| 4/9/2019 02:23 |
ברק |
 | | מחבר: | ברק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 02:23:23 |
| שלום,
בתאריך ה16/04/19 ביצעתי רכישה באתר האינטרנט של גאנט.
בשל עומס בעבודה באותה תקופה שכחתי לגמרי מההזמנה שביצעתי.
בנקודה זו מוטב לציין שלא קיבלתי אף הודעת תזכורת על כך שהמוצר הגיע לסניף (ציינתי בהזמנה שנקודת האיסוף תהיה בסניף ברמת אביב)
לאחר שלושה חודשים בתאריך ה 17/07/19 ביצעתי הזמנה נוספת באתר האינטרנט של גאנט ולאחר מספר ימים קיבלתי הודעה על כך שההזמנה הגיעה, כשהגעתי לסניף המוכרת שחיפשה את שמי מצאה בנוסף להזמנה שביצעתי.
ציינתי בפנייה שאני מעוניין לקבל החזר כספי על ההזמנה מחודש אפריל והבקשה הועברה לטיפול.
למחרת קיבלתי מייל משירות התמיכה שאומר שהמשלוח התקבל לאחר שלושה ימי עסקים והם אינם יכולים לתת לי החזר כספי.
ההזמנה התקבלה בסניף ברמת אביב ולא נלקחה במשך כמעט חמישה חודשים, החוק אומר שבאפשרותי לבטל עסקת מכר מרחוק מיום עשיית העסקה ועד 14 ימים מיום קבלת המוצר או מיום קבלת המסמך המכיל את פרטי העסקה, לפי המאוחר מבניהם.
האם קיימת עילה לתביעה? שכן לא קיבלתי את המוצר אלא רק לפני שישה ימים.
הפריטים נמצאים באריזתם המקורית כפי שהם.
תודה
| |
|
|
|
| 4/9/2019 17:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 17:51:44 |
| שלום רב ברק,
עקרונית, סעיף 14ג(ג)(1) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם; "
לעניין שאלתך העולה מפנייתך זו ובשל מגבלות הפורום, אני, מציעה כי תפנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 3/9/2019 22:17 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 22:17:28 |
| שלום . במהלך חופשה משפחתית תיאמתי עבור משפחתנו טיול טרקטורונים. במהלך ההזמנה ביקשו ממני אשראי לפיקדון בלבד. במהלך היום התברר כי המקום רחוק יותר ממה שהבנו ופקקים נוצרו במהלך הדרך. לאור העובדה שהיינו עם ילדים קטנים ואשה מאוד מבוגרת לא יכולנו להגיע. צלצלנו לבית העסק שניסה לשכנע אותנו במספר דרכים אך הסברנו לו שלא נוכל להגיע. בשום שלב כלשהו לא נשלח לי במאיל או בוואטס אפ שהתכתבנו תנאי ביטול עסקה ובטח שלא חתמתי על שום מסמך. לצערי לאחר מספר ימים ראיתי חיוב של מחצית מהסכום באשראי שלי למרות שבעל העסק לא סיכם כי יחייב אותי.
כיצד עלי לפעול? חוייבתי ב600 ש״ח למרות שלא הייתי בחיי במקום הזה.
תודה מראש, מיכל . | |
|
|
|
| 4/9/2019 17:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 17:16:20 |
| שלום רב מיכל,
לא ציינת כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
מהו מועד ביצוע העסקה(תאריך)? מהו מועד קבלת השירות?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
מכאן, שהיה ואינך עומדת בתנאים הקבועים בחוק לביטול העסקה במקרה של בילוי, יהיה עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 3/9/2019 21:58 |
רונית |
 | | מחבר: | רונית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 21:58:06 |
| | אימי נפטרה ואני מנסה לסיים את ההתקשרות עם החברה ללחצני מצוקה. הם דורשים 300 שקל עבור ניתוק המכשיר וסיום ההתקשרות. לא מוכנים שאביא אותו בעצמי למרות שבסהכ מדובר על חיבור פשוט לקו טלפון. האם זה חוקי לגבות סכום כזה עבור ניתוק? | |
|
|
|
| 4/9/2019 17:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 17:06:52 |
| שלום רב רונית,
עקרונית, סעיף 13ה(ז) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ז)לא יהיה תוקף לתנאי החוזה לעסקה מתמשכת בעניין שירותי רפואה, הקובע, במפורש או במשתמע, כי לאחר העתקת מקום מגוריו של הצרכן למעון, אשפוזו לתקופה ממושכת במוסד רפואי או פטירתו, ימשיכו החיובים המוטלים על הצרכן לפי החוזה לחול עליו, או יחולו על אדם אחר, ויראו כאילו נקבע בחוזה שתנאי כאמור בטל באותו מועד."
בנוסף,סעיף 13ז בחוק הגנת הצרכן קובע כי משבוטלה עסקה מתמשכת בשירותי רפואה על הצרכן להעמידם לרשות בית העסק במקום שבו נמסרו לו ויודיע על כך לעוסק..."
מכאן, שיש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, בצירוף מסמכים.
במידה שתתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/9/2019 16:31 |
Sofia Yossef |
 | | מחבר: | Sofia Yossef (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 16:31:35 |
| שלום,
מה קורה במקרה ורכשתי רכב חדש מחברה, חתמתי מולם חוזה לקחתי הלוואה בבנק והכסף הועבר אל סוכנות הרכב.את הרכב עדיין לא קיבלתי.
התקשרו היום ואמרו שיש טעות במחיר הרכב ואני צריכה להוסיף עוד 10,000 שקל.
מה עושים במקרה כזה? | |
|
|
|
| 4/9/2019 16:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 16:44:56 |
| שלום רב סופיה,
האם הרכב נרשם על שמך?
לא ציינת תאריך רכישת המוצר?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה בין היתר, ברכב שנרכש מהיבואן, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מביניהם ובלבד שטרם נרשם על שם הצרכן על פי פקודת התעבורה.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר, הטעיה במחיר, שהסעד בגינו, הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן.
באפשרותך גם לבדוק את ההסכם בניכם על מנת לבדוק אם ישנו סעיף המתייחס לפיצויים מוסכמים במקרה של הפרה של ההסכם על ידי מי מהצדדים.
| |
|
|
|
| 3/9/2019 16:19 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 16:19:29 |
| | רכשתי מכשיר סמארטפון מחנות רשת. בדיעבד הסתבר לי שנמכר לי עלי ידי חנות זאת מכשיר מדגם ישן כחדש. שאלתי האם יש הילה להגשת תלונה/תביעה נגד אותה רשת בגין מרמה/הטעייה צרכנית? אודה לכם על תשובתכם. | |
|
|
|
| 4/9/2019 16:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 16:37:09 |
| שלום רב מאיר,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לכן, היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
ובמידה שתתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/9/2019 15:59 |
נינה |
 | | מחבר: | נינה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 15:59:22 |
| שלום רב... ביום 27.08.2019 הבן שלי הזמין לי שני חדרים במלון ביפו- לינה בלבד לתאריך 13.09.2019.באותו הרגע אף הוא חויב בכרטיס האשראי שלו.
עקב סיבות אישיות נאלצתי לבטל את המלון וביקשתי מבני לבטל. הוא דיבר עם בית המלון ונאמר לו כי בוצעה על ידו עסקה טלפונית וכי נאמר לו שאין דמי ביטול כלל ולכן המחיר הופחת.
ביום 08.08.2019 התקשרתי אני לבטל את המלון ולפנים משורת הדין לשלם דמי ביטול בהתאם לחוק הגנת הצרכן, אך סורבתי. נאמר לי כי בני ידע והסכים לכך.
האם סעיף 14 לחוק הגנת הצרכן לא חל עלי?
בנוסף, באתר המלון כתוב: כי במידה ותתקבל הודע ביטול 7 ימים לפני המועד- ישולמו דמי רישום בלבד.
מה הנוהל? | |
|
|
|
| 4/9/2019 16:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 16:33:17 |
| שלום רב נינה,
אנא תצייני את התאריכים בהם בוצעה העסקה וכן המועד בו בנך הודיע על הביטול וכן המועד שאת הודעת על על ביטול העסקה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה חופש או בילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, במידה שהודעת הביטול בעסקה מכר מרחוק נעשתה בהתאם להוראות הדין הרי שיש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך.
אולם, היה והודעת הביטול נעשתה פחות מ-7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, הרי שלא קמה לך זכות חרטה ויהיה עליך לפעול בהתאם להסכם ההתקשרות בניכם. | |
|
|
|
| 3/9/2019 15:23 |
בת גל גונן |
 | | מחבר: | בת גל גונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 15:23:54 |
| שלום רב,
לאחרונה אני נתקלת ביותר ויותר בתי עסק שלא מקבלים את כרטיס האשראי שברשותי (אמריקן אקספרס/דיינרס) או לחלופין מתנים את התשלום בכרטיס אשראי מעל סכום מסוים (לרוב בטענה שהעמלות אשר גובים מהם גבוהות)
רציתי לדעת האם החוק להגנת הצרכן קובע כי מקרים אלה חוקיים או שאינם? האם החוק מחייב את בתי העסק לקבל *כל* אמצעי תשלום ללא תנאי?
במידה והחוק מחייב לקבל כל אמצעי תשלום אודה להפנייה לסעיף הספציפי בחוק.
בתודה מראש,
אזרחית שבאמת איכפת לה,
בת גל גונן
| |
|
|
|
| 4/9/2019 16:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 16:22:11 |
| שלום רב בת גל,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את הכללים שלו לפי שיקול דעתו, ועל הצרכן לשקול אם הוא מעוניין להתקשר בעסקה בהתאם לתנאים של בית העסק או לאו.
בנוסף, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן (מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), תשמ"ג-1983 מחייב את בית העסק לקבוע לאותה עסקה באשראי גם מחיר במזומן, כדלקמן:
"לא תיעשה עסקה באשראי אלא אם כן קבע העוסק לאותה עסקה גם מחיר במזומן."
| |
|
|
|
| 3/9/2019 15:16 |
Yehuda |
 | | מחבר: | Yehuda (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 15:16:30 |
| שלום רב,
רכשתי כרטיס תעופה באל על, עם מספר טיסה של אל על אך המפעיל בפועל היה LOT. רכשתי כרטיס טיסה למחלקת עסקים אך במטוס לא היתה קיימת מחלקה שכזו. על מי חלה האחריות? אל על ו-LOT מפנים אותי אחד לשני ומפסקי דין שראיתי באינטרנט נראה כי בתי המשפט מטילים את האחריות על הגורם דרכו הוזמן הכרטיס.
אודה למענה, על מי חלה האחריות וכיצד עליי לפעול
תודה | |
|
|
|
| 4/9/2019 15:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 15:39:41 |
| שלום רב יהודה,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות עם החברה שמולה בוצעה ההזמנה.
| |
|
|
|
| 3/9/2019 15:02 |
דיקלה גבל |
 | | מחבר: | דיקלה גבל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 15:02:32 |
| לפני שבוע וחצי רכשתי כרטיסייה מוזלת ב199 ש"ח ל10 כניסות למתחם פארק הטרמפולינות בחדרה. בני לא רצה להכנס למתחם של בני גילו. לאחר שנעניתי שבני לא יכול להכנס למתחם הגדול המיועד לילדים גדולים יותר, ולאחר שראיתי במו עיניי שהבעלים של המקום הכניס את בתו הקטנה למתחם של הגדולים, זאת לאחר שהוסבר שלא ניתן להכניס ילדים קטנים מטעמי בטיחות,החלטתי לבטל את הכרטיסייה. יש לציין שבני לא נכנס כלל למתחם,לא היה שימוש בכרטיסיה וביקשתי לבטל את עסקת האשראי רבע שעה לאחר רכישתה, נתבקשתי למלא טופס בקשה לביטול והכרטיסיה נלקחה ממני לפני מספר ימים, לאחר שאיש לא חזר אליי,פניתי אליהם אני ונאמר לי שעל פי המדיניות שלהם, אין לבטל כרטיסיה לאחר שנרכשה. האם החוק לצדי?
| |
|
|
|
| 4/9/2019 15:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 15:17:03 |
| שלום רב דיקלה,
יש לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה התנאים לביטול העסקה ככל שקיים.
בכל מקרה, רצוי לפנות אל החברה בכתב בעניין ההתנהלות שאת מפרטת בפנייתך זו. | |
|
|
|
| 4/9/2019 15:32 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 15:32:22 |
| | חבל שמסרת את הכרטיסייה מבלי לקבל כל תמורה. נראה שהדרך היחידה שלך לקבל החזר זה לקחת בחזרה את הכרטיסייה ולנסות למכור אותה מחוץ לקופה ובהנחה למישהו אחר. | |
|
|
|
| 2/9/2019 11:20 |
ארז |
 | | מחבר: | ארז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 11:20:22 |
| ההורים שלי בני שבעים פלוס, אב נכה בכסא גלגלים, אני מעוניין לנתק אותן מהוט ולהעביר אותם חברה האם הוט מחוייבים לשלוח נציג בשביל לקחת את הצייד שלהם או שההורים שלי צריכים להביא את הציוד לנקודת איסוף על פי דרישתם. ההורים שלי מתגוררים במיתר והנקודות שרות הקרובה ביותר היא בבאר שבע
בתודה רבה
| |
|
|
|
| 2/9/2019 11:40 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 11:40:32 |
| במידה ומדובר על שירות הטלוויזיה, הוט מחויבים לאסוף את הציוד. אם מדובר על שירות האינטרנט, אתם צריכים להחזיר את הציוד.
צריך להודיע (לא לבקש) להוט על ביטול העסקה (מומלץ גם בכתב עם תאריך ההודעה וצילום מסך) והוט יכולים לחייב על עוד 3 ימים מיום ביטול העסקה.
מומלץ לקרוא את הסכמי השירות כי כל המידע הזה מופיע שם.
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 2/9/2019 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 15:50:46 |
| שלום רב ארז,
בעניין זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 3/9/2019 23:46 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 4/9/2019 09:18 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 09:18:56 |
| | יתכן שעל שירות האינטרנט הם מרוויחים פחות משירות הטלוויזיה ולכן משרד התקשורת פטר אותם מחובת איסוף הציוד. | |
|
|
|
| 4/9/2019 15:23 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 15:23:13 |
| אך בהסכם תשתית האינטרנט לא מופיע איסוף
https://www.hot.net.il/heb/subscriberagreement/.aspx | |
|
|
|
| 3/9/2019 14:29 |
שלמה הראל |
 | | מחבר: | שלמה הראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 14:29:07 |
| אשמח לקבל עזרה דחוף, לפני כחודשיים רכשתי מטבח באיקיאה, לאחר ששילמתי נאמר לי שיתאמו איתי להגעת המטבח ואח"כ יתאמו להרכבה, תיאמו איתי להרכבה בשעות 0900-1200 חיכיתי שיגיע המרכיב ף אך התקשר ואמר שיגיע אחרי 1300,( הגיע ב-1400),תוך כדי ההרכבה אמר שלא יספיק לסיים את המטבח, לכן הלך ואמר שיגיע ביום אחר,שוב הגיע והתברר שחסר חלק לתליית המטבח העליון,נסעתי במיוחד לחנות שלהם קניתי את החלק החסר ואז חיכיתי כשבועייםעד שהורכב החלק העליון, מחכה שיגיעו אנשי השיש למדידה והתקנה,המודד מדד לקח את הכיור למדידה איש השיש הגיע וגם הוא לא השלים את העבודה בטענה שעשו טעות במדידת המטבח, שלחתי אני ואישתי אין ספור הודעות ופניות למוקד ואף נסעתי פעמיים לחנות שלהם מאחר ולא נותנים מענה או פיתרון ולא חוזרים אלינו כפי שהובטח, פשוט סיוט אחד מתמשך, ביקשו תמונות, שלחנו אמרו שנציג יחזור,לא חזרים אנחנו בני ערובה בידיים שלהם, ה צ י ל ו !!!
מה הזכויות שלי הן משפטיות האזרחיות ? | |
|
|
|
| 4/9/2019 13:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 13:55:49 |
| שלום רב שלמה,
על מנת לבדוק את פנייתך, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט השתלשלות העניינים.
לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 1/9/2019 15:05 |
עובדיה |
 | | מחבר: | עובדיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 15:05:48 |
| שלום,
בספטמבר 2018 התחברתי לשרותי הטלוויזיה של פרטנר(הייתי עם ילדתי בקבע ביריד חבר),התשתית
שהייתה אצלי של הוט שהומלץ להשאיר אותה.
מאז ועד אמצע ינואר אחרי 5 טכנאים ועשרות טלפונים
ומיילים לא הצליחו לחבר אותי,החיובים בוצעו ואפילו
פעם אחת חוייבתי בסכום הזויי של 750 שח ואחרי
פניות חוזרות ונישנות הוחזר.
לסיכום: אני ומישפחתי חבינו התעללות יוצאת דופן,ללא
טלוויזיה ואינטרנט בחגים ובהפסד ימי עבודה לטכנאים,פרטנר
מודים שזה מיקרה חריג אבל לא מוכנים להחזיר את
כל החיובים ולא לפצות.
את זה אני כותב ממעמקי ליבי ואין לתאר מה עברתי
בתקופה הזאת,עם כל ההתעסקות בפניות ובמיילים
וטכנאים.
אבקש עזרה...
בברכה
עובדיה 0502507778
Ovedlevy2@gmail.com | |
|
|
|
| 2/9/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 11:35:51 |
| שלום וברכה עובדיה,
תוכל להסתייע במועצה באמצעות הגשת תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. לעניות דעתנו ע"פ הנטען באשר להעדר חיבור בר קיימא לשירותים לחייב בגינם, ולהימנע מהשבה. ברם, שימת לבך כי באשר לדרישתך לפיצוי, אין המועצה מטפלת בתלונות נזיקיות - פיצויית גרידא. | |
|
|
|
| 4/9/2019 13:46 |
עובדיה |
 | | מחבר: | עובדיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 13:46:41 |
| | יש עו"ד שתוכלו להמליץ שאקבל את שירותיו. | |
|
|
|
| 3/9/2019 13:51 |
איה |
 | | מחבר: | איה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 13:51:28 |
| שלום רב
בתאריך 26.12.2018 , רכשנו מזנון עץ עם ארבע רגליים בחנות ידועה בנתניה מול איקיאה.
מפעל ישראלי ייצר את המזנון עם ארבע רגליים.
כחודשיים אחרי הגעת המזנון אלינו דלת אחת לא נסגרה , הצבע מתחת לרמקולים השתנה מאפור בטון לשחור , גב המזנון נפתח מאחור.
פנינו לחנות ששלחה נגר.
הפתרון שלו היה להוסיף רגל אמצעית מתחת למזנון.
אנחנו קנינו מזנון עם ארבע רגליים ולא מוכנים להתפשר על רגליים אמצעיות שמשנות את עיצוב המזנון.
הודעתי למנהלת החנות שזה אולי פתרון שלהם , בשבילנו זה שינוי עיצוב + צבע שהפך לשחור וכי אנחנו מבקשים להחזיר את המזנון ולקבל החזר כספי מלא.
אודה לתשובתכם | |
|
|
|
| 4/9/2019 13:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 13:10:40 |
| שלום רב איה,
לא ציינתם מה קרה במשך החודשים הללו?
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר, על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש לבטל את העסקה או לדרוש פיצויים בשל פחת בשווי המוצר.
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתכם.
במידה שאתם נתקלים בבעיה, אנא הגישו תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 3/9/2019 13:46 |
סבטלנה |
 | | מחבר: | סבטלנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 13:46:22 |
| הי,
רכשתי בגד ים דרך האינטרנט, ואני מעוניינת להחליף אותו לצבע אחר.
מהחברה מנה רכשתי, נמסר לי שבגלל הוראות משרד הבריאות- הם לא יכולים להחליף בגדי ים.
האם ההוראות של משרד הבריאות חלות גם ברכישה שנעשית דרך האינטרנט?
תודה. | |
|
|
|
| 4/9/2019 12:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:16:39 |
| סבטלנה שלום רב,
מכיון שמובר בעסקת מכר מרחוק, יחולו הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ועל כן, ניתן לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ביצועה, גם במקרה של רכישת בגד ים.
החוק אינו עוסק בהחלפה אלא רק בזכות לביטול, על כן, היה ועדיין לא חלפו 14 יום את רשאית לבטל את העסקה אם בית העסק אינו מוכן לבצע החלפה. | |
|
|
|
| 3/9/2019 09:15 |
סבא מודאג |
 | | מחבר: | סבא מודאג (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 09:15:04 |
| שלום רב, לפני מספר שבועות נתתי לנכדה שלי את כרטיס האשראי שלי על מנת שתרכוש מוצר ספציפי שהסכמתי לרכישתו. בימים האחרונים גיליתי לתדהמתי עסקאות באלפי שקלים שביצעה הנכדה באינטרנט, כבר קיבלה את הבגדים שרכשה ואף עשתה בהם שימוש. הכחשתי את העסקאות מול חברות האשראי ואמרו שיזכו אותי אבל האתרים בהם קנתה הנכדה שלי מאיימים שיתבעו אותי כי זו אחריות שלי. האם הם צודקים? מה אני יכול לעשות?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 3/9/2019 13:40 |
סבא |
 | |
|
| 4/9/2019 12:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:14:16 |
| אדוני שלום רב,
על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות אין תוקף לעסקה שביצע קטין ללא רשות, אלא אם כן מדובר בפעולה שבה העוסק לא יכול היה לדעת את גיל הרטין או בפעולה שקטינים מבצעים דרך קבע.
על כן, היה ומדובר ברכישות שבהן בעלי העסקים לא היו יכולים לדעת כי מדובר בקטין המבצע פעלוה בלתי מורשית, אין אפשרות לבטל את העסקה, אלא בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן (בתוך 14 ימים מיום קבלת המוצר ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח). | |
|
|
|
| 3/9/2019 12:45 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 12:45:48 |
| רכשתי לפני פחות משבוע שובר שמקנה לי הנחה ברכישת רכב דרך אתר carcost.co.il עכשיו שלחתי להם הודעה שאני רוצה לבטל את העסקה לא מעוניין להמשיך ברכישה, יש לציין שחוץ מרכישת השובר לא התקדמתי איתם בתהליך שזה חתימת חוזה ושילום מקדמה.
הם טוענים שאני רכשתי הנחה שאותה קיבלתי ולכן אני לא זכאי להחזר כספי על השובר לפי החוק להגנת הצרכן.
האם טענתם נכונה? | |
|
|
|
| 4/9/2019 12:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:01:55 |
| שלום רב יחיאל,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
יש לפנות אל החברה בכתב, תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 4/9/2019 12:10 |
יחיאל |
 | | מחבר: | יחיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:10:33 |
| | פניתי הם מסרבים. טוענים שקיבלתי את ההנחה שרכשתי. למרות שלא המשכתי בעסקה ולא רכשתי שום רכב. הגשתי תלונה ברשות להגנת הצרכן | |
|
|
|
| 3/9/2019 13:30 |
דוד |
 | | מחבר: | דוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 13:30:44 |
| שלום רב,
בעת ייצור מטבח חדש, יצרה איתי קשר החברה בטענה שאינה יכולה לבצע ארון מסוים כפי שעוצב לי על ידי מעצבת מטעמם ולפי דרישותיי.
הוצע לי זיכוי מצחיק, שביקשתי לראות מחירון הטענה שהוצגה הינה שהוא חסוי.
מהן אפשרויותיי?
לציין שבעת שינוי בזמן ייצור מצד הלקוח, החברה דורשת פתיחת תיק 1000 שח ולאחר מכן את גובה השינוי. הזיכוי שהוצע לי הרבה מתחת לזה. | |
|
|
|
| 4/9/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:04:36 |
| דוד שלום רב,
הטענה כי המחירון הנו "חסוי" אינה עומדת בקנה אחד עם הוראות חוק הגנת הצרכן המחייב פירוט וגילוי לצרכן בגין כלל רכיבי עלות המוצר הנרכש.
על כן, עליהם לציג בפנייך את עלות היחידה שאינם יכולים לספק.
במידה ואינך מצליח לקבל תגובתם, ניתן לנסות ולקבל חוות דעת מאיש מקצוע בתחום, המעצבת שעיצבה את הארון או חברת מטבחים אחרת, על מנת לקבל לפחות סדר גודל של מחיר הארון. | |
|
|
|
| 3/9/2019 12:47 |
ארז א |
 | | מחבר: | ארז א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 12:47:43 |
| שלום,
בגין איחור טכנאי מגיע לי פיצוי מטורנדו.
בשיחה איתם הם העלו את הטכנאי על הקו והוא התחנן שלא אתבע פיצוי כי הם יורידו לו את זה מהשכר שלו. זה חוקי? | |
|
|
|
| 4/9/2019 12:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:01:32 |
| ארז שלום רב,
הפחתת הפיצוי המטכנאי יכולה להוות הפרה של דיני העבודה, אך תלוי כמובן בהסכם ההעסקה של הטכנאי.
ההתנהלות מול הצרכן במקרה זה הנה פרקטיקה בעייתית ביותר.
אודה לך אם תוכל להגיש אלינו תלונה בעניין. | |
|
|
|
| 3/9/2019 12:37 |
KIRSHENBOIM YAIR |
 | | מחבר: | KIRSHENBOIM YAIR (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 12:37:02 |
| | ביטלתי כרטיס טיסה. נאמר לי שאשלם דמי ביטול. מתי על הספק להחזיר לי את התשלומים ששלמתי ?? | |
|
|
|
| 4/9/2019 11:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 11:58:07 |
| יאיר שלום רב,
על פי הוראות הדין על בית העסק להשיב את הכספים בתוך 14 ימים מיום ביטול העסקה על ידי הצרכן. | |
|
|
|
| 2/9/2019 14:21 |
רוית |
 | | מחבר: | רוית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 14:21:13 |
| | קניתי ארון והגיע המתקין באיחור ואז גילה שאין לו את כל חלקי הארון, פניתי לחברה ושלחו ביום אחר מתקין שישלים את הרכבת הארון ושוב הגיע בלי החלקים, מהמפעל מסרו שאין להם מתקין בימים הקרובים. מה הזכות שלי במקרה זה כצרכנית? | |
|
|
|
| 2/9/2019 17:41 |
רוית |
 | |
|
| 2/9/2019 17:41 |
רוית |
 | |
|
| 3/9/2019 13:17 |
רוית |
 | |
|
| 4/9/2019 11:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 11:56:46 |
| רוית שלום רב,
מדובר באיחור באספקה.
איחור כאמור אינו מזכה את הצרכן בפיצוי ללא הוכחת נזק, אך מדובר לכאורה, בהפרת הסכם הרכישה בעניין מועד האספקה וזאת עקב רשלנות, לכאורה, של בית העסק או נציג מטעמו.
על כן, היה ונגרמו לך נזקים בעקבות האיחור באספקה וההמתנה הנוספת בביתך, ניתן לדרוש את הפיצוי בכפוף להמצאת אסמכתאות בגין הנזק, מבית העסק. | |
|
|
|
|