| 10/9/2019 15:10 |
victoria |
 | | מחבר: | victoria (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 15:10:53 |
| | אמורה להגיע לבית מלון ביום חמישי אך נקבע לי ניתוח דחוף ליום חמישי, האם אני יכולה לבטל את החופשה? | |
|
|
|
| 11/9/2019 11:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 11:27:13 |
| שלום וברכה ויקטוריה,
נוכח הזמן הקצר שנותר עד למועד החופשה, לא קמה זכות לחרטה ולביטול עסקה מכוח דיני הגנת הצרכן, ועליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק ו/או כל תכתובות רלוונטית. | |
|
|
|
| 10/9/2019 14:53 |
ספיר |
 | | מחבר: | ספיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 14:53:59 |
| שלום,
רכשתי מוצר מסוים שעליו אחריות התקפה לשלוש שנים. לאחר כשנה מהרכישה חלה בו תקלה. בשיחתי עם החברה נמסר לי על ידי הנציגה עמה שוחחתי כי תקלה זו הנה תקלה ידועה בדגם אותו רכשתי ועל כן התיקון יבוצע במסגרת האחריות.
כעת אותה התקלה בדיוק התרחשה שנית. המוצר עדיין בתקופת האחריות. החברה מתנערת ממני וטוענת כי התקלה אינה באחריות ועליי לשלם על התיקון. שאלתי היא האם יש תקנה בחוק המחייבת אותם לטפל בתקלה לאחר שטיפלו בה במסגרת האחריות בפעם הקודמת ולאחר שנאמר לי כי זוהי תקלה ידועה בדגם זה ?
תודה מראש | |
|
|
|
| 11/9/2019 11:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 11:25:26 |
| שלום וברכה ספיר,
ראשית, עליך לעיין בתעודת האחריות שנמסרה לך, שכן מדובר באחריות הסכמית שעבר לשנת אחריות יצרן המנדטורית, ויש לבחון את תנאי האחריות המורחבת שהוענקה לך. יחד עם זאת, הדעת והדין נותנים כי ככל שלא תוקנה תקלה מסויימת כראוי, על בית העסק שחב היה לתקנה יואיל ויתקנה בשנית. ברם, בנסיבות קשה להכריע מה מקור התקלה הנוכחית, וממילא הדבר אינו אפשרי במגבלות הפורום. אנו מציעים כי תפני בכתב לבית העסק לאור האמור לעיל. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 10/9/2019 14:41 |
גיא |
 | | מחבר: | גיא (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 14:41:03 |
| שלום,
רכשתי הליכון לפני כשנתיים, עם אחריות של 10 שנים על המנוע.
עקב תקלה במכשיר, הזמנתי טכנאי לביתי שטען ש:
1. צריך להחליף את המנוע (באחריות)
2. מה שגרם לתקלת המנוע, היא שחיקת המסילה של ההליכון - ויש להחליפה (אינה באחריות)
לדבריהם: אי החלפת המסילה, תגרום *לביטול האחריות על המנוע שיוחלף*
מדובר בסעיף שאינו מופיע בתעודת האחריות שלהם, ולטענתם "על פי חוק" - הם אינם מחוייבים לציין בתעודת האחריות את כל הגורמים לביטולה, לרבות - שחיקה של המסילה.
האם זה מה שהחוק מתיר?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 11/9/2019 10:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:57:34 |
| שלום וברכה גיא,
אחריות בגין המוצר מעבר לשנה הראשונה ממועד הרכישה, אינה אחריות מנדאטורית הקבועה בחוק, אלא הסכמית הניתנת ע"י בית העסק וולנטארית. תנאיה כפי שהועמדו ונימסרו לך במסגרת תעודת האחריות שהיה על בית העסק לספק לך הם המחייבים את הצדדים. מקום בו שותקת תעודת האחריות, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי קמה חזקה לפיה מסכים נותן האחריות לתנאי אחריות רחבים כמו אלה שבמהלך השנה הראשונה. יחד עם זאת, ככל שהפגם במנוע מקורו בליקוי במסילה או באי החלפתה במועד, והנכם נמנעים מתיקון המסילה או החלפתה, יהיה קשה לעניות דעתנו לחייב את בית העסק לשאת גם באחריות על נזק למנוע. | |
|
|
|
| 10/9/2019 13:23 |
אני |
 | | מחבר: | אני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:23:29 |
| שלום,
קניתי רכשתי רכב חדש לא מזמן וישנה תקלה חוזרת במערכת בטיחות של הרכב שניסו לטפל בה כבר מספר פעמים ללא הצלחה
השאלה שלי כמה זמן המשחק הזה של ניסיון תיקון ללא הצלחה יכול לחזור על עצמו ובאיזה טווח זמן?
או במילים אחרות אם אני כל שבוע חוזר לתקן תקלה באותה מערכת מתי אני יכול להגיד להם שהם לא עומדים בתנאי האחריות? ומה אני אמור לקבל במקרה הזה?
סתם פיצוי לא יעזור לי מכיוון שזאת מערכת בטיחות שניסו להתקין אחת חדשה ועדיין לא תוקנה הבעיה חוץ מרכב חדש אני לא יודע איך הם אמורים לתקן את הבעיה ופיצוי ללא טיפול ישאיר אותי ברכב מתחת לרמת הבטיחות שקניתי
מצטער על האורך זה פשוט ככה כבר דיי הרבה זמן אז יש הרבה מה לכתוב | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:11:58 |
| שלום רב אדון,
בעניין זה עליך לעיין בתעודת אחריות שברשותך ובהתאם לכך לפנות אל נותן השירות כמפורט בתעודת האחריות. | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:45 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:45:02 |
| | לא רואה טעם בהפניות החוזרות למסמכי העסקים. לרוב ירשמו שם דברים שנוחים להם. מה שמחייב את העסקים הם חוקי המדינה. | |
|
|
|
| 11/9/2019 09:23 |
אופיר |
 | | מחבר: | אופיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 09:23:53 |
| | חברת האשראי דרכה אני סולקת בעסק שלי החלה לגבות עמלה של 10ש"ח על כל ביטול עסקה שאני עורכת. האם אני רשאית לחייב את הלקוח שעשה ביטול עסקה על פי חוק בעמלה זו? | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:27:52 |
| שלום וברכה אופיר,
הדין מאפשר לגבות מהצרכן דמי סליקת האשראי, בעקבות ביטול עסקה ובנוסף לדמי ביטול, מקום בו בית העסק יכול להראות כי דמי הסליקה אכן נגבו ממנו. | |
|
|
|
| 10/9/2019 13:25 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:25:31 |
| שלום,
טיסה בארץ של חברה ספרדית שהייתי אמור לטוס בה עוכבה בטענה שציפורים פגעו במטוס בנחיתתו האחרונה.
הטיסה המריאה מחדש רק לאחר 32 שעות מזמן ההמראה המקורי וזה לאחר שהביאו מספרד חלקי חילוף חדשים (כך לפי טענתם).
האם פגיעה של ציפור נחשבת כח עליון?
באם כן, כמה זמן לאחר מכן זה זמן איחור סביר שעדיין תחת קטוגריית כח עליון?
האם בכל מה שתיארתי לעיל יש עילה לתביעה של חוק טיבי לפיצויים?
תודה רבה. | |
|
|
|
| 10/9/2019 14:28 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 14:28:44 |
| הייתי יוצר קשר עם רשות שדות התעופה כדי לברר את המקרה.
https://www.iaa.gov.il/he-IL/rashot/Pages/Contact-us.aspx | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:22 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:22:21 |
| שלום וברכה משה,
לעניות דעתנו ציפורים מהווים חלק ממפת השמיים ואמורים להילקח בחשבון ע"י חברת התעופה, לרבות תוצאות פגיעה של ציפורים במחלקים חיוניים באווירון, ואין בכך כדי להעניק חסינות לחברת התעופה בפני חבותה לנזקי הצרכנים במקרה של איחור גדול כל כך כמתואר בפנייתך, הן במישור של החוק המאוזכר בפנייתך והן במישור של תביעה נזיקית, בכפוף לדיני הנזיקין. אנו מציעים כי בשלב הראשון תפנה בכתב לחברת התעופה בדרישה לפיצוי בגין ביטול הטיסה והעיכוב המשמעותי שסבלת כתוצאה מכך. | |
|
|
|
| 10/9/2019 13:40 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:40:16 |
| | הזמנו מחברה מזרן בגודל 150*190. לאחר שהמזרן הגיע ראינו שהמזרן לא תואם את הגודל וכן הוא מאוד לא נוח. החברה טוענת שהמזרן יוצר במיוחד בשבילנו (הכוונה למידה) ולכן לא ניתן להחליפו. לא ראינו את הקטלוג ספציפית עבור המזרן הזה (הוא הוסתר) אבל כן ראינו עבור מזרונים אחרים של אותו היצרן ובכולן הופיע הגודל הזה. החנות טוענת שזה גודל לא סטנדרטי, אנחנו די בטוחים שזה מופיע בקטלוג- אבל לא מאה אחוז יכולים להיות בטוחים. לא נאמר לנו בעת הזמנת המזרן כי מדובר במידה מיוחדת. אנחנו רוצים להחזיר את המזרן ולקבל פיצוי כספי. האם זה אפשרי? איך אפשר לדעת בוודאות? | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:19:03 |
| שלום רב מיכל,
האם יש ברשותך העתק מהקטלוג המעיד כי המוצר קיים בבית העסק?
ראשית, אי נוחות הינו סובייקטיבי ומשתנה מאדם לאדם.
שנית, בהנחה שהעסקה בוצעה במכר מרחוק או שהעסקה בוצעה פרונטלית, כך או כך, קמה לצרכן זכות חרטה בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא יוצר במיוחד בעבור הצרכן.
מכאן, שיהיה עליך לפנות אל החברה בכתב תוך צירוף ראיה התומכת בטענתך לפיו לא מדובר במוצר שיוצר במיוחד בעבורך על פי מידות או דרישות מיוחדות.
| |
|
|
|
| 10/9/2019 13:51 |
אליאב |
 | | מחבר: | אליאב (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:51:01 |
| שלום רב,
קנינו קרטוני חלב של תנובה ובאחד מהם היה ריח םשוט מזעזע, דומה לריח של נבלה.
פניתי לשירות הלקוחות והנציגה טענה שיתכן וזה כתוצאה מקלקול, אך הבהרתי לה שמדובר בריח חריג מאוד והצעתי שיאספו את הקרטון. שאלתי גם כן אם יש צורך לערב עוד גורמים ואמרו שאין צורך.
לבסוף הגיע שליח לאסוף את החלב,ובכל זאת החלטנו להעביק חלק ממנו לבקבוק אחר.
השאלה אם ניתן לעשות בדיקה במקביל ולהבין מה הגורם לריח מהחלב. (חשש קטן שאולי תנובה לא יעבירו מידע אמין בעניין)
תודה מראש! | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:16:59 |
| אליאב שלום רב,
ניתן לפנות למשרד הבריאות, מנהל המזון על מנת שיבחן את את הפגם במוצר ויראה האם יש מקום לבדיקה מקיפה יותר.
למשרד ניתן לפנות למשרד הבריאות באמצעות הקישור הבא:
https://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/food/Pages/FoodComplaints.aspx | |
|
|
|
| 10/9/2019 13:26 |
אולגה |
 | | מחבר: | אולגה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:26:48 |
| שלום,
הזמנתי מוצר בחודש אפריל 2019 ובפרטי עסקה צויין שזמן המתנה הוא כחודש וחצי, לאחר הבטחות חוזרות ומשיכת זמן המוצר לא הגיע.
לפני כחודש ביקשנו החזר כספי על המוצר שלא הגיע וטרם קיבלתי את ההחזר.
מה אני עושה במצב כזה ?
למי אני פונה ?
תודב | |
|
|
|
| 10/9/2019 13:28 |
rozman21@gmail.com |
 | | מחבר: | rozman21@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:28:52 |
| מוסיפה את המייל שלי
rozman21@gmail.com | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:13 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:13:44 |
| אולגה שלום רב,
היה והעברת לבית העסק פנייה בכתב בבקשה לביטול העסקה, יש לפנות גם לחברת האשראי ולבקש כי יבדקו האם ניתן לבצע ביטול של החיוב עקב כשלון תמורה מלא.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 10/9/2019 13:10 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 13:10:32 |
| מכונת כביסה תקולה הזמנתי תיקון בשנה הראשונה לרכשית המכשיר - החשד שלנו היה שזה לגרים, הטכנאי אמר שזה בגלל לכלוך שהצטבר, והלך. מייד לאחר מכן הרעש התחזק והתבדר, ושוב דברנו עם השירות שנאותו לשלוח שוב את הטכנאי וציינתי שזה הלגרים, הוא בדק ומסר נכון זה הלגרים.
ופה מתחילה הבעיה הם טוענים שרק במעבדה ניתן לתקן, ולא בבית הלקוח הסכמנו לכך, אך אני צריך לשאת בעלות של הוצאת המכונה עד לפתח הדלת והם יובילו, מאחר וצריך להרים אותה מחדר השירות הם טוענים שאני צריך לשלם למוביל.
שאלתי היא מי צריך לשאת בעלות? ומה אני "אשם" שהם לא יכולים לתקן אצלי את התקלה... אני שוב מציין שהמכונה רק עתה חלפה לה שנה מהרכישה,
מה עושים? | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:12:06 |
| רון שלום רב,
היה והבנתי נכון, ובית העסק נושא בעלות ההובלה, והדרישה היחידה היא הוצאת המכונה עד לפתח הדלת, אין בכך משום הפר של הוראות הדין, והסיבה לכך, בדרך כלל נעוצה מהפחד לתביעת נזיקין או לגרימת נזק עד ידי מציגי העוסק.
אף על פי כן, על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, על בית העסק מוטלת חובה לתקן מכונת כביסה בתוך 3 ימים.
על כן, היה ובית העסק אינו סבור שיוכל לעמוד במועדים, עליו לספק מוצר חדש ותקין. | |
|
|
|
| 9/9/2019 12:11 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 12:11:38 |
| שלום רב
נרשמתי לקורס לימודים מקצועי ברשת לפני כ חודשיים
שבאופן רשמי הטכנים הועלו רק לפני חודש בערך
בתקנון רשום שניתן לבטל עד 14 יום בלבד ולאחר מיכן לא יוחזר הכסף האם זה חוקי ? | |
|
|
|
| 10/9/2019 09:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 09:41:33 |
| ליהי שלום רב,
יש לבחון האם מדובר בעסקה מתמשכת, או בעסקה הכוללת העברת מידע הניתן לשכפול ושיעתוק.
אך על פי הוראות הדין, רשאי צרכן לבטל עסקת מכר מרחוק בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה או מיום קבלת טופס גילוי הכולל את כל פרטי העסקה והתנאים לביטולה. | |
|
|
|
| 10/9/2019 12:49 |
ליהי |
 | | מחבר: | ליהי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:49:21 |
| לא קיבלתי מענה על השאלה
ביולי סגרתי קורס מקצועי דיגיטלי עברו כבר מזמו 14 יום אבל שיעור ראשון הועלו לאתר הלימודים רק לפני יומייים התרשמתי לרעה לא התחברתי לדרך בה מועבר חומר הקורס ולא מבינה את המדריך לדעתי מדבר בפשטנות רבה וכאחת שלא מגיע מהתחום קשה להבין אותו ואינני מעוניינת להמשיך בלימודים
שפניתי אליהם נאמר לי כי יכלתי לבטל רישום ולקבל החזר כספי רק עד 14 יום עכשיו כבר מאוחר מידי ולא ניתן לבטל ולקבל החזר כספי (כמו כן זה מצויין גם התקנון של האתר )האם יש לי מה לעשות בנידון מבחינת חוקי הצרכנות ? | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:11 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:11:18 |
| ליהי שלום רב,
כפי שציינתי מעלה, על פי הוראות חוק הגנת הצרכן, ניתן לבטל עסקה במכר מרחוק בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה.
אך היה ומדובר בעסקה מתמשכת, אז תקום הזכות לבטל, גם אם חלפו 14 ימים.
על כן, יש לנסות ולאבחן את סוג העסקה, המידע המועבר באמצעותה על מנת להכריע לגבי זכות הביטול. | |
|
|
|
| 10/9/2019 12:44 |
זמי |
 | | מחבר: | זמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:44:05 |
| שלום וברכה!
ברצוני לדעת האם יום הביטול הוא חלק מאותם 7 ימים לפני מועד הטיסה שאז לפי החוק אני יכול לבטל (ובתנאי שלא עברו 14 יום ממועד הרכישה)
לדוגמא:
טיסה שממריאה ב 18/9 האם אני יכול לבטל היום את הטיסה לפי חוק הגנת הצרכן..?
בברכה | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:08:41 |
| אדוני שלום רב,
על פי הוראות הדין, ניתן לבטל טיסה בתוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, ובתנאי שנותרו 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפני מועד הטיסה.
על כן, יום השבת לא יבוא במניין הימים, וכן יום הטיסה לא יבוא במניין הימים. | |
|
|
|
| 10/9/2019 12:30 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:30:53 |
| שלום רב,
רכזתי מוצר מד"ר גב בעלות של 3500 ש"ח והובלה של 300 ש"ח.
בניסיון לתאם אספקה קיבלתי מסרון ללא תיאום מראש שהשליח יגיע במהלך היום להביא את המוצר. יצרת קשר ואמרתי שאיני בבית כל הזמן וצריך לתאם זאת מראש.
כבר יום קיבלתי שוב את ההודעה על ההגעה היום.
דיברתי עם השליח וקבענו יחד מועד, אלא שזה כנראה לא נרשם בשום מקום ואני לא מצליחה להגיע עמם לתיאום שאינו הודעת סמס שהם מגיעים היום.
מה ניתן לעשות ? מה הנהלים לגבי אספקת מוצרים?
תודה! | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:07:37 |
| שלום רב הדס,
יש לפנות אל החברה לתיאום מועד אספקת המוצר.
היה ויש איחור בהגעתו של נציג החברה או באי הגעתו, אני, מציעה כי תעייני במידע הקיים באתר המועצה לצרכנות בעניין "חוק הטכנאים" בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 10/9/2019 12:15 |
חסוי |
 | | מחבר: | חסוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:15:06 |
| אני התקשרתי לחברת בזק בינלאומי, בקשר לתיקון תקלה באינטרנט, ואני חיכיתי יותר מ 6 דקות עד שהנציג ענה לי.
האם במקרה הזה חברת בזק בינלאומי עברה על חוק 6 הדקות?
| |
|
|
|
| 11/9/2019 10:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:05:22 |
| אדוני שלום רב,
על פניו, בהחלט ישנה הפרה של הוראות הדין לעניין המתנה במענה טלפוני.
חשוב לציין כי המחוקק לא קבע פיצוי לצרכן במקרה של הפרה, אלא יש לפנות לרגולטור הרלוונטי, במקרה זה, משרד התקשורת ולהלין על ההפרה מצד העוסק.
ניתן לפנות למשרד באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/departments/guides/subjects | |
|
|
|
| 10/9/2019 12:13 |
חסוי |
 | | מחבר: | חסוי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:13:24 |
| אני התקשרתי לחברת בזק בינלאומי, בקשר לתיקון תקלה באינטרנט, ואני חיכיתי יותר מ 6 דקות עד שהנציג ענה לי.
האם במקרה הזה חברת בזק בינלאומי עברה על חוק 6 הדקות?
| |
|
|
|
| 11/9/2019 10:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:04:56 |
| אדוני שלום רב,
על פניו, בהחלט ישנה הפרה של הוראות הדין לעניין המתנה במענה טלפוני.
חשוב לציין כי המחוקק לא קבע פיצוי לצרכן במקרה של הפרה, אלא יש לפנות לרגולטור הרלוונטי, במקרה זה, משרד התקשורת ולהלין על ההפרה מצד העוסק.
ניתן לפנות למשרד באמצעות הקישור הבא:
https://www.gov.il/he/departments/guides/subjects | |
|
|
|
| 10/9/2019 11:25 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:25:55 |
| שלום,
בסופר גדול ומוכר במחלקת הבשר קניית חזה עוף סגור ובקשתי לטחון
המחיר של המוצר עלה לאחר הטחינה וכששאלתי מדוע המחיר גבוה ממה שרשום על גביי המוצר נאמר לי שזה המחיר שהיה על גביי האריזה ושאני טועה. התעקשתי ובקשתי שיוצא מהפח את העטיפה המקורית ויראה אבל הוא לא הסכים אז בקשתי לדבר אם מנהל.
כשהמנהל הגיע המנהל טען שטיחנה עולה כסף אז שאלתי איפה זה מופיע ומדוע העובד אמר משהו אחר המנהל לא התייחס והלך.
לאור המוצג האם יש מקום להגשת תלונה?.
תודה | |
|
|
|
| 11/9/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 09:04:43 |
| גברתי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית אנא הגישי תלונה בעניין בצירוף אסמכתאות מתאימות. | |
|
|
|
| 10/9/2019 11:25 |
אנונימי |
 | | מחבר: | אנונימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:25:23 |
| שלום,
בסופר גדול ומוכר במחלקת הבשר קניית חזה עוף סגור ובקשתי לטחון
המחיר של המוצר עלה לאחר הטחינה וכששאלתי מדוע המחיר גבוה ממה שרשום על גביי המוצר נאמר לי שזה המחיר שהיה על גביי האריזה ושאני טועה. התעקשתי ובקשתי שיוצא מהפח את העטיפה המקורית ויראה אבל הוא לא הסכים אז בקשתי לדבר אם מנהל.
כשהמנהל הגיע המנהל טען שטיחנה עולה כסף אז שאלתי איפה זה מופיע ומדוע העובד אמר משהו אחר המנהל לא התייחס והלך.
לאור המוצג האם יש מקום להגשת תלונה?.
תודה | |
|
|
|
| 11/9/2019 09:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 09:04:20 |
| גברתי שלום רב,
בהמשך לשיחתנו הטלפונית אנא הגישי תלונה בעניין בצירוף אסמכתאות מתאימות. | |
|
|
|
| 10/9/2019 11:24 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:24:01 |
| מכונת כביסה תקולה הזמנתי תיקון בשנה הראשונה לרכשית המכשיר - החשד שלנו היה שזה לגרים, הטכנאי אמר שזה בגלל לכלוך שהצטבר, והלך. מייד לאחר מכן הרעש התחזק והתבדר, ושוב דברנו עם השירות שנאותו לשלוח שוב את הטכנאי וציינתי שזה הלגרים, הוא בדק ומסר נכון זה הלגרים.
ופה מתחילה הבעיה הם טוענים שרק במעבדה ניתן לתקן, ולא בבית הלקוח הסכמנו לכך, אך אני צריך לשאת בעלות של הוצאת המכונה עד לפתח הדלת והם יובילו,
שאלתי היא מי צריך לשאת בעלות ההובלה? ומה אני "אשם" שהם לא יכולים לתקן אצלי את התקלה... אני שוב מציין שהמכונה רק עתה חלפה לה שנה מהרכישה, והתלונה היתה עוד מקודם.
מה עושים? | |
|
|
|
| 11/9/2019 09:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 09:02:47 |
| רון שלום רב,
היה והבנתי נכון, ובית העסק נושא בעלות ההובלה, והדרישה היחידה היא הוצאת המכונה עד לפתח הדלת, אין בכך משום הפר של הוראות הדין, והסיבה לכך, בדרך כלל נעוצה מהפחד לתביעת נזיקין או לגרימת נזק עד ידי מציגי העוסק.
אף על פי כן, על פי תקנות אחריות ושירות לאחר מכירה, על בית העסק מוטלת חובה לתקן מכונת כביסה בתוך 3 ימים.
על כן, היה ובית העסק אינו סבור שיוכל לעמוד במועדים, עליו לספק מוצר חדש ותקין. | |
|
|
|
| 10/9/2019 11:24 |
גלי |
 | | מחבר: | גלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:24:29 |
| שלום רב,
הוריי קנו לי במתנה שואב אבק דייסון - שואב חוטי, מחנות שקם אלקטריק באילת. בעודי מתרגשת מהמתנה ופותחת את המדבקה שעל האריזה, הבנתי שזה לא הדגם שרציתי. מיד סגרתי את הקרטון ולא הוצאתי מהאריזה כלום!
חזרתי לחנות עם האריזה, שלמה ונקייה, למעט מדבקה שקופה פתוחה. ביקשתי להוסיף כסף ולהחליף לשואב אבק אלחוטי. מבלי להקשיב לי בכלל ענו לי שלפי המדיניות שלהם הם לא מחליפים מוצר שנפתח. לא עזרו הטיעונים וההסברים שהחבילה שלמה, נקיה ומלאה ורק המדבקה נפתחה..... ממש חבל לי! נתקעתי עם מוצר חדש שאני לא רוצה. יכולים בבקשה לייעץ לי מה אני יכולה לעשות? | |
|
|
|
| 11/9/2019 08:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 08:58:01 |
| גלי שלום רב,
על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ניתן לבטל עסקה לרכישת מוצר חשמלי, כל עוד המוצר לא חובר לחשמל, פתיחת האריזה לכשעצמה אינה מונעת את זכות הביטול ואינה מהווה "שימוש" במוצר.
יש לפנות מיידית לבית העסק בכתב, לציין כי פנית לבית העסק בטווח של 14 ימים מיום הרכישה, וכי לא נעשה שימוש כלשהו במוצר, ועל כן, על פי התקנות את זכאית לבצע ביטול עסקה.
במקביל לנפייתך לעוסק, אנא הגישי תלונה באמצעות אתר המועצה ונשמח לסייע. | |
|
|
|
| 10/9/2019 11:27 |
אורי |
 | | מחבר: | אורי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 11:27:48 |
| שלום רב,
סוף שנה שעברה הגשתי תלונה לפי הנוהל. עד היום לא קיבלתי תגובה.
חיפוש אחר התלונה שהגשתי מציג סטטוס - "הטיפול הסתיים".
והכי הכי....אין איפה לפנות לגבי תלנוה קיימת אז אני נאלץ לכתוב בפורום.
ישראל בהשוואה לעולם היא ארגון פשע של צרכנות, קיוויתי שדרככם אפשר להגן ולו במעט על הצרכן.... | |
|
|
|
| 11/9/2019 08:53 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 08:53:03 |
| אורי שלום רב,
מה מספר התלונה? | |
|
|
|
|