| 17/9/2019 17:11 |
רעיה |
 | | מחבר: | רעיה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 17:11:02 |
| | הייתי רוצה לדעת איך מבטלים את התלונה שהגשתי | |
|
|
|
| 18/9/2019 12:28 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 12:28:40 |
| שלום וברכה רעיה,
תוכלי לכתוב כאן בפורום את מספר התלונה, או לפנות בדוא"ל למועצה בנדון - ראי פרטים בדף "צור קשר" באתר. | |
|
|
|
| 17/9/2019 10:39 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 10:39:07 |
| שלום רב
לפני מספר שנים הגעתי מיוזמתי למכון בריינס תל אביב, המוכר שירות הסרת נימי דם במכשיר לייזר. הכל היה טוב ויפה לפני התשלום. ביצוע הדגמה של מספר שניות הייתה סבירה ברמת הכאב, אפשר לאמר אםילו שלא כאב כלל ואפילו הנים שעשו עליו נסיון נעלם.
השיחה וההתקשרות נעשים על ידי רופא, בעל המרפאה.
שילמתי המחיר הנדרש על סט טיפולים בפריסת צקים שנפרעו כולם.וקבעתי תור לטיפול ראשון בשמחה רבה.
הגעתי אל המרפאה לקבל טיפול, קיבל אותי אדם, דובר השפה הרוסית, לא בטוח שהבין אותי, מה שכן הרבה לחייך. מרחתי לפני הטיפול לדרישתם משחת ״אמלה״ להרדמה קלה של המקום.
הטיפול התחיל במגע הלייזר, כאב בלתי נסבל, הרגשה של שריפה ודקירת המקום. אי אפשר לסבול היה אפילו למחצית הדקה את הטיפול. כאבים וצרחות בלתי נשלטים. גם שהערתי לאדם שביצע את העבודה קיבלתי רק חיוך. אי אפשר להתלונן כי הרי רק הוא ואני בחדר ומי יכול לפקח על מה שעשה!? רמת לייזר גבוה קשה כואבת מאוד בלתי נסבלת קמתי כל פעם אחרי דקה וגם אין עם מי לדבר - כי כל פעם פקידות הקבלה מתחלפות ו״מנהל המרפאה לא נמצא או מוכר בדלת סגורה עסקה נוספת״ ולא ניתן להפריע או להמתין.
ראוי לציין שלא ממשתי 20% ממה ששילמתי, אף אחד מהמרפאה לא יצר קשר לשמוע מדוע איני ממשיכה. נהפוכו כשהתקשרתי לדרוש כספי או לבדוק מה ניתן לעשות - נאמר לי שכבר ממשתי מספיק טיפולים (אולי 2 ואם בכלל כי זה היה בלתי נסבל - מתוך עשרה כפי שהובטח) ושאני יכולה להמשיך להגיע ושלא מגיע לי שום דבר, היו גם שיחות בהם הובטח שיחזרו אליי והיום עברו מספר שנים לפחות שחוש או ארבע ואף אחד לא חזר.
אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי לקבל כספי חזרה.וכדי שנשים נוספות לא יפגעו או ירומו.
להתייחסותכם אודה | |
|
|
|
| 18/9/2019 12:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 12:25:00 |
| שלום וברכה רבקה,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום בהעדר יכולת לרדת לנסיבות הפרשה. קצת התקשינו להבין כיצד מומשו כבר כ - 80% מסדרת הטיפולים שרכשת נוכח טענותיך לשירות לקוי או לכאב בלתי נסבל. מכל מקום עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ניתן להעלות בדוחק טענה לפיה עסקה לרכישת סדרת טיפולים קוסמטיים נשוא פנייתך הינה עסקה מתמשכת, כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, אותה ניתן לבטל בכל עת. ומרגע הביטול לא ניתן לחייב את הצרכן בגין השירות, ודמי ביטול ניתן לגבות רק מקום בו הדבר פורש בהסכם כתוב. נסי לפנות בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 17/9/2019 10:38 |
רבקה |
 | | מחבר: | רבקה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 10:38:44 |
| שלום רב
לפני מספר שנים הגעתי מיוזמתי למכון בריינס תל אביב, המוכר שירות הסרת נימי דם במכשיר לייזר. הכל היה טוב ויפה לפני התשלום. ביצוע הדגמה של מספר שניות הייתה סבירה ברמת הכאב, אפשר לאמר אםילו שלא כאב כלל ואפילו הנים שעשו עליו נסיון נעלם.
השיחה וההתקשרות נעשים על ידי רופא, בעל המרפאה.
שילמתי המחיר הנדרש על סט טיפולים בפריסת צקים שנפרעו כולם.וקבעתי תור לטיפול ראשון בשמחה רבה.
הגעתי אל המרפאה לקבל טיפול, קיבל אותי אדם, דובר השפה הרוסית, לא בטוח שהבין אותי, מה שכן הרבה לחייך. מרחתי לפני הטיפול לדרישתם משחת ״אמלה״ להרדמה קלה של המקום.
הטיפול התחיל במגע הלייזר, כאב בלתי נסבל, הרגשה של שריפה ודקירת המקום. אי אפשר לסבול היה אפילו למחצית הדקה את הטיפול. כאבים וצרחות בלתי נשלטים. גם שהערתי לאדם שביצע את העבודה קיבלתי רק חיוך. אי אפשר להתלונן כי הרי רק הוא ואני בחדר ומי יכול לפקח על מה שעשה!? רמת לייזר גבוה קשה כואבת מאוד בלתי נסבלת קמתי כל פעם אחרי דקה וגם אין עם מי לדבר - כי כל פעם פקידות הקבלה מתחלפות ו״מנהל המרפאה לא נמצא או מוכר בדלת סגורה עסקה נוספת״ ולא ניתן להפריע או להמתין.
ראוי לציין שלא ממשתי 20% ממה ששילמתי, אף אחד מהמרפאה לא יצר קשר לשמוע מדוע איני ממשיכה. נהפוכו כשהתקשרתי לדרוש כספי או לבדוק מה ניתן לעשות - נאמר לי שכבר ממשתי מספיק טיפולים (אולי 2 ואם בכלל כי זה היה בלתי נסבל - מתוך עשרה כפי שהובטח) ושאני יכולה להמשיך להגיע ושלא מגיע לי שום דבר, היו גם שיחות בהם הובטח שיחזרו אליי והיום עברו מספר שנים לפחות שחוש או ארבע ואף אחד לא חזר.
אשמח לדעת מה ניתן לעשות כדי לקבל כספי חזרה.וכדי שנשים נוספות לא יפגעו או ירומו.
להתייחסותכם אודה | |
|
|
|
| 18/9/2019 12:23 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 12:23:49 |
| שלום וברכה רבקה,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום בהעדר יכולת לרדת לנסיבות הפרשה. קצת התקשינו להבין כיצד מומשו כבר כ - 80% מסדרת הטיפולים שרכשת נוכח טענותיך לשירות לקוי או לכאב בלתי נסבל. מכל מקום עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון בית העסק וכיוצ"ב. ניתן להעלות בדוחק טענה לפיה עסקה לרכישת סדרת טיפולים קוסמטיים נשוא פנייתך הינה עסקה מתמשכת, כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הצרכן, אותה ניתן לבטל בכל עת. ומרגע הביטול לא ניתן לחייב את הצרכן בגין השירות, ודמי ביטול ניתן לגבות רק מקום בו הדבר פורש בהסכם כתוב. נסי לפנות בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל. | |
|
|
|
| 17/9/2019 07:53 |
Galk |
 | | מחבר: | Galk (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 07:53:02 |
| רכשתי שני פריטי לבוש שהיה עליהן מבצע של 50% הנחה (לאחר הנחה כל פריט עלה 350 ש״ח). הפריטים לא מתאימים ולכן באתי להחליפם (מס ימים לאחר מכן וללא שימוש). במועד ההחלפה ביקשו ממני לשלם את ההפרש בין המחיר ששולם בפועל - 350 שח (כאמור במקום 700 שח) לבין מחיר הפריט החדש ללא הנחה (900 ש״ח).
לי זה נראה מוזר. הרי ברור שאם המבצע היה 1+1 לא היו דורשים ממני להוסיף מחיר מלא של מוצר.
מה המדיניות של החלפת מוצרים שנרכשו בהנחה? | |
|
|
|
| 17/9/2019 10:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 10:24:38 |
| מחוק הגנת הצרכן:
4ג. (א) עוסק המציע, המציג, או המוכר טובין לצרכן, יציג במקום עסקו, במקום הנראה לעין ובאותיות ברורות וקריאות, מודעה המפרטת את מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם; במודעה יצוין אם ניתן להחזיר טובין כאמור, לרבות הגבלות להחזרת הטובין, תנאי ההחזרה, אופן וסוג ההחזר שיקבל הצרכן (בחוק זה – מדיניות החזרת טובין); צוין במודעה כי לא ניתן להחזיר טובין, הן בדרך כלל והן במקרים מסוימים, יחולו הוראות סעיף 2(ב2).
(ב) ביקש הצרכן להחזיר לעוסק טובין שלא עקב פגם, בהתאם למדיניות החזרת טובין המפורטת במודעה, והעוסק לא פעל בהתאם לאותה מדיניות, רשאי הצרכן להחזירם לעוסק בתוך שבעה ימים מיום שסורב, והעוסק יהיה חייב להשיב לו את מלוא התמורה שקיבל באופן שבו שילם הצרכן, ובלבד שלא חלה הרעה במצב הטובין; לענין זה, פתיחת האריזה כשלעצמה לא תיחשב כהרעה במצב הטובין, אלא אם כן השר, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, קבע אחרת לגבי טובין או סוגי טובין.
(ג) לא הציג עוסק מודעה כאמור בסעיף קטן (א), חזקה כי מדיניותו לגבי החזרת טובין שלא עקב פגם היא מתן אפשרות לצרכן להחזיר לו את הטובין, וההוראות לפי סעיף קטן (ב) יחולו לענין זה, בשינויים המחויבים. | |
|
|
|
| 18/9/2019 12:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 12:16:38 |
| שלום וברכה,
נא ראי תגובתנו בעניין פנייתך להלן. | |
|
|
|
| 17/9/2019 10:23 |
שלי |
 | | מחבר: | שלי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 10:23:54 |
| אתמול בערב הגעתי לסניף אופטיקנה ורכשתי משקפיים, לאחר פחות משעה הגעתי לסניף לבטל את הרכישה וסורבתי בטענה שהעדשה כבר נחתכה. ראשית לאחר הקניה כששאלתי תוך כמה זמן המשקפיים מוכנות לא אמרו לי זמן אמרו לי ״אנחנו נתקשר״ ולא תיארתי לעצמי שברגע ששילמתי כבר מכינים לי את המשקפיים, אני רגילה לקבל משקפיים לאחר מספר ימים ולעולם לא תיארתי לעצמי שאי אפשר לבטל עסקה תוך זמן קצר. כשחיפשתי את התקנון בחנות ואת הנהלים על החזרות החלפות ותיקונים לא ראיתי כלום כלומר הם לא מנגישים זאת ללקוחות אין שלט אין דף שעומד אין כלום וכשביקשתי לראות אם יש באיזה שהוא מקום לא היה להם להראות לי. הדבר היחיד שהיה לי זה אחרכך שגיליתי שרשום על הקבלה ״אין החלפות, החזרות וחלקי חילוף בגין מוצרים שנקנו בהנחה של 50% ומעלה״ שזה משהו שלא ידעתי עליו קודם כל, ואחרכך ראיתי שההנחה שקיבלתי הייתה 63.9% (לא נאמר לי שזה הסכום רק נאמר לי שיש הנחה ושזה יוצא לי יותר זול מזוג משקפיים אחרות).
הזמנתי משטרה לסניף ובסופו של דבר לא יצא מזה כלום ואמרו לי לפנות לשירות לקוחות למחרת ב9 בבוקר ושהם שלחו מייל בעצמם (לא זוכרת אם למעבדה או לשירות לקוחות). התקשרתי היום ב9:15 לשירות לקוחות והם לא קיבלו מייל אבל הם לקחו את הפנייה שלי ואמרו שהם יעבירו את זה למנהלת שירות הלקוחות. התקשרתי לסניף שממנו קניתי את המשקפיים במטרה להבין מה קורה עם המייל שהם שלחו ומה שיצא מהשיחה הזאת זה שהבנתי שאין עם מי לדבר כי הם פשוט משקרים לי בפנים! המוכרת שם טוענת שהיא הראתה לי ״שלט״ הם התקנון! מה שלא היה ולא נברא!
אשמח לעזרתכם בבקשה. | |
|
|
|
| 18/9/2019 12:14 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 12:14:18 |
| שלום וברכה שלי,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר בהתאמה אישית, וזאת בתנאי שטרם הוחל בפועל בהליך הייצור, ובכפוף ליתר הוראות התקנות. מדיניות בית העסק תקפה מקום בו לא חלה זכות הביטול כאמור לעיל. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל, בתיאור הפרשה והטענות ובדרישה לכבד את הודעת הביטול שניתנה על ידך בשלב כה מוקדם בו לא מתקבל על הדעת שכבר הוחל בהליך הייצור, לטענתך. יש להוסיף כי בית העסק המסרב לכבד הודעת ביטול ולהשיב את התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול כדין, חשוף לתביעת פיצוי עונשי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 ש"ח מכוח סעיף 31א' לחוק הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 17/9/2019 10:00 |
אבינועם פתאל |
 | | מחבר: | אבינועם פתאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 10:00:02 |
| שלום
אני הייתי לקוח 012 בעבר והתניידתי לפלאפון לפני הרבה זמן
כל היום מתקשרים אלי מ012 במטרה להחזיר אותי ביקשתי להסיר אותי מרשימת תפוצה
ומתקשרים אלי שוב (מדובר על כ-3 פעמים בשבוע ממוצע)
האם ניתן לתבוע על כך?
האם זה חלק מחוק הספאם? | |
|
|
|
| 18/9/2019 12:08 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 12:08:39 |
| שלום וברכה אבינועם,
הפרק הרלוונטי חוק התקשורת, המכונה "חוק הספאם", אינו חל על טלמרקטינג ופניות טלפוניות בכלל. יחד עם זאת, יכול שימצא כי בית עסק חב בפיצוי מכוח דיני הנזיקים הכלליים. | |
|
|
|
| 17/9/2019 07:50 |
Galka |
 | | מחבר: | Galka (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 07:50:10 |
| רכשתי שני פריטי לבוש שהיה עליהן מבצע של 50% הנחה (לאחר הנחה כל פריט עלה 350 אש״ח). הפריטים לא מתאימים ולכן באתי להחליפם (במועד וללא שימוש). במועד ההחלפה ביקשו ממני לשלם את היא בין המחיר ששולם בפועל - 350 שח (כאמור במקום 700 שח) לבין מחיר הפריט החדש ללא הנחה (900 ש״ח).
לי זה נראה מוזר. הרי ברור שאם המבצע היה 1+1 לא היו דורשים ממני להוסיף מחיר מלא של מוצר.
מה מדיניות ההחלפה לגבי פריטים שנרכשו בהנחה? תודה. | |
|
|
|
| 18/9/2019 12:06 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 12:06:56 |
| שלום וברכה,
ככל שאין המדובר במימוש זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת ביגוד מכוח תקנות ביטול עסקה, קרי בתוך יומיים מועד הרכישה ובכפוף ליתר הוראות התקנות, הרי שענייני ביטול/החזרה/זיכוי וכו' נתונים למדיניות בית העסק אותה עליו להציג באופן ברור ובולט טרם ההתקשרות בעסקה. | |
|
|
|
| 16/9/2019 22:53 |
Yonatan Alon |
 | | מחבר: | Yonatan Alon (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 22:53:54 |
| שלום לכולם,
ביצעתי הזמנה היום יום שני 16/09/19 באתר Hotels ובעסקה היה רשום ״ללא ביטול״.
לאחר סיום ההזמנה שמתי לב שטעיתי באות אחת בשם המלון וביצעתי הזמנה למלון לא נכון.
התקשרתי לאחר 5 דקות לנציגים בחו״ל אשר אמרו שהמחלקה שמטפלת בזה לא עובדת כרגע ויעבירו להם את הפנייה וגם למלון שלחו הודעה.
האם יהיה אפשרי לקבל ביטול או שינוי המלון לפי הגנת הצרכן? | |
|
|
|
| 18/9/2019 12:04 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 12:04:53 |
| שלום וברכה,
קשה ליתן מענה לגופה של שאלה במגבלות הפורום, בין היתר מחמת העדר פרטים חיוניים, כגון מועד החופשה וכיוצ"ב. מכל מקום נציין כי החוק מאפשר לבתי עסק בתחום נשוא פנייתך להציע חלופה של עסקה ללא אפשרות ביטול. עסקה "רגילה" ניתנה לחרטה ולביטול בתנאי שנותרו לפחות 7 ימים שאינם ימי מנוחה בין הודע הביטול לבין מועד החופשה. עליך אפוא לעיין היטב בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה תקנון בית העסק ו/או כל תכתובת רלוונטית. | |
|
|
|
| 16/9/2019 20:24 |
אורן שלומי |
 | | מחבר: | אורן שלומי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 20:24:01 |
| | היי, לאחרונה רכשתי 3 כרטיסי גיפט כארד כחלק מהגרלה שתוככנה, ההגרלה בוטלה ובחנות אומרים שלא ניתן להחזיר את הכרטיס ולקבל בחזרה את הכסף. אשמח לדעת מה החוק בנוגע להחזרת גיפט כארדים. | |
|
|
|
| 18/9/2019 12:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 12:01:39 |
| שלום וברכה אורן,
קשה ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לרדת למלוא נסיבות הפרשה. נציין כי עריכת הגרלה מחייבת קבלת אישור ממשרד הכלכלה, ובמסגרת האישור נדרש כי בית העסק יעמיד תקנון להגרלה וכן עו"ד או רו"ח מפקח. עליך לעיין בכל מערכת ההסכמות שבין הצדדים, לרבות תקנון כאמור, ולפנות בכתב לבית העסק או לבעל התפקיד האמור לעיל, בדרישה לקיים את ההסכמות או להשיב את התמורה ששולמה. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 16/9/2019 16:26 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 16:26:37 |
| שלום רב,
לפני כחודש וחצי נרשמתי לקורס שצפוי להתחיל בסוף אוקטובר. תשלום דמי הרישום וההליך התבצע מרחוק,על גבי טופס הרישום ציינתי את הסכום הכולל ויתרת התשלום.
היום קיבלתי הודעה שהשכר עלה ב1000₪.להבנתי טופס הרישום תקף כחוזה.כיצד ניתן לפעול בעניין?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 18/9/2019 11:56 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 11:56:52 |
| שלום וברכה טל,
עלי לעיין ראשית בכל מערכת ההסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה ו/או תקנון מוסד הלימוד, כל תכתובת דוא"ל רלוונטית וכיוצ"ב. | |
|
|
|
| 17/8/2019 18:06 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/08/2019 | | שעה: | 18:06:06 |
| שלום,
בחודש שעבר נאלצתי לבטל שתי טיסות עקב שינוי בתוכנית הנסיעה. כרטיסי הטיסה נרכשו באתר האינטרנט טרווליסט.
1. העסקה בוצעה באתר האינטרנט טרווליסט ונרכשה מספק(סוכן) ישראלי.
מועד ביצוע העסקה - 05/07/2019
מועד טיסה מתוכנן - 12/07/2019
מועד הביטול שבוצע בפניה בכתב ובשיחת טלפון - 07/07/2019
הספק לא אישר את ההחזר כספי וחוייבתי במלוא סכום העסקה כולל תשלום
על כבודה שרכשתי בנוסף לכרטיסי טיסה. שילמתי את מלוא הסכום למרות
הביטול. בשום שלב של ביצוע העסקה לא הוצגו תנאי העסקה, לא הוצגו תנאי
הביטול ולא נשלח אלי טופס גילוי נאות. האם היעדר תנאי ביטול וטופס גילוי
נאות יכול לזכות בהחזר כספי על ביטול עסקה?
2. העסקה בוצעה באתר האינטרנט טרווליסט ונרכשה מספק(סוכן) ישראלי. חברת
התעופה גם כן ישראלית.
מועד ביצוע העסקה - 05/07/2019
מועד טיסה מתוכנן - 15/07/2019
מועד הביטול - 07/07/2019
חוייבתי בדמי ביטול של 60 דולר.
על פניו נראה שהביטול עומד בחוק הגנת הצרכן אך הספק טוען שלא. האם
בהתאם לתאריכים שצויינו חל במקרה הזה חוק הגנת הצרכן?
מודה מראש על תשובתכם.
| |
|
|
|
| 18/8/2019 13:52 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/08/2019 | | שעה: | 13:52:47 |
| שלום וברכה יוסי,
על פניו נראה כי קשה יהיה לבסס זכות לחרטה ולביטול עסקה מכוח חוק הגנת הצרכן, שעה שהחוק דורש קיומן של 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות בין מועד הודעת הביטול לבין המועד הקבוע לטיסה. | |
|
|
|
| 17/9/2019 11:51 |
יוסי |
 | | מחבר: | יוסי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 11:51:17 |
| שלום,
תודה רבה על תשובתכם.
האם לדעתכם עבור המקרה השני שתיארתי לא חל חוק הגנת הצרכן? הטיסה נרכשה ב 05/07/2019, מועד הביטול 07/07/2019. מועד טיסה מתוכנן 15/07/2019. יש 7 ימים בין מועד הביטול למועד הטיסה אם סופרים גם את יום הביטול או יום הטיסה ואת יום שישי.
האם ניתן לכלול בספירה אם יום הטיסה או את יום הביטול ואת יום שיש?
האם העובדה שלא הוצגו תנאי העסקה ותנאי הביטול ולא נשלח טופס גילוי נאות יכולה לזכור בהחזר כספי?
תודה | |
|
|
|
| 18/9/2019 11:54 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 11:54:33 |
| שלום וברכה,
כאמור גם במקרה השני המתואר בפנייתך, לא קמה זכות לחרטה ולביטול מכוח חוק הגנת הצרכן, כיוון שהחוק דורש קיומם של 7 ימים שאינם ימי מנוחה לפחות בין מועד מתן הודעת הביטול לבין המועד של הטיסה. ע"פ חוק הפרשנות ימי ההודעה והטיסה אינם באים בחשבון, ולפיכך הודעת הביטול ניתנה מאוחר מדי מכדי להקים זכות חרטה וביטול עסקה מכוח החוק. | |
|
|
|
| 16/9/2019 17:56 |
הילה |
 | | מחבר: | הילה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 17:56:17 |
| עשיתי מנוי והתחרטתי עליו אחרי יום כשרציתי לבטל אמרו רק מהחודש הבא.
אמרתי להם שיש חוק של התחרטות תוך 14 יום. לא רצו להכיר בזה.. כיצד עליי לפעול? | |
|
|
|
| 18/9/2019 10:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 10:31:03 |
| הילה שלום רב,
יש להעביר פנייה בכתב לבית העסק ולציין את הוראות חוק הגנת הצרכן המאפשרות ביטול עסקה לרכישת שירותי מנוי לחדר כושר בתוך 14 ימים ובכפוף לתשלום דמי ביטול בסך שלא יעלה על 5% או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.
במקביל, ניתן להגיש תלונה באמצעות אתר המועצה. | |
|
|
|
| 16/9/2019 16:26 |
טל |
 | | מחבר: | טל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 16:26:19 |
| שלום רב,
לפני כחודש וחצי נרשמתי לקורס שצפוי להתחיל בסוף אוקטובר. תשלום דמי הרישום וההליך התבצע מרחוק,על גבי טופס הרישום ציינתי את הסכום הכולל ויתרת התשלום.
היום קיבלתי הודעה שהשכר עלה ב1000₪.להבנתי טופס הרישום תקף כחוזה.כיצד ניתן לפעול בעניין?
תודה מראש
| |
|
|
|
| 18/9/2019 10:16 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 10:16:33 |
| שלום רב טל,
האם הקורס הינו במסגרת לימודים אקדמיים?
אם כן, יהיה עליך לפנות אל המל"ג.
אם מדובר בלימודים שאינם מוכרים על ידי המל"ג,עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה, בין היתר הטעיה במחיר, על כן, אני, מציעה כי תפנה אל החברה בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך. | |
|
|
|
| 16/9/2019 15:47 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 15:47:51 |
| שלום
האם לפי חוק מותר לחברת תקשורת לחייב אותי בתור לקוחה חדשה על רכישת הסים ?
האם מותר להם לחייב אותי על הפעלת הסים ?
בכלל החיובים האלה חוקיים ?
אם כן, איך אדע מה הסכום הסביר ?
תודה
| |
|
|
|
| 18/9/2019 10:07 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 10:07:07 |
| שלום רב ויקי,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע מחיר לפי שיקול דעתו מלבד המוצרים הנמצאים בפיקוח (כגון: מוצרי צריכה).
האם כלקוחה חדשה, מסרו לך מידע בכתב המפרט את התנאים?
האם ביקשת לרכוש סים?מה סוכם בניכם בעת רכישתו?
בכל מקרה, אני, מציעה כי תעייני ברישיון של החברה המופיע באתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 16/9/2019 15:47 |
ויקי |
 | | מחבר: | ויקי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 15:47:39 |
| שלום
האם לפי חוק מותר לחברת תקשורת לחייב אותי בתור לקוחה חדשה על רכישת הסים ?
האם מותר להם לחייב אותי על הפעלת הסים ?
בכלל החיובים האלה חוקיים ?
אם כן, איך אדע מה הסכום הסביר ?
תודה
| |
|
|
|
| 18/9/2019 09:57 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 09:57:58 |
| שלום רב ויקי,
ככלל, בית עסק רשאי לקבוע מחיר לפי שיקול דעתו מלבד המוצרים הנמצאים בפיקוח (כגון: מוצרי צריכה).
האם כלקוחה חדשה, מסרו לך מידע בכתב המפרט את התנאים?
האם ביקשת לרכוש סים?מה סוכם בניכם בעת רכישתו?
בכל מקרה, אני, מציעה כי תעייני ברישיון של החברה המופיע באתר משרד התקשורת. | |
|
|
|
| 16/9/2019 12:56 |
משה חיות |
 | | מחבר: | משה חיות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 12:56:55 |
| שלום,
בתאריך ה30.9 תואמה מנקה שתגיע לביתי (מנקה מחברת האחזקה ״חרמון אחזקות״).
המנקה לא הגיעה כלל ולא עודכנתי על כך.
ברצוני לברר האם אני זכאי לפיצוי כספי עפי חוק הטכנאים ו/או תיקון לחוק זה בגין אי הגעת המנקה.
תודה. | |
|
|
|
| 16/9/2019 13:26 |
משה חיות |
 | |
|
| 16/9/2019 13:27 |
משה חיות |
 | |
|
| 18/9/2019 08:43 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 08:43:43 |
| משה שלום רב,
על פי הוראות הדין, סעיף 18א לחוק הגנת הצרכן אינו חל על שירותי ניקיון ועל כן, אין זכות לקבלת פיצוי ללא הוכחת נזק.
אף על פי כן, היה ונגרם לך נזק עקב אי ההגעה, לדג', אובדן יום עבודה וכו', ניתן לדרוש פיצוי בהתאם לדיני הנזיקין הכללים. | |
|
|
|
| 17/9/2019 09:48 |
יקיר |
 | | מחבר: | יקיר (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 09:48:53 |
| | הגשתי אצלכם תחונה דיוחתי מה שצריך ואתם ישר סגרתם ללא סיבה כלל ובלי ששאלתם כלום מספר הפנייה זה 640846 שלחתי לכם הכול והיפנו אותי עלכים אוקי מקווה מה ניסגר איתכם | |
|
|
|
| 16/9/2019 12:37 |
בלה |
 | | מחבר: | בלה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 12:37:40 |
| יש לי מנוי במכון לרחיצת מכוניות ואני לא מרוצה מהשירות. האם אני יכולה לבטל את העסקה ובאיזה תנאים.
אני אזרחית ותיקה | |
|
|
|
| 16/9/2019 16:25 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 16:25:38 |
| שלום רב בלה,
עקרונית, בעסקה מתמשכת קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה בכל עת שהצרכן יחפוץ בכך ועל בית העסק לבטל את העסקה בתוך 3 ימים מקבלת הודעת הביטול, אולם על הצרכן לעיין בהסכם ההתקשרות על מנת לבדוק אם הביטול כרוך בקנס יציאה, אם כן, יהיה על הצרכן לשלמו. | |
|
|
|
| 17/9/2019 09:43 |
בלה |
 | |
|
| 12/9/2019 13:54 |
עמיחי |
 | | מחבר: | עמיחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 12/09/2019 | | שעה: | 13:54:24 |
| שלום
לפני כמה חודשים הזמנתי מחסן/סטודיו לחצר. קיבלתי הזמנת עבודה וחשבונית מס שילמתי מקדמה גדולה (לצערי..) זמן האספקה עבר מזמן וגיליתי שהעסק נכנס כנראה להליך של פשיטת רגל. בעל העסק אומר שהוא מנסה בכל זאת לספק את המוצר ללקוחות אחרונים שלו שלא קיבלו את הסחורה, אך זה עדיין לא קרה עד כה (כבר חודשיים איחור בזמן, האספקה) . אשמח לדעת מה אוכל לעשות בנידון כדי שלא אפסיד את כספי (כולו או חלקו)
תודה | |
|
|
|
| 15/9/2019 10:48 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 10:48:03 |
| שלום וברכה עמיחי,
קשה להכריע במגבלות הפורום כיצד עליך לנהוג, האם לבטוח בבית העסק ולאפשר לו לספק כמובטח, האם לנסות ולקדם את השבת המקדמה, מה מצבו הפיננסי של בית העסק, האם מדובר באדם פרטי או בחברה בע"מ, וכיוצ"ב. ברי כי בנסיבות המתוארת קמה לך זכות לביטול העסקה ולקבלת המקדמה בחזרה, נוכח הפרות ההסכם מצד בית העסק. | |
|
|
|
| 17/9/2019 09:38 |
עמיחי |
 | | מחבר: | עמיחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 17/09/2019 | | שעה: | 09:38:58 |
| | תודה רבה. אתייעץ עם עו'ד ונשקול כיצד לפעול | |
|
|
|
| 13/9/2019 11:32 |
מיכל קורן |
 | | מחבר: | מיכל קורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 13/09/2019 | | שעה: | 11:32:42 |
| בתאריך 2/8 רכשתי דרך האינטרנט מצלמה וחצובה. למחרת חזרו אליי ממחלקת הזמנות ואמרו כי המוצר שרכשתי לא קיים, הציעו מוצר קיים אחר בתוספת תשלום של כ 2500 ש"ח או להמתין לזמן הספקה ארוך יותר. למחרת(3/8) חזרתי אליהם במייל וביקשתי לבטל את העסקה בגלל שלא יכולתי להמתין את זמן ההספקה החדש או להוסיף סכום כסף גדול שחורג מהתקציב שלי. מאחר ולא קיבלתי תשובה, התקשרתי שוב בתאריך 5/8 ונאמר לי שהעסקה בוטלה. למחרת (6/8) אני רואה בחיוב האשראי שירד תשלום ראשון ושולחת שוב מייל לחנות עם שאלה על החיוב אך לא קיבלתי מענה. לבסוף, אחרי שיחות נוספות עם החנות וחברת האשראי, בהן התבקשתי להמתין עשרה ימים עד שמתעדכן הביטול, התקשרתי שוב לחנות ונשלח לי אישור על ביטול העסקה בתאריך 21/8. אתמול גיליתי שחייבו אותי בעמלת ביטול על סך של 100 ש"ח ומנהל החנות אישר כי ביצעו את החיוב.
יש לי שתי שאלות: הראשונה, האם החיוב הזה חוקי לאור השתלשלות הדברים. השנייה, מה אני יכולה לעשות בנידון כדי לקבל החזר על זה.
| |
|
|
|
| 15/9/2019 12:42 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 15/09/2019 | | שעה: | 12:42:06 |
| שלום וברכה מיכל,
על פניו פנייתך מתארת ביטול של עסקת מכר מרחוק בנסיבות של אי התאמה מהותית, בגינן אין לחייב את הצרכן בעלות כלשהי, גם לא בדמי ביטול. אנו מציעים כי תפני בכתב להנהלת בית העסק לאור האמור לעיל, בתיאור הפרשה, בפירוט טענותייך ובדרישה להשיב את דמי הביטול שנגבו שלא כדין בנסיבות. במידת הצורך תוכלי להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 16/9/2019 19:26 |
מיכל קורן |
 | | מחבר: | מיכל קורן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 19:26:27 |
| | תודה רבה על המענה. אשלח מכתב להנהלת החנות ונקווה שבזה יסתיים. | |
|
|
|
|