| 11/9/2019 01:26 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 01:26:51 |
| שלום רב,
לפני 4 שנים רכשנו מחברת הארדור ארון עם אחריות ל-8 שנים. כעת, כשנזקקנו למימוש האחריות בשל פגם בארון, פנינו לחברה ונמסר לנו שם שכעת היא פועלת תחת השם "הארדור החדשה", שהחליפה את חברת הארדור שפשטה את הרגל והתפרקה. החברה החדשה פועלת באותם הסניפים של החברה הישנה, מחזיקה את מלאי החלפים שלה ומשתמשת באתר האינטרנט שלה ובמאגר הלקוחות שלה (כשפנינו אליה זוהינו אפילו לפי מספר הטלפון שלנו), אך מסרבת לממש אחריות לארונות שנרכשו מהחברה הישנה.
ברצוננו לברר האם טענת החברה מוצדקת או שמא יש לה חובה להיכנס לנעלי החברה הישנה ולממש כתבי אחריות שנמסרו למוצרים שנמכרו על ידיה. | |
|
|
|
| 11/9/2019 13:18 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 13:18:29 |
| שלום וברכה,
למיטב הבנתנו אין בהסכם הרכישה של החברה בעקבות קריסתה חיוב כלפי החברה הרוכשת לעניין האחריות שניתנה על ידי החברה הקורסת לצרכנים. אנו מציעים כי תפנו בשלב הראשון בכתב להנהלת החברה החדשה ולו לקבלת עמדתם בכתב. | |
|
|
|
| 11/9/2019 01:25 |
א |
 | | מחבר: | א (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 01:25:12 |
| שלום רב,
לפני 4 שנים רכשנו מחברת הארדור ארון עם אחריות ל-8 שנים. כעת, כשנזקקנו למימוש האחריות בשל פגם בארון, פנינו לחברה ונמסר לנו שם שכעת היא פועלת תחת השם "הארדור החדשה", שהחליפה את חברת הארדור שפשטה את הרגל והתפרקה. החברה החדשה פועלת באותם הסניפים של החברה הישנה, מחזיקה את מלאי החלפים שלה ומשתמשת באתר האינטרנט שלה ובמאגר הלקוחות שלה (כשפנינו אליה זוהינו אפילו לפי מספר הטלפון שלנו), אך מסרבת לממש אחריות לארונות שנרכשו מהחברה הישנה.
ברצוננו לברר האם טענת החברה מוצדקת או שמא יש לה חובה להיכנס לנעלי החברה הישנה ולממש כתבי אחריות שנמסרו למוצרים שנמכרו על ידיה. | |
|
|
|
| 11/9/2019 13:17 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 13:17:33 |
| שלום וברכה,
למיטב הבנתנו אין בהסכם הרכישה של החברה בעקבות קריסתה חיוב כלפי החברה הרוכשת לעניין האחריות שניתנה על ידי החברה הקורסת לצרכנים. אנו מציעים כי תפנו בשלב הראשון בכתב להנהלת החברה החדשה ולו לקבלת עמדתם בכתב. | |
|
|
|
| 10/9/2019 21:30 |
גבי |
 | | מחבר: | גבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 21:30:55 |
| שלום,
עשיתי לפני 12 יום עסקת רכישת מטבח בחברת מטבחים
לאחר שהמעצבת סיימה לעצב את המטבח במחשב, היא שכנעה אותנו לסגור, כדי לשמר מחיר מבצע.
שילמתי מקדמה בסך 10000 ש"ח בכרטיס אשראי ב-3 תשלומים שטרם ירדו.
הם התקשרו אליי לביצוע מדידות בבית, אך עד כה דחיתי אותם, משום שהשיפוץ של המטבח טרם תוכנן סופית ומיקום הקירות עשוי להשתנות. והם אמרו לי בעקבות דחיית המדידות שהם דוחים את האספקה לדצמבר.
כעת אני מעוניין לבטל את העסקה, משום שנראה לי שהייתי פזיז מדי בעסקה, משום שחלק מקבלני השיפוצים דורשים שהמטבח יבוצע על ידם, וזה יגביל אותי בבחירת קבלני שיפוצים.
כעת הסתכלתי מה כתוב בחוזה מולם.
כתוב שם שדמי הביטול הם 10%
וכתוב שם שהלקוח מודע לכך שהמטבח מיוצר במידות מיוחדות ושהליך הייצור מתחיל מרגע חתימת ההזמנה ושהליך הייצור כולל בין השאר בקרת איכות, הזמנת חו"ג, תפיסת זמן במערת הייצור והלוגיסטיקה.
האם לאור זה שטרם בוצעו מדידות, אני זכאי לבטל את העסקה בתשלום של 100 ש"ח?
אני די משוכנע שהם יטענו שתהליך בקרת האיכות שבוצע מהווה תחילת ייצור ולכן עליי לשלם 10% מהעסקה.
מה עליי לעשות במקרה ויאמרו זאת. אני לא מעוניין לבטל עבור 10%
האם אני יכול לומר להם שהביטול שלי הוא רק בתנאי שזה ב-100 ש"ח?
ובמידה ולא יסכימו, אוכל לבחור אם להמשיך איתם או לתבוע אותם?
בנוסף, באיזה אופן יש להודיע על ביטול העסקה? האם ניתן להודיע זאת בוואטסאפ בו הם מתקשרים מולי?
אשמח לתשובה דחופה
| |
|
|
|
| 11/9/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 13:12:06 |
| שלום וברכה גבי,
בעקרון תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר שהוזמן לפי מידות מיוחדות וטרם הוחל בהליך ייצורו. בנסיבות המתוארות ברי כי טרם הוחל בהליך הייצור. יחד עם זאת, עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, ובעיקר באשר להעדר או קיום של חיוב בגין העיצוב וכיוצ"ב. יש לציין כי בתי המשפט אינם רואים בעין יפה ניסיונות של בתי עסק למכירת מטבחים לעקוף את הוראות הדין באשר לדמי ביטול של עד 100 ש"ח, באמצעות תשלומים למעצבים וכדומה. אנו מציעים כי תפנו בכתב לבית העסק מוקדם ככל האפשר לאור האמור לעיל בהודעה על ביטול העסקה, ובדרישה לכבד את הוראות הדין. יש להוסיף כי מקום בו בית העסק מפר את הוראות הדין האמורות לעיל הוא חשוף לתביעת פיצויים עונשיים ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 10/9/2019 21:15 |
מיכל |
 | | מחבר: | מיכל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 21:15:49 |
| | שלום רב לפני 4 ימים רכשתי מסור חשמלי מהום סנטר, את המסור יש להרכיב בבית, שילמתי עבורו בכרטיס הטבות נטען של קרנות השוטרים וחלק מהתשלום בכרטיס אשראי, לאחר הרכבת המסור ראינו כי אינו עובד כלל והמוצר פגום, הלכתי להחזיר את המוצר לדברי החנות ניתן לזכות את כרטיס ההטבות אל בניכוי 5% או לקבל זיכוי לחנות על הסכום המלא, האם זה נכון גם במקרה שהמוצר שסופק לנו פגום? | |
|
|
|
| 11/9/2019 13:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 13:06:05 |
| שלום וברכה מיכל,
לעניות דעתנו על בית העסק להשיב את התמורה במלואה ללא דמי ביטול בנסיבות. אלא אם ביכולתו לתקן את המוצר, שאחרת מהווה הדבר הפרה של הוראות חוק המכר (אי התאמה מהותית), שאין המוכר מתקנה, דבר המקים לצרכן זכות לביטול העסקה ללא כל עלות. | |
|
|
|
| 10/9/2019 21:02 |
יהונתן פסוק |
 | | מחבר: | יהונתן פסוק (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 21:02:51 |
| | אני מעוניין להחזיר מכשיר פלאפון שנקנה בשלושים ושישה תשלומים בתוספת ריבית מוגזמת ודחפו לעסקה אוזניות "במתנה", המכשיר נקנה אתמול, נפתח ושומש לשיחות ולהכרת המשתמש, רציתי לברר מה עמדת החוק בנושא. | |
|
|
|
| 11/9/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:58:15 |
| שלום וברכה יהונתן,
כל שימוש במכשיר, גם זה המתואר בפנייתך, ואפילו חיבור המכשיר לרשת החשמל או הדלקתו מהווים שימוש המחריג את זכות החרטה וביטול העסקה מכוח תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה). | |
|
|
|
| 9/9/2019 15:28 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 09/09/2019 | | שעה: | 15:28:28 |
| שלום
אשמח לחוות דעתכם.
רכשתי חבילה לקמפינג + שייט קייקים באתר מסויים. בפרסום רשום "חבילה משולבת + שייט קייקים משפחתי" והמחיר הרשום הינו מחיר ליחידה.
בהגיעי לאתר, הסתבר לי שהמחיר שננקב הינו מחיר לאדם ועלי לשלש את המחיר אם אני רוצה להיכנס עם משפחתי.
בדקתי שוב את הפרסום וראיתי שבשום מקום לא נאמר שהמחיר הינו לאדם. להבנתי הכוונה ב"המחיר ליחידה" הוא עבור משפחה, מכיוון שכל החבילה היא חבילה משפחתית. יתרה מזאת, בפרסומים של חבילות אחרות באותו דף אינטרנט נרשם במפורש שהמחיר הוא לאדם. בפרסומים אלו לא הסתקו בציון "המחיר ליחידה" וסמכו על הבנתו של הקונה, אלא טרחו לציין במפורש שמדובר במחיר לאדם.
האם אין, על פניו, הטעיה בפרסום זה?
תודה | |
|
|
|
| 10/9/2019 10:36 |
עידן |
 | |
|
| 11/9/2019 08:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 08:45:44 |
| עידן שלום רב,
על פניו, יש בציון המילה "ליחידה" משום הטעיה, שכן המילה "יחידה" מתאימה ל"יחידה משפחתית", שכן כאשר מדובר באדם, הנוסח הנפוץ הנו "מחיר ליחיד".
על כן, על בית העסק לתקן את הפרסום וכן ייתכן ואף תקום הזכות להשבה.
בכל הנוגע לפרסום, ניתן לפנות לרשות לסחר הוגן, המהווה את זרוע האכיפה של חוקי הגנת הצרכן.
לרשות ניתן לפנות באמצעות הקישור הבא:
http://www.economy.gov.il/Trade/ConsumerProtection/Pages/FilingAComplaint.aspx | |
|
|
|
| 11/9/2019 12:57 |
עידן |
 | | מחבר: | עידן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:57:50 |
| | תודה. בינתיים תיקנו את הפרסום וכרגע כתוב "מחיר לאדם", כמו ביתר המבצעים באתר. רק חבל שזה היה אחרי יחס מחפיר וטענות חוזרות מצד הנציגים שהבעיה היא בעצם אצלי והרצון שלי "לא להבין" שהמחיר הוא לאדם כדי לקבל פיצוי אח"כ. | |
|
|
|
| 10/9/2019 20:21 |
מתעניין |
 | | מחבר: | מתעניין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 20:21:40 |
| אני התקשרתי לחברת בזק בינלאומי, בקשר לתיקון תקלה באינטרנט, ואני חיכיתי יותר מ 6 דקות עד שהנציג ענה לי.
האם במקרה הזה חברת בזק בינלאומי עברה על חוק 6 הדקות?
והסיבה, אני כותב את זה שוב כי הרבה זמן שאני לא מקבל על זה תשובה.
| |
|
|
|
| 11/9/2019 12:45 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:45:21 |
| שלום וברכה,
נא עייני במאמר באתר המועצה בלינק שלהלן באשר לזכויותייך ופעלי בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/6_min_law | |
|
|
|
| 10/9/2019 19:31 |
רחל ק. |
 | | מחבר: | רחל ק. (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 19:31:50 |
| | כמנויה של שחל שמתי לב שזה 15 חודש אני מחויבת כ80 שח יותר לחודש. שחל מוכנים להחזיר לי עבור 3 חדשים בלבד.לטענתם אני הייתי צריכה להודיע להם שתקופת המבצע הסתיימה ולא עשיתי זאת. לציין שאני לקוחה של כ30 שנה | |
|
|
|
| 11/9/2019 12:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:41:34 |
| שלום וברכה רחל,
אין הדין ואין הדעת נותנים גבייה ביתר בניגוד להסכמות בנסיבות המתוארות. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, טענותייך, ובדרישה להשיב כל סכום שנגבה ממך ביתר ובניגוד לחוק הגנת הצרכן והסכמות שבין הצדדים, ללא כל דיחוי נוסף. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 10/9/2019 18:24 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 18:24:23 |
| שלום רב,
במידה ורכשתי מוצר מסוים וחלק מהמחיר נרכש במזומן וחלקו השני בנקודות חבר מנועדון. כיצד יש לחשב את שווי דמי הביטול במידה וברצוני להחזיר את המוצר?
האם יש חוק או פסיקה שעליו אני יכולה להסתמך?
בתודה מראש, | |
|
|
|
| 11/9/2019 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:38:07 |
| שלום וברכה מאי,
חוק הגנת הצרכן קובע את זכות ביטול העסקה ותוצאות ביטול שכזה. שווי העסקה לצורך העמדת דמי הביטול הוא מחירו של המוצר נשוא העסקה. אופן השבת התמורה בעקבות ביטול העסקה יהיה שונה מטבע הדברים במקרה של תשלום במזומן לעומת תשלום בנקודות. | |
|
|
|
| 10/9/2019 19:11 |
דן פולברמכר |
 | | מחבר: | דן פולברמכר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 19:11:12 |
| הזמנו לופט ל-13 שעות, מ19 בערב עד 9 בבוקר. שילמנו מקדמה של 500 שקלים. יומיים לפני קבלת הלופט התקשר אלינו בעל הלופט ואמר שהוא מבטל את ההזמנה שלנו ומחזיר לנו את המקדמה.
האם הוא יכול לעשות דבר כזה? מה הזכויות שלנו במקרה כזה? | |
|
|
|
| 11/9/2019 12:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:31:21 |
| שלום וברכה דן,
אין זה מן הנמנע כי התנהלותו של בית העסק מהווה הפרה של ההסכמות שבין הצדדים, וכי הוא יחוב גם בפיצוי בגין נזק סביר ומוכח שנגרם לכם כתוצאה מהפרה זו. ברם, עליכם לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק ו/או כל תכתובת רלוונטית בין הצדדים. ככל שישנה הפרה אנו מציעים כי תפנו בשלב הראשון בכתב לבית העסק בתיאור הפרשה הטענות ובדרישה לפיצוי סביר בגין נזק מוכח שנגרם לכם בנסיבות. | |
|
|
|
| 10/9/2019 18:22 |
מאי |
 | | מחבר: | מאי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 18:22:01 |
| שלום רב,
במידה ורכשתי מוצר מסוים וחלק מהמחיר נרכש במזומן וחלקו השני בנקודות חבר מנועדון. כיצד יש לחשב את שווי דמי הביטול במידה וברצוני להחזיר את המוצר?
האם יש חוק או פסיקה שעליו אני יכולה להסתמך?
בתודה מראש, | |
|
|
|
| 11/9/2019 12:27 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:27:52 |
| שלום וברכה מאי,
חוק הגנת הצרכן קובע את זכות ביטול העסקה ותוצאות ביטול שכזה. שווי העסקה לצורך העמדת דמי הביטול הוא מחירו של המוצר נשוא העסקה. אופן השבת התמורה בעקבות ביטול העסקה יהיה שונה מטבע הדברים במקרה של תשלום במזומן לעומת תשלום בנקודות. | |
|
|
|
| 10/9/2019 18:20 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 18:20:38 |
| רכשתי יום כיף במלון דרך חברה שמוכרת כרטיסים מוזלים.
התקשרתי למלון לפני שבוע לקבוע יום הגעה, קבעתי ביום הבחירות, אמרו לי שאין בעיה להגיע ביום הבחירות, בכוונה שאלתי כמה פעמים, פרטו לי את כל מה שאני אמורה לדעת, לא אמרו מילה על תוספת מחיר. סגרתי איתם.
היום התקשרו אלי מהמלון ואמרו שאם אני מגיעה ביום הבחירות אני צריכה להוסיף על כל אדם 50 ש"ח .
האם זה הגיוני? ממש מרגיז
הערה בהזמנה - שבמימוש בשישי, שבת, ערב חג וחג בתוספת 50 שח
| |
|
|
|
| 11/9/2019 12:19 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:19:45 |
| שלום וברכה דנה,
אין זה מן הנמנע כי פנייתך מתארת הטעיה אסורה ע"י בית העסק המוכר, אשר יש בה כדי להקים לך זכות לביטול העסקה ללא כל עלות מצדך. ברם קשה ליתן מענה לגופו של עניין במגבלות הפורום. אנו מציעים כי תעייני היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות כל חוזה, תקנון האתר ו/או כל תכתובות רלוונטית, וככל שישנה הפרה של ההסכמות או הטעיה פני בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את ההתחייבויות שנטל על עצמו או לחלופין לבטל את העסקה ללא כל עלות. | |
|
|
|
| 10/9/2019 18:06 |
leahk058@gmail.com |
 | | מחבר: | leahk058@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 18:06:09 |
| שלום,
אודה לכם על הבהרת חוק הטכנאים בקשר להובלת מכונת כביסה. תיאמתי עם חברת ההובלה זמן והמוביל איחר. לא ברור לי ממתי נחשב שעוברות שעתיים וממתי עוברות יותר משעתיים.
החברה הציעה לי לבחור מכשיר חשמלי מתוך מבחר שהם מוכרים בשווי של 300 ש"ח. האם זה חוקי?
אני לא הסכמתי לקבל מכשיר חשמלי כפיצוי ואז החברה הודיעה שתשלח אלי את המוביל שישלם לי מכיסו 300 ש"ח ושאני אחתום לו שאין לי טענות ושהפיצוי שולם. התשובה שלי לחברה- שאני מעוניינת לבדוק היטב את החוק וגם שאיני מעוניינת שהמוביל יגיע אלי אישית וישלם לי. זה ממש גורם לי לעוגמת נפש.
בנוסף לכל זה, בגלל שהמוביל איחר ואני כבר הייתי חייבת לצאת מהבית הוא לא פינה את מכונת הכביסה הישנה ונאלצתי לקבוע איתו זמן נוסף לשם כך.
האם יש כאן עילה לפיצוי נוסף?
אודה לתשובתכם המבהירה, לאה
| |
|
|
|
| 11/9/2019 12:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:16:13 |
| שלום וברכה,
נא ראי מאמר בנושא באתר המועצה בלינק שלהלן, ופעלי בהתאם. נוסיף כי לעניות דעתנו אין מקום לכפל פיצוי לשאלתך.
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 10/9/2019 17:46 |
דרור |
 | | מחבר: | דרור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 17:46:14 |
| הי, לאחרונה גילינו לצערנו שהירקן שלנו גובה מאיתנו סכומים מנופחים בכרטיס אשראי לאורך השנה האחרונה ויותר.
יש לו קופה שמנותקת ממכונת הסליקה כך שעל המסך בקופה מוצג סכום הגיוני - נניח 50-90 שח לקנייה. הקבלה משם יוצאת כמו על המסך וכתוב בה ליד הסכום "כרטיס אשראי - ידני". את התשלום עצמו הוא מעביר במכונת הסליקה של כרטיס האשראי. הוא כותב שם סכום מנופח שמגיע למאות שקלים.
לצערנו יש לנו רק קבלה אחת מהקניה האחרונה ועדיין לא התעמתנו עם הירקן כדי להשאיר לנו מרחב פעולה.
אנחנו שוקלים כמה אפיקי פעולה: פניה למשטרה, לחברת האשראי, לרשות המיסים, בעתיד לבית דין לתביעות קטנות, וגם אנחנו מתכננים להפיץ את המידע בין אנשי השכונה.
יש לי הרבה שאלות:
מבין האופציות הנ"ל מה כדאי לנו לעשות קודם?
האם למועצה לצרכנות יש יכולת להתעסק עם עסקים קטנים כאלה?
איך יכול להיות שזה חוקי להחזיק קופה נפרדת ממכונת הסליקה?
איך אפשר לברר פרטים אישיים על בעל העסק כדי להגיש נגדו תביעה?
| |
|
|
|
| 11/9/2019 12:15 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:15:12 |
| שלום וברכה דרור,
פנייתך מעלה טענות חמורות מאוד כלפי בית העסק, אשר ראוי שכל אחד מן הרשויות המאוזכרים בפנייתך יטפלו בדבר, ברם מן הראוי להיות זהירים. גם נוכח העובדה שיש ברשותכם ראיה נקודתית אחת, שאין זה מן הנמנע כי ניתן להסבירה כשגגה בתום לב. את פרטיו האישיים של בית העסק ניתן לקבל מחברת האשראי הסולקת את הכספים לחשבונו, על גבי החשבוניות שבית העסק מוציא וכיוצ"ב. אנו מציעים כי בשלב הראשון תבררו את הדבר מול בית העסק, ולו לקבלת עמדתו. | |
|
|
|
| 10/9/2019 17:29 |
קורין |
 | | מחבר: | קורין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 17:29:29 |
| שלום,
אתמול בבוקר גלשתי באתר של החנות ״שילב״ וחיפשתי טרמפולינה מסויימת
באתר הטרמפולינה מופיעה במחיר של 359 שח מחיר מבצע במקום 449 שח ולידה סימון של ״לחברי מועדון״
כחברת מועדון השארתי את התינוק בבית ונסעתי לקנות את הטרמפולינה.
כשהגעתי לחנות מנהלת החנות לא הייתה מוכנה למכור לי את המוצר בטענה שהמכירה היא רק באתר האינטרנט.
כאם טריה שקונה בשילב די הרבה, אני יודעת שכשכתוב לחברי מועדון אז המבצע תקף בחנות.
לאחר ויכוחים עם המנהלת וכמובן הצגה של האתר מצידי, היא לא מכרה לי את המוצר וחזרתי מאוכזבת הביתה.
שלחתי לשילב הודעה פרטית בצ׳אט של הפייסבוק אתמול 09.09.19 בשעה 18:03 והסברתי את שהיה.
היום בצהריים 10.09.19 בשעה 16:10 הם ענו לי לאחר ששינו את אתר באינטרנט ועכשיו כתוב ״לחברי האתר בלבד״
בטענה שכנראה הם עוד לא עדכנו את האתר ואם אני רוצה אני יכולה לקנות דרך האתר ולא בחנות כפי שרציתי.
צילמתי את המבצע לפני ואחרי.
הם כרגע לא עונים לי ככל הנראה מנסים להתחמק מאחריותם.
| |
|
|
|
| 11/9/2019 12:09 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 12:09:56 |
| שלום וברכה קורין,
אכן המוצר נשוא פנייתך ניתן לרכישה באתר האינטרנט במחיר המצויין לחברי מועדון בלבד. לעניות דעתנו קשה יהיה לבסס טענה להטעיה בפרשה, שעה שניתן בהחלט לטעון כי האתר מיועד לרכישות באתר, ולא בחנות. וממילא הדבר ניתן "לתיקון" באמצעות רכישה באתר האינטרנט. | |
|
|
|
| 10/9/2019 17:29 |
קורין |
 | | מחבר: | קורין (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 17:29:12 |
| שלום,
אתמול בבוקר גלשתי באתר של החנות ״שילב״ וחיפשתי טרמפולינה מסויימת
באתר הטרמפולינה מופיעה במחיר של 359 שח מחיר מבצע במקום 449 שח ולידה סימון של ״לחברי מועדון״
כחברת מועדון השארתי את התינוק בבית ונסעתי לקנות את הטרמפולינה.
כשהגעתי לחנות מנהלת החנות לא הייתה מוכנה למכור לי את המוצר בטענה שהמכירה היא רק באתר האינטרנט.
כאם טריה שקונה בשילב די הרבה, אני יודעת שכשכתוב לחברי מועדון אז המבצע תקף בחנות.
לאחר ויכוחים עם המנהלת וכמובן הצגה של האתר מצידי, היא לא מכרה לי את המוצר וחזרתי מאוכזבת הביתה.
שלחתי לשילב הודעה פרטית בצ׳אט של הפייסבוק אתמול 09.09.19 בשעה 18:03 והסברתי את שהיה.
היום בצהריים 10.09.19 בשעה 16:10 הם ענו לי לאחר ששינו את אתר באינטרנט ועכשיו כתוב ״לחברי האתר בלבד״
בטענה שכנראה הם עוד לא עדכנו את האתר ואם אני רוצה אני יכולה לקנות דרך האתר ולא בחנות כפי שרציתי.
צילמתי את המבצע לפני ואחרי.
הם כרגע לא עונים לי ככל הנראה מנסים להתחמק מאחריותם.
| |
|
|
|
| 11/9/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 11:48:47 |
| שלום וברכה קורין,
אכן המוצר נשוא פנייתך ניתן לרכישה באתר האינטרנט במחיר המצויין לחברי מועדון בלבד. לעניות דעתנו קשה יהיה לבסס טענה להטעיה בפרשה, שעה שניתן בהחלט לטעון כי האתר מיועד לרכישות באתר. וממילא הדבר ניתן "לתיקון" באמצעות רכישה באתר האינטרנט. | |
|
|
|
| 10/9/2019 17:21 |
leahk058@gmail.com |
 | | מחבר: | leahk058@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 17:21:52 |
| שלום,
אודה לכם על הבהרת חוק הטכנאים בקשר להובלת מכונת כביסה. תיאמתי עם חברת ההובלה זמן והמוביל איחר. לא ברור לי ממתי נחשב שעוברות שעתיים וממתי עוברות יותר משעתיים.
החברה הציעה לי לבחור מכשיר חשמלי מתוך מבחר שהם מוכרים בשווי של 300 ש"ח. האם זה חוקי?
אני לא הסכמתי לקבל מכשיר חשמלי כפיצוי ואז החברה הודיעה שתשלח אלי את המוביל שישלם לי מכיסו 300 ש"ח ושאני אחתום לו שאין לי טענות ושהפיצוי שולם. התשובה שלי לחברה- שאני מעוניינת לבדוק היטב את החוק וגם שאיני מעוניינת שהמוביל יגיע אלי אישית וישלם לי. זה ממש גורם לי לעוגמת נפש.
בנוסף לכל זה, בגלל שהמוביל איחר ואני כבר הייתי חייבת לצאת מהבית הוא לא פינה את מכונת הכביסה הישנה ונאלצתי לקבוע איתו זמן נוסף לשם כך.
| |
|
|
|
| 11/9/2019 11:44 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 11:44:03 |
| שלום וברכה,
נא ראי מאמר בנושא באתר המועצה בלינק שלהלן, ופעלי בהתאם. נוסיף כי לעניות דעתנו אין מקום לכפל פיצוי לשאלתך.
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 10/9/2019 17:19 |
דריה |
 | | מחבר: | דריה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 17:19:37 |
| היי
בעלי קנה ארון דרך האינטרנט.לפי בדיקה הוא לא קיבל טופס גילוי בכתב בנוגע לאפשרויות הביטול ( רק הזמנה וחשבונית) . הארון הגיע ביום ראשון והותקן בנוכחותי בבית. יש לציין כי הארון לא תואם את ההזמנה שביצע ( הצבע לא תואם, הסידור לא תואם, אין ניקלים ועוד). יתר על כן נמצא פגם קטן בארון שלא ניתן לסדרו ( כנראה שנגרם מהמתקינים שעמדו על התחתית של הארון).
אנחנו מעוניינים לבטל את העסקה. לדברי הבחורה שמולה ביצענו את ההזמנה היא אומרת שאחרי שהארון הורכב לא ניתן לבטל עסקה. האם זה נכון? מה ניתן לעשות? | |
|
|
|
| 11/9/2019 11:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 11:43:07 |
| שלום וברכה דריה,
עניין הרכבת הריהוט בבית הצרכן רלוונטי לרכישה פרונטלית בחנות. במקרה של רכישה באינטרנט ניתן לבטל עסקה לרכישת ריהוט בתוך 14 יום ממועד אספקת המוצר, בכפוף לתשלום דמי ביטול, התקנה של עד 100 ש"ח וכן על הצרכן לשאת בהובלת המוצר חזרה לבית העסק. הכל בתנאי שאין המדובר הייצור לפי הזמנה מיוחדת או לפי מידות המיוחדות של הצרכן. במקרה של ביטול עסקת מכר מרחוק כתוצאה מאי התאמה, כמתואר בפנייתך, יעשה הביטול ללא דמי ביטול וללא כל עלות מצד הצרכן, לרבות דמי התקנה והובלה של המוצר חזרה. גם כאן בתנאי שאין המדובר הייצור לפי הזמנה מיוחדת או לפי מידות המיוחדות של הצרכן.
מעבר לכך, פנייתך מתארת הפרה של ההסכמות שבין הצדדים, קבלת מוצר שונה מזה אשר הוזמן, דבר אשר יכול להקים עילת ביטול כשלעצמה וללא כל עלות מצד הצרכן. בנוסף, קובע חוק המכר כי על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה המתגלית במוצר, ובמקרה בו אינו יכול לעשות זאת תוך זמן סביר, רשאי הצרכן לבטל את העסקה ללא כל עלות מצדו. אנו מציעים כי תפנו בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל, בפירוט פרטי הפרשה, טענותיכם, בצירוף ראיות ככל הניתן, ובפירוט דרישותיכם. | |
|
|
|
| 10/9/2019 12:43 |
זמי |
 | | מחבר: | זמי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:43:37 |
| שלום וברכה!
ברצוני לדעת האם יום הביטול הוא חלק מאותם 7 ימים לפני מועד הטיסה שאז לפי החוק אני יכול לבטל (ובתנאי שלא עברו 14 יום ממועד הרכישה)
לדוגמא:
טיסה שממריאה ב 18/9 האם אני יכול לבטל היום את הטיסה לפי חוק הגנת הצרכן..?
בברכה | |
|
|
|
| 10/9/2019 17:13 |
למה אין מענה... מדובר בעסקת מכר מרחוק |
 | |
|
| 11/9/2019 11:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 11:36:19 |
| שלום וברכה זמי,
התשובה הינה שלילית. עסקה לרכישת כרטיס טיסה שאמורה לצאת ביום ה - 18.9.19 ניתן לבטלה לכל המאוחר ביום 9.9.19, בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן באשר לביטול עסקת מכר מרחוק לרכישת טיסה או חופשה. | |
|
|
|
| 10/9/2019 16:21 |
leahk058@gmail.com |
 | | מחבר: | leahk058@gmail.com (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 16:21:38 |
| שלום,
| |
|
|
|
| 11/9/2019 11:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 11:29:51 |
| שלום וברכה,
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
|