| 22/9/2019 19:37 |
אלעד תורג׳מן |
 | | מחבר: | אלעד תורג׳מן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 19:37:53 |
| ערב טוב,
אני בעלים של חנות ספרים ויש לי שאלה בנוגע לתמחור שגוי,
ביום רביעי האחרון הגיע לקופה לקוח עם ספר שככל הנראה תומחר ע״י
עובד חדש ב0.05 ש״ח במקום 50 ש״ח, הלקוח דרש לקבל את הספר במחיר
הנקוב כאשר אני התעקשתי שמדובר בטעות אנוש ולכן אני לא מחויב בסכום הנקוב.
יש לציין כי 3 מבין 15 הספרים ( מאותו הספר) היו מתומחרים בטעות הנ״ל.
אשמח לעזרה
| |
|
|
|
| 23/9/2019 16:51 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 16:51:43 |
| שלום רב אלעד,
המועצה הישראלית לצרכנות פועלת מכח חוק הגנת הצרכן, על מנת לסייע לציבור הצרכנים אל מול בתי עסק.
במקרה המתואר, היות שפנייתך נעשית בעבור בית העסק, אנו מנועים מלסייע לך.
לכן, ניתן לפנות לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן במשרד הכלכלה והתעשייה, האחראית על אכיפת חוקי הגנת הצרכן, על מנת שתיתן את דעתה בעניין. | |
|
|
|
| 22/9/2019 18:28 |
רונן |
 | | מחבר: | רונן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 18:28:10 |
| שלום,
משפחתי רכשה זוג כרטיסים (לייט) לצרפת וחזרה לארץ בחברת אל על. לצערת המשפחה, לא הייתה באפשרותם לטוס לצרפת במועד שנקבע מכיוון שנפטר קרוב משפחה והיו צריכים להישאר להלוויה ולשבעה.
כתוצאה מכך, נאלצו לטוס לצרפת בחברה אחרת ורכשו כרטיסים נוספים להלוך לצרפת.
כעט הם מעוניינים לטוס חזרה לארץ בכרטיסים שנרכשו באל על ואל על טוענים שמכיון שהם לא טסו דרכם בהלוך לצרפת אז הם לא יכולים לטוס גם חזרה לארץ אלא צריכים לרכוש כרטיסים חדשים. האם הדבר חוקי (גם אם נרשם או לא נרשם בתקנון החברה)? מדוע לא ניתן לטוס בחזור אם פספסתי את ההלוך? הרי הכל שולם וקיימות נסיבות לנושא. לסיוע שלכם. תודה. | |
|
|
|
| 23/9/2019 16:41 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 16:41:00 |
| שלום רב רונן,
במקרה המתואר, היות שזכות החרטה הקבועה בדין, לא תחול (המועד לביטול העסקה חלף) יש לעיין בהסכם ההתקשרות ולפעול בהתאם.
בנוסף, יש לבדוק אם נרכש ביטוח ואם כן, יש לפנות אל חברת הביטוח.
| |
|
|
|
| 22/9/2019 18:07 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 18:07:41 |
| היי
רכשתי לפני מספר חודשים מכשיר חשמלי
המוצר התקלקל לאחר 3 פעמים, פניתי ל KSP על מנת לקבל שירות לאחר המתנה ארוכה נשלחתי לדבר עם הספק, הספק ביקש שאגיע לראשל"צ עם המוצר לצורך תיקון
אחרי דין ודברים הוסכם שאעביר את המוצר דרך אחד הסניפים
המתנתי כחודש ולא קרה כלום
התקשרתי ל KSP ואחרי שבועיים של התעקשות סיפקו לי מוצר חדש
מוצר זה ממש לא היה חדש ולא עבר מהרגע הראשון
שוב נשלחתי לדבר עם הספק (אפילו שאת התשלום קיבלו KSP)
ביקשתי מהספק זיכוי על המוצר לאור עוגמת הנפש ובזבוז הזמן
אך הוא סירב ואמר שיתקין משהו על המוצר שימנע את העניין שוב (למה מתקינים דברים חיצוניים שאני לא מעוניינת בכך)- שוב נתתי את המכשיר לסניף KSP
עבר למעלה מחודש ואין סימן למכשיר
יצא ששילמתי ממיטב כספי בעבור מוצר שהשתמשתי בו 4 פעמים
KSP מתנערים ממני ואומרים שהכל תלוי בספק
ולי אין שום כוונה לאסוף את המוצר לכשיואיל בטובו לחזור לסניף
אשמח לעזרתכם!
תודה
מור
| |
|
|
|
| 22/9/2019 18:09 |
מור |
 | | מחבר: | מור (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 18:09:14 |
| בנוסף בעוד מספר חודשים תפוג האחריות ואז ממש יתנערו ממני
זה מצב בלתי אפשרי שמחזיקים ככה לקוח שבוי :( | |
|
|
|
| 23/9/2019 16:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 16:30:25 |
| שלום רב מור,
לא ציינת מה עלות המוצר?
עקרונית, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במידה שעלות המוצר עולה על 150 ש"ח הרי שעליך לקבל תעודת אחריות על המוצר, ובהתאם למופיע בתעודת האחריות לפנות אל נותן השירות בתקופת האחריות, וזאת על מנת שיבדוק את המוצר, אם צריך לתקנו, יתקנו, ואם התיקון לא צלח, יש להחליפו או לבטל את העסקה, הכל לפי בחירת היבואן/יצרן.
לכן, לא ברור למי פנית בעת תקלה במוצר?
בכל מקרה, היות שאת טוענת שישנה המתנה ארוכה לתיקון המוצר (בניגוד לקבוע בתקנות אחריות ושירות לאחר מכירה)אני, מציעה לפנות הן אל נותן השירות והן אל בית העסק ממנו נרכש המוצר בכתב, תוך פירוט תלונתך ודרישתך.
| |
|
|
|
| 22/9/2019 17:44 |
מימי |
 | | מחבר: | מימי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 17:44:26 |
| שלום, היום קיבלתי חשבונית מתמיהה מספק האינטרנט שלי ועניין אותי לדעת האם הוא אכן צודק.
מתחילת חודש תשיעי ועד לפני שלושה ימים הייתי מנויה על מסלול בסך 30 שקלים.
ביום חמישי עברתי למסלול אחר, גבוה יותר בסך 75 שקלים ומה רבה הייתה הפתעתי כשחוייבתי ביום שישי על המסלול הגבוה!
כשוחחתי עם נציגת השירות של הספק היא טענה שיש לספק רשות לגבות ממני את הסך של החבילה הגבוהה למרות שבזמן הגבייה הייתי מנויה בסך הכול יום אחד! ועליו נלקחו ממני 75 שקלים שזה פי 2.5 מהסכום שחתמתי עליו!
יצויין כי כששוחחתי עם נציגה שלהם בזמן ההעברה ושאלתי כמה אאשלם בגין ההעברה היא טענה שאשלם כפי סך הימים שהייתי מחוברת.
האם זה צדק?או עושק פשוט? | |
|
|
|
| 23/9/2019 16:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 16:20:33 |
| שלום רב מימי,
עקרונית, בשירותי טלפון, סעיף 13א(ד) בחוק הגנת הצרכן מאפשר חידוש אוטומטי בתנאי ש :
"...ובלבד שהעוסק הודיע בכתב לצרכן, במהלך תקופת ההודעה, על מועד סיום העסקה או ההתחייבות; העוסק יפרט בהודעה את תנאי העסקה ויציין בה במפורש כי ההתקשרות ביניהם תימשך לאחר מועד סיום העסקה או ההתחייבות אלא אם כן יודיע הצרכן כי ברצונו לסיימה, וכי זכותו של הצרכן לסיים את ההתקשרות בכל עת;"
על כן, יש לברר אם נשלחה על ידי החברה הודעה בעניין וכן האם שלחתם הודעת ביטול.
במידה שלא נשלחה הודעה לצרכנים בעניין, הדבר עלול להוות הטעיה בניגוד לסעיף 2 בחוק הגנת הצרכן האוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה. | |
|
|
|
| 20/9/2019 09:37 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 20/09/2019 | | שעה: | 09:37:07 |
| שלום,
במידה ואני רוכשת כרטיסי טיסה לעוד 10 חודשים מספק אינטרנטי בחו"ל (התשלום מיידי, ואינו ניתן לפריסה לתשלומים), מה קורה עם חו"ח הספק פושט רגל או מסיים פעילותו לפני מועד הטיסה? האם חברת האשראי מחוייבת לזכות אותי בסכום המלא של הכרטיסים?
תודה. | |
|
|
|
| 22/9/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 13:03:40 |
| שלום רב סיון,
ראי מידע מפורט באתר המועצה לצרכנות בקישור שלהלן:
http://www.consumers.org.il/category/airlines_collapse | |
|
|
|
| 23/9/2019 14:52 |
סיון |
 | | מחבר: | סיון (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 14:52:40 |
| תודה, אך המידע שיש בכתבה אינו עונה על שאלתי.
לא מדובר על חברת תעופה שפשטה את הרגל, אלא מה קורה במקרה שהספק ממנו רכשתי את כרטיסי הטיסה לעוד 10 חודשים פשט את הרגל במהלך התקופה...אם חברת התעופה קיימת וכבר חוייבתי על התשלום אך לא קיבלתי את כרטיסי הטיסה או שחברת התעופה איננה מכבדת את העיסקה מה קורה אז?
האם חברת האשראי חייבת לפצות אותי בסכום המלא בגין כשל תמורה?
אציין שוב שהספק אינטרנטי ונמצא בחו"ל.
תודה. | |
|
|
|
| 23/9/2019 15:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 15:36:26 |
| שלום וברכה סיון,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לשאלה נשוא פנייתך, בין היתר מחמת היותה תיאורטית ולא מבוררת דיו. עליך לעיין בהסכמות שבין הצדדים, לרבות חוזה, תקנון בית העסק, תכתובות דוא"ל רלוונטיות וכיוצ"ב, ובעיקר באשר לעניין הבטחת המוצר הנרכש, העברת הכספים לחברת התעופה וכיוצ"ב. תוכלי גם לפנות בכתב בעניין זה לבית העסק. | |
|
|
|
| 22/9/2019 16:55 |
ענת |
 | | מחבר: | ענת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 16:55:45 |
| שלום,
אימי הזמינה סל קניות דרך אתר האינטרנט של אחת מרשתות המזון הגדולות בארץ.
סל הקניות הגיע במשלוח אל כתובת ביתה. למעט 3 מוצרים פגומים בסל הקניות הכל הייה כשורה.
אימי יצרה קשר עם הסניף ממנו יצא המשלוח וביקשה להחזיר את המוצרים הפגומים בכפוף לזיכוי חשבונה בגינם. בקשתה (כך נטען) נענתה בחיוב והזיכוי בסך 64 ש״ח בוצע. דא עקא, בפירוט החיובים בכרטיס האשראי מופע חיוב + 64 לסך הכולל ולאחר מכן -64 מהסך הכולל. יוצא כי תחילה הוסיפו סך של 64 ש״ח (שאמור היה להיות הזיכוי) לסך הכולל, ולאחר מכן הורידו את שהוסיפו. מה ניתן לעשות במצב שכזה? | |
|
|
|
| 23/9/2019 15:31 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 15:31:01 |
| שלום וברכה ענת,
אנו מציעים לברר את הדבר מול חברת האשראי ו/או לפנות בכתב להנהלת בית העסק ולחברת האשראי בדרישה להסדיר את עניין הזיכוי הכספי ללא כל דיחוי נוסף. | |
|
|
|
| 22/9/2019 16:45 |
אביב בן יטח |
 | | מחבר: | אביב בן יטח (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 16:45:38 |
| שלום,
ב4.9 ביצעתי רכישה טלפונית עבור קורקינט חשמלי מחנות במרכז הארץ. במועד ההזמנה וגם באתר הבית שלהם הם מתחייבים לספק את המוצר עד שבעה ימים עסקים.
לאחר כשבעה ימי עסקים המוצר לא הגיע (הם לא ידעו לאמר לי איפה הוא ומתי הוא כן יגיע), ועל כן דרשתי לבטל א העסקה.
ב15.9 שוחחנו וביטלנו את העסקה עם בעל החנות (גם כן טלפונית) אמר שתוך 24 שעות ישלח לי אסמכתא ותוך שלושה ימי עסקים נראה את הזיכוי בחיוב האשראי.
עברו ארעה ימי עסקים והחשבון לא זוכה, התקשרתי לחברת האשראי שטענו כי לא רואים טיפול בעסקה שכזאת כלל.
היום- 22.9 התקשרתי לחברת האשראי ופתחתי בהליך ביטול עסקה מצידי, בנוסף דיברתי עם אחת המוכרים בחנות ששלח לי אסמכתא עם תאריך של היום, שכביכול ביטל את העסקה ואמר לי להמתין עכשיו עוד יומיים.
להלן השאלות:
1.כל עוד המוצר לא סופק במסגרת הזמן שהחייבו לו, האם אין כל בעיה לבטל מול החנות עצמה את העסקה?
2.בעל החנות לא ביטל את העסקה במועד הראשון שביקשנו (כעבור 7 ימי עסקים- 15.9) אלא חיכה שיעברו 13 ימים ממועד הרכישה- האם מדובר בהונאה?
3. התהליך שהתחלתי היום עם חברת האשראי לביטול העסקה כאמור בטיפול שעשוי לקחת יומיים, ובתקווה שלפני מועד חיוב האשראי. האם יש לי עילה לתבוע את בעל החנות על קלות הראש, מסכת ההתעלמות ואי ביצוע ביטול העסקה ב15.9 (יש לי הקלטה של המוכר שאומר לי שהוא ביטל)?
לתשובותכם אודה,
אביב | |
|
|
|
| 23/9/2019 15:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 15:29:13 |
| שלום וברכה אביב,
חוק הגנת הצרכן מקים זכות לחרטה וביטול עסקה טלפונית לרכישת מוצר כמתואר, וזאת בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר, ועל בית העסק להשיב לצרכן את התמורה ששולמה בניכוי דמי ביטול ובכפוף לכל הוראות החוק, בין היתר החובה על הצרכן להשיב את המוצר לבית העסק. יוצא אפוא כי מקום בו לא סופק המוצר כלל עומדת לך הזכות לביטול העסקה האמורה לעיל. אנו מציעים לתעד, ככל שהדבר טרם נעשה, באמצעות פניה בכתב לבית העסק, את התחייבות בית העסק לבטל את העסקה ואת הודעת הביטול שלך וכיוצ"ב, ובדרישה לכבד את הודעת הביטול כמובטח ללא כל דיחוי נוסף, ולגלות מעט אורך רוח. במידת הצורך תוכל להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 22/9/2019 16:27 |
אנה |
 | | מחבר: | אנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 16:27:34 |
| שלום,
רכשנו רהיטים - סלון ופינת אוכל עם הכסאות- בחנות רהיטים, סוכם על שתי הובלות במחיר קבוע עבור כל אחת. בפועל האספקה פוצלה לשלוש הובלות (סלון, שולחן, כסאות) ונדרשנו לשלם תוספת מחיר עבור ההובלה הנוספת של הכסאות. בזמו האספקה גילינו שהכסאות מתנדנדים , אחד, בא עם רגל סדוקה, הבטנה מתחת לכסאות מלוכלכת ועם ריח לא נעים וגם מתםרקת בנגעעה. סירבנו לקבל את המוצר ולשלם עבור ההובלה וביקשנו לתקן את הפגמים. הכסאות חזרו לחנות. בעל החנות מאיים לחייב אותנו על ההובלה ומסרב לתקן את הפגמים, טוען שהכל בסדר ואנחנו אנשים קשים. מה הזכויות שלנו במקרה כזה? האם אפשר לחייב את החנות לתקן או להחליף את הכסאות? או לתת זיכוי? האם חנות רשאית לדרוש תוספת מחיר על ההובלה? האספקה הייתה חודש וחצי אחרי ביצוע ההזמנה. תודה מראש. | |
|
|
|
| 23/9/2019 15:21 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 15:21:55 |
| שלום וברכה אנה,
קשה מטבע הדברים ליתן מענה לגופן של שאלות במגבלות הפורום, בין היתר בהעדר יכולת לרדת למכלול נסיבות הפרשה. יחד עם זאת, ניתן לומר כי פנייתך מתארת הפרה של ההסכמות שבין הצדדים באשר לעלויות ההובלה ולאיכות המוצרים, וכן אי התאמה כהגדרת מונח זה בחוק המכר. הדין מחייב את בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה במוצר בתוך זמן סביר, ואם אם הוא אינו עושה זאת עשויה לקום לצרכן זכות לביטול העסקה ולקבלת התמורה (או חלקה במקרה של ביטול חלקי של העסקה), מכוח הוראות סעיפים 11 ו - 28 לחוק המכר. באשר להטעיהל עניין עלויות ההובלה או הפרת ההסכמות שבין הצדדים לעניין זה, הרי ברי כי במקרה של הטעיה או הפרה כאמור, על בית העסק להשיב את הכספים שנגבו בניגוד להסכמות או תוך הטעיה. אנו מציעים כי תבחנו היטב את ההסכמות שבין הצדדים, לרבות טופס הזמנה ו/או חוזה וכיוצ"ב, ותפנו להנהלת בית העסק בכתב לאור האמור לעיל, בפירוט העובדות, הטענות והדרישות. במידת הצורך תוכלו להגיש תלונה באתר המועצה אליה יש לצרף כל מסמך וראיה רלוונטיים. | |
|
|
|
| 18/9/2019 11:57 |
דנאל |
 | | מחבר: | דנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 11:57:32 |
| שלום רב,
מה החוק אומר לגבי ביטול עסקה של מוצר שהרכיבו אותו בביתי?
רכשתי מכשיר כושר מגיע מפורק בקרטון ושילמתי עבור שירות הרכבה.
המוכר טוען שבגלל שהמוצר הורכב בביתי לא ניתן לבטל את העסקה.
האם זה נכון? | |
|
|
|
| 18/9/2019 15:00 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 18/09/2019 | | שעה: | 15:00:45 |
| דנאל שלום רב,
האם המוצר נרכש על ידך באמצעות רכישה פרונטאלית בחנות או באמצעות האינטרנט או הטלפון?
| |
|
|
|
| 23/9/2019 15:15 |
דנאל |
 | | מחבר: | דנאל (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 15:15:49 |
| רכשתי את המוצר באינטרנט.
העסק טוען שהמכשיר גם חובר לחשמל ולכן הוא משומש ולא ניתן לבטל אבל המרכיב שלהם הוא זה שחיבר אותו לחשמל | |
|
|
|
| 22/9/2019 15:38 |
גדליה - טכנאי פרטי |
 | | מחבר: | גדליה - טכנאי פרטי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 15:38:08 |
| לקוח קנה תנור אפיה של חברה x ,
לאחר מס שנים התקלקל, ואת החלק ניתן להשיג רק בחברת השירות. אולם הם לא מוכנים למכור לטכנאי פרטי, בשיחת טלפול אמרו לי שהלקוח יזמין את השירות שלהם, זה מה שהם אומרים.
האם זה נכון ע"פ דין? תודה רבה | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:49 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:49:38 |
| שלום וברכה גדליה,
קשה יהיה ללמד סנגוריה על התנהלות בית העסק כמתואר בפנייה. תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי על נותן אחריות היצרן לספק חלקי חילוף לתנור במשך 7 שנים ממועד הרכישה, וזאת על פי דרישת הצרכן. הגם שהצרכן יכול לממש את זכותו זאת בפניה ישירה לנותן השירות, לעמדתנו סירוב לספק את חלקי החילוף לבקשת טכנאי מטעמו של הצרכן ועל פי דרישתו של הצרכן, מהווה הפרה של דיני הגנת הצרכן. | |
|
|
|
| 23/9/2019 14:24 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 14:24:38 |
| | כפי שנכתב, החובה שלהם למכור את החלק היא רק כלפי הצרכן. תמסור ללקוח איזה חלק בדיוק הוא צריך, הוא ירכוש אותו ואתה תתקין אותו. | |
|
|
|
| 22/9/2019 15:36 |
אתי |
 | | מחבר: | אתי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 15:36:41 |
| | רכשתי בטויס אר אס 2 טרקטורונים, אחד נפתח ונעשה בו שימוש השני לא נפתח ועדיין ארוז, ביקשתי לעשות החזר כספי אך נאמר לי שלא ניתן לבצע החזר או זיכוי רק החלפה, אני מקבלת את העניין שאין אפשרות לבצע החזר כספי למרות שניסיתי להשיג אותם כבר באותו השבוע בו נרכשו המוצרים אך ללא הועיל, אין מענה בשירות לקוחות במשרדים או בסניפים,אך האם זה חוקי לא לאפשר לי זיכוי לחנות?? | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:36 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:36:44 |
| שלום וברכה אתי,
תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) מקימות זכות לחרטה ולביטול עסקה לרכישת מוצר הארוז באריזתו המקורית, ובזאת בתוך 14 יום ממועד קבלת המוצר. מקום בו לא ניתן לדבר על הזכות האמורה לעיל, הרי שענייני ביטול/החלפה/זיכוי וכיוצ"ב נתונים להסכמות שבין הצדדים ולמדיניות בית העסק אותה עליו להציג באופן בולט וברור. | |
|
|
|
| 22/9/2019 12:45 |
ליאת קמחי |
 | | מחבר: | ליאת קמחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 12:45:51 |
| נרכש שעון בעלות של כ 700 ש"ח. השעון היה אמור לעמוד בלחץ של 10 אטמ' אחרי כחודשיים לאחר מקלחת, נכנסו מים לשעון. השעון נשלח לתיקון, חזר לאחר כחודש וחצי, ובמקלחת הראשונה, שוב נכנסו מים, השעון חזר לתיקון.
ביקשנו החזר כספי עקב מוצר פגום, מעבדת השרות מעוניינת לתת שעון זהה או זיכוי לחנות.
האם לא מגיע לי החזר כספי? | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:32 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:32:09 |
| שלום וברכה ליאת,
בעקרון, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה בו אין נותן בית העסק שירות האחריות למוצר תחת אחריות יצרן מסוגל לתקן את הליקוי במוצר, הרי שעליו להעמיד מוצר חלופי חדש ותקין או להשיב את התמורה ששולמה, לפי בחירתו של בית העסק. ברם, אין זה מן הנמנע כי יש מקום לעמוד על ביטולה של העסקה בנסיבות המתוארות, מול בית העסק המוכר, בהתאם להוראות חוק המכר (נא ראי סעיפים 11 ו - 28 לחוק המכר), לפיהן על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה שמתגלית במוצר, ומקום בו הוא אינו מסוגל לעשות כן, קמה בידי הצרכן הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, למשל על דרך של קבלת מוצר חלופי / זיכוי כמתואר, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה בחזרה. | |
|
|
|
| 22/9/2019 13:52 |
דנה |
 | | מחבר: | דנה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 13:52:45 |
| שלום,
רכשתי כרטיסים לקונצרט במנזר בלטרון.
המפרסם כתב "כאשר הקונצרט מותאם למקום ההנאה כפולה ומכופלת"
ופרסם תמונות של נגנים מנגנים בהיכל שנראה כמו מנזר/כנסיה מאד מרשים.
כשהגעתי למקום נדהמתי לגלות אולם שמזכיר יותר בית עם או חדר אוכל בקיבוץ.
חשוך,תקרה נמוכה , הפוך לגמרי מהתפאורה שמכרו בפרסום.
כמובן שאם הייתי יודעת שכך נראה האולם לא הייתי מטריחה את עצמי לרכוש כרטיסים ולהגיע.
רציתי לדעת האם המפרסם יכול להטעות כך בפרסום ומה האפשרויות שעומדות בפניי במידה שלא.
תודה,
דנה | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:30 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:30:37 |
| שלום רב דנה,
עקרונית, סעיף 2 בחוק הגנת הצרכן אוסר על בית העסק להטעות צרכן במעשה או במחדל, בכל עניין מהותי בעסקה.
היה ויש ברשותך ראיות התומכות בטענתך, אני, מציעה כי תפני אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתך ודרישתך, לאחריו, אם תתקלי בבעיה,את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/9/2019 13:39 |
אורלי פרימן |
 | | מחבר: | אורלי פרימן (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 13:39:38 |
| האם ניתן לתבוע את אפלקצית סטינג טי.וי של יס בגין שירות לקוי עקב ניתוקים
חוזרים ונשנים בשעות הערב (שעות עומס לכאורה) ותשובה שנתקבלה מהם כי
כי "אין מה לעשות יש עומס". | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:26 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:26:16 |
| שלום רב אורלי,
במידה שנגרם לכם נזק מוכח, ייתכן שתוכלו לשקול תביעה, אולם יש להקדים לכך פניה אל בית העסק בכתב תוך פירוט תלונתכם ודרישתכם. | |
|
|
|
| 22/9/2019 12:58 |
מחפשת תשובה |
 | | מחבר: | מחפשת תשובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 12:58:04 |
| האם גם על חנות יד שניה, שהיא ח.פ, חל חוק החזרת מוצרים.
ואם לא, מה כן. | |
|
|
|
| 22/9/2019 13:26 |
מחפשת תשובה |
 | |
|
| 23/9/2019 13:20 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:20:58 |
| שלום רב גברת,
עקרונית, חוק הגנת הצרכן מסדיר את היחסים בין בית העסק לבין הצרכן.
בתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) ניתן למצוא את הרשימה בהם יש זכות חרטה על מוצרים/שירותים שהצרכן רכש בבית העסק, בנוסף, בתקנות ביטול עסקה, קיימת רשימה בהם אין זכות חרטה.
התשובה הינה חיובית.
| |
|
|
|
| 22/9/2019 12:45 |
ליאת קמחי |
 | | מחבר: | ליאת קמחי (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 12:45:35 |
| נרכש שעון בעלות של כ 700 ש"ח. השעון היה אמור לעמוד בלחץ של 10 אטמ' אחרי כחודשיים לאחר מקלחת, נכנסו מים לשעון. השעון נשלח לתיקון, חזר לאחר כחודש וחצי, ובמקלחת הראשונה, שוב נכנסו מים, השעון חזר לתיקון.
ביקשנו החזר כספי עקב מוצר פגום, מעבדת השרות מעוניינת לתת שעון זהה או זיכוי לחנות.
האם לא מגיע לי החזר כספי? | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:02:30 |
| שלום וברכה ליאת,
בעקרון, תקנות הגנת הצרכן (אחריות ושירות לאחר מכירה) קובעות כי במקרה בו אין נותן בית העסק שירות האחריות למוצר תחת אחריות יצרן מסוגל לתקן את הליקוי במוצר, הרי שעליו להעמיד מוצר חלופי חדש ותקין או להשיב את התמורה ששולמה, לפי בחירתו של בית העסק. ברם, אין זה מן הנמנע כי יש מקום לעמוד על ביטולה של העסקה בנסיבות המתוארות, מול בית העסק המוכר, בהתאם להוראות חוק המכר (נא ראי סעיפים 11 ו - 28 לחוק המכר), לפיהן על בית העסק המוכר לתקן כל אי התאמה שמתגלית במוצר, ומקום בו הוא אינו מסוגל לעשות כן, קמה בידי הצרכן הזכות לבחור האם לקיים את העסקה, למשל על דרך של קבלת מוצר חלופי / זיכוי כמתואר, או לבטלה ולקבל את מלוא התמורה בחזרה. | |
|
|
|
| 16/9/2019 10:50 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 10:50:06 |
| | שדרגתי מכשירא רומבה שהיה ברשותי.( עלות התיקון של המכשירהיתה גבוה ולכן חיכתי כחודש והגעתי לסניף לשדרג את המכשיר) כשהגעתי הביתה בניסיון להפעילו ואחרי שיחה עם נציג שירות התברר שהמכשיר לא עונה על צרכיי( המכשיר מעולם לא הופעל) . ביקשתי לקבל חזרה את המכשיר שלי. מאז (עבר שבוע) אני לא מקבלת תשובות מהמוקד. מה זכויותי במקרה זה? האם להחזיר את המכשיר? (האם מגיע לי החזר מלא? הם לא עונים לי(טוענים כי מחפשים את המכשיר שלי. | |
|
|
|
| 16/9/2019 15:33 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 15:33:00 |
| שלום רב עינת,
חסרים פרטים כגון:
מתי נרכש המוצר(תאריך) החדש והן המוצר הישן?
את מציינת כי שדרגת את המכשיר- מה כוונתך?
| |
|
|
|
| 16/9/2019 21:51 |
עינת |
 | | מחבר: | עינת (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 16/09/2019 | | שעה: | 21:51:43 |
| | המוצר הראשון נקנה לפני 7 שנים, נתתי את המוצר הישן כדי לקבל הנחה במוצר החדש. השדרוג נעשה יום ראשון שעבר. מאז אני לא מקבלת תשובות משירות לקוחות(הם לא מוצאים את המכשיר הישן- על אף שהתריתי עוד באותו יום שאני מעוננית לבטל את העסקה) | |
|
|
|
| 18/9/2019 09:25 |
עינת |
 | |
|
| 18/9/2019 09:25 |
עינת |
 | |
|
| 19/9/2019 11:01 |
אשמח לקבל תשובה |
 | | מחבר: | אשמח לקבל תשובה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2019 | | שעה: | 11:01:50 |
|
אשמח לקבל תשובה. הוספתי את הפרטים | |
|
|
|
| 19/9/2019 13:03 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 19/09/2019 | | שעה: | 13:03:05 |
| שלום רב עינת,
עקרונית, בעסקה פרונטלית, עסקה הנעשית בבית העסק, הרי שתקנות הגנת הצרכן(ביטול עסקה) מאפשרות לצרכן זכות חרטה, בין היתר, במוצר חשמלי, בתוך 14 ימים מקבלת המוצר, בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם ובלבד שהמוצר לא חובר לחשמל (חיבור לחשמל מהווה שימוש במוצר).
היה ונעשה שימוש במוצר, הרי שיהיה עליך לפעול בהתאם למדיניות של בית העסק.
לעניין המוצר הישן- אני, מציעה כי תפני אליהם בכתב לבירור העניין.
בכל מקרה, אם תתקלי בבעיה, את מוזמנת להגיש תלונה באתר המועצה לצרכנות בצירוף מסמכים. | |
|
|
|
| 22/9/2019 12:46 |
עינת |
 | |
|
| 23/9/2019 13:02 |
המועצה לצרכנות |
 | |
|
| 22/9/2019 12:12 |
moran |
 | | מחבר: | moran (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 12:12:11 |
| שלום,
רשמתי את בתי לקורס שחיה של 10 שיעורים.
לאחר 3 שיעורים הבת שלי התחרטה מכיוון שהמדריך שחיה היה לא נעים ומאד וולגרי ולא התחברה אליו ואף הוא אמר בפניה שאי אפשר להמשיך בקורס כל עוד יש לה פחד להכניס ראש מלא למים...
ביום הרביעי של הקורס שוחחתי עם מנהל המקום וטען שאין הוא מחזיר לי כסף על התקופה היחסית מכיוון שחתמתי על החוזה ובחוזה מצוין במפורש שאין החזר מלא או חלקי מכל סיבה שהיא.
1. רציתי לברר האם הוא יכול אכן להכניס סעיף שכזה לחוזה?
2. בכל מקום שמדובר בילד שמבקש לבטל קורס/חוג או מתחרט- לא נתקלתי בסירוב
האם זה תקין ששילמתי 750 ש"ח והמקום עצמו לא מוכן להחזיר לי כסף או לתת לי פיצוי כלשהו???
תודה רבה,
מורן | |
|
|
|
| 22/9/2019 13:04 |
משה |
 | | מחבר: | משה (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 13:04:12 |
| | הוא פועל חוקית אבל לא כל מאבק צרכני צריך להיות במישור החוקי. את יכולה לפרסם את הסיפור ברשת עם שם העסק מבלי להתלהם כי, כאמור, את לא זכאית חוקית להחזר, לפרסם שהעסק הזה לא מעניק החזר חלקי, להציע להורים אחרים ללמוד מהמקרה שלך ולא להתקשר במה שנוגע לחוגים לילדים עם עסקים, לפני שיעורי ניסיון בודדים ועוד. יכול להיות שהוא יאיים בתביעה אבל פרסום שקול עם ציון העובדות הוא חוקי. יכול להיות שהוא יציע להוריד את הפרסום ובתמורה לתת לך החזר חלקי. אין לי קשר למועצה. | |
|
|
|
| 23/9/2019 13:01 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 13:01:11 |
| שלום רב מורן,
עקרונית, תקנות ביטול עסקה מאפשרות לצרכן זכות לבטל את העסקה,בין היתר, בחוגים ובקורסים (מלבד קורס פסיכומטרי), בתוך 14 ימים בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם, ובלבד שהביטול ייעשה 14 ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות.
היות שהודעת הביטול לא נעשתה במועד הקבוע בדין, הרי שיהיה עליך לעיין בהסכם ההתקשרות בניכם ולפעול בהתאם. | |
|
|
|
| 22/9/2019 12:22 |
דיאגו |
 | | מחבר: | דיאגו (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 12:22:29 |
| שלום רב,
ברצוני לברר האם עסקה שנעשתה טלפונית וההקלטה קיימת אצלי. ניתן לחייב את העסק לעמוד בהבטחתו.
אני יפרט, למרות שאתם אינכם מטפלים בחברת ביטוח השאלה שלי עקרונית.
פניתי למפקח עלך הביטוח וגם הם לא יכולים לעשות דבר בנושא והעבירו לי את תשובת חברת הביטוח.
חייגו אלי מסוכנות ביטוח מטעם הראל והמליצו לי לקחת ביטוח אובדן כושר עבודה.
לאחר מכן התברר שהביטוח שנעשה לי אינו כזה ואף רחוק מאוד מכך והתנאים שונים לגמרי. לאחר פניותי הם רוצים להחזיר לי את הכסף ששולם בעבור כך. האם ניתן לחייב אותם גם דרך בימ"ש לעמוד בהתחייבותם? להמשיך לשלם מה שהם דרשו ולדרוש לקבל מה שהבטיחו ולא מוצא אחר?
תודה רבה | |
|
|
|
| 23/9/2019 12:38 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 12:38:10 |
| שלום רב דיאגו,
בעניין זה עליך להתייעץ מול עו"ד המתמחה בתחום. | |
|
|
|
| 22/9/2019 12:06 |
הדס |
 | | מחבר: | הדס (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 22/09/2019 | | שעה: | 12:06:42 |
| שלום ,
ביצעתי רישום לקורס בעסקת מכר מרחוק כאשר שילמתי באמצעות אפליקציית ביט. התשלום חולק למקדמה 100 ₪ ו 2 תשלומים נוספים כאשר התשלום האחרון בוצע לאחר השיעור הראשון של הקורס .
חשוב לי לציין כי במעמד הרישום לקורס לא נאמר לי בע"פ או בכתב שאינני יכולה לבטל את הקורס . וכן לא נמסר לי שום מסמך שיכול להוות טופס גילוי נאות .
ביקשתי לבטל את הקורס לאחר שהועברו כל התשלומים ולאחר שהשתתפתי בשיעור הראשון, ולקבל החזר יחסי בגין השיעורים שלא מומשו. וכשפניתי נאמר לי שאין זיכויים ואני יכולה להשלים את הקורס מתי שארצה ללא מגבלת זמן .
שאלתי היא האם במצב כזה עסק יכול לקבוע מה תהיה מדיניות הזיכויים שלו גם כשלא יידע אותי כצרכנית בדבר העובדה שאין זיכויים . האם אני זכאית להתעקש על החזר כספי יחסי מתוקף חוק הגנת הצרכן ?
תודה מראש על המענה.
| |
|
|
|
| 23/9/2019 12:29 |
המועצה לצרכנות |
 | | מחבר: | המועצה לצרכנות (לשליחת דואר אלקטרוני) | | תאריך: | 23/09/2019 | | שעה: | 12:29:37 |
| שלום רב הדס,
לא ציינת מתי בוצעה העסקה (תאריך)?
באיזה תאריך התקיים השיעור הראשון?
מתי ביקשת לבטל את העסקה (תאריך)?
עקרונית, בעסקת מכר מרחוק, קמה לצרכן זכות לבטל את העסקה, בתוך 14 ימים מביצוע העסקה או מקבלת טופס גילוי נאות, המאוחר מבניהם בניכוי 5% או 100 ש"ח הנמוך מבניהם: בעסקה מתמשכת- בין אם הוחל במתן השירות ובין אם לאו, ויש לשלם את התמורה היחסית.
בעסקת שאינה מתמשכת- ובלבד שהביטול נעשה בתוך שני ימים שאינם ימי מנוחה קודם לקבלת השירות. | |
|
|
|
|