| 28/8/2019 07:32 |
יחזקאל |
 | | מחבר: | יחזקאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 07:32:43 |
| | רציתי לשאול אם אפשרי לבטל עיסקה על מערכת למניעת תאונות "איוואקס" לאחר התקנה? | |
|
|
|
| 29/8/2019 11:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 11:40:48 |
| שלום וברכה יחזקאל,
ככל שהמוצר נרכש כעסקת מכר מרחוק, כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן (לא פרונטלית אלא באינטרנט או בטלפון למשל), הרי שהחוק מקים זכות לחרטה ולביטול עסקה בתוך 14 יום ממועד האספקה, ללא תלות בשימוש במוצר, תוך נקיבת דמי ביטול ודמי התקנה מאקסימאליים שניתן לגבות בגין ביטול עסקה כאמור. במקרה של עסקה פרונטלית השימוש במוצר מחריג במפורש את זכות החרטה וביטול העסקה. | |
|
|
|
| 28/8/2019 05:54 |
בוריס |
 | | מחבר: | בוריס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 05:54:37 |
| שלום.
אני הייתי לקוח בחברת עמית נט ספקית של אינטרנת בשנת 2017. לאחר התנתקות מהשירות של החברה (עברו 10 ימים) החזרתי להם את הראוטר בדואר רשום. הם היו צריכים להחזיר לי את הכסף שאני שילמתי על הראוטר. לאחר שנתיים!!! באפריל 2019 הם אישרו לי את הזיכוי אבל עדיין אני לא קיבלתי אותו. אני מתקשר אליהם כל שבועיים והם אומרים לי אותו דבר שזה נמצא בתהליך הטיפול ומה שהם יכולים לעשות זה לנסות לזרז את זה. אבל עברו כבר ארבעה חודשים ושום דבר לא השתנה. אני דיברתי עם המנהלת פעמיים אבל זה לא עזר. מה אפשר לעשות עם זה? מהו טווח הזמן המקסימלי שהם יכולים למשוך את זה? | |
|
|
|
| 29/8/2019 11:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 11:36:25 |
| שלום וברכה בוריס,
ככל שאין לדבר התייחסות במסגרת ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, הרי שהשבת התמורה/זיכוי צריכים להיעשות תוך זמן סביר (אין לדבר כללי אצבע וכל מקרה לגופו, ממילא קצת התקשינו לעקוב אחר הכרונולוגיה של השתלשלות העניינים בפנייתך). אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל ובתיאור הפרשה טענותיך ובדרישה לקיים את התחייבות שנטל על עצמו בית העסק באשר להשבת הראוטר. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 27/8/2019 21:33 |
אירית |
 | | מחבר: | אירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 21:33:04 |
| ביתי חילת משוחררת נרשמה למכינה הבינתחומית לעיצוב אדריכלות ברחוב הניצ"ב 32 תל אביב
שילמה פקדון בס"ך 8700 ש"ח קבלה הנחה5% עקב העברת מזומן של כספי הקורס
חתמה על סעיף
אם תום 14 יום מחתימה על הסכם זה
מסלול ללא אפשרות להחזר כספי במקרה של הפסקת לימודים מכל סיבה שהיא תהיה למכינה הבינתחומית זכות לגבות את מלוא הסכום
היתה בכ5-6 שעורים שבועיים
שבהם לא סופק כל הנדרשכחומרי גלם לשעורים וקנתה מכספה
והבינה שזה לא מתאים לה
היות וזה פקדון שנחסך לחיל לעתיד
האם החוק מתר לתבוע ביטול הסכם ולקבל החזר על מנת להשתמש בפקדון לצורכי לימוד קורס אחר
חות דעת האם ניתן להפר הסכם שנחתם
| |
|
|
|
| 29/8/2019 11:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 11:26:41 |
| שלום וברכה אירית,
בהעדר זכות לחרטה ולביטול עסקה מכוח דיני הצרכנות על פניו, הרי שעליכן לעיין בתקנון המכללה, המהווה את ההסכמות המחייבות שבין הצדדים, לרבות לעניין ביטול הקורס ותוצאות הביטול (דמי ביטול וכו'). הסכמים ככלל יש לקיים, יחד עם זאת ככל שתוכלו להראות כי המכללה הפרה את התחייבויותיה באשר לקורס, באופן מהותי שאינו ניתן לתיקון, ניתן לפנות בכתב בתיאור ההפרה ובדרישה לביטול העסקה בשל ההפרה מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 26/8/2019 14:41 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 14:41:13 |
| אימי ז"ל היתה מנויה למוקד חירום ולחצני מצוקה בחיפה מתאריך 12/2009.
הודעתי על בקשת ניתוק מהחברה בחודש יוני האחרון מאחר ואימי כבר לא היתה בביתה אלא באישפוז ארוך שבמהלכו נפטרה.
החברה לא מוכנה שאחזיר את המכשיר אליהם ואסיים את ההתקשרות אלא מחייבת אותי לתאם טכנאי שיגיע להוציא חוט טלפון מהקיר כדי להתנתק ומחייבת אותי לשלם על הניתוק 300 שקל !!!
האם הם רשאים לגבות סכום כזה עבור דמי ניתוק לאדם שנפטר ?
האם יכולים לחייב אותי עבור המנוי שאימי ז"ל חתומה עליו?
אודה לכם על התייחסותכם לעניין זה.
תודה רבה | |
|
|
|
| 27/8/2019 22:02 |
רונית |
 | |
|
| 29/8/2019 10:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 10:54:55 |
| שלום וברכה רונית,
ברי כי דין הוא שהחברה תפסיק לאלתר גבייה בגין השירות נשוא פנייתך בנסיבות. לעניין החיוב בתשלום ותיאום טכנאי לעניין הניתוק, עלייך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק, האם ישנו עיגון חוזי לדבר. | |
|
|
|
| 27/8/2019 21:32 |
אירית |
 | | מחבר: | אירית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 21:32:47 |
| ביתי חילת משוחררת נרשמה למכינה הבינתחומית לעיצוב אדריכלות ברחוב הניצ"ב 32 תל אביב
שילמה פקדון בס"ך 8700 ש"ח קבלה הנחה5% עקב העברת מזומן של כספי הקורס
חתמה על סעיף
אם תום 14 יום מחתימה על הסכם זה
מסלול ללא אפשרות להחזר כספי במקרה של הפסקת לימודים מכל סיבה שהיא תהיה למכינה הבינתחומית זכות לגבות את מלוא הסכום
היתה בכ5-6 שעורים שבועיים
שבהם לא סופק כל הנדרשכחומרי גלם לשעורים וקנתה מכספה
והבינה שזה לא מתאים לה
היות וזה פקדון שנחסך לחיל לעתיד
האם החוק מתר לתבוע ביטול הסכם ולקבל החזר על מנת להשתמש בפקדון לצורכי לימוד קורס אחר
חות דעת האם ניתן להפר הסכם שנחתם
| |
|
|
|
| 29/8/2019 10:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 10:34:39 |
| שלום וברכה אירית,
בהעדר זכות לחרטה ולביטול עסקה מכוח דיני הצרכנות על פניו, הרי שעליכן לעיין בתקנון המכללה, המהווה את ההסכמות המחייבות שבין הצדדים, לרבות לעניין ביטול הקורס ותוצאות הביטול (דמי ביטול וכו'). הסכמים ככלל יש לקיים, יחד עם זאת ככל שתוכלו להראות כי המכללה הפרה את התחייבויותיה באשר לקורס, באופן מהותי שאינו ניתן לתיקון, ניתן לפנות בכתב בתיאור ההפרה ובדרישה לביטול העסקה בשל ההפרה מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 27/8/2019 20:06 |
טלי |
 | | מחבר: | טלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 20:06:16 |
| שלום רב,
בסוף שנת 2018 נרשמתי לאימוני כושר אישיים בבית, בחברה לאימוני כושר.
בעת ההרשמה לא נדרשתי לחתום על חוזה הצטרפות אלא רק על טופס הצהרת בריאות. אוסיף ואציין כי תנאי השירות מצוינים בתקנון שבאתר החברה אולם בנושא דמי הביטול, לא מצוין באתר מה גובה שיעור דמי הביטול.
ברצוני לדעת, האם מבחינת החוק המוסד נדרש להחתים את הנרשם על חוזה הצטרפות ולספק קבלות עבור התשלומים.
והאם נדרש המוסד לבצע גילוי נאות מלא לגבי מדיניות דמי הביטול במעמד ההצטרפות.
בתודה מראש
טלי
| |
|
|
|
| 29/8/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 10:14:25 |
| שלום וברכה טלי,
ברי כי ע"פ הדין על בית העסק ליתן חשבונית בגין תשלום וכן לעמוד בחובות הגילוי נשוא העסקה. יחד עם זאת, תקנון בית העסק שאושר על ידך בהחלט יכול להוות קיום של חובת הגילוי מצד בית העסק. אי קיום חובת גילוי באשר לזכות ביטול מקימה חזקה לפיה בית העסק מסכים לזכות ביטול וחרטה. ע"פ חוק הגנת הצרכן ניתן אולי לסווג את העסקה נשוא פנייתך כעסקה "מתמשכת" (פנייתך אינה מבוררת דיו על מנת להכריע בדבר), אשר החוק מקים לגביה זכות לביטול בכל עת, כאשר מרגע כניסה לתוקף של הודעת הביטול (בד"כ יומיים) אין לחייב יותר את צרכן בגין השירות, ודמי ביטול ניתן לגבות רק מקום בו הדבר פורש ופורט בהסכם כתוב. | |
|
|
|
| 27/8/2019 18:34 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 18:34:20 |
| יש לי מספר שאלות שלא הצלחתי למצוא להן תשובה בחוק. אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא:
1. האם כאשר המוצר עצמו לא משתנה, אך האריזה והמותג משתנים, יש חובה ליידע את הצרכן?
2. האם בעת החלפת היבואן נדרש ליידע את הציבור (כלומר כאשר ישנן שתי חברות בת והיבוא עובר מאחת לשנייה).
3. חברה שיש לה מוצר במספר גדלים רוצה להשאיר רק גודל אחד על המדפים. האם גם על פעולה כזו ישנה חובת דיווח? מכוח איזה חוק או הנחייה?
| |
|
|
|
| 29/8/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 10:07:49 |
| שלום וברכה לילך,
פנייתך אינו מבוררת וקונקרטית דיו כדי ליתן מענה לגופן של השאלות. אנו מציעים תגישי תלונה באתר המועצה אותה תסווגי כבקשת ייעוץ, ככל שהתלונה תהיה מפורטת וקונקרטית יותר, ובצירוף מסמכים וראיות אחרות, יקל על המועצה ליתן מענה כדבעי. | |
|
|
|
| 27/8/2019 18:56 |
הראל |
 | | מחבר: | הראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 18:56:02 |
| רציתי להתיעצץ לגבי קורקינט שרכשתי לפני שנה בחנות מורשה של יבואן המכשיר ולפני חודש וחצי נגרמו לי נפלתי מהמכשיר כתוצאה בעיה מכנית במכשיר ועקב כך נגרמו לי נזקים הכוללים שבר ביד.
יש לי אישור בית חולים וימי מחלה.
לאחר יומיים הגעתי לחנות הדגל של היבואן עם המכשיר אשר ראו את הבעיה וטענו כי מעולם לא נתקלו בבעיה זו. הם שלחו את המכשיר לתיקון והחירו לי את המכשיר מתוקן. לשאלתי בדבר הבעיה הם אמרו שהם פירמטו את המכשיר ועכשיו הכל תקין.
הדגשתי שאני חושש שוב לעלות על המכשיר שלפתע לא יזרוק אותי פתאום באמצע נסיעה בכביש כפי שכבר קרה ויכלתי למות כתוצואה מזה עם היה רכב בסביבה.
השאלה למי אני צריך לפנות? ליצרן או ליבואן או לחנות מורשה ממנה רכשתי את המכשיר. אציין שהמכשיר באחריות היבואן הרשמי.
אני מעוניין לתבוע פיצויים נזקים וגם להחזיר את המכשיר.
מה באפשרותי לעשות? אשמח לתשובה. תודה | |
|
|
|
| 29/8/2019 10:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 10:03:57 |
| שלום וברכה הראל,
שאלתך הינה בתחום דיני הנזיקין, אשר אינו תחום מומחיותה וסמכותה של המועצה. לעניותך דעתנוניתן לפנות ליצרן וליבואן של המוצר, בתיאור הפרשה, העוולה המיוחסת למי מהם ובדרישה לפיצוי בגין הנזק במוכח שנגרם לך כתוצאה מהעוולה. גם בהליך משפטי ניתן כמובן לתבוע את כל אחד משני הגורמים האמורים לעיל, הכל בכפוף לדרישות הדין הרלוונטיות ולנסיבות הפרשה. ברם, אין זה מן הנמנע כי בשלב זה הנזק שנגרם לך טרם התגבש באופן סופי. מוטב להיוועץ עם עו"ד מתחום הנזיקין. | |
|
|
|
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 18:34:09 |
| יש לי מספר שאלות שלא הצלחתי למצוא להן תשובה בחוק. אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא:
1. האם כאשר המוצר עצמו לא משתנה, אך האריזה והמותג משתנים, יש חובה ליידע את הצרכן?
2. האם בעת החלפת היבואן נדרש ליידע את הציבור (כלומר כאשר ישנן שתי חברות בת והיבוא עובר מאחת לשנייה).
3. חברה שיש לה מוצר במספר גדלים רוצה להשאיר רק גודל אחד על המדפים. האם גם על פעולה כזו ישנה חובת דיווח? מכוח איזה חוק או הנחייה?
| |
|
|
|
| 29/8/2019 09:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 09:49:03 |
| שלום וברכה לילך,
פנייתך אינו מבוררת וקונקרטית דיו כדי ליתן מענה לגופן של השאלות. אנו מציעים תגישי תלונה באתר המועצה אותה תסווגי כבקשת ייעוץ, ככל שהתלונה תהיה מפורטת וקונקרטית יותר, ובצירוף מסמכים וראיות אחרות, יקל על המועצה ליתן מענה כדבעי. | |
|
|
|
| 27/8/2019 18:35 |
מיטל |
 | | מחבר: | מיטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 18:35:49 |
| ערב טוב,
נרשמתי לקורס פרונטלי בעל ארבעה שיעורים ונאמר לי שלאחר השיעור הראשון לא אוכל לקבל את כספי חזרה אם אתחרט. השיעור הראשון אכן התקיים שלשום ויומיים לאחר מכן (היום) הם חייבו את כרטיס האשראי שלי.
למיטב הבנתי, אפשר לבטל השתתפות בקורס בתוך 14 יום ולקבל את הכסף חזרה. האם המעשה שהם עושים חוקי?
האם אני יכולה לדרוש את כספי בחזרה?
אודה למענה,
מיטל | |
|
|
|
| 29/8/2019 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 09:46:46 |
| שלום וברכה מיטל,
ראשית יש לומר כי עצם החיוב בגין העסקה אין בו דבר לא חוקי. סירוב להשיב את התמורה ששולמה מקום בו מימש צרכן את זכות החרטה והביטול עסקה מהווה כמובן הפרה של הוראות הדין.
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה פרונטלית לרכישת קורס, בתוך 14 יום ממועד העסקה ותנאי שהודעת הביטול נעשתה 14 יום לפחות לפני מועד הקורס, דבר שאינו מתקיים במקרה שלך. מקום בו העסקה הינה עסקת מכר מרחוק (לא פרונטלית, אלא באינטרנט או בטלפון למשל) הדרישה בחוק הגנת הצרכן הינה שיהיה יומיים לפחות לפני תחילת מועד הקורס. גם לא מתקיים במקרה שלך, ואדרבה נראה מדברייך שבית העסק עמד בחובתו באשר לגילוי נאות לעניין זכות הביטול טרם ההתקשרות בעסקה. יש להוסיף כי ניתן לטעון שמדובר ב"עסקה מתמשכת" כהגדרת מונח זה בחוק, ובגינה קיימת זכות חרטה וביטול עסקה כאמור לעיל גם מקום בו הוחל במתן השירות (ר' סעיף 14ג' (ג) לחוק הגנת הצרכן). בכל מקרה אחר מאלה המפורטים לעיל, הרי שענייני ביטול ודמי ביטול נתונים להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. נסי לבוא בדברים עם בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 18:34:01 |
| |
|
|
|
| 29/8/2019 09:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 09:38:14 |
| שלום וברכה לילך,
|
|
|
| 27/8/2019 18:32 |
סופי |
 | | מחבר: | סופי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 18:32:23 |
| בתאריך 25.8.2019 רכשתי בושם שאנל מדמוזל בדיוטי פאי בורנה בולגריה שעלה בסביבות 130 יורו. כשהגעתי לבית בישראל גיליתי שהבושם מזוייף ! השוותי לעומת הבושם שהיה אצלי בבית .
מה ניתן לעשות ?! ככה עובדים על תיירים ועעוד בדיוטי פרי ??? | |
|
|
|
| 29/8/2019 09:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 09:35:33 |
| שלום וברכה סופי,
קשה מטבע הדברים לקנות סמכות כלפי חנות בדיוטי פרי בווארנה. נסי לפנות בכתב לחנות ו/או לגוף המפקח על החנויות במקום, בתיאור הפרשה טענותייך, בצירוף ראיות ככל שניתן, ובדרישה להשבה של מלוא התמורה שולמה ואף לפיצוי סביר בגין נזק מוכח בנסיבות. | |
|
|
|
| 27/8/2019 17:28 |
אסנת |
 | | מחבר: | אסנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 17:28:42 |
| כבר שנים רבות שדואר ישראל לא מבצע ניסיונות מסירה של דואר רשום ובמקום זאת שולחים לי SMS לבוא לאסוף את החבילה לעיתים קרובות מסניף מרוחק מאוד. בנוסף, הם דורשים תשלום עבור שליח עד הבית- שירות שאמור להינתן ממילא ללא תוספת תשלום.
יש לציין שהם עושים זאת ללא קשר לגודל ומשקל החבילה, ושאני מתגוררת בעיר.
שלחתי תלונה דרך האתר של הדואר, מה ניתן לעשות בעניין?
האם זה חוקי ותקין? לפי האתר של משרד התקשורת עליהם לבצע ניסיון מסירה. | |
|
|
|
| 29/8/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 09:09:13 |
| שלום וברכה אסנת,
אנו מציעים כי תמתיני לקבלת עמדת בית העסק. תוכלי במקביל גם להגיש תלונה באתר המועצה, בגין מקרה קונקרטי, אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 27/8/2019 17:42 |
אביב ב |
 | | מחבר: | אביב ב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 17:42:53 |
| באתר של רשת KSP www.ksp.co.il מופיע מבצע טריידאין עבור טלפון סלולרי LG G8s
בפרטי המבצע כתוב כי בעבור החזרת כל סמארטפון אחר (שהוא לא G6 או G7) אקבל הנחה של 400 שקל.
כמו כן, בפרטי המבצע אין כל הגבלה למבצע ( אין כפל מבצעים, אחד ללקוח או בכפוף לתקנון).
בנוסף לכך בפרטי המבצע רשום "על המכשירים המוחזרים להיות מכשירים שלמים" כלומר ניתן להחזיר יותר ממכשיר אחד. ע"פ היגיון, אם ניתן היה להחזיר מכשיר אחד בלבד, היה כתוב "על המכשיר המוחזר להיות שלם"
בהתאם לדברים הנ"ל ולמבצע כפי שפורסם באתר, אני מבין שאני רשאי להחזיר מספר סמארטפונים ולקבל הנחה כפולה בהתאם למספר המכשירים שאחזיר עבור מכשיר LG G8s אחד.
באחד מסניפי הרשת וכן בשיחתי עם שירות הלקוחות, סירבו לקבל את הטענות שלי והתעקשו שניתן להחזיר מכשיר אחד בלבד.
ניתן לראות את פרטי המבצע בקישור הבא:
https://ksp.co.il/site/siteUpload/benefit156525247924533.png
רציתי לשאול אם אני צודק בטענות שלי שרשת ksp מחוייבת לקבל ממני מספר מכשירים ולתת לי הנחה כפולה?
תודה,
אביב | |
|
|
|
| 29/8/2019 09:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 09:07:52 |
| שלום וברכה אביב,
אכן, ניתן להבין את המבצע לפי הקישור שצורף לפנייתך גם באופן בו הובן על ידך. ברם, הדין נותן מקום לשגגות בתום לב, לרבות אי דיוק שכזה בפרסום, וככלל קשה יהיה לחייב בית העסק ליתן הנחה או מבצע שהוא טוען שלא מצוי אצלו, ובנוסף, המונח טרייד-אין יש בו כדי ללמד על החלפה של אחד מול אחד בלבד. | |
|
|
|
| 27/8/2019 17:28 |
אסנת |
 | | מחבר: | אסנת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 17:28:26 |
| כבר שנים רבות שדואר ישראל לא מבצע ניסיונות מסירה של דואר רשום ובמקום זאת שולחים לי SMS לבוא לאסוף את החבילה לעיתים קרובות מסניף מרוחק מאוד. בנוסף, הם דורשים תשלום עבור שליח עד הבית- שירות שאמור להינתן ממילא ללא תוספת תשלום.
יש לציין שהם עושים זאת ללא קשר לגודל ומשקל החבילה, ושאני מתגוררת בעיר.
שלחתי תלונה דרך האתר של הדואר, מה ניתן לעשות בעניין?
האם זה חוקי ותקין? לפי האתר של משרד התקשורת עליהם לבצע ניסיון מסירה. | |
|
|
|
| 29/8/2019 09:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 09:01:05 |
| שלום וברכה אסנת,
אנו מציעים כי תמתיני לקבלת עמדת בית העסק. תוכלי במקביל גם להגיש תלונה באתר המועצה, בגין מקרה קונקרטי, אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 27/8/2019 14:52 |
מוטי |
 | | מחבר: | מוטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 14:52:17 |
| שלום רב, רציתי להצטרף למבצע חבילה סלולרית של סאני, אך נאמר לי שהם לא מוכנים לצרף לקוחות הוט מובייל.
אני מניח שבגלל שהם משווקים של הוט מובייל, אך למרות זאת האם מותר להם לסרב להעביר אותי לתכנית החדשה והאם מותר לגבות דמי מעבר? בתודה, מוטי
| |
|
|
|
| 28/8/2019 14:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:39:55 |
| מוטי שלום רב,
רשאי עוסק לקבוע תנאים להצטרפות לחבילות שונות, ורשאי להציע מבצעים לסוג מסוים של לקוחות.
אף על פי כן, על מתנ לבחון האם אין הפרה של הוראות הדין בעניין תנאי הרשיון של חברת התקשורת, מומלץ להעביר את הפנייה לרגולטור הרלוונטי, והוא משרד התקשורת.
ניתן לפנות לרגולטור באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/Departments/Topics/communications_public_inquiries | |
|
|
|
| 28/8/2019 22:43 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 27/8/2019 15:55 |
הלל |
 | | מחבר: | הלל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 15:55:28 |
| שלום רב,
ביצעתי עסקת רכישת רכב בליסינג, הרכב אינו בבעלותי.
במעמד הקניה המוכר הציג בפניי נתונים שונים מאשר החתים אותי בחוזה עם חברת הרכב ולרבות הרכב שקיבלתי אינו תקין (החברה כן הציעה לתקן).
שאלתי היא האם עסקת ליסינג רכב היא ככל העסקאות במסגרתן יש אפשרות לבטל עסקה עד 14 ימין?
דרשתי לבטל אולם חברת הרכבים אמרה שבמידה ואבטחה אפסיד את כל סכום המקדמה + קנס של 2000 שח, סהכ 7400 שח.
לתשובתכם אודה תודה מראש. | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:48:28 |
| הלל שלום ר,ב
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) אינן חלות על עסקאות ליסינג ועל כן, ביטול העסקה יהיה אך ורק בהתאם להסכמות בינך לבין בית העסק. | |
|
|
|
| 26/8/2019 17:29 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 17:29:48 |
| שלום רב,
לפני כחצי שנה נכנסנו לדירה חדשה מקבלן
את המטבח שידרגנו בחנויות שהקבלן שלח אותנו
יש במטבח בעיה שהשיש שוקע מעט פנימה בחיבור בין שתי פלטות שלו ותוקעת את המגירה שתחתיה
הסיבה ככל הנראה היא שאין תמיכה מספקת לשיש -כי הוא הורכב משתי פלטות על גבי מגירה אחת ענקית ואין תמיכה קצה שלהן ולכן החיבור שלהן שוקע פנימה.
חברת המטבחים מאשימה את חברת השישים על שהשיש תוקע את המגירה
חברת השיש מאשימה את חברת המטבחים כי לטענתם אין שם קונטרה לשיש והיה צריך לשים תחתיו פלטה נוספת לכל האורך על מנת שתתמוך בשיש.
וחברת המטבחים טוענת שלא אמור להיות והבעיה היא שחיברו שיש משתי פלטות ולא מאחת
חברת המטבחים בנוסף אמרה שנפנה לקבלן כי זה אמור להיות באחריותו אך הקבלן טוען שבגלל ששידרגנו אין לו אחריות על כך
וכך כמה חודשים אנחנו רודפים אחרי כל הגורמים כאשר כל אחד מאשים את השני.
מה ניתן לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 27/8/2019 17:51 |
מירי |
 | |
|
| 28/8/2019 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:47:35 |
| מירי שלום רב,
על מנת לפתור את הסוגייה יש צורך בקבלת חוות דעת מומחה חיצוני אשר יקבע מי גרם לפגם במטבח ועל מי מוטלת האחריות לתקנו.
לאחר שתהיה בידכם חוות דעת כאמור, ניתן יהיה לדרוש מהגוף הרלוונטי את תיקון הפגם וכן לדרוש פיצוי בגין כל נזק נלווה שנגרם לכם. | |
|
|
|
| 25/8/2019 15:37 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 15:37:49 |
| לפני מספר ימים קרובי משפחה שלי קנו סמארטפון בחנות. אחת מהן היא אישה בת 70 והשניה היא סכיזופרנית מוכרת ע"י ביטוח לאומי.
הסמארטפון היה בהנחה כחלק מ''חגיגות מבצעים'', והן לא הבינו שהן עושות קניה מאוד לא טובה ולא אחראית (הן קנו סמארטפון שאין לו הגנת שבר מובנית במסך, להבדיל מברוב הסמארטפונים אחרים).
הן ביקשו מהמוכר שיבדוק שהסמארטפון תקין. אחרי שהן שילמו המוכר אמר להן שאם הוא יפעיל את המכשיר לא יהיה אפשרי להחזיר אותו וביקש את אישורן להפעיל אותו, ורק לאחר מכן הפעיל את המכשיר. מעבר לכך הן לא השתמשו במכשיר ולא חיברו אותו לחשמל.
מאחר שהן נלחצו במעמד הקניה ושהן לא הבינו שהן עושות קניה לא טובה, האם הן יכולות להחזיר את המכשיר? | |
|
|
|
| 25/8/2019 15:41 |
אורן |
 | | מחבר: | אורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 15:41:48 |
| | אני רק מוסיף שלא קיימת אפשרות לייצר הגנת שבר למסך ע"י הוספת אביזרים חיצוניים - מה שהן קנו זה מה שיש. תודה | |
|
|
|
| 27/8/2019 15:06 |
אורן |
 | |
|
| 27/8/2019 15:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 15:25:10 |
| | עקרונית, לא ניתן לבטל את העסקה ונראה שהן הגיעו למוכר אמין אבל מה אם אין הגנת שבר במסך? פעם היה? לא רואה כאן בעיה רצינית. ותשתדל להיות איתן בזמן רכישות כאלו. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:45:54 |
| אורן שלום רב, בנסיבות המתוארות אין אפשרות לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסק.ה
מצבן של הרוכשות אינו רלוונטי, ככל שלא מדובר במי שמצוי תחת אפוטרופסות ורשאי לבצע רכישות באופן עצמאי.
מכיון שהעוסק התרה בפניהן כי הפעלת המכשיר תמנע את ביטול העסקה, אין אפשרות לבטלה בשלב זה. | |
|
|
|
| 25/8/2019 14:37 |
עינב |
 | | מחבר: | עינב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 25/08/2019 | | שעה: | 14:37:09 |
| שלום,
נרשמתי דרך האינטרנט לשיטת אימון ספורט (האימון מתבצע דרך האינטרנט) אחרי 4 ימי אימון, נפצעתי בברך (כתוצאה מהאימון), מתחתי רצועה עם מים בברך ודלקת, סיפור לא פשוט והחלמה שלוקחת זמן עם תהליך שיקום וכיוב,
ביקשתי לבטל את השתתפותי ולקבל החזר כספי
התשובה שקיבלתי "מאחר והמוצר דיגיטלי ואין לי אפשרות לאחר שסופק לקחת אותו חזרה, אין אפשרות לביטול והדבר מופיע במפורש בתקנון"
בקשת הביטול שלי בוצעה בהודעת וואטס אפ ביום ה 14
האם בגלל שהקורס אינטרנטי באמת לא ניתן לבטלו ולקבל החזר כספי? האם זה חוקי לכתוב בתקנון שאין החזר כספי?
האם פציעה כתוצאה מהקורס מסיר כל אחריות ממנה?
תודה רבה
| |
|
|
|
| 27/8/2019 15:23 |
עינב |
 | | מחבר: | עינב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 15:23:18 |
| שלום,
שלחתי את ההודעה לפני יומיים ואני רואה שהפניות של אתמול מקבלות מענה,
אם פיספסתם, אודה לתשובה בהקדם
תודה רבה
| |
|
|
|
| 27/8/2019 15:23 |
עינב |
 | | מחבר: | עינב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 15:23:29 |
| שלום,
שלחתי את ההודעה לפני יומיים ואני רואה שהפניות של אתמול מקבלות מענה,
אם פיספסתם, אודה לתשובה בהקדם
תודה רבה
| |
|
|
|
| 28/8/2019 14:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:42:23 |
| עינב שלום רב,
ככל שברגע שנרשמים לקורס, מקבלים למעשה גישה לכל הסרטונים, הרי שמדובר במוצר הניתן לשכפול שיעתוק, ועל כן, לכאורה, אין זכות ביטול בגינו.
היה והסרטונים מועלים לשיעורין ובהתאם לקצב ההתקדמות והצרכן אינו חשוף לכל המידע, ניתן יהיה להתייחס לעסקה כעסקה מתמשכת.
בכל הנוגע לפציעה - יש צורך בקבלת חוות דעת רפואית אשר תעיד כי הסרטונים ופעולות המופיעות בהן הן אלו שגרמו לנזק על מנת שהדבר יהווה עילה לביטול העסקה. | |
|
|
|
|