| 10/9/2019 11:18 |
גרישין |
 | | מחבר: | גרישין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:18:03 |
| | שלום רב, קניתי מיקרו באינטרנט. שאלתי האם אוכל להחזירו ולקבל את כספי חזרה, בניכוי 5%, אחרי פתיחתו, לפני שימוש כלשהו? | |
|
|
|
| 11/9/2019 08:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 08:50:02 |
| גרישין שלום רב,
על פי הוראות סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה של מוצר שהוזמן באינטרנט בתוך 14 ימים מיום שהתקבל, גם במקרה של פתיחה או חיבור לחשמל, וזאת בכפוף לתשלום בסך של 5% או 100 ש"ח.
במקרה של ביטול עקב חרטה, על הצרכן להשיב לבית העסק את המוצר עצמאית. | |
|
|
|
| 10/9/2019 09:07 |
אור |
 | | מחבר: | אור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 09:07:09 |
| | ביטלתי הזמנה בוילה יומיים לפני והבעלים דורש שאשלם את הסכום המלא בטענה שהייתי צריכה להודיע עד 14 ימים מראש. האם זה חוקי ? | |
|
|
|
| 11/9/2019 08:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 08:42:41 |
| אור שלום רב,
היה והעסקה התבצעה טלפונית או באינטרנט, הוראות הדין מאפשרות ביטול עסקה בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה ובתנאי שנותרו 7 ימים, שאינם ימי מנוחה, לפני מועד מתן השירות. | |
|
|
|
| 8/9/2019 09:18 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 08/09/2019 | | שעה: | 09:18:52 |
| בה
לפני כשנה שילמתי חלק מעלות סלון. בחרתי בדים.
למחרת בבוקר התקשרנו לבקש לא לייצר את הסלון כי אנו לא סגורים על הסלון על המידות על הבדים וכו.
במהלך השנה היינו מס פעמים והתלבטנו מאוד. בכל פעם פנה אלינו המוכרן-אותו אחד תמיד התעניין הציע לשנות את רמת הרכות, את הגודל, את הבדים ואף לבחור ספה אחרת.
בפעם אחרונה לפני כשבועיים שוב אותו סיפור אבל כשניסינו להבין מה המשמעות של "דרגה אחת יותר רך" לא יכל להסביר לנו או להראות לנו ספה באותה רכות.
החלטנו לוותר על הספה וביקשנו ביטול עסקה.
כמובן שנענינו בסירוב. ובטענה שגזרו את הבד לספה. ברור שזה לא נכון אבל ברור שיש סעיף בחוק בו הם משתמשים בנוגע לכך שהמוצר הוכן בהזמנה מיוחדת.
מה ניתן לעשות במקרה כזה?
האם יש לנו דרך לקבל כספנו חזרה?
תודה | |
|
|
|
| 9/9/2019 09:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 09:15:16 |
| שלום רב דבורה,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בריהוט, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן על פי מידות או דרישות מיוחדות של הצרכן.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך לפיה המוצר טרם יוצר, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 9/9/2019 20:52 |
דבורה |
 | | מחבר: | דבורה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 20:52:10 |
| תודה על התגובה.
האם שיחת טלפון מוקלטת מהווה ראיה? | |
|
|
|
| 11/9/2019 08:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 08:41:09 |
| דבורה שלום רב,
שיחת טלפון בהחלט מספיקה. | |
|
|
|
| 10/9/2019 09:00 |
רגובי אפרת |
 | | מחבר: | רגובי אפרת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 09:00:42 |
| שלום,
יש לי תינוק קטן בן חודשיים. אני מניקה אותו. לצערי הרב החלב אם לא מספיק משביע אותו. כלומר לא מספק ארוחה מלאה. לכן הומלץ לי ע"י יועצת תזונה להוסיף בסיום ההנקה מנה קטנה של תחליף חלב אם.
פניתי לסופר ולהלן מסקנותי שצריכות טיפול דחוף:
1. המזון נמכר בקופסאות ענק שכביכול חסכניות במחיר יקר כ 70 ש"ח.
2. לאחר פתיחת הקופסא. המזון טוב לשלושה שבועות בלבד. אין סיכוי בעולם שתינוק בגיל לידה עד חודש מסיים קופסא כזאת גדולה בשלושה שבועות. (בשלב זה הוא אוכל כפית לארוחה).
אני מבינה שהמחיר המופרז הוא לעודד את ההנקה.
אבל אין סיבה למכור מזון לתינוקות עד גיל חצי שנה בקופסאות ענק. בשעה שלפחות חצי נזרק בתום תקופה של 3 חודשיים.
לטיפולכם אודה.
| |
|
|
|
| 11/9/2019 08:37 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 08:37:38 |
| אפרת שלום רב,
הנושא אותו את מעלה נדון בכמה ועדות של הכנסת, ומהווה אחד מעמודי הטווח במאבק על יוקר המחייה.
לגבי גודל האריזות - הן אכן תואמות האכלה בתחליף לתינוקות גדולים יותר, ופחות מתאימות לתינוקות רכים ובהחלט יש לתת על זה את הדעת.
| |
|
|
|
| 10/9/2019 09:25 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 09:25:16 |
| | האם בהסכם ההתקשרות חדר הכושר רשאי לקבוע שהביטול ייכנס לתוקפו בתוך 30 יום ממועד קבלת הודעת הביטול? כי אני רואה שעל פי החוק עליו להפסיק לחייב אותי בתוך 3-6 ימים. מה גובר? | |
|
|
|
| 10/9/2019 09:43 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 09:43:23 |
| ראיתי בחיפוש שהשאלה הזו, בדבר חודש התראה מראש לפני ביטול מנוי, כבר עלתה פה בעבר, אבל... לא נענתה.
אשמח לתשובתכם, תודה. | |
|
|
|
| 11/9/2019 08:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 08:34:40 |
| מיכל שלום רב,
אכן הדרישה תואמת את הוראות הדין, שכן תנאי הביטול בכל הנוגע לחדר כושר זכו להסדרה פרטנית בחוק.
הנושא מוסדר בתוספת הרביעית לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 9/9/2019 21:43 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 21:43:40 |
| רכשתי מקרר חדש שכעבור ארבעה ימים מיום אספקתו התגלתה בו בעיה של קירור יתר. הגיע טכנאי שהחליף את כיסוי דמפר של המקרר לצורך החלפתו היה על הטכנאי לפרק את כל המגירות והמדפים של המקרר . לאחר לכתו של הטכנאי הבחנתי בקילוף צבע בשתי הדלתות . לאחר דין ודברים ארוך עם החברה המשווקת ׳, הסכימה זו האחרונה להחליף את שתי הדלתות כאשר זמן האספקה הוא בין 90-120 יום . החברה סירבה לבקשתי לבטל את העסקה או לחילופין להחליף את המקרר הפגום במקרר חדש. שאלתי היא האם זמן אספקה של עד 4 חודשים הינו סביר?
Zvika-b@012.net.il
תודה | |
|
|
|
| 10/9/2019 16:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 16:26:42 |
| שלום רב צביקה,
אתה מציין כי :
"...לאחר דין ודברים ארוך עם החברה המשווקת ׳, הסכימה זו האחרונה להחליף את שתי הדלתות כאשר זמן האספקה הוא בין 90-120 יום ..."-למי אתה מתכוון לבית העסק שמכר לך את המוצר או לנותן השירות במסגרת האחריות?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה של פגם במוצר חשמלי, יש לאפשר ליבואן/יצרן לתקנו- במקרר, התיקון ייעשה בתוך יום אחד מביצוע הקריאה.
בכל מקרה, יש לעיין בתעודת האחריות ולאחריו לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות.
| |
|
|
|
| 10/9/2019 19:54 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 19:54:42 |
| | המכתב הופנה הן לבית העסק והן לחברה הנותנת אחריות בדקתי את תעודת האחריות ואין התייחסות לקילוף צבע . קילוף צבע לא ניתן לתיקון אלא יש צורך בהחלפתו. לכן שאלתי היא האם זמן אספקה של עד ארבעה חודשים הוא זמן סביר לפי החוק והפסיקה? כמו כן אם זהו לא זמן סביר כיצד עלי לפעול? תודה | |
|
|
|
| 10/9/2019 19:56 |
צביקה |
 | | מחבר: | צביקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 19:56:12 |
| | המכתב הופנה הן לבית העסק והן לחברה הנותנת אחריות בדקתי את תעודת האחריות ואין התייחסות לקילוף צבע . קילוף צבע לא ניתן לתיקון אלא יש צורך בהחלפת הדלתות. לכן שאלתי היא האם זמן אספקה של עד ארבעה חודשים הוא זמן סביר לפי החוק והפסיקה? כמו כן אם זהו לא זמן סביר כיצד עלי לפעול? תודה | |
|
|
|
| 9/9/2019 22:18 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 22:18:43 |
| שלום רב,
ביטלו הזמנה לצימר 6 ימים לפני מועד ההגעה ונדרשנו לשלם 100% עלות החדר ללילה, האם זה חוקי?
תודה | |
|
|
|
| 10/9/2019 16:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 16:45:49 |
| שלום רב רן,
אתה מציין כי:
"...ביטלו הזמנה לצימר 6 ימים לפני מועד ההגעה ..." מי ביטל- החברה או הצרכן?
מתי בוצעה העסקה(תאריך)?
בהנחה שמדובר בעסקת מכר מרחוק- הרי שחוק הגנת הצרכן קובע כי בעסקת מכר מרחוק קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שבשירותי הארחה, נסיעה, חופש ובילוי, הביטול לא ייעשה בתוך 7 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, מכאן, שבמידה שהודעת הביטול נעשתה 6 ימים לפני קבלת השירות הרי שלא קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה ויהיה על הצרכן לפעול בהתאם לקבוע בהסכם ההתקשרות. | |
|
|
|
| 9/9/2019 21:17 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 21:17:53 |
| קניתי כיריים אינדוקציה לפני יותר משנה האחריות כבר עברה. הכיריים התקלקלו ואין אפשרות לשימוש.פניתי לנציג של השירות להזמין טכנאי.נציגת השירות טירטרה אותי ארבעה ימים רק בשביל להגיד לי שחסר כרטיס ואין להם אפשרות בשלב זה לתיקון שביקשתי כיריים חליפיים עד לסיום התיקון הם סירבו בטענה שזמן האחריות הסתיימה.ולים
רוצה לציין שעברו כבר כמעט שבועיים ואין לנו במשפחה אפשרות לבישול.
עוד פרט חשוב מייד עם קבלת הכיריים החדשות קרתה אותה תקלה והם נלקחו לתיקון יותר מחודש!גם אז אותו סיפור ..
שאלתי האם זה חוקי ? הם יכולים למשוך אותי בלי סוף ובנתיים הילדים הקטנים ואנחנו סובלים מה עלי לעשות?
תודה.
| |
|
|
|
| 10/9/2019 16:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 16:36:30 |
| שלום רב איציק,
האם ביטחת את המוצר בחלוף שנת האחריות הראשונה על פי החוק?
על פי תקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה) על מוצר חשמלי,כאמור, יש שנת אחריות אחת בחינם, עם זאת, משך אספקת חלקי חילוף בכיריים הינו 7 שנים (כולל בתוכו שנת אחריות אחת) ולכן יש לברר מול החברה מתי יהיה מועד אספקת חלקי חילוף שיהיה בתשלום. | |
|
|
|
| 9/9/2019 17:13 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 17:13:50 |
| לפני מספר חודשים החלפתי בנק וכרטיס אשראי, מיד בקבלת האשראי החדש התקשרתי לשרות לקוחות שלכם לעדכן את האשראי החדש, הנציגה טענה שהחליפה, כמה ימים אחרי קיבלתי הודעה קולית שאומרת שיש חוב בחשבוני ואם לא אשלם אנותק מקוו, התקשרתי שוב לבדוק מה קרה? ואיך יכול להיות שיש חוב כשמסרתי את האשראי החדש, הנציגה ביקשה שוב את מספר האשראי שלי ואמרה שחייבה את סכום החוב שנוצר בעקבות מעבר לאשראי חדש, נשמע תמוה אך שילמתי והמשכתי הלאה, חודש אחרי שוב אותה הודעה קולית ושוב אותו סיפור שיש חוב, התקשרתי שוב לבדוק מה פשר? דיברתי עם נציג שאמר את אותו הדבר ולקח ממני בפעם. שלישית את האשראי ושוב אותו הסיפור
לפני שלושה ימים הגעתי הביתה ולהפתעתי גילית שאין לי אינטרנט, התקשרתי לתמיכה שלכם שמסרו לי שהמנוי שלי מוקפא ואין להם אפשרות לעזור ושאתקשר למחרת לשרות לקוחות שלכם, עברתי יום בלי אינטרנט
התקשרתי בבוקר יום חמישי 5.9 מהשעה 0800, קיבלתי 4 נציגים, שניים העבירו אותי למחלקות שונות בהמתנה של 20 דקות בכל פעם... בסוף הצלחתי להגיע לגביה וקיבלתי נציגה, חדשה וללא ניסיון בשרות, במשך 30- 45 דקות ניסיתי להסביר לה את הבעיה אך לצערי ללא הצלחה בסוף השיחה היא ביקשה שאפנה לבזק שהם אחראים להקפאת המנוי, נשמע מוזר ולא הגיוני בעליל אך מאחר והבנתי שאין לי עם מי לדבר התקשרתי לבזק שמסרו לי שאני לא אמורה לפנות אליהם אלא רק סלקום.
ניתקתי את השיחה בחוסר אונים מוחלט, לא היה לי עם מי לדבר, לאחר כמה דקות התקשר אליי מישהו שהציג עצמו כמנהל ואמר לי שמצטער על כל מה שעברתי ושינסה לעזור, מסר לי שצריך להגיע טכנאי של בזק אליי הביתה לתקן את הניתוק אך זה יקרה שבוע הבא ובשעות העבודה, בנוסף, הציע לי דונגל שיהיה לי אינטרנט בינתיים, עד כה הכל נשמע נחמד ובאמת משתדל אך הבעיה היתה שכל מה שהציע היה צריך לקרות על חשבון שעות העבודה שלי, כלומר, אם אני רוצה דונגל הייתי צריכה לצאת מהעבודה לאסוף אותו ואותו דבר לגבי הטכנאי, אמרתי למנהל שאני מצטערת אך לא מתכוונת להפסיד שעות עבודה בגלל טעות שלהם ואם הוא מוכן לשלם לי עת השעות שאני אפסיד אין לי בעיה, הוא מסר שאין לו הרבה מה לעשות וזה כל מה שיכול להציע לי.
מה אתם מציעים לי לעשות? אני עדיין בלי אינטרנט.
תודה,
דנה | |
|
|
|
| 9/9/2019 19:34 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 19:34:10 |
| 1)כאשר אני עושה מינוי בחברת תקשורת אינטרנט,אני בודק מהירות גלישה,בישביל לדעת אם יש תמורה עבור מה שאני משלם.
2)אני בהתקשרות שרות לקוחות של חברת תקשורת של אינטרנט בוחן התייחסות לדבריי וגם בתמיכה טכנית.
3)בדיקת מהירות אפשרית דרך אתר של בזק. | |
|
|
|
| 10/9/2019 16:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 16:10:57 |
| שלום רב דנה,
היה ונגרם לך נזק מוכח, את רשאית לפנות אל החברה בכתב בשל כך ואם את נתקלת בבעיה, באפשרותך לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 9/9/2019 17:14 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 17:14:22 |
| לפני מספר חודשים החלפתי בנק וכרטיס אשראי, מיד בקבלת האשראי החדש התקשרתי לשרות לקוחות שלכם לעדכן את האשראי החדש, הנציגה טענה שהחליפה, כמה ימים אחרי קיבלתי הודעה קולית שאומרת שיש חוב בחשבוני ואם לא אשלם אנותק מקוו, התקשרתי שוב לבדוק מה קרה? ואיך יכול להיות שיש חוב כשמסרתי את האשראי החדש, הנציגה ביקשה שוב את מספר האשראי שלי ואמרה שחייבה את סכום החוב שנוצר בעקבות מעבר לאשראי חדש, נשמע תמוה אך שילמתי והמשכתי הלאה, חודש אחרי שוב אותה הודעה קולית ושוב אותו סיפור שיש חוב, התקשרתי שוב לבדוק מה פשר? דיברתי עם נציג שאמר את אותו הדבר ולקח ממני בפעם. שלישית את האשראי ושוב אותו הסיפור
לפני שלושה ימים הגעתי הביתה ולהפתעתי גילית שאין לי אינטרנט, התקשרתי לתמיכה שלכם שמסרו לי שהמנוי שלי מוקפא ואין להם אפשרות לעזור ושאתקשר למחרת לשרות לקוחות שלכם, עברתי יום בלי אינטרנט
התקשרתי בבוקר יום חמישי 5.9 מהשעה 0800, קיבלתי 4 נציגים, שניים העבירו אותי למחלקות שונות בהמתנה של 20 דקות בכל פעם... בסוף הצלחתי להגיע לגביה וקיבלתי נציגה, חדשה וללא ניסיון בשרות, במשך 30- 45 דקות ניסיתי להסביר לה את הבעיה אך לצערי ללא הצלחה בסוף השיחה היא ביקשה שאפנה לבזק שהם אחראים להקפאת המנוי, נשמע מוזר ולא הגיוני בעליל אך מאחר והבנתי שאין לי עם מי לדבר התקשרתי לבזק שמסרו לי שאני לא אמורה לפנות אליהם אלא רק סלקום.
ניתקתי את השיחה בחוסר אונים מוחלט, לא היה לי עם מי לדבר, לאחר כמה דקות התקשר אליי מישהו שהציג עצמו כמנהל ואמר לי שמצטער על כל מה שעברתי ושינסה לעזור, מסר לי שצריך להגיע טכנאי של בזק אליי הביתה לתקן את הניתוק אך זה יקרה שבוע הבא ובשעות העבודה, בנוסף, הציע לי דונגל שיהיה לי אינטרנט בינתיים, עד כה הכל נשמע נחמד ובאמת משתדל אך הבעיה היתה שכל מה שהציע היה צריך לקרות על חשבון שעות העבודה שלי, כלומר, אם אני רוצה דונגל הייתי צריכה לצאת מהעבודה לאסוף אותו ואותו דבר לגבי הטכנאי, אמרתי למנהל שאני מצטערת אך לא מתכוונת להפסיד שעות עבודה בגלל טעות שלהם ואם הוא מוכן לשלם לי עת השעות שאני אפסיד אין לי בעיה, הוא מסר שאין לו הרבה מה לעשות וזה כל מה שיכול להציע לי.
מה אתם מציעים לי לעשות? אני עדיין בלי אינטרנט.
תודה,
דנה | |
|
|
|
| 9/9/2019 19:21 |
מיכאל |
 | | מחבר: | מיכאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 19:21:07 |
| 1)הייתי מחובר לאינטרנט של בזק בינלאומי והתנתקתי בגלל מחיר חבילת אינטרנט ביתי.
2)נרשמתי לאינטרנט של סלקום ולאחר שנתתי פרטים הנידרשים,בדקתי מהירות גלישה וראיתי שמהירות היא 60 מגה במקום 100 מגה כפי שמפרסמים בסלקום התקשרתי לתמיכה טכנית ונציג תמיכה אמר לי בחוצפתו שזה בסדר .
3)מיד עשיתי החלתה והודעתי לשרות לקוחות שאני מתנתק מהם ומבטל כיבוד תשלום עבור "סלקום" בחברת אשראי.
4)התחברתי לחברת PARTNER ,לאחר שמסרתי פרטים של אמצעי תשלום .
5)בדקתי מהירות גלישה והיא כפי שמבטחים בחברת PARTNER.
6)הייתי מציע לך גם לעבור לחברת PARTNER.
בזכות של כל לקוח כל חברת תקשורת מתקיימת ולפי דעתי אין לעשות חשבון לחברת "סלקום" | |
|
|
|
| 10/9/2019 16:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 16:03:55 |
| שלום רב דנה,
היה ונגרם לך נזק מוכח, את רשאית לפנות אל החברה בכתב בשל כך ואם את נתקלת בבעיה, באפשרותך לשקול תביעה מכח פקודת הנזיקין. | |
|
|
|
| 9/9/2019 17:30 |
מיתר מימון |
 | | מחבר: | מיתר מימון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 17:30:42 |
| לפני כחודש התקשרו לבעלי מחברת לוטו כזאת או אחרת ושכנעו אותו לסגור איתם עסקה עם התחייבות לזכיות.
במהלך השיחה נשאלה השאלה האם ניתן לבטל בכל מן נתון והתשובות שניתנו לא היו חד משמעיות, אך בכל זאת בעלי סגר איתם את העסקה.
קיבלנו למייל דף שבו רשום כנאה את העסקה בלי שם שלנו תאריך וכמובן בלי תנאי ביטול.
לאחר כמעט חודש שראינו שאין זכיות (כמובן) התקשרנו לבטל את העסקה והם לא מוכנים לבטל בטענה שאנחנו מחוייבים לחצי שנה.
עשינו איתם כבר מעל ל4 שיחות שונות בבקשה לבטל את העסקה אך הם לא מוכנים מה עלינו לעשות? | |
|
|
|
| 10/9/2019 15:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 15:56:54 |
| שלום רב מיתר,
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בשירות- בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח, הנמוך מבניהם, מתיאור בפנייתך, המועד לביטול העסקה חלף.
עם זאת, בעסקה מתמשכת, סעיף 13ג בחוק הגנת הצרכן קובע חובת מסירת טופס גילוי נאות וכן נקבע כי צרכן רשאי לבטל את העסקה בכל עת שירצה בכך, ועל בית העסק לבטל את העסקה, בתוך 3 ימים מקבלת ההודעה, ואולם היה וצוין בהסכם קנס יציאה, יהיה על הצרכן לשלמו.
בנוסף, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
לכן, יש לפנות אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, היה ותתקל בבעיה, אתה מוזמן להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים.
| |
|
|
|
| 10/9/2019 14:48 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 14:48:56 |
| | הגשתי תלונה נץחדשה נגד חברת סלולר פרטנר שלחתי לכם את כול הוכחות ואתם עושים מימני צחוק שלחתי לכם את כול הסברים ואתם לא עושים כלום אני ללא שירות כלל מעל 4 שנים וגם מיכם ואתם לא עוזירם כלל פניתי לכול הגורמים אצלכם וגם למנהכל שלכם וכלום לא קורה מספר הפנייה שניסגרה ללא סיבה זה 640846 | |
|
|
|
| 9/9/2019 16:24 |
איציק |
 | | מחבר: | איציק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 16:24:29 |
| שלום,
הזמנתי חופשה במלון ל 2 לילות על בסיס חצי פנסיון (שיי עד ראשון)
בפועל, הגעתי למלון ביום שישי בשעה 15:00 ופיניתי את החדר ביום שבת שלמוחרת בשעה 6:00 בבוקר, נאלצנו לעזוב עקב אירוע חירום משפחתי.
יצא ששהינו במלון פחות מ 24 שעות ובפועל נהננו רק מארות ערב שישי ומליל שישי במלון.
התשלום שולם באופן מלא על שני הלילות במועד קבלת החדר (צ'ק אין). האם המלון חייב לזכות אותי על הלילה השני שלא נוצל עקב אותו אירוע חירום שבגינו הייתי חייב לעזוב?
תודה. | |
|
|
|
| 10/9/2019 13:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:56:04 |
| שלום רב איציק,
עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם.
| |
|
|
|
| 10/9/2019 14:15 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 14:15:59 |
| | לא רואה איך המלון חייב לזכות. הוא שריין חדר עבורכם. | |
|
|
|
| 10/9/2019 11:31 |
גרישין |
 | | מחבר: | גרישין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:31:10 |
| אם בארזים נפלה שלהבת.
אם זה השירות הצרכני שנותן "שומר הסף" הצרכני, איך ינהגו הספקים בשוק? אם אינכם מסוגלים לענות בטלפון, למה אתם מציעים שירות כזה? | |
|
|
|
| 10/9/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:03:40 |
| שלום וברכה גרישין,
השירות הטלפוני חווה לדאבון הלב לא מעט תקלות. אנו מצירים על כך ועושים כל שניתן על מנת לשפר את מתן השירות ולתעדף אפיקי תקשורת נוספים חלופיים.
אנא נסה לקבל שירות במסגרת הפורום כאן, ו/או במסגרת שירותים נוספים הניתנים באתר המועצה. | |
|
|
|
| 10/9/2019 11:39 |
גרישין |
 | | מחבר: | גרישין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:39:43 |
| אם בארזים נפלה שלהבת, איך ינהגו הספקים?
אם אינכם מסוגלים לענות טלפונית, למה אתם מציעים שירות כזה? | |
|
|
|
| 10/9/2019 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:02:39 |
| שלום וברכה גרישין,
השירות הטלפוני חווה לדאבון הלב לא מעט תקלות. אנו מצירים על כך ועושים כל שניתן על מנת לשפר את מתן השירות ולתעדף אפיקי תקשורת נוספים חלופיים.
אנא נסה לקבל שירות במסגרת הפורום כאן, ו/או במסגרת שירותים נוספים הניתנים באתר המועצה. | |
|
|
|
| 9/9/2019 16:03 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 16:03:43 |
| | אם החזרתי בגד לחנות אחרי שעתיים הם צריכים לקחת לי עמלה? | |
|
|
|
| 10/9/2019 12:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:26:11 |
| שלום וברכה רון,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מאפשרות לגבות מהצרכן בגין ביטול עסקה דמי ביטול בשיעור 5% מששוי העסקה או סך של 100 ש"ח לפי הנמוך, וכן דמי סליקת אשראי מקום בו מראה בית העסק כי אכן נגבו ממנו דמי סליקה. | |
|
|
|
| 9/9/2019 15:37 |
ניר |
 | | מחבר: | ניר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 15:37:53 |
| לפני כשנתיים נרשמתי לחדר כושר \ קאנטרי בפרדסיה, אני סטודנט, שילמתי 200 שקל לחודש למשך שנה, הסברתי לבעלים שייתכן שאאלץ לעבור ניתוח בכתף במהלך השנה ולכן אצטרך להקפיא את המנוי, הוא אמר שישנה רק האופציה לקבל את הזמן של ההקפאה חזרה בחידוש המנוי בשנה העוקבת כזיכוי בתשלום (שזה מזעזע בפני עצמו), הגעתי להסכמה איתו שאם השיקום שלי יארך עד כחודש אוכל לקבל הארכה למנוי למשך חודש נוסף מבלי להצטרך לחדש לעוד שנה שלמה. בפועל השיקום היה ארוך יותר ודרש ממני להקפיא עד תום תקופת המנוי(משהו כמו 4 חודשים)
עכשיו כשאני רוצה לחדש את המנוי הם לא מוכנים לזכות אותי, ממציאים לי דברים שלא היו בחוזה ומסרבים להביא לי את החוזה שעליו אני חתום, במשך חודשים הם עושים ממני צחוק ולא מתכוונים להחזיר לי שום דבר גם כשאני רוצה לחדש לעוד שנה! פשוט נורא לעשות דבר כזה לסטודנט.
השאלה שלי מה אני יכול לעשות מכאן על מנת להגיע לצדק?
| |
|
|
|
| 10/9/2019 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:19:09 |
| שלום וברכה ניר,
קשה מטבע להכריע בסוגיות נשוא פנייתך במגבלות הפורום. כך התקשינו מעט להבין מדוע הנך זכאי לשיטתך להחזר, שעה שהתחייבות בית העסק לדבריך היתה ליתן אורכה בגין תקופת ההקפאה בעת חידוש המנוי לשנה נוספת. מכל מקום, התחייבויות יש לקיים, וככל שהדבר טרם נעשה, אנו מציעים כי תפנה להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, טענותיך, ובצירוף ראיות באשר להתחייבויות בית העסק כנטען, ובפירוט דרישתך. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 9/9/2019 10:48 |
רינת |
 | | מחבר: | רינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 10:48:03 |
| שלום,
אשמח לייעוץ עבור עסקת 2 ספות.
תאריך ביצוע ההזמנה 6.9.19 יום שישי בשעה 14:00.
רכשנו שתי ספות, מתוך הקטלוג של החנות, בבד גם כן מתוך הקטלוג.
נמסר 300 שקלים על החשבון במזומן. השאר אמור היה להיות מושלם בעת מאוחרת יותר.
בנוסף ראינו את הספות מפורסמת במחיר זול יותר מטעם חברת האם של המקום שבו קנינו.
ביום ראשון בבוקר 8.9.19, התקשרנו לחנות לבקש את ההפרש במחיר, ואמרו לנו שאלו המחירים שהיו באוגוסט, ולא רלוונטיים להיום(לא היה תאריך תוקף על המודעה בפייסבוק). התחושה היתה ש"עבדו עלינו" וזה גם מה שאמרנו לחנות. לאחר מכן, ולאחר לבטים רבים החלטנו שאנחנו רוצים לבטל את העסקה.
תחילה, מסרו לנו מהחנות שלא ניתן כי הבדים נחתכו. לאחר מספר דקות אמרו שאם נרצה לבטל נידרש לשלם 25% מהעסקה.
השיחות מוקלטות כמובן ויש בנוסף התכתבות בווטסאפ שאמורה גם כן.
נשמח בייעוץ איך לפעול מכאן.
תודה. | |
|
|
|
| 9/9/2019 15:15 |
רינת |
 | |
|
| 10/9/2019 12:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:12:17 |
| שלום וברכה רינת,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ריהוט שהוזמן שלא לפי דרישות או מידות מיוחדות של הצרכן (מוצר קטלוגי למשל), כנגד תשלום של דמי ביטול בשיעור 5% משווי העסקה או בסך 100 ש"ח לפי הנמוך. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל בדרישה לכבד הודעת הביטול שניתנה על ידכם בהתאם להוראות הדין. התנהלות בית העסק כמתואר בפנייתך מהווה הטעיה והפרה עם הוראות אחרות מכוח חוק הגנת הצרכן, אשר בגינן עלול בית העסק להיות מחוייב בפיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:21 |
אדי |
 | | מחבר: | אדי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:21:36 |
| שלום רב,
בתאריך 30.6.2019 הותקנו בביתי 5 מזגנים.
אחד מהמזגנים הגיע כאשר הפלסטיקה שלו שבורה.
המתקין שוחח עם שירות הלקוחות, ביקשו לשלוח תמונות של השבר וסוכם כי יגיע טכנאי להחליף את הפלסטיקה בחדשה. שירות הלקוחות תאם עמי ביקור טכנאי ליום ה', 4.7.2019, בין השעות 08:00 ל10:00 לתיקון התקלה.
ביום ד', 3.7.2019, בשעה 20:03 נשלחה ע"י חברת המזגנים הודעת sms לתזכורת כי הטכנאי יגיע בתאריך 4.7.2019 בין השעות 08:00 ל-10:00, כפי שסוכם.
ביום ה', 4.7.2019, בשעה 08:47, בעודי ממתין לטכנאי התקשרו אלי ממחלקת השירות של והנציגה עדכנה כי הטכנאי שהיה אמור להגיע היום לא יגיע, היות ואין לו את החלק הנדרש להחלפה. ציינתי בפני נציגת השירות כי לקחתי חופש במיוחד וכי הדחיה איננה לגיטימית מבחינתי ואני מצפה לקבל את הפיצוי המגיע לי ע"פ חוק הטכנאים.
לאחר בדיקה, נציגת השירות עדכנה כי הטכנאי יחזור למחסן, יקח את החלק החסר ויוכל להגיע בכל זאת לתיקון. כששאלתי איך פתאום יש לו את החלק הנדרש, לא קיבלתי תשובה המניחה את הדעת. הנחתי שייתכן והיה בלבול כלשהו ושמחתי שהטכנאי יגיע בכל זאת.
בשעה 09:06 התקשר אלי טכנאי השירות, עדכן שהוא בדרך ווידא את הכתובת. שאל מה בדיוק הבעיה ועדכן שאין לו את החלק הנדרש, היות ולא שלחו אותו אליו, אז הוא לא יגיע.
לאחר מספר פניות לנותנת השירות, מספר שבועות לאחר מכן הגיע טכנאי, אך ללא החלק הנדרש. כך שבפועל המתנתי הייתה לשווא.
לאחר פניות נוספות, הגיע טכנאי ותיקן את המזגן לשביעות רצוני.
שוחחתי עם שירות הלקוחות שטענו שמגיע לי פיצוי ע"ס 300 ש"ח בלבד עבור הפעם הראשונה היות והטכנאי הודיע לי שלא יגיע בטווח זמן ההמתנה.
על הפעם השניה בה הגיע הטכנאי עם החלק הלא נכון, נאמר לי שאינני זכאי לפיצוי לפי חוק הטכנאים, היות והטכנאי הגיע.
1. מה גובה הפיצוי לו אני זכאי ע"פ חוק הטכנאים עבור אי הגעת הטכנאי בפעם הראשונה?
2. האם אני זכאי לפיצוי במקרה שטכנאי הגיע עם חלק לא מתאים?
תודה. | |
|
|
|
| 10/9/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:29:08 |
| אדי שלום רב,
ראשית, עבור הפעם הראשונה בה לא הגיע הטכנאי אתה זכאי לפיצוי בסך של 600 ש"ח שכן העובדה כי הודיעו לך בבוקר מועד ההגעה אינה עומדת בדרישות הדין, המחייבת לבטל את הביקור עד לשעה 20:00 בעקב שלפני.
לגבי המועד השני בו הגיע הטכנאי ללא החלק, אין זכות פיצוי ללא הוכחת נזק, שכן המחוקק לא קבע פיצוי במקרה טכנאי שמגיע ללא חלקים מתאימים אלא רק במקרה בו הוא לא מדגיע כלל.
על כן, בגין הביקור השני הזכות לפיצוי הנה רק באמצעות דיני הנזיקין הכללים, בכפוף להוכחת גובה הנזק שנגרם לך ולהעלאת טענה לרשלנות מצד העוסק. | |
|
|
|
| 10/9/2019 12:10 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:10:56 |
| | לא מסכים עם הפיצוי במקרה הראשון. זמן ההמתנה היה שעה והסעיפים בחוק מדברים על זמן ההמתנה אז מדוע מגיע לו 600 ש"ח? לדעתי, גם כאן יש להוכיח את הנזק שנגרם. | |
|
|
|
| 9/9/2019 14:39 |
אוהד |
 | | מחבר: | אוהד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 14:39:19 |
| רכשתי שניצל צימחוני קפוא של טבעול, אחרי כמה ימים האריזה התנפחה בפריזר כמו בלון. לציין שנרכשה במצב נורמלי ותקין, והיתה בהקפאה מהרגע שנרכשה לפני כשבוע. טבעול טוענים שאין שום בעיה עם אריזת מזון שמתנפחת, ושאפשר לאכול את השניצלים אלא אם יהיה להם טעם או ריח לא טובים. אני לא רוצה לנסות לאכול כמובן, ואני לא רוצה לפתוח את האריזה כדי שלא יגידו שבגלל שפתחתי...
אשמח לעצתכם. | |
|
|
|
| 10/9/2019 11:55 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:55:38 |
| שלום וברכה אוהד,
לעניות דעתנו יש לפתוח את האריזה ולבחון את איכות המוצר, ולדרוש השבה של התמורה ששולמה ואף פיצוי סביר בנסיבות, מקום בו הובהר כי אכן נפל פגם במוצר. במאמר מוסגר אין זה מן הנמנע כי התנפחות האריזה כשלעצמה אין בה כדי ללמד באופן מובהק על פגם במוצר, וממילא הבדיקה הנדרשת לכך הינה דבר של מה בכך. | |
|
|
|
|