| 8/9/2019 22:13 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 22:13:12 |
| | שלום. נרשמתי לחדר כושר אחרי שיעור ניסיון שאמרו שעולה 50שח . ואם עושה מנוי תשלום על שיעור ניסיון נבלע בתשלום על המנוי. יום אחרי שנרשמתי הלכתי לעוד שיעור ואז התחרטתי. ורוצה לבטל מנוי. לפי החוק שקראתי אני אמורה לשלם 5% מסך המנוי או 100שח לפי הנמוך מבינהם. המכון דורש ממני את מלוא הסכום על החודש הראשון. האם זה חוקי? מה עליי לעשות? | |
|
|
|
| 10/9/2019 09:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 09:05:18 |
| הילה שלום רב,
לכמה זמן התקשרת בעסקה עם מכון הכושר?
| |
|
|
|
| 8/9/2019 20:43 |
רעות |
 | | מחבר: | רעות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 20:43:23 |
| שלום רב
לפני כשנה וחצי רכשתי סלון מאד יקר. לאחר תקופה קצרה של שימוש, הודענו לספק שמושבי הגב אינם נוחים וגורמים סבל ליושב. מאז בהפרשים של כמה חודשים, 3 פעמים אספו את כריות הגב ושינו את הריפוד . בתוצאה הסופית, הכריות התעוותו ולא מתאימים לסלון (מילוי הנפח שלהם גרם לקיצור שטח הישיבה וזה גם לא פתר את הבעיה). אני לא יודעת מה לעשות. אין לי טענה כנגד השירות של הספק אבל נותרתי עם סלון מאד לא נוח וגם כריות מעוותות. האם יש לי עילה לבקש להחזיר את הסלון ולהחליף בחדש?
תודה רבה
רעות | |
|
|
|
| 10/9/2019 08:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 08:56:13 |
| רעות שלום רב,
הטענה לכך שהסלון אינו נוח הנה טענה שיש קושי להוכיח אותה, שכן לכאורה, הדבר יכול להוות תחושה סובייקטיבית ועל כן אין עילה להחלפת המוצר בחדש.
אף על פי כן, היה וניתן לקבל חוות דעת מאיש מקצוע בלתי תלוי, על מנת שיבחן את הסלון והכריות ויוכל לקבוע מהיכן נובע הפגם או אי הנוחות, הדבר בהחלט יכול לבסס את טענתך להפרת הסכם או לאספקת מוצר פגום. | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:44 |
דניאל |
 | | מחבר: | דניאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:44:50 |
| יש לי מקרר שהרחבתי עליו את האחריות לשנתיים נוספות שיהיה כמו בשנה הראשונה. נשבר לי חלק פלסטיק במקרר וברימאג אמרו לי שהאחריות לא כוללת חלקי פלסטיק זכוכית, גומי גם בשנה הראשונה.
האם זה נכון? בהגיון שלי האחריות אמורה לכלול הכל.
תודה.
דניאל. | |
|
|
|
| 9/9/2019 10:02 |
דניאל |
 | |
|
| 10/9/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 08:53:29 |
| דניאל שלום רב,
על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה מחויבת העוסק לתקן כל תקלה במוצר, כל על פי תקנה 2:
2. (א) יצרן של טובין שנמכרו לצרכן יתקן, בעצמו או באמצעות אחר מטעמו, כל קלקול שנתגלה בטובין במהלך תקופת האחריות, בלא תמורה; נדרשה במסגרת התיקון החלפה של פריט טובין, כולו או חלקים ממנו, תבוצע ההחלפה על ידי היצרן בלא תמורה.
(ב) תיקן יצרן את הקלקול או ביצע החלפה, ימסור לצרכן אישור בכתב שתפורט בו מהות התיקון, ולגבי החלפת חלקים מהטובין – מהות ההחלפה.
(ג) על אף האמור בתקנת משנה (א), הוכיח היצרן כי מקור הקלקול בנזק מכוון שגרם הצרכן, יהא פטור מחיוביו לפי תקנה זו.
על כן, ההחרגה כאמור אינה תואמת את הוראות הדין, בכל הנוגע לאחריות על פי דין בשנה הראשונה, וככל שהעוסק לקח על עצמו חיובים לתקופה נוספת והנושא אינו מוחרג במפורש, עליו לבצע את התיקון כאמור. | |
|
|
|
| 26/8/2019 09:30 |
אד |
 | | מחבר: | אד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 26/08/2019 | | שעה: | 09:30:15 |
| שלום,
חתמתי על הסכם עבודה לשירותי אינסטלציה לעוד 3 שבועות ויום.
פחות מ24 שעות אחרי החתימה הודעתי לו טלפונית שאני רוצה לבטל, לאור השיחה הלא נעימה ואיום מרומז מצידו על תביעה גיביתי את הנאמר בהודעת ביטול כתובה אליו לנייד.
הצעתי לו דמי ביטול הקבועים בחוק של 100₪ או/5% הנמוך מבניהם. הוא טען שהיה זמין עבורי לשאלות בטלפון לפני חתימת ההסכם ולכן זה שווה יותר. הצעתי האחרונה הייתה 250₪. הוא סירב.
חשוב לציין שההסכם עליו חתמנו (שהוא כתב) לא היה תנאי ביטול. וכי הוא לא אמר שלהתקשר אליו בזמן שאני בחנות רוכשת מוצרים עבור העבודה עולה כסף. כמובן שאני שילמתי לחנות. הכוונה רק על השיחה של מה לקנות (שזה היה עוד לפני החתימה על ההסכם עבודה).
אז הודעתי על ביטול פחות מ 24 שעות מהחתימה ולפני 14 ימי עסקים של תחילת העבודה.
האם יש פה משהו לא בסדר מצידי? | |
|
|
|
| 27/8/2019 14:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 27/08/2019 | | שעה: | 14:20:05 |
| אדוני שלום רב,
כיצד התבצעה העסקה?
האם פרונטאלית בבית העסק?
נאם במייל? בטלפון?
העובדה כי לא נקבעו תנאי ביטול מהווה הטעיה ,ויכולה בהחלט למנוע מהעוסק לגבות דמי ביטול שלא פורטו במפורש בהסכם. | |
|
|
|
| 28/8/2019 16:47 |
אד |
 | | מחבר: | אד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 28/08/2019 | | שעה: | 16:47:04 |
| תודה.
הוא הגיע אלינו לתת הצעת מחיר (לא תמחר את ההגעה שלו לתת הצעת מחיר),
ואחרי כשבוע שבועיים חזרנו אליו בהודעה כתובה לנייד עם תשובה חיובית
וחתמנו על ההסכם לבקשתו ושלחנו לו בוואטאפ צילום (נשלח אליו חתום במוצ״ש ובוטל גם בשיחה טלפונית וגם בהודעה כתובה כבר ביום ראשון שאחרי, כלומר פחות מ 24 שעות).
עכשיו הוא גם דורש גם שנגיע אליו להביא לו את המקור שלמען הסדר הטוב והרוגע שלו אין לי בעיה לעשות, סתם ביזבוז זמן של 20 דק כל כיוון ודלק.
| |
|
|
|
| 1/9/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 01/09/2019 | | שעה: | 08:45:20 |
| אד שלום רב,
מדובר למעשה בעזסקת מכר מרחוק לקבלת שירות חד פעמי.
על פי הוראות הדין, ניתן לבטל עסקה שכזו בתנאי שנותרו יומיים, שאינם ימי מנוחה, טרם ביצוע השירות.
על כן, מכיון שהביטול התבצע בסמוך למועד תחילת מתן השירות, למיטה הבנתי, אין זכות בדין לבטל את העסקה, ועל כן, רשאי העוסק לבעמיד דרישות בעניין ביטול העסקה. | |
|
|
|
| 8/9/2019 20:31 |
אד |
 | | מחבר: | אד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 20:31:59 |
| תודה, אבל זה לא מה שכתבתי...
העסקה נסגרה במוצ״ש ובוטל ביום ראשון, כלומר בפחות מ 24 שעות מרגע הסגירה.
אבל השירות נקבע ל3 שבועות אחרי זה. הביטול בוצע 3 שבועות לפני תחילת השירות/עבודה.
וכפי שציינתי, הוא כן הגיע אלינו הביתה לתת הצעת מחיר. | |
|
|
|
| 8/9/2019 20:32 |
אד |
 | | מחבר: | אד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 20:32:19 |
| תודה, אבל זה לא מה שכתבתי...
העסקה נסגרה במוצ״ש ובוטל ביום ראשון, כלומר בפחות מ 24 שעות מרגע הסגירה.
אבל השירות נקבע ל3 שבועות אחרי זה. הביטול בוצע 3 שבועות לפני תחילת השירות/עבודה.
וכפי שציינתי, הוא כן הגיע אלינו הביתה לתת הצעת מחיר. | |
|
|
|
| 10/9/2019 08:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 08:48:39 |
| אד שלום רב,
אם כך, וכאשר נותר זמן רב עד מועד מתן השירות, תקום הזכות לביטול, שכן, על אף שהעוסק הגיע לביתכם לתת הצעת מחיר, הרי שהעסקה נקשרה רק בעת קבלת הצעת המחיר טלפונית.
ועל כן, הוראות הדין מאפשרות ביטול בתוך 14 ימים ובתנאי שנותרו יומייים שאינם ימי מנוחה לפני מתן השירות.
דמי הביטול, כאמור יעמדו על 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 8/9/2019 16:20 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 16:20:40 |
| שלום רב, רציתי לדעת האם החוק מתיר לרשת פיצריות להציג מידות של פיצות באינצ'ים (אמת מידה שלא מקובלת בישראל ושרוב הישראלים יתקשו להבין אותה), ואם זה אכן חוקי, מה דעתכם על כך? לדעתי זה פוגע בצרכן.
תודה! | |
|
|
|
| 10/9/2019 08:46 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 08:46:42 |
| ליאור שלום רב,
יש ממש בטענתך, וניתן ללמוד זאת מצו סימון טובין, העוסק אומנם במוצרים שאינם מזון, אך קובע הצגת מידות בס"מ.
על כן, ניתן לפנות בעניין הן לבית העסק ולצביע על הבעיתיות בסימון וכן ליידע את הרשות לסחר הוגן על הנושא.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 8/9/2019 16:08 |
אבנר |
 | | מחבר: | אבנר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 16:08:03 |
| שלום,
כיצד ניתן לבטל עסקה בתוך 14 יום שבוצעה באתר האינטרנט של רייאן אייר?
באתר רשות שדות התעופה מוזכרים הפרטים הבאים כנציגי החברה בישראל:
ראיינאייר
Ryanair Limited
hughk@s-horowitz.com
eyald@s-horowitz.com
leslie.pulwer@s-horowitz.com
רח' אחד העם 31
6520204
03-5670700 :.טל
אך בפנייה אליהם הם טוענים שהם לא מטפלים בעניינים כאלה אלא רק בתביעות נגד החברה.
בשירות הלקוחות של רייאנאייר ובמודיעין רשות שדות התעופה לא ניתן מענה.
תודה | |
|
|
|
| 10/9/2019 08:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 08:39:45 |
| אבנר שלום רב,
עקרונית, היה ואתה עומד בתנאי הביטול על פי הדין הישראלי (14 ימים מיום ביצוע העסקה ושבעה ימים, שאינם ימי מנוחה לפני מועד הטיסה) יש להעביר מייל לעוסק, גם אם לא מדובר בנציגות הישראלית ולציין את זכותך לביטול ושמדובר בטיסה היוצאת מישראל.
היה ובית העסק מסרב או לא משיב, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 9/9/2019 11:24 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:24:08 |
| | אתם זמינים טלפונית שעתיים ביום וגם בהם אף אחד לא עונה | |
|
|
|
| 9/9/2019 11:56 |
נכון גם אנחנו מנסים כבר 40 דק ובסוף זה מתנתק |
 | | מחבר: | נכון גם אנחנו מנסים כבר 40 דק ובסוף זה מתנתק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 11:56:41 |
| | |
|
|
|
| 9/9/2019 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 15:56:59 |
| שלום וברכה ניר,
השירות הטלפוני חווה לדאבון הלב לא מעט תקלות. אנו מצירים על כך ועושים כל שניתן על מנת לשפר את מתן השירות ולתעדף אפיקי תקשורת נוספים חלופיים.
אנא נסה לקבל שירות במסגרת הפורום כאן, ובאתר המועצה. | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:55 |
לילך |
 | | מחבר: | לילך (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:55:53 |
| שלום רב,
האם קבלן הבנייה שנרכשה ממנו דירה ואנו בשלב הגשת השינויים והתוספות בדירה, יכול לטעון כי הוא לא מעביר את מחירון החברה לדיירים? שהוא לא חושף לפניהם את "תפריט" השנינויים ועלותם. הוא מציע לנו לשלוח רשימת שינויים והוא יגיש לנו בהתאם תמחור. בצורה כזו אין לי דרך לדעת האם מדובר במחיר אחיד לכל הדיירים או שדיירים שונים קיבלו מחיר שונה עבור אותו השינוי. האם הדבר חוקי? האם קבלן ראשי שלא לחשוף את מחירון השינויים המלא בפני הדיירים שלו?
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2019 15:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 15:08:34 |
| לילך שלום רב,
יש לבחון האם בהסכם ההתקשרות עם הקבלן ישנה התייחסות להצגת מחירון השינויים, אך על פניו, היה והשינויים מתבצעים ישירות מול הקבלן עצמו, ולא מול הצדדים השלישיים, אין חובה להציג לכם את העלויות אשר נגבות מהקבלן בעת ההתקשרות. | |
|
|
|
| 8/9/2019 16:01 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 16:01:10 |
| שלום,
אני מתגוררת במושב סמוך למועצה מקומית. באותו מועצה מקומית יש מועדון ספורט/בריכה/קאנטרי אשר מחייב תושבי חוץ במחיר מנוי גבוהה יותר, כך שיוצא לי מנוי יותר יקר.
האם ההפליה לרעה על בסיס מקום מגורים חוקית?
האם המועדון ספורט רשאי לקחת מתושבי חוץ מחיר גבוהה יותר לשירותים זהים?
תודה מראש על תשובתכם | |
|
|
|
| 9/9/2019 15:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 15:07:22 |
| שירה שלום רב,
התשובה חיובית.
בית עסק או מתקן עירוני רשאי להעניק הטבה לתושבי היישוב והדבר נפוץ למדי, הן בחניונים, והן במתקני בילוי, וזאת על מנת לעודד ולאפשר קדימות לתושבי הרשות המקומית שבשטחה מצוי העוסק.
אין בכך משום אפליה, אלא אם כן יוכח כי מדובר באפליה מטעמים שאינם ענייניים. | |
|
|
|
| 5/9/2019 17:18 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 17:18:26 |
| שלום,
הייתי לקוחה של חברת הוט מובייל, הצטרפתי אליהם למצבע מסויים שהיה תקף לשנה ולאחריה היה תעריף חדש. לא קיבלתי מהם אף קבלה במייל או בכלל. חשוב לי לציין שהאשראי היה של אמי (בת כ63) שאינה מקבלת מיילים או לא נכנסת לפירוט האשראי שלה באינטרנט. בכל מקרה, המייל ומספר הטלפון היו שלי וכאמור לא קיבלתי שום קבלה מעולם. כמה חודשים לאחר סיום השנה הראשונה (המבצע המיוחד) אמי הבחינה בדף פירוט האשראי שבכל חודש חוייבה על סכום שונה להוט. דיברנו עם הוט מספר רב של פעמים (גם עם מנהלים) ונאמר לנו בהתחלה שנפוצה ב100 שקלים (סכום הנמוך מהסכום שכביכול "גנבו" מאיתנו), לאחר עוד שיחות עמם הם ביטלו לגמרי את "הפיצוי" וטענו שהם כן הודיעו לנו שלושה חודשים מראש בקבלות, כן שלחו לנו קבלות למייל ובקיצור שכן הודיעו לנו.
אשמח לדעת מה אני יכולה לעשות מכאן. | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:15 |
שירה |
 | |
|
| 9/9/2019 15:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 15:05:01 |
| שירה שלום רב,
סיום עסקה לתקופה קצובה מחייבת את העוסק להודיעל צרכן טרם החיוב, הן בחשבוניות, והן במסרון לטלפון הנייד בהתאם להוראות סעיף 13א (3) הקובע את דרך העברת המידע על תום ההטבה כדלקמן:
"(3) במסרון למספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק, אם מסר – 21 ימים לפני מועד סיום העסקה או ההתחייבות, ואם חל מועד מסירת ההודעה לפי פסקה זו בשבת או בחג – ביום שלאחר השבת או החג; ואולם לעניין עוסק המנוי בפרט 2 לתוספת השנייה, אם מספר הטלפון הנייד שמסר הצרכן לעוסק חסום לשירות קבלת מסרונים, יודיע העוסק לצרכן במועד האמור על מועד סיום העסקה או ההתחייבות בשיחת טלפון או בהודעה קולית."
על כן, היה והדבר לא בוצע, על בית העסק לבצע השבה מלאה של הסכומים שנגבו.
| |
|
|
|
| 12/8/2019 11:16 |
בז |
 | | מחבר: | בז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 11:16:45 |
| היי יש לי 2 שאלות
1. האם בכל מצב של שבר במסך האחריות היא על הצרכן, למרות שהמחשב מעולם לא נפל או קיבל מכה ולראייה אין אפילו שריטה על המחשב?
2. מהו הזמן הסביר על החברה לספק חלק חילוף למחשב שנקנה במרץ? כי נכון לרגע זה התשובה שלהם היא שאין את חלק החילוף במלאי ועל כן אין הערכה לזמן התיקון. אבקש להוסיף שהמסך הוא מסך מגע וכל זמן שהוא סדוק נפגע חלק מהותי בשימוש שלי במכשיר.
תודה מראש | |
|
|
|
| 12/8/2019 14:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/08/2019 | | שעה: | 14:45:52 |
| בז שלום רב,
עקרונית, מרבית החברות מתייחסות אוטומטית לשבר כנזק חיצוני. והיה והצרכן מעוניין להוכיח כי לא מדובר בנזק חיצוני, אלא בתקלה שגרמה לשבר, עליו לספק חוות דעת מומחה שתסתור את הטענה.
לגבי אספקת חלפים - על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, בית העסק מחוייב לספק חלפים לצרכן במהלך שנת האחריות הראשונה, אך לא נקבעו מועדים במקרה בו התיקון אינו במסגרת האחריות ועל כן, החלפים יספוקו בתוך "זמן סביר".
היה ויחלפו למעלה משלושה שבועות (שהם מעבר למועד המיירבי לתיקון מחשב בתקופת האחריות) ניתן לטעון כי מדובר בהפרה שכן על העוסק לספק את החלפים גם במקרה של תקלות מחוץ לאחריות ואין מדובר בזמן סביר. | |
|
|
|
| 8/9/2019 14:49 |
בז |
 | | מחבר: | בז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 14:49:21 |
| הפנייה הראשונה שלי אל מעבדת CPM (נותנת האחריות הרשמית של מחשבי לנובו) הייתה בתאריך ה14/7.
לאחר פנייה שנייה בתאריך ה20/7 ננרשם לי שהחלק זמין במלאי הצעת מחיר ושזמן התיקון היינו עד 10 ימי עסקים (לפי ההודעה ההצעה תקפה ל14 יום).
בתאריך ה26/8 הכנסתי את המחשב לתיקון (במחיר מלא ללא אחריות) כאשר נאמר לי שהחלק נמצא במלאי
בתאריך 27/8 לאחר ששילמתי ראיתי הודעה שיש המתנה לחלק (כלומר החלק לא נמצא במלאי והוא הוזמן).
כאשר התקשרתי למעבדה בתאריך 28/8 נאמר לי שתמיד מזמינים את החלקים מלנובו העולמית וכאשר היה חסר במלאי למעשה היה חוסר בלנובו העולמית.
בתום 10 ימי עסקים בתאריך 8/9 נגשתי למעבדה במטרה לבדוק מדוע התיקון לא הסתיים (וביקשתי את המחשב ביטול עסקה והחזר כספי) נגשה אלי ספיר אשר הציגה את עצמה כמנהלת שירות לקוחות וטענה שבזמן קבלת הצעת המחיר החלק היה במלאי ושהכנסתי אותו לתיקון החלק כבר לא היה במלאי והיה צריך להזמינו שוב.
בשלב זה המחשב אצלי לאחר ביטול העסקה
לפי הבנתי אני עומד מול שתי חברות שונות
לנובו שלא סיפקה את החלק בזמן סביר
וCPM שביצעו הטעייה צרכנית
האם יש לי מה לעשות בנושא?
ואם כן כיצד עלי לפעול? | |
|
|
|
| 8/9/2019 14:49 |
בז |
 | | מחבר: | בז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 14:49:32 |
| הפנייה הראשונה שלי אל מעבדת CPM (נותנת האחריות הרשמית של מחשבי לנובו) הייתה בתאריך ה14/7.
לאחר פנייה שנייה בתאריך ה20/7 ננרשם לי שהחלק זמין במלאי הצעת מחיר ושזמן התיקון היינו עד 10 ימי עסקים (לפי ההודעה ההצעה תקפה ל14 יום).
בתאריך ה26/8 הכנסתי את המחשב לתיקון (במחיר מלא ללא אחריות) כאשר נאמר לי שהחלק נמצא במלאי
בתאריך 27/8 לאחר ששילמתי ראיתי הודעה שיש המתנה לחלק (כלומר החלק לא נמצא במלאי והוא הוזמן).
כאשר התקשרתי למעבדה בתאריך 28/8 נאמר לי שתמיד מזמינים את החלקים מלנובו העולמית וכאשר היה חסר במלאי למעשה היה חוסר בלנובו העולמית.
בתום 10 ימי עסקים בתאריך 8/9 נגשתי למעבדה במטרה לבדוק מדוע התיקון לא הסתיים (וביקשתי את המחשב ביטול עסקה והחזר כספי) נגשה אלי ספיר אשר הציגה את עצמה כמנהלת שירות לקוחות וטענה שבזמן קבלת הצעת המחיר החלק היה במלאי ושהכנסתי אותו לתיקון החלק כבר לא היה במלאי והיה צריך להזמינו שוב.
בשלב זה המחשב אצלי לאחר ביטול העסקה
לפי הבנתי אני עומד מול שתי חברות שונות
לנובו שלא סיפקה את החלק בזמן סביר
וCPM שביצעו הטעייה צרכנית
האם יש לי מה לעשות בנושא?
ואם כן כיצד עלי לפעול? | |
|
|
|
| 9/9/2019 15:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 15:02:08 |
| בז שלום רב,
ניתן לנסות ולבסס עילה נזיקית כנגד בית העסק שאצלו הופקד המחשב, בגין הטעיה לגבי מועד ביצוע התיקונים ובגין הנזק הכלכלי שנגרם לך בעקבות העייכוב ואי התיקון של המוצר.
| |
|
|
|
| 4/9/2019 13:52 |
נורית |
 | | מחבר: | נורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 04/09/2019 | | שעה: | 13:52:01 |
| שלום לכם,
קניתי כרטיס באלאיטליה,
כשבוע לפני הטיסה ביטלו את הטיסה,ואישרו לי החזר מלא.
אבל כרטיס טיסה חדש עלה כ120 דולאר יותר,
האם יש לי הגנה בחוק על ההפרש?,ואת מי אוכל לתבוע,
האם אוכל לקבל את החזר מאלאיטליה?,
מה אומר החוק?
תודה
נורית
| |
|
|
|
| 5/9/2019 15:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 15:12:21 |
| נורית שלום רב,
על פי הוראות חוק שירותי תעופה מחוייב העוסק לבצע החזר, ולהציע טיסה חלופית.
האם הוצעה לך טיסה חלופית במקום הטיסה שבוטלה?
| |
|
|
|
| 8/9/2019 08:25 |
נורית |
 | |
|
| 8/9/2019 15:50 |
נורית |
 | | מחבר: | נורית (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:50:06 |
| בהמשך,
הוצעה חלופה ל24 שעות אחרי,אבל לא היה רלוונטי מבחינת הזמנים.
| |
|
|
|
| 9/9/2019 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 15:00:21 |
| נורית שלום רב,
במקרה כזה, על פניו, בהחלט יכולה להתקיים הזכות לפיצוי בהתאם להוראות הדין. אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 8/9/2019 14:48 |
גליה |
 | | מחבר: | גליה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 14:48:03 |
| חוייבתי ע"י חברת ביטוח בעסקה חדשה בסך של כ-1050 ש"ח יותר במשך 7 חודשים (כ- 150 ש"ח כל חודש) עד ששמי לב לנושא ופניתי לסוכן. לקח כשבועיים לחברת הביטוח להודות שהם טעו. הטענה הייתה שהפקידה לא הזרימה את הנתונים נכון. לקח עוד כשבועיים עד שתיקנו את הפוליסה כדי שיפסיקו לגבות יותר ממה שמגיע (בינתיים גבו את הפעם השביעית עם 150 ש"ח יותר). עכשיו אני בשלב ההמתנה להחזר החוב שלהם.
שאלה - האם התיקון מס' 35 2012 לחוק הגנת הצרכן, שלמיטב הבנתי מחייב את החזרו של חוב כזה תוך 4 ימי עסקים בתוספת קנס, לא חל על חברות הביטוח?
וגם - לא אמורה להיות על פי חוק בקרה בחברת הביטוח לוודא שהם גובים את הסכום הנכון?
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:59 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:59:25 |
| גליה שלום רב,
הוראות חוק הגנת הצרכן אינו חל על חברות הביטוח, שכן על חברות אלו יש רגולציה נפרדת לחלוטין והיא כפופה הן לחוק חוזי ביטוח והן להנחיות המפקח על הביטוח במשרד האוצר, על כן, יש לבחון מול המפקח על הביטוח האם מוטלת עליהם חובה לבצע את ההשבה בצירוף תשלומים כלשהם.
ניתןל פנות למפקח באמצעות הקישור הבא:
https://pe.mof.gov.il/SubmitComplaint.aspx | |
|
|
|
| 8/9/2019 14:45 |
לירון |
 | | מחבר: | לירון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 14:45:52 |
| ב"ה
לפני כחצי שנה שלחתי מכשיר מסוג nilfisk לתיקון לאחר שקיבלתי הצעת מחיר מחברת עוז בת גלים בע"מ דרך הווטסאפ לאחר ששלחתי וידאו ותמונות של הבעיה מנהל המעבדה נתן לי הצעת מחיר 1200 עד ל 2800 והחלטתי לשלוח את המכשיר לתיקון. לאחר שהמכשיר הגיע אליהם הצעת המחיר היתה כמעט פי 2 ממה שהוצע!!! ומנהל המעבדה אמר שחבל על הכסף שלי והציע לי לקנות מהם מכשיר אחר אני כמובן סירבתי וביקשתי לקבל את המכשיר שלי בחזרה מפני שזה היה נשמע לי כמו תרגיל כדי למכור לי מכשיר חדש. אחרי שהמכשיר נשלח אליי נאמר לי בזמן הגעת השליח שיש לשלם כ 350 שח עבור בדיקת מעבדה אמרתי שזה מעולם לא הוסבר לי ושאני לא מוכן לשלם סכום כזה. הנהג לקח את המכשיר ונסע. לאחר מכן דיברתי עם חברת עוז בת גלים אך ללא הצלחה הם דרשו את התשלום זה נמשך כחצי שנה והיום נאמר לי כששוב התקשרתי אליהם לגבי המכשיר שהם שלחו אותו לגריסה על דעת עצמם וליגלגו עליי בטלפון שאם אני רוצה את המכשיר אני מוזמן לחפש אותו בגריסה שלהם !!
פתחתי קריאת תלונה מספר 641054 מה לעשות הלאה אבקש את עזרתכם | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:57:35 |
| לירון שלום רב,
האם מדובר במכשיר לצרכי שימוש אישיים בבית? | |
|
|
|
| 5/9/2019 16:23 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 05/09/2019 | | שעה: | 16:23:22 |
| שלום,
הזמנתי באינטרנט מספר פריטים מחנות אחת וביניהם חולצה מסוימת (היתה במבצע ולכן המחיר שלה נמוך מאוד), לגבי החולצה, הזמנתי את אותה חולצה בשני צבעים (לבנה במידה S ושחורה במידה M), ממש כ10 דקות לאחר שקיבלתי את החבילה מדדתי את כל הפריטים וגיליתי שהחולצה השחורה (כביכול במידה גדולה יותר), קטנה משמעותית מהחולצה הלבנה (כביכול במידה קטנה יותר). התקשרתי לשירות הלקוחות של החנות והסברתי את המצב, הנציגה הודתה שמדובר כאן בפגם ושאם אני מעוניינת אני יכולה לשלוח את החולצה ולקבל זיכוי כספי. הסברתי לה במשך דקות ארוכות שאני לא מעוניינת בזיכוי, אלא בחולצה. היא הסבירה לי שוב ושוב שאין את החולצה במלאי ולכן אין בידה לעשות משהו אחר. אני הסברתי לה שוב ושוב שאני לא מעוניינת בזיכוי אלא מעוניינת בחולצה וכן הסברתי לה כמה פעמים שהחולצה הזו שווה בשבילי הרבה יותר מהמחיר שלה (39 שקלים) אך היא נשארה בעמדתה שאני יכולה לקבל רק ביטול.
קראתי כאן באתר שלגבי מוצר פגום, אם הם לא יכולים לתקן את המוצר- אני יכולה לבטל את העיסקה או לבקש פיצויים.
א. האם היא מחוייבת ליידע אותי בזכות הזו שלי? (אציין שהבהרתי לה כמה פעמים שאני מעוניינת בפיצוי ולא בביטול)
ב. איך אני מבקשת מהם את הפיצוי הזה?
ג. האם בכלל זה נופל תחת הקטוגריה הזו? | |
|
|
|
| 8/9/2019 10:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 10:45:15 |
| שלום וברכה שירה,
ע"פ הדין מקום בו הפר בית העסק את ההסכמות שבין הצדדים בצורה מהותית כמתואר בפנייתך, זכאי הצרכן לביטול העסקה ללא כל עלות מצדו, הן מכוח חוק החוזים, חוק הגנת הצרכן - באשר לביטול עסקת מכר מרחוק וחוק המכר. אין בדין כללי אצבע באשר לגובה הפיצוי לצרכן במקרה שכזה. בנוסף, הרי כי לא ניתן לחייב את בית העסק לספק מוצר אשר הוא טוען כי אינו מצוי ברשותו. אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לבטל את העסק ללא כל עלות מצדך. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:11 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:11:49 |
| שלום,
כפי שציינתי, אינני מעוניינת בביטול הרכישה בלבד (את זה הם הציעו לי כבר), אני מעוניינת במוצר הספציפי (כאמור הוא שווה לי יותר מאדר הכסף) ומכיוון שאין להם את המוצר הספציפי אני מעוניינת בפיצוי.
כמובן שאחזיר להם את הפריט והכל, אך אני מאמינה שהחזרה של הכסף בלבד לא מספקת והוגנת במצב הזה כי החולצה שווה לי יותר מ39 שקלים. לכן אשמח לדעת איך עובד עניין הפיצוי, לפי החוק שמפורסם באתר כאן הבנתי שאני יכולה לבחור בין ביטול לבין פיצוי. אשמח לדעת איך אני מממשת בחירה זו ומבקשת מהם את הפיצוי.
בנוסף, אשמח לתשובה על שאלתי הראשונה, האם היא הייתה מחוייבת ליידע אותי בזכותי לבקש פיצוי ולא רק ביטול.
תודה! | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:33:27 |
| שלום וברכה שירה,
כאמור בתגובתנו הקודמת בעניין, לא ניתן לחייב את בית העסק לספק מוצר שאינו מצוי ברשותו. ואין בדין כללי אצבע לעניין גובה הפיצוי. אין זה מן הנמנע כי יהיה עליך להוכיח רשלנות או עוולה אחרת מצד בית העסק, את הנזק וכן קשר סיבתי בין העוולות הנטענות לבין הנזק. בכלל לא בטוח שהערך האישי שלך במוצר יהיה לו משקל כלשהו בהעמדת גובה הפיצוי ואף לא בשאלת החבות בפיצוי. | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:13 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:13:17 |
| באתר שלכם כתוב כך:
"מוצרים פגומים ואחריות על מוצרי ביגוד והנעלה
באופן עקרוני, אין חובה לתת אחריות על מוצרי ביגוד והנעלה, יחד עם זאת, החוק קובע:
1) זכות ביטול תוך יומיים (לא כולל יום הרכישה) בתנאי שלא נעשה בהן שימוש ולא הוסרה המדבקה.
2) חובה להציג את מדיניות ההחזרה ליד כל קופה.
3) חובה לתקן במקרה של פגם או אי התאמה: לעתים לאחר הרכישה מתגלה אי התאמה (פגם או שאין בנעליים את האיכות שמצפים בנעליים מסוג זה).כמובן, על הצרכן להוכיח כי מדובר אי התאמה. עקרונית, החוק קובע כי במקרה של אי התאמה על הקונה לתת הזדמנות סבירה למוכר לתקן את הפגם ואם הפגם לא תוקן, רשאי הקונה לבטל את העסקה או לתבוע פיצוי, לבחירתו.
הודעת העוסק לפיה אין אחריות על המוצר יכולה להתפרש כאילו הוא לא לוקח אחריות על איכות המוצרים שהוא מוכר דבר שעל הצרכן לקחת בחשבון.
לפי הסעיף השלישי אני מבינה שאני יכולה לבקש מהם פיצויים. איני מעוניינת לתבוע בנזיקין (להוכיח את העוולה ואת הנק), אני רוצה להסתמך על חוק זה. שאלתי היא אם הכוונה כאן היא לתביעה נזיקית בביהמ"ש או לבקשה שלי מול החנות או מולכם? | |
|
|
|
| 8/9/2019 15:13 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 15:13:46 |
| באתר שלכם כתוב כך:
"מוצרים פגומים ואחריות על מוצרי ביגוד והנעלה
באופן עקרוני, אין חובה לתת אחריות על מוצרי ביגוד והנעלה, יחד עם זאת, החוק קובע:
1) זכות ביטול תוך יומיים (לא כולל יום הרכישה) בתנאי שלא נעשה בהן שימוש ולא הוסרה המדבקה.
2) חובה להציג את מדיניות ההחזרה ליד כל קופה.
3) חובה לתקן במקרה של פגם או אי התאמה: לעתים לאחר הרכישה מתגלה אי התאמה (פגם או שאין בנעליים את האיכות שמצפים בנעליים מסוג זה).כמובן, על הצרכן להוכיח כי מדובר אי התאמה. עקרונית, החוק קובע כי במקרה של אי התאמה על הקונה לתת הזדמנות סבירה למוכר לתקן את הפגם ואם הפגם לא תוקן, רשאי הקונה לבטל את העסקה או לתבוע פיצוי, לבחירתו.
הודעת העוסק לפיה אין אחריות על המוצר יכולה להתפרש כאילו הוא לא לוקח אחריות על איכות המוצרים שהוא מוכר דבר שעל הצרכן לקחת בחשבון.
לפי הסעיף השלישי אני מבינה שאני יכולה לבקש מהם פיצויים. איני מעוניינת לתבוע בנזיקין (להוכיח את העוולה ואת הנק), אני רוצה להסתמך על חוק זה. שאלתי היא אם הכוונה כאן היא לתביעה נזיקית בביהמ"ש או לבקשה שלי מול החנות או מולכם? | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:55:01 |
| שירה שלום רב,
הפרה של הוראות חוק המכר אינה מזכה בפיצוי ללא הוכיחת נזק, אלא מאפשרת לצרכן לבטל את עסקת הרכישה או לתבוע פיצוי בגין כל נזק שנגרם לו עקב הפרת הוראות חוק המכר. | |
|
|
|
| 8/9/2019 14:43 |
רחל בודקוב 0502128877 |
 | | מחבר: | רחל בודקוב 0502128877 (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 14:43:21 |
| | ב040919 שלחתי אליכם טופס תלונה אבקש לדעת אם נעשה משהוא בעינין אני אשה מבוגרת למעלה מ80 שנה ומהמרכז לאיתור כספים היתה אשה בשם ירדן רמאות כזאת היא שכנעה להעביר אליה 399 שח מהויזה וכך עשיתי והיא לא עשתה מאומה שלחה דוח שבעצם אין לי ולא לבעלי שום כספים לא בהראל ולא בדיקלה ולכן אני אומרת שהיא עקצה אותי וגנבה ממני 399 שח אני מבקשת אותכם לטפל בנושא הנייד שלי 0502128877 ואני מתגוררת במשען ירושלים בקטמון רחוב גמלא 7 והדירה שלי 104 | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:53:15 |
| רחל שלום רב,
האם קיבלת מספר פנייה? | |
|
|
|
| 8/9/2019 14:26 |
מ |
 | | מחבר: | מ (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 14:26:23 |
| | לפני כשנה רכשתי כרטיסיה עבור 10 שיעורים ב800 ש"ח. ניצלתי 4 מהשיעורים וכעת יש לי בעיה רפואית עבורה יש לי אישור רפואי, ז"א שנבצר ממני לתרגל. הסברתי לסטודיו, והם מוכנים להחזיר לי רק חלק משווי יתרת הכרטיסיה בטענה שללא הכרטיסיה שיעור אחד עולה 130 ש"ח ולא 80 ש"ח. בעצם שילמתי 800 ש"ח. הגעתי ל 4 שיעורים (בשווי כרטיסיה של 320 ש"ח) ומציעים להחזיר לי רק 280 ש"ח כיוון שמחיר מלא של שיעור ללא כרטיסיה הוא 130 ו4 שיעורים (לכאורה אלו שהייתי בהם) שוויים 520 ש"ח. האם ניתן להתלונן כנגד? | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:52:25 |
| גברתי שלום רב,
היה ולצורך רכישת הכרטיסיה היה זקוק העוסק לחתימה על הצהרת בריאות, הרי שבהעדר הצהרה בתוקף, ולמעשה בעת הצגת אישור רפואי אשר אינו מאפשר את השימוש בכרטיסיה, העוסק עצמו אינו רשאי לאפשר לך להתאמן ולעל כן, לכאורה, עליו להשיב לך את היתרה הבלתי מנוצלת.
ניתן בהחלט להגיש תלונה בעניין, על מתנ שנבחן את הנושא. | |
|
|
|
| 8/9/2019 13:05 |
בני |
 | | מחבר: | בני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 13:05:20 |
| שלום
יצרתי קשר עם מעבדה לתיקון מחשב וקיבלתי הצעת מחיר ראשונית
המעבדה הנחתה אותי למסור את המחשב לחברת שליחויות קרוב למקום מגורי וכך עשיתי
המחשב הגיע למעבדה, הצעת המחיר עודכנה, שולמה,המחשב תוקן ונשלח חזרה לחברת השליחויות
קיבלתי הודעה שהמחשב נמצא בחברת השליחויות
הגעתי לאחר כשבוע לקחת את המחשב ולטענתם התבצעה פריצה ונגנבו 60 מחשבים מהמחסן ושלי ביניהם
שאלותי -
1. על מי האחריות - המעבדה או חברת השליחויות
2. מה חובת האחראי לפי החוק
3. מה ניתן לעשות מול האחראי לפני שנכנסים לתהליך של תביעה
תודה
| |
|
|
|
| 9/9/2019 14:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:49:06 |
| בני שלום רב,
ככל שאין לך הסכם התקשרות כלשהו, או תשלום לחברת השליחויות, וההסכם היחיד שלך הנו עם מעבדת התיקונים, עילת התביעה הנה כנגד מעבדת התיקונים, והיא בתורה, תוכל לפעול כנגד חברת השליחויות.
ישל פנות בכתב לעוסק איתו התקשרת בעסקה, לציין את השתלשלות העניינים ולציין כי את דורש החזר כספי בגין שווי המחשב נכון ליום הפקדתו. | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:50:42 |
| בני שלום רב,
ככל שאין לך הסכם התקשרות כלשהו, או תשלום לחברת השליחויות, וההסכם היחיד שלך הנו עם מעבדת התיקונים, עילת התביעה הנה כנגד מעבדת התיקונים, והיא בתורה, תוכל לפעול כנגד חברת השליחויות.
ישל פנות בכתב לעוסק איתו התקשרת בעסקה, לציין את השתלשלות העניינים ולציין כי את דורש החזר כספי בגין שווי המחשב נכון ליום הפקדתו. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:59 |
ליטל |
 | | מחבר: | ליטל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:59:39 |
| הי
ביום חמישי האחרון 8.9.19 סגרתי על וילה לתאריך 27.9.19. התחרטתי כיוון שקטן מידי. האם אני צריכה לשלם קנס כלשהו? יש לציין שלא עברו 2 ימי עסקים כיוון שהיה ביום חמישי..
אודה מאוד על העזרה. | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:47 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:47:02 |
| ליטל שלום רב,
היה והעסקה התבצעה בבית העסק באופן פרונטאלי, יחולו על העסקה תקנות ביטול עסקה.
התקנות מאפשרות ביטול בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, ובתנאי שנותרו 14 ימים טרם מועד הנופש.
דמי הביטול יהיו 5% או 100 ש"ח על פי הנמוך מביניהם. | |
|
|
|
| 8/9/2019 12:53 |
רומן |
 | | מחבר: | רומן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 12:53:09 |
| שלום,רכשתי ארון מקלחת של אמביל מקטלוג. בחרנו צבע לבן.
כאשר הארון הגיע הבנו שהמידות לא מדוייקות ומבלי אפילו לפתוח את הקופסא של המוצר מייד התקשרנו לחנות שממנה נרכש המוצר וביקשנו להחזירו. טענו לנו שהמוצר הוזמן בהזמנה אישית כי בחרנו צבע למרות שהמוצר מקטלוג ולא במידות מיוחדות.
האם אני זכאי על פי חוק לקבל החזר על הארון.
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:43:31 |
| שלום רב רומן,
עקרונית, בעסקה שבוצעה בחנות, הרי שתקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר בציוד לבית, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
במידה שאתה עומד בתנאים הקבועים בדין, אני, מציעה כי תפנה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
היה ואתה תתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
|