד לסיום ההזמנה לא היה כתוב שהמחיר אינו כולל מע"מ.
רק לאחר ביצוע ההזמנה ואישורה נשלח לי למייל אישור הזמנה ושם היה כתוב שהמחיר אינו כולל מע"מ.
האם אין בכך הטעיה של הציבור? למה לא לרשום במהלך ההזמנה שהמחיר אינו כולל מע"מ?
אשמח לדעת אם זה תקין.
תודה | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:49:55 |
| שרון שלום רב,
על פי הוראות החוק, על עוסק להציג לצרכן את המחיר הכולל של המוצר או השירות, ועל כן, חל איסור על הצגת מחירים ללא מע"מ.
החברה מצידה טוענת כי מדובר בחברה בילאומית שהוראות הדין הצרכני אינן חלות עליה. ובנושא אף הוגשה תובענה ייצוגית שעדיין לא הוכרעה. | |
|
|
|
| 12/8/2019 08:22 |
לקוחה מאוכזבת של הוט |
 | | מחבר: | לקוחה מאוכזבת של הוט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 08:22:29 |
| | שלום, הוט מעודדת את לקוחותיה לפנות לתמיכה שלהם באתר, ואני עושה כן. הבעיה שלפעמים הם מגיבים מיד, לפעמים אחרי מס' ימים, ולרוב לא מגיבים בכלל. האם מגיע לי פיצוי בגין אי תגובה או תגובה מאוחרת ? | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:43:07 |
| שלום רב גברת,
ראשית, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם או ברישיון החברה על מנת לבדוק אם ישנם זמנים לתיקון התקלה,ואם כן יש לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
שנית, לידיעתך נכנס לתוקף תיקון 57 לסעיף 18ב בחוק הגנת הצרכן, המכונה "חוק 6 דקות" בעניין מענה אנושי מקצועי, ראי מידע מפורט בעניין באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/6_min_law
בכל מקרה, היה ונגרם לך נזק מוכח, תוכלי לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 12/8/2019 09:21 |
טלי מלכה |
 | | מחבר: | טלי מלכה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 09:21:06 |
| רכשתי כיסא בטיחות מחברה גדולה ומוכרת בסך של 1580 ש"ח
לאחר כחודשיים בידיוק שמתי לב שהכיסא שינה את צבעו לחלוטין
מצבע אפור לחום
החנות הפנתה אותי לספק הכיסא
וציינו שזה באחריותם שנתיים
אותה חברה הציעה לי אך ורק ריפוד חדש בטענה שזה לא פוגע בטיב הכיסא
אני כאמא הלכתי ושילמתי את מיטב כספי על כיסא בעלות כה גבוה שכרגע צריכה להסתפק בכיסא שעבר החלפה כלשהי? הרי למה הלכתי ושילמתי עבור כיסא חדש? הייתי קונה יד שניה וזה הכל.
כרגע ברצוני להגיש תלונה, האם לדעתכן יש עילה לדבר?
כשדרשתי כיסא בטיחות חדש מכיון שאני חוששת לטיב הכיסא ורמת הבטיחות שלו מפני שהולכים לפתוח אותו הם טענו שזה בסדר ואין ממה לחשוש
אשמח לעזרתכם הדחופה. | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:40:46 |
| טלי שלום רב,
הוראות הדין החלות על המקרה המתואר, הנן הוראות חוק המכר.
חוק המכר קובע כי במקרה בו נתגלה פגם במוצר , מחוייב בית העסק לרפא את הפגם ולתקן את המוצר.
הוראות החוק אינן מחייבות החלפת המוצר בחדש, וזכות כאמור תתגבש רק במקרה של פגמים חוזרים ונשנים.
על כן, בית העסק פועל במסגרת הוראות הדין במקרה זה. | |
|
|
|
| 12/8/2019 06:23 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 06:23:02 |
| חוזה בגן של בני אינו מאפשר עזיבה בסוף אוגוסט למרות הודעה מראש של חודש.
מחייב תשלום עד סוף דצמבר וכן תשלום קנס.
כלומר כל עזיבת הגן לצורך מעבר לגן אחר בתחילת שנת לימודים חדשה אינה מתאפשרת.
האם החוזה חוקי ? | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:35:25 |
| אלי שלום רב,
עקרונית, התקשרות עם גן פרטי מהווה עסקה מתמשכת.
על כן, היא ניתנת לביטול מחד, מאידך, רשאי בית העסק לקבוע דמי ביטול, ובלבד שדמי הביטול לא ימנעו את ההתנתקות מהשירות.
על כן, יש לבחון את תנאי ההסכם ודרישת התשלום בהתאם לתקופת החוזה הכוללת על מתנ להכריע האם מדובר בקנס סביר או לחלופין, האם יש בתנאי בכדי למנוע מהצרכן את זכותו להתנתק מההתקשרות.
אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה בצירוף ההסכם וננסה לסייע. | |
|
|
|
| 10/8/2019 09:06 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/08/2019 | | שעה: | 09:06:13 |
| היי ביצעתי טיפול עבור שימור השיער שבו הובטח לי שאין כאבים בטיפול.
החברה מפרסת את עצמה במספר דרכים ומעבירה אתה המסר ללקוחותיה.
ביצעתי את הטיפול ובפועל חשתי כאבים.
הרגשתי מרומה משום שזאת הסיבה שביצעתי את הטיפול ההבטחה כי לא יהיו כאבים.
לפי האתר מדובר על מספר סעיפים שהחברה עברה:
אי תאימות בין מה שהובטח למה שהיה בפועל
הטעייה של הלקוח
אי לקיחת אחראיות על המידע השיווקי.
קניתי חבילה של שני טיפולים, ולא המשכתי לשני.
בתום הראשון הרגשתי מאוד רע עם החברה שכן לא עמדה בהבטחותיה כלפי כתבתי מכתב שאני מעוניין לקבל את מלוא כספי.
לאחר מספר ימים דיברתי איתם בטלפון והיא אמרה לי שיש לי שתי אפשרויות או לקבל עוד טיפול חינם או לקבל את הכסף בחזרה.
לאחר כמה חודשים (שעדיין יש לי תור להמשך) החלטתי שאני לא מעוניין להמשיך וביקשתי החזר מלא של העסקה.
אמרו לי שאין בעיה אבל ננקה לך דמי ביטול בסה"כ של 20 אחוז מהעסקה.
רציתי את הייעוץ שלכם למקרה זה, האם הם יכולים לקחת דמי ביטול? והאם יש לי עילה למרות שחלפו 14 יום מתחילת העסקה לקבל את כספי חזרה?
(אין לי את החוזה - לא השאירו לי עותק)
תודה | |
|
|
|
| 11/8/2019 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 13:06:33 |
| שלום רב דני,
היות שהמועד לביטול העסקה מכח תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) חלף, קמה לצרכן הזכות לפעול בהתאם לעסקה מתמשכת, סעיף 13ג ובו החוק מאפשר לצרכן לבטל את העסקה בכל עת שייחפוץ בכך אולם אם בהסכם ההתקשרות סוכם כי הביטול כרוך בקנס יציאה על הצרכן לשלמו.
לכן, עליך לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק את תנאי הביטול.
לעניין הטענה להטעיה-עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, והסעד שניתן לדרוש בגין הטעיה הינו ביטול העסקה,בכל מקרה, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 11/8/2019 20:12 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 20:12:04 |
| תודה על המענה.
שאלה נוספת בעקבות הכתוב.
בשיחה עם החברה הוסבר לי שלפי העסקה שבה עלי לשלם 20 אחוז דמי ביטול. עלי בנוסף לחתום על מסמך שאני לא אתבע אותם בנושא, היא אמרה לי שזה משהו שכולם חותמים כאשר יש ביטול עסקה.
האם לאחר חתימה על הסכם וקבלה של הסכום. אוכל לעזר בכם כדי לקבל את השני טיפול שנלקחו לי?
או שבגלל חתימה על ההסכם של האי תביעה לא אוכל לדרוש זאת?
| |
|
|
|
| 11/8/2019 22:35 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 22:35:21 |
| האם לאחר חתימה על הסכם וקבלה של הסכום. אוכל לעזר בכם כדי לקבל את סכום דמי הטיפול המוגזם שאמור להילקח ממני?
או שבגלל חתימה על ההסכם של האי תביעה לא אוכל לדרוש את החזר ביטול העיסקה? | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:34:30 |
| שלום רב דני,
זה שיקול שלך אם להסכים להצעה או לאו.
בכל מקרה, אתה רשאי להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 9/8/2019 17:10 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/08/2019 | | שעה: | 17:10:18 |
| שלום וברכה,
בשבוע הבא חברת פייב דיזיין אמורה להתקין אצלנו מטבח בבית הנמצא בתהליך בניה. האתר כולו פתוח בין 800 ל-1600. ספק המטבח טוען שבכל התקנה הוא מגיע לשטח בין 9-11, ונשאר עד 18. לטענתו אין אפשרות שישלים עבדתו עד 16, ולכן הוא דורש תוספת תשלום של 2000 שח, בטענה שהוא נדרש לבטל יום עבודה שלם. יתרה מכך, כשהצענו לאחד השלמות עבורנו ועבור משפחה נוספת ליום אחד ושיחד נשלם לו 2000 ש"ח, הוא סירב. לטעמי מדובר במקרה של סחטנות וניצול, בגלל הצ'קים אצלו ואנו שבויים, ובניסיון לכסות על העובדה שלא השלים את הכנת המטבח, ולכן טוען שנדרש לו יום נוסף, למרות שכל יתר הספקים של חברי הקבוצה הספיקו בלי בעיה להשלים התקנה בזמן הנתון. | |
|
|
|
| 11/8/2019 12:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 12:32:07 |
| שלום רב ראובן,
הכלל הוא שהסכמים יש לקיים, על כן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולאחריו,יש לפנות אל החברה בעניין.
היה וכל צד טוען אחרת, הרי שהדבר עלול להיות בגדר מחלוקת עובדתית, שתתברר בבית המשפט. | |
|
|
|
| 11/8/2019 15:36 |
ראובן |
 | | מחבר: | ראובן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 15:36:46 |
| האם בעל העסק יכול לדרוש שעות עבודה מסוימות (עד 18, במקום עד 16) מבלי שהדברים הוגדרו מראש?
הוא טוען שהוא רוצה לעבוד עד 18, ואני יכול לאפשר 8 שעות עבודה, בין 8-16 בלבד?
כל צד טוען שהשני הוא החריג, שהיה צריך להודיע מראש וצריך לשאת בעלויות הנגזרות מהפער.
האם יש סטטוס קוו או דומה? | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:19:32 |
| שלום רב ראובן,
כפי שצוין במענה לעיל, יש לעיין בהסכם ההתקשרות, היה ולא צוינו הפרטים הללו, הדבר עלול להיות בגדר הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, על כן, אני, מציעה לפנות אל החברה לבירור העניין. | |
|
|
|
| 11/8/2019 18:15 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 18:15:14 |
| שלום,
קניתי מכנסיים במבצע בעלות של 79 שקלים מרשת מוכרת , כעבור 4 שבועות פניתי שוב לחנות כדי להחליפם.בגלל שמחיר המכנסיים כבר ירד ל-49 שקלים מנהל החנות אמר לי שזה המחיר שיכול לאשר לי בהחלפה ולא המחיר המקורי שאותו שילמתי.
האם זה תקין?
תודה מראש,
גיא | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:08:38 |
| גיא שלום רב,
אין הוראת דין המחייבת בית עסק לבצע החלפות או החזרות.
הוראות הדין קובעות אך ורק את זכותו של הצרכן לבטל עסקה.
במקרה של ביגוד והנעלה, זכותו של הצרכן הנה לביטול עסקה בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה ממועד הרכישה.
על כן, משחלף המועד לביטול העסקה, רשאי כל בית עסק לפעול על פי כללים לבחירתו והוא אף אינו מחוייב לאפשרהחלפה או החזרה כלל. | |
|
|
|
| 11/8/2019 15:05 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 15:05:04 |
| | האם זה חוקי מצב בו לקוח המבקש שיגבו ממנו הו"ק באמצעות חשבון הבנק ולא באמצעות כרטיס אשראי ייאלץ לשלם עמלה גבוהה יותר לאותה חברה? ( לא משנה איזה חברה כי זה נעשה בכל החברות, יס, פרטנר, סלקום, פזגז ועוד). מטעם איזה חוק/תקנה במידה וזה חוקי. | |
|
|
|
| 11/8/2019 15:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 15:40:32 |
| שלום רב רויטל,
זה עניין חוזי. עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 11/8/2019 16:05 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 16:05:44 |
| | זה רשום בכל חוזה, כי זה סטנדרט, השאלה האם זה חוקי לקבוע זאת ? לדוגמה אם אני מתנגדת ולא יכולה לשלם באשראי, האם הם יכולים לכפות את העמלה ? האם יש לכך תמיכה מבחינה משפטית. | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:07:02 |
| רויטל שלום רב,
אין בפעולה זו משום הפרה של הוראות הדין, ובלבד שבית העסק מאפשר לצרכן לבצע תשלום באופן אחר שאינו כרוך בעמלות כאמור.
| |
|
|
|
| 11/8/2019 14:17 |
צליל |
 | | מחבר: | צליל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 14:17:47 |
| שלום רב,
לפני שנתיים בעודי בתחילת הריון רכשתי כרטיסיה עם 18 כניסות למועדון יוגה המציע שיעורי יוגה לנשים בהריון. הכרטיסיה הינה אלקטרונית והמימושי הכניסות היו דרל אפליקציה. אין בידי כל הוכחה שרכשתי את הכקטיסיה ואין בידי גם קבלה על התשלום כיוון שהכל נעשה טלפונית ולא קיבלתי למייל דבר. במהלך התקופה השתמשתי בכניסה אחת או שתיים, בשל הריון שהיה בסיכון לא יכולתי לנצל עוד כניסות , בהמשך עברנו דירה והנושא נישכח. לאחרונה נזכרתי בכך, וכשצלצלתי לבית העסק נאמר לי שתוקף הכרטיסיה היה ל5 חודשים בלבד-דבר שאינו זכור לי וגם נשמע לי מעט מדי ושאם הייתי יודעת לא הייתי רוכשת.
כל נסיונותי לבקש, לפנים משורת הדין, לממש את הכניסות כעת עלו בתוהו. לא ביקשתי החזר כספי רק להשתמש בכניסות שנותרו. (לציין שהפקידה ראתה במחשב את תאריכי הרכישה והמימוש , וראתה שנוצלו מעט מאד כניסות)
האם יש משהו שניתן לעשות? האם חוקי להגביל כרטיסיות ? בניגוד למנוי שהוא תמיד בעל תוקף מעצם היותו מאפשר כניסות ללא הגבלה, אני לא מבינה מדוע אני לא יכולה לממש שירות שכבר שילמתי עבורו למרות שעברו שנתיים.
תודה מראש! | |
|
|
|
| 11/8/2019 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 15:33:59 |
| שלום רב צליל,
האם בכרטיסייה צוין תוקפה?
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את התנאים/הנהלים לפי שיקול דעתו ולצרכן קמה הזכות להחליט אם להסכים לתנאים הללו או לאו.
בכל מקרה, יש לנסות לפנות אל הנהלת החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 11/8/2019 15:36 |
צליל |
 | | מחבר: | צליל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 15:36:33 |
| תודה על המענה המהיר.
כאמור , הכרטיסיה היא בעצם כניסות שנטענות באפחיקציה. אין כרטיס פיזי ומעולם לא שלחו לי תנאי עיסקה לפני/אחרי הרכישה. אם אמרו שיש מגבלת זמן הרי שזה היה בעל פה ולא זכור לי שהכרטיסיה הוגבלה בזמן בטח שלא 5 חודשים (כפי שנטען על ידי הפקידה). | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:06:05 |
| שלום רב צליל,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם (תנסי לעיין בתקנון/ באפליקציה)
בכל מקרה, היה ותתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות וזאת לאחר ביצוע פניה מפורטת לחברה. | |
|
|
|
| 11/8/2019 11:30 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 11:30:52 |
| שלום, בשבוע שעבר הכנסנו מכונת קפה לתיקון. היום התקשרו והעריכו את התיקון בכ-900 שח. ניסינו לברר האם ניתן להוזיל את עלות התיקון ע"י אי תיקון של רכיב שאיננו משתמשים בו (הקצפה). נציג החברה הודיע כי זה אפשרי, אך הוא אינו מוכן לעבוד כך, ואם לא נתקן את כל מה שהוא חושב שצריך - שנבוא, נשלם 200 שח על בדיקה ונקח את המכונה שלנו בחזרה.
לתחושתי, ההתנהגות הזו בריונית. כעת הוא מחזיק את המכונה בת ערובה, מחייב אותי לתקן רכיבים שאני כלל לא משתמשת בהם. אם לא היה גובה סכום כזה על הבדיקה, הייתי מעדיפה לקחת את המכונה ולתקן אותה במקום אחר, בו יאפשרו לי לתקן רק את הרכיבים בהם אני משתמשת.
האם מותר לו לעשות דבר כזה ולהתנות את התיקון בתיקון של כלל הרכיבים במכונה?
המכונה כבר מזמן אינה באחריות. | |
|
|
|
| 11/8/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 13:56:48 |
| לילך שלום רב,
מכיון שהמכונה אינה באחריות, רשאי כל עוסק לקבוע תנאים שונים לצורך ביצוע תיקון, וכן רשאי הוא לגבות תשלום בגין בדיקה, ובלבד, שציין בפני הצרכן, טרם ביצוע העסקה, מה עלות הבדיקה וכי יהיה עליו לשאת בתשלום בכל מקרה.
היה והמידע לא נמסר לכם, הדבר עלול להוות הטעיה צרכנית אסורה. | |
|
|
|
| 11/8/2019 16:03 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/08/2019 | | שעה: | 16:03:39 |
| נמסר לנו שיהיה תשלום בגין הבדיקה במידה ונחליט לא לתקן, אך הם לא מוכנים להסביר לגבי רכיבי התיקון, וכאשר אנו מבקשים להבין מה המשמעות מבחינת מחיר של אי תיקון רכיב שאנו לא משתמשים בו (ושגם לא בגינו הוכנסה המכונה לתיקון ולא נתנו לגביו תלונות) ושאינו משפיע על התפקוד הכולל של המכונה, נאמר לנו שאם נחליט לא לתקן אותו - הם מסרבים לתקן גם את הדברים האחרים (שבגינם הוכנסה המכונה לתיקון).
לא ברור לי כיצד זה חוקי. באותה מידה יכלו לנקוב בכל סכום ולתת כל התניה לצורך ביצוע התיקון. איפה השקיפות, איפה עובר הגבול ואיפה בדיוק הזכויות שלי בתור צרכנית? | |
|
|
|
| 12/8/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 13:03:17 |
| לילך שלום רב,
על עוסק מוטלת חובת גליוי מתוקף הוראות סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן.
הסעיף אוסר על הטעיה ,במעשה או במחדל לגבי העסק ותנאיה.
על כן, היה והעוסק הציג את עלות הבדיקה בלבד, ומסר הצעת מחיר לתיקון, ברגע שהייתה בידו הצעה כאמור, הצרכן יכול לבצע החלטה מושכלת האם לבצע את התיקון הכולל המוצע על ידי העוסק או להסתפק באבחון בלבד.
לגבי העובדה שבית העסק אינו מפרט מדוע לא יתקן רק את הרכיבים הדרושים לכם - הדבר נתון לשיקול דעתו, שכן, כאמור המוצר אינו מצוי בתקופת האחריות.
ככל שלא נמסר לכם מה עלות הבדיקה, ללא תיקון, הדבר בהחלט מהווה הפרה של סעיף 2 לחוק. | |
|
|
|
|