| 4/9/2019 14:42 |
אלון חן |
 | | מחבר: | אלון חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 14:42:57 |
| שלום,
לפני כשלוש שנים הצטרפתי לחדר כושר (2016-17).
בתקנון משנת 2019 החליט חדר הכושר להוסיף תניה לפיה הוא רשאי לגבות "דמי טיפול עבור שירותים מסוימים" לפי רצונם, ובשל כך חייבו אותי ועוד רבים ממנויי חדר הכושר בסכום נוסף השווה ערך לדמי מנוי חודשיים נוספים.
האם זה חוקי מצידם לקבוע זאת בתקנון ועל פי זאת לחייב אותי לשלם, ואם לא כן לבטל את המנוי שלי? | |
|
|
|
| 5/9/2019 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 14:59:47 |
| אלון שלום רב,
על פניו הדבר אינו תקין, שכן מדובר בשינוי תנאי ההסכם ללא הסכמת הצרכן ובעצם בהפרת הסכם ההתקשרות המקורי.
כמו כן, היה ובית העסק מעוניין לחייב תא הצרכן בסכום שונה מהסכום עליו סוכם, יש לבקש הסכמת הצרכן טרם החיוב. | |
|
|
|
| 4/9/2019 13:23 |
royi |
 | | מחבר: | royi (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 13:23:25 |
| שלום
ביקשתי מספק ישראלי שמוכר כרטיסים להופעה בחו"ל לבטל את ההזמנה
כמעט 48 שעות לאחר ביצוע הרכישה.
אמר לי והפנה אותי להזמנה שבה כתוב שאין אפשרות לבטל ושחוק הגנת הצרכן לא חל עסקה מהסוג הנ"ל.
מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 5/9/2019 14:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 14:00:58 |
| שלום רב royi,
לא ציינת מתי בוצעה הרכישה(תאריך)? מתי מועד קבלת השירות?
כיצד בוצעה העסקה- האם במכר מרחוק או עסקה רגילה?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופש ובילוי הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
על כן, בהנחה שאתה לא עומד בתנאים הקבועים בדין, יהיה עליך לפעול בהתאם לקבוע בהסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 4/9/2019 13:23 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 13:23:04 |
| שלום,
ידיד שלי שהוא תושב חוץ מעוניין לרכוש חבילת נופש מבית עסק. האם בית העסק נדרש לפרסם את מחיר החבילה רק במט"ח, או שצריך גם לציין במפורש לפי איזה שער המרה המחיר יהיה בש"ח? כרגע המחיר הוא רק בדולר ארה"ב אבל לא ברור לי אם החיוב יהיה בדולר או בש"ח.
אודה להתייחסותכם.
אפרת | |
|
|
|
| 5/9/2019 13:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 13:40:07 |
| שלום רב אפרת,
עקרונית, סעיף 17ז(ב) בחוק הגנת הצרכן קובע כי:
"(ב) על אף האמור בסעיפים 17ב(ב)(1), 17ג ו-17ד, הצגה, פרסום ונקיבה של מחירו הכולל של נכס או של שירות, כמפורט בחלק ב' של התוספת הראשונה, יכול שיהיה במטבע חוץ, ובלבד שמחירו במטבע ישראלי ייקבע לפי שער החליפין הקבוע בה."
בחלק ב' של התוספת הראשונה מצוין כי:
"4. שירות של חבילות תיירות ונופש היוצאות מישראל, ובלבד שמחירן בשקלים חדשים ייקבע לפי שער המכירה האחרון ביום העסקים שקדם למועד התשלום, כפי שפורסם בעיתון יומי בישראל."
| |
|
|
|
| 4/9/2019 12:59 |
רפאלי |
 | | מחבר: | רפאלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:59:46 |
| שלום וברכה
ביצעתי עסקה של כמה מוצרי חשמל מחנות חשמל
המוצרים הגיעו ומכונת הכביסה והמייבש הגיעו בדגמים אחרים לחלוטין שהם גם ממשווקים אחרים לחלוטין
פניתי לחנות ואמרו שהחליפו כי לא היה מה שביקשתי
אמרו שיחליפו ועד היום(אחרי חודש +)לא החליפו כל פעם טענות שונות ומשונות
אמרו תשתמשי זה מה שיש
תנסי אולי תאהבי וכו
המכונה לא עובדת לא מנקה ולא מכבסת כמו שצריך
והחנות עדיין מתעלמת ממני לחלוטין
חברת האשראי משום מה החליטה שאני לא יכולה לבטל את העסקה(פניתי אליהם 3 ימים אחרי)
עם מי הצדק כאן?
האם אני יכולה ורשאית לדרוש מחברת האשראי לבטל לי את העסקה?
ומה בנוגע לחנות? אני יכולה לתבוע אותם? | |
|
|
|
| 5/9/2019 13:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 13:28:47 |
| שלום רב רפאלי,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל שכן, הדבר מהווה שימוש במוצר ולא תקים לצרכן זכות חרטה.
על כן, מתיאור בפנייתך, לא קמה לך זכות חרטה.
יחד עם זאת, לעניין הטענה שסופק מוצר שונה ממה שהוזמן- עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, הסעד בגין ההטעיה הינו ביטול עסקה מכח סעיף 32 בחוק הגנת הצרכן, לפיכך, יהיה עליך להוכיח כי המוצר שהזמנת אינו המוצר שסופק לך בפועל.
בנוסף, לעניין הטענה לפגם במוצר- עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, ניתן לדרוש לבטל את העסקה או לדרוש פיצויים בשל פחת במוצר.
בכל מקרה, מומלץ לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
לעניין חברת האשראי, לטעמי היא אינה צד לעסקה שכן חברת האשראי פועלת מכח כרטיסי חיוב בהם במקרים מסויימים ניתן לפנות אליה כגון : כשל תמורה מלא, שימוש לרעה בכרטיס אשראי. | |
|
|
|
| 4/9/2019 12:55 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:55:41 |
| שלום. הגיעה הזמנה של ריהוט מחנות וגיליתי פגמים שלדעתי יכולים לגרום נזק לילדים שלי. אני הודעתי לבעל עסק בתוך 14 יום. חלק מהרהיטים הורכבו אצלי וחלק הגיעו ללא הרכבה. בנוסף הוא מסרב לקחת את הרהיטים בחזרה על חשבונו וטוען שהוא מוכן להביא ריהוט חדש בתנאי שנשלם על הובלה.
האם אפשר לבטל? או ביוטול חלקי על הריהוט לא הורכב?
לחילופין האם אפשר לתבוע על כך?
תודה | |
|
|
|
| 5/9/2019 12:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 12:53:06 |
| שלום רב רועי,
מתי קיבלת את המוצר (תאריך)?
כיצד בוצעה העסקה האם במכר מרחוק או עסקה פרונטלית?
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן לבטל הסכם, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהמוצר לא הורכב בבית העסק ולא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
על כן, ניתן לפנות אל החברה בעניין בקשתך לבטל חלק מהעסקה, עם זאת, שים לב שסעיף 2 בתקנות ביטול עסקה קובע כי :"צרכן רשאי לבטל הסכם..." דהיינו ההסכם כולו.
בנוסף, חוק המכר קובע כי במקרה של פגם במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש לבטל את העסקה או לדרוש פיצויים בשל פחת בשווי המוצר, וכן על בית העסק לשאת בהוצאות הכרוכות בהובלת המוצר.
על מנת שנבדוק את פנייתך, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, הגש תלונה באתר המועצה לצרכנות.
| |
|
|
|
| 4/9/2019 12:33 |
טינה כהן |
 | | מחבר: | טינה כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:33:26 |
| שלום,
בחודש יוני סגרנו עם חברה על סגירת פרגולה ובטופס החתימה מצויין שהם מחוייבים לספק את הסחורה עד 45 יום.
בפעם הראשונה הגיעו ולא סיימו את העבודה ומאז ביטלו לנו כבר 4 תאריכים שונים עם כל מיני תירוצים לא מספקים.
מה אפשר לעשות עם העיכוב הזה?
תודה רבה | |
|
|
|
| 5/9/2019 12:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 12:20:06 |
| שלום רב טינה,
ראשית, בהנחה שיש הפרה על ההסכם בניכם, יש לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך (רצוי לבדוק אם בהסכם ישנה התייחסות לפיצויים במקרה של הפרה על ידי מי מהצדדים).
היה ונגרם לך נזק מוכח (כגון: הפסד יום עבודה) הרי שקמה לך הזכות לתבוע מכח פקודת הנזיקין.
| |
|
|
|
| 4/9/2019 10:59 |
אבנר כהן |
 | | מחבר: | אבנר כהן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 10:59:46 |
| שלום רב,
בקיוסק ובפיצוציה בשכונה שלי מוכרים חלב 1 ליטר ב 7 שקל בניגוד לחוק פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים.
האם יש אפשרות להגיש תביעה קטנה ולקבל תרופה כולל פיצויים ללא הוכחת נזק ?
בברכה,
| |
|
|
|
| 5/9/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:10:02 |
| אבנר שלום רב,
טיפול בהפרת הדין בכל הנוגע למחירי מוצרים בפיקוח מצוי בסמכות הרשות לסחר הוגן והגנת הצרכן, ואין אפשרות להגיש תביעה עצמאית בעניין.
ניתן להפנות את תשומת לב הרשות לצורך טיפולה בעניין באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/service/prices_expropriation_of_controlled_goods | |
|
|
|
| 5/9/2019 11:37 |
חבר של אבנר |
 | | מחבר: | חבר של אבנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 11:37:32 |
| חוק פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים
סעיף פיצויים
39. דין מעשה בניגוד לסעיף 11 כדין עוולה לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש] והוראות סעיף 31(ב) ו-(ג) לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א-1981, יחולו עליו.
האם סעיף זה לא רלוונטי ?
נראה כי במידה והמועצה לצרכנות תסייע לו בהגשת התביעה היא זכאילת לפיצוי של 14,750 לפי חוק הגנת הצרכן.
אודה על תגבובתכם.
| |
|
|
|
| 4/9/2019 11:48 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 11:48:03 |
| שלום,
עשיתי בדיקת שיניים בקופת החולים שלי ונאמר לי שאני אמורה לעבור עקירה.
ביקשתי הצעת מחיר לעקירה, ונאמר לי שאי אפשר להוציא הצעת מחיר לעקירה כי רק אחרי העקירה והטיפול הרופא יכול להגיד כמה העקירה עולה.
אמרתי למזכירה שאני רוצה לדעת כמה אני אמורה לשלם.
אז היא אמרה לי כמו שאמרתי לך רק הרופא יכול להגיד לאחר העקירה, אבל לפי הביטוחים שיש לך אצלנו זה יעלה לך בין 250-280 ₪
אז אמרתי לה אוקיי זה נשמע סביר, תיקבעי לי תור לעקירה.
ביום של העקירה ולאחר שעברתי את העקירה, דרשו ממני לשלם 340₪.
וכמובן שהסברתי להם שזה לא מה שנאמר לי מתי שקבעתי את התור, ולא הייתי מסכימה לעבור את העקירה עם זה היה הסכום שנאמר לי מההתחלה.
ונכון להיום עדיין לא שילמתי ואני בחוב בקופת חולים, וכל פעם מתקשרים להגיד לי שיש לי חוב ושאם לא הסדיר את החוב התיק שלי יעבור לטיפול של עורך דין מטעמם.
עכשיו זה לא עניין של כסף, הפער בין מה שנאמר לי לבין מה שקבעו לי לשלם זה רק 60₪, הבעיה היא העיקרון, שהם עושים את זה להרבה אנשים
היה לי מקרה בעבר גם, אבל פעם קודמת היה לי הוכחה ושיחה מוקלטת, הפעם זה היה בדיבורים עם המזכירה אחת על אחת.
מה אני יכולה לעשות לעשות במצב כזה?
| |
|
|
|
| 5/9/2019 11:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 11:06:05 |
| שלום רב אוראל,
האם עיינת בתקנון החברה?
האם יש לך ראיות שנמסר לך בטרם הטיפול בדבר עלות השירות?
בכל מקרה, אני, מציעה לך לפנות אל הנהלת החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 3/9/2019 13:21 |
אדווה |
 | | מחבר: | אדווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 13:21:40 |
| שלום,
האם הנחת כמות שניתנת לאורך זמן נחשבת למבצע? כלומר, אם קניתי 3 פריטים ב100 ברשת מסוימת, אך המבצע הזה קיים באופן קבוע לאורך זמן, זה עדיין נחשב ל"מכירה מיוחדת" לפי החוק? | |
|
|
|
| 4/9/2019 12:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:18:22 |
| שלום רב אדווה,
סעיף 8 מגדיר מהי "מכירה מיוחדת"-
""מכירה מיוחדת" - מכירת סוף עונה, מכירת חיסול מלא או חלקי, מכירה לרגל אירוע כלשהו, מכירה שבה מוצעת לצרכן הטבה נוסף על הטובין או על השירותים שבעבורם שילם, או כל מכירה אחרת שבה מוצעים הטובין או השירותים של העסק, כולם או חלקם, במחירים מוזלים לתקופה מסוימת, שלא בדרך מתן הנחה לצרכן פלוני;"
בנוסף, סעיף 6 בתקנות הגנת הצרכן(מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), תשמ"ג-1983 הקובע כי:
"עוסק אשר הודיע ברבים או במקום העסק על מכירה מיוחדת של טובין חייב –
(1) לציין בהודעתו את מחיר הטובין ומחירם בעסקו לפני המכירה המיוחדת; לא היה מחיר הטובין שלפני המכירה המיוחדת בתוקף 21 ימים רצופים לפחות לפני התחלת המכירה המיוחדת, יציין העוסק בהודעתו את התקופה שבה היה המחיר בתוקף; "
| |
|
|
|
| 5/9/2019 11:03 |
אדווה |
 | | מחבר: | אדווה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 11:03:56 |
| | במידה והרשת לא הציגה את זה כמבצע, אלא פשוט הנחה בקניית שלושה פריטים כאשר ניתן לרכוש גם פריט בודד במחיר מלא. האם נחשב כמכירה מיוחדת לפי החוק? | |
|
|
|
| 5/9/2019 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 11:05:28 |
| שלום רב אדוה,
אנא עייני בהגדרה. | |
|
|
|
| 3/9/2019 16:51 |
שולמית |
 | | מחבר: | שולמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 16:51:13 |
| שלום וברכה.
התעניינתי בלהקה שתופיע בחתונה של הילדה שלי.
פניתי למנהל הלהקה הוא שלח לי הצעת מחיר ע"ס 14,000 ש"ח. עוד לפני שחתמתי על ההסכם ביצעתי לו הפקדה ע"ס 1,000 ש"ח.
לאחר 9 ימים הודעתי לו שאני לא רוצה את העסקה ומבקשת את כספי חזרה.
החתונה בעוד שנה מהיום.
האם אני זכאית לקבל את הכסף שלי חזרה ? איל זה נקרא? עסקה מרחוק או משהו אחר?
תודה. | |
|
|
|
| 4/9/2019 12:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:22:25 |
| שלומית שלום רב,
ככל שמדובר בעסקה שהתבצעה טלפונית, את רשאית לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה ובתנאי שנותרו שבעה ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד מתן השירות.
על כן, את רשאית לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 5/9/2019 10:39 |
שלומית |
 | | מחבר: | שלומית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:39:24 |
| | תודה רבה לך . את יכולה להפנות אותי למקור החוקי של זה ? של החיוב של 100 ש"ח מקסימום. כדיש אראה לעו"ד של הלהקה ואז לא אצטרך להגיש תביעה. אלף תודות. | |
|
|
|
| 5/9/2019 10:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:53:27 |
| שולמית שלום רב,
הסעיף הרלוונטי הנו סעיף 14ג(ג) לחוק הגנת הצרכן הקובע כדקמן:
(ג) בעסקת מכר מרחוק רשאי הצרכן לבטל את העסקה –
(1) בנכס – מיום עשיית העסקה ועד ארבעה עשר ימים מיום קבלת הנכס, או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר מביניהם;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) בשירות – בתוך ארבעה עשר ימים מיום עשיית העסקה או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף קטן (ב), לפי המאוחר, כמפורט להלן: בעסקה מתמשכת – בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ובעסקה שאינה עסקה מתמשכת – בתנאי שביטול כאמור ייעשה לפחות שני ימים, שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010 (תיקון מס' 47) תשע"ו-2016
(ד) הוראות סעיף קטן (ג) וסעיף 14ג1(ג) לא יחולו על עסקת מכר מרחוק של –
(1) טובין פסידים;
(תיקון מס' 26) תש"ע-2010
(2) שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, אם מועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן;
(3) מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, תשנ"ה-1995;
(4) טובין שיוצרו במיוחד בעבור הצרכן בעקבות העסקה;
(5) טובין הניתנים להקלטה, לשעתוק או לשכפול, שהצרכן פתח את אריזתם המקורית. | |
|
|
|
| 4/9/2019 10:59 |
כרמית |
 | | מחבר: | כרמית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 10:59:37 |
| הבת שלי מעוניינת להרשם לקורס מסוים, הקורס של 16 מפגשים בעלות של 5,800 ש"ח.
בדקתי מול ביה"ס מה גובה ההחזר במידה שהיא מחליטה שזה לא מתאים לה.
הם ציינו שאין שום החזר בשום שלב ושגם לא ניתן להגיע לשיעור ניסיון.
האם זה חוקי? | |
|
|
|
| 5/9/2019 10:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:01:40 |
| כרמית שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ניתן לבטל קורס בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, ובלבד שנותרו 14 ימים טרם פתיחת הקורס.
כלומר, אין זכות בדין לביטול קורס לאחר שהוחל. | |
|
|
|
| 5/9/2019 10:43 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:43:54 |
| | העסק רוצה להרוויח ובגדול אבל תזכרי שעסק רוצה בד"כ את הכסף שלך. תציעי הצעות שמתאימות לך, ואם זה לא מתאים להם והם גם לא מוכנים להרוויח בקטן, אז תיפרדו לשלום. | |
|
|
|
| 4/9/2019 11:31 |
בת אל |
 | | מחבר: | בת אל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 11:31:22 |
| שלום ,
לפני מספר ימים הייתי בחברת פול אנד בר ורכשתי חולצה אשר מדבקת התשלום עליה הייתה ביורו ולא בשקלים .
לפי ידיעתי אני מורשת לקנות את היורו בשקלים וכך היה שילמתי 14 ש"ח במקום 89 ש"ח ,
השאלה שלי היא כזו רכשתי 2 חולצות כאלו כי גיליתי שבשתיהן היו מדבקות ביורו וכאשר באתי להחליף מידה התבקשתי להשלים למחיר המלא ל89 ש"ח ורק לאחר מכן אני יכולה להחליף כך טענה מנהלת החנות .
בפעם קודמת שקרה לי מקרה כזה כן נתנו לי להחליף מידה ואפילו כשלא היה את אותו סוג מוצר נתנו לי לקחת משהו בשווי במחיר המלא.
אשמח לדעת מה אומר החוק על כך | |
|
|
|
| 5/9/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:31:59 |
| שלום רב בת אל,
מה המדיניות של בית העסק בעניין החלפה?
תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח (פר מוצר) וכן שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה וכן לא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
במקרה בו המועד לביטול העסקה מכח תקנות ביטול עסקה חלף, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
| |
|
|
|
| 4/9/2019 11:47 |
אוראל |
 | | מחבר: | אוראל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 11:47:41 |
| שלום,
עשיתי בדיקת שיניים בקופת החולים שלי ונאמר לי שאני אמורה לעבור עקירה.
ביקשתי הצעת מחיר לעקירה, ונאמר לי שאי אפשר להוציא הצעת מחיר לעקירה כי רק אחרי העקירה והטיפול הרופא יכול להגיד כמה העקירה עולה.
אמרתי למזכירה שאני רוצה לדעת כמה אני אמורה לשלם.
אז היא אמרה לי כמו שאמרתי לך רק הרופא יכול להגיד לאחר העקירה, אבל לפי הביטוחים שיש לך אצלנו זה יעלה לך בין 250-280 ₪
אז אמרתי לה אוקיי זה נשמע סביר, תיקבעי לי תור לעקירה.
ביום של העקירה ולאחר שעברתי את העקירה, דרשו ממני לשלם 340₪.
וכמובן שהסברתי להם שזה לא מה שנאמר לי מתי שקבעתי את התור, ולא הייתי מסכימה לעבור את העקירה עם זה היה הסכום שנאמר לי מההתחלה.
ונכון להיום עדיין לא שילמתי ואני בחוב בקופת חולים, וכל פעם מתקשרים להגיד לי שיש לי חוב ושאם לא הסדיר את החוב התיק שלי יעבור לטיפול של עורך דין מטעמם.
עכשיו זה לא עניין של כסף, הפער בין מה שנאמר לי לבין מה שקבעו לי לשלם זה רק 60₪, הבעיה היא העיקרון, שהם עושים את זה להרבה אנשים
היה לי מקרה בעבר גם, אבל פעם קודמת היה לי הוכחה ושיחה מוקלטת, הפעם זה היה בדיבורים עם המזכירה אחת על אחת.
מה אני יכולה לעשות לעשות במצב כזה?
| |
|
|
|
| 5/9/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:30:44 |
| שלום רב אוראל,
האם עיינת בתקנון החברה?
האם יש לך ראיות שנמסר לך בטרם הטיפול בדבר עלות השירות?
בכל מקרה, אני, מציעה לך לפנות אל הנהלת החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 4/9/2019 11:31 |
בת אל |
 | | מחבר: | בת אל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 11:31:12 |
| שלום ,
לפני מספר ימים הייתי בחברת פול אנד בר ורכשתי חולצה אשר מדבקת התשלום עליה הייתה ביורו ולא בשקלים .
לפי ידיעתי אני מורשת לקנות את היורו בשקלים וכך היה שילמתי 14 ש"ח במקום 89 ש"ח ,
השאלה שלי היא כזו רכשתי 2 חולצות כאלו כי גיליתי שבשתיהן היו מדבקות ביורו וכאשר באתי להחליף מידה התבקשתי להשלים למחיר המלא ל89 ש"ח ורק לאחר מכן אני יכולה להחליף כך טענה מנהלת החנות .
בפעם קודמת שקרה לי מקרה כזה כן נתנו לי להחליף מידה ואפילו כשלא היה את אותו סוג מוצר נתנו לי לקחת משהו בשווי במחיר המלא.
אשמח לדעת מה אומר החוק על כך | |
|
|
|
| 5/9/2019 10:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:28:24 |
| שלום רב בת אל,
מה המדיניות של בית העסק בעניין החלפה?
תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, בביגוד והנעלה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שעלות המוצר עולה על 50 ש"ח (פר מוצר) וכן שתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה וכן לא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
במקרה בו המועד לביטול העסקה מכח תקנות ביטול עסקה חלף, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק. | |
|
|
|
| 2/9/2019 14:56 |
ערן פיניש |
 | | מחבר: | ערן פיניש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 14:56:00 |
| רכשתי מוצר נועם 1 ( מטהר מים כשר) בסוף חודש יולי מאז כבר הוחלף למכשיר הראשון גוף חימום ואת הטרמוסטארט המכשיר עדיין היה תקול ביקשנו לבטל את העסקה כאשר בתווך הייתה עוד תקלה אמור שזה נדיר והביאון לנו ( אחרי שבועיים) מכשיר חדש שגם הוא תקול וכרגע הם לא רוצים לבטל את העסקה והמכשיר יושב בבית תקול והעלות שלו 3600 ( הציעו עוד הצעה שיחליפו מכשיר חדש ואם הוא לא טוב תוך חמישה ימים נוכל לבטל.. אשמח לעזרה..
| |
|
|
|
| 3/9/2019 10:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 10:00:32 |
| ערן שלום רב,
היה והתיקונים לא הועילו וגם החלפת המכשיר לא הועילה, ניתן לדרוש את ביטול העסקה עקב הפרת הסכם הרכישה.
היה ובית העסק מסרב או עומד על הצעתו להחלפה נוספת אשר לאחריה תבוטל העסקה, יש לנסות ולקבל את הבטחת בית העסק בכתב, על מנת שתהיה בידכם ראיה לכך שהוסכם על ביטול במקרה של תקלה.
כמו כן, אתם מוזמנים להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 3/9/2019 11:46 |
ערן פיניש |
 | | מחבר: | ערן פיניש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 11:46:55 |
| תודה רבה על התשובה..
אני ממתין לתשובה מהם על הביטול ( מקווה שיסתדר)
במידה ולא אפנה אליכם להגשת תביעה או הכוונה. תודה | |
|
|
|
| 4/9/2019 10:55 |
ערן פיניש |
 | | מחבר: | ערן פיניש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 10:55:32 |
| שלחתי להם מכתב ביטול עסקה חזרו אליי היום והציעו לי עוד מכשיר ואני ממש אבל ממש לא מעוניין..כבר חודש ושבוע שכל הזמן אני מתברבר איתם פעמיים מביאים מכשיר חדש ופעם מתקנים את המוח ואת הטרמוסטארט וכל יומיים אני הופך לטכנאי על מנת לתקן את תקלות המכשיר...
ממש לא מעוניין בהמשך השירות שלהם.
מה עליי לעשות?? | |
|
|
|
| 4/9/2019 10:55 |
ערן פיניש |
 | | מחבר: | ערן פיניש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 10:55:47 |
| שלחתי להם מכתב ביטול עסקה חזרו אליי היום והציעו לי עוד מכשיר ואני ממש אבל ממש לא מעוניין..כבר חודש ושבוע שכל הזמן אני מתברבר איתם פעמיים מביאים מכשיר חדש ופעם מתקנים את המוח ואת הטרמוסטארט וכל יומיים אני הופך לטכנאי על מנת לתקן את תקלות המכשיר...
ממש לא מעוניין בהמשך השירות שלהם.
מה עליי לעשות?? | |
|
|
|
| 5/9/2019 09:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 09:51:43 |
| ערן שלום רב,
להעביר אליהם פנייה בכתב ולציין כי בהתחשב בכל השתלשלות העניינים אינך מעוניין בהתקשרות מחודשת או קבלת מכשיר חדש, ועל כן, אתה מעוניין בביטול העסקה כולה.
במקביל, ניתן להגיש תלונה בעניין. | |
|
|
|
| 3/9/2019 16:11 |
אלכס רינגר |
 | | מחבר: | אלכס רינגר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 16:11:52 |
| רציתי להעלות בפניכם עניין שמציק לי ומונע ממני להמשיך בהתנדבותי במיזם ״שומרי הדרך״ של הרלב״ד בשיתוף אגף התנועה של משטרת ישראל ועמותת ״נתיב בטוח״.
עם הצטרפותי למיזם לפני כשנה הזדהיתי באמצעות תעודת הזהות שלי ומספר הטלפון הסלולרי והתחלתי בפעילותי.
בחודש יוני 2019 קיבלתי מ״שומרי הדרך״ מייל ובו בקשה לאימות מתנדבי שומרי הדרך, וכך נאמר בפנייה:
שלום רב,
על פי דרישת המשטרה ולצורך הגברת אבטחת המידע, באופן חד פעמי אנו מבקשים לאמת את זהות המתנדבים המדווחים במיזם שומרי הדרך, ושדיווחיהם מועברים למשטרה.
אימות זה כולל הרשמה ואימות זהותכם במערכת ההזדהות הממשלתית – ממשל זמין. (זמן מוערך למילוי - 5 דק')
על מנת להתחיל, לחצו כאן להרשמה למערכת ההזדהות ומילוי טופס אימות קצר.
אם נרשמתם בעבר למערכת ההזדהות/ממשל זמין, אתם תדרשו להזדהות לצורך כניסה בלבד ואימות לשומרי הדרך, ללא צורך בהרשמה.
וכאן היה קישור לאתר הממשלתי
https://login.gov.il/nidp/idff/sso?id=usernamePasswordSMSOtp&sid=1&option=credential&sid=1&target=https%3A%2F%2Faccount.gov.il%2FLAGBroker%3F%2522https%3A%2F%2Fsso.forms.gov.il%2FglobalData%2FGetSequence%2FgetHtmlForm.aspx%3Fformtype%3DGuardRoad%40mot.gov.il%2522
שלאחר כמה סימוני v הביא אותי לטופס ההרשמה עצמו:
https://account.gov.il/sspr/public/newuser?forwardURL=https%3A%2F%2Fsso.forms.gov.il%2FglobalData%2FGetSequence%2FgetHtmlForm.aspx%3Fformtype%3DGuardRoad%40mot.gov.il&locale=iw&locale=he
בטופס ההרשמה כפי שתיווכחו נדרשתי להזדהות באמצעות 2 מתוך 3 אמצעי זיהוי:
תעודת זהות
כרטיס אשראי
דרכון ישראלי
עם תעודת זהות — לא היתה לי בעיה; עם דרכון ישראלי — אין לי עדיין, שכן, בכל 74 שנותי לא עזבתי את גבולות המדינה; אך עם כרטיס אשראי — יש לי בעיה;
זהו אמצעי זיהוי שאינו מקובל עלי בהקשר להזדהות בפני גורמי ממשל ומאז שהכרטיס ברשותי הוא מעולם לא שימש אותי להזדהות, אלא רק לתשלום.
בדרישה למסירת פרטי כרטיס אשראי אני רואה פגיעה לא מידתית בפרטיות וחדירה לתחום שאינו מעניין הצורך להזדהות.
בעת תשלום בכרטיס אשראי אני מוסר ברצון את פרטי הכרטיס לגורם המתאים. לעומת זאת, הם יכלו לאפשר הזדהות ברשיון נהיגה שבהחלט קשור לנושא ההתנדבות.
פניתי פעמיים לגורמי הממשל שצויינו באתר ולמרות הבטחתם לחזור תוך יום עסקים אחד לא חזרו אלי מעולם. מ״שומרי הדרך״ ניסו להרגיע אותי וכתבו לי לאחר ששיתפתי אותם בפנייתי שהכרטיס משמש רק להזדהות ולא יעשה בו שימוש.
בקשתי מכם להעלות את הנושא בפני גורמי ממשל ולאפשר לאזרח שומר חוק להזדהות באמצעות תעודת זהוי בלא צורך לאמצעי נוסף כמו כרטיס אשראי.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 4/9/2019 00:29 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 4/9/2019 09:34 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 09:34:12 |
| | לא תוכל להזדהות רק באמצעות תעודת זהות כי יש צורך באבטחה מירבית. אתה יכול לפנות לרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים עם טיעונים רציניים, מפורטים ולא כלליים והם יבדקו את הנושא. | |
|
|
|
| 5/9/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 09:50:22 |
| אדוני שלום רב,
כפי שציין משה, רצוי להפנות את הסוגייה לרשות להגנת הפרטיות על מנת ליבחנו את הנושא.
ניתןל פנות לרשות באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/departments/general/public_inquiries_ilita | |
|
|
|
| 3/9/2019 10:36 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 10:36:13 |
| שלום,
בית עסק התנה את השתתפותי בהגרלה בהסכמתי לקבל ממנו דואר פרסום.
האם זה תקין? אני טענתי בפניו שלא - אך הוא המשיך בסירובו
תודה,
איציק | |
|
|
|
| 3/9/2019 18:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 18:18:44 |
| שלום רב איציק,
ראה מידע מפורט בעניין סעיף 30א בחוק התקשורת (בזק שידורים) המכונה "חוק הספאם" באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/email-spam-law | |
|
|
|
| 3/9/2019 21:12 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 21:12:58 |
| תודה - אבל אין שם מענה לשאלתי.
האם יש בידכם מידע או דרך להפנות אותי להוראת החוק הרלוונטית?
יציק | |
|
|
|
| 3/9/2019 21:13 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 21:13:37 |
| תודה - אבל אין שם מענה לשאלתי.
האם יש בידכם מידע או דרך להפנות אותי להוראת החוק הרלוונטית?
יציק | |
|
|
|
| 5/9/2019 09:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 09:10:42 |
| איציק שלום רב,
עקרונית, אין בדרישה כאמור משום הפרה של הוראות הדין, והדבר דומה להסכמה לקבלת דואר שיווקי לצורך קבלת הנחה באתרים שונים.
הצרכן בוחר האם להשתתף בהגרלה או לקבל את ההנחה בתמורה למתן הסכמתו, אך הוא רשאי לסרב.
בכל מקרה, גם לאחר שהצרכן נתן הסכמתו הוא רשאי לסרב ולבקש להסיר עצמו לאחר מכן מרשימת התפוצה. | |
|
|
|
| 4/9/2019 08:35 |
נחלה |
 | | מחבר: | נחלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 08:35:14 |
| שלום, בני רכש כרטיס לברזיל של חברת Latam בהלוך עבר בשלום, בחזור המזוודות טוייגו מברזיל ישר לישראל, הטיסה היתה מסאו פולו לישראל עם עצירה בליסבון, כאשר הוא הגיע לעשות בידוק בליסבון אמרו לו שילך להביא פיזית את המזוודות כי אל על לא מקבלת מחברה זרה את הכבודה, צריך להביא אותה עצמאית מהאבדות.כאשר הוא הגיע לאבדות אמרו לו שזה עבר ישר לישראל לפי המדבקה שהיה לו של הכבודה, לאחר ברור נוסף נאמר לו שאכן רק אל על לא עושה כך, כאשר הוא חזר עם המזוודה לדלפק, אל על כבר סגרו אתצ הדלפק ולא נתנו לו לעלות לטיסה, אמרו לו לחזור למחרת לטיסה של היום למחרת, כאשר הוא הגיע אמרו לו שזו אחריות של חברת Latam ועל מנת לעשלות לטיסה עליו לרכוש כרטיס חדש!!!
לא הית הלו ברירה וכך הוא עשה לאחר 30 שעות המתנה ממתי שנחת בליסבון.
מה הזכויות שלו?
תחודה
| |
|
|
|
| 5/9/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 08:41:57 |
| נחלה שלום רב,
את בהחלט מוזמנת להגיש תלונה בעניין, על מנת שנוכל לפנות לחברת התעופה ולברר לעומק את ההתנהלות במקרה זה. | |
|
|
|
| 4/9/2019 08:24 |
נחלה |
 | | מחבר: | נחלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 08:24:09 |
| | האם המועצה לצרכנות מסייעת ביעוץ מול בעיות עם התנהלות חברות תעופה, כרטיס שיצא וחזר לישראל? | |
|
|
|
| 5/9/2019 08:40 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 08:40:59 |
| נחלה שלום רב,
התשובה חיובית, בהחלט ניתן להגיש תלונה בעניין. | |
|
|
|
| 1/9/2019 14:04 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 14:04:57 |
| אימי הייתה אמורה לטוס עם חברותיה לחול חודש הבא.
חברותיה חצי שנה מראש החליטו לסגור את כל הטיסות והמלון דרך סוכנות בחולון.
מה לעשות מזלה של אימי לא שפר עליה ולצערה היא נמצאת כרגע בבירור רפואי שמונע ממנה לטוס.
יש לציין שאימי לא שלמה שקל לסוכנות, לא הביאה אשראי לא נסגר לה מן הסתם כרטיס טיסה כי ללא תשלום לפי מה שידוע לי אין אופציה לכרטס.
לאחר שהסוכנת שמעה שהיא לא יכולה לטוס מהר מהר דאגה לבקש 190 דולר על ביטול.
כמובן שדיברתי איתה ואמרתי לה שלא בוצעה שום עסקה ולכן אימי ממש לא תשלם לה 190 דולר במיוחד שהיא מבלה בבתי חולים עכשיו
יש לציין שהיא לא מפסיקה להתקשר ולרדוף אחרי הכסף.
היא טענה בנוסף להכל שאלעל הם אלו שמבקשים את הכסף, הגדלתי ראש והתקשרתי לאלעל הם כמובן לא ראו את ההזמנה או ביטול ההזמנה כי לא נעשתה כזאת.!
מה אני צריכה לעשות בנידון? | |
|
|
|
| 2/9/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 11:27:02 |
| שלום וברכה לילך,
עם כל הצער שבדבר אין הדין מקנה זכות לביטול עסקה כמתואר בתוצאה ממצב רפואי. ככל שאין זכות חרטה וביטול מכוח דיני הגנת הצרכן, הרי שענייני ביטול נתונים להסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. יש אפוא לעיין בהסכמות שבין הצדדים, ובעיקר לעניין האפשרות לבטל את העסקה ודמי הביטול וכו'. | |
|
|
|
| 2/9/2019 12:18 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 12:18:39 |
| זה שהיא לא שלמה זה לאצאומר שבעצם לא סוצעה עסקה ?
לא היה לה הזמנה ולא מסמכים לא של מלון ולא של כרטיס
וסתם לצורך ידיעה לא אמורים לשלם 100 שח או 5% מכלל העסקה הנמוך מבינהם ?
| |
|
|
|
| 3/9/2019 09:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 09:46:23 |
| לילך שלום רב,
השאלה היא עובדתית - האם בוצעה או לא בוצעה עסקה.
היה ושמה של אמך נרשם, ולו הייתה מגיעה בתאריך הנקוב הייתה מקבלת את השירות, הרי שבוצעה עסקה.
היה ובית העסק עדיין לא ביצע חיוב כלשהו, או ביצע הזמנה לכרטיסי טיסה וכו', ומדובר רק בבירור ראשוני של פרטי עסקה עתידית, אזי אין צורך לבטל עסקה שלא בוצעה כלל.
| |
|
|
|
| 3/9/2019 21:32 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 21:32:35 |
| לא היה שום חיוב, ושום כרטוס ושום לקיחת פרטי אשראי.
השאלה מה אני עושה אם היא ממשיכה להטריד אותה
וממשיכה לבקש את הכסף למי אני יכולה לפנות שיתן לי את הגיבוי שאני לא צריכה לשלם לה שום דבר | |
|
|
|
| 4/9/2019 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 12:19:50 |
| לילך שלום רב,
היה ולא התבצעה עקב כלל, ויש להעביר אליהם פנייה בכתב כי אתם מבקשים שיפסיקו להטריד את הגברת וכי לא קמה להם הזכות לקבלת תשלום כלשהו בגין עסקה שלא בוצעה כלל. | |
|
|
|
| 4/9/2019 23:46 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 23:46:57 |
| היום היינו הלכנו למשרד הנסיעות שכמובן התעקש על זה שאמא שלי כן צריכה לשלם.
הטענה שלהם שברגע שהסוכנת שלחה הודעת וואטסאפ עם תאריך הטיסה,שעות הטיסה וחברת הטיסה אימי רשמה לה מאושר.
מלבד האישור בהודעה לא הייתה גביית כסף מבחינתם.
דיברתי אם אל על והם אומרים שאין אופציה לכרטס כרטיס ללא תשלום.
אני כבר ממש אובדת עצות | |
|
|
|
|