| 8/9/2019 11:16 |
אןדי |
 | | מחבר: | אןדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:16:13 |
| שלום,
קניתי מוצר של חברה מסויימת שכתוב עליו 500 גרם,
שקלתי אותו ויש בו 450 גרם.
מה הסטייה שמותרת לפי חוק למוצר ? | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:17 |
אודי |
 | |
|
| 9/9/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 12:26:32 |
| אודי שלום רב,
סטייה הנחשבת לסטייה אשר אינה מעידה בהכרח על הטעיה הנה סטייה הנעה בין 2.5-5% ממשקל האריזה המוצג.
כמו כן, על מנת לבסס הטעיה תיבחן האם הסטייה כאמור מצויה במספר מסוים של אריזות או מדובר במקרה נקודתי.
בכל מקרה, יש להפנות את הנושא לבדיקת הארשות לסחר הוגן. | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:12 |
אורית |
 | | מחבר: | אורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:12:47 |
| איני מטעם המועצה, אך אשמח לעזור
ora03@walla.co.il | |
|
|
|
| 8/9/2019 13:44 |
זיוה |
 | | מחבר: | זיוה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 13:44:15 |
| אני אזרחית ותיקה ורכשתי כרטיסי טיסה לי ולבתי.
נאמר לי שמכיוון שאני אזרחית ותיקה ואת כל העסקה שילמתי בכרטיס אשראי שלי, אני יכולה לבטל גם את הכרטיס של בתי לפי חוק הגנת הצרכן, האם זה נכון? | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:08:13 |
| זיוה שלום רב,
התשובה שלילית.
היה והעסקה בוצעה טלפונית, ניתן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום ביצוע הרכישה, ובתנאי שנותרו שבעה ימים, שאינם ימי מנוחה ,לפני מועד הטיסה,] אך הזכות כאמור, קיימת רק בנוגע לאזרח הותיק ולא לנוסעים האחרים, ללא קשר לאמצעי התשלום. | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:42 |
גיל |
 | | מחבר: | גיל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:42:21 |
| שלום, רכשתי ביום חמישי 5.9 טלויזיה דרך אתר אינטרנט של רשת אלקטרוניקה גדולה וידועה בישראל.
היום, יום ראשון 8.9 התקשר אלי אחד המנהלים ברשת ואמר לי שהם מוכנים לתת לי זיכוי כספי אם ארצה אבל בכל אופן הם לא מתכוונים לספק לי את הטלויזיה בטענה שהמחיר ששלמתי בכרטיס אשראי הוא תוצאה של תקלה טכנית באתר.
אני מעוניין בטלויזיה במחיר שהוצג באתר ושאותו שלמתי ולא מעוניין בזיכוי כספי.
מה עלי לעשות?
תודה | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:48 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:48:34 |
| | לפי מה שאני יודע החברה מחוייבת לספק לך את המוצר, אבל נחכה לראות את התגובה של המועצה | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:06:40 |
| גיל שלום רב,
האם מחירה של הטלויזיה היה נמוך באופן קיצוני ביחס למחיר בשוק?
היה והתשובה חיובית, רשאי העוסק לסרב ולספק את המוצר במחיר הפסד, מקום בו צרכן סביר יכול היה לדעת כי לא מדובר במחיר "אמיתי" אלא בתקלה.
כמו כן, במקרה בו העוסק אינו מוכן לספק את המוצר, יש קושי לחייב אותו לעשות כן, וניתן לדרוש פיצוי בגין הפרת הסכם הרכישה, ובתנאי שתנאי הרכישה היו סבירים. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:36 |
בת גל גונן |
 | | מחבר: | בת גל גונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:36:38 |
| שלום רב,
לאחרונה אני נתקלת ביותר ויותר בתי עסק שלא מקבלים את כרטיס האשראי שברשותי (אמריקן אקספרס/דיינרס) או לחלופין מתנים את התשלום בכרטיס אשראי מעל סכום מסוים (לרוב בטענה שהעמלות אשר גובים מהם גבוהות)
רציתי לדעת האם החוק להגנת הצרכן קובע כי מקרים אלה חוקיים או שאינם? האם החוק מחייב את בתי העסק לקבל *כל* אמצעי תשלום ללא תנאי?
במידה והחוק מחייב לקבל כל אמצעי תשלום אודה להפנייה לסעיף הספציפי בחוק.
בתודה מראש,
אזרחית שבאמת איכפת לה,
בת גל גונן | |
|
|
|
| 9/9/2019 13:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 13:27:53 |
| שלום וברכה בת גל גונן,
לא ידוע לנו על הוראת דין המחייבת בית עסק לכבד כל אמצעי תשלום. גם הגבלה בתנאים של אמצעי התשלום אינה מהווה הפרה של הוראת הדין למיטב הבנתנו. אולי יש להביא עניין זה בחשבון שעה שמבקשים להתקשר בעסקה עם חברת אשראי. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:24 |
רועי |
 | | מחבר: | רועי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:24:19 |
| שלום,
בטיסת אלעל מניו יורק לת"א מקומות הישיבה שלי ושל משפחתי (אשתי ושלושה ילדים מתחת לגיל 6) הושבנו בשורה האחרונה, בין שני תאי השירותים (הכסאות הצדדים היו בערך כחצי מטר מתאי השירותים). המקום לא היה ראוי לישיבה בשל האור, הריח וכמובן הרעש הלא פוסק (נוסעים רבים מדיחים את המים כהדלת פתוחה) אשר הבהיל כל פעם את הפעוטות. מיותר לציין כי הילדים לא יכלו לישון במהלך הטיסה הארוכה.
הכרטיסים נקנו במחיר מלא, ולא ניתנה לנו אופציה לבחור במקום אחר. האם קיים בסיס כלשהו לבקשה לפיצוי? | |
|
|
|
| 9/9/2019 12:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 12:53:28 |
| שלום וברכה רועי,
בעקרון כרטיס הטיסה מהווה הסכם בין הצרכן לבין חברת התעופה. עליך לעיין אפוא היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ככל שישנה הפרה של ההסכמות בפרשה המתוארת מצד בית העסק או עוולה נזיקית אחרת כגון רשלנות וכו' מצדו, אנו מציעים כי תפנה בשלב הראשון בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לפיצוי בגין נזק מוכח וסביר בנסיבות. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:22 |
אבנר |
 | | מחבר: | אבנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:22:57 |
| שלום,
כיצד ניתן לבטל עסקה בתוך 14 יום שבוצעה באתר האינטרנט של רייאן אייר?
באתר רשות שדות התעופה מוזכרים הפרטים הבאים כנציגי החברה בישראל:
ראיינאייר
Ryanair Limited
hughk@s-horowitz.com
eyald@s-horowitz.com
leslie.pulwer@s-horowitz.com
רח' אחד העם 31
6520204
03-5670700 :.טל
אך בפנייה אליהם הם טוענים שהם לא מטפלים בעניינים כאלה אלא רק בתביעות נגד החברה.
בשירות הלקוחות של רייאנאייר ובמודיעין רשות שדות התעופה לא ניתן מענה.
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2019 12:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 12:49:20 |
| שלום וברכה אבנר,
עליך לעיין ראשית היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק ו/או תכתובות דוא"ל רלוונטיות, גם באשר לדרכי ההתקשרות עם בית העסק וגם באשר לאפשרויות ביטול העסקה. ככל שקמה לך זכות לביטול עסקה מכוח דיני הגנת הצרכן הישראליים, שימת לבך כי נדרשת תקופת מינימום של 7 ימים שאינם ימי מנוחה בין מועד מתן הודעת הביטול לבין המועד הקבוע לטיסה, אזי עליך לפנות לבית העסק בדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך בהתאם לדין הישראלי ולהשיב את התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול כחוק. עיון באתר בית העסק נשוא פנייתך מלמד כי הוא מציע דרכי התקשרות מגוונים, וכן כי בתנאי השימוש, לצד החלה של הדין האירלנדי ושל אירלנד כמקום השיפוט המוסכם בין הצדדים, מחיל, לעניות דעתנו, את ההוראות המנדטוריות של דיני הגנת הצרכן מקום בו הוא סותר את הוראות הדין האירלנדי. וככלל, המגמה היא להרחיב את הסמכות הבינלאומית של המשפט הישראלי כלפי כל חברה שמציעה את מרכולתה לצרכנים הישראליים. אכן הכתובת מאתר רשות התעופה המאוזכר בפנייתך הינו למקרה של מסירת כבתי די דין, למשל כתב תביעה כנגד בית העסק. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:01 |
דליה |
 | | מחבר: | דליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:01:12 |
| נרשמתי לקורס איפור בחברה מסויימת.
לאחר 3 מפגשים הבנתי שמה שהובטח זה לא מה שהקורס מציע - במקום ללמוד על איפור לימדו שם על עיצוב שיער , על עיצוב כובעים וכדומה.
נושאים אלה לא מדברים אלי.
הקורס עצמו נמשך על 20 שיעורים ולכן מכיוון שהייתי רק ב-3 מפגשים ועדיין רק בתחילת הקורס , ביקשתי לבטל את השתתפותי בקורס.
נכון שבהסכם רשום שלאחר תקופת מסויימת אי אפשר יהיה לבטל את הרישום אבל האם עלי להמשיך ללמוד משהו שלא מעניין אותי או לא להגיע ולהשאיר שם את כספי (שהוא סכום לא מבוטל של 10000 ש"ח).
מה הזכויות שלי ומה אפשר לעשות כדי לבטל את הקורס?
אודה על תשובתכם המהירה | |
|
|
|
| 9/9/2019 11:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:45:45 |
| שלום וברכה דליה,
קשה לדבר בנסיבות העניין, בעיקר לאור השלב בו נמצא הקורס, להקים לך זכות לחרטה ולביטול עסקה מכח דיני הצרכנות. יחד עם זאת, ככל שתוכלי להראות כי בית העסק הפר את ההתחייבויות שנטל על עצמו בין היתר באשר למהות הקורס, היקפו איכותו וכיוצ"ב (אולי מוקדם להכריע בזה בשלב זה), ניתן לנסות ולדרוש ביטול ההסכם בעקבות הפרה מהותית שלו מצד בית העסק ודרוש השבה של התמורה ששולמה. | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:48 |
שלומי |
 | | מחבר: | שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:48:21 |
| שלום, ביצעתי הזמנה באתר מאמא-גורו. בהסכם הובטח לי אספקה תוך 7 ימי עסקים.
לאחר שחלפו 9 ימי עסקים, נמסר לי שזה יגיע גג עוד יומיים. לאחר ששוב לא הגיע נמסר לי שזה יגיע גג עוד 4 ימים. לאחר 3 שבועות של מרדף שוב התקשרתי ונמסר לי שהמוצר נשלח אלי פעמיים והלך ל"איבוד" (שיא הלא אמין) ולא נותר עוד במלאי ולכן הם פשוט יזכו לי את האשראי בסכום שחוייבתי ותם הטקס.
שאלתי אליכם- האם זה תקין? הרי בסיטואציה הפוכה היו קונסים אותי אם הייתי מבטל את העסקה,אז למה לצד המוכר מותר לעשות מה שהוא רוצה? איך יתכן לזלזל ככה בלקוח וכאילו הכל תקין? האם יש חוק שאני יכול להישען עליו ולהגיש כנקדם תביעה בבית משפט לתביעות קטנות למען יראו ויראו? | |
|
|
|
| 9/9/2019 11:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:41:33 |
| שלום וברכה שלומי,
הדין נותן מקום גם לשגגות בתום לב. יחד עם זאת, ככל שיש בידך להראות עוולה מצד בית העסק, נזק מוכח שנגרם לך כתוצאה מהעוולה וכיוצ"ב יתר דרישות דיני הנזיקין, ניתן לנסות לחייב את בית העסק בפיצוי בגין הנזק. | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:10 |
יאן בנימני |
 | | מחבר: | יאן בנימני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:10:37 |
| היי,
ביצעתי הזמנה באינטרנט מאתר של מועדון לקוחות שבו אני חבר, הזמנתי הטבה לרכישת ארוחת מקדונלס, בסיום ההזמנה קיבלתי למייל קבלה עם פרטי העסקה, היה מצוין שם שאני חייב להגיע עם הכרטיס של החבר מועדון לבית העסק מכדי לקבל את ההטבה, הכרטיס לא היה ברשותי אז באותו הרגע נכנסתי לאתר לבטל את העסקה, תוך 5 ד' גג מרגע ההזמנה היא בוטלה.
לאחר כמה ימים גיליתי שהם זיכו אותי והורידו דמי ביטול ללא ידעתי.
הם טוענים שזה היה כתוב בזמן הרישום לאתר שהצטרפתי.
הסברתי להם שברגע שביטלתי את ההזמנה לא הייתה שום הודעה על גביית דמי ביטול ואולי אני לא אסכים לשלם אותם וארצה להשאיר את ההזמנה.
הם לא קיבלו את דבריי וטענו שהם פועלים על פי החוק והם לא צריכים לעדכן אותי בזמן הביטול עבור דמי ביטול.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 9/9/2019 11:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:37:30 |
| שלום וברכה יאן,
בעת מימוש זכות חרטה וביטול ע"פ דיני הצרכנות, רשאי בית העסק לגבות דמי ביטול בכפוף להוראות הדין. בנוסף, אין זה מן הנמנע כי ישנה התייחסות לדבר במסגרת ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 5/9/2019 18:25 |
אהוד |
 | | מחבר: | אהוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 18:25:14 |
| שלום,
רכשתי לפני יותר מחודש מחשב נייח חדש ומסך חדש.
המסך סופק לפני המחשב ולקח לי כמה ימים עד שיכולתי לבדוק אותו. לאחר כמה ימים קיבלתי גם את המחשב הנייח, ומסתבר שהמסך פגום (יש תקלה כל כמה שעות שדורשת כיבוי והדלקה. מדובר במסך יקר ויוקרתי, וזאת תקלה מפריעה ובלתי נסבלת עבור המחיר ששילמנו עבורו).
אחרי דין ודברים עם החנות שמסרבת לקחת אחריות ולספק מוצר חלופי, העברנו את המסך ליבואן ומשם הוא העביר לתיקון במעבדה (ראיתי באינטרנט שמדובר בפגם בייצור שחלק מהלקוחות דיווחו עליו).
עברו כבר יותר מ3 שבועות מאז, אחרי ה14 יום בהם יכולתי לקבל את כספי חזרה, ועדיין לא קיבלתי את המסך (ואין צפי להחזרתו), בינתיים אני לא מסוגל לעבוד כי המחשב שרכשתי לא בשימוש (כאמור אין מסך).
אני לא בטוח איך לפעול מכאן ומה האופציות שלי, אני על סף לקנות מסך חדש אחר מחנות אחרת כי יש לי פרוייקטים תקועים בעקבות העניין.
מה הזכויות שלי במקרה הזה?
המון תודה | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:17:50 |
| שלום וברכה אהוד,
עקרונית תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות אחריות יצרן בת שנה, במסגרתה על נותן השירות לתקן כל ליקוי במוצר בכפוף להוראות התקנות. הימנעות מלעשות כן בתוך פרק הזמן הנקוב בתקנות (כשבועיים לאחר מסירת המוצר לתיקון) עשויה לחיב את בית העסק בפיצויים עונשיים לדוגמא של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. נותן האחריות יכול להשיב את התמורה או לספק מוצר תקין ושווה ערך לפי בחירתו. ניתן גם לנסות ולהחיל את הוראות חוק המכר על הפרשה, אשר מחייב את בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה במוצר, והימנעות מלעשות כן בתוך פרק זמן סביר, מקימה את הבחירה בידי הצרכן האם לקיים את העסקה, למשל על דרך של קבלת מוצר תקין וחדש, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה בחזרה. אנו מציעים כי תפנה בכתב להנהלת בתי העסק הרלוונטיים לאור האמור לעיל בדרישה להביא את הפרשה לסיום ללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:47 |
אהוד |
 | | מחבר: | אהוד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:47:05 |
| שלום,
תודה רבה על התגובה!
בעצם הבחירה בידיי האם לבטל את העסקה ולקבל את התמורה חזרה או מוצר חלופי? ואת זה אני אמור לנסח במכתב לחנות?
האם זה משהו שאני יכול לעשות דרכם אם אגיש תלונה?
| |
|
|
|
| 9/9/2019 11:35 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:35:44 |
| שלום וברכה אהוד,
נא עיין שוב בתגובתנו ופעל בהתאם למוצע בה, קרי פנה בכתב להנהלת בתי העסק הרלוונטיים (בית העסק המוכר או בית העסק נותן שירות האחריות) לאור האמור בתגובתנו הקודמת לעיל בדרישה להביא את הפרשה לסיום ללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:37 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:37:50 |
| שלום וברכה,
אם רכשתי כריות במבצע 1+1 (נקנו 6 כריות)
פתחנו שניים והן לא מתאימות, לאחר שבוע הגענו לחנות בבקשה להחליף לכריות אחרות המתאימות יותר,
נאמר לנו שהמבצע נגמר ואפשר להחזיר שתיים ולקבל אחת אחרת,
או שנמתין שיהיה מבצע בפעם אחרת, האם זה נכון?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 9/9/2019 11:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:31:59 |
| שלום וברכה רעות,
ככל שקיימת בפרשה זכות לביטול עסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה), זכות ביטול בתוך 14 יום, בין אם מכוח החלופה של מוצר לבית או מוצר הארוז באריזתו המקורית וכן נדרש שמחירו של המוצר גבוה מ - 50 ש"ח, בית העסק מחוייב לכבד את הודעת ביטול העסקה ולהשיב את התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול של 5% משווי העסקה או סך של 100 ש"ח לפי הנמוך. היה ולא קיימת זכות ביטול כאמור, ענייני החלפה/ביטול/זיכוי וכיוצ"ב נתונים למדיניות בית העסק אותה עליו להציג באופן ברור בחנות. | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:10 |
יאן בנימני |
 | | מחבר: | יאן בנימני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:10:22 |
| היי,
ביצעתי הזמנה באינטרנט מאתר של מועדון לקוחות שבו אני חבר, הזמנתי הטבה לרכישת ארוחת מקדונלס, בסיום ההזמנה קיבלתי למייל קבלה עם פרטי העסקה, היה מצוין שם שאני חייב להגיע עם הכרטיס של החבר מועדון לבית העסק מכדי לקבל את ההטבה, הכרטיס לא היה ברשותי אז באותו הרגע נכנסתי לאתר לבטל את העסקה, תוך 5 ד' גג מרגע ההזמנה היא בוטלה.
לאחר כמה ימים גיליתי שהם זיכו אותי והורידו דמי ביטול ללא ידעתי.
הם טוענים שזה היה כתוב בזמן הרישום לאתר שהצטרפתי.
הסברתי להם שברגע שביטלתי את ההזמנה לא הייתה שום הודעה על גביית דמי ביטול ואולי אני לא אסכים לשלם אותם וארצה להשאיר את ההזמנה.
הם לא קיבלו את דבריי וטענו שהם פועלים על פי החוק והם לא צריכים לעדכן אותי בזמן הביטול עבור דמי ביטול.
מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 9/9/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:27:17 |
| שלום וברכה יאן,
בעת מימוש זכות חרטה וביטול ע"פ דיני הצרכנות, רשאי בית העסק לגבות דמי ביטול בכפוף להוראות הדין. בנוסף, אין זה מן הנמנע כי ישנה התייחסות לדבר במסגרת ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:02 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:02:04 |
| | רכשתי מיקסר אלקטרולוקס מתצוגה באלמ.אחרי הקנייה גיליתי שחסר לו חלק. פניתי פעמים התקשרתירבות לחנות. הציעו להזמין החלק בתשלום 100 שח. התקשרתי לנציגי אלקטרולוקס בארץ( מיניליין) לדעת מפרט המיקסר. הנציגה טענה בשיא הבטחון שאני צריכה לדעת שמוצר מתצוגה בא חסר כי בשביל זה זה מתצוגה.והציעה לי לקבל החלק מאלמ ב 100 שח כי דרכם זה יעלה יותר. האם כשרוכשים מוצר מתצוגה הוא תמיד בחוסר וזה בסדר שלא אמרו לי מראש שחסר חלק? האם הם לא צריכים להביא לי החלק החסר בלי תשלום? | |
|
|
|
| 9/9/2019 11:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:05:31 |
| שלום וברכה אפרת,
גם במקרה של מכירת מוצרים מתצוגה, חלה על המוכר החובה למכור מוצר תקין, שלא חסרים בו חלקים כמובן, ועליו לתקן אי התאמה שכזו במוצר, או לשאת בעלותה בסופו של יום. אין המדובר בשריטה על גבי המיקסר או כיוצ"ב, אשר ניתן לסבול במסגרת רכישה של מוצר מתצוגה. כמו"כ, לעניין אחריות. חלה חובת מתן אחריות יצרן בת שנה לתיקון כל ליקוי שמתגלה במוצר, למעט כזה שנעשה במכוון על ידי הצרכן. | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:58 |
סתיו |
 | | מחבר: | סתיו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:58:48 |
| שלום רב,
באפריל האחרון רכשתי סדרת טיפולים קוסמטיים (סה״כ חמישה טיפולים) בסכום של כ-5,000 ש״ח ועד כה ביצעתי 2 טיפולים בלבד. לאחר הטיפול השני בו סבלתי נורא הבנתי שהטיפול כרוך בכאב שאינני מסוגלת לשאת ולכן פניתי לבית העסק וביקשתי לבטל את העסקה ולא לעבור את שאר הטיפולים. הקוסמטיקאית סרבה לבטל בטענה שעבר זמן רב ולכן איני יכולה לבטל אלא רק לקחת מוצרים אחרים או טיפולים אחרים שאין לי בהם צורך. את הסכום חילקתי ל10 תשלומים ועד כה חויבתי בסכום של 2,500 ש״ח כלומר 500 ש״ח נוספים מעל העלות של שני הטיפולים שביצעתי. אני מעוניינת להפסיק את שאר התשלומים היות ואינני מקבלת תמורה בגינם.
מהן האפשרויות העומדות בפניי במצב כזה?
אציין, כי בדקתי את החוק ואני יכולה לבטל לאחר 14 יום או לאחר שנמסר לי מסמך בכתב לפי המאוחר אולם לא נמסר לי מסמך בכתב המסדיר את תנאי ההתקשרות ועל כן לפי הבנתי אני יכולה לבטל בכל עת עד שיינתן לי מסמך בכתב. האם כך הדבר?
| |
|
|
|
| 9/9/2019 11:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:04:25 |
| שלום וברכה סתיו,
קשה להכריע במגבלות הפורום האם העסקה נשוא פנייתך הינה עסקה מתמשכת, כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, עד כדי לחייב את בית העסק במתיחת התקופה בה יוכל הצרכן לממש את הזכות לביטול עסקה כנטען בפנייתך, מ - 14 יום למשך כחמישה חודשים. בנוסף, אין זה מן הנמנע כי ישנה מערכת הסכמית בין הצדדים לעניין מהות העסקה ואפשרויות ביטולה, לרבות במסגרת תוכנית טיפולים, חשבונית, תקנון בית העסק וכיוצ"ב. יחד עם זאת, יש מקום לטעון להטעיה באשר לזכות הביטול וכן למתיחה של תקופת מימוש זכות החרטה וביטול העסקה בשל העדר טופס גילוי. וכן לדרוש החזר יחסי לפי מספר הטיפולים שכן ניתנו בפועל, וללא חיוב בדמי ביטול, שכן החוק קובע כי בעסקה ממין זה רק מקום בו פורש בהסכם כתוב גובה דמי הביטול ניתן לחייב. נסי לבוא בדברים עם בית העסק לאור האמור לעיל ולאור טענתך לכך שהטיפולים כרוכים בכאב. | |
|
|
|
| 8/9/2019 11:01 |
אפרת |
 | | מחבר: | אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 11:01:01 |
| | רכשתי מיקסר אלקטרולוקס מתצוגה באלמ.אחרי הקנייה גיליתי שחסר לו חלק. פניתי פעמים התקשרתירבות לחנות. הציעו להזמין החלק בתשלום 100 שח. התקשרתי לנציגי אלקטרולוקס בארץ( מיניליין) לדעת מפרט המיקסר. הנציגה טענה בשיא הבטחון שאני צריכה לדעת שמוצר מתצוגה בא חסר כי בשביל זה זה מתצוגה.והציעה לי לקבל החלק מאלמ ב 100 שח כי דרכם זה יעלה יותר. האם כשרוכשים מוצר מתצוגה הוא תמיד בחוסר וזה בסדר שלא אמרו לי מראש שחסר חלק? האם הם לא צריכים להביא לי החלק החסר בלי תשלום? | |
|
|
|
| 9/9/2019 10:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 10:47:48 |
| שלום וברכה אפרת,
גם במקרה של מכירת מוצרים מתצוגה, חלה על המוכר החובה למכור מוצר תקין, שלא חסרים בו חלקים כמובן, ועליו לתקן אי התאמה שכזו במוצר, או לשאת בעלותה בסופו של יום. אין המדובר בשריטה על גבי המיקסר או כיוצ"ב, אשר ניתן לסבול במסגרת רכישה של מוצר מתצוגה. כמו"כ, לעניין אחריות. חלה חובת מתן אחריות יצרן בת שנה לתיקון כל ליקוי שמתגלה במוצר, למעט כזה שנעשה במכוון על ידי הצרכן. | |
|
|
|
| 8/9/2019 03:47 |
מיכאל |
 | |
|
| 8/9/2019 08:02 |
אביב - אדם פרטי |
 | | מחבר: | אביב - אדם פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 08:02:23 |
| אפשר בנוסף לנסות למכור אותו באינטרנט או בחנות.
אם לא מוכנים להאריך התוקף, אז אפשר לקנות משהו קטן, ולבקש עליו זיכוי. | |
|
|
|
| 8/9/2019 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 13:08:31 |
| מיכאל שלום רב,
אין זכות לקבל החזר כספי בגין זיכוי לרכישה חוזרת, שכן זיכוי ניתן כאשר לצרכן מכתחילה לא הייתה זכות לקבלת החזר כספי בעת ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 9/9/2019 10:23 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 10:23:48 |
| מדובר על 250 שח
מה ניתן לעשות במקרה כזה? לא מוצא מה לקנות והתוקף נגמר עוד מעט | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:39 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:39:14 |
| שלום,
הזמנתי טיסה ביום שישי האחרון באיזור הבוקר ואז באיזור הצהריים התחרטנו ורציתי לבטל אותה אבל הם גם לא היו זמינים והיום התקשרתי לבטל אטתה והם טוענים שהם נותנים קנס של 310 דולר לאדם על ביטול ובגלל שלא התקשרתי לבטל בשבת בטענה שהם היו פתוחים(למרות שניסיתי לא היה זמין), השאלה מה נכון מבחינת החוק יום שישי ושבת זה לא יום עסקים אז מה הם אמורים לחייב אותי ואם בכלל?
תודה | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:41 |
רינת |
 | |
|
| 8/9/2019 10:41 |
רינת |
 | |
|
| 9/9/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 10:19:54 |
| שלום וברכה רינת,
נראה שהעסקה שביצעת הינה עסקת מכר מרחוק, כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן (למשל בטלפון או באינטרנט) לרכישת כרטיסי טיסה. החוק מקים זכות לחרטה ולביטול עסקה שכזאת כנגד תשלום דמי ביטול של 100 ש"ח לכרטיס, וזאת בתוך 14 יום ממועד העסקה ובתנאי שישנם 7 ימים לפחות שאינם ימי מנוחה בין מועד הודעת הביטול בין היום הקבוע לטיסה. בנסיבות הפרשה נשוא פנייתך, ממילא כבר ביום ביצוע העסקה לא עמדה לכם זכות החרטה והביטול מכוח החוק כאמור לעיל. בית העסק היה צריך לידע אתכם בדבר העדר הזכות הלכה למעשה, ולהציג בפניכם את מדיניות ביטול העסקה החל על העסקה. אליכם אפוא לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות הסכם ו/או תקנון בית העסק וכו'. | |
|
|
|
| 9/9/2019 08:19 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 08:19:01 |
| ישנה חנות בארץ שיש לה גם אתר.
היא מוכרת תה סרפד ורק אחרי כמה חודשים כשבדקתי את התה הבנתי שזה ללא סרפד בכלל. כנראה הם טעו בתרגום השם "שומר" (TENNELׂ)ל "סרפד" (FENNELׂ
מה עושים?
יש לי בבית הרבה חבילות של תה כזה שאני שותה במשך חודשים באופן יומיומי ועד היום... | |
|
|
|
| 9/9/2019 10:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 10:14:25 |
| שלום וברכה טל,
אנא פנה אלינו בעניין לכתובת הדוא"ל שלהלן, בצירוף מסמכים וראיות רלוונטיים, לרבות באשר לרכישה/ות, ההטעיה הנטענת, אריזות המוצרים, רשימת המרכיבים וכיוצ"ב:
info@consumers.org.il
| |
|
|
|
| 8/9/2019 09:55 |
שקד |
 | | מחבר: | שקד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 09:55:51 |
| שלום
משפחתי המונה 6 נפשות הורדה מטיסת אל על לפני שבועיים עקב over-booking.
כחלופה הוצע לנו לטוס בטיסה לאחר 8 שעות, הכללה קונקשיין במדינה אחרת.
קיבלנו פיצוי מאל על על סך 2080 לאדם (במעמד הביטול)
שאלתי היא- האם בקבלת הפיצוי בעצם ויתרתי על זכותי לתבוע אותם? לא חתמתי על שום מסמך המעיד על כך.
אשמח לעזרתכם
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:57:18 |
| שלום וברכה שקד,
על פניות נראה כי אל על נהגה ופיצתה אתכם בהתאם להוראות חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה). ע"פ סעיף 16 לחוק האמור לעיל, אין בהוראות החוק כדי לגרוע מהוראות כל דין, ובכלל זה מזכותו של נוסע לפיצוי לפי כל דין". ככל שתוכל להעמיד עילה נזיקית או חוזית למשל כלפי בית העסק אין הפיצוי מהווה מחסום. עליך אמנם לעמוד בדרישות דיני הנזיקין על כל המשתמע מכך, לרבות הוכחת עוולה, נזק, קשר סיבתי, חובת הקטנת נזק, מניעת כפל פיצוי וכיוצ"ב, אשר אינם מתחומי מומחיות המועצה. | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:23 |
otinet5@walla.co.il |
 | | מחבר: | otinet5@walla.co.il (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:23:35 |
| נרשמתי לקורס איפור בחברה מסויימת.
לאחר 3 מפגשים הבנתי שמה שהובטח זה לא מה שהקורס מציע - במקום ללמוד על איפור לימדו שם על עיצוב שיער , על עיצוב כובעים וכדומה.
נושאים אלה לא מדברים אלי.
הקורס עצמו נמשך על 20 שיעורים ולכן מכיוון שהייתי רק ב-3 מפגשים ועדיין רק בתחילת הקורס , ביקשתי לבטל את השתתפותי בקורס.
נכון שבהסכם רשום שלאחר תקופת מסויימת אי אפשר יהיה לבטל את הרישום אבל האם עלי להמשיך ללמוד משהו שלא מעניין אותי או לא להגיע ולהשאיר שם את כספי (שהוא סכום לא מבוטל של 10000 ש"ח).
מה הזכויות שלי ומה אפשר לעשות כדי לבטל את הקורס?
אודה על תשובתכם המהירה | |
|
|
|
| 9/9/2019 09:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:26:54 |
| שלום רב גברת,
ככלל, הסכמים יש לקיים, במקרה המתואר, יהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
היה ואת טוענת לאי התאמה בין מה שהובטח לך לבין מה שקורה בפועל, יהיה עליך להמציא ראיה התומכת בטענתך, ולאחר מכן לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|