| 8/9/2019 10:23 |
otinet5@walla.co.il |
 | | מחבר: | otinet5@walla.co.il (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:23:21 |
| נרשמתי לקורס איפור בחברה מסויימת.
לאחר 3 מפגשים הבנתי שמה שהובטח זה לא מה שהקורס מציע - במקום ללמוד על איפור לימדו שם על עיצוב שיער , על עיצוב כובעים וכדומה.
נושאים אלה לא מדברים אלי.
הקורס עצמו נמשך על 20 שיעורים ולכן מכיוון שהייתי רק ב-3 מפגשים ועדיין רק בתחילת הקורס , ביקשתי לבטל את השתתפותי בקורס.
נכון שבהסכם רשום שלאחר תקופת מסויימת אי אפשר יהיה לבטל את הרישום אבל האם עלי להמשיך ללמוד משהו שלא מעניין אותי או לא להגיע ולהשאיר שם את כספי (שהוא סכום לא מבוטל של 10000 ש"ח).
מה הזכויות שלי ומה אפשר לעשות כדי לבטל את הקורס?
אודה על תשובתכם המהירה | |
|
|
|
| 9/9/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:26:23 |
| שלום רב גברת,
ככלל, הסכמים יש לקיים, במקרה המתואר, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
היה ואת טוענת לאי התאמה בין מה שהובטח לך לבין מה שקורה בפועל, יהיה עליך להמציא ראיה התומכת בטענתך, ולאחר מכן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:23 |
otinet5@walla.co.il |
 | | מחבר: | otinet5@walla.co.il (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:23:10 |
| נרשמתי לקורס איפור בחברה מסויימת.
לאחר 3 מפגשים הבנתי שמה שהובטח זה לא מה שהקורס מציע - במקום ללמוד על איפור לימדו שם על עיצוב שיער , על עיצוב כובעים וכדומה.
נושאים אלה לא מדברים אלי.
הקורס עצמו נמשך על 20 שיעורים ולכן מכיוון שהייתי רק ב-3 מפגשים ועדיין רק בתחילת הקורס , ביקשתי לבטל את השתתפותי בקורס.
נכון שבהסכם רשום שלאחר תקופת מסויימת אי אפשר יהיה לבטל את הרישום אבל האם עלי להמשיך ללמוד משהו שלא מעניין אותי או לא להגיע ולהשאיר שם את כספי (שהוא סכום לא מבוטל של 10000 ש"ח).
מה הזכויות שלי ומה אפשר לעשות כדי לבטל את הקורס?
אודה על תשובתכם המהירה | |
|
|
|
| 9/9/2019 09:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:24:15 |
| שלום רב גברת,
ככלל, הסכמים יש לקיים, במקרה המתואר, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
היה ואת טוענת לאי התאמה בין מה שהובטח לך לבין מה שקורה בפועל, יהיה עליך להמציא ראיה התומכת בטענתך, ולאחר מכן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 8/9/2019 09:31 |
שיר |
 | | מחבר: | שיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 09:31:02 |
| שלום בשעה 1 בלילה הזמנתי טיסה לכמה ימים לאחר מכן לפנות בוקר.
חשבתי שהטיסה הוזנה לשישי לפנות בוקר ומסתבר שהוזמנה לחמישי לפנות בוקר.
מיד בשעה 2 בלילה - כשעה לאחר ההזמנה, שלחתי לחברה מייל לא לבצע את ההזמנה. בבוקר בשעה 8 בבוקר כאשר נתפח מוקד המכירות ביקשתי זאת גם בעל לה ונעניתי שהבקשה תיבדק במהלך היום, ביקשתי שהבקשה תטופל מיידי כדי שזה לא יהיה אל חזור ולא יוציאו עוד את ההזמנה לטיסה.
מה אני אמורה לעשות במצב כזה? אני יכולה לטוס יום לאחר מכן אבל הם לא מוכנים להציע חי טיסה כי זה דרך ספקים שונים לטענתם.
יש לי דרך לבטל את החיוב הכספי? דרך לדבר איתם? כי הם מנתקים בפרצוף לצערי. | |
|
|
|
| 9/9/2019 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:15:05 |
| שלום וברכה שיר,
לאור מיעוט הזמן בין הודעת הביטול שניתנה על ידך לבין המועד הקבוע לטיסה (לדברייך כמה ימים לאחר מכן), לא קמה זכות לחרטה ולביטול עסקה מכוח דיני הצרכנות, המחייבים תקופה של 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות בין מועד הודעת הביטול לבין יום הטיסה. במאמר מוסגר, שינוי מועד הטיסה כמבוקש על ידך משמעו הלכה למעשה ביטול העסקה המקורית והתקשרות בטיסה חדשה. משכך, עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, בעיקר בהראות באשר לביטול/שינוי וכו'. | |
|
|
|
| 8/9/2019 09:18 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 09:18:38 |
| בה
לפני כשנה שילמתי חלק מעלות סלון. בחרתי בדים.
למחרת בבוקר התקשרנו לבקש לא לייצר את הסלון כי אנו לא סגורים על הסלון על המידות על הבדים וכו.
במהלך השנה היינו מס פעמים והתלבטנו מאוד. בכל פעם פנה אלינו המוכרן-אותו אחד תמיד התעניין הציע לשנות את רמת הרכות, את הגודל, את הבדים ואף לבחור ספה אחרת.
בפעם אחרונה לפני כשבועיים שוב אותו סיפור אבל כשניסינו להבין מה המשמעות של "דרגה אחת יותר רך" לא יכל להסביר לנו או להראות לנו ספה באותה רכות.
החלטנו לוותר על הספה וביקשנו ביטול עסקה.
כמובן שנענינו בסירוב. ובטענה שגזרו את הבד לספה. ברור שזה לא נכון אבל ברור שיש סעיף בחוק בו הם משתמשים בנוגע לכך שהמוצר הוכן בהזמנה מיוחדת.
מה ניתן לעשות במקרה כזה?
האם יש לנו דרך לקבל כספנו חזרה?
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2019 09:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:13:50 |
| שלום רב דבורה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה המוצר טרם יוצר, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/9/2019 23:55 |
רומן |
 | | מחבר: | רומן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2019 | | שעה: | 23:55:02 |
| שלום,רכשתי ארון מקלחת של אמביל מקטלוג. בחרנו צבע לבן.
כאשר הארון הגיע הבנו שהמידות לא מדוייקות ומבלי אפילו לפתוח את הקופסא של המוצר מייד התקשרנו לחנות שממנה נרכש המוצר וביקשנו להחזירו. טענו לנו שהמוצר הוזמן בהזמנה אישית כי בחרנו צבע למרות שהמוצר מקטלוג ולא במידות מיוחדות.
האם אני זכאי על פי חוק לקבל החזר על הארון.
תודה
| |
|
|
|
| 9/9/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:05:17 |
| שלום וברכה רומן,
על פניו אין המדובר במוצר בהזמנה מיוחדת, אלא במוצר קטלוגי. בחירת צבע אינה הופכת את ההזמנה למיוחדת, וגם שיקולי מלאי של החנות אינן רלוונטיות לעניין זכות החרטה והביטול. | |
|
|
|
| 7/9/2019 17:18 |
תמר |
 | | מחבר: | תמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2019 | | שעה: | 17:18:03 |
| | רציתי ליידע כי שוברי מתנה מרשת פוקס לא מאפשרים לצרכן לקנות בהנחות של הרשת. בשובר מתנה משלמים מחיר מלא.נקווה שלא נקבל יותר שוברי מתנה מרשת fox. | |
|
|
|
| 9/9/2019 09:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:03:53 |
| שלום רב תמר,
עקרונית, סעיף 14ז(5) בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להגביל צרכן לממש את שובר המתנה כדקלמן:
"(5) לא יהיה תוקף לתנאי המגביל את האפשרות לממש את שובר הזיכוי, לרבות לעניין מימושו במכירה מיוחדת; ..."
על כן, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב לבירור העניין.
היה ואת נתקל בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 7/9/2019 19:18 |
גלעד ליטבק |
 | | מחבר: | גלעד ליטבק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 07/09/2019 | | שעה: | 19:18:42 |
| שלום
רכשתי תוכנה שהותקנה במחשב שלי לפרסום בפייסבוק.
המוכר טוען כי חוק המכר ביטול עיסקה לא חל על תוכנות.
האם הוא צודק? | |
|
|
|
| 9/9/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:02:45 |
| שלום וברכה גלעד,
ראשית יש לציין כי אין זה מן הנמנע שדיני הגנת הצרכן לא יחולו בפרשה כיוון שהמוצר נרכש לפרסום, יש להניח של עסק. מכל מקום, אמת הדבר גם במרחב הצרכני מוחרגת זכות הביטול באשר לתוכנות באופן מפורש, בין היתר שכן מדובר במוצר הניתן לשעתוק. | |
|
|
|
| 5/9/2019 17:02 |
לביא |
 | | מחבר: | לביא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 17:02:40 |
| שלום, הזמנתי מכשיר שמע מחו"ל שמחירו מעל 75 דולר.
בהזמנה, בחלק המשלוח מוסבר שבשליחה מחוץ לUS ישנם תעריפי מכס שונים שלא תלויים בחברה. לפי חיפוש באתר של רשות המיסים, הבנתי שאני צריך לשלם 78 שקלים, לפי מחיר וסוג החבילה.
קיבלתי שיחה מהשליח פדקס 5 דקות לפני שהוא הגיע, שאני צריך להכין אמצעי תשלום לשלם 202 שקלים לשליח, בשביל לקבל את המוצר.
סירבתי לשלם במקום וביקשתי שפדקס יתקשרו להסביר לי על מה הם רוצים שאשלם, בנוסף למשלוח שעלה 32 דולר. פדקס הסבירו לי ש78 שקל זה מע"מ על המוצר, ושאר הסכום (124 ש"ח!) הם "דמי שחרור ממכס".
חוץ מזה שזה שיטת מצליח מסריחה ופרדטורית שהשליח מתקשר להודיע לי על התשלום הנוסף 5 דקות לפני שהוא אצלי, זה בכלל חוקי? בעת רכישת המוצר שילמתי על המשלוח, יש להם זכות כלשהי להוסיף לי דמי תשלום ממכס לאחר ביצוע עסקה? | |
|
|
|
| 6/9/2019 07:36 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2019 | | שעה: | 07:36:27 |
| הם שחררו את המוצר מהמכס והם גובים על השירות הזה. השאלה הצרכנית היא האם הם יכולים לעשות זאת מבלי שנתת אישור. חברה אחרת, DHL, הייתה אמורה לגבות את הסכומים הבאים:
64 ש"ח: דמי שחרור ממכס והקצעת אשראי.
18 ש"ח: אגרת מחשב למכס.
בדוק איך הגיעו ל-124 ש"ח, המידע צריך להופיע בחשבונית. אולי גבו על אגרת בטחון למכס אבל הם רשאים לגבות זאת רק מעל 500$.
מבחינת עלות, תמיד עדיף משלוח עם דואר ישראל. | |
|
|
|
| 6/9/2019 16:33 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2019 | | שעה: | 16:33:41 |
| אתה משלם בזול (לפדקס) ואז הם מופיעים ראשונים בשיטת המשלוח ואח"כ אתה משלם להם על שחרור הרבה כסף.
יכלו לתת משלוח בחינם מעל 100$ ולגבות 250 על שחרור.
קידום מכירות?
הטעיה?
זה נראה לך סביר? | |
|
|
|
| 6/9/2019 17:30 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2019 | | שעה: | 17:30:57 |
| אתה משלם בזול (לפדקס) ואז הם מופיעים ראשונים בשיטת המשלוח ואח"כ אתה משלם להם על שחרור הרבה כסף.
יכלו לתת משלוח בחינם בקניה מעל 100$ ולגבות 250 על שחרור.
קידום מכירות?
הטעיה?
זה נראה לך סביר? | |
|
|
|
| 9/9/2019 08:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 08:49:12 |
| שלום רב לביא,
עקרונית, סעיף 2 (א) בתקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין), תשע"ו-2015 קובע כי:
"משלח יגלה לצרכן, באתר האינטרנט שלו, אם קיים באופן ברור ומובלט, את הרכיבים האלה, בנפרד:
(1) המחיר שגובה בעד שירות משלוח הטובין, לרבות הטיפול בשחרור מפיקוח המכס ומסירתו ללקוח;
(2) אילו אגרות ומסים חלים על משלוח הטובין;
(3) דמי אחסנה וכל הוצאה אחרת שעשויה להשתלם בידי הצרכן בשל עיכוב בשחרור הטובין;
(4) היכן ניתן למצוא את פירוט המסים והאגרות כאמור."
במידה שלא קיבלת את המידע כמפורט לעיל, אני, מציעה כי תפנה אל החברה בכתב לבירור העניין. | |
|
|
|
| 6/9/2019 15:53 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2019 | | שעה: | 15:53:42 |
| מדובר על העברת שם בין לקוחות
או אולי על התקנה של גז מרכזי.
מעניין למה אין מחיר גז מכסימלי (בגלל שכוחות השוק לא עובדים) | |
|
|
|
| 6/9/2019 16:10 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2019 | | שעה: | 16:10:28 |
| | https://www.nevo.co.il/law_html/law01/501_278.htm | |
|
|
|
| 9/9/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 08:42:38 |
| שלום רב אביב,
תנסה אולי לברר מול הרגולטור- משרד האנרגיה, בקישור שלהלן:
https://www.gov.il/he/departments/ministry_of_energy | |
|
|
|
| 6/9/2019 15:30 |
רק אני |
 | | מחבר: | רק אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2019 | | שעה: | 15:30:13 |
| קנינו מקרר lg עם אחריות של ברימאג. לאחר הקניה הגיע נציגשלהם ושכנע אותנו לעשות ביטוח על המקרר לאחרלעשר שנים. ביומנו. לאחר כ- 3 וחצי שנים המקרר הפסיק לקרר. התקשרנו לחברה ששלחו טכנאי. הוא אמר שיש בריחת גז אבל לא מהחלק התחתון של המקרר אלא יותר למעלה ואין לו גישה. הוא מילא גז ואחרי שבועיים שוב הגז נעלם.
התקשרנו שוב לברימאג. הם אמרו שהמקרר מוזנח, יש חלודה בצינורות ושהם לא מתכוונים לתקן. בהתחלה אמרו שזה גוף המקרר ועליו אין אחריות. אמרנו שזו מערכת קירור ולא גוף המקרר. ואז אמרו שיש חלודה. אבל אין חלודה על צינורות הקירור (הם גם ככה עשויים מינקל או נחושת). יש שם צינור אחד שחלוד בתחילת כי הוא נוגע בבריכה האחורית שגם ככה אמור להיות בה מים (אבל זה צינור שלא קשור למערכת הגז)
ברימאג טוענים שעלות התיקון הוא 4500 שח כי צריך להחליף את כל גוף המקרר.
עד כאן הסיפור. מה מומלץ לעשות? למה יש ביטוח תיקונים טעם לא מוכנים לתקן?! | |
|
|
|
| 6/9/2019 15:51 |
אביב - אדם פרטי |
 | |
|
| 9/9/2019 08:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 08:36:22 |
| שלום רב אדון,
בעניין זה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם על מנת לבדוק מה כלול במסגרת ביטוח המוצר, לאחריו, עליך לפנות אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף ראיות התומכות בטענתך.
| |
|
|
|
| 5/9/2019 14:47 |
איתמר |
 | | מחבר: | איתמר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 14:47:42 |
| שלום רב,
ב17/7 סגרנו (קבוצה בת 14 אנשים) צימר באזור הצפון לשבת 20-21/9. בתנאי העסקה אותם שלח בעל הצימר (לא זכור לי אם קודם לביצוע העסקה או לאחריה) כתב כי דמי הביטול יהיו כדלקמן: עד חודש לפני תאריך החופשה - ללא עלות. מחודש עד שבועיים לפני התאריך - 50% מדמי העסקה. משבועיים ועד לתקופת החופשה - 80% מדמי העסקה.
אנו רצינו לבטל כבר לאחר 12/13 ימים, אלא שבעקבות דמי הביטול הגבוהים שצוינו בתנאים (50% שכן כבר נכנסנו לתקופה של חודש לפני תאריך החופשה לאחר שלושה ימים), לא ביטלנו, רק השבוע גילינו כי על פי החוק יכולנו לבטל את העסקה בעלות של 5% מדמי העסקה. אלא שכאמור בעקבות ההטעייה של בעל הצימר ותנאיו הנוגדים את החוק, "פספסנו" את מועד ביטול תוך 14 ימים.
האם ניתן לעשות משהו בנידון? נשמח לעזרה שכן מדובר בסכום גבוה ורוב חברי הקבוצה אינם יכולים להגיע.
בתודה מראש. | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:44:16 |
| שלום רב איתמר,
במקרה המתואר, יש לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין.
להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority | |
|
|
|
| 8/9/2019 19:08 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 19:08:43 |
| מחוק הגנת הצרכן
2. (א) לא יעשה עוסק דבר – במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה או בכל דרך אחרת לרבות לאחר מועד ההתקשרות בעסקה – העלול להטעות צרכן בכל ענין מהותי בעסקה (להלן – הטעיה); בלי לגרוע מכלליות האמור יראו ענינים אלה כמהותיים בעסקה:
(21) תנאי הביטול של עסקה.
32. (א) נעשתה עסקה והוברר כי נעשה לגביה מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בסעיפים 2 ו-3, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא העוסק היה המטעה, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך זמן סביר מהמועד שבו נודע לו על ההטעיה או מהמועד שבו נודע לו שפסק ניצול המצוקה, לפי העניין.
(ב) בוטלה עסקה כאמור בסעיף קטן (א), ישיב העוסק לצרכן, בתוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה ששילם הצרכן בעד העסקה, באותו אופן שבו שילם הצרכן | |
|
|
|
| 5/9/2019 11:30 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 11:30:11 |
| לפני כחודש וחצי קניתי קורקינט חדש מעסק, לאחר תקלות חוזרות ונשנות על אותן 2 הבעיות, לא תוקן הקורקינט והתקלות חזרו על עצמן במשך מספר רב של פעמים, פעם אחרונה שהייתי הוא ניסה לתקן כמה פעמים אך ללא הצלחה, פניתי לעסק אחר וביררתי מה הבעיה האמיתית בקורקינט, הלכתי ואמרתי לו את זה, והוא התעצבן והעליל עליי עלילות שווא טען שדיברתי עם לקוחות והכפשתי אותו, והוא אמר לי שאני לא מקבל יותר שירות אצלו ולא מוכן לדבר איתי אף על פי שקיימת אצלי אחריות לשנה. מה ניתן לעשות ? האם לפי הדברים הנ"ל הוא עבר על החוק ?
| |
|
|
|
| 7/9/2019 19:10 |
רון |
 | |
|
| 8/9/2019 16:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 16:19:37 |
| שלום רב רון,
ראשית, הקפצת השאלה מחזירה אותך לראש התור, דבר המעכב את המענה בפנייתך.
שנית, האם לא קיבלת תעודת האחריות על המוצר, ככל שעלות המוצר עולה מעל 150 ש"ח?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה של פגם במוצר חשמלי שעלותו מעל 150 ש"ח על היבואן/יצרן לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
מכאן, שאני, מציעה כי תפנה אל נותן השירות(כפי שמפורט בתעודת האחריות) בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 4/9/2019 11:53 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 11:53:42 |
| שלום רב,
רציתי לקנות חומוס אחלה 1 ק"ג בסניף רמי לוי אילת.
נכתב כי המחיר עבור מוצר זה באילת הוא 13.90 ש"ח בעוד מחירו למשל באשקלון או בבאר-שבע הוא 13.80 ש"ח (!)
אם נעשה חשבון פשוט של הפחתת מע"מ לפי-התקן (17%), מחיר המוצר בניף באילת לא אמור לעבור מחיר של 11.45 ש"ח בלבד! אני חושש מתרמית הציבור האילתי השבוי.
חייב לציין כי זה לא המוצר היחיד או הרשת היחידה שאני נתקל בתופעה הזו באילת.
על תגובתכם המוקדמת אודה. | |
|
|
|
| 5/9/2019 12:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 12:10:01 |
| שלום רב טל,
ראשית, ראה קישור לאתר משרד הכלכלה בעניין מחירים מירביים של מוצרי צריכה הנמצאים בפיקוח מחירים של משרד הכלכלה ושל משרד החקלאות, בקישור שלהלן:
http://economy.gov.il/Trade/PriceControl/Pages/Prices.aspx
כאשר המוצר המדובר אינו נכנס לקטגוריה.
בנוסף, ראה מידע בעניין אזור סחר חופשי באילת, כמפורט באתר רשות המיסים בישראל בקישור שלהלן:
https://taxes.gov.il/Vat/Pages/TaxesVatFreeTradeZoneEilat.aspx
| |
|
|
|
| 5/9/2019 21:48 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 21:48:54 |
| המועצה לצרכנות שלום רב,
תשובתכם בלתי-מספקת לחלוטין.
בקישורים אליהם הפניתם אותי אין כל הוספה או חידוש על העובדות שאני כבר ציינתי בתלונתי אליכם.
מלכתחילה לא צינתי כי כוונתי למוצר תחת פיקוח.
מוכר לי כי על רשת חנויות גדולה להפחית מע"מ ממחירי כלל מוצריה בסניפיה באילת.
אני מבקש תשובה ישירה לתלונתי ללא הפניה בלבד למסמכים חיצוניים הידועים לכל. | |
|
|
|
| 6/9/2019 07:30 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2019 | | שעה: | 07:30:17 |
| המחיר מושפע מעלויות שינוע שונות.
בנוסף כמובן שהוא מושפע מהאזור בו הוא ממוקם (חנויות מתחרות בסביבה/לקוחות תיירות שמוכנים לשלם יותר ועוד).
יש חברות (כמו KSP ו IVORY ו office depot למיטב ידיעתי ההיסטורית) שמוכרות את המוצר באילת בדיוק כמו בשאר הארץ, רק שבאילת המחיר ללא מע"מ. | |
|
|
|
| 8/9/2019 16:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 16:13:01 |
| שלום רב טל,
כפי שציינתי במענה לעיל, בהנחה שיש הפרה על הוראות הדין אתה רשאי לפנות לרשות המיסים בישראל .
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, מכאן, שהיות ולא נרכש המוצר באפשרותך לפנות אל הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין,בצירוף ראיות התומכות בטענתך, להלן הקישור לאתר הרשות:
https://www.gov.il/he/departments/consumer_protection_and_fair_trade_authority
| |
|
|
|
| 5/9/2019 15:25 |
שרגא הבר |
 | | מחבר: | שרגא הבר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 15:25:43 |
| למועצה שלום
באתרכם בנושא ספקי גז מצאתי את האמירה הבאה:
לאחר החלפת הספק, לא יהיה בעל דירה הקשור לאותה מערכת רשאים להתקין מתקן גז נפרד לאספקת גז לדירתו.
למיטב ידיעתי סעיף כזה בחוק בוטל !
האם יכולים לאכוון אותי לסימוכין עליהם נשענת האמירה המצוטטת מאתרכם?
בברכה
שרגא הבר
054-6531331 | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:50:34 |
| שלום רב שרגא,
אשמח אם תציין את הקישור לאתר בו מופיע המידע. | |
|
|
|
| 5/9/2019 14:31 |
בת גל גונן |
 | | מחבר: | בת גל גונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 14:31:54 |
| שלום רב,
לאחרונה אני נתקלת ביותר ויותר בתי עסק שלא מקבלים את כרטיס האשראי שברשותי (אמריקן אקספרס/דיינרס) או לחלופין מתנים את התשלום בכרטיס אשראי מעל סכום מסוים (לרוב בטענה שהעמלות אשר גובים מהם גבוהות)
רציתי לדעת האם החוק להגנת הצרכן קובע כי מקרים אלה חוקיים או שאינם? האם החוק מחייב את בתי העסק לקבל *כל* אמצעי תשלום ללא תנאי?
במידה והחוק מחייב לקבל כל אמצעי תשלום אודה להפנייה לסעיף הספציפי בחוק.
בתודה מראש,
אזרחית שבאמת איכפת לה,
בת גל גונן
| |
|
|
|
| 8/9/2019 15:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:32:08 |
| שלום רב בת גל,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע את הכללים שלו לפי שיקול דעתו, ועל הצרכן לשקול אם הוא מעוניין להתקשר בעסקה בהתאם לתנאים של בית העסק או לאו.
בנוסף, סעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן (מכירות באשראי, מכירה מיוחדת ועסקה ברוכלות), תשמ"ג-1983 מחייב את בית העסק לקבוע לאותה עסקה באשראי גם מחיר במזומן, כדלקמן:
"לא תיעשה עסקה באשראי אלא אם כן קבע העוסק לאותה עסקה גם מחיר במזומן."
| |
|
|
|
| 5/9/2019 14:17 |
חנה א |
 | | מחבר: | חנה א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 14:17:34 |
| שלום רב, פניתי אל החברה איתה סגרתי על הקופון בבית עסק שעובד עימם, נאמר לי מטעם בית העסק שניתן לממש את הקופון למשך שנה שלמה, הקופון נרכש בסוף נובמבר 2018 ונאמר לי כי יהיה תקף עד נובמבר 2019. רציתי לממש אותו באוגוסט ובית העסק נסגר, נאמר לי כי עלי לפנות אל החברה שסגרתי את החבילה מולה שאקבל אחזר כספי. החברה כעבור חודש נתנה לי מענה לאחר שתיזכרתי להם שאני מחכה לתשובה מהם, ענו לי במייל כי הם בדקו את העניין ולא יתנו לי החזר כספי.
האם הדבר חוקי? מדובר בשובר על סך 378 שקלים שלקחו ממני בלי לממש אותו. מה עלי לעשות?
בברכה,
חנה | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:24 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:24:23 |
| שלום רב חנה,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם.
מכאן, שבעבור רכישת הקופון יקמה לך זכות לבטל בעסקת מכר מרחוק, כקבוע בתוך 14 ימים, אולם, היות שהמועד לביטול העסקה חלף, יש לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק אם ישנה התייחסות למקרה המתואר.
לעניין העסקה לקבלת השירות על ידי החברה שאת טוענת שנקלעה לקשיים כלכליים,משמעות הדבר שהחברה אינה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה, ובשלב זה עליך לבדוק אם נפתח כנגד החברה הליך משפטי, דהיינו, מונה לה מפרק/כונס נכסים, אם כן, יש לפנות המפרק/כונס נכסים על מנת להגיש תביעת חוב. | |
|
|
|
| 5/9/2019 13:17 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 13:17:26 |
| שלום רב,
רכשתי דרך ספק מסוים דלת כניסה של רב בריח כנף וחצי לבית שלי.
לאחר כשלושה שבועות הספק הגיע עם המשקוף אך מסתבר שרב בריח עצמם עשו טעות וייצרו משקוף במידות הלא נכונות.
הספק החזיר את המוצר לרב בריח והם מייצרים כרגע אחד חדש שגם הייצור שלו נמרח בינתיים. כל יומיים אני מתקשר אליו והוא אומר שכל פעם אומרים לו עוד כמה ימים עוד כמה ימים.
התקשרתי לרב בריח עצמם והם אכן מודים בטעות וטוענים שהם מייצרים את המשקוף במתכונת דחיפות. שאלתי אותם מה לגבי פיצוי אמרו לי שזה הספק צריך לדאוג. אני לא מעוניין לבטל את העסקה כי ללכת לספק אחר עכשיו יקח לי עוד חודש וחבל השאלה שלי האם אני זכאי לאיזה שהוא פיצוי מהספק או מרב בריח ואם כן איך אני עושה את זה?
תודה | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:08:25 |
| שלום רב אור,
ראשית, יש לעיין בהסכם ההתקשרות בינך לבין הספק ובו יש לבדוק אם ישנה התייחסות לפיצויים מוסכמים במקרה של הפרה על ידי מי מהצדדים.
שנית, במידה שנגרם לך נזק מוכח, קמה לך הזכות לתבוע מכח פקודת הנזיקין.
עקרונית, חוק המכר קובע כי במקרה של אי התאמה במוצר על בית העסק לתקן את הטעון תיקון ורק אם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לדרוש פיצויים בשל פחת בשווי המוצר.
בכל מקרה,יש לפנות אל החברה עמה ביצעת את העסקה תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 5/9/2019 16:43 |
גל יצחק |
 | | מחבר: | גל יצחק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 16:43:43 |
| היי,
התחברתי לשירות לבתי עסק ,במעמד חתימת ההסכם הוסברו לי פרטי העמלות שילקחו ממני במידה ואשתמש בשירות אך יחד עם זאת מעולם לא צויין כי יש עמלה קבועה שתיגבה בין אם ביצעתי עסקה ובין אם לא.
כמו כן, מעולם במהלך השיחה לא צויין כי יש דמי ניהול ושירות.
אשמח לדעת מה הזכויות שלי בנושא ?
| |
|
|
|
| 8/9/2019 10:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:49:29 |
| שלום וברכה גל,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופה של שאלתך, וממילא פנייתך אינו מבוררת דיו. נציין כי על בית העסק לעמוד בהתחייבויות שנטל על עצמו בנוגע לעסקה. כמו"כ, אין זה מן הנמנע כי המתואר בפנייתך יש בו כדי לעלות כדי הטעיה אסורה כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, המקימה לצרכן זכות לביטול העסקה. | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:52 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:52:38 |
| נציגת המועצה, שימי לב שמדובר על בית עסק.
לדעתי, מה שמחייב אותך זה רק מה שמופיע בהסכם ועליו חתמת. לא שום דבר אחר. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:44:38 |
| שלום וברכה גל,
אכן, מדובר בעסקה בה שני הצדדים הינם בתי עסק, אין המדובר אפוא בעסקה צרכנית וממילא לא ניתן יהיה להחיל את הוראות דיני הגנת הצרכן. יחד עם זאת, על בית העסק לעמוד בהתחייבויות שנטל על עצמו. עליך לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים. במאמר מוסגר, קשה יהיה לטעון להבטחות שניתנו בע"פ הם אלה סותרות את הוראות ההסכם הכתוב שבין הצדדים. | |
|
|
|
| 8/9/2019 14:33 |
רחל בודקוב 0502128877 |
 | | מחבר: | רחל בודקוב 0502128877 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 14:33:59 |
| | ביום 04/09/19 שלחתי אליכם טופס המועצה הישראלית לצרכנות ולא קיבלתי את התשובה שלחתי תלונה בקשר למרכז איתור כספים שהטלפון שלהם 0508566931 הם עשו לי עוקץ וכל זה היה עם פקידה ששמה ירדן שיכנעה אותי לשלם 399 שח בויזה ואומנם לא קיבלתי דוחות נכונים שיקרה עלי ולא עשתה דבר ולכן אני מתלוננת עליה כמובן ברשות של המרכז לאיתור כספים היא שלחה לי דוח שאין לי שום כספים וזה לא נכון יש לי בהראל וגם לבעלי יש בדיקלה ואילו היא שלחה שאין לי דבר וזה טופס שיגרתי מאד וכל זה בתוך שיחה ושכנוע לשלם לה399 שח נא לבדוק לפי היום ששלחתי אליכם את הטופס ןכן שמי רחל בודקוב והנייד שלי 0502128877 | |
|
|
|
| 8/9/2019 14:34 |
רחל בודקוב 0502128877 |
 | | מחבר: | רחל בודקוב 0502128877 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 14:34:16 |
| | ביום 04/09/19 שלחתי אליכם טופס המועצה הישראלית לצרכנות ולא קיבלתי את התשובה שלחתי תלונה בקשר למרכז איתור כספים שהטלפון שלהם 0508566931 הם עשו לי עוקץ וכל זה היה עם פקידה ששמה ירדן שיכנעה אותי לשלם 399 שח בויזה ואומנם לא קיבלתי דוחות נכונים שיקרה עלי ולא עשתה דבר ולכן אני מתלוננת עליה כמובן ברשות של המרכז לאיתור כספים היא שלחה לי דוח שאין לי שום כספים וזה לא נכון יש לי בהראל וגם לבעלי יש בדיקלה ואילו היא שלחה שאין לי דבר וזה טופס שיגרתי מאד וכל זה בתוך שיחה ושכנוע לשלם לה399 שח נא לבדוק לפי היום ששלחתי אליכם את הטופס ןכן שמי רחל בודקוב והנייד שלי 0502128877 | |
|
|
|
| 6/9/2019 17:13 |
פלורי |
 | | מחבר: | פלורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2019 | | שעה: | 17:13:39 |
| קניתי ספת עור מאתר אינטרנט דה מרקט ( בפייסבוק ) מאדם פרטי. המוכרת פרסמה שמידות הספה הן 2*2 מ' כשבפועל מידות הספה היו 3*2. בנוסף יצרתי איתה קשר טלפוני לפני הקנייה והיא טענה שאין נזקים לספה מלבד כמה קטמים שיצאו בניקוי.
נשלחו מספר תמונות, לא הלכתי לראות את הספה באופן אישי מכיוון שזה היה ביום שישי בבוקר, אותה מוכרת דחקה בי לקנות את הספה כי הפינוי חייב להתבצע עד יום ראשון בבוקר ולא היא תמכור את אותה הספה לאדם אחר. כשהספה הגיעה התברר שמידות הספה לא נכונות והיא לא נכנסת לסלון ובנוסף אותם ה"כתמים" הם קילופים בעור המצריכים צביעה מקצועית, מה שלא הופיע בתמונות.
מאז, אני במסע ומתן עם אותה אישה. ניסיתי למכור את הספה אך אים קונים פוטנציאלים כבר זמן מה.
אני רוצה שאותה אישה תקח את הספה בחזרה, תחזיר לי את כספי ותשלם את כספי ההובלה ששילמתי.
האם יש חוק שיכול לשמש עילה מספיקה לטביעה או דרך להשיג את כספי בחזרה ?
בתודה,
פלורי. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:14:44 |
| שלום וברכה פלורי,
נראה כי קשה יהיה להחיל את דיני הגנת הצרכן על הפרשה נשוא פנייתך, שעה שאין המדובר כפי הנראה בבית העסק, כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן. מכל מקום, פנייתך מתארת הפרות של התחייבויות ופרסומים מצד בית העסק, אשר ככל שתוכלי להוכיחן, וככל שהן מהותיות, יכולות להקים עילה לביטול העסקה ואף לפיצוי בגין נזק סביר בנסיבות. אנו מציעים כי בשלב הראשון תבחני את כל מערכת ההסכמות שבין הצדדים, לרבות הפרסום בפייסבוק, תכתובות בין הצדדים וכיוצ"ב, ותפני לצד השני בדרישה לבטל את ההסכם לאור ההפרות האמורות לעיל. | |
|
|
|
| 6/9/2019 12:20 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 06/09/2019 | | שעה: | 12:20:08 |
| המענה הטלפוני בחברת אל על מהאיטיים שיש. זמן המתנה של 30 ואף 40 דקות אינו שכיח.
במהלך ההמתנה, ניתנת רק אפשרות אחת למתקשר לבקש שהחברה תחזור אליו למס' טלפון שהמתקשר משאיר.
מי שפספס את תחנת היציאה הזו, עומדת בפניו או האפשרות לנתק השיחה, או להמתין.
עושה רושם שהחברה קיצצה באופן מהותי בכח האדם שלה העוסק במענה ללקוחות כי גם דרך הוואטסאפ, המתנתי לפני מספר ימים למענה יותר משעה ולבסוף התייאשתי.
אבל לגבי הוואטסאפ איני יודע אם יש תקנות, לגבי מענה טלפוני יש גם יש -
אז האם האמור לעיל לגבי המענה הטלפוני הוא בניגוד לתקנות כלשהן? | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:08:41 |
| שלום וברכה משה,
אנו מציעים כי תעיין להרחבה מאמר בנושא באתר המועצה בלינק שלהלן, ופעל בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/6_min_law | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:08:59 |
| שלום וברכה משה,
אנו מציעים כי תעיין להרחבה מאמר בנושא באתר המועצה בלינק שלהלן, ופעל בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/6_min_law | |
|
|
|
|