| 28/8/2019 18:16 |
אבישג אלימלך |
 | | מחבר: | אבישג אלימלך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 18:16:34 |
| השבוע חוויתי השפלה. לא להאמין כמה קל ___אנשים צעירים במדינה. אני כותבת את הפוסט הזה בדמעות בעיניים במטרה לא לתת יד ____, וכדי למנוע מקרים דומים בקרב חבריי.
בתור סטודנטית באוניברסיטה, שעובדת בכמה וכמה עבודות כדי לממן את עצמי במרכז, החלטתי יחד עם בן זוגי להתחדש ולרכוש ריהוט לדירתנו הצנועה.
כמו הרבה אנשים במדיה, נתקלנו בפרסום מסיבי בפייסבוק של "אלוף המזרנים" אשר משווקים את עצמם בטירוף ומציעים מבצעים מטורפים. למרות שכבר ראינו המון ביקורות לא טובות, בכל זאת החלטנו שאין מה להפסיד ושניגש לחנות להתרשם (טעות מספר 1).
הגענו וקיבלו אותנו כמו בסרט, תחושה טובה, יחס חם, הכל רק כדי שנקנה. מיליון מוכרנים עטו לכיווננו בחיוך. כשהגענו לאזור מכירת הסלונים, ניגש אלינו בחור בשם עומרי שהציע לנו סלון ב2000 שקלים, החלטנו שנרכוש אותו.
לאחר מכן, התענייננו גם בריהוט לחדר השינה ופנינו למוכרן ששמו שלומי שהיה באזור אחרי שעומרי נעלם. בחנות ביקשתי לראות בסיס מיטה שהיה באותו האזור של הספה במקריות. בסיס המיטה היה עם ארגז מצעים - בול מה שרצינו! שאלתי את שלומי על בסיס המיטה הזה והוא ענה: "אי אפשר לקנות | |
|
|
|
| 1/9/2019 09:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 09:06:18 |
| אבישג שלום רב,
נפייתך אינה ברורה וככל הנראה פורסה באופן חלקי. אודה לך אם תפרטי את אופי ההפרה, וכן תמנעי מביטויים שיש בהם משום לשון הרע. | |
|
|
|
| 28/8/2019 19:38 |
ירון |
 | | מחבר: | ירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 19:38:28 |
| לפני כשבוע שלחתי הודעה ונאמר כי ייצרו איתי קשר בהקדם האפשרי אך זה לא קרה
הביטוח של המכשיר יצר איתי קשר דרך המייל אך לא הביא ראיות אלא רק ציין שבהאם לבדיקת המעבדה שלהם אני כלקוח אשם בפגם של המכשיר.
אני מעוניין להמשיך בתביעה כי אני מאמין שהביטוח מתנער מאחריותו
ומנסה להפיל את כל האשמות עלי כצרכן.
האם תוכלו ליצור איתי קשר בהדם האפשרי להמשך טיפול??? | |
|
|
|
| 1/9/2019 09:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 09:00:32 |
| ירון שלום רב,
האחראי על התחום ניסה ליצור עמך קשר טלפוני אך ללא הצלחה.
אעביר לו פנייתך ואבקש כי ינסה שוב במהלך הימים הקרובים. | |
|
|
|
| 28/8/2019 17:40 |
אביב |
 | | מחבר: | אביב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 17:40:25 |
| שלום רב, חתמתי על חוזה מול יועץ משכנתא בתאריך 26.08 ושילמתי בהעברה בנקאית 3500 ש"ח ( חצי מהסכום כולל מע''מ) היום עברתי בקשה לביטול העסקה.
יש סעיף שאומר שבמידה ואני מבטלת אני משלמת 25 אחוז.
בינתיים היועץ לא עשה שום פעילות. הייתי אמורה להעביר לו מסמכים להתחיל את הפעילות ולא העברתי.
האם הוא יכול לדרוש את ה-25 אחוז? | |
|
|
|
| 28/8/2019 18:35 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 18:35:38 |
| | האם החתימה היתה פרונטלית או באינטרנט מרחוק? | |
|
|
|
| 1/9/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 08:48:33 |
| אביב שלום רב,
ככל שמדובר בעסקה פרונטאלית, תקנות ביטול עסקה אינן חלות ועל כן, הביטול יעשה בהתאם להסכם שנחתם בין הצדדים.
היה והעסקה התבצעה באמצעות מכר מרחוק (טלפון או אינטרנט) יחולו הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, המאפשרות ביטול רכישה של שירות (בהזמנה אישית או מיוחדת) בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, או מיום קבלת ההסכם, לפי המאוחר, ובלבד שלא הוחל במתן השירות הספציפי, ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 28/8/2019 16:34 |
Erez Barr |
 | | מחבר: | Erez Barr (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 16:34:07 |
| כאן באתר מופיע שבעיכוב של 5-8 שעות כן זכאים לפיצוי כספי.
באתרים של חברות המייצגות לקוחות מול חברות תעופה, רשום שמגיע פיצוי רק על עיכוב של למעלה מ-8 שעות וכך גם ענו לי בשירות לקוחות של ישראייר
מישהו יכול לענות בוודאות - האם יש לי עילה חוקית לתבוע את ישראייר ? | |
|
|
|
| 1/9/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 08:42:09 |
| ארז שלום רב,
אי ההבנה נובית מסוג הפיצוי.
כאשר מדובר בטיחור של מעל 5 שעות, אך פחות מ 8 שעות, יחולו הוראות סעיף 7 (ב) לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),
תשע"ב-2012 ולפיהן:
(ב) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שהמריאה באיחור של חמש שעות ופחות משמונה שעות מהמועד הנקוב בכרטיס הטיסה זכאי להשבת תמורה או לכרטיס טיסה חלופי, לפי בחירתו; נוסע שהוצע לו כרטיס טיסה חלופי לטיסה שאמורה להמריא ביום שלמחרת ובחר לקבלו, זכאי לקבל גם שירותי לינה ושירותי הסעה; ואולם המריאה הטיסה באיחור כאמור בשל שביתה או השבתה מוגנות, יהיה הנוסע זכאי להשבת תמורה וכן למזון ומשקאות ולשירותי תקשורת, בלבד.
כלומר, הפיצוי יהיה בדמות כרטיס חלופי, או השבה מלאה של עלות הכרטיס. כמו גם מזון לינה והסעות.
כאשר האיחור הנו בן למעלה מ 8 שעות, תקום הזכות לפיצוי כספי ללא הוכחת נזק התאם למרחק הטיסה. | |
|
|
|
| 28/8/2019 15:50 |
G |
 | | מחבר: | G (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 15:50:54 |
| אני רוצה לברר לגבי החזר כספי
הלכתי ( למטפל בתחום הפארפואי ברפואה משלימה) שילמתי לא מעט כסף..( לא קיבלתי טיפול/ שירות מקצועי ) לא התייחסות או היענות העניין הוא אישי אם יש אפשרות לפנות במייל בעניין זה? תודה רבה | |
|
|
|
| 1/9/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 08:37:32 |
| גברתי שלום רב,
ניתן בהחלט להגיש תלונה בעניין באמצעות אתר המועצה, ובתנאי כי ניתן להוכיח הפרת הסכם.
היה ויש בידך חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי, או מרופא, אשר תעיד כי הטיפול שעברת לא הועיל ולא יכול היה להועיל בפתרון הבעיה, אז ניתן לבסס טענה להפרת הסכם מצד העוסק.
בהעדר ראיות כלשהן, המועצה תתקשה לטפל במחחלוקת המתבססת אך ורק על עדות הצרכן. | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:34 |
זבידאת עבד אל ראוף |
 | | מחבר: | זבידאת עבד אל ראוף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:34:18 |
| | מתאריך 18.08.19 התקשרו אלי חברת אייס אנטרניט , הציעה חבילת אנטרניט כולל תשתית ו ספק ותמיכה וסינון אתרים . אני בשיחה בקשתי שצריך לבדוק את האנטרניט שלהם לכמה ימים ואם טוב אני מתחבר אליהם ומתנתק מבזק ... . הראותיר קבלתי ב 19.08.19ץ וחברתי אותו ב 21.08.19 ולא היה טוב מהירות וגלישה ושירות התמיכה ואין סינון אתרים . מרביעי וחמישי ושישי יום ולילה מתקשר ופונה אליהם ולא חוזרים אלי או ברגע שיודעים שזה אני מנתקים השיחות .... מ 25.08.19 חזרתי לבזק , ומיום רביעי שעבר אני מחקה וממתין כדי לתת לאן להחזיר הראותר והם מסרבים להגיד לאיזה להחזיר . ולמרות שיש לי כתובת על הקופסה וראיתי שרוצים לחייב אותי ב 36 תשלומים , מה דעתך שאחזיר דרך דואר רשום את המוצר ?? כי גם השליח הם לא רוצים לפתוח בקריאה לאיסוף ?? | |
|
|
|
| 29/8/2019 14:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 14:40:46 |
| זבידאת שלום רב,
על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, אתה כמובן רשאי לבטל את העסקה שכן מדובר בעסקת מכר מרחוק וכן עסקה מתמשכת.
יש להעביר לבית העסק (לפי הכתובת הרשומה על הקבלה או על כל מסמך רשמי) את הראוטר ולשמור אסמכתא מהעברת הראוטר.
במקביל, להעביר לעוסק בכתב הודעה על ביטול העסקה ולדרוש הפסקת החיובים המיידי.
כמו כן, אנא הגש תלונה באמצעות אתר המועצה שנשמח לסייע. | |
|
|
|
| 30/8/2019 13:48 |
עבד אל ראוף |
 | | מחבר: | עבד אל ראוף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2019 | | שעה: | 13:48:30 |
| מאוד מודה לך על המענה :
בידי אין קבלות משום שהחיוב יהיה באשראי בחודש הבא ל 36 חודשים .??? יש ההודעה טקסט שלהם והקלטת שיחות אבל הם לא נשמעו בכלל ורק הדיבור שלי . ויש לי צילום הראוטיר לפני ואחרי הדבקת הפולים בדואר ואישור תשלום שליחה ואישור מסירה מדואר .ועוד כ 17 שיחות עם נציגים של חברת אייס אנטרנט. | |
|
|
|
| 30/8/2019 16:26 |
אפרים |
 | | מחבר: | אפרים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2019 | | שעה: | 16:26:07 |
| תבדוק האם זה נכנס לתוקף.
https://www.geektime.co.il/moc-equipment-hearing/ | |
|
|
|
| 29/8/2019 19:45 |
shai lavi |
 | |
|
| 29/8/2019 23:10 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 28/8/2019 12:36 |
אנה לוי |
 | | מחבר: | אנה לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 12:36:41 |
| שלום רב
אשמח למידע בנוגע להתנהלות חברת אשראי שמסכמת על מועד חיוב ב10 לחודש ומחליטה לחייב מייד עם השימוש בכרטיס. - בטענה שזה ההסדר למשתמשים בחו״ל.
כלומר, כשעשיתי את הכרטיס סוכם שמועד החיוב יהיה בעשירי וכשהשתמשתי בכרטיס בחו״ל החיובים ירדו יאחרי יום.
שאלתי את הנציג של לאומי קארד לפני שיצאתי לחו״ל אם אפשר להשתמש בכרטיס הזה החו״ל ולא נמסר לי שום מידע אחר בנושא.
כעת בשיחה איתם הם לא מוכניפ להחזיר לחיוב לעשירי.
ממה אפשר לעשות? | |
|
|
|
| 29/8/2019 14:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 14:23:28 |
| אנה שלום רב,
ההוראות הנוגעות לחיובים מידיים הנוגעים לעסקאות שמתבצעות בחו"ל מפוקחות ומוסדרות על ידי הפיקוח על הבנקים.
על כן, מומלץ לפנות למפקח על הבנקים על מתנ לבחון התנהלות חברת האשראי.
ניתן לפנות למפקח באמצעות הקישור הבא:
http://www.boi.org.il/he/ConsumerInformation/PublicEnquiries/Pages/Default.aspx | |
|
|
|
| 29/8/2019 17:32 |
אנה לוי |
 | |
|
| 29/8/2019 16:01 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 16:01:29 |
| אפשר לעשות הסדר של דחיית תשלומים (עם ריבית או ללא ריבית) עם חברת האשראי.
שימי לב שבמקרה של דחיית תשלומים למועד החיוב הבא, את עלולה להתקע בחו"ל ללא מסגרת אשראי פנויה | |
|
|
|
| 29/8/2019 11:01 |
איתן יוסף |
 | | מחבר: | איתן יוסף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 11:01:58 |
| שלום
רכשתי מוצר באתר גרופון התחלתח לשלם עליו וכעבור 5 ימים שלחו לי הודעה שהמוצר אזל מהמלאי. אחרי ברורים שעשתי עם סמנכל התפעול של החנות התברר לי שהמוצר לא יסופק ע"י החנות בגלל טעות בהקלדת המחיר של גרופון. אני מעוניין לקבל את המוצר ולא החזר כספי .
תודה | |
|
|
|
| 29/8/2019 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 14:57:46 |
| איתן שלום רב,
המשך לשיחתנו הטלפונית כאמור, יש צורך לפנות לעוסק ולציין כי עליו לקיים את העסקה הן בהתאם לכך שההפרש במחיר אינו תואם טעות הקלדה וכן בהתחשב בכך שגם לאחר שהתגלתה הטעות הפרסום המשיך. | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:28 |
אלה |
 | | מחבר: | אלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:28:47 |
| ב-07.05.2019 שרברב ביצע תיקון ניאגרה בדירתי.
3 חודשים לאחר התיקון המים שוב מטפטפים בתוך הניאגרה.
השרברב לא מוכן לטפל בבעיה וטוען שעבר מספיק זמן ומציע לעשות תיקון חדש בתשלום נוסף.
למי ניתן להתלונן על הנזקים שנגרמו לי עקב התנהגותו של השרברב?
בברכה,
אלה
ella.slobod@gmail.com | |
|
|
|
| 29/8/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 14:34:23 |
| אלה שלום רב,
על מנת לטעון כי מקור הקלקול הנוכחי הנו בפעולה רשלנית של איש המקצוע הקודם, יש צורך בהוכחת הטענה.
במקרה זה יש לבצע את התיקון או לקבל חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי, על מנת שיקבע כי מקור התקלה בפעולה רשלנית או באי ביצוע פעולה דרושה מטעם השרברב הקודם.
כאשר תהיה בידך חוות דעת ניתן יהיה לדרוש החזר ופיצוי מאותו עוסק. | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:08 |
אל |
 | | מחבר: | אל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:08:09 |
| שלום רב !
רצוני לשאול שאלה..
אם במשך שנה שילמתי לקורס פרטי והתשלום נעשה פר חודש.. האם מותר להם להחליט באמצע החודש שהם רוצים להעלות את השכר ב50% ולדרוש ממני להוסיף את הסכום לחודש שכבר שילמתי מראש ?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה מראש
אלה שיר
| |
|
|
|
| 29/8/2019 14:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 14:32:39 |
| אלה שלום רב,
ככלל, לא רשאי עוסק לשנות את תנאי העסקה מבלי לקבל הסכמת הצרכן.
היה ומדובר בעסקה מתמשכת, עדכון של המחיר, מחייב יצירת קשר עם הצרכן טרם ביצוע השני וקבלת הסכמתו.
כמו כן, לא רשאי העוסק לדרוש תשלום רטרואקטיבי. | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:07 |
אל |
 | | מחבר: | אל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:07:22 |
| שלום רב !
רצוני לשאול שאלה..
אם במשך שנה שילמתי לקורס פרטי והתשלום נעשה פר חודש.. האם מותר להם להחליט באמצע החודש שהם רוצים להעלות את השכר ב50% ולדרוש ממני להוסיף את הסכום לחודש שכבר שילמתי מראש ?
אשמח לתשובה בהקדם
תודה מראש
אלה שיר
| |
|
|
|
| 29/8/2019 14:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 14:31:57 |
| אלה שלום רב,
ככלל, לא רשאי עוסק לשנות את תנאי העסקה מבלי לקבל הסכמת הצרכן.
היה ומדובר בעסקה מתמשכת, עדכון של המחיר, מחייב יצירת קשר עם הצרכן טרם ביצוע השני וקבלת הסכמתו. | |
|
|
|
| 28/8/2019 13:04 |
יצחק שחם |
 | | מחבר: | יצחק שחם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 13:04:21 |
| בהמלצת אורטופד של שרותי בריאות רכשתי נעלים אורטופדיות מסוג JOYA בעלות של 1,500 ש"ח בתאריך 4/8/2019 בבית עסק שהעיד על עצמו כמומחה לבעיות אורטופדיות ברגלים, כעבור יומים של נעילתן התברר לי שהנעל מכאיבה וגורמת לי יבלות קשות( אציין שאני חולה עם שלל מחלות ברגליים) מטרת הרכישה היתה להקל על כאבי הליכה קשים. בעל בית העסק טען בפני שעלי "להתרגל" לנעל וכי היבלות יחלפו. כעבור ימים נוספים המצב וחמיר , פניתי לפיזאוטרפיס , אשר בדק את כף הרגל וקבע שהנעל גורמת לפצעים העלולים לסכן את בריאותי ולכן אין להשתמש בנעלים.
שאלתי : האם אני רשאי לדרוש ביטול העסקה ? אודה להתייחסותכם | |
|
|
|
| 29/8/2019 14:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 14:30:11 |
| יצחק שלום רב,
לא ניתן לבטל את העסקה בהתאם לתקנות ביטול עסקה, מכיון שהתבצע שימוש בנעליים.
אף על פי כן, היה ותוכל להשיג חוות דעת מאיש מקצוע, רופא או מומחה אורטופדי אחר, אשר יקבע כי הנעל אינה מתאימה לצרכייך וכי היה על העוסק לדעת זאת בטרם ביצע את המכירה, ניתן יהיה לקבוע כי מדובר באי התאמה בהתאם להוראות חוק המכר. | |
|
|
|
| 28/8/2019 12:42 |
נתנאל |
 | | מחבר: | נתנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 12:42:18 |
| | בקמח של חברה שכותבת על המוצר שלא צריך ניפוי נמצא בורג בגודל 3 ס"מ בערך התקשרתי לחברה ואמרו לי לשלוח להם את זה אבל אני חושש שמא יתכחשו אלי כמו כן אינני יודע מה מגיע לי במקרה כזה | |
|
|
|
| 29/8/2019 14:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 14:28:00 |
| נתנאל שלום רב,
ניתן לצלם או להסריט את האריזה ואת הבורג ולשלוח לבית העסק.
לגבי פיצוי - הפיצוי הנו בגין הנזק שנגרם לצרכן עקב הרשלנות של בית העסק.
כלומר, היה וחלילה נגרם נזק כלשהו למי שצרך את המוצר, מחוייבת החברה בפיצוי, וכן בהחזר בגין עלות המוצר.
בהעדר נזק כלכלי או פיזי, חלילה, אין זכות לפיצוי יחודי במקרה זה. | |
|
|
|
| 28/8/2019 11:54 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 11:54:11 |
| היי,
אשמח להתייעצות.
אני רשומה לסטודיו לאימוני כושר. משלמים על כל שיעור (בכרטיסייה).
שבוע שעבר נרשמתי לשיעור שבסוף לא הייתי יכולה להגיע אליו, הודעתי לסטודיו בערך שעה לפני וביקשתי שלא יחייבו אותי כי ממילא מישהי אחרת תכנס במקומי.
הם לא הסכימו ואמרו שאין אף אחת ברשימת המתנה ולכן אי אפשר לבטל ולא לחייב. זה מעצבן בפני עצמו. אבל מה שקרה בהמשך הוא שחברה שלי שמתאמנת איתי הגיעה במקומי לשיעור וראתה שאני לא רשומה והכניסו מישהי אחרת במקומי. כלומר, גם גבו ממני כסף על השיעור שלא הגעתי אליו וגם גבו ממישהי נוספת כסף על השיעור (על המקום שלי).
רציתי לשאול אם זה תקין? אני יכולה להבין שיחייבו כשהם בעצם מפסידים כסף על הביטול שלי אבל כאן הם פשוט מרוויחים כפול על חשבוני, הם לא נפגעו מהביטול שלי. וגם החברה שלי חוותה עוגמת נפש שהגיעה ולא יכלה להכנס.
תודה רבה. | |
|
|
|
| 29/8/2019 12:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 12:51:08 |
| הילה שלום רב,
אין הוראת דין ספציפית המתייחס לנושא שהעלית, ונושא החיוב והביטול אינו נגזר מהפסד כספי של בית העסק, אלא מההסכמות שלו עם הצרכן לגבי המועד בו ניתן לבטל את ההשתתפות בשיעור.
על פי הוראות הדין, לא ניתן לבטל השתתפות בשיעור בסמוך כל כך לביצועו ועל כן, רשאי העוסק לחייב את הצרכן בגין השיעור ללא קשר להפסד כספי כזה או אחר. | |
|
|
|
| 28/8/2019 11:31 |
רוברט |
 | | מחבר: | רוברט (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 11:31:36 |
| שלום,
רכשתי שטיח ,שילמתי בכרטיס אשראי ,אך למחרת החזרתי אותו.
קבלתי אישור בכתב מבית העסק שמגיע לי החזר בגובה הסכום ששילמתי ושהחזר
יבוצע באמצעות שק ולא דרך כרטיס האשראי שלי.
עברו כבר 5 ימים ולא קבלתי שום הודעה שהצק מוכן.
רציתי לשאול כמה זמן לפי החוק עלי להמתין להחזר הכספי?
בברכה ותודה,
רוברט גלסברג | |
|
|
|
| 29/8/2019 12:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 12:48:58 |
| רוברט שלום רב,
על פי הוראות הדין, על בית העסק לבצע את ההחזר בסמוך ככל הניתן למועד הביטול, ובכל מקרה, לא יאוחר משבעה ימי עסקים מיום הביטול. | |
|
|
|
| 28/8/2019 10:36 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 10:36:47 |
| שלום
לפני כיומיים נקבע לנו שליחות ע"י חברת הוט להחלפת ממיר (אחד תמורת אחד)
נקבע לנו שליחות בין 12:00 לבין 15:00 (קיבלנו גם הודעת SMS)
בפועל רק הגיעו שעה 16:45 ,האם יש לתבוע לפי חוק הטכנאים בגין איחור ,היות וחיכנו קרוב ל5 שעות
תודה מראש | |
|
|
|
| 28/8/2019 11:13 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 11:13:40 |
| נקבע ביקור לשעה 12. אגב, החוק מחייב תיאום ולא ברור אם היה תיאום בהסכמתך או קביעה ב-SMS. אם לא היה תיאום אז:
זמן ההמתנה הוא שעתיים כלומר עד 14.
חלפו שעתיים מעבר לזמן ההמתנה ולכן, לדעתי, אתה זכאי לפיצוי של 300 ש"ח.
אין לי קשר למועצה ויתכן שהם יכתבו אחרת. | |
|
|
|
| 29/8/2019 12:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 12:47:16 |
| מאיר שלום רב,
קביעת מועד המתנה של למעלה משעתיים טעון הסכמת הצרכן.
היה ולא הציעו לך את האפשרות להמתין שעתיים ללא התראה טלפונית, הדבר מהווה הפרה של הוראות הדין ומזכה אותך בפיצוי של 300 ש"ח.
במקרה ובחרת באפשרות של טווח שעות רחב יותר, והטכנאי איחור בפחות משעתיים מהשעה האחרונה שתואמה (כאמור, הטכנאי הגיע לפני השעה 17:00) אז לא תקום הזכות לקבלת פיצוי במקרה זה. | |
|
|
|
| 27/8/2019 15:31 |
ורד |
 | | מחבר: | ורד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 15:31:39 |
| שלום רב, לפני כשבוע וחצי שוחחתי עם סוכנת נסיעות וביקשתי ממנה שתרשום אותי לטיול שמתקיים בחודש הבא בטורקיה. היא מצידה ביקשה ממני פרטי אשראי וצילום דרכון. שלחתי לה את מה שהיא ביקשה. יש לציין שעד לרגע זה, אותה סוכנת לא שלחה לי שום מסמך לחתום עליו או דבר שמציג מידע על הטיול ותנאי ביטול..שום דבר. עד רגע זה היא לא חייבה את כרטיס האשראי שלי בתירוץ שמי שמחייבת לא נמצאת.
החלטתי לבטל את הרשמתי לטיול ולבקש ממנה שתיקח דמי ביטול על פי חוק..
לפתע היא החלה לומר שתנאי ביטול עסקה של טיול בחו"ל לא זהים לתנאי ביטול עסקה בישראל ושהיא תחייב אותי ככל העולה על רוחה במידה והיא תינזק מכך שהמלון שהזמינה או הטיסה לא יוכלו לתת לה החזר או שינוי.
השאלה שלי- האם כל ההתנהלות שלה חוקית? יש אמת בדבריה? | |
|
|
|
| 28/8/2019 10:57 |
ורד |
 | |
|
| 29/8/2019 12:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 12:30:34 |
| ורד שלום רב,
על פי עמדת המועצה ניתן לבטל גם טיול בחו"ל בהתאם להוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, אשר אינו מחריג טיול או שירות המתקיים כולו מחוץ לישראל.
בכל מקרה, גם לו היה העוסק מעוניין לקבוע פרשנות אחרת או תנאי ביטול שונים, עליו ליידע את הצרכן, בכתב בכל הנוגע לתנאי הביטול, ומשלא עשה כן, אין הוא רשאי למנוע ממנו את הביטול בהתאם להוראות הדין כאמור. | |
|
|
|
| 28/8/2019 10:00 |
נמרוד |
 | | מחבר: | נמרוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 10:00:07 |
| שלום,
אשתי ואני רכשנו מקרר חדש של שארפ לפני כחודש ימים. אתמול שמנו לב שהפלסטיק (הכיסוי) בחלק התחתון של אחת הידיות של המקרר מתחילה להתפרק.
פניתי לראלקו והם מצידם מסרו לי שהאחריות שלהם לא מכסה פלסטיקה וזכוכית בעבור המוצרים שלהם. אני מצידי טענתי שלפי חוק הגנת הצרכן האחריות בשנה הראשונה הינה אחריות מלאה לכלל חלקי המוצר.
אשמח לדעת האם הטענה שלי נכונה ובמידה וכן כיצד עלי להתנהל מול נותן השירות והאחריות במידה והוא מתנער ממתן שירות למוצר.
בתודה,
נמרוד | |
|
|
|
| 29/8/2019 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 12:28:07 |
| נמרוד שלום רב,
אתה צודק בהחלט.
תקנה 2 לתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה קובעת כדלקמן:
"2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה.
(ב) תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה.
(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו."
על כן, יש לפנות בכתב לבית העסק ולדרוש את התיקון או ההחלפה, ובמידה ובית העסק טוען להחרגה, לבקש ממנו כי יעביר עמדתו כאמור בכתב.
ניתן גם להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה בעניין. | |
|
|
|
| 28/8/2019 10:39 |
איציק אחי יובל |
 | | מחבר: | איציק אחי יובל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 10:39:10 |
| נרכשה על ידינו אצל דוקטור קומפורט במודיעין- אחרי ניסוי ובדיקה ע״י שכיבה על מזרונים באולם התצוגה - אחרי כחודש הגיעה המיטה +המזרנים - נוחות המזרנים שקיבלנו לא תאמה לחלוטין את מה שנוסה ומוצג באולם התצוגה -המזרנים קשים בהרבה ממה שרצינו
פנינו אל מנהל החנות טלפונית -באותו יום שהגיעה -אחהצ והוסבר לנו שצריך זמן של שבועיים או חודש עד שמזרח יגיע לרכות הרצויה .ביקרנו בחנות אתמול יום לאחר קבלת המזרנים ובשיחה עם המנהל קיבלנו אותו הסבר .
מאחר ומזרן לא נח לנו והשינה לא נוחה לנו עליו כבר ביום הראשון -ביקשתי היום לבטל את העיסקה
האם החוק יכול לסייע לנו ? את ההודעה למנהל החנות ביצעתי כבר באותו יום שהתקבלה 26/08/19.
המיטה והמיזרנים הגיעה לפני יומיים ב26/08/19 - נרכשה ב 24/07/19
על סך 8300שח ב 12 תשלומים- דר קומפורט מודיעין
תודה
איציק אחי יובל
0544828590 | |
|
|
|
| 29/8/2019 12:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 12:16:33 |
| שלום וברכה איציק,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לביטול עסקה ולחרטה, בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר, מקום בו לא נעשה כל שימוש במוצר ובמקרה של מזרן שכבר נעשה בו שימוש כמתואר, אין זה מן הנמנע כי בית העסק ידרוש כי המזרן נותר ארוז ואטום בניילון, ככל שסופק באופן זה. ככל שלא ניתן יהיה להקים זכות ביטול כאמור ו/או לסכם עם בית העסק החלפה או זיכוי וכיוצ"ב, הרי שיהיה עליכם להראות כי נפל פגם בייצורו של המוצר הספציפי שרכשתם או שנעשתה הטעיה מצד בית העסק באשר לאיכות המוצר או תכונותיו במהלך הניסוי והבדיקה שביצעתם באולם התצוגה, או שהמוצר שרכשתם בפועל שונה מהותית מזה המוצג באולם התצוגה. הוכחת דבר שכזה בבימ"ש מחייבת חוות דעת מומחה. נסו לבוא בדברים עם בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
|