| 1/9/2019 11:25 |
חני |
 | | מחבר: | חני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 11:25:29 |
| שלום,
2 הבנות שלי (גיל 23+25) היו במרפאה בראשון וסגרו עסקה לטיפול ע"ס 22,300 ש"ח בהוראת קבע דרך בנק ירושלים (כמו הלוואה) בתוך העסקה הביאו לנו "מתנה" 2 הלבנות שיניים שעלותם המלאה 2000 ש"ח. לאחר יומיים קיבלו הצעת מחיר באותם תנאים בכמעט בחצי מחיר 12000 ש"ח טלפנו למרפאה וביקשנו לבטל את העסקה הם משכו אותנו מעל לשבועיים ורק היום חזרו אלינו, ונאמר לנו שלפי ההסכם על ביטול עסקה צריך לשלם 10% שזה 2200 ש"ח ועוד 2000 על ה"מתנות"
אמרנו שאין בעיה שנשלם על ההלבנות ושזה יקוזז מהתשלום של 10% שהרי זה לא משהו שביקשנו, הכי מרגיז שרק בדיעבד הבננו למה רצו שאת ההלבנות נעשה עוד באותו היום כי זה הכניס אותנו לפינה הזו של להוציא 4400 על כלום בעצם
האם יש מה לעשות, האם זה חוקי אחרי יומיים לדרוש 10% בסכום התשלום? | |
|
|
|
| 2/9/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 10:27:06 |
| שלום וברכה חני,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום מטבעם של דברים, בין היתר בהעדר יכולת לרדת למכלול נסיבות הפרשה, לרבות מהות הטיפולים נשוא העסקה, מועד העסקה, תנאי העסקה בגין העמדת ההלוואה כמצויין בפנייתך, ההסכמות שבין הצדדים וכו'. בגדול הסכמים יש לקיים, ועלייך אפוא לעיין היטב בהסכם נשוא פנייתך. | |
|
|
|
| 1/9/2019 11:08 |
אביב קליינר |
 | | מחבר: | אביב קליינר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 11:08:50 |
| שלום רב,
לאחר ביצוע הסימולטור לזכאותי לביטול עסקה הגעתי למצב של אי וודאות...
רכשתי שעון שהיה פגום בעת רכישתו ומסרתי אותו חזרה למוכר לאחר יום אחד להחלפת סוללה, ללא שנענד על ידי! המדבקה האחורית של השעון אפילו לא הוסרה ממנו.
לאחר כשבוע חזר השעון מהחלפת הסוללה, אך לאחר לילה נוסף שהיה ברשותי השעון לא דייק ואף הפסיק לפעול - כנראה תקלה במנגנון. החזרתי את השעון באותו היום בהסכמת המוכר לספק שעון חדש תוך שבוע.
כבר עבר שבוע ועדיין לא סופק שעון חדש.
האם אני זכאי לבטל את העסקה למרות שחלפו 14 יום מיום הרכישה היות ועדיין לא באמת קיבלתי מוצר תקין? כי הרי בכל זמן ההמתנה לתיקון השעון לא היה ברשותי...
תודה מראש
אביב | |
|
|
|
| 2/9/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 10:00:10 |
| שלום וברכה אביב,
חוק המכר קובע כי על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה שמתגלית במוצר, וזאת בתוך זמן סביר. כשלון של בית העסק למלא חובתו האמורה לעיל, מקימה בידי הצרכן את הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, על דרך של קבלת מוצר חלופי תקים ושווה ערך, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה ששולמה בחזרה. משנעשה שימוש כלשהן בשעון, ולו הקצר ביותר לרבות הכנסת הסוללה כמתואר בפנייתך, קשה לדבר על זכות לחרטה ולביטול עסקה מכח תקנות ביטול עסקה. שימת לבך כי אנו משיבים בפורום בסדר כרונולוגי ככל האפשר, ו"הקפצת" הפנייה שלך מעבירה אותך לסוף התור באותו הרגע. | |
|
|
|
| 1/9/2019 10:54 |
ליאל |
 | | מחבר: | ליאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 10:54:15 |
| לפני כמה ימים שיניתי את כרטיס הטיסה בעלות של 1500 ש״ח אל מול חברת נסיעות. אחרי מספר שעות התחרטתי בגלל המלצתו של רופא לא להאריך את הטיסה. האם לא זכותי לבטל את השיוני ולקבל את הכסף שלי בחזרה? לא אכפת לי לשלם על השינוי הנוסף. אבל במקרה זה אני לא יכולה להתחרט ולקבל את
הכסף חזרה ?
תודה ! | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:54:41 |
| שלום וברכה ליאל,
עלייך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/וא תקנון בית העסק וכיוצ"ב, בעיקר באשר לשינוי/ביטול כרטיס. אין זה מן הנמנע, כי פעולת שינוי הכרטיס במאוזכרת בראשית פנייתך, הינה, הלכה למעשה, ביטול העסקה הראשונה לרכישת כרטיס הטיסה המקורי, והתקשרות בעסקה חדשה לרכישת כרטיס טיסה חדש. ככל שקמה לך זכות לביטול העסקה השניה, מכוח זכות החרטה הקבועה בדיני הצרכנות או מכוח ההסכמות שבין הצדדים, תוכלי לממש את הזכות ולבטל את העסקה, ולהיוותר ללא כרטיס טיסה. | |
|
|
|
| 1/9/2019 09:09 |
חיים |
 | | מחבר: | חיים (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 09:09:32 |
| שלום
האם זכאית חברת אל על לנקות 5% למרות שסיבת הביטול פטירה מדרגה ראשונה?
תודה
| |
|
|
|
| 2/9/2019 09:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:44:01 |
| שלום וברכה חיים,
אין בדיני הגנת הצרכן, המקימים זכות חרטה וביטול עסקה לרכישת כרטיס טיסה כנגד תשלום דמי ביטול של עד 100 ש"ח בגין כל כרטיס, התייחסות לסיבת הביטול המצויינת בפנייתך, כמו גם לסיבת אחרת אחרת. הדין מקים זכות חרטה במועדים וביתר התנאים האמורים בהוראות הדין ללא התייחסות לסיבת הביטול, הלכה למעשה. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, ובעיקר באשר לביטול העסקה בנסיבות שונות ותוצאות ביטול כאמור. | |
|
|
|
| 1/9/2019 08:59 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 08:59:09 |
| שלום רב,
ב28/07/19 הייתי בחנות רהיטים והזמנתי חדר שינה (קומודה ומראה, שידה, מיטה ומזרון וארון) וסלון (ספת שזלונג, סולחן סלון ומזנון).
הובטח לי כי הכל יגיע ב06/08/19 (יום מעבר הדירה)
בפועל הגיעו רק המיטה והארון.
ב07/08 הגיע כל שאר הריהוט עם פאקים מסויימים - השולחן לא מה שהזמנתי ובנוסף היה בו סדק; המזנון הגיע מחוספס ולא חלק, מגירות הקומודה גם היו מחוספסות והמראה הגיעה עם סדק ומגירות השידה נפתחו בקושי רב.
כשוחחתי עם המוכר הבטיח לתקן הכל - שלח איש טכני הביתה ב13/08/19 לנסות לפתור לי את הבעיות הללו, האיש אכני הסביר לו טלפונית שצריך להזמין חדש (טיפול רק במגירות השידה שבקושי נפתחו).
יום אחרי שלח הודעה שהזמין לי ריהוט חדש ותוך שבוע יהיה מוכן.
בסוף הגיעו אחרי שבועיים!! אתמול - 28/08/19 !
הביאו מזנון חדש - גם שם המגירות עם פאקים (החזרנו לו את המגירות)
הביאו שולחן חדש - תקין
הביאו מראה חדשה לקומודה - גם עם סדק (הוחזרו לו המראות)
וגם את המגירות של הקומודה לקחו לתיקון.
היום הוא התקשר אליי ואומר שלא מבין מדוע החוזרו כל הדברים.. שזה פאקים קטנים ושזו לא סחורה מאיטליה.
הוא לא מסכים לבטל את העסקה מאחר וההזמנה הותאמה לי אישית.
האם באמת לא אוכל לבטל עסקה? למרות כל הבעיות שנוצרו בדרך? | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:31:33 |
| מירי שלום רב,
האם המוצרים שהוזמנו הוזמנו מתוך קטלוג בית העסק או הוזמנו על פי מידות יחודיות או דרישות ספציפיות שלך?
היה ומדובר במוצרים על פי מידות מיוחדות או דרישות מיוחדות, לא ניתן לבאטל את העסקה, ויחולו הוראות חוק המכר.
ההוראות קובעות כי יש לאפשר לבית העסק לתקן את הפגמים וזאת בתוך זמן סביר. | |
|
|
|
| 1/9/2019 04:57 |
הלן ישורין |
 | | מחבר: | הלן ישורין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 04:57:51 |
| | שלום, רכשתי מנורה בת שלושה גופים. לאחר חודשיים הזמנתי חשמלאי לתלות אותה, התברר שאחד הגופים שבור, לא זכור לי שבדקתי בחנות אם המוצר לא פגום. נדרשתי לשלם עבור החלק הפגום 200 ש"ח. האם הדרישה היתה לגיטימית? תודה רבה. | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:24:29 |
| הלן שלום רב,
כמובן שבמקרה שבו המוצר היה פגום מלכתחילה, אין מקום לדרישת התשלום.
הבעיה במקרה זה הנה עובדתית ולא משפטית.
יש קושי להוכיח כי המוצר הגיע פגום ולא נפגם על ידי הצרכן, וזאת עקב הזמן הרב שחלף מן הרכישה ועדה ההתקנה וגילוי הפגם, על כן, במקרה זה, ללא ראיות לעניין המועד בו נפגם גוף התאורה יהיה קושי לדרוש החזר. | |
|
|
|
| 1/9/2019 00:23 |
שמעון |
 | | מחבר: | שמעון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 00:23:18 |
| שלום
קיבלתי מתנה שנקנתה באשראי ויש בידי את הקבלה ברצוני לבטל את העסקה
א. האם נדרש לצורך זה האשראי שבו המוצר נקנה או אפשר אחר
| |
|
|
|
| 2/9/2019 09:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:21:38 |
| שמעון שלום רב,
ככל שאתה עומד בתנאי תקנות ביטול עסקה, אין צורך באשראי וניתן לבטל את העסקה בהתאם לתקנה 8 לתקנות ביטול עסקה הקובעת כדלקמן:
) תקנות אלה יחולו גם על טובין ושירותים שניתנו לצרכן במתנה ממי שאינו העוסק (בתקנה זו – המתנה), ובלבד שהצרכן הציג לעוסק פתק החלפה המעיד על עצם ביצוע העסקה עם העוסק או הוכחה אחרת לגבי עצם ביצוע העסקה, מועדה, הסכום ששולם בעדה ואמצעי התשלום.
(ב) שולמה המתנה במזומן, תהיה החזרת התמורה במזומן או בשיק מזומן; שולמה המתנה בשיק – אם נפרע השיק, החזרת התמורה כאמור תהיה במזומן או בשיק מזומן בתוך חמישה ימי עסקים ואם לא נפרע, החזרת התמורה תהיה בתוך חמישה ימים מהמועד שנפרע; שולמה המתנה בכרטיס אשראי, החזרת התמורה תהיה במזומן ובלבד שחשבון הצרכן רוכש המתנה, חויב; בתקנה זו "טובין" – לרבות שובר מתנה ולמעט תווי קנייה. | |
|
|
|
| 1/9/2019 10:42 |
פרידה |
 | | מחבר: | פרידה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 10:42:51 |
| שלום,
הזמנתי משלוח ממסעדה של סלט קטן בהרכבה אישית.
באתר צויין כי הסלט הוא 375 גרם, אך למעשה הגיע סלט 250 גרם.
המסעדה טוענת כי הכלי יכול להחיל 375 ולכן זה לא משנה כמה גרם הגיע כי זה מה שיש.
יש לציין שלא הזמנתי חסה, אלא ירקות רגילים כמו עבגניה, מלפפון, גזר.
האם זה נחשב להטעיה צרכנית? | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:19:37 |
| פרידה שלום רב,
ייתכן והבעיה היא בהצגת משקל הסלט, ולא ציון של נפח הכלי, שהיה יכול למנוע את ההטעיה, שכן משקלי הירקות משתנים, ומטבע הדברים ירקות מסוימים שימלאו את הכלי ישקלו יותר ואותו כלי, מלא בירקות אחרים, ישקול פחות, והצרכן הוא זה שבוחר את הירקות.
על כן, היה ואת טוענת כי ממילא הכמות הייתה קטנה מאוד ואינה תואמת גם את נפח הכלי וגם את המשקל, ניתן לדרוש החזר חלקי או להעלות טענה בגין הפרת הסכם, אך הבעיתיות כאמור, נובעת באופן ההצגה של הסלטים בבית העסק ועליהם לשנות זאת. | |
|
|
|
| 1/9/2019 10:42 |
פרידה |
 | | מחבר: | פרידה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 10:42:33 |
| שלום,
הזמנתי משלוח ממסעדה של סלט קטן בהרכבה אישית.
באתר צויין כי הסלט הוא 375 גרם, אך למעשה הגיע סלט 250 גרם.
המסעדה טוענת כי הכלי יכול להחיל 375 ולכן זה לא משנה כמה גרם הגיע כי זה מה שיש.
יש לציין שלא הזמנתי חסה, אלא ירקות רגילים כמו עבגניה, מלפפון, גזר.
האם זה נחשב להטעיה צרכנית? | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:19:16 |
| פרידה שלום רב,
ייתכן והבעיה היא בהצגת משקל הסלט, ולא ציון של נפח הכלי, שהיה יכול למנוע את ההטעיה, שכן משקלי הירקות משתנים, ומטבע הדברים ירקות מסוימים שימלאו את הכלי ישקלו יותר ואותו כלי, מלא בירקות אחרים, ישקול פחות, והצרכן הוא זה שבוחר את הירקות.
על כן, היה ואת טוענת כי ממילא הכמות הייתה קטנה מאוד ואינה תואמת גם את נפח הכלי וגם את המשקל, ניתן לדרוש החזר חלקי או להעלות טענה בגין הפרת הסכם, אך הבעיתיות כאמור, נובעת באופן ההצגה של הסלטים בבית העסק ועליהם לשנות זאת. | |
|
|
|
| 1/9/2019 18:13 |
מוריה |
 | | מחבר: | מוריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 18:13:06 |
| פנתה אלי עידית מטעמכם, אבל לא הבנתי למה צריכה להמתין כמה ימים (שבועיים) להחזר כספי מרשת "עולם הקולנוע" שעליהם התלוננתי בפנייתי...
בנוסף, לא נראה לי הגיוני שאני פונה אליכם לטיפול ואתם מעבירים את הטיפול אליי בחזרה..
אבקש את טיפולכם עד הסוף ע"מ שאוכל לקבל את ההחזר שלו אני זכאית. תודה | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:09:05 |
| מוריה שלום רב,
על פי הוראות הדין, מחויב העוסק לשיב את הכספים בתוך 14 ימים מיום ביטול העסקה. מפניית עו"ד מטעמנו הסכים בית העסק לביטול מלא, ללא חיוב בגין דמי משלוח, על כן, בשלב זה אין באפשרותינו לפעול מעבר לכך.
היה ובית העסק לאישיב לך את כספך במהלך הימים הקרובים, אנא עדכני אותנו בעניין. | |
|
|
|
| 31/8/2019 21:37 |
נסים ממו |
 | | מחבר: | נסים ממו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2019 | | שעה: | 21:37:26 |
| שלום רב ,
לאחרונה רכשתי תנור בנוי ושילמתי עבור המשלוח. המשלוח בוצע ע''י חברה חיצונית שהגיעה אלי עם איחור של למעלה מ5 שעות.לפי החוק להגנת הצרכן מגיע לי פיצוי .מי חייב לשלם ? המוביל או החנות בה רכשתי את המוצר? | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:08:48 |
| שלום וברכה נסים,
תיקון לחוק הגנת הצרכן מהעת האחרונה הרחיב את הוראות ההסדר במכונה חוק הטכנאים גם על הובלה של מוצר שמכר בית העסק, על ידי נציג בית העסק או מי מטעמו. החבות הינה אפוא של בית העסק המוכר. תוכל לקרוא להרחבה באתר המועצה בלינק שלהלן ולפעול בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 1/9/2019 17:45 |
אביב קליינר |
 | | מחבר: | אביב קליינר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 17:45:52 |
| שלום רב,
רכשתי שעון שהיה פגום בעת רכישתו ומסרתי אותו חזרה למוכר לאחר יום אחד להחלפת סוללה. לאחר כשבוע חזר השעון מהחלפת הסוללה, אך לאחר לילה נוסף שהיה ברשותי השעון לא דייק ואף הפסיק לפעול - כנראה תקלה במנגנון. החזרתי את השעון באותו היום בהסכמת המוכר לספק שעון חדש תוך שבוע.
האם אני זכאי לבטל את העסקה?
תודה מראש
אביב | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:05:09 |
| שלום וברכה אביב,
חוק המכר קובע כי על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה שמתגלית במוצר, וזאת בתוך זמן סביר. כשלון של בית העסק למלא חובתו האמורה לעיל, מקימה בידי הצרכן את הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, על דרך של קבלת מוצר חלופי תקים ושווה ערך, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה ששולמה בחזרה. משנעשה שימוש כלשהן בשעון, ולו הקצר ביותר לרבות הכנסת הסוללה כמתואר בפנייתך, קשה לדבר על זכות לחרטה ולביטול עסקה מכח תקנות ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 31/8/2019 10:04 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 31/08/2019 | | שעה: | 10:04:34 |
| מבקשת עזרה- רכשתי טבעת זהב עם אבן חן בחנות בתל אביב, הטבעת הוצגה בחנות אך המידה היתה גדולה- בוצעה הקטנת הטבעת במידה והגעתי לאחר שבוע לקחת את הטבעת, שילמתי עבורה 1200שח במזומן, קיבלתי תעודת אחריות והערכה עם הסכום ששילמתי.
לאחר 24 שעות כבר פניתי לבעלת החנות שהטבעת פגומה ולא איכותית- שלחתי לה תמונות.
ראיתי באתרכם שניתן לבטל עסקת תכשיט עד 2 ימי עסקים וכדי לפעול עפי חוק שלחתי לה הודעת וואטסאפ שלפי חוק אני יכולה לבטל ומבקשת לבטל(אני גרה בצפון ויש קושי בנסיעה עד תל אביב לתיקון חוזר לטבעת), קיבלתי טלפון שזאת הפרנסה שלה ולא קניתי מכונית ומבקשת שלא אפגע בפרנסה שלה, שלחתי לה הודעה חוזרת שאני כן מבקשת לבטל, היא ענתה לי שבוצעה התאמה ולא ניתן לקבל כסף חזרה, מעוניינת לדעת מה נכון ואם ניתן להחזיר אז עד מתי( דורש יום חופש), תודה רבה
השב להודעה זו | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:02:00 |
| שלום וברכה טל,
כאמור בתגובתינו הקודמת בפנייתך, אכן בית העסק מחוייב להעמיד מוצר תקין, בין היתר מכוח חוק המכר. כמו"כ, קובע החוק האמור לעיל כי על בית העסק לתקן כל אי התאמה שמתגלה במוצר, ככל שהצרכן הודיע לו מייד על אי ההתאמה, וזאת בתוך זמן סביר. מקום בו בית העסק אינו מקיים את חובתו לתקן את אי ההתאמה, קמה בידי הצרכן הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, למשל על דרך של קבלת מוצר תקין אחר ושווה ערך, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה ששולמו על ידו. | |
|
|
|
| 30/8/2019 17:13 |
נמרוד |
 | | מחבר: | נמרוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2019 | | שעה: | 17:13:16 |
| היום, יום שישי, קיבלנו הביתה את המייבש כביסה שהזמנו.
המוביל שאל אותי איפה לשים את המייבש וכשאמרתי לו אמר שיניח אותו איפה שארצה בתוך הבית אבל במידה ויגרם נזק האחריות היא עליי.
המוביל, בעת ניסיון ההכנסה של המייבש לחדר השירות, גרם נזק למוצר. שפשפף ודחק אותו בכוח ובמקום לקרוא למוביל הנוסף שהיה עימו והמתין ברכב למטה, שבר את חוגת ברירת התוכניות של המכשיר.
בסופו של דבר המוביל קרא למוביל הנוסף ויחד הצליחו להכניס את המייבש לחדר השירות. כשחיברנו את המכשיר לחשמל המוצר לא עבד כלל...
קשה לתאר את עוגמת הנפש, התסכול והייאוש מהמצב שנוצר, שכן בימים הקרובים ילדינו הפעוטים צריכים להגיע לביתנו וחשוב לנו שיהיה לנו מייבש כביסה תקין למענם.
מה עושים במצב הזה?
אומנם יש לנו אחריות אבל אנחנו מפחדים שיטילו עליי את האשמה שהסכמתי למוביל לפתוח את המוצר. זה מצב אבסורדי מבחינתי, שכן לא יכולתי להוביל ולהתקינו בעצמי.
האם האחריות חלה עליי ואם כן מצד מי? האם אני זכאי למכשיר חדש במקום הנוכחי? | |
|
|
|
| 2/9/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 08:50:37 |
| שלום וברכה נמרוד,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום, מטבע הדברים, בהעדר יכולת לרדת למכלול נסיבות הפרשה, לרבות מערכת היחסים בין המוביל, בית העסק המוכר, דרישות המוכר ונותן האחריות להתקנה וכיוצ"ב. יש להניח כי האחריות בסופו של יום תוטל על כתפיך, שעה שנטלת אותה על עצמך באופן מפורש לדבריך. | |
|
|
|
| 30/8/2019 00:45 |
נטע |
 | |
|
| 30/8/2019 14:01 |
עבד אל ראוף |
 | | מחבר: | עבד אל ראוף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2019 | | שעה: | 14:01:28 |
| לא נורה שלא מופיע את שם החברה , אפשר לכתוב את השם שלה ולהמשיך האלה ולמרות שיופיע מלבן עם השמות ...
חשוב לא לחזור הרבה אחורה או קדימה בדפדפן, אחרת בסוף ימחק הכל או לא ישלח בכלל וצריך לחזור מחדש על הכל . | |
|
|
|
| 2/9/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 08:42:22 |
| | אכן, ניתן להשאיר את שם בית העסק פתוח ולהמשיך ולציין את שם העוסק במלל החופשי ולצרף כל מסמך רלוונטי כמובן. | |
|
|
|
| 30/8/2019 13:01 |
אביב קליינר |
 | | מחבר: | אביב קליינר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2019 | | שעה: | 13:01:43 |
| שלום רב,
לאחר ביצוע הסימולטור לזכאותי לביטול עסקה הגעתי למצב של אי וודאות...
רכשתי שעון שהיה פגום בעת רכישתו ומסרתי אותו חזרה למוכר לאחר יום אחד להחלפת סוללה, ללא שנענד על ידי! המדבקה האחורית של השעון אפילו לא הוסרה ממנו.
לאחר כשבוע חזר השעון מהחלפת הסוללה, אך לאחר לילה נוסף שהיה ברשותי השעון לא דייק ואף הפסיק לפעול לחילופין כאשר נוער קלות - כנראה תקלה במנגנון. החזרתי את השעון באותו היום בהסכמת המוכר לספק שעון חדש תוך שבוע.
האם אני זכאי לבטל את העסקה למרות שחלפו 14 יום מיום הרכישה היות ועדיין לא באמת קיבלתי מוצר תקין? כי הרי בכל זמן ההמתנה לתיקון השעון לא היה ברשותי...
תודה מראש
אביב | |
|
|
|
| 2/9/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 08:41:59 |
| שלום וברכה אביב,
חוק המכר קובע כי על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה שמתגלית במוצר, וזאת בתוך זמן סביר. כשלון של בית העסק למלא חובתו האמורה לעיל, מקימה בידי הצרכן את הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, על דרך של קבלת מוצר חלופי תקים ושווה ערך, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה ששולמה בחזרה. משנעשה שימוש כלשהן בשעון, ולו הקצר ביותר לרבות הכנסת הסוללה כמתואר בפנייתך, קשה לדבר על זכות לחרטה ולביטול עסקה מכח תקנות ביטול עסקה. | |
|
|
|
| 30/8/2019 12:50 |
נועם |
 | | מחבר: | נועם (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2019 | | שעה: | 12:50:49 |
| | ביצעתי הזמנה של חליפה מאתר ישראלי. על החליפה היה כתוב באתר מחיר של 0.00 ש"ח. המשכתי את ההזמנה, חויבתי במחיר של 30 ש"ח על משלוח. קיבלתי אישור הזמנה וקבלה. כעבור שלושה ימים קיבלתי טלפון מנציגת החברה שטוענת שקרתה תקלה באתר והם יחזירו לי את הכסף על המשלוח ויבטלו את ההזמנה. הסברתי לה שהם מחויבים לספק לי את המוצר במחיר שבו הוא פורסם גם אם זו טעות. היא טענה שהתייעצה עם היועצת המשפטית והם לא חייבים. עמדתי על שלי והיא אמרה שייצרו איתי קשר. כעבור יום שלחו לי מייל בו חזרו על כך שקרתה טעות בתום לב והמוצר פורסם במחיר של 0.00 ש"ח ובגלל נסיבות העניין ושלא נעשתה כל עסקה, ייצור איתי קשר נציג החברה לגבי ההחזר של 30 השקלים. גם למייל עניתי כי ברצוני להמשיך את העסקה כפי שבוצעה כיוון שעל פי חוק הם צריכים לספק לי את המוצר גם אם קרתה טעות. אף נציג לא חזר אלי עד כה וחלפו מספר ימים ואת החליפה אני אמור לקבל כביכול כעבור 10 ימי עבודה. כיצד להמשיך להתנהל? תודה | |
|
|
|
| 2/9/2019 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 08:34:10 |
| נועם שלום רב,
הוראות הדין קובעות כי על מנת לדרוש מבית העסק לקבל את המוצר במחיר שהוצג, יש להוכיח כי הצגת המחיר הייתה במטרה להטעות את הצרכן ונעשתה שלא בתום לב.
כמו כן, ההגדרה של "מחיר" הנה ערך חיובי בגין מוצר, והצגת הספרה אפס, אינה מהווה "מחיר", אלא אי הצגת מחיר שח המוצר.
אי הצגת מחיר על מוצר אינה מזכה את הצרכן בקבלת המוצר ללא תמורה.
| |
|
|
|
| 2/9/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 08:37:54 |
| שלום וברכה נועם,
קשה לדבר על עסקה שמחירה אפס, לעניות דעתנו, וגם הדין נותן מקום לשגגות בתום לב, וככלל קשה יהיה לחייב את בית העסק למסור את המוצר ללא כל עלות. בנסיבות העניין ביטול העסקה ללא כל עלות מצדך הינו פתרון סביר בהחלט לעניות דעתנו, וממילא הסעד העיקרי בגין הטעיה באשר למחירו של מוצר הינו ביטול העסקה ללא כל עלות מצד הצרכן. | |
|
|
|
| 28/8/2019 14:34 |
זבידאת עבד אל ראוף |
 | | מחבר: | זבידאת עבד אל ראוף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 14:34:45 |
| | מתאריך 18.08.19 התקשרו אלי חברת אייס אנטרניט , הציעה חבילת אנטרניט כולל תשתית ו ספק ותמיכה וסינון אתרים . אני בשיחה בקשתי שצריך לבדוק את האנטרניט שלהם לכמה ימים ואם טוב אני מתחבר אליהם ומתנתק מבזק ... . הראותיר קבלתי ב 19.08.19ץ וחברתי אותו ב 21.08.19 ולא היה טוב מהירות וגלישה ושירות התמיכה ואין סינון אתרים . מרביעי וחמישי ושישי יום ולילה מתקשר ופונה אליהם ולא חוזרים אלי או ברגע שיודעים שזה אני מנתקים השיחות .... מ 25.08.19 חזרתי לבזק , ומיום רביעי שעבר אני מחקה וממתין כדי לתת לאן להחזיר הראותר והם מסרבים להגיד לאיזה להחזיר . ולמרות שיש לי כתובת על הקופסה וראיתי שרוצים לחייב אותי ב 36 תשלומים , מה דעתך שאחזיר דרך דואר רשום את המוצר ?? כי גם השליח הם לא רוצים לפתוח בקריאה לאיסוף ?? | |
|
|
|
| 29/8/2019 15:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 15:03:11 |
| שלום וברכה,
נראה כי קמה לך זכות לחרטה ולביטול עסקה מכוח חוק הגנת הצרכן, שעה שמדובר בעסקת מכר מרחוק (בטלפון לדבריך), בתוך יום ממועד העסקה, או מיום קבלת מסמך גילוי באשר לעסקה ופרטיה כמתחייב מהחוק, לפי המאוחר, בכפוף ליתר הוראות החוק. אנו מציעים כי תפנה בכתב לבית העסק לפי הפרטים להתקשרות המופיעים בתחתית אתר האינטרנט של בית העסק, בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך בהתאם להוראות החוק. | |
|
|
|
| 30/8/2019 13:42 |
עבד אל ראוף |
 | | מחבר: | עבד אל ראוף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2019 | | שעה: | 13:42:34 |
| | תודה לך על התייחסותך לנושא שלי - מאתמול שלחתי להם מייל ביטול ופיצוי של 3 ימים ולילה שלאי נוחות של ממש (עגמת נפש וטרטור ... ) . בנוסף בפניה שלי אליכם פעמים התנסיתי והופיע הנקודה של פיצוי כספי .... . ובפעם ה 3 שהצלתי למלא הטופס נכון לא הופיע לי המלבן הפיצוי .... | |
|
|
|
| 29/8/2019 20:51 |
shai lavi |
 | | מחבר: | shai lavi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 29/08/2019 | | שעה: | 20:51:49 |
| תתקשר ותבקש לדבר עם דובר ערבית
אם אין, תגיד שאינך מוכן להתחבר לחברה שמפלה אזרחי המדינה, כי השמש זורחת להם מהתחת | |
|
|
|
| 2/9/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 08:37:13 |
| זבידאת שלום רב,
היה ומידע שאתה מעוניין לציין לא מופיע בטופס התלונה, תמיד ניתן להוסיף אותו בשלב הכתיבה החושפית.
כמו כן, ניתן לשלוח את התלונה בפקס ולתאר את השתלשלות העניינים וכן לצרף כל מסמך רלוונטי ל 03-6241035 | |
|
|
|
| 26/8/2019 13:52 |
שחף חורי |
 | | מחבר: | שחף חורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 13:52:25 |
| אני ובן זוגי נרשמנו לבריכת גלי רון בהוד השרון בתאריך ה24/04/2019.
כל מנוי בסך 2200 ש"ח ל12 חודשים.
לצערי אנו לא מרוצים מהשירותים שהם נותנים, כלומר בחדר הכושר המאמנים לא עוזרים, לא מעירים ולא תורמים את חלקם כראוי. המכשירים ישנים ומאובקים מאוד, כנ"ל לגבי המראות שם. המתאמנים שעושים את תרגיל המתח, פוגעים עם הראש בתקרה מפני שתקרת חדר הכושר נמוכה מאוד ולא מתאימה למכשיר ולאימון ע"י המתאמנים. דבר נוסף הוא, שחדר הכושר מאוד מאוד עמוס במכשירים ומאוד צפוף.
זאת ועוד, בכל אזור המלתחות יש עובש בכיורים, במראות ובמקלחות עצמן. בנוסף, הרצפה מוזנחת מאוד ולא נקייה.
אזור הסאונות והג'קוזי מאוד מלוכלך, לא הגייני ולא אסתטי. בג'קוזי יש המון לכלוך צף, שערות וריח חזק מאוד של כלור. בסאונות יש ירוקת, פטריות ועובש על הרצפה. ועוד ועוד..
איך לכך ובהתאם לזאת, אנו לא מעוניינים להמשיך להיות מנויים שם.
רצינו לעזוב בחודש הראשון אך נתנו הזדמנות נוספת אחרי שהערנו להנהלה ועשינו איתם סיבוב במלתחות. אכן, חלק מהדברים טופלו אך הטינופת חזרה חלילה.
לצערנו הרב, בקושי יצא לנו להגיע לשם במהלך השלושה וחצי חודשים הנ"ל. ניתן לספור את כמות ההגעות שלנו על כף היד, ז"א כמות מועטה מאוד של הגעות (ניתן לראות זאת במחשבי ההנהלה) מפני שאנחנו סטודנטים, גרים לבד ומכלכלים את עצמו, דבר היוצר חוסר זמן להגיע, ובעקבות כל הדברים הנ"ל, יש גם חוסר חשק להגיע למקום.
בתאריך ה12/08/2019 הגשנו מכתב עזיבה לפי חוקי ההנהלה ולאחר מכן היו לנו מספר שיחות איתם במקום עצמו.
בתאריך ה22/08/2019 הם ציינו בפנינו כי לפי החוק להגנת הצרכן, הם גובים מאיתנו כ25% מדמי המנוי ובנוסף גובים מאיתנו את מספר החודשים שהיינו. כלומר, מחזירים לכל אחד מאיתנו 823.5 ש"ח מתוך 2200 ש"ח.
דבר זה מרתיח ואינו הגיוני מפני שמתוך 2200 ש"ח (לכל אחד) נלקחים 1400 ש"ח (לכל אחד).
אנו עוזבים מפני הסיבות שמוזכרות מעלה, ז"א שנרשמנו בכוונה לממש (וכמובן לנסות להסתדר עם הלו"ז הצפוף) את כל 12 החודשים, אך לצערנו אנו לא מסוגלים לממש את המנוי בתנאים בהם המתחם קיים, אנו ממש נגעלים להשתמש בשירותי המתחם (בריכה, סאונה, ג'קוזי, מכון כושר..) וגם בפעמים המועטות בהן כי יש לנו הזדמנות להגיע- אנו פשוט סובלים.
אודה לעזרה, | |
|
|
|
| 27/8/2019 14:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 14:22:46 |
| שחף שלום רב,
היה והביטול של העסקה היה מתבצע עקב חרטה, אכן דמי הביטול שצוינו תואמים את הוראות הדין.
מכיון שאתם מבקשים ביטול עקב הפרת הסכם או הטעיה בנוגע לתנאי העסקה, יש לפנות לבעוסק בכתב ולפרט את ההפרות ואת העובדה כי למעשה בית העסק לא מילא אחר חלקו בעסקה.
היה ובית העסק יסרב, הדרך היחידה היא לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות על מנת לבסס את טענותיכם ולהוכיח כי ההסכם הופר. | |
|
|
|
| 30/8/2019 10:23 |
שחף |
 | | מחבר: | שחף (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2019 | | שעה: | 10:23:19 |
| | האם יש סעיף לחוק האומר זאת? אם כן, אשמח שתעדכנו אותי מהו הסעיף על מנת שאוכל לציין זאת | |
|
|
|
| 2/9/2019 08:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 08:32:14 |
|
שחף שלום רב,
הסעיף הרלוונטי הנו סעיף 2 לחוק הגנת הצרכן, האוסר הטעיה צרכנית במעשה או במחדל והיה ובוצעה הטעיה שכזו רשאי הצרכן לבטל את העסקה ללא דמי ביטול. | |
|
|
|
| 30/8/2019 08:14 |
רויטל |
 | | מחבר: | רויטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 30/08/2019 | | שעה: | 08:14:27 |
| שלום, ביתי הזמינה תפירה אישית לשמלה אצל תופרת על בסיס השכרה, זא שבתום הארוע תוחזר השמלה שנתפרה לתופרת.סכום העסקה 2500 שח עד עכשיו שולם 1000 שח כשהשמלה עדיין בשלבי תפירה..כשבאה ביתי למדוד לא אהבה בכלל את השמלה ומעוננינת לבטל..
מה הם מה דמי הביטול במצב כזה?אשמח לתשובה מקצועית | |
|
|
|
| 1/9/2019 17:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 17:49:26 |
| שלום רב רויטל,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ושלא נעשה שימוש במוצר ולא נפגם על ידי הצרכן ושתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה .
במקרה המתואר, היות שלא מדובר ברכישת המוצר אלא בהשכרתו, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם למוסכם בניכם. | |
|
|
|
|