| 26/8/2019 08:15 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 08:15:53 |
| עיריית נתניה בנתה מבנה 2 קומות למיון יום ,
לקבלן היה הסכם להקמת מעלית עם קבלן מעליות
אני מייצג את המפעילה שנבחרה להפעיל את מעון היום
אנו בשלבי אכלוס , הועבר אלינו הסכם שירות עם הקבלן מעליות , עלות שנתית כ 3000₪ .
ראיתי בתקנות להגנת הצרכן כי שנה ראשונה תהיה אחריות ושירות ללא עלות , האם נכון ?
לטענת הקבלן , זה רק בבניה פרטית לא ציבורית | |
|
|
|
| 22/8/2019 21:55 |
לקוחה מאוכזבת |
 | | מחבר: | לקוחה מאוכזבת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 21:55:17 |
| שלום
רכשתי 2 כרטיסים דרך אתר viagogo
בעלות 1550. לאחר הדפסת הכרטיסים האלקטרונים
שמתי לב שרשום עלות כרטיס 199, כלומר 2 כרטיסים 400 שח ולא 1550 כפי שחוייבתי.
לצערי שמתי לב למחיר הכרטיס רק ביום המופע.
מה ניתן לעשות במצב כזה? | |
|
|
|
| 26/8/2019 07:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 07:58:59 |
| שלום וברכה,
נראה כי קשה יהיה לבסס טענה להטעיה במחיר הכרטיסים, שעה לדברייך המחיר הגבוה ששילמת הוצג בפנייך טרם אישור העסקה. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, בעיקר באשר לביטול עסקה והפער שבין המחיר הנקוב על גבי הכרטיס לבין מחירו באתר, לרבות תקנון בית העסק. האתר למיטב הבנתנו מאפשר מכירה של הכרטיסים שנרכשו במסגרת האתר ל"צדדים שלישיים". | |
|
|
|
| 22/8/2019 19:23 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 19:23:00 |
| | עשיתי עסקה לפני כחצי שנה בחברת אמריקן לייזר ״טיפולים לכל החיים״, אחרי 5 טיפולים כל פעם שאני מגיעה לסניף לטיפול אומרים לי שאין אפשרות לביצוע טיפול מכיוון שאני שזופה מידי, כחלק מהתקנון אסור להגיע שזופה לטיפולים, הצבע עור שלי כהה אך אני לא שזופה (אני סטודנטית בתקופת מבחנים לכן לא ביקרתי בים/בריכה מחודש יוני אז הסיכוי שאני באמת השתזפתי אפסי) יש לי דרך לבטל את העסקה למרות הזמן שעבר? | |
|
|
|
| 26/8/2019 07:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 07:48:57 |
| שלום וברכה שיר,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום. עליך לעיין ראשית בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. אין זה מן הנמנע כי ניתן לסווג את העסקה נשוא פנייתך כעסקה מתמשכת, כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן. החוק מאפשר לבטל עסקה מתמשכת בכל עת, ומרגע כניסתה לתוקף של הודעת הביטול (בד"כ בתוך יומיים) אין לחייב את הצרכן בגין השירות. דמי ביטול ניתן לגבות רק מקום בו הדבר נכתב במפורש בהסכמות שבין הצדדים. בנוסף, יכולה לקום עילה לביטול העסקה, מכוח טענותיך להפרת ההסכם מצד בית העסק, קרי סירובו המתמשך ליתן שירות בשל טענה לא נכונה באשר לשיזוף. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. במידת הצורך ולאחר מיצוי ההידברות בין הצדדים, תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 22/8/2019 16:20 |
Jenny |
 | | מחבר: | Jenny (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 16:20:06 |
| בתאריך 18/5 התקשרתי לחברת חיפשתי טלפון של שרות לקוחות של תמי 4 שטראוס ברי מים.
בטעות לחצתי על המודעה שקפצה האינטרנט ( את זה אני מבינה עכשיו). כאשר התקשרתי למספר *6051. ושאלתי האם הגעתי לתמי 4. נאצר לי שהם יכולים לעזור. בגלל מגבלות הדפה , ככל הנראה לא שמעתי שהם רק יכולים לעזור.
הסברתי שיש לי תקלה במכשיר והם ביקשו לדעת את פרטי ההזדהות , תעודת זהות. כאשר אמרתי אותו נאמר לי כי תקופת הביטוח נגמרה ועלי לחדש, ביקשו את פרטי האשראי שלי ואמרו שיגיע וכנאי לתקן. כל זאת כאשר אני בטוחה שאני מדברת עם תמי 4.
כעבור מספר שעות הגיע טכנאי שלא דיבר את השפה לקח ללא בדיקה את המכשיר שלי והתקין חדש. חשבתי שזהו חלק משרות הלקוחות של תמי 4.כעבור 3 חודשים הגיעו מסננים מחברת תמי 4 האמיתית שלא התאימו למכשיר המותקן אצלי, כאשר יצרתי קשר ים תמי 4 האמיתית הבנתי את מה שקרה.
מסתבר כי הונאתי על ידי חברת בראל מיניראל מסנני מים. האודם יודעים ומבינים כח אני חושבת שהם הנציגים של תמי 4 , הם חייבו אותי בסכום של 2484₪. וזאת ללא הסכמתי.
חשוב לציין כח השרות הוא עבור אבי ניצול שואה שאינו דובר את השפה, לכן אני עוזרת לו.
פניתי לפני מספר ימים לנתנאל בעלים של חברת בראל מיניראל בבקשה לבוא לקחת את המכשיר ולהחזיר את המכשיר המקורי שלי בתגובה הוא איים וצעק. יש לי את השיחות מוקלטות.
נראה כי נתנאל גנב את המכשיר המקורי שלי והביא לי מכשיר לא מורשה.
המצב הנוכחי הוא שחברת תמי 4 המקורית ( של שטראוס מים ) לא מודעת שהמכשיר לא ברשותי וכמובן לא יכול בלתת לי שרות.
| |
|
|
|
| 26/8/2019 07:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 07:41:51 |
| שלום וברכה ג'ני,
פנייתך מעלה טענות להתנהלות חמורה ביותר מצד בית העסק. אין זה מן הנמנע כי יהיה עליכם לפנות גם למשטרה בנסיבות המתוארות. אנא הגישו תלונה באתר המועצה, אליה תוכלו לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. מיד עם הגשת התלונה אנא כתבי לנו כאן בפורום את מספר התלונה, לעדכון ולהמשך טיפול המועצה. | |
|
|
|
| 22/8/2019 16:23 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 16:23:27 |
| | לאחר רכישה אינטרנטית+ אישור עיסקה מצד המוכר,קיבלתי הודעה מהמוכר שישנו טעות במחיר הרשום באתר ולכן הוא מבטל.מעניין אם זה הפוך האם הייתי מקבל הפרש? | |
|
|
|
| 26/8/2019 07:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 07:40:26 |
| שלום וברכה יחיאל,
הטעיה באשר למחיר העסקה, הינה מטבע הדברים מהותית, ומקנה לצרכן זכות לביטול העסקה ללא כל עלות מצדו. בעקרון התחייבויות יש לקיים, לרבות כאלה באשר למחיר המוצר ולרבות פרסומים שיווקיים באשר למוצר. ברם הדין נותן גם מקום לשגגה בתום לב. | |
|
|
|
| 22/8/2019 16:19 |
Jenny |
 | | מחבר: | Jenny (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 16:19:38 |
| בתאריך 18/5 התקשרתי לחברת חיפשתי טלפון של שרות לקוחות של תמי 4 שטראוס ברי מים.
בטעות לחצתי על המודעה שקפצה האינטרנט ( את זה אני מבינה עכשיו). כאשר התקשרתי למספר *6051. ושאלתי האם הגעתי לתמי 4. נאצר לי שהם יכולים לעזור. בגלל מגבלות הדפה , ככל הנראה לא שמעתי שהם רק יכולים לעזור.
הסברתי שיש לי תקלה במכשיר והם ביקשו לדעת את פרטי ההזדהות , תעודת זהות. כאשר אמרתי אותו נאמר לי כי תקופת הביטוח נגמרה ועלי לחדש, ביקשו את פרטי האשראי שלי ואמרו שיגיע וכנאי לתקן. כל זאת כאשר אני בטוחה שאני מדברת עם תמי 4.
כעבור מספר שעות הגיע טכנאי שלא דיבר את השפה לקח ללא בדיקה את המכשיר שלי והתקין חדש. חשבתי שזהו חלק משרות הלקוחות של תמי 4.כעבור 3 חודשים הגיעו מסננים מחברת תמי 4 האמיתית שלא התאימו למכשיר המותקן אצלי, כאשר יצרתי קשר ים תמי 4 האמיתית הבנתי את מה שקרה.
מסתבר כי הונאתי על ידי חברת בראל מיניראל מסנני מים. האודם יודעים ומבינים כח אני חושבת שהם הנציגים של תמי 4 , הם חייבו אותי בסכום של 2484₪. וזאת ללא הסכמתי.
חשוב לציין כח השרות הוא עבור אבי ניצול שואה שאינו דובר את השפה, לכן אני עוזרת לו.
פניתי לפני מספר ימים לנתנאל בעלים של חברת בראל מיניראל בבקשה לבוא לקחת את המכשיר ולהחזיר את המכשיר המקורי שלי בתגובה הוא איים וצעק. יש לי את השיחות מוקלטות.
נראה כי נתנאל גנב את המכשיר המקורי שלי והביא לי מכשיר לא מורשה.
המצב הנוכחי הוא שחברת תמי 4 המקורית ( של שטראוס מים ) לא מודעת שהמכשיר לא ברשותי וכמובן לא יכול בלתת לי שרות.
| |
|
|
|
| 26/8/2019 07:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 07:25:20 |
| שלום וברכה ג'ני,
פנייתך מעלה טענות להתנהלות חמורה ביותר מצד בית העסק. אין זה מן הנמנע כי יהיה עליכם לפנות גם למשטרה בנסיבות המתוארות. אנא הגישו תלונה באתר המועצה, אליה תוכלו לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. מיד עם הגשת התלונה אנא כתבי לנו כאן בפורום את מספר התלונה, לעדכון ולהמשך טיפול המועצה. | |
|
|
|
| 22/8/2019 11:14 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 11:14:00 |
| שלום רב
אני וזוגתי (גילאי 66,62 - אזרחים ותיקים) ואני נכה בשיעור 100%.
הזמנתי ביום 30.6.19 - 2 כרטיסי טיסה דרך אתר "וואלה טורס" באינטרנט.
הטיסה הלוך נועדה להתקיים ביום 15.9.19 בחברה טורקית והחזרה ביום 26.9.19.
ביום 20.7.19, כ-20 יום לאחר ההזמנה וכחודשיים לפני הטיסה, ביקשתי לבטל את הכרטיסים.
הביטול אושר בתחילה ע"י נציג המכירה, אך בימים אלו, ולמפתיע, נסוגה הנציגה מהביטול ודורשת תשלום.
אני מסתמך על תיקון 47 לחוק הגנת הצרכן המאפשר לי לבטל עסקה בתוך 4 חודשים בהיותי בן 66 ובעל מוגבלות, אך הטענה שלהם היא לגבי זוגתי המחזיקה בתעודת "אזרח וותיק" ולדבריהם היא לא בת 65 ולכן עליה לשאת במלוא התשלום, למרות שאני ביצעתי את העסקה.
אבקש התייחסותכם והנחיותכם בנדון.
| |
|
|
|
| 25/8/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 09:02:36 |
| אילן שלום רב, על פי הוראות סעיף 14ג1 לחוק הגנת הצרכן, אכן, ההגדרה של "אזרח ותיק" הנה אחידה לגברים ולנשים ולפיה "אזרח ותיק" הנו מי שמלאו לו 65 בלבד. על כן, אישתך, אינך עומדת בהוראות הסעיף. | |
|
|
|
| 25/8/2019 10:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 10:10:45 |
| | שימי לב לנוסח החוק: "בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש". לא "בעסקה עבור אזרח ותיק". העסקה נעשתה עם אזרח ותיק ולא עם האישה. עדיין הוא לא יכול לבטל את העסקה למרות נוסח החוק? | |
|
|
|
| 25/8/2019 21:28 |
אילן |
 | | מחבר: | אילן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 21:28:51 |
| תודה לתשובתכם בעקבותיה יש לי מס' שאלות:
1. אני אזרח וותיק ובעל מוגבלות, אני ביצעתי את הקנייה ואת העסקה עבור שנינו בכרטיס האשראי שלי ועל שמי. מדוע אני לא יכול לבטל את העסקה עבור שנינו?
2. אם אשתי לא מוגדרת כ"אזרח ותיק", איך היא היא קיבלה ומחזיקה בתעודת אזרח ותיק מטעם ממשלת ישראל? הרי נשים יוצאות לפנסיה בגיל 62....
4. זה לא יכול להיות שאשתי שהיא "אזרח ותיק" לא תהיה מוכרת ככזו.
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 25/8/2019 20:20 |
סטיב א' |
 | | מחבר: | סטיב א' (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 20:20:04 |
| שלום,
הילד שלי נחבל לפני שנתיים במתחם IJUMP, כתוצעה מפגיע עבר תפירת פצע וזעזוע מח קל. האם ניתן להגיש תביעה למרות שהמתחם מחייב חתימת הורים על טופס אישור קפיצה אשר מוריד אחריות המתחם מתאונות.
תודה. | |
|
|
|
| 25/8/2019 18:33 |
ענבר סולומון |
 | | מחבר: | ענבר סולומון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 18:33:27 |
| | בימים אלו מסתיימת תכנית של שנה אליה הצטרפתי בחברת פלאפון לפני שנה. כשהתקשרתי לברר כדי להמשיך מן הסתם במסלול אחר נאמר לי שעליי לשלם דמי מעבר למסלול אחר. ברצוני לציין כי לא עזבתי את המסלול באמצע. האם הדבר חוקי? | |
|
|
|
| 20/8/2019 20:43 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 20:43:17 |
| שלום רב,
ברצוני לשאול: האם מותר לבית עסק להתנות על תקנות הגנת הצרכה (ביטול עסקה)?
כלומר, האם כאשר חנות מחתימה אותי כצרכן, כי כאשר ביצעתי הזמנה לא יהיה ניתן לבטלה (מדובר במוצר רגיל במלאי) חרף האמור בחוק ובתקנות?
תודה רבה!
איתי | |
|
|
|
| 21/8/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 13:16:08 |
| שלום רב איתי,
מה המוצר שנרכש? האם על פי תקנות ביטול עסקה קמה לך זכות חרטה על המוצר המדובר?
עקרונית, סעיף 2(ב2)בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
" (ב2) עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק." | |
|
|
|
| 21/8/2019 23:08 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 23:08:40 |
| שלום רב ותודה על התגובה המהירה.
המוצר הוא (הם למעשה) מוצרי חשמל: מקרר, מדיח כלים, תנור וכיריים.
אף אחד מהמוצרים לא סופק עדיין, אך נקבע מועד אספקה (שבוטל על ידי באותו היום).
בברכה,
איתי | |
|
|
|
| 21/8/2019 23:08 |
איתי |
 | | מחבר: | איתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 23:08:51 |
| שלום רב ותודה על התגובה המהירה.
המוצר הוא (הם למעשה) מוצרי חשמל: מקרר, מדיח כלים, תנור וכיריים.
אף אחד מהמוצרים לא סופק עדיין, אך נקבע מועד אספקה (שבוטל על ידי באותו היום).
בברכה,
איתי | |
|
|
|
| 22/8/2019 17:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 17:05:26 |
| שלום רב איתי,
כפי שציינתי במענה לעיל, היה ומדובר בעסקה שנעשתה בבית העסק, הרי שתקנות ביטול עסקה, מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
בנוסף, סעיף 2(ב2) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"...עוסק המודיע, בכל דרך שהיא, שאין לצרכן זכות לבטל עסקה, או לקבל חזרה את כספו, יסייג את הודעתו באופן שיובהר כי האמור בהודעה אינו חל במקרים שנקבעו לפי חוק."
לפיכך, היה ואתה עומד בתנאים הקבועים בדין, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 25/8/2019 18:08 |
איתי סלמן |
 | | מחבר: | איתי סלמן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 18:08:20 |
| שלום רב ותודה על העזרה.
ברצוני לציין פרט שאולי ישפיע על זכות הביטול. ממועד חתימת העסקה ועד היום (כאמור, המוצרים טרם סופקו) חלפה מעל חצי שנה. החברה טוענת כי היא כבר רכשה את המוצר מהספק ולכן אין ביטול.
אציין כי הודעת הביטול נמסרה לפני שמועד אספקת המוצרים הגיע.
האם עדיין עומדת לי זכות הביטול?
אני שואל זאת במפורש מפני שבסימולטור יש שאלה: "האם דחית את אספקת המוצר לתקופה העולה על 6 חודשים?"
התשובה, במקרה שלי, היא: כן.
תודה רבה,
איתי
| |
|
|
|
| 25/8/2019 16:25 |
איתן |
 | | מחבר: | איתן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 16:25:50 |
| שלום
קניתי טבעת בחנות תכשיטים בסכום של כ 8,500 ₪ ושילמתי באשראי. החנות אינה מחזעקה מלאי ולכן רק לקחה פרטים לייצור הטבעת במועד מאוחר יותר לכן היא לא סופקה לי אך בכל זאת שילמתי את המחיר המלא באשראי ונמסר לי כי היא תיוצר ותסופק לי תוך 21 ימי עסקים. לאחר כחצי שעה החלטתי לבטל את העסקה וניגשתי בחזרה לחנות לצורך הביטול. בחנות אמרו שיבטלו את העסקה אך אני צריך לשלם 5% שלמים מהסכום המלא עקב עמלה של חברת כרטיסי האשראי. כשאמרתי שאני מכיר שעמלת הביטול צריכה להיות עד 100 שח טענו שזו עמלת ביטול אצל חברת האשראי ולכן אין מה לעשות וחייבים לשלם את כל ה 5 אחוזים שהם כ 430 שח.
האם הם צודקים ואין מה לעשות או שיש גבול עליון ונמוך יותר מ 5% מהעסקה לביטול שכזה?
נשמע לי מופרך לשלם 430 שח על עסקה שבוטלה תוך חצי שעה, המוצר לא סופק ואפילו לא התחיל בתהליך הייצור שלו אצל היצרן..
תודה,
איתן
054-7886858 | |
|
|
|
| 25/8/2019 16:06 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 16:06:34 |
| רכשתי 2 כרטיסי למשחק של נס ציונה מול מכבי תל אבי
עלות הכרטיס 60 שקלים שני כרטיסים עלו 142 שקלים
22 שקל יותר עמלה כשאני מדפיס את הכרטיסים בבית
ואני שואל עד היכן החוצפה מגיעה?
כמה מוצר לקחת עמלה? 20 אחוז נשמע נורמלי - אני ורצה תשובה ומהר על מנת לפנות לתביעה יצוגית?
| |
|
|
|
| 22/8/2019 15:13 |
ריעות מינה דרויאן |
 | | מחבר: | ריעות מינה דרויאן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 15:13:30 |
| ב"ה
קניתי מייבש כביסה לפני פחות משנה. ניקיתי את הפילטרים ועדיין המייבש מייבש הרבה זמן. אולי החיישנים לא תקינים אולי משהו אחר לא תקין. לא יודעת. כשהתקשרתי לשרות. בשם שרות פיקס הם חייבו אותי להסכים לשלם על הדרכה בתשלום על סך 100 ש"ח כתנאי לבדיקת המוצר. האם זה מותר לפי החוק? מה עלי לעשות?
תודה וישר כוח | |
|
|
|
| 25/8/2019 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 14:45:37 |
| שלום וברכה ריעות,
בעקרון תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה), הקובעות חובת מתן אחריות יצרן למוצר חשמלי למשך שנה ממועד הרכישה, מאפשרות בתקנה 4 לחייב ביצוע התקנה או מתן הדרכה כתנאי להפעלת המוצר וכפועל יוצא של תוקף האחריות. | |
|
|
|
| 25/8/2019 15:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 15:34:10 |
| | לא מדובר כאן על התקנה אלא על מתן שירות. המייבש נרכש לפני פחות משנה. | |
|
|
|
| 22/8/2019 16:14 |
שי |
 | | מחבר: | שי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 16:14:44 |
| שלום רב,
בשבוע האחרון הסתבר לנו בדיעבד כי לאורך הכמעט שנתיים האחרונות חברת הסלולר מחייבת את אימי ביותר מ- 1,000 ש"ח לחודש עבור שיחות שמבוצעות לרשות הפלסטינית מסים נוסף שהיה מותקן ברכב שמכרנו לפני מספר שנים ולא הוצאנו/ביטלנו.
האם על חברת הסלולר חלה חבות לאורך השנתיים לעדכן אותנו טלפונית או בדרך אחרת על החיובים או שזוהי אחריות שלנו בלבד לבדוק את החשבונית החודשית?
האם יש מקרים דומים מהעבר בהם זכה האזרח ותוכלו להפנות אותי אליהם?
תודה רבה,
שי | |
|
|
|
| 25/8/2019 14:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 14:36:51 |
| שלום וברכה שי,
על בית העסק חלות חובות גילוי הן מכוח חוק הגנת הצרכן והן מכוח משרד התקשרות. ברם, אין זה מן הנמנע כי חובות הגילוי קוימו על ידי הצד השני על דרך של משלוח חשבוניות. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון חברת הסלולר הרלוונטי וכיוצ"ב. במאמר מוסגר יש לבחון אפשרות לחייב את רוכש הרכב בגין השיחות. | |
|
|
|
| 21/8/2019 13:15 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 13:15:06 |
| מבקש לברר האם תפוחי אדמה שנמכרים בסופרמרקט באריזות של כ-4 ק״ג, ושלא ניתן לפתוח (מחיר בתפזורת הוא כפול ממחיר באריזה), נחשבות כמוצר ארוז, שחלה עליו חובת סימון מחירים על כל פריט בנפרד (בהתאם למשקל הייחודי של כל אריזה), או שמדובר במוצר בתפזורת שמספיק לסמן את המחיר על המדף?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 22/8/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 13:30:35 |
| שלום רב דני,
עקרונית, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן (כללים שונים לפרסום מחירי נכסים ושירותים)קובע כי:
"1. (א) סוגי המצרכים המנויים בטור א' לתוספת יכול שמחירם יוצג באופן המצויין לצדם בטור ב', ולא על גבי המצרך עצמו או על גבי אריזתו, ובלבד שהצגת המחיר כאמור נראית לעין, ברורה וקריאה בדרך המאפשרת לכל אדם לדעת את מחיר המצרך.", להלן הקישור בו תוכל לעיין בתקנות:
http://www.consumers.org.il/category/takanot_haganat_new
בנוסף, במידה שמדובר במוצר שנארז בבית העסק,ראה הנחיות הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/BlobFolder/dynamiccollectorresultitem/cpfta_hanhaiut_motzar_ariza/he/docs_hanhaiut_memone_hancayou10.pdf
בכל שאלה, תוכל לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 25/8/2019 14:32 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 14:32:52 |
| במקרה שלנו, תפוחי האדמה מגיעים ארוזים מבית אריזה באריזות רשת של כ-4 ק״ג, כך שזה לא המקרה המתואר.
במידה ואכן יש אריזות כאלה המגיעות מבית אריזה, ואי אפשר לפתוח אותן, להבנתי זה לא עומד בהגדרה של ״בתפזורת״, האם הן צריכות להיות מסומנות במחיר עליהן?
גם שניצלים מגיעים ארוזים, עם מחיר עליהם, ואי אפשר לקחת שניצל אחד מאריזה... | |
|
|
|
| 21/8/2019 13:00 |
אביבית |
 | | מחבר: | אביבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 13:00:57 |
| הגיעה לי ספה שהזמנתי דרך האינטרנט ביקשתי אדום והביאו לי בורדו אדום שלא לשביעות רצוני המלאה.
המנהלת אומרת שזה האדום שלהם, ואם אני רוצה לבטל יעלה לי 20 % ביטול. ואני צריכה לשלם את ההובלה.
מה החוק אומר?
תודה מראש | |
|
|
|
| 21/8/2019 20:10 |
אביבית |
 | |
|
| 22/8/2019 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 16:26:32 |
| שלום רב אביבית,
מתי בוצעה עסקת מכר מרחוק(תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה- בנכס, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, כקבוע בסעיפים 14ג ו-14ה בחוק הגנת הצרכן.
היה והביטול נעשה בשל אי התאמה, הרי שהביטול לא יהיה כרוך בתשלום דמי הביטול, כאמור.
בכל מקרה, היה ואת עומדת בתנאים הקבועים בעסקת מכר מרחוק, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 23/8/2019 11:42 |
אביבית |
 | | מחבר: | אביבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/08/2019 | | שעה: | 11:42:25 |
| רכשתי מחנות קנייה ברך האינטרנט בחנות מפעל של רהיטים באשדוד, לאחר שדיברתי עם המנהלת ורציתי להחזיר את הספה או להחליף לאחרת היא אמרה שאני צריכה לשלם 20 אחוז ביטול, אחרי שהתווכחתי איתה שזה הרבה 20 אחוז אמרה לי שהיא תזכה אותי על כל הסכום והיא לא מוכנה שאני אקנה אצלה בחנות ספה אחרת למרות שרציתי להחליף לספה אחרת.
האם מותר למנהלת להגיד ללקוחה שהיא לא מוכנה שאקנה מהחנות הזו? רק בגלל שהיה לי ויכוח איתה? | |
|
|
|
| 25/8/2019 11:50 |
אביבית |
 | | מחבר: | אביבית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 11:50:46 |
| אחרי שלא הייתי מרוצה מהספה וביקשתי להחליף אותה המנהלת אמרה שיאספו את הספה יזכו אותי ואמרה שאני לא אפנה אל החנות שלהם ושהיא לא מוכנה להחליף לי את הספה לספה אחרת.
האם מותר לחנות לא לאפשר לי לקנות אצלהם ולא להחליף לספה אחרת רק בגלל שהתלוננתי? המנהלת אמרה שהיא לא מוכנה למכור לי או להחליף לי את הספה רק לזכות אותי. האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 22/8/2019 14:30 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 14:30:50 |
| | האם החזרת כסף בגין ביטול עיסקה כוללת את סכום העיסקה 50 שח-או רק מ51 שח ומעלה זכאים להחזר כספי? | |
|
|
|
| 25/8/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 10:12:58 |
| אברהם שלום רב,
על פי התקנות, גם מוצר שעלותו 50 ש"ח, כלול בתקנות ביטול עסקה, ובלבד, שהוא אחד המוצרים המנויים בתוספת לתקנות. | |
|
|
|
| 25/8/2019 10:37 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 10:37:36 |
| | האם מותר לבעל עסק לשים פתק-בחנות זו אין החזרת כסף?(מבחינתו עדיף שלא יקנו מאשר יקנו ויחזירו) | |
|
|
|
| 22/8/2019 14:57 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 14:57:37 |
| הזמנתי לפני 3 שבועות חופשה דרך אדם מתווך פרטי
החופשה תתחיל ביום שני הקרוב ה 26
ביום ראשון לפני כשבועיים הודעתי שאני מבטלת את החופשה .אני בן 70
המתווך חופשות לא מוכן להחזיר לי שום סכום למרות שהודעתי לפני 7 ימי עסקים לפני תחילת הנופש
מה עלי לעשות כרגע
לא נמסרה שום קבלה ושום הסכם
הדבק היחידי שהיה זה פרסום במקומון.
בנוסף האם מותר לפי החוק שאקנה לחברת אשראי לבקש לבטל את העיסקה | |
|
|
|
| 25/8/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 10:16:41 |
| אברהם שלום רב,
כיצד בוצעה העסקה?
האם טלפונית או במפגש פנים אל פנים?
| |
|
|
|
| 22/8/2019 14:57 |
אברהם |
 | | מחבר: | אברהם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 14:57:22 |
| הזמנתי לפני 3 שבועות חופשה דרך אדם מתווך פרטי
החופשה תתחיל ביום שני הקרוב ה 26
ביום ראשון לפני כשבועיים הודעתי שאני מבטלת את החופשה .אני בן 70
המתווך חופשות לא מוכן להחזיר לי שום סכום למרות שהודעתי לפני 7 ימי עסקים לפני תחילת הנופש
מה עלי לעשות כרגע
לא נמסרה שום קבלה ושום הסכם
הדבק היחידי שהיה זה פרסום במקומון.
בנוסף האם מותר לפי החוק שאקנה לחברת אשראי לבקש לבטל את העיסקה | |
|
|
|
| 25/8/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 10:16:15 |
| אברהם שלום רב,
כיצד בוצעה העסקה?
האם טלפונית או במפגש פנים אל פנים?
| |
|
|
|
| 22/8/2019 14:46 |
טובה |
 | | מחבר: | טובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/08/2019 | | שעה: | 14:46:34 |
| | חברת הרדור פשטה רגל , ונרכשה על ידי חברה אחרת שנקראת הרדור החדשה . יש לי ארון עם אחריות של שמונה שנים ועברו מאז הרכישה שלוש שנים . אני נדרשת לשלם עבור הגעת טכנאי 300 שקלים , ללא חלפים , אם אצטרך כמובן שהמחיר יהיה גבוה יותר . האם החברה שרכשה לא אמורה לספק לי את האחריות שקיבלתי עם רכישת הארון ? אודה לתשובתכם . | |
|
|
|
| 25/8/2019 10:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 10:15:18 |
| טובה שלום רב,
כאשר חברה מצויה בהילכי כינוס נכסים ונרכשת על ידי עוסק אחר, בית המשפט קובע את המחויבויות של הרוכש בכל הנוגע לשירות שניתן לצרכנים.
על כן, ניתן לבקש מהחברה כי תציג בפניכם את מחויבויותיה, ככל שישנן, והאם אכן, בית המשפט פתר אותה מכל מחויבות, על מתנ לאפשר את הרכישה.
מדובר בסוגייה שמוכרעת על ידי בית המשפט המחוזי אשר דן בהליכי הכינוס ולא על ידי חקיקה. | |
|
|
|
|