| 5/9/2019 23:35 |
ירח לוי |
 | | מחבר: | ירח לוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 23:35:10 |
| שלום.
אודה על הבהרה, האם על פי חוק המכר, או חוק אחר, רשאי אזרח ותיק לקבל החזר , במקרה של ביטול טיסה או מלון, תוך 40 יום מביצוע העסקה?
ישנם מאמרים סותרים בנושא.
אודה על הבהרה | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:05:23 |
| שלום וברכה ירח לוי,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק (באינטרנט או בטלפון) לרכישת כרטיס טיסה וזאת בתוך 14 יום ממועד העסקה ובתנאי שנארו 7 ימים לפחות שאינם ימי מנוחה בין מתן הודעת הביטול לבין יום הטיסה. החוק מרחיב את משך הזמן שבו ניתן להודיע על ביטול עסקה כאמור במקרה של אזרח וותיק, ובתנאי שמדובר בעסקה שההתקשרות בה היתה כרוכה בשיחת טלפון בין נציג בית העסק לצרכן ("עסקה טלפונית") וכן נדרש פרק הזמן האמור לעיל בין מועד הודעת הביטול למועד הטיסה, כל שאזרח וותיק זכאי לבטל עסקה שכזאת בתוך 4 חודשים ממועד העסקה. הכל בכפוף לדמי ביטול של 100 ש"ח לכרטיס ויתר הוראות החוק. | |
|
|
|
| 5/9/2019 20:24 |
כלנית קרוננפלד |
 | | מחבר: | כלנית קרוננפלד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 20:24:09 |
| שלום רב
הזמנתי כסאות אצל יצרן , שילמתי עליהם את מלוא ערכם וכשבאתי לבקש שיספקו הכסאות למסתבר שהספק מכר אותם למשהו אחר וכרגע אין אותם במלאי ויהיו רק בעוד כחודש. מה עלי לעשות? | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:46:54 |
| שלום וברכה כלנית,
אין זה מן הנמנע כי קמה לך זכות לבטל את העסקה ללא כל עלות מצדך, נוכח הפרת בית העסק את ההתחייבות באשר למועד האספקה ומתיחתה למשך של חודש, ככל שאכן ישנה הפרה לאור ההסכמות שבין הצדדים (למשל חוזה /ואו טופס ההזמנה וכיוצ"ב). קשה מטבע הדברים לחייב את בית העסק לספק מוצר לגביו הוא טוען שאינו מצוי במלאי, וככל שתבחרי לקיים את העסקה, יש מקום לדרוש פיצוי סביר בגין נזק שנגרם לך כתוצאה מתנהלות בית העסק כנטען. | |
|
|
|
| 5/9/2019 19:23 |
עדי |
 | | מחבר: | עדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 19:23:20 |
| הזמנתי סלון שולחן וחדר שינה , זמן ההספקה עד 45 ימים שחלפו ועדין לא קבלתי את המוצרים
אשמח לדעת מה המדיניות לגבי ביטול או פיצוי בעסקה
יש לציין שהמחיר שולם במלואו | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:42:12 |
| שלום וברכה עדי,
כל שאין המדובר במוצר שהוזמן לפי דרישות ומידות מיוחדות של הצרכן, להבדיל ממוצר קטלוגי למשל, ושהוחל כבר בהליך ייצורו, אזי ניתן לבטל את העסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מכוח החלופה של "מוצר שהוזמן וטרם סופק". עליך גם לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות טופס ההזמנה וכו', שעה שלעתים ההתחייבות למועד אספקה הינה מרוככת (זמן אספקה משוער), בנוסף לא נמנים ימי מנוחה וכו'. אין כללי אצבע לגובה הפיצוי במקרה של הפרת ההתחייבות באשר למועד האספקה, כל מקרה לגופו. | |
|
|
|
| 5/9/2019 18:30 |
עמי |
 | | מחבר: | עמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 18:30:00 |
| שלום רב
רכשתי טיפול הסרת שיער דרך נטרופיל לכמה איזורים בגוף
לאחד האזורים נשאר טיפול אחד לבצע אבל לפי מה שאני רואה אין צרוך לעשות את ה5יפול הזה לכן בקשתי להעביר את הטיפול הנל לאיזור אחר שאני מבצעת בו גם טיפול.
את תשובת החברה ומנהלת הסניף שאי אפשר להעביר ובנוסף אני יכול להשתמש בטיפול הנ"ל לאותו איזור בלבד ואני יכולה להחזיק את הטיפול הנל למתי שאני ארצה לאותו איזור.
הצעתי לשלם אם יש הפרש עבור טיפול הנ"ל .
האם מותר להם להחזיק את טיפול לעוד כשנה ללא הסכמתי??
| |
|
|
|
| 8/9/2019 11:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:36:18 |
| שלום וברכה עמי,
על פניו נראה כי נשוא שאלתך נתון להסכמות שבין הצדדים, ועליך אפוא לעיין בחוזה ו/או בתקנון בית העסק וכיוצ"ב. בנוסף, אין זה מן הנמנע כי גם עניין הצורך בטיפול האחרון נתון לשיקול דעת בית העסק, ועלול להיות במחלוקת בין הצדדים. | |
|
|
|
| 2/9/2019 09:07 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 09:07:24 |
| ביום רביעי האחרון קניתי 2 שמלות בעלות כוללת של 480 שקל. אתמול, יום ראשון חזרתי לחנות כדי להחליף לשמלה אחרת אבל לא מצאתי בחנות למה להחליף. כשביקשתי להחזיר ולקבל זיכוי ענה לי בעל החנות כי אין זיכויים בסוף עונה. ניסיתי לעשות החלפה עם נשים שקנו באותה עת בחנות כך שישלמו לי ואוכל להחזיר את הסחורה שאין לי צורך בה אך בעל החנות צעק עלי ממש והודיע שהוא לא יתן לי לקנות את הבגדים עבור אותה אשה כדי שהיא תשלם לי בחוץ.
בסופו של דבר יצאתי עם השמלות שרציתי להחליף ואין לי צורך בהם.
רציתי לשאול האם באמת מותר לבעל החנות לנהוג כך? יש חוק שלא מחייב אותו להחזיר כסף או לפחות לתת זיכוי בגלל שהבגדים נקנו במכירת סוף עונה?
| |
|
|
|
| 2/9/2019 14:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 14:11:19 |
| מירי שלום רב,
אין הוראת דין המחייבת בית עסק להנפיק זיכויים לרכישה חוזרת.
הוראת הדין היחידה נוגעת לזכות לביטול עסקה.
צרכן רשאי לבטל עסקה לרכישת ביגוד בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה, ממועד הרכישה.
משחלף המועד לביטול ,רשאי העוסק לקבוע תנאים ומדיניות לבחירתו בכל הנוגע להחלפה וזיכוי. | |
|
|
|
| 2/9/2019 15:01 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 02/09/2019 | | שעה: | 15:01:29 |
| תודה על התגובה
האם הנ"ל בתוקף גם כאשר האשראי נעשה באמצעות הטלפון ולא הוצג בחנות בעת הרכישה? | |
|
|
|
| 3/9/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 10:04:09 |
| מירי שלום רב,
היה והעסקה נעשה בעקבות שיווק מרחוק וללא נוכחות משותפת של הצדדים, הדין אחר.
על כן, אודה אם תפרטי את אופן ביצוע העסקה כולה. | |
|
|
|
| 3/9/2019 10:36 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 03/09/2019 | | שעה: | 10:36:42 |
| חברה שהייתה בחנות רכשה את השמלות עבורי
ואני שילמתי באשראי טלפוני
החנות במרחק נסיעה של שעה וחצי מביתי. וסמכתי על החברה
| |
|
|
|
| 5/9/2019 12:59 |
מירי |
 | | מחבר: | מירי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 12:59:16 |
| חברה שהייתה בחנות רכשה את השמלות עבורי
ואני שילמתי באשראי טלפוני
החנות במרחק נסיעה של שעה וחצי מביתי. וסמכתי על החברה | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:21:20 |
| מירי שלום רב,
בנסיבות אלו, מדובר ברכישה פרונטאלית ולא במכר מרחוק "קלאסי" על כן, זכות הביטול הנה כאמור, בתוך יומיים שאינם ימי מנוחה, ועל כן, יהיה קושי לדרוש החזר כספי כאשר חלף מניין הימים הקבוע בדין, ומשחלף מניין הימים לא מחויב העוסק לאפשר החלפה או זיכויים. | |
|
|
|
| 5/9/2019 16:28 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 16:28:25 |
| אם אבדה קבלה של קניה ויש אישור תשלום הויזה האם מותר לחנות להגיד שאין אפשרות לעשות
שחזור של קבלה גם אם ידועה יום ושעת הקניה ואישור תשלום של ויזה | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:16:30 |
| שלום וברכה גאולה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובעות כי מימוש זכות ביטול עסקה תתאפשר גם מקום בו לא מחזיק הצרכן קבלה, אך יש בידיו להוכיח את הרכישה, למשל באמצעות אישור מחברת האשראי, תוויות וכו'. אמנם ההסדר האמור לעיל חל במקרה של מימוש זכות חרטה וביטול עסקה מכוח התקנות, והוא אינו נוגע לעניינים הנתונים למדיניות בית העסק לרבות החזר/זיכוי וכיוצ"ב, ברם עמדת המועצה היא כי יש להחיל הסדר זה גם מקום בו לא מדובר במימוש זכות ביטול עסקה מכוח דיני הצרכנות. | |
|
|
|
| 5/9/2019 11:57 |
אבי |
 | | מחבר: | אבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 11:57:25 |
| | אוניברסיטה מאפשרת תשלום שכר לימוד ללא עמלות רק בהוראת קבע או בהעברה מחשבון לבעלי חשבון בשני בנקים מסויימים. מאחר ושכר הלימוד הינו מוצר מפוקח האם אין חובה לאפשר דרכים נוספות לתשלום ללא עמלות? | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:11:45 |
| שלום רב אבי,
בעניין זה עליך לפנות אל המועצה להשכלה גבוהה בקישור שלהלן:
https://che.org.il/ | |
|
|
|
| 5/9/2019 16:27 |
גאולה |
 | | מחבר: | גאולה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 16:27:33 |
| אם אבדה קבלה של קניה ויש אישור תשלום הויזה האם מותר לחנות להגיד שאין אפשרות לעשות
שחזור של קבלה גם אם ידועה יום ושעת הקניה ואישור תשלום של ויזה | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:07:37 |
| שלום וברכה גאולה,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובעות כי מימוש זכות ביטול עסקה תתאפשר גם מקום בו לא מחזיק הצרכן קבלה, אך יש בידיו להוכיח את הרכישה, למשל באמצעות אישור מחברת האשראי, תוויות וכו'. אמנם ההסדר האמור לעיל חל במקרה של מימוש זכות חרטה וביטול עסקה מכוח התקנות, והוא אינו נוגע לעניינים הנתונים למדיניות בית העסק לרבות החזר/זיכוי וכיוצ"ב, ברם עמדת המועצה היא כי יש להחיל הסדר זה גם מקום בו לא מדובר במימוש זכות ביטול עסקה מכוח דיני הצרכנות. | |
|
|
|
| 5/9/2019 11:12 |
שני |
 | | מחבר: | שני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 11:12:44 |
| שלום רב, בדצמבר 2018 סגרתי עסקה מול חברת קוסמטיקה, על הסרת שיער בלייזר. בטרם סגרתי את העסקה עדכנתי אותם על מצב רפואי קיים, והם השיבו שניתן לבצע הסרת שיער.
לאחר פגישה סגרתי עסקה שילמתי מקמה ואת יתר הסכום חילקתי להמחאות.
שבוע לפני הטיפול הראשון התקשרו ואמרו שהם חייבים אישור מרופא שאפשר לבצע לי לייזר, לאחר התייעצות עם רופאים, הם נתנו לי סיכום מידע רפואי וטענו כי אין להם הרשאה לרשום אישור טיפול בלייזר.
משהסברתי לחברה - ביקשתי ביטול עסקה, שכן הם לא מוכנים לתת לי שירות. שלחתי מייל בינואר, פברואר ללא התייחסותם, ללא קבלת אישור על ביטול עסקה, ללא החזר כספי וללא טיפול.
רציתי לברר מה החוק קובע לגבי ביטול עסקה לאחר שעברו יותר מ14 יום, כאשר בית העסק הוא זה שלא מוכן לתת שירות, ותוך כמה זמן היה אמור לפי החוק לחזור אלי הכסף. רציתי לברר על החוק במקרה שלי, ועל הסעיפים וןהתנאים לקבלת כספי בחזרה ואישור בכתב שהעסקה שלי איתם הגיעה לסיומה | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:02:01 |
| שלום רב שני,
ראשית, האם יש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה:"...בטרם סגרתי את העסקה עדכנתי אותם על מצב רפואי קיים, והם השיבו שניתן לבצע הסרת שיער..."
עקרונית, בעסקה מתמשכת,קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך ואילו על בית העסק לבטל את העסקה, בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה, אולם, אם בהסכם צוין כי הביטול כרוך בקנס יציאה יהיה על הצרכן לשלמו.
לפיכך, יש לפנות אל בית העסק בכתב, תוך פירוט תלונתך ודרישתך לבירור העניין.
| |
|
|
|
| 5/9/2019 10:46 |
לקוח ש |
 | | מחבר: | לקוח ש (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:46:14 |
| שלום רב,
הזמנו מיטה לחדר השינה וביקשנו את מידות המיטה טרם ההזמנה, לאחר שהרכיבו את המיטה בבית גילנו כי היא גדולה מהמידות שקיבלנו מהם.
מה מדיניות החזרת המוצר ומה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 8/9/2019 08:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 08:54:36 |
| אדוני שלום רב,
ככל שהמידות אינן תואמות את ההזמנה, מדובר לכאורה, בהפרת הסכם מצד בית העסק, ועליו לתקן את הפדגם ולספק מוצר תקין ובהתאם למידות שהוזמנו.
היה ואינו יכול לעשות כן, עליו לבטל את העסקה להשיב לצרכן את כספו. | |
|
|
|
| 5/9/2019 10:31 |
ג'ני |
 | | מחבר: | ג'ני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 10:31:00 |
| שלום,
עשיתי הזמנה של ספה חדשה וטרם קיבלתי אותה מחיר הספה שהזמנתי עלה 4,500
כעט ראיתי באתר של החנות שהמחיר ירד ל3,000 ש"ח
האם יש חוק שאומר שאני צריכה לשלם את המחיר הנמוך יותר במידה ולא קיבלתי עדיין את המוצר
תודה. | |
|
|
|
| 8/9/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 08:53:20 |
| ג'ני שלום רב,
התשובה שלילית.
אין הוראת דין המחייבת את העוסק לספק את המוצר במחיר הנמוך לאחר שבוצעה הרכישה.
אף על פי כן, היה ומדובר במוצר קטלוגי, ולא בייצור על פי מידות או דרישות יחודיות, ניתן לבטל את העסקה בכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 100 ש"ח. | |
|
|
|
| 5/9/2019 09:47 |
פליקס |
 | | מחבר: | פליקס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 09:47:35 |
| שלום . ב27 לאוגוסט הגשתי בקשה לניתוק שרות טלביזיה של הוט דרך האתר netek. קבלתי גם אישור על הגשת בקשה. היום 5 לספטמבר התקשרתי להוט סטטוס של הבקשה כי לא קבלתי עד היום שום תגובה מהם. נאמר לי שהוט מתחייבת לקבל בקשות לניתוק מאתר זה והם לקבלו שום הודעה שלי. המליצו לי גם לבדוק זות גם בתקנון של אתר. בתקנון לא מצאתי משהו כזה.
שאלה : האם הם הכן לא מחוייבים לקבלת בקשה לניתוק מאתר netek או שזה תרגיל שלהם לקבל עוד כסף? | |
|
|
|
| 8/9/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 08:49:16 |
| פליקס שלום רב,
החברה מחוייבת לקבל בקשות לניתוק מצד הצקרכן, בכל דרך חוקית שתועבר אליהם.
על כן, יש לבקש מאתר "נתק" את האסמכתא לשליחת הבקשה, להעביר שנית את בקשת הניתוק, ולדרוש מהחברה כי תבצע את הפסקת החיובים רטרואקטיבית כשלושה ימי עסקים מיום הגשת הבקשה המקורית, היה והיא נשלחה למקום הנכון ומצוינים בה הפרטים המלאים. | |
|
|
|
| 5/9/2019 09:45 |
עדיאל |
 | | מחבר: | עדיאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 09:45:45 |
| שלום.
חיפשתי באינטרנט פירוט על הצעות לאינטרנט ביתי והתקשרתי למס' שניתן דרך אתר של בזק כשחזרו עלי הציעו לי הצעה לאינטרנט והזדהו כנציגי בזק והסכמתי לה אך לאחר מס' דקות הבנתי שמדובר בחברת פלאפון כשהתקשרתי בחזרה הם טענו בפני שהם עובדים בשת"פ עם בזק אני הרגשתי שזה סוג של רמיאה ולכן בטלתי דרכם את העסקה.
האם זה רמאות והאם מוכר לכם הדבר ויש אפשרות לטפל בכאלה מקרים? | |
|
|
|
| 8/9/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 08:41:34 |
| עדיאל שלום רב,
הנושא בהחלט מוכר לנו.
במקרה כזה, יש לדווח ישירות לרשות לסחר הוגן על מנת יפעלו כנגד בית העסק וימנעו הטעיה של צרכנים עתידיים.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 5/9/2019 09:45 |
כנרת |
 | | מחבר: | כנרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 09:45:24 |
| שלום רב
בתאריך 26.9.19 בתי עמדה להתחתן והחתונה בוטלה
רכשנו שמלה ונעלי כלה בשווי 6450 שח
השמלה עלתה 6000 שח ונרכשה ב4.7.19 והנעלים עלו 450 שח
ונרכשו בתחילת אוגוסט.
לא נעשה שימוש לא בנעלים ולא בשמלה מאחר והחתונה התבטלה
יש לי קבלות והכל ארוז כפי שנרכש.
ביקשתי החזר כספי מהסלון כלות ונאמר לי שבכוונתם לתת לי זכוי לא כספי
לכשיבוא היום כשבתי תיתחתן . התשובה נראת לי כבדיחה מאין אני יודעת מתי היום יגיע. האם מבחינת החוק אני זכאית להחזר ?
כנרת נייד 0544618031 מייל kineret16@walla.co.il | |
|
|
|
| 8/9/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 08:37:45 |
| כנרת שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה)נ זכאי צרכן לבטל עסקה ולקבל החזר כספי בגין השבת סיגוד והנעלה, בתוך יומיים, שאינם ימי מנוחה, ממועד הרכישה.
על כן, בנסיבות אלו, אין זכות בדין לקבלת החזר כספי, ובית העסק אינו מחוייב לספק זיכוי או לאפשר החזרה כלל.
משכך, בית העסק פועל בהתאם להוראות הדין, ואף למעלה מכך. | |
|
|
|
| 5/9/2019 08:45 |
שמעון אדרי |
 | | מחבר: | שמעון אדרי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 08:45:35 |
| שלום
יש לי תותבות שמדי פעם אני צריך לתקן אותם מהסיבה שהרופא שעשה לי אותם דרך מעבדה עשה אותם מחומר זול שמצריך תיקון בדיחפות מאוד גבוה. אין פיקוח על הנושא פשוט שוד לא מספיק ששודדים אותנו בעת שעושים שתלים ,שודדים אותנו אחר כך. לא יכול להיות על חמש דקות עבודה נשלם 250 שח ,על פסיק חומר. לא מבין למה שתלים בפה עולים כמו לקנות חצי בית מה הולך פה
אשמח לתגובה גם במייל שלי מדוע זה כך . מדוע המדינה גובה מעמ על הדברים האלה מה עם אלה שלא יכולים לשלם מדוע הם לא מקבלים טיפול ,רופאי שיניים ממהרים לעקור את כול השינים כך שנוצר מצב שאני הופך להיות הכנסה חודשית לרופאי שיניים ולטכנאי שיניים מה פתאום
בתודה אדרי שמעון
מייל srbigo@gmail.com | |
|
|
|
| 8/9/2019 08:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 08:28:30 |
| שמעון שלום רב,
קשה לנו להשיב לגבי הסיבה לעלות הגבוה של שתלים, אשר ככל הנראה נובעת הן מתנאי השוק והן מהעובדה כי אין פיקוח על המחירים.
ניתן בהחלט לפנות למשרד הבריאות על מתנ לקבל עמדתו ולברר האם ישנה דרך להוזיל את העלויות. | |
|
|
|
| 5/9/2019 08:58 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 08:58:28 |
| הזמנתי רכב וביטוח מאתר Expedia.
על הביטוח נתבקשתי לשלם און ליין ועל הרכב בזמן לקיחתו.
כשהגעתי למשרד של הרץ בגרמניה כדי לקחת את הרכב נאמר לי שאינם מקבלים את הביטוח שעשיתי און ליין ונאלצתי לשלם שוב, סכום הגבוה פי 3.
האם אני יכול לתבוע את הרץ בישראל? | |
|
|
|
| 8/9/2019 08:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 08:26:43 |
| איל שלום רב,
ככל שחברת הרץ בארץ הנה סניף של החברה הבנלאומית, ניתן בהחלט לפנות אליהם על מנת לקבל הסבר להתנהלות ולדרוש החזר על התשלום הכפול.
ולכאורה, אכן ניתן להגיש תביעה בארץ כנגד החברה. | |
|
|
|
| 7/9/2019 21:17 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2019 | | שעה: | 21:17:39 |
| | שלום רבב אני לקוח של חברת פרטנר מ2016 וגיליתי שיש לי פתאום תקלה בקוי הסלולר וברוטאר שהשכתרי מהם ולוקחים כול חודש כסף על זה אני כמובן דיוחתי לחברה והחברה לא עשתה כלום ולא מוכנים לזכות אותי ביגלל שאני נכה אמרו ביגלל שאני נכה ואני לא יראה זיכויי כלל פניתי לכול מוקד אפילו עליכם ואתם לא עזרתם לי כלל אין לי לאן ליפנות שלחתי לכם תלונה בתאריך 05.09.19 כי שלחו אותי עליכם מהרשות להגנת הצרכן הם כמובן בודקים את המיקרה וחוקרים את זה כמובן שלחתי לאחראי ששם את התלונה הוא עביר את זה אלה ואמרו שזה בטיפול אני לא יכול להיתקשר למוקד כי חסמו אותי מתי שביררתי משהו והיה ויכח עים מנהל מוקד המנהל המוקד שביקשתי מימנו לזכות איתי על התקלה אמר שלא מוכן לזכות אותי כי ככה בא לי איך אתם מאפשרים לחברת סלולר להגיד כך ללקוח ולעבור על החוק אתם אמורים לישמור על הצרכן ולידאוג שיקבל הכול בהתאום לחוק החברה עריכה לי את התשלומים על הציוד הקצה אני הייתי אמור לסיים בעוד 7 חודש עבור כול הציוד הקצה ורשום לי בחשבוניות ששילמתי עד עכשון 11 תשלומים והציוד נירכש ב2017 ועשיתי ל36 תשלומים אז תגידו לי אתם איך זה יכול להיות שפתאום קפץ שילמתי הכול תמיד אפילו שאני ללא שירות מעל 3 וחצי שנים אני ללא שירות כלל ומקבל רק חלקי בלבד אבל גם חלקי עכשון לא ביגלל הוראה של מנהל מוקד מבקש בבקשה לדעת עים זה חוקי מה שעשו לי ועים תוכלו לעזור לי בעינין זה זה רציני לגמריי | |
|
|
|
| 4/9/2019 16:55 |
ריבר |
 | | מחבר: | ריבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 16:55:08 |
| קיוסק בית הספר לא מוציא קבלות, מה יש לי לעשות בנידון? בנוסף, האם מותר לו למכור לי בוטנים במחיר גבוה מהמחיר המומלץ לצרכן שמודפס על האריזה הגדולה של הבוטנים?
תודה מראש, ריבר | |
|
|
|
| 5/9/2019 16:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 16:34:41 |
| שלום רב ריבר,
לעניין הוצאת קבלות-סעיף 47(א) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 קובע כי עוסק מורשה רשאי להוציא חשבונית מס, וחייב לעשות כן לפי דרישת קונה.
הוראות מס הכנסה (ניהול פנקסי חשבונות), תשל"ג-1973 קובעות בסעיף 9 את הפרטים הנדרשים כדי שחשבון מפורט יהיה ל'חשבונית מס'. הפרטים שיש לכלול הם:
שם העוסק ומספרו;
תאריך החשבונית;
שם הלקוח ומענו;
תיאור הטובין/השירות שסופק;
היחידה לפיה נמדד החיוב;
כמות השירות; מחיר יחידת חיוב;
סכום החשבונית.
במידה שצרכן ביקש לקבל חשבונית מס, העוסק חייב לספק חשבונית שתכלול את כל הפרטים המפורטים לעיל, אם לאו, ניתן לפנות לרשות המיסים בישראל בקישור שלהלן:
https://taxes.gov.il/Pages/HomePage.aspx
לעניין הצגת מחיר מומלץ- מחירים המוטבעים על גבי המוצר על ידי היצרן, מטרתה ליידע את הצרכן לגבי העלויות המחושבות של אותו מוצר. עם זאת,היות שמדובר במחיר מומלץ ולא מחייב, הרי שאין התנהלות המנוגדת על פי הדין, לכאורה.
| |
|
|
|
| 7/9/2019 18:37 |
ריבר |
 | | מחבר: | ריבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2019 | | שעה: | 18:37:04 |
| | זהו קיוסק בית ספר הפועל בהיקף קטן, האם יכול להיות כי הוא עוסק פטור? | |
|
|
|
| 4/9/2019 09:55 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 09:55:22 |
| שלום, אני עובר עכשיו דירה לבנין שבו הגז מסופק באופן מרכזי (ככל הנראה על ידי צובר) לחברת "גז יגל".
נציגת החברה התקשרה אלי, והודיעה לי שעל מנת להעביר את חשבון הגז על שמי, עלי לשלם דמי פקדון כ200 ש"ח (לא הבנתי בדיוק על מה הפקדון אבל הובהר לי שזה כסף שהדייר הקודם שילם, ועכשיו צריך להחזיר לו, וכשאני אעזוב את הבית יחזירו לי)
וכמו"כ עלי לשלם דמי העברת בעלות בסך 200 ש"ח
רציתי לשאול האם יש להם זכות לדרוש ממני את הכספים הללו, דמי פקדון ודמי העברת בעלות?? נכנסתי לגור בבנין, אין לי כל אפשרות להתקשר עם ספק גז אחר, כי הוא הספק של הבנין (אלא אם כן אני מחתים את כל השורה וכו'), על מה ולמה עלי לשלם כסף בכדי להתקשר עם ספק שאני קונה ממנו גז??? האם שמענו פעם שמישהו דורש תשלום על עצם הכניסה לסופרמרקט, או לתחנת דלק??? בפרט שאין לי כל דרך להשיג גז באמצעות ספק אחר כי זה כרוך בפרוצדורה מורכבת ואני תלוי בשכנים. | |
|
|
|
| 4/9/2019 21:02 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 21:02:58 |
| | https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5561936,00.html | |
|
|
|
| 5/9/2019 09:52 |
מאיר |
 | | מחבר: | מאיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 09:52:43 |
| תודה אביב.
לא יאומן, הדייר שעזב את הבית עבר לבניין חדש בפרוייקט, והוא שילם 850 ש"ח על הזכות לקנות גז מאמישראגז.
המועצה לצרכנות????? מוכנים לעזור טיפ טיפה?? אני מוכן ללכת לביהמ"ש לתביעות קטנות, רק תנו לי את המידע מה החוקים ואיפה אני קורא אותם, או לאיזו רשות ממשלתית אני פונה בנושא הזה.
תודה. | |
|
|
|
| 5/9/2019 17:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 17:58:47 |
| שלום רב מאיר,
ראשית, הקפצת השאלה, מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה לשאלתך.
שנית, ראה מידע מפורט בעניין רפורמת הגז באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/consumer_gaz_issue
בנוסף, אתה רשאי לפנות לרגולטור- משרד האנרגיה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_energy | |
|
|
|
| 5/9/2019 08:40 |
סימה |
 | | מחבר: | סימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 08:40:28 |
| שלום
מה עושים עם בעיית אי התייחסות של בית העסק בעיניין הפסקת עיסקה מתמשכת {מי הטבע}
מצפצפים עליכם ועל החוק למרות כל הפניות.
בברכה | |
|
|
|
| 5/9/2019 17:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 17:37:32 |
| שלום רב סימה,
ביום 21.8.19 נשלח מכתב אל בית העסק.
ביום 5.9.19, דהיינו היום התקבלה תגובה של בית העסק.
לאור האמור לעיל, אעביר את פנייתך לאחראית בתחום. | |
|
|
|
|