| 27/8/2019 10:22 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 10:22:15 |
| הי,
ב 4.10.18 הזמנתי לחתונה שלי כוסות מודפסות. ב 10.10.18 אספתי את הכוסות מהספק. ב 14.10 (יום לפני חתונתי) בעת שטיפת הכוסות, גיליתי שההדפסה אינה עמידה בשטיפה.
יצרתי ב 14.10 קשר עם הספק שהציע לי הדפס חוזר לכוסות או שאחזיר לו אותן ויוחזר לי כספי. מאחר ואני גרה בירושלים והוא בחדרה לא ראיתי איך אצליח להביא אליו את הכוסות להדפס חוזר.
ביקשתי שהוא יבוא לאסוף את הכוסות ממני אך, אמר שלפי החוק אני צריכה להחזיר את הכוסות מאחר והן נאספו ממנו ישירות
הוא אמר שכשיזדמן לי אגיע להחזיר את המוצרים והוא יזכה אותי במלוא הסכום ששולם.
בסוף חודש אפריל 2019 חבר שלנו נסע לכיוון צפון וביקשתי מהספק להחזיר את הכוסות. קיבלתי תשובה מהספק שאינני יכולה להחזיר את המוצר כי עבר זמן שאינו סביר להחזרתו. האם כל ההתנהלות של הספק הוגנת? האם אני יכולה לתבוע אותו בתביעות קטנות על עוגמת הנפש שלא היה לי מה לחלק בחתונה ועל סירובו לקבל את המוצר למרות שאמר לי ב14.10.19 שאוכל להחזיר את הכוסות כשיזדמן לי.
תודה, גלית | |
|
|
|
| 28/8/2019 13:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 13:51:45 |
| גלית שלום רב,
עקרונית, ניתן להתייחס להסכמת הספק לביטול העסקה כהסכם חדש.
מחד, העוסק לא התנה את ביטול העסקה בזמן מסוים, אך מאידך, יש בהחלט משמעות לשיהוי במועד השבת המוצרים, שכן על פי הוראות הדין, יש להתריע ולהשיב לצרכן את המוצר הפגום, בסמוך למועד גילוי הפגם.
אף על פי כן, את מוזמנת להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה וננסה לסייע בביטול העסקה. | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:33 |
גלית |
 | | מחבר: | גלית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:33:02 |
| מה הכוונה ב "ניתן להתייחס להסכמת הספק לביטול העסקה כהסכם חדש. "?
מה המשמעות של הסכם חדש? האם יש לזה תוקף?
הספק הסכים לבטל את העסקה אך, לאחר 7 חודשים פתאום טען שהזמן שעבר מהרגע שהודעתי זו על הפגם ועד שביקשתי להחזיר את המוצר איננו סביר. האם יש תוקף להחזרת המוצר?
האם עצם העובדה שהספק בא לקראתי ואמר משפט "תחזירי לי את הכוסות כשיזדמן לך" הכוונה היא במהלך 14 ימים כמו שהחוק מתיר? או שזה נתון לפרשנות ועל זה אפשר לתבוע אותו?
הוא טוען שיכולתי לשלוח לו את זה עם שליח ולא לחכות ליום המסויים בו אהייה באזור שלו. אני לא רוצה לתבוע סתם ולגלות אח"כ שהטענה שלי אינה מכוסה על ידי החוק.
תודה,
גלית | |
|
|
|
| 27/8/2019 14:33 |
פבל |
 | | מחבר: | פבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 14:33:40 |
| שלום
הזמנתי אטרקציה בבית עסק ונתתי תוקף שגוי של קרטיס אשראי (יש לי גם תמונה של הזמנה), לאחר מכן התקשרתי לבית העסק וביקשתי לשנות את התוקף וקיבלתי תשובה שהם לא מתנהלים מול עסקעות אינטרנט ושיחזרו אלי.
כשחיכיתי שיחזרו אלי התוכניות שלי השתנו וזה ברח לי מהראש, כשחזרתי מהחופשה ראיתי שהסכום נגבה מהכרטיס אשראי וגם ממתין לי אישור הזמנה במייל.
השאלה אם מותר להם לגבות מהכרטיס כאשר הם כיבלו תוקף שגוי מבלי לתקשר איתי? ואיך הם מצאו את התוקף הנכון של הכרטיס כי בחברת כרטיסי אשראי אומרים שהם בהתחלה הכניסו תוקף שגוי.
תודה | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:25:17 |
| פבל שלום רב,
ככל שהעסקה בוצעה על ידך, וניתנה תמורה בגין השירות, רשאי העוסק לבצע חיוב, ככל שהצליח לעשות כן בהתאם לפרטי האשראי שניתנו לו.
לגבי איתור התוקף וחשש מפגיעה בפרטיות, יש לפנות לעוסק ולברר את התנהלותו, אך לכאורה, אין בה משום הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 27/8/2019 14:16 |
מיקי |
 | | מחבר: | מיקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 14:16:08 |
| רכשתי דירה חדשה מקבלן ועדיין לא קיבלתי מפתח.
במקביל סגרתי עם קבלן מיזוג אוויר עסקה להתקנת מערכות מיזוג בדירה לאחר קבלת המפתח.
בטופס הזמנת העבודה נרשם:
"ללא אפשרות ביטול לאחר הזמנת המערכות".
"ידוע לי כי עסקה זו הינה עסקת מכר מרחוק בהזמנה למוצר שהוזמן יוצר והותאם לדרישותיי."
יש לציין כי העסקה נסגרה טלפונית ובשיחה (מוקלטת) לא הוסבר שום דבר לגבי ביטול עסקה.
שילמתי כבר את מלוא הסכום עסקת תשלומים בכרטיס אשראי.
עדיין לא קיבלתי את המוצרים.
האם אני יכול לבטל את העסקה? אם כן כיצד אקבל את הכסף ששילמתי (בתשלומים כמו ששילמתי או בתשלום אחד)? | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:23:24 |
| מיקי שלום רב,
טענה סתמית הקובעת כי מדובר ביצור מיוחד לפי דרישות הצרכן, אינה מונעת את ביטול העסקה, ויש לבחון ראשית, האם אכן, התקבל טופס גילוי נאות, שנית האם אכן מדובר במוצר הדורש ייצור מיוחד ובלתי סטנדרטי, ושלישית, האם הוחל בפעולת הייצור.
היה ולא הוחל בפעולת הייצור, אין מניעה לבטל את העסקה כל עוד לא סופק המוצר.
כמו כן, היה וממילא לא מדובר ביצור מיוחד אלא בהזמנה של מספר חלקים לצורך ביצוע העבודות, אין בכך פעולת "ייצור" ועל כן, אין מניעה לבטל את העסקה בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 27/8/2019 13:34 |
פאול |
 | | מחבר: | פאול (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 13:34:53 |
| שלום לצוות רכשתי קופון למסעדה דרך חסרת גרופון ,מסרתי לחבר ומכיוון שהוא היה בחופשת מחלה בבית המון זמן ולא ידעתי הודיעו לי שלא מומש הקופון ועכשיו אקבל החזק בזיכוי מחצית מהסכום שאני שילמתי . הסכום היה כ 140 בערך לא זוכר .האם זה חוקי לקחת ממני מחצית מהסכום אם לא נעשה שימוש בקופון ולא אכלו במסעדה אשר לשם קניתי את הקופון ? בברכה ותודה מראש פאול .0522703232
paulb123@walla.com | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:17:04 |
| פאול שלום רב,
קופון הנה הטבה לתקופה מוגבלת.
כאשר ההטבה אינה ממומשת, ובקופון שנרכש ניתן לצרכן כל המידע הרלוונטי לגבי תוקפה של ההטבה, רשאי העוסק שלא לאפשר שימוש בהטבה שפקעה, ולהשיב כספים בהתאם למדיניותו.
אין בכך הפרה של הוראות הדין. | |
|
|
|
| 27/8/2019 12:19 |
מרינה |
 | | מחבר: | מרינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 12:19:46 |
| שלום רב, רכשתי מיטה ב26.07, בחוזר נכתב " זמן משוער לאספקה 21 ימים",
כפי שניתן להבין הזמן הזה עבר כבר (ללא שישי ושבת). אך לצערי בשיחות עם בית העסק אני מקבלת כל פעם תשובה של " יום יומיים" וכך כבר כשבועיים. ( למקרה שלא ציינתי המיטה כבר עומדת מוכנה לטענתם במפעל שבוע לפחות)
בנוסף, ראיתי בחוזה בבית בו נכתב כי " אי אספקת המוצר בזמן או איחור סביר בזמן האספקה אינו יהווה עילה לביטול העסקה" בשיחה עם בית העסק ביקשתי לדעת מה מבחינתם זה זמן סביר באיחור - נענתי על ידי המזכירה בטלפון שזה יכול להיות כמה חודשים. ברצוני לדעת כיצד עלי לפעול? האם יש מה לעשות? זה הגיוני שאיחור סביר זה מס' חודשים ?
| |
|
|
|
| 28/8/2019 14:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:15:36 |
| מרינה שלום רב,
היה ומדובר במיטה שהוזמנה מתוך קטלוג בית העסק, ניתן לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך של 5% או 100 ש"ח על פי הנמוך מביניהם.
היה ומדובר במוצר שהוזמן על פי מידות יחודיות ולא מצוי בקטלוג בית העסק, יש לפנות ולציין כי מדובר בהפרת הסכם, אשר חורגת מטווח איחור סביר ועל כן, היה והעסקה לא תבוטל, חושף עצמו בית העסק לתביעת פיצוי בגין כל נזק שנגרם לכם עקב האיחור באספקה. | |
|
|
|
| 27/8/2019 12:01 |
Shai Davidor |
 | | מחבר: | Shai Davidor (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 12:01:14 |
| שלום רב, ,
קיבלתי חיוב של מעל 9000 שקל על גניבת שיחות מקווים שבבעלותי.
פניתי לחברת התקשורת והיא מסרבת לזכות, למרות שבסעיף 66 לרשיון שלה כתוב במפורש שהיא מחוייבת לזכות את השיחות הללו.
הם מתלים את הזיכוי בשימוש בציוד קצה שנרכש מהם וברכישת חבילת "מניעת הונאות". דבר שנוגד את רשיונם ואת החוק.
ביטלתי את החיוב בחברת האשראי, ועכשיו הם רודפים אחרי עם איומי תביעה.
מה אתם ממליצים לעשות? | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:13:05 |
| שי שלום רב,
יש להעביר פנייה למשרד התקשורת ולהעלות את הטענות לפעולה בניגוד להוראות הרישיון של החברה.
ניתן לפנות למשרד התקשורת באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/Topics/communications_public_inquiries
| |
|
|
|
| 20/8/2019 12:46 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/08/2019 | | שעה: | 12:46:23 |
| שלום,
רכשתי ספות בחברת רהיטים גדולה ומוכרת. לאחר הגעתם עקב אי התאמה ואי נוחות הודעתי כי אני מעוניין להחזירם.
עיינתי במסמכים באתר המועצה וראיתי כי אני עומד בתנאים הבאים -
1. הספות הינם ממלאי ואינם כוללות התאמות מיוחדות
2. לא הייתה הרכבה בבית למעט רגליים
3. לא היה שימוש בספות (באופן יחסית מהיר הודעתי על רצון להחזירם)
חשוב לציין שהמובילים פשטו את הניילונים ללא אישורי.
החנות כרגע מתנערת מהחוק (אינה מעוניינת בכלל לדבר עליו ולא נותנת לי הסבר ראוי למה אני לא זכאי להחזר על פי חוק הגנת הצרכן) ומדברת על החזר כספי של 40% משווי העיסקה.
מה יש לעשות במקרה כזה? חשוב לציין שאני תקוע עם ספות לא שימושיות וללא סלון. אפשר להחזיר ולשלם את ה-40% ואחרי זה "לריב" על הסכום הזה?
האם אני זכאי להחזר במזומן או בזיכוי בלבד? הם מתעקשים על זיכוי.
המון תודה, משה | |
|
|
|
| 21/8/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 09:50:26 |
| שלום וברכה משה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ריהוט, וזאת בתוך 14 יום ממועד האספקה בתנאי שלא נעשה שום שימוש במוצר, וכי אין המדובר בריהוט בהזמנה מיוחדת או כזה אשר הורכב בבית הלקוח. סירוב של בית העסק לכבד הודעת ביטול עסקה שניתנה כדין, עשויה לחייבו בפיצויים עונשיים ללא הוכחת נזק לטובת הצרכן של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. ככל שהינך עומד בדרישות התקנות כנטען על ידך, אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את הוראות הדין לאלתר וללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 21/8/2019 15:42 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 21/08/2019 | | שעה: | 15:42:36 |
| תודה רבה. האם ישיבה על המוצר והתנסות בו נחשבת בתנאי שהגדרת (שום שימוש)?
תודה! | |
|
|
|
| 27/8/2019 11:56 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 11:56:48 |
| | מקפיץ שוב את שאלתי האחרונה שלא קיבלה מענה. תודה רבה | |
|
|
|
| 27/8/2019 11:57 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 11:57:01 |
| | מקפיץ שוב את שאלתי האחרונה שלא קיבלה מענה. תודה רבה | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:11:42 |
| משה שלום רב,
עקרונית, כן, ישיבה והתנסות, גם אם מינימאלית במוצר מהווה שימוש.
| |
|
|
|
| 27/8/2019 11:21 |
פטרוב ורוניקה |
 | | מחבר: | פטרוב ורוניקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 11:21:57 |
| שלום, הזמנו ארון בבניה מיוחדת מבית העסק "בית אומנות העץ". העסקה כללה גם תלשום עבור הובלה והתקנה. ביום ההתקנה מתקין דרש סכום פי שתיים יותר גבוה ממה שסוכם. לאחר בירורים שלו מול בית העסק הסכים להגיע. הגיע רק ב12 בצהריים. חלקים של הארון הגיעו כמעט ללא עטיפה. ברגים הורכבו בצורה עקומה, מה שגרם לנזק למדפים. פניתי למתקין והוא אמר שיחליף לי את המדף. הוא נאלץ להשתמש במסור כדי לחתוך מדף חדש וגרם ללכלוך רן ומיותר בדירה. כשהמתקין פירק את המדף הניזוק, כל היחידה התפרקה והתרסקה מגובה רב על הפרקט החדש וגרם לנזק ושריטות למיטה שעמדה בצד. במהלך ההרכבה שהתבצעה בצורה חסרת אחריות ומקצועיות, היו עוד המון פערים כמו: טעות בחישובים של מרווחים ומיקום המדפים, קידוחים מיותרים, חלקי פנים שניזקו, חיבורים לקויים של דיקטים, צירי דלתות עקומים, מגירות ומדפים עקומים, בורג שהוברג לתוך הקיר, קידוח עקום של פתח העברת כבלים לחשמל. המתקינים הסתבכו לגמרי והתחלנו להיכנס לשעות הערב המאוחרות. בשעה 22:00 ביקשתי מהם להפסיק את העבודה אחרי שנשאר עוד המון פערים וארון לא הורכב נכון. כמו כן, קיים גם פער של כמה סנטימטרים במידות הארון, למרות ששילמתי בנפרד למודד המקצועי מטעם העסק.פנינו לשירות לקוחות על מנת לקבל מענה לתלונות. הובטח לנו שנציג החברה יגיע לראות את העבודה אבל עבר כעבור שבוע אף אחד לא הגיע ואין מענה לטלפון ולהודעות שנשלחות לבית העסק.
אשמח ליעוץ בנושא הפיצוי האפשרי.
תודה | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:08:03 |
| ורוניקה שלום רב,
יש לפנות לבית העסק בכתב, לציין את השתלשלות העניינים, וכן לצלם ולתעד את הנזקים שנגרמו עקב פעולות המתקין.
לאחר מכן, יש לנסות ולברר מה עלות תיקון הנזקים כאמור, ולדרוש פיצוי בהתאם מבית העסק. | |
|
|
|
| 27/8/2019 10:53 |
עדי ליבי |
 | | מחבר: | עדי ליבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 10:53:08 |
| | הזמנתי צימר לאחר שבוע בערך ביטלתי עקב שרות גרוע למרות שדיברתי עם בעלת העסק והבטיחה לי החזרת הכסף לא קיבלתי זיכוי מעל חודש | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:02:06 |
| עדי שלום רב,
האם העסקה בוצעה טלפונית או באינטרנט?
היה והתשובה חיובית, יחולו הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, לפיהן רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים, ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד הנופש.
היה ועמדת בכל התנאים, על בית העסק מוטלת החובה לבטל את חיוב בתוך 14 ימים מיום בקשתך, ואי השבת הכספים במועד מהווה הפרה של הוראות הדין.
ישל פנות אליו בכתב, לציין את האמור לעיל, ולציין כי היה ולא ישיב את הכספים במיידי הוא חושף עצמו לתביעת פיצויים. | |
|
|
|
| 27/8/2019 10:52 |
עפרה |
 | | מחבר: | עפרה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 10:52:10 |
| קניתי מיטה וחצי בגודל 120/200 וקבלתי 125/200. הסדינים הסטנדרטיים בקושי מתאימים ורציתי לשאול אם מותר להם לספק מיטה בסטיה של 5 סמ בגודל. ראיתי את הגודל רק לאחר ההרכבה.
מה עושים? | |
|
|
|
| 28/8/2019 13:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 13:53:51 |
| עפרה שלום רב,
הגודל המתואר בדרך כלל במפרטי המיטות נוגע לגודל החלק הפנימי והמזרון, ועל כן, תתכן סטייה כאשר הצרכן מודד את החלק החיצוני.
אך במקרה בו החל' הפנימי והמזרון אינם בגודל שהוזמן, מדובר בהפרת הסכם ובאי התאמה המחייבת את בית העסק לרפא את הפגם. | |
|
|
|
| 27/8/2019 08:43 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 08:43:47 |
| | שלום רב ברצוני לדעת האם חוקי שחברה תגבה תשלום על ביקור טכנאי מטעמם בזמן תקופת הביטוח של המכשיר הביתי או צנרת? תודה מראש. | |
|
|
|
| 28/8/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 13:49:02 |
| מור שלום רב,
"ביטוח" למוצרי חשמל או צנרת אינו באמת "ביטוח" אלא הסכם שירות.
על כן, ככל הסכם, רשאי עוסק לקבוע תנאים להסכם השירות ועליו לציין בהסכם שנכרת כי הצרכן יחויב על ביקור טכנאי.
כלומר, אין הוראת דין בעניין, אלא יש לבחון את הסכם ההתקשרות עליו חתמתם. | |
|
|
|
| 27/8/2019 08:29 |
ציפי יפרח |
 | | מחבר: | ציפי יפרח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 08:29:15 |
| שלום , הכלנו למסעדה חברים בשעה מאוד מאוחרת בליליה המסעדה /בר פתוחה 24/7 , בגלל כמות האנשים 15 איש לא נתנו לנו שרות טוענים שסוגרים להם את המסעדה לעוד סועדים
האם אפשר להגיש תביעה יצוגית?
0526245562
zipa@manal.co.il | |
|
|
|
| 28/8/2019 13:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 13:47:10 |
| ציפי שלום רב,
עקרונית, רשאי כל עוסק לקבוע עם מי הוא מתקשר בעסקה ובתנאי שאין בסירוב משום אפליה מטעמים אסורים (דת, גזע, מין וכו').
על כן, היה והעוסק סרב עקב גודל הקבוצה, אין בכך הפרה של הוראות הדין, לכאורה. | |
|
|
|
| 27/8/2019 05:33 |
יעל |
 | | מחבר: | יעל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 05:33:13 |
| שלום,
כמדי שנה כל החברות מחלקות את תו הזהב.
בפןעל זה משתלם למעסיק, אך בתור עובד האם אני יכולה לבקש המרה לכסף בתלוש?
נמאס לי מכל התווים הללו שהן חברות אופנה יקרות שרובן גם נמצאות אצל אותו עסקן. למשל יאנגה, פוקס, ללין, אמריקן איגל, אירה , מנגו ועוד זה אותו עסקן. הרשתות הללו יקרות כולל המבצעים וחברי מועדון..
זה גורם לנו העובדים להוציא כסף יותר משווי התלוש ולרוב לאותו עסקן וטייקון.
הדבר היחידי השימושי זה שופרסל וגם כאן הרשת הזו יקרה יותר מאחרות.
איך אפשר להפסיק את התופעה הזו?
| |
|
|
|
| 28/8/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 13:40:26 |
| יעל שלום רב,
חשוב לציין כי מתן מתנות לחג אינו מחויב על פי דין, ועל כן, לא ניתן לחייב עוסק להעניק את המתנה במזומן, ורשאי הוא לתת או לסרב לתת מתנה לפי שיקול דעתו הבלעדי. | |
|
|
|
| 27/8/2019 01:45 |
אבירן דנון |
 | | מחבר: | אבירן דנון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 01:45:22 |
| היי
ביום רביעי או חמישי ה14-15.8.19 ביצעתי עסקה עם חברת פלאפון
ונקבע לי שליחות ליום שלישי 20.8.19 בין השעות 12:00 ל14:00
יום לפני מועד המשלוח (יום שני ה19.8.19) התקשרתי מיוזמתי לוודא שאכן שהכל תקין והמשלוח יגיע בגלל שקראתי על אפשרות לעיצומים בפלאפון , הנציג שדיברתי איתו אמר לי שהכל תקין והמשלוח יגיע במועד שנקבע
חשוב לי לציין שגם קיבלתי הודעת sms אחרי שעשיתי את העסקה שמאשרת תמשלוח כפי שסוכם !!
ביום המועד המשלוח כמסוכם (יום שלישי) בשעה 12:00 לערך התקשר אליי נציג של פלאפון והודיע לי שהמשלוח לא יתבצע כי הם בעיצומים ויש שביתה בגלל סכסוך עבודה בין העובדים לחברת פלאפון
חשוב לי לציין שאני בגלל שעות האספקה לקחתי חופש במיוחד וניצלתי את זה עם כבר לעוד סידורים אבל אם לא היה למשלוח לא הייתי לוקח יום חופש ..
אני מודע לחוק שיש שאם לא מגיע או מאחר הטכנאי/המשלוחן יש לי תזכות לקבל פיצוי בגובהה 600 שקל
חשוב לי להבהיר שפניתי לפלאפון
בבקשה לזיכוי
שלשום יום ראשון ה25.8.19 חזר אליי אותו נציג ואמר לי
שהם לא מאשרים זיכוי
עקב שאי אספקת המשלוח למרות שנקבע בגלל העיצומים זה סיבה לאי מתן פיצוי לפי חוק
אז השאלה שלי אם החוק באמת עומד לזכותי?
ואם עיצומים הם סיבה מוצדקת כחוק שעומדת לטובת חברת פלאפון לאי מתן הפיצוי הרשום בחוק ?
אם חסר לכם פרטים אשמח להוסיף רק תבקשו 🙂
תודה רבה והמשך יום טוב
אבירן דנון .. | |
|
|
|
| 28/8/2019 13:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 13:38:55 |
| אבירן שלום רב,
על פניו, הוראות סעיף 18א (ו) לחוק הגנת הצרכן קובעות כדלקמן:
"(ו) נבע האיחור מסיבות שנותן השירות לא ידע עליהן בעת קביעת המועד ושעת הביקור ולא היה עליו לדעת עליהן, או שלא ראה ולא היה עליו לראותן מראש, ולא יכולה יה למנען, לא יהיה הצרכן זכאי לפיצוי לפי סעיף זה."
שביתה שהייתה ידועה לבית העסק אינה עומדת, על פניו, בתנאי הסעיף ועל כן, לכאורה, מחויב העוסק לפצות במקרה זה. | |
|
|
|
| 27/8/2019 00:00 |
אלעד |
 | | מחבר: | אלעד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 00:00:05 |
| באתר של חנות מסויימת היתה פרסום מבצע על מוצר חשמלי עם מפרט ותיאור מסויים.
כאשר הגענו לחנות גילינו שהפרסום שגוי והמוצר שנמכר במבצע הוא לא אותו הדגם שמפורסם אלא דגם מלפני מס׳ שנים.
אני לא מצליח ליצור קשר עם שירות הלקוחות של החנות (למעט השיחה עם המוכר בחנות), לאחר שליחת מספר מיילים שונה הפרסום באתר (כשבועיים לאחר שהועלה). האם יש משהו שניתן לעשות בנידון? אני מעוניין לקנות את הדגם שפורסם באתר במחיר שהוא פורסם ולא דגם מלפני שלוש שנים.
תודה. | |
|
|
|
| 28/8/2019 13:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 13:16:45 |
| אלעד שלום רב,
ניתן להעביר דרישה לבית העסק יחד עם העתק הפרסום המטעה ולדרוש כי יעמדו מאחורי הפרסום, אך היה ובית העסק יסרב, הדרך היחידה היא לפנות לבית המשפט בעניין, וכן לדווח לרשות לסחר הוגן על הפרסום המטעה.
לעניין פנייה לערכאות, יבחן האם הייתה כוונה להטעות או שמדובר בפרסום שנעשה בתום לב ולפי זה תיבחן זכותו של הצרכן לקבל את המוצר שפורסם. | |
|
|
|
| 26/8/2019 19:27 |
רוני ששון |
 | | מחבר: | רוני ששון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 19:27:05 |
| 1. מהו שמו של חוק 6 הדקות.
2. האם חל על נותני שירות כמו למשל מחסני חשמל?
3. מישהו יכול לשלוח קישור לתוספת השנייה של החוק? | |
|
|
|
| 28/8/2019 10:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 10:32:31 |
| רוני שלום רב,
החוק לא חל על חנויות לממכר מוצרי חשמל.
מצ"ב קישור עם הסבר על החוק ומכלול החברות עליהם הוא חל:
http://www.consumers.org.il/category/6_min_law | |
|
|
|
| 26/8/2019 18:46 |
מלמד עליזה |
 | | מחבר: | מלמד עליזה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 18:46:05 |
| | הודעת זכוי עבור קנס ששולם לעיריית פתח תקווה התקבל במייל שלחתי חזרה צק ופרטי בנק עברו חודשיים ועדין החשבון בבנק לא זוכה כמה זמן עלי לחכות?? הנושא טופל פעמיים עי שרות לתושב ובבנק כלום.... | |
|
|
|
| 28/8/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 10:30:18 |
| עליזה שלום רב,
מכיון שמדובר בתשלומים לעירייה, הם אינם מוסדרים באמצעות חוק הגנת הצרכן, אלא כפופים להוראות הדין החלות על עיריות ורשויות מקומיות.
יש לנסות ולפנות בכתב ולציין כי הכספים לא הושבו על אף שחלף זמן רב, ויש לבחון האם מדובר בהפרה של הוראות הדין בעניין. | |
|
|
|
| 28/8/2019 09:28 |
מוריה זלפה |
 | | מחבר: | מוריה זלפה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 09:28:44 |
| | היי. יש מצב לבקש שיחזרו אליי שוב? הפלאפון היה על שקט ולא שמעתי שהתקשרו. אין לי מס' פניה עכשיו בשלוף אבל הטלפון זה 0503821176 מוריה זלפה פלט. תודה | |
|
|
|
| 28/8/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 10:28:52 |
| מוריה שלום רב,
ביקשתי כי יחזרו אליך. | |
|
|
|
| 26/8/2019 18:26 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 18:26:58 |
| שלום רכשתי ארון לאמבטיה בחברת מוכרת. בהזמנה כתוב 14 ימי עבודה, תאריך אספקה משוער 25/08/19.
דיברנו היום עם החברה אמרו שכנראה רק שבוע הארון יסופק, מכיוון שהיה חג מוסלמי שבוע שלם וחברה שמייצרת לא עבדה בימים האלה.
האם החגים המוסלמים לא נחשבים ימי עבודה? האם לא צריך ליידע אותנו שזה יותר מ14 ימי עבודה הרגילים, ומה זה אומר תאריך משוער? | |
|
|
|
| 28/8/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 10:28:25 |
| מיכל שלום רב,
"ימי עבודה" אינם מוגדרים בדין, וגם "ימי עסקים" נוגעים לתאגידים בנקאיים בדרך כלל.
המשמעות כי כי ימי שישי ושבת לא יבואו במניין הימים, וכך גם ימי החג.
חשוב לציין כי המחוקק לא קבע פיצוי ללא הוכחת נזק בגין איחור באספקה, ועל כן, על מתנ לדרוש פיצוי בגין האיחור, יש להוכיח מהו הנזק הכלכלי שנגרם לצרכן עקב באיחור, וכן לטעון כי הנזק נגרם עקב רשלנות בית העסק. | |
|
|
|
| 26/8/2019 16:50 |
פנינה |
 | | מחבר: | פנינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 16:50:22 |
| | ההורים שלי נסעו למלןן במצפה רמון ואני העברתי למלון את פרטי האשראי שלי ע"מ שיחייבו אותי חלק מן התשלום ע"ס 1500 ש"ח ההורים נסעו למלון ולא היו מרוצים משירות המלון ויצאו יום לפני המלון בתגובה חייב אותי על 1200 ש"ח נוספים שהם ההיתרה על החשבון שההורים חייבים ובלי אישורי וידיעתי. ובטענה שאבא שלי חתם על שעבוד לאשראי שלי והשאלה האם זה תקין שאדם על אף קרבה במדרגה ראשונה חותם ללא שימת לב על שעבוד ואם יש מה לעשות בנדון תודה | |
|
|
|
| 28/8/2019 10:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 10:25:19 |
| פנינה שלום רב,
לגבי תקינות החיוב באשראי, יש לבחון על אילו מסמכים חתם אביך, ויש לברר עם חברת האשראי האם הם מוכנים לבטל חיוב שנעשה ללא הרשאה מצדך, בהתחשב במכלול הנסיבות.
היה ותרצי כי ניכנס לעובי הקורה, אודה לך אם תגישי תלונה על מנת שנוכל לבחון התנהלות בית העסק בעניין. | |
|
|
|
|