| 21/8/2019 10:58 |
שרה |
 | | מחבר: | שרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 10:58:49 |
| | מה קורה לגבי התלונה היא נסגרה כי לפי בדיקה שלי בבירור מצב תלונה התלונה הועברה לגורם עליו התלוננתי לצורך קבלת תגובתם. | |
|
|
|
| 22/8/2019 09:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 09:53:17 |
| שלום רב שרה,
פנייתך הועברה לאחראי בתחום. | |
|
|
|
| 21/8/2019 10:56 |
אלכסיי |
 | | מחבר: | אלכסיי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 10:56:33 |
| בתאריך מסויים נערך מבצע אינטרנטי על ידי חברה במהלכו היא איפשרה רכישת מוצרים לזמן מוגבל במחיר משתלם, אתר האינטרנט שלה קרס במהלך שעות המבצע דבר שלא איפשר לבצע רכישה. בהמשך פורסם בעמוד הפייסבוק של החברה הודעה שבה היא מבקשת מלקוחות שלא הצליחו לבצע רכישה לפנות לאימייל או לשירות הלקוחות של החברה על מנת לקבל קוד הטבה לממש את המבצע.
ביצעתי פנייה לחברה באמצעות המייל כמתבקש ולאחר שעברו שבועיים פניתי אליהם באמצעות עמוד הפייסבוק שלהם וקיבלתי תגובה לקונית שאמרה שהמבצע נגמר והמלאי של הפריטים נגמר.
בדקתי את עמוד הפייסבוק של החברה בחיפושים אחר הפוסט המקורי וגיליתי שהפוסט המקורי שונה מספר פעמים על ידי מפעיל העמוד תוך שהוא משנה את כתובת המייל אליה צריך לשלוח את הבקשה ועוד שלל שינויים שהגיעו בהמשך.
הייתי שמח לדעת האם הדבר תקין או שניתן לעשות דבר מה בסוגיה?
| |
|
|
|
| 22/8/2019 09:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 09:52:08 |
| שלום וברכה אלכסיי,
קשה לחייב בית העסק למכור מוצרים שהוא טוען לגביהם שאזלו מן המלאי או שאינם מצויים ברשותו, וככלל, הדין נותן מקום לשגגות בתום לב לרבות בפרסום מצבעים. יחד עם זאת, ברי כי ככל שהמדובר בשיטת "שיווק" ולא בשגגה בתום לב אזי מוטב בצירוף ראיות לפנות בתלונה לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן אשר לה סמכויות עונשיות ומנהליות. | |
|
|
|
יעל לביא |
 | | מחבר: | יעל לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 10:58:34 |
| אתמול מילאתי טופס תלונה באתר שלכם פניה מספר 92123.
איך מבטלים אותה? | |
|
|
|
| 22/8/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 09:50:56 |
| שלום רב יעל,
המספר שציינת אינו קיים במועצה לצרכנות, על כן, עליך לברר אולי מול גורמים אחרים. | |
|
|
|
| 21/8/2019 10:56 |
שני מדינה |
 | | מחבר: | שני מדינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 10:56:23 |
| שלום רב
יש לי בעיה חמורה עם חברת הוט
תואם לי שליח ב21.7 שלא הגיע ולא יצר קשר
יום אחרי ב22.7 תואם לי שליח פעם נוספת, השליח לא הגיע בשעות שנקבעו ואפילו חייגו לאשתי מהוט ואמרו שהשליח יגיע מאוחר יותר, כמובן שהוא לא הגיע ולא יצר קשר.
התקשרתי באותו הערב ואמרו לי שלא מוצאים את השליח וזה בטיפול.
לאחר מכן דיברתי עם מנהלת שאישרה לי-2 פיצויים ליומיים שלא הגיע השליח, כמה ימים אחרי קיבלתי sms שבו צוין שאישרו לי פיצוי אחד בלבד, התקשרתי לשירות לקוחות שם אמרו לי שאין מה לדאוג וקיבלתי 2 פיצויים כמו שהמנהלת הבטיחה לי ואפילו אמרו לי את התאריכים שזה אושר.
הבטיחו לי שזה יועבר תוך 14 ימי עבודה, הפיצוי הראשון התקבל והשני כמובן שלא.
דיברתי קודם עם מנהלת בהוט שבדקה את העניין ועכשיו טוענת שלא היה מענה ב22.7 ולכן לא מגיע לי פיצוי נוסף, כמובן שהדבר לא נכון ולא הייתה שום שיחה באותו היום והשליח לא הגיע פעמיים! יתרה מכך באותו היום תואם לנו פעמיים והוא לא הגיע!
זה תרגיל מאד מלוכלך כי עבר כבר זמן וקשה מאד להוכיח ולחזור חודש אחורה.
אני לא מבין איך אפשר לעבוד ככה על לקוחות, זה ממש לא חוקי ואני רוצה פיצוי מיד על מה שהובטח ובצדק.
אני רוצה לראות הוכחה שהתקשרו ולא היה מענה כי אין כזה דבר אנחנו תמיד זמינים וחיכינו לשליח באותו היום.
אני אוציא פירוט שיחות ואלך עם הסיפור הזה עד הסוף כי להגיד לי כן כן אין בעיה הכל מאושר ואז פשוט להעלים את זה ולטעון אחרת זה לא חוקי אבל יותר מכך זה לא מוסרי ונחשב כרמאות!
מאד כועס על הנסיון לעשות תרגיל כזה ולקוות שאוותר, במקרה הזה אני לא מוותר ואלך עם זה לאן שצריך
מקווה שתוכלו לסייע לי
תודה | |
|
|
|
| 22/8/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 09:49:34 |
| שלום רב שני,
עקרונית, סעיף 18א(ג)(2) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" קובע כי :
"...זמן ההמתנה לנותן שירות לא יעלה על שעתיים מעבר לשעה שתואמה, ואולם נותן השירות רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום האמור, ובלבד שזמן ההמתנה של הצרכן במענו לא יעלה על שעתיים והובהר לצרכן שהוא רשאי לסרב להצעה כאמור אם אין בה כדי להקל עליו"
מכאן, שהטענה של בית העסק לפיה "...דיברתי קודם עם מנהלת בהוט שבדקה את העניין ועכשיו טוענת שלא היה מענה ב22.7 ולכן לא מגיע לי פיצוי..."- לכאורה מנוגדת לדין שכן, החוק כאמור קובע כי בית העסק רשאי להציע לצרכן להמתין לקריאה טלפונית כתחליף לתיאום, אולם, משלא היתה הצעה כזו, הרי שעל בית העסק לפצות בגין אי הגעת טכנאי, לכאורה.
לכן, יש לפנות אל החברה בכתב לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 21/8/2019 10:01 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 10:01:32 |
| שלום, רכשתי ספה עם שזלונג דרך אתר אינטרנט - שם היה פירוט רגלי הספה וצילום תמונות ברורות. לפני כשבוע הספה סופקה לי כאשר המתקין מטעם החברה, טען שחסרות רגליים לספה. את השלזונג הוא התקין באמצעות הרגליים שהיו והספה האחרת נותרת עומדת בסלון לנוכח החוסר ברגליים.
אז הסתבר שהובאו לי 2 סוגי רגליים - משולשלות וגליליות.
החברה טוענת שככה צריך להיות - 2 סוגים של רגליים. הפניתי אותם לאתר האינטרנט באמצעותו רכשתי וגם לאתר שלהם -שם יש צילום של סוג אחד בלבד.
הם מסרבים לספק את הרגליים מסוג אחד ומתעקשים על 2 הסוגים. אומרים שהייתה טעות וגם שינו את הפירוט באתר.
האם מאחר שרכשתי את הספה לפי הפירוט הקודם הם מחויבים לספק לי כך את הספה? אני כבר שבוע עם ספה ללא שימוש בסלון ולנוכח הסירוב שלהם לטפל והתנהלות מושכת זמן. האם יש לי זכויות על פי חוק לנוכח ההתנהלות הזאת?
תודה | |
|
|
|
| 22/8/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 08:58:06 |
| שלום רב שרית,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה(תאריך)? מתי סופק לך המוצר?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר או מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
היה והביטול נעשה עקב אי התאמה, בין המוצר שהוזמן לבין המוצר שסופק בפועל, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בדמי ביטול כאמור לעיל.
אולם, אם המועד לביטול העסקה חלף, ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, הרי שעל פי סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן על בית העסק חל איסור להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה,שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
בכל מקרה,יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
במידה שתתקלי בבעיה, אנא הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים, על מנת לבדוק את פנייתך. | |
|
|
|
| 22/8/2019 09:36 |
שרית |
 | | מחבר: | שרית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 09:36:39 |
| | תודה על תשובתך. אני לא מעוניינת בביטול. אלא שאני מבקשת מהם לספק את הרגליים בפרסום שהובטח לכל הספה והם מסרבים. הם מתעקשים לשלוח לי 2 סוגי רגליים. אני רוצה לחייב אותם לקבל את אותן רגליות לכל הספה | |
|
|
|
| 21/8/2019 08:37 |
תמי |
 | | מחבר: | תמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 08:37:54 |
| טסנו בחברת בריטיש אירוויז לניו יורק והמזוודות הגיעו לאחר יומיים.
שלחנו תלונה+ קיבלנו מספר תלונה. לאחר שבועיים שלחנו מייל.
אנו לא מקבלים כל התייחסות.
האם וכיצד ניתן להגיש תביעה נגד חברה שאין לה משרדים בארץ?
אם לא, כיצד ניתן לפעול?
| |
|
|
|
| 21/8/2019 09:19 |
תמי |
 | |
|
| 22/8/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 08:42:23 |
| שלום וברכה תמי,
לעניין הפרוצדורה להגשת תלונה בענייני כבודה, לרבות המועד להגשת התלונה, אופן הגשתה תשובות וכיוצ"ב, נא עייני האמנת מונטריאול/ווארשה.
חברת התעופה נשוא פנייתך מחזיקה נציגות בארץ למיטב הבנתנו, גם לעניין מסירת כתבי בי דין, נא ראה בלינק שלהלן:
https://caa.gov.il/index.php?option=com_docman&view=download&alias=8490-22-07-19-3&category_slug=2015-10-13-06-38-32-5&Itemid=669&lang=he | |
|
|
|
| 20/8/2019 08:18 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 08:18:31 |
| האם אין חובה חוקית לשלוח אסמכתא על ביצוע הקפאה של מנוי (או שחרור ההקפאה, לפחות את ההקפאה עצמה)?
האם האסמכתא לא צריכה לכלול (למעט מספר אסמכתא) גם את פרטי ה"עסקה"? (הקפאה ל 3 חודשים בהם תשלם X כסף לחודש, או לא תשלם בכלל, תאריך תחילת ההקפאה)
להבנתי מדובר על שינוי בתנאי העסקה, ומדובר על עסקת מכר מרחוק.
דוגמאות:
הקפאת מנוי סלולרי בחברת פלאפון או בחברת הוטמובייל.
הקפאת מנוי פרטנר TV בטלויזיה.
הקפאת מנוי לעיתון למשך חודש.
| |
|
|
|
| 20/8/2019 16:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 16:42:48 |
| שלום רב אביב,
האם סוכם בניכם הקפאת מנוי ולא נשלח לך סיכום על כך?
האם פנית אל החברה, על מנת שיהיה לך תיעוד על כך?
מה צוין בחוזה ההתקשרות בעניין הקפאה, ככל שמתאפשר.
בכל מקרה, על מנת לבדוק את פנייתך, אנא הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/8/2019 09:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 09:52:28 |
| לדעתי, ישנה חובה חוקית לשלוח אסמכתא והיא מופיעה בחוק הגנת הגנת הצרכן:
"2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(3) מועד ההספקה או מועד מתן השירות;". | |
|
|
|
| 21/8/2019 23:19 |
אביב |
 | |
|
| 13/8/2019 15:03 |
טוביה |
 | | מחבר: | טוביה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/08/2019 | | שעה: | 15:03:30 |
| בהמשך ל-
6/8/2019 15:59 טוביב טכנאי התקנה מכר עגלה למכונת הכביסה
7/8/2019 12:52 המועצה לצרכנות re:טכנאי התקנה מכר עגלה
למכונת הכביסה
הרכישה הייתה בתאריך 04.08.2019
היום 13.08.2019 התקשרתי אליהם בדרישה להחזיר את כספי
הם סירבו אבל אמרו שהמנהל יתקשר אלי
האם יש הבדל בין רוכל רגיל לכך שאשתי נתנה לו להיכנס רק בגלל שהוא נשלח להתקנת מכונת הכביסה שנרכשה מחברה אחרת.
וגם הוא טען שמכונת הכביסה תהיה נפעה ללא העגלה הזו
החברה המכרה את המכונה אמרה כי זה היה שקר
מדובר על תוספת של 19% [300 ש"ח על מחיר של 1550 ש"ח]
מה לעשות כדי להבטיח שהמוכר לא מכחיש שפעלתי תוך 14 יום
תודה רבה, טוביה
tbs3344@gmail.com | |
|
|
|
| 14/8/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 10:30:21 |
| שלום רב טוביה,
על מנת שתהיה לך הוכחה לביטול העסקה, יש לשלוח מכתב מפורט ובו השתלשלות העניינים.
סעיף 8 בחוק הגנת הצרכן מגדיר מהי עסקת רוכלות, כדלקמן:
"רוכלות" - הצעת עסקה לצרכן מאת עוסק, או מי מטעמו, שבא שלא לפי הזמנה למקום מגוריו, שירותו הצבאי, עבודתו, לימודיו או לקרבתם, וכן לכל מקום שאינו בית עסק של העוסק או של מי מטעמו (להלן - מקום הצרכן), או פניה יזומה של עוסק לצרכן בכל דרך שהיא, שבעקבותיה הגיע העוסק, או מי מטעמו, למקום הצרכן כדי לקשור עסקה.
סעיף 14 בחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקת רוכלות, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם.
| |
|
|
|
| 21/8/2019 13:13 |
טוביה tbs3344@gmail.com |
 | | מחבר: | טוביה tbs3344@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 13:13:33 |
| | אחרי שהשיבו לשיחת הטלפון שלי שאין החזרות, שלחתי להם מכתב תוך 14 הימים. עוד לא קיבלתי תגובה למכתב. עכשיו מה אעשה? | |
|
|
|
| 14/8/2019 10:58 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/08/2019 | | שעה: | 10:58:45 |
| | אם הטכנאי לא שכיר של החברה, אתה צריך ליצור אתו קשר, להודיע לו על ביטול העסקה ולדרוש ממנו את ההחזר. | |
|
|
|
| 21/8/2019 15:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 15:51:33 |
| שלום רב טוביה,
אם כן, עליך לפנות בכתב אל החברה עימה ביצעת את העסקה ואם מדובר במתקין ששולם לו ישירות יש לפנות בכתב אל המתקין.
לעניין שאלתך- "...מה לעשות כדי להבטיח שהמוכר לא מכחיש שפעלתי תוך 14 יום..." האם יש לך תיעוד של השיחה מיום 13.8.19 בו ביקשת לבטל את העסקה? אם כן, ניתן לפנות לאותם הגורמים תוך ציון העובדה כי יש ברשותך הוכחה לכך שפנית במועד הקבוע בעסקת רוכלות.
אם תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/8/2019 00:04 |
שחר |
 | | מחבר: | שחר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 00:04:26 |
| שלום,
בחשבון הנייד של ביתי חויבתי בשימוש של 80 SMS בהפרשים של שניות מועטות אחד מהשני בשהותנו בצרפת. לא היתה חבילת גלישה ו/או טלפון למכשיר זה בהסתמך על לשון החוק היתי בטוח שאני מוגן אולם חברת הסלולר טוענת כי ההגנה היא בגין גלישה בלבד.
וכפועל יוצא למיטב הבנתי כל בעל מכשיר סלולרי יכול לקבל חיוב על שימוש בקו טלפון או sms ללא ביצוע התניה ו/ או הסכמה. האם קיימת פירצה בחוק? היכן יכול במשרד לבוא לעזרתי.
תודה
| |
|
|
|
| 21/8/2019 15:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 15:16:36 |
| שלום רב שחר,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לעיין בהסכם ההתקשרות וכן ברישיון החברה(תוכלי למצוא את הרישיון באתר משרד התקשורת בקישור שלהלן: https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_communications)
ולפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך בתך,לאחריו, הגישי תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 20/8/2019 17:18 |
חברה |
 | | מחבר: | חברה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 17:18:53 |
| שלום רב,
רכשתי מוצר מחברה מסויימת ומי שטיפל בי לא טיפל כראוי. ביקשתי פרטים של האחראי עליו והוא סירב לתת לי מידע עליו. האם החוק מחייב אותו לתת לי פרטים של האחראי עליו? | |
|
|
|
| 21/8/2019 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 13:06:43 |
| שלום רב אדון,
סעיף 18ג בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...נציג של עוסק יזדהה בכל שיחה טלפונית עם צרכן בשמו המלא או בשמו הפרטי בציון פרט נוסף שיאפשר את זיהויו בפנייה לעוסק.
(ב) (1) פנייה טלפונית של עוסק לצרכן תיעשה ממספר טלפון מזוהה שניתן לחייג אליו; חובה זו לא תחול על טכנאי הפונה לצרכן מטעמו של עוסק;
(2) לא היה מענה מצד הצרכן לפנייה הטלפונית של העוסק כאמור בפסקה (1), יודיע לו העוסק, לרבות טכנאי כאמור באותה פסקה, על מספר טלפון שבאמצעותו יוכל הצרכן ליצור קשר עם העוסק."
על כן, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך. | |
|
|
|
| 21/8/2019 13:48 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 13:48:12 |
| | לא מבין את השיגעון של הישראלים לדבר עם מנהל. החוק לא מחייב עובדים לתת פרטים של מנהל והשירות בארץ באופן כללי הוא ברמה ירודה. יש תלונות מקובלות ואין מענה? תובעים את העסק. | |
|
|
|
| 20/8/2019 21:44 |
דוד פרץ |
 | | מחבר: | דוד פרץ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 21:44:46 |
| האם ניתן לקבל החזר כספי בעבור משקפי שמש שנרכשו לאחר 3 ימים.
בקבלה נרשם שאין החזר כספי - האם חוקי? | |
|
|
|
| 21/8/2019 13:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 13:33:19 |
| שלום רב דוד,
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) לא חל על המוצר המדובר, עם זאת, ישנו הסדר פשרה עם 3 חברות בהן סוכם שניתן לבטל את העסקה בתוך יומיים, למידע רחב בדבר הסדר פשרה ראה באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/item/news_161115 | |
|
|
|
| 20/8/2019 19:58 |
דימנט זמיר טובי |
 | | מחבר: | דימנט זמיר טובי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 19:58:23 |
| שלום רב,
אתמול רכשתי בסניף אופטיקנה במודיעין משקפי ראיה בסכום של 1097. היום גיליתי שיש לי הטבה בסך 600 ש'ח לשימוש באופטיקנה עד ה 31.8. פניתי לחנות בה רכשתי את המשקפים ולשרות לקוחות החברה בבקשה לשנות את העיסקה ולממש את ההטבה ,אך נאמר לי שהדבר אינו אפשרי .איני מבינה מדוע, הרי איני מבטלת את העסקה אחא רק מעונינת בהנחה.אודה על ייעוץ בנושא | |
|
|
|
| 21/8/2019 13:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 13:13:05 |
| שלום רב דימנט,
היות שמדובר במשקפי ראיה, עליך לעיין במדיניות של בית העסק ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 20/8/2019 12:58 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 12:58:31 |
| קניתי קורקינט חשמלי בחנות מסויימת.
כשקניתי את המוצר (לאחר ששלמתי) הוא הגיע ללא קופסא שאלתי את המוכר למה זה בלי קופסא או טען שזה כמובן חדש (אני פעם ראשונה קניתי ולא היה לי מושג לאחר בירורים המוצר אמור להגיע עם קופסא כמו שהיבואן מוכר). הוא החתים אותי שאם אני נוסע במוצר אני לא יכול להחזיר.
שהגעתי הביתה ראיתי שהיה חסר פקק לניפוח הגלגל והיו מדבקות על המוצר שניסו להוציא ולהחזיר
לקחתי את המוצר נסעתי איתו שעה המוצר עשה בעיות והיה בעיה בבקר. הלכתי אל החנות למחרת בבוקר ואמרתי לו שאני לא מאמין במוצר מחיר כזה שמתקלקל אחרי שעה בכל זאת זה גם נסיעה בכביש ואני לא מעוניין במוצר והחנות לפי דעתי לא מוכרת מוצרים חדשים אלא מתוקנים הוא אמר שהוא ישלח ליבואן ומה שהיבואן החליט הוא יעשה.
הוא החליט לא לשלוח את המוצר ליבואן ולתת לי חדש כמובן לא בקופסא (לפי דעתי זה מוצר לא חדש הוא טוען שכן) אמרתי לו שאני לא מעוניין ואני רוצה החזר כספי הוא לא מעוניין בשום פנים ואופן לבטל את העסקה. בנוסף לכל זה הוא טוען שמי שנותן לי את האחריות הינה היבואן קאיה אך הוא לא נתן לי מסמך שלהם. הוא נתן לי מסמך אחריות שאפשר למצוא באינטרנט של היבואן הרשמי וסניפים של היבואן שנותן את השירות. זה מסמכים שאפשר למצוא באינטרנט אך לא מסמך פורמלי של נותני השירות.
האם אני יכול לבטל עסקה ולקבל את כספי חזרה ? אם מגיע לי והוא לא מוכן אני יכול תבוע אותו? | |
|
|
|
| 21/8/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 10:02:14 |
| שלום רב נועם,
מתי נרכש המוצר(תאריך)?
האם יש ברשותך ראיות התומכות כי מדובר במוצר משומש?
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסרות על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, שהסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה.
על כן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, לפיה מדובר במוצר משומש אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 21/8/2019 12:12 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 12:12:25 |
| המוצר נרכש בתאריך 14/08/19.
יום למחרת הקורקינט התקול היה בחנות ואז המנהל החנות רצה להביא לי מוצר חדש. מאז הקורקינט נשאר בחנות הוא לא מוכן להחזיר לי את הכסף.
גם הראשון קורקינט הראשון שקיבלתי וגם הקורקינט החדש שהוא רוצה להביא לי ללא קופסא עם כל האביזרים הנוספים ללא אריזה.
אין לי ראיות אבל לפי היבואן המוצר מגיע עם קופסא וכל החלקים. ברגע שקיבלתי את הקורקינט קיבלתי ללא אריזה ניסו להוריד את המדבקות על המוצר והיה חסר פקק לגלגל אם זה מוצר חדש זה לא היה אמור להיות ככה.
לא רק זה כמו שאמרתי בהודעה הראשונה אין לי תעודת אחריות רשמית ממי שאמור לתת לי אחריות הוא נתן לי תעודה שכל אחד יכול למצוא באינטרנט ללא אחריות של מישהו ספציפי. הוא אומר שזאת התעודה ואין לו משהו אחר. | |
|
|
|
| 21/8/2019 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 13:08:49 |
| שלום רב נועם,
פנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף קבלה וכל מסמך הקשור בעסקה המדוברת. | |
|
|
|
| 20/8/2019 16:05 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 16:05:12 |
| | רכשתי חופשה דרך בוקינג וביקשתי לבטל נאמר לנו שבעל המלון לא מסכים לבטל את העיסקה ואם נרצה לבטל יעלה לנו כמו שהיינו מגיעים , לאחר מכן התקשרנו לבעל המקום והוא דיבר לא יפה . מה אפשר לעשות ? | |
|
|
|
| 20/8/2019 16:36 |
עדן |
 | |
|
| 21/8/2019 12:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 12:39:10 |
| שלום וברכה שקד,
ככל שקמה לך זכות לחרטה ולביטול עסקה בהתאם לחוק הגנת הצרכן - נדרש כי הודעת הביטול תבוא בתוך 14 יום ממועד העסקה, וכן כי יהיו לפחות 7 ימים שאינם ימי מנוחה בין מועד הודעת הביטול ליום החופשה, אזי יש לפנות אל בית העסק בדרישה לכבד את הוראות החוק ואת הודעת הביטול שנתת. בכל מקרה אחר הדבר נתון להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 20/8/2019 14:38 |
מירב אלון |
 | | מחבר: | מירב אלון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 14:38:31 |
| | ב 2.7.18 נרשמתי טלפונית לקורס שזירה שאמור היה להתחיל בתחילת אוגוסט. בשל עיכובים של המכללה הקורס עדיין לא התחיל ובמקביל אילוץ שלי אישי מונע ממני בכלל להתחיל אותו. עדיין אין מועד לתחילת הקורס ואני מבקשת לבטל את ההרשמה ואת התשלום. שלחתי להם הודעה בבקשה לבטל ולהחזיר לי את התשלום. מה הדין בנושא זה? תודה, מירב אלון. | |
|
|
|
| 21/8/2019 11:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 11:53:06 |
| שלום וברכה מירב,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק לרכישת קורס וזאת רק בתוך 14 יום ממועד העסקה. יחד עם זאת, אין זה מן הנמנע כי העיכוב והשיהוי בפתיחת הקורס, והלכה למעשה הדבר מעורפל עדיין, יש בה כדי להוות הפרה מהותית של ההסכמות שבין הצדדים עד כדי הקמת זכות לביטול העסקה מכוח דיני החוזים. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות תקנון המכללה וכו'. | |
|
|
|
| 20/8/2019 14:04 |
עופר |
 | | מחבר: | עופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 14:04:26 |
| חתמתי חוזה עם חברת אופק מימוש זכויות רפואיות הם החתימו אותי על חוזה .
הם גובים 20% עמלה + מעמ .
כרגע אימי זכאית לקיצבה סעודית במשך 5 שנים והם דורשים את העמלה בפעם אחת ע"י 12 צקים בנוסף הם לא סיימו את הטיפול וישנה בקשה לרטרו
הם מאיימים עלי לשלם מייד אחרת יפנו בתביעה משפטית
אשמח לצרף חוזה במידה ונדרש
תוכלו ליצור איתי קשר במיידי אני זמין
0524372459
עופר | |
|
|
|
| 20/8/2019 16:29 |
עופר |
 | |
|
| 21/8/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 11:27:14 |
| שלום וברכה עופר,
פנייתך הנ"ל לפורום מועברת לגורם במועצה האמון על הטיפול בתלונה שהוגשה על ידך באותו עניין, אשר תעמוד עמך בקשר בהקדם האפשרי. | |
|
|
|
| 21/8/2019 11:45 |
עופר |
 | |
|
יעל לביא |
 | | מחבר: | יעל לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 10:58:51 |
איך מבטלים אותה? | |
|
|
|
| 21/8/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 11:29:55 |
| שלום רב יעל,
מספר הפניה שציינת אינו קיים במועצה לצרכנות, תנסי לברר אולי מול חברה אחרת שפנית אליהם. | |
|
|
|
יעל לביא |
 | | מחבר: | יעל לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 10:58:17 |
איך מבטלים אותה? | |
|
|
|
| 21/8/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 11:29:28 |
| שלום רב יעל,
מספר הפניה שציינת אינו קיים במועצה לצרכנות, תנסי לברר אולי מול חברה אחרת שפנית אליהם. | |
|
|
|
| 20/8/2019 08:52 |
יניב |
 | | מחבר: | יניב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 08:52:46 |
| היי ,
רכשתי חבילה באפריל ביום הבחירות בסלקום כאשר על פי מה שסוכם איתם המחיר הינו לכל החיים.
באוגוסט 4 חודשים אחר כך כבר אני מקבל הודעה שהמחיר עולה מ 24 ל 27 בהתאם לזכות שניתנה להם על פי חוק התקשורת לעלות מחירים.
האם ככה מותר להם לעלות מחירים במהלך תקופת התחייבות , ללא סיבה , סתם כי בא להם להתעשר ? | |
|
|
|
| 20/8/2019 12:38 |
יוסי |
 | |
|
| 20/8/2019 14:26 |
משה |
 | |
|
| 21/8/2019 11:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 11:21:00 |
| שלום וברכה יניב,
עליך לעיין ראשית בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק או המבצע הרלוונטי וכיוצ"ב. אין זה מן הנמנע כי ההסכם מאפשר לבית העסק ייקור של המחיר ב"חסות" או מכוח חוק התקשרות. יחד עם זאת, אין בכך כדי לגרוע מטענותיך לשיווק מטעה או הטעיה בפרסום, שעה שלדברייך שווקה החבילה ככזו שמחירה אינו משתמה כלל. ברם, עלול להיות קושי בטענה שכזו שעה שהיא כפי הנראה סותרת הוראות בחוזה כתוב. נסה, בשלב הראשון, לפנות בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל ולו לקבלת עמדת בית העסק לטענותיך. | |
|
|
|
| 20/8/2019 10:31 |
אפרת ג |
 | | מחבר: | אפרת ג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 10:31:53 |
| שלום,
רכשתי מודם מחברת אינטרנט ICE תקשורת בעיסקת תשלומים. בנוסף שילמתי באופן חודשי על שירות האינטרנט שלהם. בעת תקלה באינטרנט שהותירה אותי ללא יכולת לגלוש ולעבוד מהבית פניתי אליהם בטלפון/במייל מס' פעמים ולא קיבלתי כל מענה (המתנה טלפונית של מעל 30דק' ללא אפשרות להשארת הודעה). הפניה למייל לא נענתה מעל 10 ימים. כששלחתי פניה נוספת אחרי אותה התקופה - חזרו אלי טלפונית (מה שהיה כבר מיותר כיוון שלא אחזור לגלוש דרכם אחרי שירות לקוי כזה).
מכיוון שלא יכולתי לגלוש זמן רב - פניתי לחברה אחרת והתחברתי דרכם (עם מודם אחר). פחדתי ש-ICE תקשורת סגרו את החברה וינצלו את פרטי האשראי שלי (כיוון שהם חברה קטנה וקראתי עליהם מעט מאוד באינטרנט) ולכן ביטלתי את עסקת התשלומים על המודם.
אתמול הגשתי תלונה במועצה לצרכנות בנושא כיוון שהם לא מוכנים לוותר על תשלומי המודם. האם עליי להמשיך את התשלומים? האם ביטולם יכול לפגוע לי בהליך התלונה או באפשרות לקבל ביטול מוחלט של העיסקה? | |
|
|
|
| 20/8/2019 14:01 |
אפרת ג |
 | |
|
| 21/8/2019 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 11:12:46 |
| שלום וברכה אפרת,
משהגשת תלונה באתר המועצה לדברייך, נא ראי לצרף ולשלוח לנו כל מסמך וראיה רלוונטיים, ותלונתך תטופל כדבעי בשים לב כי נוכח ריבוי פניות במועצה יש להתאזר במעט אורך רוח. | |
|
|
|
|