| 14/8/2019 14:53 |
אודליה חסן |
 | | מחבר: | אודליה חסן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:53:06 |
| אני בדקתי באינטרנט על תואר באוניברסיטה הפתוחה ומשם האופנתי לשיחת ייעוץ השלוחה של הפתוח אשר נמצאת במכללת רמת גן.
במעמד ההרשמה החתימו אותי על שלל טפסים ואז הביאו לי את טופס המחירים לקורסים וללימודים. ברשימת המחירים יחד עם המחיר לקורסים ועם המחיר לרווחה והכל הכניסו סכום נכבד על סך 3600 שקל! בטענה שזה סכום חד פעמי לכל התואר ואם אני רוצה לשלם פר שנה יצא לי יותר יקר (2600 לשנה אבל לשלוש שנים רק 3600) כמובן שילמתי כל מה שצריך וכשבאתי לצאת מהמשרד שלהם עצרו אותי והחתימו על טופס אחרון על כך שאין החזר על הסכום הנכבד הזה. חשבתי שזה בסדר כי אמרתי שזה המחיר של תואר אין מה לעשות אבל לאחר שני סמסטרים גיליתי מחבר שגם נרשם לפתוחה שהמחיר הזה לא קשור לתואר אלא למכללת רמת גן.התקשרתי אליהם מיד והם אמרו לי בשיחה ראשונה שאין קשר אם אני לומדת בפתח תקווה בפתוחה או ברמת גן - תמיד אשלם את הסכום הזה. לאחר בירור נוסף עם הפתוחה עצמה גיליתי שזאת שיטה של מכללת רמת גן לעשות עוד קצת כסף על סטודנטים כי יש הבדל בין פתח תקווה לרמת גן. בכל מקום אחר של הפתוחה לא משלמים את המחיר של המכללה אבל כשאני נרשמתי לא הראו לי את כל המידע מול העיניים אלא הראו את הסכום הזה כחלק בלתי נפרד ממחיר התואר.
מה עליי לעשות כדי לקבל את כספי בחזרה? שלחתי מכתב לוועדת חריגים אך הוא נדחה בשלילה והמנכל לא מוכן לפגוש אותי.
בבקשה עזרה דחופה | |
|
|
|
| 15/8/2019 11:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 11:15:50 |
| שלום וברכה אודליה,
אין המועצה מטפלת בתלונות כנגד מוסדות אקדמיים מוכרי מל"ג, אותן יש להפנות למועצה להשכלה גבוהה, לאחר שתעייני היטב במכלול ההסכמות שבין הצדדים לרבות תקנון המכללה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:52 |
אלכס |
 | | מחבר: | אלכס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:52:14 |
| שלום
פניתי למרפאה באחת הקופות לטיפול שיניים. קיבלתי הצעת מחיר על סכום של 6000 שקל.
התחלתי את הטיפול והשבוע פנו אליי מהמרפאה ונאמר לי שבוצע טעות חישוב ושעל מנת לסיים את הטיפול עליי להוסיף עוד 8000 שקל.
להדגיש שנאמר לי וגם מוקלט שנעשתה טעות שלהם בחישוב עלות הטיפול.
מה ניתן לעשות
תודה | |
|
|
|
| 15/8/2019 10:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 10:56:27 |
| שלום וברכה אלכס,
בעקרון על בית העסק לכבד התחייבויות שנטל על עצמו, באשר באשר למחיר השירות הניתן על ידו, ומכל שכן שעה שמדובר בטיפול רפואי. יחד עם זאת, הדין נותן מקום לשגגה בתום לב, ובמקרה כזה קמה לצרכן הזכות לביטול העסקה, ללא כל עלות מצדו (לבד מעלות ישירה בגין טיפולים שכבר נעשו) ואולי אף בפיצוי בגין נזקים שנגרמו לו כתוצאה מביטול העסקה. נסה לבוא בדברים מול המרפאה לאור הדברים האמורים לעיל, כששיקולי הבריאות קודמים לכל לעניות דעתנו. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:32 |
תהילה |
 | | מחבר: | תהילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:32:42 |
| | רכשתי מכשירי שמיעה ואמרו לי שהמכשירים עולים 5700 ואחרי שנתתי להם ציקים והוצאו לי קבלה אחרי שבוע התקשרו אלי ואמרו שעשו טעות ואני חייבת להם 7300 או שאני יחזיר להם את המכשירים או שהם עושים לי הליך משפטי מה אני אמורה לעשות | |
|
|
|
| 15/8/2019 10:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 10:49:45 |
| שלום וברכה תהילה,
בעקרון על בית העסק לכבד את ההתחייבויות שנטל על עצמו במסגרת העסקה, לרבות באשר למחיר המוצר. יחד עם זאת, הדין נותן מקום לשגגות בתום לב, וביטולה של העסקה ללא כל עלות מצד הצרכן, ו/או פיצוי בגין עגמת הנפש שנגרמה לו כתוצאה מהשגגה הינה פתרון סביר לפרשה לעניות דעתנו. | |
|
|
|
| 13/8/2019 12:02 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2019 | | שעה: | 12:02:17 |
| שלום, ב1/8 רכשתי שולחן עם6 כסאות וארון 3 דלתות, לאחר ההרכבה התגלו באותו היום המון פגמים במוצר שריטות בשולחן כסאות מתנדנדים דלתות של הארון שבורות וכו- הודעה נמסרה לשירות עוד באותו היום
נשלח 3 פעמים טכנאי לתיקון ובכל פעם הגיע שוב עם מוצרים פגומים, כל התמונות אצלי מגובות בנוסף ביום שישי האחרון תואם טכנאי בין 8-13 התקשר אלי הטכנאי ואמר שלא יצליח להגיע ודחה אותי ליום אחר- האם תקין? ( חוק הטכנאים)- להלן פעם ראשונה,
פעם שניה תואם בין 13:00-16:00 בשעה 16:15 התקשרתי הטכנאי אמר השהוא תקוע וביקש שוב לדחות למועד אחר?!
ולבי המוצרים מאחר ולא הצליחו לתקן את הפגמים האם אני רשאית לביטןל עסקה מלא? מה קורה עם התשלום למוביל? מדובר בעוד 820 שקלים?
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 13/8/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2019 | | שעה: | 12:26:09 |
| עינת שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, את כמובן זכאית לביטלו העסקה על פי התקנות, ולגבי עלות ההובלה, יש להוכיח כי מדובר בהפרת הסכם מצד בית העסק לגבי אתקינתו המוצר, והנזק שנגרם עקבב ההפרה הנו עלות ההובלה ששולמה על ידך.
לעניןי תחולת הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הרי שהוא חל על שירותי התקנה של ריהוט, ולפיכך, היה והמתקין לא הגיע במועד שתואם, ולא ביטול את הגעתו עד לשעה 20:00 בעקב שלפני, תקום לצרכן הזכות לפיצוי בסך של 600 ש"ח. | |
|
|
|
| 14/8/2019 12:37 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:37:08 |
| | בהמשך לפנייתי החברה מוכנה להחזיר את כספי ללא פיצוי חוק הטכנאים ומבקשים ממני לחתום על מסמך שלא תהינה לי תביעות נוספות לחברה, האם חוקי? | |
|
|
|
| 14/8/2019 12:37 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:37:22 |
| | בהמשך לפנייתי החברה מוכנה להחזיר את כספי ללא פיצוי חוק הטכנאים ומבקשים ממני לחתום על מסמך שלא תהינה לי תביעות נוספות לחברה, האם חוקי? | |
|
|
|
| 15/8/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 09:19:54 |
| עינת שלום רב,
יש כאן צורך לבצע החלטה פרגמטית ולאו דווקא משפטית.
אומנם ישנה הוראת דין המאפשרת לדרוש פיצוי גם במקרה של חתימה על מסמך כאמור, וככל שהמסמך מונע מצרכן לקבל את זכויותיו הצרכניות המגיעות לו על פי דין, אך מדובר בסעיף אשר קשה למדי להפעיל, ובית המשפט אינו נוטה לעשות בו שימוש.
על כן, עליך להחליט האם את מעוניינת שלא לחתום על מסמך כאמור ולנהל מאבק לתשלום מלוא זכויותך על פי הדין, או לסיים את העניין באופן המוצע (אף כי, כאמור, ישנה אפשרות משפטית לפעול לקבלת הפיצוי גם לאחר חתימה). | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:10 |
סימה |
 | | מחבר: | סימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:10:47 |
| שלום.
פנייתי הראשונה אליכם היתה בחודש מרץ 2019
במענה הטלפוני נאמר לי כי יחזרו אליי.
בינתיים בית העסק גובה ממני כספים מעל לחצי שנה.
מה ניתן עוד לעשות כדי לקדם את הטיפול?
שלחתי כל מה שנידרש כולל פניה לבית העסק.
חב' מי הטבע ממש "מצפצפת" על החוק.
לעזרתכם אודה.
מס' פניה: 621191 | |
|
|
|
| 15/8/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 08:53:38 |
| שלום וברכה סימה,
פנייתך הנ"ל לפורום מועברת למנהלת מחלקת פניות הציבור במועצה אשר תעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי.
| |
|
|
|
| 14/8/2019 12:42 |
מרגלית |
 | | מחבר: | מרגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:42:28 |
| שלום,
קרה לי מקרה לא נעים
רציתי לקנות מקשר בין מצלמה לפלאש ומכרו למשהו אחר במקום. גיליתי את זה אתמול ביום של צילומים חזרתי מוקדם בבוקר לחנות וביקשתי להחליף למקשר אבל לא היה להם או שזה לא עבד על המצלמה...
הם הציעו לי במקום זה לקנות עוד פלאש (כך שאחד יהיה על המצלמה וישדר לפלאש השני) לא רציתי אך מכיוון ולא היה לי יותר מידי ברירה קניתי את הפלאש.
השתמשתי בו בצילומים אבל לא הייתי מרוצה ממנו הוא היה מאוד חלש והסוללות נגמרו בסט הראשון....בקיצור ניגשתי היום לחנות כדי לנסות להחזיר את הפלאש ולקבל זיכוי (לא חלפו 24 שעות מאז הקנייה) נאמר לי שאי אפשר כי נעשה בו שימוש...למרות שהם פתחו את אותו הפלאש מיליון פעם בחנות והשתמשו בו...
יש לכם מושג לגבי זה מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 15/8/2019 08:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 08:24:58 |
| שלום וברכה מרגלית,
יש רגליים לטענת בית העסק באשר להעדר זכות חרטה וביטול עסקה מקום בו נעשה שימוש במוצר החשמלי (הפלאש). ככל שישנה אי התאמה מהותית במוצר, או פגם בייצורו, יש מקום לדרוש מבית העסק תיקון המוצר או החלפתו בתקין ואף השבה ביטול העסקה והשבה של התמורה ששולמה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 12:40 |
מרגלית |
 | | מחבר: | מרגלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:40:55 |
| שלום,
קרה לי מקרה לא נעים
רציתי לקנות מקשר בין מצלמה לפלאש ומכרו למשהו אחר במקום. גיליתי את זה אתמול ביום של צילומים חזרתי מוקדם בבוקר לחנות וביקשתי להחליף למקשר אבל לא היה להם או שזה לא עבד על המצלמה...
הם הציעו לי במקום זה לקנות עוד פלאש (כך שאחד יהיה על המצלמה וישדר לפלאש השני) לא רציתי אך מכיוון ולא היה לי יותר מידי ברירה קניתי את הפלאש.
השתמשתי בו בצילומים אבל לא הייתי מרוצה ממנו הוא היה מאוד חלש והסוללות נגמרו בסט הראשון....בקיצור ניגשתי היום לחנות כדי לנסות להחזיר את הפלאש ולקבל זיכוי (לא חלפו 24 שעות מאז הקנייה) נאמר לי שאי אפשר כי נעשה בו שימוש...למרות שהם פתחו את אותו הפלאש מיליון פעם בחנות והשתמשו בו...
יש לכם מושג לגבי זה מה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 15/8/2019 08:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 08:07:09 |
| שלום וברכה מרגלית,
יש רגליים לטענת בית העסק באשר להעדר זכות חרטה וביטול עסקה מקום בו נעשה שימוש במוצר החשמלי (הפלאש). ככל שישנה אי התאמה מהותית במוצר, או פגם בייצורו, יש מקום לדרוש מבית העסק תיקון המוצר או החלפתו בתקין ואף השבה ביטול העסקה והשבה של התמורה ששולמה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 12:36 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:36:13 |
| קניתי קורקינט חשמלי לפני כ3 שבועות מבית עסק ב4300 שקלים, לאחר ששילמתי ויצאתי מהחנות התחילו בעיות בקרסים ורפידות בקורקינט, מאז חזרתי לבית העסק 6-5 פעמים בקשר לתלונות חוזרות ונשנות על הרפידות והברקסים, בבקשה לבית העסק שיתקן לי את כל הבעיות, בעל העסק לא פתר לי את הבעיות והבעיות רק גברו. בנוסף קיימת בעיה מהיום הראשון שקניתי אותו שהיא הכנף הקדמית של הקורקינט, היא משוחררת ועושה מלא רעשים בעת הנסיעה, בעל העסק טוען כי אי אפשר לתקן אותה אלא רק לקדוח בכנף ולחבר אותה עם חוט ברזל מאולתר וכך לקבע אותה, אני לא מעוניין שהוא יקדח בכנף ויכער את הקורקינט וישתמש באלתורים ולא בחלקים מקוריים, האם ניתן לתבוע אותו על כך שהוא לא מוכן לתקן לי את הקורקינט עם חלקים מקוריים (כנף חדשה או לפרק את הקוריקנט ולבנות אותו כך שלא ירעיש) ?
בנוסף האם ניתן לתבוע על כך שלא קיבלתי מענה על התקלה בברקסים וברפידות, לאחר שהייתי אצלו מספר פעמים והוא לא הצליח לתקן לי אותם ולא הוציא לי טפסי תיקונים בכלל ? | |
|
|
|
| 15/8/2019 08:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 08:02:48 |
| שלום וברכה רון,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום מטבע הדברים, בהעדר יכולת לעמוד על מכלול הנסיבות. ברם יש לציין כי ע"פ תקנות הגנת הצרכן (שירות ואחריות לאחר מכירה) חלה חובה על יצרן/יבואן ליתן אחריות של שנה בגין המוצר, אחריות המכונה אחריות יצרן. במסגרתה יש לתקן כל ליקוי שמתגלה במוצר בכפוף לאמור בתקנות. מקום בו נמנע בית העסק לתקן את המוצר עליו להשיב את התמורה ששולמה או להעמיד מוצר חלופי תקין לפי בחירתו. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 14/8/2019 12:04 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:04:14 |
| שלום, סיפקו לי מכונת כביסה חדשה ופינו את הישנה רק שהיא לא הייתה מנותקת לגמרי מהברז ועמדה בחדר אמבטיה (אני פנסיונרית גרה לבד וקשה היה לי לנתק אותה ולהזיז מהמקום). מי שפינה את המכונה גבה ממני 100 שח בגין הפינוי בלי לתת קבלה . לטענתו, המכונה הישנה הייתה צריכה להיות מנותקת ועומדת בפתח הדירה.
האם זה חוקי שגבו ממני 100 שח וגם לא נתנו קבלה ? אני יודעת שמי שמספק צריך גם לפנות מוצר חינם. | |
|
|
|
| 15/8/2019 07:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 07:57:05 |
| שלום וברכה תמי,
אכן הדין מחייב משווק של מוצר חשמלי חדש כדוגמת מכונת הכביסה לפנות מביתך את המכונה הישנה ללא עלות. ברם, על המכונה להיות מנותקת מוכנה לפינוי בפתח הבית. העמדת המחיר בגין הפינוי נעשתה בהסכמת הצדדים על פניו, כך שקשה יהיה לטעון כנגדה, ברם ישנה חובה ליתן חשבונית בגין העסקה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 11:58 |
גלית לוי |
 | | מחבר: | גלית לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 11:58:58 |
| אני לקוחה מזה מספר שנים בחברת אינטרנט רימון כספקית אינטרנט. לאחרונה, החברה הציעה לי גם שירותי תשתית במחיר מוזל ממה שהיה לי אצל בזק. נאמר לי שארכוש ראוטר בעלות של 360 ש"ח ואשלם על שליח עלות של 39.9 ש"ח. הסכמתי.
קיבלתי את הראוטר.
במקביל פניתי לחברת נטוויז'ן כדי להיות לקוחה שלהם בקו הביתי. טכנאי מטעם נטוויז'ן התקין בביתי נתב שיחות.
לאחר מכן, התקשרתי לאינטרנט רימון על מנת להגדיר את הראוטר.
מספר נציגים טכניים אמרו לי שאין אפשרות שהראוטר יוכל לעבוד אם במקביל יש נתב שיחות של נטוויז'ן.
נציגי אינרטרנט רימון אמרו לי שיתנו לי שם משתמש וסיסמה כדי להגדיר את נתב השיחות של נטוויז'ן וכך היה. הראוטר לא היה בשימוש ועוד לא הספקתי לבקש החזר כספי על הראוטר.
לאחר כיממה היו בעיות באינטרנט וניתוקים רבים.
התקשרתי לאינטרנט רימון כדי לפתור על הבעיה. המתנתי שעות רבות וטורטרתי מנציג לנציג. אף אחד מהם לא הצליח לעזור לי. בשלב שבוא הציעו לשלוח טכנאי לביתי. סירבתי ואמרתי שבבזק כמעט ולא היו תקלות וכי ידוע לי שלפעמים במצבים שבם חברת אינטרנט משתמשת בתשתית של בזק ישנן בעיות.
ביקתי להתנתק , להחזיר את הראוטר ולקבל החזר כספי על השליחות שכן הראוטר מלכתחילה לא מילא את תפקידו וגם היו בעיות בחיבור לאחר מכן.
נתקלתי בסירוב להחזיר לי את כספי בטענה שפתחתי את הראוטר. אמרתי שעשיתי זאת על מנת לחבר אותו וזה לא הצליח. הראוטר תקין וחדש.
במשך שבוע סחבו את פנייתי, ביררו מול מנהלים ואז חזרה אליי הנציגה שהציעה לי את השירות בהתחלה. אמרה לי שקיבלה אישור ממנהל לזכות אותי.
יממה לאחר מכן נציג נוסף ביקש שוב לברר את פרטי התלונה ולבסוף נמסר לי ששינו את דעתם וסירבו.
ביקשתי בכלל להתנתק מכל השירותים שלהם.
האם אעל פי החוק אני זכאית לקבל החזר כספי על הראוטר ועל דמי השליחות?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 15/8/2019 07:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 07:54:19 |
| שלום וברכה גלית,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום. יש לציין כי ע"פ חוק הגנת הצרכן קמה זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר (הראוטר) בתוך 14 יום ממועד קבלת הראוטר, גם מקום בו נעשה שימוש במוצר. עלייך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, ובעיקר כאשר להגדרת מהות העסקה באשר לראוטר. ולפנות בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך כדין, ולדרוש השבה של התמורה ששולמה, גם באשר לשליח - למרות שמקרה של השליחות לעניות דעתנו יהיה קצת יותר קשה לבסס זכות להשבה. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 14/8/2019 11:36 |
בינימין |
 | | מחבר: | בינימין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 11:36:37 |
| שלום רב,
רכשתי לפני מספר חודשים חלקי מחשב להרכבת מחשב PC. היום התחיל תקלה באחד החלקים. החלק אינו תחת אחריות (יש חלקים אחרים שכם תחת אחריות ל-3 שנים). יצרתי קשר עם החנות ממנו רכשתי את החלקים ומסרו לי שהם אינם עושים תיקונים. הבעיה הוא שאם אני מבצע תיקון בחלק השבור, אלי לפתוח את ה PC. כחלק מהתנאים בחאריות על החלקים האחרים, כתוב שאם אני פותח את ה PC, החאריות פג תוקף. רציתי לדעת האם זה חוקי להתנות את החאריות שרכשתי בכך שלא אוכל לפתוח את ה PC לעשות תיקון בלי שהאחריות תפוג. זה משאיר אותי במצב של להיות עם חלק שבוא שאני לא יכול לתקן, או לתקן אותו ושלא יהיה לי אחריות על כל החלקים החארים.
תודה רבה,
בינימין. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:38:55 |
| בינימין שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) מחויב עוסק לתת לצרכן אחריות על כל מוצר חשמלי או אלקטרני שרכש ועלותו מעל 150 ש"ח.
ניתן בהחלט להתנות את האחריות בכך שהיה ותבוצע פתיחה על ידי מי שאינו מוסך, האחריות תפוג.
המקרה שלך בהחלט ייחודי, שכן מחד, ניתנה אחריות, אך ישנם חלקים בתוך המוצר שכבר אינם כלולים בה.
במקרה כזה, ככל הנראה התנאי שמציב העוסק אינו מהווה הפרה של הוראות הדין, אך בהחלט יש לבחון האם אין כל דרך לבצע תיקון בתשלום מבלי שתיפגם האחריות כולה וזאת על מנת להעניק שירות ראוי, ללא קשר להוראות הדין. | |
|
|
|
| 14/8/2019 11:22 |
שירן משה |
 | | מחבר: | שירן משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 11:22:28 |
| שלום רב
סגרנו חופשה משפחתית ואבי בן ה 73 נפל ומאושפז בשיקום בבית החולים.
קיבלנו מכתב מהרופא במחלקת שיקום שאבי אינו יכול לטוס וחברת הנסיעות אומרת שזה לא מחייב שיאשרו לנו לבטל את הטיסה בעקבות כך. הייתי שמחה לדעת מה חוק במקרה כזה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:33:45 |
| שלום רב שירן,
לא ציינת אם נרכש ביטוח נסיעות? ואם כן, יש לפנות אל בית העסק לבירור העניין.
היה ולא נרכש ביטוח, יש לבדוק כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מהו המועד שבו ביקשתם לבטל את העסקה? מה המועד לקבלת השירות? | |
|
|
|
| 14/8/2019 11:21 |
נטע |
 | | מחבר: | נטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 11:21:06 |
| שלום רב, לפני שבוע בעלי רכש אוזניות mp3 בדיוטי פרי בארץ, נותן השירות בחנות המליץ לו על מוצר ספציפי אשר עלה יותר ממוצר אחר שהוא היה מעוניין לרכוש, בטענה שהוא הינו בעל קיבולת גדולה יותר - 16gb ומשתלם יותר.. לבסוף בעלי הקשיב להמלצתו וקנה את המוצר שהציע..
יום למחרת אחרי הקנייה, בעלי התעמק בנתונים שרשומים על קופסת המוצר, והבחין שהמוצר הינו בעל קיבולת הרבה יותר נמוכה ממה שנותן השירות ציין - 1gb
הוא התקשר לשירות לקוחות והם הציעו לו לבוא ולהחזיר את המוצר לאחד הסניפים שלהם או לחלופין להגיע לחנות בנתבג במידה וטס שוב בהפרש קצר מטיסתו האחרונה.. רק ככה יקבל את כספו בחזרה..
לדעתי 2 האופציות מובילות אותנו להפסד.. אנחנו אלו שמשלמים על הטעות של נותן השירות - בזמן, בכסף לדלק וגם בתיסכול לא קטן
האם במקרה זה על פי החוק אין הגנה על הלקוח?
לא מגיע לנו איזה פיצוי?
או לפחות האם לא מגיע לנו שהם יבצעו את אסיפת המכשיר ולא נצטרך לבזבז זמן וכסף על נסיעה לסניף שלהם?
לעזרתכם אודה! | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:32:26 |
| נטע שלום רב,
טענותיכם בהחלט ברורות.
במקרה של ביטול עסקה, בהתאם לתקנות ביטול עסקה, מחוייב הצרכן לבטל את העסקה באופן בו בוצעה הרכישה, כלומר, להגיע לבית העסק על מנת לבטל את העסקה.
במקרה שלכם, הנכם טוענים להטעיה בנוגע לתכונות המוצר, בניגוד לסעיף 2 לחוק הגנת הצרכן.
במקרה של הטעיה, תקום הזכות לביטול העסקה ללא דמי ביטול, והצרכן רשאי לתבוע מבית העסק כל נזק שנגרם לו עקב הפרת ההסכם.
על כן, אתם יכולים לבטל את העסקה ולאחר מכן, לדרוש פיצוי בגין הזמן או העלויות שנגרמו לכם, בכפוף להצגת ראיות לכך.
חשוב לציין כי במקרה ובית העסק יסרב לפיצוי, הדרך היחידה היא פנייה לבית המשפט לתביעות קטנות בעניין. | |
|
|
|
| 14/8/2019 11:03 |
קלייב |
 | | מחבר: | קלייב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 11:03:31 |
| לפי סייף 5א תקנות מקורות אנרגיה
4002 http://www.consumers.org.il/files/2012/mai/takanot_mekarerim.pdf
צריך להציג את התג אנרגיה בכל פירסום של מוצר בשווק מרחוק (אינטרנט), אבל הוא לא מופיע בעף פירסוממת באינטרנט!
זה פוגע ביכולת של הצרכן להשוות בין מוצרים.
מישהוא יכול להסביר למה לא מכבדים את החוק? | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:30:30 |
| שלום רב קלייב,
חוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל בכל עניין מהותי בעסקה.
במקרה שיש הוכחה לטענתך, יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן,על מנת שתיתן את דעתה בעניין, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 14/8/2019 13:16 |
ערן |
 | | מחבר: | ערן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 13:16:20 |
| שלום,
רכשתי אוזניות לסמארטפון וביקשתי להחזיר/להחליף והמוכר אמר לי שהוא לא יכול להחליף כי מדובר ב"מוצר היגייני". האם זה נכון? מה עליי לעשות אם אני לא מרוצה מהמוצר? תודה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:28:21 |
| ערן שלום רב,
היה ומדובר באוזניות "כפתור" שמיועדות לפנים האוזן, והאריזה נפתחה, הרי שאכן לא ניתן לבטל ביטול עסקה בנסיבות אלו.
כמו כן, בכל מקרה בהן בוצע שימוש, גם במקרה בו מדובר בשימוש מינימאלי, לא תקום הזכות לביטול העסקה בהתאם לתקנות. | |
|
|
|
| 14/8/2019 09:44 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 09:44:00 |
| שלום. קניתי מזרן שאינו מתאים ואינו נוח לבעלי . במעמד הקניה נמסר לנו שנוכל להחליף במידה ולא נוריד את הניילון העוטף את המוצר. המוצר נקנה ביום שישי 9/8 .
כשהתקשרתי לתאם החזרה נמסר לי כי נוכל לקחת מוצר אחר מהחנות אולם ביטול עסקה לא נוכל לבצע.
שאלתי היא מבחינה חוקית ניתן לבטל עסקה זו?
אם כן כיצד עלי לנהוג לשם כך. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:21:22 |
| אבי שלום רב,
היה ואכן המוצר נותר עטוף, הרי שעל פי תקנות ביטול עסקה, הנכם זכאים לביטולה בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם.
יש להעביר לבית העסק פנייה בכתב (במייל, פקס או כל דרך אחרת) ולציין את שנאמר לכם בעת הרכישה, וכן את העובדה שהוראות הדין מחייבות את העוסק לבצע ביטול במקרה בו לא נפתחה האריזה ולא הורד הניילון מעל המזרון.
היה ובית העסק יעמוד בסירובו, אתם מוזמנים להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 08:12 |
לקוחה של הוט |
 | | מחבר: | לקוחה של הוט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 08:12:35 |
| | שלום, לא זכיתי לתגובה. ברשותכם אשאל שוב : הוט מעודדת את לקוחותיה לפנות לתמיכה שלהם באתר, ואני עושה כן. הבעיה שלפעמים הם מגיבים מיד, לפעמים אחרי מס' ימים, ולרוב לא מגיבים בכלל. האם מגיע לי פיצוי בגין אי תגובה או תגובה מאוחרת ? | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:18:52 |
| גברתי שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן אינן מקנות פיצוי ללא הוכחת נזק במקרה של המתנה לתמיכה טכנאי או העדר תגובה באתר האינטרנט.
על כן, הזכות היחידה יכולה לנבוע מדיני הנזיקין הכללים.
כלומר, על הצרכן להוכיח מהו הנזק שנגרם לו עקב האיחור בתגובה ובמענה, וכן לטעון כי האיחור, מקורו ברשלנות בית העסק. | |
|
|
|
| 14/8/2019 07:14 |
סלב |
 | | מחבר: | סלב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 07:14:04 |
| שלום,
ברצוני לדעת האם לאחר שחיכינו חודשיים להתקנה של המטבח שרכשנו ב 40 אלף ש"ח,
האם זה סביר והגיוני שיהיה סעיף שאומר כי השלמה של חלקי מטבח חסרים (שלא הביאו כלל) או חלקים שהביאו במידות לא נכונות או פגומים (ויש כ12 כאלה) ההשלמה שלהם תקח 60 ימי עסקים = חודשיים וחצי?
תודה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:16:02 |
| שלום רב סלב,
האם הסכמתם לסעיף המדובר ?
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 13/8/2019 06:00 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2019 | | שעה: | 06:00:48 |
| שלום, ב1/8 רכשתי שולחן עם6 כסאות וארון 3 דלתות, לאחר ההרכבה התגלו באותו היום המון פגמים במוצר שריטות בשולחן כסאות מתנדנדים דלתות של הארון שבורות וכו
נשלח 3 פעמים טכנאי לתיקון ובכל פעם הגיע שוב עם מוצרים פגומים, כל התמונות אצלי מגובות בנוסף ביום שישי האחרון תואם טכנאי בין 8-13 התקשר אלי הטכנאי ואמר שלא יצליח להגיע ודחה אותי ליום אחר- האם תקין? ( חוק הטכנאים)
ולבי המוצרים מאחר ולא הצליחו לתקן את הפגמים האם אני רשאית לביטןל עסקה מלא? מה קורה עם התשלום למוביל? מדובר בעוד 820 שקלים?
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 13/8/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2019 | | שעה: | 12:25:40 |
| עינת שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית, את כמובן זכאית לביטלו העסקה על פי התקנות, ולגבי עלות ההובלה, יש להוכיח כי מדובר בהפרת הסכם מצד בית העסק לגבי אתקינתו המוצר, והנזק שנגרם עקבב ההפרה הנו עלות ההובלה ששולמה על ידך.
לעניןי תחולת הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הרי שהוא חל על שירותי התקנה של ריהוט, ולפיכך, היה והמתקין לא הגיע במועד שתואם, ולא ביטול את הגעתו עד לשעה 20:00 בעקב שלפני, תקום לצרכן הזכות לפיצוי בסך של 600 ש"ח. | |
|
|
|
| 14/8/2019 12:48 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:48:54 |
| | שלום, לאחר שליחת מכתב מסודר לחברה בו דרשתי פיצוי מלא, הם הסכימו להחזיר את כספי ללא פיצוי חוק הטכנאים, ומבקשים ממני לחתום על טופס שכתוב בתוכו כי לא תהיה לי כל דרישה לחברה, האם חוקי? | |
|
|
|
| 14/8/2019 12:49 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:49:03 |
| | שלום, לאחר שליחת מכתב מסודר לחברה בו דרשתי פיצוי מלא, הם הסכימו להחזיר את כספי ללא פיצוי חוק הטכנאים, ומבקשים ממני לחתום על טופס שכתוב בתוכו כי לא תהיה לי כל דרישה לחברה, האם חוקי? | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:15:39 |
| עינת שלום רב,
יש כאן צורך לבצע החלטה פרגמטית ולאו דווקא משפטית.
אומנם ישנה הוראת דין המאפשרת לדרוש פיצוי גם במקרה של חתימה על מסמך כאמור, וככל שהמסמך מונע מצרכן לקבל את זכויותיו הצרכניות המגיעות לו על פי דין, אך מדובר בסעיף אשר קשה למדי להפעיל, ובית המשפט אינו נוטה לעשות בו שימוש.
על כן, עליך להחליט האם את מעוניינת שלא לחתום על מסמך כאמור ולנהל מאבק לתשלום מלוא זכויותך על פי הדין, או לסיים את העניין באופן המוצע (אף כי, כאמור, ישנה אפשרות משפטית לפעול לקבלת הפיצוי גם לאחר חתימה). | |
|
|
|
| 14/8/2019 06:21 |
עינת מרב |
 | | מחבר: | עינת מרב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 06:21:37 |
| שלום,
ביום חמישי, 9/8/19, הצטרפתי טלפונית לאחר
פרסום שיווקי בעיתון, לעמותה שמספקת הצעות עבודה. נדרשתי קודם כל למסור מס' אשראי ולאחר מכן ישלח אלי במייל תקנון הצטרפות, ורק לאחר שאאשר אותו במייל חוזר אוכל לקבל את השירות.
לאחר שמסרתי את מס' האשראי ולאחר שנשלח אלי התקנון במייל..ממש באותם רגעים התחרטתי על ההצטרפות (והיו גם כמה דברים בתקנון שקראתי ולא נראו לי) וביקשתי לבטל את המנוי/הצטרפות.
עלות המנוי לחודש היא 49₪.
לאחר שהתחרטתי וצלצלתי לעמותה נתקלתי ביחס רע של הנציגות שכלל התחמקות מביטול, גידופים, ניתוקי טלפון וכו'.
לבסוף דיברתי עם האחראי בעמותה שאמר שהוא מבטל את המנוי ואני אראה את זה כמבוטל.
לא סמכתי על מה שהוא אמר.
הכרטיס שלי חויב ב 49₪.
שלחתי לעמותה 2 הודעות מייל (בזמנים שונים) עם תלונה חריפה על ההתנהלות שלהם ועם דרישה חד משמעית לבטל את המנוי ולזכות אותי כספית.
הם ענו לי במייל שהם מתנצלים והמנוי בוטל ושאני יראה את הזיכוי בכרטיס האשראי.
עד למועד זה לא קיבלתי זיכוי לאשראי.
כאמור יש ברשותי 2 הודעות מייל שבהן הם ענו לי מפורשות שהמנוי בוטל ואקבל זיכוי כספי.
ויש ברשותי מס' שיחות מוקלטות שבהן אומר לי האחראי בעמותה (ומס' נציגות) שהמנוי בוטל.
הדאגה שלי היא, שהעמותה הזו שלא עושה רושם אמין תחייב את הכרטיס שלי בתשלומים עתידיים.
באותו רגע שהצטרפתי למנוי, גם התחרטתי..
בעיקר לאחר שהייתי עדה להתנהגות ולהתנהלות המזעזעת של עובדי העמותה, לא מכבדים בטוב ובכבוד את הרצון של הלקוח, העיקר לגבות כסף ולכפות את השירותים שלהם.
לא מעוניינת בכלל בשום שירות/עסקה שלהם,
וממש לא מעוניינת ולא מאשרת שיגבו ממני תשלומים עתידיים על המשך העסקה שמלכתחילה לא מעוניינת בה.
כאמור, לאחר שהתחרטתי צלצלתי המון פעמים להודיע על כך ושלחתי הודעות מייל, וכאמור יש לי הודעות והקלטות על כך.
הם חייבו את כרטיס האשראי שלי תוך שניות ספורות, אך בכדי לזכות אותו הם מטרטרים את הלקוח ובטח שלא מתנהלים על פי חוק.
אודה מאוד למענה.
עינת מרב. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:02:12 |
| עינת שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, מדובר בעסקה מתמשכת, ועל כן, מוטלת חובה על העוסק לבטל את העסקה ולהפסיק את החיובים בתוך שלושה ימי עסקים מיום בקשת הצרכן.
על כן, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה על מנת שנוכל לסייע. | |
|
|
|
|