| 15/8/2019 12:04 |
Liad |
 | | מחבר: | Liad (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:04:23 |
| אתמול רכשתי טלוויזיה 65 אינטש' של טושיבה, המוכר אמר לי להפעיל אותה בבית בינתיים ולחכות לטכנאי שיגיע להתקין אותה על הקיר.
לאחר שהוצאתי מהאריזה וחיברתי לחשמל נוכחתי לגלות שהיא לא עובדת.
התקשרתי לחנות ממנה קניתי את הטלוויזיה דיברתי עם המוכר ואפילו שלחתי לו תמונה של המסך הלא עובד,נאמר לי על ידי המוכר שיכול להיות שזה שבר פנימי.שאלתי אם אני יכול להגיע ולהחליף אותה עכשיו הרי קניתי אותה לפני פחות משעה, נאמר לי שגם אם אני אקח טלוויזיה חדשה כרגע אני אצטרך להמתין לטכנאי כי אם אני אפתח אותה שוב לבד(כמו שהוא בדיוק אמר לי דרך אגב) ותיהיה תקלה לא תיהיה אחריות. שאלתי למה הוא לא אמר לי דבר כזה לפני שעזר לי להכניס את הטלוויזיה לאוטו? ומה אני אעשה עכשיו? נאמר לי להתקשר לשרות של ניופאן לתאם טכנאי שיגיע להחליף את הטלוויזיה שלא עובדת באחת שכן וגם להתקין אותה.
היום בבוקר לאחר שדיברתי עם נציגת השרות של ניופאן נמסר לי ממנה כי במידה ויש שבר אין אחריות! אמרתי לה שאני לא יודע אם יש שבר או לא זה מה שהמוכר ראה לנכון להגיד לי על פי צילומי המסך ששלחתי לו.
בתגובה הדבר היחיד שהיא יכולה לעשות זה לתאם טכנאי שיגיע בעוד שבועיים! ובמידה וזה אכן שבר אין מה לעשות ואין אחריות,הוסיפה ואמרה כי היא לא מבינה למה חיברתי אותה לחשמל לבד? הסברתי שנאמר לי במופרש שאין עם זה בעיה זה מסך ולא כלי חשמלי מסובך הדורש התקנה.
כמובן שמייד התקשרתי שוב למוכר ממנו רכשתי את הטלוויזיה והסברתי לו מה אמרו לי בשירות הלקוחות. הוא אמר לי שהיא אומרת מה שהיא חייבת ושזה לא באמת ככה אני לא צריך להתרגש ממנה ושהוא יסדר את זה, באותה נשימה שאל אם הקרטונים עדיין אצלי ואמרתי שכן כמובן הרי היא נקנתה לפני פחות מ 24 שעות.
הוא שאל אם הזדהתי בפרטים שלי בשרות הלקוחות וכשעניתי שכן אמר לי להתקשר שוב בפרטים של אישתי ולתאם לנו התקנה. בו בזמן ביקש לארוז חזרה את הטלוויזיה כדי שהטכנאי שיגיע להתקין אותה יראה כביכול שלא עשיתי כלום וככה יוודא שהיא לא תקינה ויחליף.
ממש לא אהבתי את התשובה הזאת והסברתי למוכר שאני לא מוכן לקומבינות האלו, קניתי אצלך טלוויזיה אתמול, היא לא עובדת ואני דורש שתחליף לי אותה.
הוא אמר שיחזור אלי מאוחר יותר.. לקח לי קצת זמן לכתוב את כל זה ועדיין כלום.. מה לדעתכם אני צריך ויכול לעשות? | |
|
|
|
| 18/8/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 09:03:14 |
| ליעד שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, במקרה של מוצר חשמלי שנתגלתה בו תקלה, על בתי העסק לשלוח טכנאי לבדוק את המוצר, בתוך שלושה ימים.
היה ובית העסק יטען כי מקור התקלה הנו בשבר חיצוני שנגרם בעקבות ההובלה של הצרכן, יש צורך לקבל חוות דעת מומחה אשר תסתור את הטענה, על מנת שהתקנות יחולו על נותן השירות מטעם המוכר.
| |
|
|
|
| 15/8/2019 06:48 |
משה ט. |
 | | מחבר: | משה ט. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 06:48:04 |
| שלום.
השגתי מהקרן דמי ניהול נמוכים משמעותית מדמי הניהול אותם מציע הסוכן. הוא לא מוכן לעבוד באחוזים אלו. האם אני מחוייב אליו? האם המעסיק יכול להפקיד עבורי בלי הסוכן?
תודה.
משה ט. | |
|
|
|
| 18/8/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 09:00:20 |
| משה שלום רב,
לצערי, הנושא שהעלית אינו מוסדר באמצעות חוק הגנת הצרכן ואינו מצוי במסגרת המומחיות של המועצה ועל כן לא נוכל לייעץ בעניין. | |
|
|
|
| 14/8/2019 23:07 |
מייק |
 | | מחבר: | מייק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 23:07:28 |
| הי,
קניתי הערב טלויזיה גדולה ויקרה ברשת מוצרי חשמל מוכרת מאוד, בהדלקה הראשונה בבית ישר שמים לב שבפינה יש פגם בתצוגה (פיקסלים מתים או משהו כזה). מה אני אמור לעשות עכשיו?
תודה, | |
|
|
|
| 18/8/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 08:58:35 |
| מייק שלום רב,
כיצד נרכשה הטלוויזיה?
האם באמצעות רכישה בחנות פרונטאלית או באמצעות מכר מרחוק (טלפון או אינטרנט)?
היה ומדובר ברכישה בחנות - יחולו תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, ויש להזמין טכנאי מטעם האחריות על המוצר.
במקרה של מכר מרחוק, ניתן לבטל את העסקה כולה, ללא דמי ביטול בהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 13/8/2019 23:18 |
לימור דהן |
 | | מחבר: | לימור דהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2019 | | שעה: | 23:18:30 |
| שלום רב,
לפני כשנה התקינו לי מעקה במדרגות באופן שהוא לא איכותי.המעקה הגיע צבוע ידנית ולא בתנור כפי שסוכ.החיבורים של שני חלקי המעקה בוצעו בצורה גרועה ביותר ולא אסתטית.כל מהת להתקין את במעקה,הוא קדח לי ברצפה ועל המדרגה ובכך גרם לנזק לשניהם. לפני כחודש המעקה למעלה יצא מהקיר.
כבר שנה שאני פונה לבעח המקצוע בבקשה שיבוא להחליף מעקה ולתקן את בנזק בריצןף,כבר שנה שאני מקבלת ממנו דחיות על הסף. בפעם האחרונה שפניתי אליו משום שהמעקה נפל,אמר שנביא מישהו שיתקן,הוא סגר את העסק.
רת הקבלה שלח לע בוואצאפ ולא נתן לנו אותה ידנית.יש לי מספר צק(0050002) ששולם לו וטופס חתום על ידו שקיבל מקדמה.
שליתי לכם מכתב מפורט יותר,צילומים והתכתבויות איתו.
מבקשת לדעת איך אפשר להתקדם עם זה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 13:55:36 |
| לימור שלום רב,
במקרה כזה יחולו הוראות חוק המכר.
הוראות הדין מחייבות את בית העסק לרפא כל פגם במוצר בתוך זמן סביר.
העובדה כי העוסק אינו משיב ואינו מבצע את התיקונים יכולה לחשוף אותו לתביעה בגין כל נזק שייגרם לכם בעקבות התנהלותו.
היה והגשת תלונה למועצה היא תטופל ותועבר לבקשת תגובת בית העסק, היה ובית העסק לא ישתף פעולה, תינתן לו תזכורת נוספת ולאחר מכן ייבחן האם התיק מתאים לצורך הכנת כתב תביעה עבורך לצורך הגשה לבית המשפט לתביעות קטנות. | |
|
|
|
| 18/8/2019 01:10 |
לימור דהן |
 | | מחבר: | לימור דהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 01:10:04 |
| הגשתי את הטפסים אליהם ולא מצליחה ליצור אתכם קשר בנוגע להמשך טיפול.
מה לעשות? | |
|
|
|
| 18/8/2019 01:10 |
לימור דהן |
 | | מחבר: | לימור דהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 01:10:22 |
| הגשתי את הטפסים אליהם ולא מצליחה ליצור אתכם קשר בנוגע להמשך טיפול.
מה לעשות? | |
|
|
|
| 14/8/2019 12:54 |
רגינה |
 | | מחבר: | רגינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:54:34 |
| | בתאריך 13.8.2017 רכשתי ביטוח מוצרי חשמל מהנציג שהגיע אליי הביתה. הביטוח הינו ל5 שנים בסכום של 5700ש"ח ל24 תשלומים. ב30.6.19 פניתי לשירות לקוחות בשל תקלה במכונת כביסה. הטכנאי הגיע אליי ב4.7 פירק את המכונה, ואמר שהוא מזמין חלקים שצריך להחליף ובשבוע הבא הוא יחזור לתקן יתקשרו אלי משירות הלקוחות. ביקור הבא של הטכנאי נקבע ל16.7(שזה כבר יותר משבועיים שאני ללא מכונת כביסה בקיץ). הגיע טכנאי אחר בתאריך הנקבע, ניגש למכונת הכביסה והיה נראה כאילו הוא בכלל לא מבין מה לעשות ואיך לחבר חלקים. תוך כדי שהוא מנסה להרכיב חלקים הוא מנסה לשכנע אותי לעשות דרכו TRADE_IN למכונה חדשה במחיר שהוא בשמיים. אחרי יותר מחצי שעה הוא ניגש אלי ואומר שהחלק שנתנו לו מהחברה לא מתאים ושהוא צילם את החלק שצריך וישלח שוב למחסן של החברה ואז כשהחלק יגיע יבואו להרכיב לי אותו. שאלתי אותו כמה זמן זה יקח הוא לא ידע לענות לי והלך. התקשרתי ישירות לשירות הלקוחות כדי לשאול כמה זמן עוד אני צריכה לחכות, הנציגה לא ידע לענות לי כי היא צריכה לבדוק מול המחסן. ביקשתי ממנה שתברר לי עד מחר כי אני לא יכלה יותר לחכות. במקביל שלחתי מכתב במייל לשירות לקוחות שבו פירטתי את כל הסיפור וביקשתי שיחזירו לי תשובה בעוד יום. במשך יומיים אף אחד לא חזר אלי . התקשרתי שוב לשירות לקוחות וביקשתי לבטל לי את הביטוח בגלל השירות הלא ראוי שקיבלתי. היא אמרה שיצרו איתי קשר גורמים הרלוונטיים. שבוע אחרי ששיחה הזאת התקשרו אלי משימור לקוחות. ביקשתי ממנה לבטל לי את הביטוח , מכוון שכבר סיימתי לשלם ביקשתי שיזכו אותי עבור 3 שנים הנותרות. נאמר שאני חייבת לשלם קנס עבור ביטול עסקה בגובה של 25% מגובה העסקה גם שהביטול נובע מהשירות הלקוי שקיבלתי. אחרי שעה של דיון סוער הבטיחו לי פיצוי של 1450ש"ח ותוספת של ביטוח לעוד שנתיים נוספים. ביקשתי שתשלח לי את ההסכם החדש בכתב. עד עכשיו לא קיבלתי מהם שום דבר. עבר כבר 3 שבועות מאז השיחה. מה אני יכולה לעשות במקרה כזה? | |
|
|
|
| 15/8/2019 08:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 08:38:30 |
| שלום וברכה רגינה,
אנו מציעים כי תעלי על הכתב את ההסכמות בין הצדדים בפניה מסודרת להנהלת בית העסק, ובדרישה לקבל את העתק ההסכמות שבין הצדדים כמובטח לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 16/8/2019 23:55 |
רגינה |
 | | מחבר: | רגינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2019 | | שעה: | 23:55:31 |
| | תודה רבה על התשוובה. במידה ואני רוצה לבטל את השירות, האם ניתן לדרוש לא לשלם פיצוי של 25% כפי שמופיע בחוזה, בשל עוגמת הנפש שנגרמה לי ובעקבותה אני מבטלת את העסקה? | |
|
|
|
| 14/8/2019 12:50 |
בת שבע |
 | | מחבר: | בת שבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 12:50:34 |
| | פנית אוכל פגומה כתמים בכסאות בדמוי עור מה הסבזמן שניתן לתבוע כנגד העיסקה | |
|
|
|
| 15/8/2019 08:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 08:29:35 |
| שלום וברכה בת שבע,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום בהעדר יכולת לעמוד על מכלול בנסיבות וממילא פנייתך אינה מבוררת דיו. על בית העסק המוכר חובה לתקן כל אי התאמה במוצר בתוך פרק זמן סביר, כך למשל ע"פ חוק המכר. על הקונה להודיע לבית העסק מיד על גילוי אי ההתאמה. אין זה מן הנמנע כי תהיה מחלוקת עובדתית באשר למקור הפגמים הנטענים, האם כתוצאה משימוש לא סביר או מפגם בייצור או אי התאמה במוצר. מקום בו לא מקיים בית העסק את חובתו מכוח חוק המכר כאמור לעיל, רשאי הצרכן לבטל את העסק ולקבל את כספו בחזרה (נא ראי סעיפים 11 + 28 לחוק המכר). אם ניתנה לך תעודת אחריות עליך לעיין כמובן בתעודת האחריות. אנו מציעים כי תפנה בכתב ובצורה מסודרת לבית העסק לאור האמור לעיל בתיאור הפרשה הטענות והדרישות. | |
|
|
|
| 15/8/2019 16:30 |
בת שבע |
 | | מחבר: | בת שבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 16:30:23 |
| | הבעיה שהבת עסק בלא עומד בהתחיבות שלו ועל כך הוא רוצה שאני אני ישלם על עבודה והוא על הבד הרי שברור שעבודה יותר יקרה מאשר הבד אני פניתי לכים בתביעה שסותרת את הבעיה שלי אבקש להיות יותר ברוריםמ | |
|
|
|
| 15/8/2019 16:30 |
בת שבע |
 | | מחבר: | בת שבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 16:30:42 |
| | הבעיה שהבת עסק בלא עומד בהתחיבות שלו ועל כך הוא רוצה שאני אני ישלם על עבודה והוא על הבד הרי שברור שעבודה יותר יקרה מאשר הבד אני פניתי לכים בתביעה שסותרת את הבעיה שלי אבקש להיות יותר ברוריםמ | |
|
|
|
| 15/8/2019 17:53 |
בת שבע |
 | | מחבר: | בת שבע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 17:53:01 |
|
|
|
| 14/8/2019 16:08 |
גדי |
 | | מחבר: | גדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 16:08:11 |
| שלום רב, עברנו בשעה טובה לדירה חדשה והושם לנו פרקט על ידי ספק האינסטלציה והריצוף בפרויקט - במקרה שלנו חרש. מסתבר שהפרקט אינו תקין ומשמע רעשים לא סבירים בעת הדריכה עליו. ספק הפרקטים של חרש היה וקבע כי אכן הפרקט לא תקין.
חרש מוכנים להחזיר לנו את הכסף עבור הפרקט והתקנתו.
אנו מעוניינים שהם יחליפו לנו לפרקט אחר כולל פירוק והרכבה.
האם יש חוק המחייב אותם במקרה כזה להחליף את המוצר הפגום?
| |
|
|
|
| 15/8/2019 12:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:17:43 |
| שלום וברכה גדי,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, וממילא נראה כי נשוא פנייתך קרי הסכמי מכר דירה אינו מתחום מומחיותה וסמכותה של המועצה. מוטב להתיעץ עם עוה"ד שייצג אתכם במסגרת הסכם המכר או עם עו"ד אחר בתחום. | |
|
|
|
| 15/8/2019 15:02 |
גדי |
 | | מחבר: | גדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 15:02:15 |
| תודה, השאלה היא עקרונית , ללא קשר להסכם המכר.
בהתקנת פרקט מספק כלשהו, במידה והפרקט אינו תקין,
האם חלה עליו חובה להחליף את המוצר או שיכול להסתפק בזיכוי עבור הפרקט?
(עלות ההחלפה יותר גבוהה מכיוון שיש גם עלויות של פירוק הפרקט התקול)
| |
|
|
|
| 15/8/2019 12:07 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:07:55 |
| | שלום, האם חוק הטכנאים חל גם על חברת "הכשרה" לנזקי מים (מטעם הביטוח של הדירה) כאשר הטכנאי לא הגיע כלל לאחר תיאום תאריך ושעה? | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:14 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:14:49 |
| | סליחה לא טכנאי, איש מקצוע שמתקן וצובע את הקיר לאחר נזק של מים. | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:15 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:15:05 |
| | סליחה לא טכנאי, איש מקצוע שמתקן וצובע את הקיר לאחר נזק של מים. | |
|
|
|
| 15/8/2019 15:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 15:01:25 |
| רועי שלום רב,
התשובה שלילית.
הוראות סעיף 18א אינן חלות על שלוחי חברות הביטוח והפועלים מטעמם.
על כן, לא תקום לצרכן הזכות לפיצוי ללא הוכחת נזק במקרה זה. | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:15 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:15:00 |
| שלום
ברצוני לשאול האם חנות יכולה לפרסם מבצע שתקף בתשלום במזומן או באשראי ולא כולל זיכויים.
כמו כן בהיותי בחנות אמרו לי שיש 5% הנחה על המוצר ובבואי לשלם נאמר לי שעל זיכוי אין הנחה | |
|
|
|
| 15/8/2019 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 14:59:52 |
| רבקה שלום רב,
התשובה שלילית.
על פי הוראות סעיף 14ז לחוק הגנת הצרכן, אין להגביל שימוש הזיכוי במבצעים ובמכירות מיוחדות.
את מוזמנת להגיש תלונה בעניין למועצה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 09:21 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 09:21:33 |
| | שלום.ביצענו עסקה בתאריך 17.07 לקמפינג משפחתי ממוזג בצפון לתאריכים 18.08 -20.08 לאחר מכן בתאריך 04.08 ביקשתי מבעל העסק לבטל לנו את העסקה מכיוון שלא מסתדר לנו בתאריכים הנ"ל ועקב סיבות אישיות. בעל העסק שהוא סוכן חיצוני שרכש את המקום ל8לילות מסרב לבטל את העסקה הוא אומר שינסה לעזור "ומושך את זה יותר מידי".מה הם הזכויות שלי ואיך אפשר לבטל את העסקה?תודה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:20:40 |
| שלום רב שמעון,
לא ציינת כיצד ביצעת את העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
היה והעסקה בוצעה במכר מרחוק, הרי שהמועד לביטול העסקה חלף (14 ימים)
על כן, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 14/8/2019 20:41 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 20:41:59 |
| | שלום רב. העסקה בוצעה טלפונית מול הסוכן וחולקה ל 4 תשלומים שוים . האם אני יכול לבטל את העסקה מול חברת האשראי שלי? כמו כן לא קיבלתי מהסוכן שום מסמך \חוזה לגבי ביטול וכדומה. קיבלתי רק את ההזמנה שביצעתי עם החיוב ובאתר שלו לא מופיע כלל משהו לגבי ביטול \אותיות קטנות. מדובר בחברת אריאל תיירות ונופש. | |
|
|
|
| 15/8/2019 14:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 14:58:31 |
| שמעון שלום רב,
לא ניתן לבצע ביטול באופן חד צדדי אל מול חברת האשראי, אך ככל שלא קיבלת טופס גילוי נאות, רוי לפנות בכתב לבית העסק ולציין כי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן מאפשרות ביטול עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים או מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת הטופס לפי המאוחר מביניהם, ועל כן, משלא נשלח הטופס, רשאי הצרכן, לכאורה לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח עבור כל אדם. | |
|
|
|
| 14/8/2019 18:44 |
אליהו |
 | | מחבר: | אליהו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 18:44:39 |
| שלום רב.
הזמנו ספה. חיקינו להובעלה כמעט חודשיים. כשהסבלים הביאו את הספה התגלה שהיא לא נכנסת בקלות לחדר ולאחר כמה נסיונות להכניס אותה הם השאירו אותה בסלון ואמרו שהם לא אמורים לעשות יותר מזה. כשהורדנו את העטיפה התגלה לנו שבמהלך ההובלה והניסיונות להכניס נפגם המוצר בכמה מקומות.
כשפנינו במייל למוכר לביטול העסקה הם אמרו שבגלל שהאריזה נפתחה אין הם חייבים להחזיר לנו את כל הסכום.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 15/8/2019 14:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 14:38:53 |
| אליהו שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) רשאי צרכן לבטל עסקה לרכישת ריהוט בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר, ללא קשר לפתיחת האריזה, ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, ובתנאי שלא מדובר במוצר שיוצר על פי מידות או דרישות מיוחדות, אלא נבחר מתוך קטלוג בית העסק.
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולדרוש את הביטול כאמור, ובמקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 14/8/2019 18:17 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 18:17:48 |
| שלום,
רכשתי ספה ותואם לי מועד הספקה לאמצע יום עבודה 11-2.
כאשר הגיעו המובילים הסתבר להם שאין להם רגליות תואמות לאחד החלקים בספה. לאחר שיחה עם המוקד נמסר לי שהעניין יתוקן רק בעוד מספר ימים. נכון לעכשיו הספה התקופה מונחת במצב מאונך בסלון ולא ניתן להשתמש בה עד הגעת מובילים שוב. גם במועד הבא אצטרך לקחת יום חופש. איזה פיצוי אני יכולה לדרוש? האם יש חובץ פיצוי קבועה בחוק או שעלי להגיש תביעה נגד החברה?
תודה | |
|
|
|
| 15/8/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 14:17:07 |
| שלום וברכה שרית,
מוטב בשלב הראשון לעניות דעתנו לבוא בדברים עם בית העסק לפתרון בעיית הרכבת הספה לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, וכן לפיצוי סביר בנסיבות בגין נזק מוכח שנגרם לך כתוצאה מהתרשלות בית העסק כנטען בפנייתך. אין בדין פיצוי קבוע או אמת מידה וכללי אצבע מוגדרים לדבר. | |
|
|
|
| 14/8/2019 18:01 |
נטלי |
 | | מחבר: | נטלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 18:01:13 |
| שלום
היום סגרתי חבילת נופש, בתחילת הדיחות החבילה היתה בת 4 לילות, כשהתקשרתי לסגור את העסקה אותו נציג שדיברתי איתו במשך היום אמר לי: "את לא תאמיני התעדכן לי פה מבצע שבאותו מחיר יש את החבילה ב 5 לילות, את מעוניינת?" אמרתי לו אם זה אותו מחיר, ברור- תסגור ונתתי לו את פרטי התשלום. תוך 10 ד'הוא מילא פרטים ואמר לי שהעסקה מאושרת כי המלון והטיסות באישור מיידי. אכן אחרי דקה שניתקנו קיבלתי sms עם פרטי החבילה שהיא 5 לילות דמו שאמר לי הנציג.
אחרי שעה בערך הנציג מתקשר אלי ואומר לי "תשמעי, היה לספק איזה באג במערכת, זה לא הגיוני ש 4 לילות ו- 5 לילות יהיה אותו מחיר, ורוצים שאני אוסיף הפרש של 340 יורו, או שנוריד את החבילה בחזרה ל 4 לילות ואם לא אסכים וארצה לבטל אז זה 100% דמי ביטול כי הטיסה היא עוד יומיים.
האם מותר להם?!?!?!?!?!
האם אני אשמה שהיה לספק באג במערכת?!?!?
אשמח לתשובה מהירה🙏 | |
|
|
|
| 15/8/2019 14:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 14:05:46 |
| שלום וברכה נטלי,
אכן שגגות יכולת לקרות, והדין נותן מקום לשגגות בתום לב. ברם, לכל הפחות יש לאפשר לצרכן את ביטולה של העסקה. זאת, לעניות דעתנו, למרות שממילא היה בכוונתך לרכוש חבילה ל - 4 ימים, ואדרבה, אין זה מן הנמנע כי האיום של בית העסק בדמי ביטול של 100% הינו ניסיון לניצול לרעה מצד בית העסק של העובדה שממילא תיכננת נופש בן 4 ימים, בניסיון אסור לכפות עסקה, שהלכה למעשה לא נכרתה. דין הוא כי במקום בו נפלה שגגה מצד בית העסק באשר למחיר העסקה, תבוטל העסקה ללא כל עלות מצדו של הצרכן. | |
|
|
|
| 13/8/2019 17:47 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2019 | | שעה: | 17:47:02 |
| שלום ,
האם חלה על שליח המביא חבילה להודיע כמה זמן מראש על בואו . קרה לי כמה פעמים בזמן האחרון שהשליח התקשר ואמר " אני כאן על יד הדלת " . זאת למרות שבהזמה ביקשנו בפרוש שיודיע לפחות שעה מראש . מכיוון שלא היינו בבית ביקשנו שיבוא בעוד שעה אך הוא אמר שאינו יכול . או שיניח את החבילה על יד הדלת או שיבוא רק בעוד כמה ימים .
האם אינו חייב להודיע מראש ולתאם את הגעתו ?
תודה רבה | |
|
|
|
| 14/8/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 13:33:51 |
| חנה שלום רב,
היה ומדובר בהובלה של מוצר שנרכש על ידי בית עסק, מחויב העוסק לתאם הגעת השליח.
אך במקרה ובו מדובר בשליח המספק חבילה מחו"ל או חבילה מהדואר, לא יחולו הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:48 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:48:53 |
| תודה רבה , אשמח על הבהרה : אם הזמנתי , אני - אדם פרטי , ספרים /דיסקים או כל מוצר אחר בבית עסק בארץ ובית העסק שולח את המוצר ע"י חברת שליחויות , האם חלה על השליח חובה לתאם איתי מראש את מסירת המוצר ואם כן - כמה זמן מראש עליו לתאם אתי ?
ואם שלחו ע"י הדואר עד לבית - חייבים לתאם או לא ? | |
|
|
|
| 14/8/2019 17:17 |
זויה |
 | | מחבר: | זויה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 17:17:16 |
| שלום.
בעלי הזמין חבילת גלישה ושיחות לחו"ל עקב נסיעה לצרפת מטעם העבודה למשך 3 שבועות.בזמן שהייתו שם הוא היה מתקשר מדי פעם להשתמש באינטרנט. החבילה שהזמין עלתה 209" שח.לפני יומיים בדקנו חשבון בנק וויזה וגילינו חשבון של חברת 012 פרטנר על סה"כ 3703 ש"ח!יש לנו 5 קוי טלפון של המשפחה, כל תכנית עולה 39 ₪.
ברגע שניסינו לברר על מה הסכום הענק הזה גילינו שחוייבנו גם בקו טלפון של הבן שלנו עבור עוד חבילת גלישה נוספת שלא הזמנו(זה חלק קטן) והרוב -"שיחות יוצאות לעולם במסגרת חבילת גלישה" שזה הסכום 2900 ש"ח! וזה בנוסף ל209ש"ח שבעלי שילם על חבילת חו"ל!
אנחנו מרגישים חסרת אונים מול חברה ענקית, מרגישים שעבדו עלינו ובגדול. אף אחד לא מתכוון להחזיר לנו כלום.
מה אפשר לעשות?
תודה מראש על כל עזרה. | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:33:46 |
| זויה שלום רב,
על מתנ שנוכל לסייע, אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות האתר, ותצרפי את ההודעה על החיוב, וכן כל מסמך שנשלח אליך מבית העסק בנוגע להתקשרות עמם.
היה ויאין בידך מסמכים, יש לבקש מבית העסק את מסמכי ההתקשרות, וכן העתק או הקלטה של השיחות במסגרתן נרכשו החבילות.
לאחר הגשת התלונה נוכל לפנות לבית העסק ולברר את הנושא לעומקו. | |
|
|
|
| 14/8/2019 17:01 |
. |
 | | מחבר: | . (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 17:01:00 |
| | איבדתי את הקבלה אבל שילמתי באשראי, האם בעל העסק מחוייב להוציא עבורי את הקבלה? (אני צריכה להחליף מוצר) | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:28:37 |
| גברתי שלום רב,
על פי הוראות הדין, אין חובה לאחזר קבלה.
אך היה ומדובר בבקשה לביטול עסקה, במסגרת מניין הימים הקבוע בתקנות, על בית העסק להסתפק בהוכחת רכישה. | |
|
|
|
| 12/8/2019 11:13 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 11:13:36 |
| שלום רב,
אני מתקשר לטלפון שפרסמתם לבירור תלונה וממתין 14 דקות ללא כל מענה.
כתבתם לי בססטוס שאתם בודקים אפשרות להגשת תביעה.
מה קורה עם זה?
אני חושב שאחרי 3 חודשים של המתנה ללא כל מענה או התייחסות מהגוף עליו התלוננתי הם זמן סביר לפתיחה בהליכים משפטיים.
אני כבר משלם 6 תשלומים מתוך 12 של עסקה שנעשתה במרמה.
אני מבקש לקדם את ענייני. | |
|
|
|
| 12/8/2019 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 14:39:50 |
| שי שלום רב,
העברתי הודעה לאחראי על התחום וביקשתי כי ייצור עמך קשר טלפוני.
היה ולא יוצרים עמך קשר במהלך היומיים הקרובים, אנא עדכן אותי ונבחן היכן נפל הקצר בתקשורת. | |
|
|
|
| 13/8/2019 14:14 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2019 | | שעה: | 14:14:54 |
| שלום רב,
הרגע קבלתי טלפון מאסף המטפל.
הוא אמר לי שהוא לא מוכן לטפל בי יותר מכיוון שאני מאיץ בו וכל הזמן דורש שיטפלו בי.
הוא הודיע לי שמרגע זה. הוא מפסיק לטפל בי מעביר את הטיפול לאחראית עליו וניתק את השיחה.
אבקש לדעת מי האחראית ומה דרכי ההתקשרות אתה.
להזכירכם אני מטופל על ידכם מתאריך 15.5.2019 | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:27 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:27:56 |
| שלום רב,
לא קבלתי את תשובתכם בנושא פנייתי. | |
|
|
|
| 15/8/2019 11:16 |
דו סיון |
 | | מחבר: | דו סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 11:16:38 |
| הדס שלום:
כרגע דיברתי אתך בטלפון לגבי העובדה שיש לי ביטוח עם חברת אלקטרה וליפני כחודש ימים באו "לתקן" את המזגן.הצוות הראשון שבאו אחרי כ 4 ימים מזמן הקריה אמר שיחידה מאוחדת צריכה להגיע והם לא יכולים לבצע את התיקון, הצוות השני שבאו אחרי עוד 3-4 ימים (הכל רשום ביומן שלי)אמרו שלא יכולים לתקן את המזגן כי "אין גישה" (למראות שיש פתח בגג שעשוי מגבס)וצריכים לביא קבלן שיפרק את התיקרת גבס ומשקוף.לא היה לי ברירה עקב יומים מהשוכרים אלה ליקרא לטכני פרטי (מורשה של אלקטרה)והוא ביצע את העבודה בלי לישבור כלום רק דרך הפתח באותה התיקרא.בחוזה שרות איתם כתוב שהם מתחייבים לתקן "תוך שבוע ימים" זה לא קרא,עכשין מסרבים לשלם לטכני כי לא הישתמשתי בטכני של אלקטרא (אגב גם הם קבל מישנה וגם מי שהבאתי בעצמי קבל משני של אלקטרא אבל אני היתקרתי עליו ישירות בביגלל זה לא מוכנים לשלם לו) .מבקשת ממך נוסח של מכתב התראה ליפני תביעה.מודה לך מראש על עזרתך.דן סיון ת"ז 011732435 נייד :0528966807 אימאיל: dansivan@netvision.net.il | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:22:13 |
| שלום וברכה דן,
קשה במגבלות הפורום לעמוד על הפרשה נשוא פנייתך ומכלול נסיבותיה וליתן מענה למבוקש. ממילא, הרי שמשיחה עמך נראה כי אין המדובר בעסקה "צרכנית" כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, שעה שהעסקה נשוא פנייתך נוגעת לנכס המושכר על ידך למשרדים, כך שקשה יהיה להחיל את דיני הגנת הצרכן. עליך לעיין אפוא היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 15/8/2019 11:15 |
דו סיון |
 | | מחבר: | דו סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 11:15:49 |
| הדס שלום:
כרגע דיברתי אתך בטלפון לגבי העובדה שיש לי ביטוח עם חברת אלקטרה וליפני כחודש ימים באו "לתקן" את המזגן.הצוות הראשון שבאו אחרי כ 4 ימים מזמן הקריה אמר שיחידה מאוחדת צריכה להגיע והם לא יכולים לבצע את התיקון, הצוות השני שבאו אחרי עוד 3-4 ימים (הכל רשום ביומן שלי)אמרו שלא יכולים לתקן את המזגן כי "אין גישה" (למראות שיש פתח בגג שעשוי מגבס)וצריכים לביא קבלן שיפרק את התיקרת גבס ומשקוף.לא היה לי ברירה עקב יומים מהשוכרים אלה ליקרא לטכני פרטי (מורשה של אלקטרה)והוא ביצע את העבודה בלי לישבור כלום רק דרך הפתח באותה התיקרא.בחוזה שרות איתם כתוב שהם מתחייבים לתקן "תוך שבוע ימים" זה לא קרא,עכשין מסרבים לשלם לטכני כי לא הישתמשתי בטכני של אלקטרא (אגב גם הם קבל מישנה וגם מי שהבאתי בעצמי קבל משני של אלקטרא אבל אני היתקרתי עליו ישירות בביגלל זה לא מוכנים לשלם לו) .מבקשת ממך נוסח של מכתב התראה ליפני תביעה.מודה לך מראש על עזרתך.דן סיון ת"ז 011732435 נייד :0528966807 אימאיל: dansivan@netvision.net.il | |
|
|
|
| 15/8/2019 11:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 11:38:17 |
| דוד שלום רב,
בהמשך לשיחתנו, יש לפנות לחברה ולציין את תאריך התקלה, את מועד הביקור הראשון מטעמם, וכן את מועד הביקור השני, וחוות הדעת שניתנה על ידי נציגי החברה לגבי פירוק המשקוף ותקרת הגבס.
יצוין במכתבך, כי הצוות הראשון, לא ציין את אופציית פירוק תקרת הגבס, ובנוסף, משפנית לאיש מקצוע מורשה, הוא נצליח לבצע את התיקון מבלי להזדקק לפירוק כאמור.
התנהלות בית העסק מעלה חשש להפרת הסכם ההתקשרות והשירות, לפיו הם מחוייבים לבצע תיקון בתוך 7 ימים, ובנוסף, העובדה כי הצוות בראשון לא ציין את נושא הפירוק, והעובדה כי למעשה, לא נדרש פירוק של תקרת גבס או משקוף, לצורך ביצוע התיקון, מעלה חשש לרשלנות מצד בית העסק, אשר מזכה אותך בדרישת פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לך, ועל כן, הנך דורש כי ישאו בתשלום התיקון שבוצע, ולא תאלץ לפנות לערכאות על מנת לתבוע את מלוא הנזקים שנגרמו לך, כולל בזבוז הזמן, הנזק לשוכרים, וכו'.
| |
|
|
|
| 14/8/2019 14:55 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 14:55:51 |
| שלום,
רכשתי כרטיסי טיסה שמחירם הוצע באירו אך בחיוב הספק ביצע באופן עצמאי המרה לשקל בשער גבוה. כשביקשתי שיחייב באירו סירב. האם יש חוק בעניין? | |
|
|
|
| 15/8/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 11:29:01 |
| ניר שלום רב,
היה ורכשת את הכרטיס מסוכנות נסיעות ישראלית, הוראות חוק הגנת הצרכן קובעות כדלקמן:
"שירות של חבילות תיירות ונופש היוצאות מישראל, ובלבד שמחירן בשקלים חדשים ייקבע לפי שער המכירה האחרון ביום העסקים שקדם למועד התשלום, כפי שפורסם בעיתון יומי בישראל."
היה ונגבה ממך תשלום גבוה מהשער האמור, הדבר מהווה הפרה של הוראות הדין, ואתה מוזמן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
|