| 14/9/2019 00:23 |
צרכן |
 | | מחבר: | צרכן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2019 | | שעה: | 00:23:32 |
| שלום,
החוק והתקנות מכוחו מדברים על שירות ואחריות למוצרים חדשים במסגרת תקופת האחריות.
אך מה לגבי מצב שבו לאחר תום תקופת האחריות, החברה מחליפה חלק במוצר תקול (בתשלום כמובן, שכן תמה תקופת האחריות) - מהי תקופת האחריות לאותו חלק שהוחלף מרגע שהוחלף?
אודה מאוד על התייחסותכם. | |
|
|
|
| 14/9/2019 12:16 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2019 | | שעה: | 12:16:10 |
| שנה אם מדובר בחלקי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים לרבות מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים, ובלבד שמחיר החלק לצרכן גבוה מ-150 שקלים חדשים.
אחרת זה כפי שאתם מסכימים. | |
|
|
|
| 15/9/2019 13:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 13:48:51 |
| שלום רב אדון,
בהנחה שמדובר במוצר חשמלי, שעלותו מעל 150 ש"ח כקבוע בסעיף 1 בתקנות הגנת הצרכן(אחריות ושירות לאחר מכירה).
בנוסף, סעיף 3 (ב) בתקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובע כי:
"...יצרן של טובין אשר מחירם במועד הרכישה עולה על 300 שקלים חדשים יספק, על פי דרישת הצרכן שרכשם, חלקי חילוף לשם תיקון הטובין עד תום שנה לאחר תום תקופת האחריות שנקבעה לטובין."
אולם, לעניין תקופת האחריות לאותו חלק שהוחלף, אני, מציעה כי תעיין בהסכם ההתקשרות ובמידה שמדובר בתיקון רשלני, ככל שתוכל להוכיחו, מומלץ לפנות אל החברה שביצעה את ההחלפה. | |
|
|
|
| 14/9/2019 14:01 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 14/09/2019 | | שעה: | 14:01:06 |
| | שלום. קניתי מספר נברשות בחנות מאד ידועה קיבלתי כמעט את כל ההזמנה חוץ ממוצר אחד שנאמר שתוך 90 יום אקבל. שלמתי בכרטיס אשראי במספר תשלומים ושהתשלום האחרון יהיה אחרי מועד ההספקה . שולם התשלום האחרון ועדין לא קיבלתי את המוצר.אף על פי שעבר ממזמן מועד ההספקה. מה אני יכול לעשות? והאם יש חוק לפיצוי? והאם אני יכול לבטל את ההזמנה? תודה | |
|
|
|
| 15/9/2019 13:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 13:41:21 |
| יקיר שלום רב,
כאשר בית העסק מפר את ההסכם לעניין מועד האספקה, הדבר אינו מקנה לצרכן פיצוי ללא הוכחת נזק (כמו במקרה של איחור טכנאי) אך הצרכן רשאי לבטל את העסקה ללא דמי ביטול, היה והעיכוב הנו משמעותי ומהווה הפרה יסודית של ההסכם.
כמו כן, רשאי צרכן לתבוע פיצוי באמצעות דיני הנזיקין הכללים ובלבד שיוכיח מהו הנזק שנגרם לו ויטען כי הנזק נגרם עקב רשלנות בית העסק. | |
|
|
|
| 11/9/2019 11:23 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 11:23:27 |
| בתאריך 1.7.19 פניתי אליכם והגשתי תלונה נגד אספרסו קלאב.
מאז ועד היום טרם קיבלתי מכם כל תשובה. מה סטטוס התלונה איפה זה עומד, במייל שנשלח אלי מרון לא עונים למיילים ולא לטלפון. לא מצליח להשיג אתכם בטלפון המצויין בין השעות המצויינות. כל הפניות במיילים לא נענים. פשוט הזוי.
אתם נוטעים בנו תקוה ואז לא ניתן להשיג אתכם. בדיוק כמו לא מעט מהספקים.
עצוב שזה ככה עובד.
בסטטוס התביעה לאחר למעלה מחודשיים נכתב " תשובת בית העסק נשלחה להתיחסותך". אחלה. לאן נשלחה? מתי נשלחה? מה התשובה?
כלום. מחפש במיילים שצירפתי- כלום. מנסה להתקשר לברר איך שלחתם תשובה, לאן שלחתם, כלום. לא עונים.בנוסף מציינים שאם לא נגיב 14 יום אזי התלונה תסגר.
אז למה צריכים אתכם?????
פשוט עושים צחוק מהאזרחים. חבל מאוד. | |
|
|
|
| 11/9/2019 18:21 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 14/9/2019 09:53 |
רונן |
 | |
|
| 15/9/2019 13:39 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 13:39:13 |
| רונן שלום רב,
הנושא הועבר לאחראי לבדיקה, שכן ככל הנראה היה במהלך הטיפול איזשהו קצר בתקשורת.
הוא יצור עמך קשר בהקדם. | |
|
|
|
| 13/9/2019 16:30 |
עופר |
 | | מחבר: | עופר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2019 | | שעה: | 16:30:02 |
| שלום, פונה אחרי שחיפשתי מידע באתר רשות המים ובמדריך קריאת החשבונות שלכם ולא מצאתי. מה הם תעריפים 3 ו4?
על גבי החשבון, באתר הרשות בספר התעריפים ובאתר ספק המים,לא קיים הסבר בגין החיובים הללו.
פונה אליכם בעניין משום שבעיניי חשוב שמידע זה יהיה כלול במדריך המבורך שלכם.
תודה מראש. | |
|
|
|
| 15/9/2019 13:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 13:12:19 |
| שלום רב עופר,
בעניין זה עליך לפנות אל הרגולטור- רשות המים בקישור שלהלן:
http://www.water.gov.il/hebrew/Pages/home.aspx | |
|
|
|
| 10/9/2019 12:06 |
איל |
 | | מחבר: | איל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 10/09/2019 | | שעה: | 12:06:27 |
| | האם חוק הטכנאים חל גם על חברות שילוח כמו צ'יטה משלוחים? | |
|
|
|
| 10/9/2019 16:49 |
איל |
 | |
|
| 11/9/2019 11:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 11:32:44 |
| שלום וברכה איל,
תיקון לחוק הגנת הצרכן מהעת האחרונה, המכונה "חוק הטכנאים", הרחיב את תחולת ההסדר הקבוע בחוק גם על הובלה של מוצר שמכר בית עסק ע"י נציג בית העסק או מי מטעמו לביתו של הצרכן. עליך לבחון את המערכת ההסכמית שבין הצדדים, במיוחד לשאלה האם ניתן לראות בחברת השליחויות בנסיבות כנציג של בית העסק המוכר או מי מטעמו. תוכל לקרוא להרחבה מאמר באתר המועצה בלינק שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue | |
|
|
|
| 11/9/2019 17:23 |
דקל |
 | | מחבר: | דקל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 17:23:18 |
| גם לי היה את אותו מקרה עם אותה חברה.
לא הבנתי למה הכוונה לבחון את מערכת ההסכמים בין העסק המוכר לחברת השליחויות.
בנוסף ממי עליי לבקש את הפיצוי? מהעבר המוכר או חברת השליחויות? | |
|
|
|
| 13/9/2019 21:12 |
דקל |
 | | מחבר: | דקל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2019 | | שעה: | 21:12:59 |
| גם לי היה את אותו מקרה.
לא הבנתי למה הכוונה לבחון את מערכת ההסכמים בין העסק המוכר לחברת השליחויות.
בנוסף ממי עליי לבקש את הפיצוי? מהעבר המוכר או חברת השליחויות? | |
|
|
|
| 15/9/2019 13:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 13:08:24 |
| שלום וברכה לכולם,
על מנת להחיל את הוראות "חוק הטכנאים" גם על הובלה של מוצר לבית הצרכן, נדרש שתתקיים זיקה בין המוביל לבין בית העסק המוכר. דרישת החוק היא שהנציג יהיה נציג בית העסק המוכר, או מי מטעמו, שביקורו בבית הצרכן יהיה לצורך הובלת מוצר שבית העסק מכר לצרכן. כך שאם העסקה מול חברת השליחויות הינה מנותקת לחלוטין מהעסקה למכירת המוצר, עסקה נפרדת העומדת לכשעצמה, יהיה קשה לעניות דעתנו להחיל את הוראות החוק גם על נסיבות כאלה. | |
|
|
|
| 11/9/2019 10:36 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 10:36:13 |
| שלופ, קניתי חולצה ברשת FOX באילת במידה מסוימת
וגעתי לחנות FOX בבש להחליף את המידה
וביקשו ממני לשלם את הפרש המעמ בכדי להחליף מידה
זה נכון??
לטענת עובדת בקופה שזה בגלל חוק המעמ החדש
| |
|
|
|
| 11/9/2019 14:34 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 11/09/2019 | | שעה: | 14:34:13 |
| שלום רב אריאל,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה, בין היתר, בביגוד והנעלה, מיום הרכישה ועד תום שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהתווית המחיר אם ישנה לא הוסרה, ושמחיר המוצר עולה על 50 ש"ח ושלא נעשה שימוש ולא נפגם על ידי הצרכן.
במקרה בו חלף המועד לביטול העסקה מכח תקנות ביטול עסקה, יהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק וכן לשלם מע"מ. | |
|
|
|
| 12/9/2019 07:04 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 07:04:03 |
| היי,
אני לא מעוניין לבטל את העסקה
אני רוצה להחליף מידה זה אותו מוצר
אבל מידה אחרת
עדין צריך לשלם את המעמ??
זה פעם ראשונה שאני שומע וקורה לי
| |
|
|
|
| 12/9/2019 07:04 |
אריאל |
 | | מחבר: | אריאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 07:04:18 |
| היי,
אני לא מעוניין לבטל את העסקה
אני רוצה להחליף מידה זה אותו מוצר
אבל מידה אחרת
עדין צריך לשלם את המעמ??
זה פעם ראשונה שאני שומע וקורה לי
| |
|
|
|
| 15/9/2019 13:05 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 13:05:39 |
| שלום רב אריאל,
כפי שצוין במענה לעיל, במידה שהמועד לביטול העסקה חלף, ואתה מעוניין בהחלפה, והדבר מתאפשר על ידי מדיניות של בית העסק, אזי' עליך לשלם את המע"מ. | |
|
|
|
| 13/9/2019 14:47 |
עבד מחאמיד |
 | | מחבר: | עבד מחאמיד (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2019 | | שעה: | 14:47:30 |
| קניתי מוצר מחברה מסוימת. המוצר נשלח ע"י חברת בר ונציג שלה לא הופיע במועד שנקבע מבלי להודיע. לאחר שפניתי בעצמי עם חלוף המועד נקבע מועד חדש שאליו שוב לאח הופיע.
האם חוק הטכנאים חל גם על חברות שילוח ויש טעם לשלוח לחברת בר דרישה לפיצוי ? | |
|
|
|
| 15/9/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 13:03:20 |
| שלום וברכה עבד מחאמיד,
תיקון לחוק הגנת הצרכן מהעת האחרונה החיל את ההסדר באשר להמתנה לטכנאי, המכונה "חוק הטכנאים", גם על ביקור של נציג של בית העסק או מי מטעמו להובלה של מוצר שמכר בית העסק. עליך לבחון אפוא את אופי העסקה עם חברת השילוח. תוכל לקרוא להרחבה מאמר באתר המועצה הלינק שלהלן ולפעול בהתאם:
|
|
|
| 12/9/2019 12:41 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 12:41:48 |
| שלום רב
אני מתמודד מול חברה גדולה בעלת סניפי מותגי לבוש מאוד מוכרת שפשוט לא מוכנים לכבד את השוברים שהם נתנו לי בסך 1,400 שח כנגד החזרת ביגוד לא מתאים והוספה של 150 שח מכיסי כדי להגיע לסך שוברים של 1,400 שח, לא רק זה. שירות הלקוחות שלהם גרוע, אין עם מי לדבר, אין טלפון, ובמייל הם מסננים אותי ומעבירים אותי מרורים יותר מחצי שנה.
בגדול זה הסיפור:
לפני 4 או 5 שנים (אני ממש לא זוכר תאריך כי זה בלתי אפשרי) החזרתי ביגוד לא מתאים לסניף ממנו רכשנו ביגוד בסך 1250 שח, המוכר אמר שאינו יכול לזכות אותי, אבל הוא כן יכול לתת לי שוברים על סך 200 שח כל אחד כנגד ההחזרה, ומה שטוב בשוברים האלה שאין להם תוקף ולא תאריך אחרון לשימוש. רק כדי להיות בטוח בזה, שאלתי אותו "ולדוגמה, אם אני בא עוד 10 שנים תכבדו אותם?" המוכר ענה "ברור" . בדקתי את השוברים, ואכן אין תוקף, ולא אותיות קטנות, כל השוברים חתומים על ידי חותמת החברה, ויש עליהם מספר סידורי רץ. השלמתי בעוד 150 שח מכספי ויצאתי עם 1,400 שח בשוברים ללא תוקף.
לפני כחצי שנה, נכנסנו לחנות (אפילו אותו סניף) כדי לממש את השוברים, אבל המוכר לא ממש ידע מה לעשות איתם, הוא התקשר לכל מיני מנהלים בכירים, ואף אחד לא נתן לא תשובה, אחרי שעתיים וחצי!!! המוכר ממש התנצל, הוא הסביר לי שבגלל שאין לחברה שום תיעוד במערכת על השוברים האלה כי הם מאוד ישנים, המנהלים שלו בקשו שאצור קשר עם שירות לקוחות, והם ימירו לי את השוברים בשוברים חדשים.
ומעכשיו מתחיל הקטע הכי קשה:
חזרתי הביתה וגיליתי שלשרות הלקוחות שלהם אין אפילו טלפון!!! מי שרוצה ליצור קשר יכול לעשות זאת רק במייל. שלחתי מייל אחרי מייל שמסבירים את המקרה, ואף אחד לא חזר אלי, אז אחרי מספר שבועות שלחתי מייל ללא פרוט המקרה ויום לאחר מכן חזרו אלי במייל האופן מפתיע, אז שהסברתי את המקרה שוב הם ענו שלא תהיה שום בעיה, הם יכבדו את השוברים כל מה שאני צריך לעשות זה לשלוח להם חשבונית רכישה של ה150 שח \ פירוט עסקה \ כרטיס אשראי \ תאריך ושעת עסקה.
כשעניתי שזה לא אפשרי בגלל שאין לי את המידע הזה (עסקה מלפי 4-5 שנים) ולפי זיכרוני בכלל שילמתי במזומן, מה עוד שאיני לא מחויב להציג הוכחות כדי שהם יכבדו את השוברים שהם נתנו לי. הם פשוט שוב נעלמו ולא ענו.
אני רדפתי אחריהם ככה במיילים (זו הדרך היחידה) במשך מספר חודשים לרוב הם לא ענו, וכשהם ענו הם תמיד ענו בחיוב והוסיפו משפט בסגנון "אבל רק תעזור לנו עם חשבונית קניה לפני, מספר כרטיס אשראי".
ראיתי שאין ברירה אז פניתי ל"אמון הציבור", גם שם הם תמיד שלחו תגובה אחרי הזמן הרצוי, אבל הפעם הם הציגו אותי "כלקוח שלא משתף פעולה" והם תענו שהם רוצים לכבד את השוברים אבל אני "מסרב" להציג להם פרטי רכישה. הסברתי שוב לאמון הציבור שאין באפשרותי להגיש את המידע הזה, לא כי אני לא רוצה אלה כי אין ברשותי את המידע מהסיבה שהעסקה בוצעה לפני 5 שנים וזו בקשה לא סבירה בעליל! מה עוד שאין להם שום זכות לדרוש הוכחות אלה, כי לא רשום על השוברים שאני מחויב להוכיח רכישת שובים בכדי לממש אותם. (אולי אם הייתי יודע הייתי שומר תיעוד ביחד עם השוברים)
אמון הציבור הגיבו לרשת שהם מחויבים על פי חוק לכבד את השוברים ללא שום הוכחה מצדי.
הרשת בתגובה רשמית לאמון הציבור (וזו הפעם האחרונה ששמעתי מהם). שרק מתוך רצון טוב, הרשת מסכימה לכבד את השוברים של שלקוח אפילו שהוא מסרב לשתף פעולה ולשלוח את המידע הרצוי. כל מה שאני צריך לעשות זה לשלוח מכתב חתום על ידי שאני מתחייב שהשוברים שלי אינם מזויפים. כי לפני מספר שנים היה להם מקרה של עובד בסניף הזה שמכר שוברים מזויפים (שימו לב לסיפור החדש שצץ בפעם הראשונה אחרי חצי שנה של רדיפה, אבל בזמן שהכל התחיל המוכר בסניף אמר לי שהסיבה היא שאין לרשת מידע במערכת על השוברים כי הם מאוד ישנים). ועוד דבר, הם רשמו שאני מתבקש לפנות אליהם כדי לממש את השוברים.
דבר ראשון, אני בשום אופן לא הולך לחתום על חוזה שמעביר אלי את אחריות על הפעילות הפלילית המזויפת או הפלילית שמתנהלת בחברה, זו באמת הגזמה מציידם!. ואני לא הולך לחתום להם על חוזה שבכלל לא קשור אלי ושם אותי תחת סכנת אישום פלילי, כמו כן אני לא חברת הביטוח שלהם!
אני כולה הלקוח שהם יעשו הכל בשביל לא להחזיר את הכסף שלו.
בנוסף, מאוד החשיד אותי כשהם בקשו ליצור איתם קשר בזמן שלהם יש את כל הפרטים שלי ולי אין כלום. אז שלחתי להם מייל בהמשך לתגובה שלהם, כשלא הייתה תגובה שלחתי עוד מייל... וגם אותו הם סיננו.
מה אפשר לעשות במצב כזה?!
חצי שנה של עצבים אין סופיים, מיילים ללא סוף....
עוגמת הנפש היא חסרת תקדים , ולא סתם עוגמת נפש, וזו חצי שנה של עוגמת נפש ועצבים שלא פגשתי לפני.
אני מרגיש שהם פשוט גנבו לי כסף מהכיס ולא רק זה, הם נותנים לי הרגשה של גנב \ זייפן \ חשוד ואחרי הכל הם עוד אלה שעושים לי "טובה".... אפילו שהם "מצפצפים" גם על הטובה של עצמם.
יש לי 1400 שח בשוברים, ללא תוקף וללא אותיות קטנות , השוברים חתומים ומקוריים וכשרים. החברה פשוט לא רוצה לכבד אותם נקודה.
אפילו כשאמרתי שאני אתבע אותם זה לא ממש הפחיד אותם.
ולצערי, ב"אמון הציבור" כתבו לי שאין להם שום סמכות או יכולת לעשות משהו בנידון.
אני לא עומד לשתוק בנושא הזה, 1,400 השח האלה לאט לאט הופכים להיות החלק הפחות חשוב במקרה שלי. ועוגמת הנפש וחוסר הצדק כואבים אפילו יותר.
איך עלי לפעול? מה עלי לעשות עכשיו? כל תגובה תתקבל בשמחה
| |
|
|
|
| 13/9/2019 13:50 |
רון |
 | |
|
| 15/9/2019 12:57 |
רון |
 | |
|
| 15/9/2019 12:58 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 12:58:25 |
| שלום וברכה רון,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה. ברם, בסופו של יום איננו רואים מדוע לא לקבל את הצעת הפשרה לפיה יכבד בית העסק את השוברים בכפוף לכך שתאשר בכתב כי השוברים שבידך הינם אותנטיים. | |
|
|
|
| 13/9/2019 12:10 |
שירה |
 | | מחבר: | שירה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2019 | | שעה: | 12:10:17 |
| שלום וברכה ,
שכרתי חברת צילום לצלם באירוע שלי
וקיבל את כל התשלום שדרש
ולא מוכן לשלוח את התמונות שצילם באירוע שלי או להחזיר לי את הכסף שקיבל ? | |
|
|
|
| 15/9/2019 12:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 12:56:16 |
| שלום וברכה שירה,
אנו מציעים כי ככל שהדבר טרם נעשה תפני בכתב להנהלת בית העסק בדרישה לכבד את ההסכמות שבין הצדדים ואת ההתחייבויות שנטל על עצמו ולספק לאלתר וללא כל דיחוי נוסף את התמונות נשוא ההסכם או לחלופין להשיב את מלוא התמורה. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 13/9/2019 10:01 |
רון |
 | | מחבר: | רון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2019 | | שעה: | 10:01:56 |
| היי,
האם חוק הטכנאים חל על מקרה שבו נקבעה הובלה והתקנת מיטה והמרכיב לא הגיע?
תודה | |
|
|
|
| 15/9/2019 11:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 11:56:16 |
| שלום וברכה רון,
תיקון מהעת האחרונה לחוק הגנת הצרכן החיל את ההסדר באשר להמתנה לטכנאי, המכונה "חוק הטכנאים", גם על ביקור של נציג מטעם בית העסק לצורך הובלה או התקנה של מוצר שבית העסק מכר. נא עיין להרחבה במאמר באתר המועצה בלינק שלהלן, ופעל בהתאם:
http://www.consumers.org.il/category/technical_issue
| |
|
|
|
| 12/9/2019 15:04 |
ביבי |
 | | מחבר: | ביבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 15:04:45 |
| שלום רב
תקופה ארוכה אני סובלת מבעיה בריאותית ולכן הלכתי על לטיפול אלטרנטיבי
ב12.8.19 קבעתי תור לקליניקה לאירידיולוגי. מפורסם שהמומחיות של בעלת הקליניקה אם Ph.D יכולה לעזור לפתור כל בעיה מה שהרפואה קונבנציונאלית לא מצליחים
אבחון והכנת תוכנית ההבראה עם ליווי אישי לחצי שנה עולה 2360ש"ח
980 ש"ח אבחון
1580 ש"ח הכנה תוכנית (אם עושים הכל אצלה יש 200 ש"ח הנחה)
ביום שסימנו את האבחון אמרה שהיא יודעת מה הבעיה ושהיא תטפל בי
הסבירו לי שזה יכול לקחת עוד שלושה שבועות מיום האבחון לקבל את התוכנית
שלושה שבועות חלפו ביום שהייתי אמורה לקבל את ההנחיות, בעלת הקליניקה התקשרה ואמרה שהיא לא יכולה לטפל בי!
שאלתי מה קרה? קיבלתי המון סיפורים לא הגיונים – זה רק כמה מהם (כל השיחות מוקלטת אצלי)
תוענת קיבלת ממני מייל ב6 אוגוסט שאני לוקחת תוסופות הומופטיות וחלבון עם דבש. מייל לא שלי- ויש טעיות !
ובגלל שאני נוטלת אלטרוקסין וקרטיה – שוב פעם- לא שלי.טעיות
בשלב אחר בשיחה אמרה יש לה בעיה עם תרופה ספיציפי (הפעם זה היה שלי) שאלתי אם אני יספיק אותו האם היא תוכלי לטפל בי? אמרה כן, רק תביא מכתב מרופא שהוא מסכים.
בתוך חצי שעה קבלתי אישור בכתב מהרופא.התקשרתי בחזרה ואז שוב התחילה עם עוד סיפורים
תוענת שבשיחה הראשונה עם הקליניקה לא מסרתי רשימה מלאה של התרופות שלי
אמרתי לה שאלו כמה שאלות וגם עלה איזה תרופות אני לוקחת ואמרתי אבל ממש בוודאות לא היה דגש בכלל בכל השיחה לתת רשימה מפורטת מלאה
כל טעיות שנעשו היו מצד של הקליניקה ולא ממני - רשלנות מצידם ואני משלמת את המחיר
הצלחתי לקבל בחזרה 1380ש"ח אבל היא מסרבת להחזיר 980ש"ח עבור אבחון
עכשיו תוענת משהו אחר, שאם הייתי מדווחת על התרופות שאני נוטלת לפני שהגעתי לקליניקה היא היית אומרת לי מראש לא להגיע כי לא תוכל לטפל בי ,ויכולתי לחסוך לעצמי כסף, אכזבה וזמן!
רשימת התרופות שלי היה זמין עוד לפני שנכנסתי לחדר אבחון על טופס מילאתי לפי דרישה ולפני שזה התחיל
הקליניקה חיכו שלושה שבועות בשביל להגיד לי שאני לא יקבל טיפול! זה עוגמת נפש !
אני מחכה בבית סובלת מכאבים בשביל להתחיל טיפול. זה ממש היה תרגיל לא אנושי !
אם היו ישירים מההתחלה ואומרים שיש סיכוי אחר אבחון שלא נוכל לטפל בך, לעולם לא הייתי עושה מתחילה אבחון אצלה.
אשמח לקבל את דעתכם, מה אליי לעשות?
תודה רבה | |
|
|
|
| 15/9/2019 11:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 11:42:23 |
| שלום וברכה ביבי,
על פניו התנהלות בית העסק כמתואר אינה ראויה אם להיות עדינים. אין זה מן הנמנע כי עליך להפנות פניה גם למשרד הבריאות. מכל מקום, אנו מציעים כי תעייני היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב, וככל שישנה הפרה של ההסכמות ו/או של ההתחייבות לקבל אותך לטיפולים ו/או הטעיה אסורה אחרת כלשהי, תפני בכתב בצורה מסודרת להנהלת בית העסק בתיאור הפרשה, הטענות ובדרישה לקבל את התמורה (או לכל הפחות חלקה) בחזרה. | |
|
|
|
| 15/9/2019 11:52 |
ביבי |
 | | מחבר: | ביבי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 11:52:07 |
| תודה רבה עבור עזרתכם, בהחלט הפנה מכתב למשרד הבריאות, לא יודעת שאפשרי
יום קסום | |
|
|
|
| 12/9/2019 19:08 |
רן |
 | | מחבר: | רן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 19:08:37 |
| רכשתי מיטת עיסוי לפני כשבוע וחצי, שילמתי תוספת במחיר בשביל מידה גדולה יותר,
המוצר שהגיע אלי גם היה פגום וגם במידה הקטנה, התקשרתי לחברה אחרי כמה בירורים הודיעו לי שמחליפים את המיטה, לאחר יומיים הגיע אלי המיטה החדשה ושוב המידה הקטנה, התקשרתי שוב לשירות לקוחות ואחרי בירורים הם אמרו לי שכל המיטות שלהם במידה הקטנה ואין את המידה הגדולה ואמרו שזה טעות של הספק, אמרו לי או שאקבל החזר (רק על תוספת המידה) או שאחזיר את המוצר ואקבל החזר, האם הם מחויבים לתת לי פיצוי על ההתנהלות שקרתה (חשוב לציין שהייתי צריך לבטל בגלל ההתנהלות שלהם טיפולים ולכן הפסדתי כסף רב בערך כפול מהמיטה) | |
|
|
|
| 15/9/2019 11:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 11:51:24 |
| שלום וברכה רן,
משצויין כי המיטה נרכשה לצורך עסק שלך למתן טיפולים, הרי שקשה יהיה להחיל את דיני הגנת הצרכן, וממילא אין המועצה מטפלת בפניות של בתי העסק אלא של צרכנים בלבד. נציין רק כי אין זה מן הנמנע כי התנהלות בית העסק תקים חבות בפיצוי מכוח דיני הנזיקין, ברם יחד עם זאת הדין נותן גם מקום לשגגות בתום לב. | |
|
|
|
| 12/9/2019 17:58 |
חן |
 | | מחבר: | חן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 17:58:18 |
| הזמנתי כספת באתר לאסט פרייס
היה כתוב תחת הדגם שהוא כולל מנגנון אלקטרוני ומפתח
היום הגיע הדגם והוא רק עם מפתח
הטעות הייתה באתר עצמו של לאסט פרייס
בשיחה איתם אמרו לי לא לקבל את המשלוח
הם יזכו ובודקים מה לעשות
ובמקביל תיקנו את הטקסט השגוי באתר
וכמובן להוסיף כמעט שעה מזמני עם מתקין על התקנה שלא התקיימה
מה בעצם הזכויות הצרכניות שלי במקרה כזה?
| |
|
|
|
| 15/9/2019 11:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 11:48:30 |
| שלום וברכה חן,
פנייתך מתארת אי התאמה מהותית במוצר ו/או הפרה של ההתחייבויות מצד בית העסק בעסקה ו/או הטעיה אסורה מצדו, עוולות המקנות לצרכן זכות לביטול העסקה ללא כל עלות מצדו, וכן פיצוי סביר בנסיבות בגין נזק מוכח שנגרם לו כתוצאה מהעוולות האמורות לעיל. | |
|
|
|
| 12/9/2019 16:16 |
דני |
 | | מחבר: | דני (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 16:16:01 |
| שלום,
רכשתי טלפונית מד"ר גב, חלקי חילוף לכסא משרדי גדול - מושב וידיות לדגם ספציפי (לא רהיט בזמנה אישית). בשיחה לפני ההזמנה שאלתי מס' פעמים האם מה שהם שולחים יתאים בוודאות כי נתתי את שם הדגם של הכיסא. נאמר לי שכן.
החלקים הגיעו והכסא הורכב אלא שהכנה ל-2 מהברגים נמצאת לא במקום (שונה בבירור ממה שיש בכסא הישן).
שילמתי גם על חלקים וגם ועל משלוח למשרד.
ביקשתי שישלחו איש מקצוע לפתור את הבעיה ולתדהמתי הם מבקשים ממני לשאת בעלות.
שאלות:
1. האם זה חוקי? אם לא - האם יכולים לשלוח לי הוראת החוק הרלוונטית?
2. האם הדרך שלי לסגת מהעניין היא רק דרך ביטול עסקה ואז אני מקבל החזר חלקי, או שעקב העובדה שברור שמה שקיבלתי לא מתאים - מגיע לי לקבל החזר מלא והאם גם של דמי המשלוח?
3. האם יש עוד משהו שאוכל לעשות? | |
|
|
|
| 15/9/2019 11:12 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 11:12:23 |
| שלום וברכה דני,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה ולביטול עסקת מכר מרחוק, ואכן במקרה של אי התאמה מהותית במוצר, אין לחייב את הצרכן בעלות כלשהי, קרי לא בדמי ביטול ולא בהובלת המוצר חזרה לבית העסק. יחד עם זאת, יש לציין כי נראה כי חלק מהמוצרים נשוא העסקה כן התאימו והכסא גם הורכב. קשה ליתן מענה לגופן של השאלות במגבלות הפורום, בהעדר יכולת לעמוד על מכלול הנסיבות, ועל ההסכמות שבין הצדדים, מצב הכסא, אי ההתאמה הנטענת במוצר/ים וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 12/9/2019 11:13 |
סימה |
 | |
|
| 15/9/2019 10:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 10:50:36 |
| שלום וברכה סימה,
נא ראי תגובתנו בעניין פנייתך דלעיל. | |
|
|
|
| 12/9/2019 10:06 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 10:06:55 |
| שלום רב,
פירסמתי חוות דעת שלילית ברשת החברתית בעקבות שירות רע שאני מקבל מבעל עסק (עסק לרהיטים).
אציין שכל התוכן בטקסט שפירסמתי הוא מדוייק. בעקבות כך, קיבלתי הודעה מבעל העסק בה הוא מאיים בתביעת לשון הרע אם לא אסיר באופן מיידי את ההודעה.
אשמח אם תוכלו להגיד לי האם אני באמת עובר על חוק לשו הרע.
הנה הפוסט שפרסמתי כלשונו (כאן ללא שם העסק):
מעשה בחנות רהיטים *****
מהם הזמנו שולחן לפינת אוכל בסוף יולי (ב-26.7 ליתר דיוק). פגשנו שם שני אחים מאוד נחמדים שהבטיחו לנו לספק את השולחן תוך 21 ימי עסקים, וכך גם נכתב על טופס ההזמנה. כמובן ששילמנו את הסכום המלא על השולחן. היינו ממש מרוצים והתרגשנו לקראת קבלת השולחן היפה והחדש, שיאפשר לנו סוף-סוף לארח חברים ומשפחה כמו שצריך.
21 ימי עסקים עברו חלפו להם ואז התחיל מסע רדיפה... שלנו אחרי החנות. בהתחלה לא ענו בכלל. אחרי שבוע בערך שניסינו להשיג אותם בשלל אמצעים, חזרו אלינו נציגות שירות לקוחות (כל פעם מישהי אחרת) והתשובה שלהן הייתה ש"לא מצליחים לתפוס את המפעל". נשמע לי קצת מוזר כי אני מניחה שאם הם היו צריכים לספק הזמנה סיטונאית, הם היו גם נוסעים למפעל פיזית אם צריך ו"תופסים אותם" בכל מחיר. אחרי שהמשכנו להתעקש, לשלוח הודעות ולהתקשר כמעט כל יום, קיבלנו תשובה שההזמנה תהיה מוכנה תוך 10 ימי עסקים בערך. בערך!!! ולהזכירכם - עברו יותר משבועיים מהתאריך שבו היינו אמורים כבר לקבל את ההזמנה. האחים הנחמדים שאותם פגשנו בחנות פשוט נעלמו, אף אחד לא טורח ליצור איתנו קשר, להתנצל או להציע פיצוי. ותכלס, אנחנו לא באמת יודעים אם אי פעם נקבל את השולחן. בקיצור - להתרחק! מאוד מבאס לקבל כזה "שירות" ולהישאר בלי שולחן ובעיקר עם תחושה שפשוט רימו אותנו.
תודה. | |
|
|
|
| 12/9/2019 11:27 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 11:27:34 |
| קראי כאן: http://www.takdin.co.il/Article/Article/6137601
אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 12/9/2019 11:38 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 11:38:35 |
| היי משה,
במקרה שהעברת ישנו מקרה של השתלחות של לקוח בבעל העסק. לא כך הוא המקרה שלי. | |
|
|
|
| 12/9/2019 12:27 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 12:27:02 |
| | אז שים לב שהמקרה שלך אמור להיות פשוט יותר מהמקרה המתואר. | |
|
|
|
| 15/9/2019 10:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 10:30:51 |
| שלום וברכה ליאור,
קשה כמובן לחוות דעה כמבוקש פנייתך במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לעמוד על מכלול נסיבות הפרשה והפרסומים הרלוונטיים. ממילא אין תחום פנייתך מתחומי המומחיות של המועצה. מכל מקום, אנו ממליצים לנקוט בתום לב ובמשנה זהירות בניסוח פרסומים כגון אלה נשוא פנייתך, ולהימנע מהטחת רפש או האשמות לא מבוססות כנגד בתי עסק. | |
|
|
|
| 12/9/2019 08:04 |
סימה |
 | |
|
| 12/9/2019 10:19 |
סימה |
 | | מחבר: | סימה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 10:19:25 |
| שלום.
עליי להדגיש כי ההוראה לביטול חיוב לחברת מי הטבע ניתנה להם לפני שנה.
למרות כל פניותיי עדיין גובים ממני עבור ביטוח מוצר שלא נמצא ברשותי כלל.
פניתי מס' פעמים למועצה לצרכנות ללא הועיל.
אודה לעזרתכם בנדון.
מס' פניה 621191
נייד: 0505915845
| |
|
|
|
| 15/9/2019 10:10 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 10:10:19 |
| שלום וברכה סימה,
עיון במערכת הממוחשבת של המועצה, מגלה כי בימים האחרונים התקבלה תשובת הנילון לפנייתנו אליו בעקבות הגשת התלונה על ידך. אנו לומדים את עמדת הנילון האמורה לעיל, ומנהלת פניות הציבור תעמוד עמך בקשר מיד לאחר מכן. | |
|
|
|
| 12/9/2019 12:10 |
תום |
 | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 12:10:28 |
| היי,
הזמנתי שירות לתיקון ארון (ללא שום מנגנון חשמלי - ארון רגיל מעץ) שיש לי - המתקין איחר לי בכמה שעות. האם אני זכאי לפיצוי כספי?
לפי חוק הטכנאי לא מדובר על רהיטים אלא על מנגנונים ברהיטים: "ביקור טכנאי בבית הצרכן בתקופת האחריות בשנה הראשונה של מוצרי חשמל, אלקטרוניקה וגז חדשים, מנגנונים מכניים וחשמליים ברהיטים שמחירם גבוה מ–150 ₪".
בנוסף, ממי אני דורש את הפיצוי? המתקין הוא קבלן עצמאי ולא עדכן את החברה על האיחור
תודה | |
|
|
|
| 12/9/2019 14:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 14:41:07 |
| שלום רב תום,
עקרונית, תיקון 55 לסעיף 18א(ג) בחוק הגנת הצרכן המכונה "חוק הטכנאים" הורחב ויחול גם על :
1. בנוסף לביקור טכנאי, החוק יחול גם על כל נציג אחר מטעם העוסק.
2. החוק יחול גם בתקופת האחריות המורחבת.
3. החוק יחול על הסכמים לשירות תיקונים מעבר לתקופת האחריות.
4. החוק יחול גם במקרה של התקנה או פירוק ציוד.
5. בדיקות תקופתיות של מתקני גז
6. הובלה של מוצרים שהעוסק מכר (לאו דווקא מוצרי חשמל).
ראה מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
|
|
|
| 12/9/2019 15:32 |
תום |
 | | מחבר: | תום (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 15:32:19 |
| התשובה שלכם לא מבנת וסותרות תשובות קודמות.
האם החוק חל גם על ריהוט (ללא מנגנון מכני) ?
תודה | |
|
|
|
| 15/9/2019 09:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 09:54:53 |
| תום שלום רב,
התשובה חיובית.
הסעיף יחול גם על התקנה של ריהוט ללא מנגנון מכני, והדבר נובע מהתיקונים שהוכנסו לסעיף. | |
|
|
|
| 12/9/2019 13:47 |
בועז |
 | | מחבר: | בועז (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 13:47:37 |
| שלום רב
ברצוני לדעת האם קיים חוק מדינה המגביל את שכר טרחת החברות המסייעות להשגת פטור ממס הכנסה (לא קצבת נכות) ?
אני נדרש לפי חוזה לשלם שכר טרחה 20% + מע"מ מהחזרי המס שאקבל,
במידה וקיים חוק בנושא, היכן ניתן למצוא את פרטיו?
לתשובתכם אודה
| |
|
|
|
| 15/9/2019 09:50 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 09:50:22 |
| בועז שלום רב,
הנושא מוסדר באמצעות חוק הביטוח הלאומי.
מצ"ב קישור להסבר בנוגע להגבלות בגביית שכר טירחה בייצוג מול הביטוח הלאומי:
https://www.btl.gov.il/Publications/booklet/hebrew_booklet/Documents/HokHagbalatTirha.pdf | |
|
|
|
| 12/9/2019 13:30 |
ליאור |
 | | מחבר: | ליאור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 13:30:36 |
| רכשתי ביריד חבר באפריל 2019 שעון אומגה סימסטר, לאחרונה בדקנו את במספר הסריאלי של השעון והתברר כי מדובר בשעון שיוצר בשנת 2007 , לי נמכר כחדש ב 2019
מה ניתן לעשות? האם ניתן לדרוש החלפת המוצר? | |
|
|
|
| 15/9/2019 09:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 09:48:17 |
| ליאור שלום רב,
עקרונית, היה ובית העסק ביצע הטעיה לגבי תאריך הייצור של המוצר, אתה רשאי לבטל את העסקה.
אף על פי כן, יש לבסס את הסיבה לעיכוב בפנייה לעוסק ומדוע הפנייה לא התבצעה במועדה, על מנת למנוע טענות לשיהוי. | |
|
|
|
|