| 18/8/2019 13:49 |
מיכאל מקייב |
 | | מחבר: | מיכאל מקייב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 13:49:16 |
| שלום רב,
האם חוק ה6 דקות מחייב את דואר ישראל במענה, בשביל בירור על חבילה המתנתי 30 דקות במענה הקולי, זה לא הגיוני.
רב תודות ,בברכה
מיכאל | |
|
|
|
| 15/8/2019 10:36 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 10:36:44 |
| בית עסק שתבעתי עקב אי הגעת טכנאים ועוגמת נפש מהחברה,
לאחר פסק הדין מסרב לתת שירות ולא מוכן לבטל את האחריות
מה עושים במצב כזה?
תודה | |
|
|
|
| 16/8/2019 17:57 |
מיכאל |
 | |
|
| 18/8/2019 13:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 13:44:18 |
| שלום וברכה מיכאל,
אנו מציעים כי תפנה בכתב, ככל שהדבר לא נעשה, בדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים, וליתן שירות כמתחייב. תוכל גם להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 16/8/2019 17:26 |
קובי פרץ |
 | | מחבר: | קובי פרץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2019 | | שעה: | 17:26:40 |
| ביצעתי הזמנה לחופשה ביום ראשון דרך סוכנות נסיעות נאמר לי שצריך לקבל אישור לפני מהמלון ומחברת התעופה יום למחרת ביום שני התקשרתי לבקש לא לבצע הזמנה וחיוב כי לא אוכל לצאת נאמר לי שזה כבר מאוחר כי הטיסה ביום שני לאחר מכן וזה דמי ביטול מלאים לא חתמתי על שום מסמך
הבעיה שהבת זוג שלי שלחה את הכרטיס שלה וחוייב חצי מהסכום מה אוכל לעשות כדאי לבטל | |
|
|
|
| 18/8/2019 13:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 13:42:30 |
| שלום וברכה קובי,
קשה יהיה להקים זכות לחרטה ולביטול עסקה מכוח חוק הגנת הצרכן, נוכח העובדה שהחוק מחייב שיהיו לפחות 7 ימים שאינם ימי מנוחה בין הודעה הביטול לבין המועד הקבוע לטיסה. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה, טופס גילוי שאמור היה להישלח אליך בעקבות העסקה ו/או תקנון בית העסק. | |
|
|
|
| 16/8/2019 14:52 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2019 | | שעה: | 14:52:02 |
| בתאריך 19.6.19 פתחתי תלונה אך עד היום לא קיבלתי התייחסות.
ניסיתי ליצור אתכם קשר טלפוני ללא הצלחה.
אשמח לתשובה.
אסתר | |
|
|
|
| 18/8/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 13:40:10 |
| שלום וברכה אסתר,
פנייתך לפורום מועברת למטפלת בתלונתך אשר תעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 16/8/2019 14:51 |
אסתר |
 | | מחבר: | אסתר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2019 | | שעה: | 14:51:26 |
| בתאריך 19.6.19 פתחתי תלונה אך עד היום לא קיבלתי התייחסות.
ניסיתי ליצור אתכם קשר טלפוני ללא הצלחה.
אשמח לתשובה.
אסתר | |
|
|
|
| 18/8/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 12:04:11 |
| שלום וברכה אסתר,
פנייתך לפורום מועברת למטפלת בתלונתך אשר תעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי.
| |
|
|
|
| 15/8/2019 18:03 |
בצלאל |
 | | מחבר: | בצלאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 18:03:44 |
| | התקשרתי לחנות (שהגעתי דרך זאפ) כדי לברר על מדפסת מסויימת, והוא המליץ לי על אחרת שתענה לצורכי. אמרתי לו שאני משרד ומדפיס אלפי דפי בחודש, ולכן אני צריך גם חסכוני. הוא אמר שזה מתאים ומצויין. כשהגיע המוצר התברר שהוא דגם ביתי פשוט שמדפיס לאט מאוד, ולא יכול לתת מענה לצורכי משרדי. פניתי אליו שברצוני לבטל העסקה, אך הוא אמר שידריך אותי איך לשנות את מהירות המדפסת שתהיה מהירה. התקנתי אותה וחזרתי אליו. הוא הראה לי של ידי שליטה מרחוק שניתן לבחור הדפסה כטיוטה ואז זה מדפיס מהר... חוכמה גדולה. אני צריך הדפסות באיכויות שונות. איכות טיטה זה לא מה שהתכוונתי לקנות. גם שאר הממשקים מסורבלים ולא מתאימים לעסק. ברצוני לבטל את העיסקה, אך הוא אומר שכבר השתמשתי. מה עושים? וכמה אני כן חייב לשלם בשל כך שהשתמשתי כמה ימים. עברו 3 ימים. מחיר המדפסת 800 ש"ח (שגם היה מופקע, כי המחיר בחנויות אחרות 600 ש"ח). חלק מסיבת הטעות נבעה מכך שלא אמר לי את דגם המדפסת אלא רק בערך, ולפי הבערך חיפשתי, וחשבתי שהוא התכוון למדפסת אחרת מהירה יותר ויקרה יותר. | |
|
|
|
| 16/8/2019 10:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2019 | | שעה: | 10:16:43 |
| | נפלת על איש מכירות שכל רצונו הוא למכור מוצר עם כמה שיותר רווח. מה שאני יכול להציע לך כדי למזער את ההפסד הוא ללמוד לקח להבא, לפרסם למכירה ברשת את המדפסת במחיר אטרקטיבי ולציין שהיא חדשה אך לא מתאימה לצרכיך. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 16/8/2019 12:19 |
בצלאל |
 | | מחבר: | בצלאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/08/2019 | | שעה: | 12:19:54 |
| | תודה למשה על תשובתו. הרבה לקחים נפיק להבא. אשמח לקבל את תשובת המועצה אם אני זאי לבטל את העיסקה למרות השימוש, היות וזו היתה עיסקה מרחוק? האם אני יכול לכפות זאת על המוכר, ואם הוא בכ"ז מתנגד? וכמה כן צריך לשלם? | |
|
|
|
| 18/8/2019 11:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 11:52:56 |
| שלום וברכה בצלאל,
כיוון שמדובר ברכישה לצורך עסקי, משהנך מציין את עובדת היותך משרד, הרי שאין תחולה לדיני הגנת הצרכן. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, בעיקר באלה הכתובות, וככל שישנה הפרה של התחייבויות בית העסק המוכר לרבות הבטחות בע"פ, לפנות בכתב לבית העסק בדרישה לבטל את העסקה. במאמר מוסגר, אין המועצה מטפלת בפניות של בתי עסק אלא של צרכנים בלבד. | |
|
|
|
| 13/8/2019 16:08 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2019 | | שעה: | 16:08:51 |
| | שלום רב, אני בת 66, נרשמתי לטיול של קבוצת חברים לאיטליה בסתיו 2019. מארגן הקבוצה סיכם תכנית הטיול והמחיר במשרדי חברת הטיולים בשם חברי הקבוצה. נרשמתי לפני כ-3 שבועות, ושילמתי מקדמה בשיחה טלפונית. כעת אני נאלצת לבטל מסיבות אישיות. פניתי לחברת הטיולים, הודעתי על הביטול, וביקשתי להתאים את דמי הביטול לעיסקת מכר מרחוק לאזרחים ותיקים. בחברה ענו שמכיון שאנחנו קבוצת חברים, ומאחר וראש הקבוצה שלנו ישב אתם במשרדם למו"מ, וקבע את התכנית והמחיר, עסקת המכר מרחוק לא חלה במקרה זה. הם טוענים שאנחנו מעין קבוצת רכישה, ולכן חלים עלינו כללי החברה ולא של עסקת מכר מרחוק. האם זה נכון? | |
|
|
|
| 14/8/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 13:27:10 |
| חנה שלום רב,
על פניו, טענת בית העסק נראית בלתי סבירה, שכן לבסוף, התשלום והעסקה עצמה התבצעה טלפונית, ולא בבית העסק.
כלומר, לו הייתה מתקיימת הפגישה, אך לא מנהלת שיחה טלפונתי לצורך ביצוע העסקה בפועל, לא היית נרשמת לטיול.
לגבי הטענה ל"קבוצת רכישה" חוק הגנת הצרכן אינו מכיר במושג, וכפי שכל צרכן משלם על עצמו, הרי שלכל צרכן ישן זכויות צרכניות פרסונאליות אל מול בית העסק.
על אף כל האמור לעיל, הקושי היחיד נוגע לדרישת הסעיף ל"שיווק מרחוק" לפיו ההתקשרות הטלפונתי צריכה להעשות לאחר שבוצע שיווק מרחוק לצרכן אם באמצעות פרסומים אינטרנטיים, או בכל דרך אחרת, בהדר שיווק מרחוק, יש קושי להתייחס לעסקה כולה כמכר מרחוק, אך על פניו, הטענות שהועלו על ידי העוסק אינן תואמות את הוראות הדין. | |
|
|
|
| 15/8/2019 20:24 |
חנה |
 | | מחבר: | חנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 20:24:38 |
| תודה על התשובה. דברתי עם החברה שוב ואמרתי להם את מה שכתבתם לי. הם טוענים שראש הקבוצה שלנו (שהוא אחד המטיילים), בא למשרד שלהם, ניהל משא ומתן פנים אל פנים במשרד שלהם, לגבי הטיול. הם תכננו יחד אתו את הטיול, קבעו את המדריכה ואת המחיר של הטיול ואז ראש הקבוצה הפנה אותי וחברים אחרים בקבוצה להצטרף לטיול. הם טוענים שהוא ניהל את המשא ומתן עבור כל הקבוצה, בשמו ובשם כל החברים שלו שהצטרפו לטיול, ולכן לא מדובר בעסקת מכר מרחוק.
אשמח לתשובתכם. תודה. חנה | |
|
|
|
| 18/8/2019 11:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 11:39:14 |
| חנה שלום רב,
טענת בית העסק ברורה, אך יש קושי לקבוע באופן מוחלט מה יהיו הוראות הדין, שכן מדובר בסיטואציה חריגה.
על פניו, בכל זאת, הרי שלכל צרכן בננפרד שמורה זכותו האישית לביטול, אך אם זאת, כאמור, אין אפשרות לקבוע חד משמעית.
אודה לך אם תגישי תלונה באמצעות אתר המועצה על מתנ שנוכל לבחון את הנושא לעומקו. | |
|
|
|
| 15/8/2019 19:34 |
שילה |
 | | מחבר: | שילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 19:34:29 |
| שלום רב,
בימים אלה אני עוזרת לאמא שלי להגיש תביעת נגד בית ספר תגליות , מה שהיה גם בית ספר תגליות. הם שלחו תביעה כספית נגד אמא שלי על סך 15 אלף שח מלפני מספר שנים עם הוצאה לפועל. הגשנו בקשה ועיכבנו תהליכים בהוצאה לפועל.
האם יש לכם באתר הדרכה מה לעשות? האם יש עוד אנשים שפנו אליהם בנושא הזה? | |
|
|
|
| 18/8/2019 10:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 10:59:56 |
| שלום וברכה שילה,
בעקרון אין המועצה מטפלת בפניות הנוגעות להליכים תלויים ועומדים בביהמ"ש. יחד עם זאת, תוכלי להסתייע במועצה באשר לתביעה שבכוונתכן להגיש כנגד בית העסק, ולו לצורך בחינה של הפרשה וקבלת עמדתנו, על דרך של הגשת תלונה באתר המועצה. | |
|
|
|
| 15/8/2019 19:54 |
יואב דוד |
 | | מחבר: | יואב דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 19:54:06 |
| היי,
לפני כחצי שנה פג תוקפו של כרטיס האשראי שברשותי, מיד לאחר שפג התוקף ביקשתי מחברת האשראי לבצע הנפקת כרטיס אשראי חדש ושליחתו לביתי (כנהוג בכל חברת אשראי). הכרטיס אינו הגיע לביתי לאחר מעל כחודש וכך גם לאחר סה"כ 4 בקשות נוספות, שבכולן הנציג טוען שישלח את הכרטיס פעם נוספת (חשוב לציין סוגי השליחה היו - משלוח רגיל, דואר רשום ודואר 24) אך עד כה המשלוח אינו הגיע (שוב אזכיר חצי שנה).
*חשוב לציין כי הכתובת תקינה היות ונשלחים לכותבת זו דואר בצורה רגילה וגם חברת האשראי שולחת מכתבים אך לא את הכרטיס.
מה אני יכול לעשות במסגרת זכויותיי?
תודה מראש. | |
|
|
|
| 18/8/2019 10:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 10:58:43 |
| שלום וברכה יואב,
ההסדר הקבוע בחוק הגנת הצרכן באשר לביקור נציג בית העסק בביתו של צרכן והפיצוי ללא הוכחת במקרה של הפרת בית העסק את ההסדר הקבוע בחוק, אינו חל על חברות אשראי. יחד עם זאת, אין זה מן הנמנע כי חברת האשראי חבה בגין נזקיך בעקבות רשלנות מצדם ו/או הפרת התחייבויות באשר לאספקת הכרטיס. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת החברה בדרישה לספק את הכרטיס לאלתר וללא כל דיחוי נוסף, וכן בדרישה לפיצוי בגין נזק סביר שנגרם לך בנסיבות. | |
|
|
|
| 17/8/2019 17:47 |
אנדרי |
 | | מחבר: | אנדרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2019 | | שעה: | 17:47:10 |
| שלום.
רכשתי מוצר מסויים מחברה ישראלית ובחרתי באופציית משלוח.
הבנתי שחברה העבירה את המוצר לחברץ משלוחים והם תיאמו לי את המשלוח.
המשלוח היה אמור להגיע בשעה מסויימת אך השליח לא הגיע.
בבוקר של יום למחרת קיבלתי טלפון מחברת שליחויות ונציגה תיאמה לי מועד חדש(ערב של אותו היום).
אך גם באותו היום השליח לא הגיע.
האם אני זכאי לפיצוי במקרה כזה?
וממי לדרוש את הפיצוי?
מחברת שליחויות או מחברה שקניתי ממנה את המוצר?
תודה,
אנדרי | |
|
|
|
| 18/8/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 10:03:22 |
| אנדריי שלום רב,
אתה בהחלט זכאי לפיצוי על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הקובע פיצוי ללא הוכחת נזק גם במקרה של הובלת מוצר שנרכש על ידי הצרכן.
את הפיצוי יש לדרוש מבית העסק ממנו רכשת את המוצר, ולא מחברת המשלוחים, שכן אין התקשרות כספית בינך לבית חברת המשלוחים. | |
|
|
|
| 18/8/2019 10:55 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 10:55:13 |
| | הייתי דוחה את דרישת הפיצוי לאחר קבלת המוצר כדי שלא יתנקמו בך כי אתה לקוח "רע" שבא עם דרישת פיצוי. | |
|
|
|
| 15/8/2019 19:33 |
שילה |
 | | מחבר: | שילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 19:33:58 |
| שלום רב,
בימים אלה אני עוזרת לאמא שלי להגיש תביעת נגד בית ספר תגליות , מה שהיה גם בית ספר תגליות. הם שלחו תביעה כספית נגד אמא שלי על סך 15 אלף שח מלפני מספר שנים עם הוצאה לפועל. הגשנו בקשה ועיכבנו תהליכים בהוצאה לפועל.
האם יש לכם באתר הדרכה מה לעשות? האם יש עוד אנשים שפנו אליהם בנושא הזה? | |
|
|
|
| 18/8/2019 10:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 10:37:45 |
| שלום וברכה שילה,
בעקרון אין המועצה מטפלת בפניות הנוגעות להליכים תלויים ועומדים בביהמ"ש. יחד עם זאת, תוכלי להסתייע במועצה באשר לתביעה שבכוונתכן להגיש כנגד בית העסק, ולו לצורך בחינה של הפרשה וקבלת עמדתנו, על דרך של הגשת תלונה באתר המועצה. | |
|
|
|
| 18/8/2019 00:21 |
המופתעת |
 | | מחבר: | המופתעת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 00:21:13 |
| הי הדס שוחחנו בעניין התלונה ,
מספר התלונה שלי היא : 634552
לאחר שיחת טלפון ארוכה עם בעלת החנות שבה אמרתי לה שהגשתי נגדה תלונה ואף אדווח לרשות לסחר הוגן היא הסכימה לתת לי החזר כספי. כשהגעתי אמרה לי שתנכה לי 8% , שאלתי מדוע 8 ולא 5 , היא ענתה כי זה היה בתשלומים , לא התווכחתי איתה . האם פעלה כראוי ?
| |
|
|
|
| 18/8/2019 10:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 10:26:18 |
| שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן ביטול עסקה, רשאי עוסק לגבות מעבר ל 5% גם דמי סליקה בגין תשלום בכרטיס אשראי.
על כן, על פניו, נראה כי דמי הביטול תואמים, לכאורה את הוראות הדין.
פעלת מצוין. | |
|
|
|
| 15/8/2019 17:13 |
נופר |
 | | מחבר: | נופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 17:13:32 |
| היי,
הזמנתי לפני 3 שבועות מחשב דרך הטלפון מחשב באג עם אחריות של אייקון גרופ (היבואן),
נאמר לי שהמחשב יגיע תוך 4 ימי עסקים אך בפועל הגיע תוך 9 ימי עסקים (אם לא מחשיבים את שישי שבת, למרות שהם עובדים בימים האלו)
לאחר יום שהמחשב אצלי גיליתי בו תקלה מהותית בסוללה, דיברתי עם שירות הלקוחות של היבואן, הבטיחו לי שיקדמו אותו במעבדה, ויתקשרו לדווח לי יום למחרת האם הוא הגיע למעבדה וישר יכניסו אותו לראש הרשימה, בפועל זה לא קרה.
המחשב נעלם בדרך, שדיברתי עם השליחות של היבואן אמרו לי לדבר עם היבואן ושהיבואן מחויבים להעביר להם את הפניה שלי היכן המחשב נמצא.
התקשרתי ליבואן, הנציגה סירבה לברר וניתקה בפרצוף.
לאחר כמה דקות התקשרתי ונציגה אחרת אומרת שהמחשב כבר הגיע ונמצא במעבדה,
מאז עברו 4 ימי עסקים ושום טכנאי לא ראה את המחשב עדיין..
למרות שהובטח שיהיה עליו זירוז, והם טוענים שהזמן המקסימלי לתיקון זה 5 ימי עסקים (כלומר עד יום ראשון).
בינתיים ביקשתי לדבר עם מנהלת הבטיחו לי גם בשני וגם היום שמנהל יתקשר אלי עד השעה 17.
מה שכמובן לא קרה, כמו כן היה לי ברור שהם לא יתקשרו (כי הם הבטיחו 6 פעמים שהם יתקשרו וכמובן שלא התקשרו) ולכן אמרתי שאתקשר בחמש שוב ונציגה בשיא חוצפתה עונה "אם את חסרת חיים אין לה מה לעשות בחיים ומשעמם לך אז תתקשרי"
כמובן שחשוב לציין שהמחשב שלי - זה הפרנסה שלי, עצם זה שבהתחלה המוכר הבטיח לי 4 ימי עסקים המחשב יגיע ובגלל זה קניתי אצלו, ואז היבואן סיפק את המחשב תוך 9 ימי עסקים (באיחור של 5 ימי עסקים ממה שהובטח לי) ועם זה שהנציגת שירות לקוחות שדיברתי איתה לפני שליחת המחשב אמרה שלוקח עד 2 ימי עסקים למשלוח שלהם, 5-3 ימי עסקים במעבדה ובגלל הזירוז שהיא מבקשת זה יקח יותר מהר, ולאחר מכן עוד 2 ימי עסקים משלוח חזרה לנקודת שירות שלחתי את המחשב,
בגלל כל העיכובים האלו נפגעת לי הפרנסה באופן משמעותי, ובגלל ההתנהלות המזלזלת והשקרים של הנציגים נגרמה גם עוגמת נפש..
מה ניתן לעשות? האם ניתן לתבוע פיצויים? | |
|
|
|
| 18/8/2019 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 10:08:15 |
| שלום וברכה נופר,
עליך לעיין היטב גם בהסכמות הכתובות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. אין זה מן הנמנע כי יש מקום לפניה בכתב בדרישה לפיצוי בגין נזק שנגרם לך בנסיבות בעקבות הפרות בית העסק. ברם, אין המועצה מטפלת בפניות נזיקיות-פיצויית גרידא. | |
|
|
|
| 15/8/2019 14:51 |
אלי |
 | | מחבר: | אלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 14:51:20 |
| 3 שעות לאחר הזמנה ומסירת פרטי אשראי התקשר הספק והודיע שבקבוק השתייה שהוזמן אזל ולא יהיה במלאי יותר.
מה זכותי להתעקש על קבלת המוצר שנמכר באינטרנט במחיר נמוך ממחיר השוק? | |
|
|
|
| 18/8/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 10:05:04 |
| אלי שלום רב,
היה ובית העסק טוען כי המוצר אזל מהמלאי, לא ניתן לחייב אותו לספק את המוצר כאמור.
על כן, ניתן לטעון כי מדובר בהפרת הסכם ההתקשרות, או בהטעיה לגבי המצאות המוצר, דבר המזכה את הצרכן בזכות לקבלת החזר כספי מלא, וכן לפיצוי בגין כל נזק כלכלי מוכח שנגרם לצרכן, ובלבד, שהנזק נגרם עקב רשלנות בית העסק. | |
|
|
|
| 15/8/2019 17:11 |
אנדרי |
 | | מחבר: | אנדרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 17:11:53 |
| שלום.
בבוקר של יום למחרת קיבלתי טלפון מחברת שליחויות ונציגה תיאמה לי מועד חדש(ערב של אותו היום).
וממי לדרוש את הפיצוי?
תודה,
אנדרי | |
|
|
|
| 18/8/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 10:02:28 |
| אנדריי שלום רב,
אתה בהחלט זכאי לפיצוי על פי הוראות סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן, הקובע פיצוי ללא הוכחת נזק גם במקרה של הובלת מוצר שנרכש על ידי הצרכן.
את הפיצוי יש לדרוש מבית העסק ממנו רכשת את המוצר, ולא מחברת המשלוחים, שכן אין התקשרות כספית בינך לבית חברת המשלוחים. | |
|
|
|
| 15/8/2019 14:46 |
ליאת |
 | | מחבר: | ליאת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 14:46:40 |
| | שילמתי על קורס ועכשיו מסתבר שהחוזה חד צדדי ואין אפשרות לבטל את ההתקשרות עם בית הספר כמו כן לא לקבל מהם החזר כספי. בנוסף החוזה מגביל מאוד ובמידה ולא אספיק להשלים את כל הבחינות כולל מעשי בתוך 7 חודשים הכסף ירד לטמיון. לטעמי בית ספר לא עומד בהתחייבויותיו כמוסד לימודים, לדוגמא שיעורים ש"מתקצרים" משעה לחצי שעה, שיעורים ש"מתקצרים" משעה וחצי לשעה, שיעורים שלא מתחילים בזמן בגלל שהמורה עונה לשאלות לתלמיד משיעור שהרגע שהסתיים, העברת חומר לימודי בצורה לא מקצועית ולא ברורה ולראיה תלמידים שהיו צריכים לחזור על אותו שיעור פעם ופעמיים כולל אני. דבר שהוביל אותי בסופו של דבר ללמוד באופן עצמאי בבית ובפועל חדלתי מלהגיע לשיעורים לאחר פחות מחודשיים מתחילת הלימודים. חששי הגדול שחוסר המקצועיות יוביל לכך שגם לקראת החלק המעשי ההכנה שלהם תהיה רשלנית ולא מקצועית וכך אמצע את עצמי מפסידה למעלה מ 7000 ש"ח. ברצוני לדעת מה ניתן לעשות בסיטואציה כזו? | |
|
|
|
| 18/8/2019 09:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 09:42:53 |
| ליאת שלום רב,
את מעלה טענות להפרת הסכם מצד בית העסק בנוגע לטיב ואיכות הקורס.
על מנת לדרוש ביטול, יחסי או חלקי, של העסקה, יש צורך להוכיח כי ישנה הפרה מהותית של ההסכם, וכן לתעד ולהמציא ראיות להפרה כאמור מצד בית העסק.
יש להעביר לעוסק פנייה בכתב ובה מכלול הטענות כנגד התנהלותו ומכן מכלול ההפרות של הסכם ההתקשרות.
היה ובית העסק לא יסכים לבטל את העסקה, או להשיב את הכספים באופן חלקי, הדרך היחידה היא פנייה לבית המשפט לתביעות קטנות בעניין. | |
|
|
|
| 15/8/2019 13:05 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 13:05:22 |
| שלום רב,
רכשתי מיטה שהובטח לי שתגיע תוך 14 ימי עסקים (זו מיטת נוער אז מידות/צבע משתנות בכל קנייה ולכן זה לא נכון להגיד שזו הזמנה ״מיוחדת״)
היום, לאחר 14 ימי עסקים, עידכנו אותי שהמיטה תגיע בערך תוך שבוע בגלל שהוציאו את העובדים לחופש.
היום דרשתי לבטל את העסקה ושהכסף יוחזר אליי. רציתי לדעת אם הבקשה תקינה?
תודה מראש! | |
|
|
|
| 18/8/2019 09:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 09:29:47 |
| שלום וברכה תמי,
ככל שמדובר במוצר קטלוגי, ולא בהזמנה לפי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן, הרי שקמה זכות לביטול העסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) (לפי מוצר שהוזמן וטרם סופק) וזאת בדמי ביטול של 5% משווי העסקה ועד 100 ש"ח בלבד. | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:54 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:54:58 |
| שלום רב,
אני הייתי מנוי בחדר כושר שבחודש מרץ 2019 היה אמור להסגר וכל המנויים אמורים היו לעבור לחדר כושר אחר תחת ההסכם שלהם.
לי נאמר ברגע קבלת המנוי שעד חודש מרץ אני מנוי של החדר כושר הנוכחי ואך ורק אם אני ארצה להמשיך לחדר כושר השני , אני אלך אליהם ואאשר את המשך המנוי ואת המשך התשלום. כאמור לאחר חודש מרץ , שלושה חודשים המשיכו להוריד ממני את סכום המנוי ולאחר ניסיונות לדבר עם שתי חברות חדרי הכושר פשוט לא הצלחתי להגיע לשום אדם שיעזור לי , שלחתי מיילים והתקשרתי ללא מענה , כל חברה אמרה שהסניף שלנו בנהריה לא באחריותה ושלחו אותי למשיהו אחר .
אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות ומה אני צריך כדי לקדם את התהליך הזה. תודה!
| |
|
|
|
| 18/8/2019 09:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 09:25:57 |
| שלום וברכה אריאל,
עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, בעקיר באשר לעניין סגירת חדר הכושר והמעבר למיקום/עסק אחר, וגם באשר לזהות הצד השני בעסקה. תוכל לעיין להרחבה באשר לזכות הביטול ודמי הביטול המירביים שניתן לגבות באתר המועצה בלינק שלהלן, ולפנות בכתב לבית העסק הרלוונטי:
http://www.consumers.org.il/category/gym_membership_cancellation1 | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:42 |
אנדרי |
 | | מחבר: | אנדרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:42:39 |
| שלום.
וממי לדרוש את הפיצוי?
תודה,
אנדרי | |
|
|
|
| 18/8/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 09:21:28 |
| שלום וברכה אנדרי,
תיקון לחוק הגנת הצרכן מהעת האחרונה החיל את ההסדר באשר לביקור טכנאי בביתו של צרכן גם על ביקור של כל נציג מטעמו של בית העסק לאספקת מוצר שנמכר על ידי בית העסק. אין זה מן הנמנע כי חברת השליחויות הינה נציג מטעם בית העסק, עליך לעיין לצורך כך בהסכמות שבין הצדדים. תוכל לעיין להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 15/8/2019 12:29 |
מטע |
 | | מחבר: | מטע (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/08/2019 | | שעה: | 12:29:45 |
| שלום רב, בחודש אפריל 2019 הזמננו ספה בחנות אבל רק לפי תמונה כי דגם זה לא היה בתצוגה. ב-02/06/2019 קיבלנו את הספה.איכות עבודה מכוערת מאוד. הספה מכוסה ,עומדת בסלון בלי שימוש. אחרי מספר שיחות גם טלפוניות וגם אישית עם בעל החנות שלחנו אליו מכתב עם תמונות. בסופו של דבר הוא הגיע אלינו, צילם את הספה,הבטיח לדבר עם יבואן ולתת לנו תשובה. אתמול הוא אמר שלפי שיחה עם יבואן הספה אינה ניתנת לתיקון והם מזמינים ספה חדשה. אבל לא אמר תאריכים. כנרא יש לנו לחכות עוד חודשיים לפחות ולא יודע איזה איכות יגיע.
אבקש לתת לי הסבר:
1) האם יש עכשיו לנו זכות לבטל את העסקה ולבקש החזר כספים?
2) האם עסקה נקראת עסקה מרחוק כי דגם נבחר רק לפי תמונה בחנות?
תודה רבה בראש,
בברכה,
נטע
| |
|
|
|
| 18/8/2019 09:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 09:12:30 |
| שלום וברכה מטע,
העסקה הינה עסקה פרונטלית בחנות ואינה עסקת מכר מרחוק. חוק המכר קובע כי מקום בו נתגלתה אי התאמה במוצר, ואין בית העסק המוכר מסוגל לתקן את אי ההתאמה, כמתואר אצלך, אזי קמה לצרכן הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, על דרך העמדת מוצר מדש ותקין (כפי שהוצע לך), או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה בחזרה (נא ראה סעיפים 11 ו - 28 לחוק המכר). | |
|
|
|
|